Har du bil? (Charlottes verden- Forlovet og Lykkelig)
Hjem Add Om meg Kontakt

5

Har du bil?

Leste på Vg i sta at for å gjøre bilen klar for vinterkulda er følgende punkter lure å forholde seg til.

 

Kilde: www.vg.no

Slik ungår du kuldejokk for bilen:

 

LAD BATTERIET
Batteriet bør være så fulladet som mulig, noe du kan gjøre med en hjemmelader eller på bensinstasjonen/verksted. Mye småkjøring og kaldstarter tapper batteriet.


SKIFT OLJE
Med lettflytende, helsynte-tisk olje som er flytende helt ned til minus 30 grader celsius og lavere, sikrer du at motoren er lettere å starte i sprengkulden.

KJØLEVÆSKE
Sjekk om kjølevæsken din tåler sprengkulde (-30 grader). Kan sjekkes på verksted, et NAF-senter eller en bensinstasjon. Kjølevæsken bør byttes hvert tredje år.

LÅSOLJE
Har du bil med nøkkellås må du smøre med låsolje, særlig nyvasket bil. Bruk låsspray bare i nødsfall, da den tørrer ut låsen. Bruk låsolje etter at du har tinet en lås med spray.

LISTE-BESKYTTELSE
Tørk av tetningslistene rundt dørene og smør dem med silikonstift. Dette er spesielt viktig etter at du har vasket bilen, for da slipper du at dørene fryser igjen.

DROPP BILVASK
Dropp bilvasken i sprengkulden, men vask og tørk av frontruten og hovedlyktglas-sene. Vil du vaske, bruk vaskemaskin med tørking. Tørk dørlistene med en gang.


RENS LUFTINNTAKET
Rens og skrap is fra luftinntaket mellom panseret og frontruten. Hvis ikke reduseres luftgjennomstrøm- ningen og effekten i varmeanlegget svekkes.

RENS VISKERBLADENE
Slå av isen på viskerbladene og dra av skitt med en klut eller et papir. Det vil bedre sikten vesentlig.

SPYLEVÆSKE
Etterfyll spylevæske ofte. Det er farlig å kjøre i mørket på skitten vei uten. Sørg for at væsken tåler lav temperatur. OBS: Ikke spyl før ruten er varm, for å unngå isroser på ruten.

MOTORVARMER
Installer motorvarmer. Det sparer bilen, batteriet og øker komforten vesentlig. Den enkleste varianten koster fra 2000 kroner. Må monteres på verksted.

TOMGANGSKJØRING
Tomgangskjøring er forbudt i Norge. Det forurenser, støyer og sliter på motoren - både bensin og dieselmotorer. Dessuten, forlater du biler i gang, gjør du jobben svært lett for biltyvene.

 

Det var dagens tips fra min side :) Har vært på jobb og personalmøte i dag, så blitt litt lite blogging i dag. • 25.11.2010 kl.19:20
  Smarte punkter! Selv har jeg ikke egen bil da.
  25.11.2010 kl.19:27
  Gode tips :)
  25.11.2010 kl.19:34
  mye å huske på, tror nok det vil ta lang tid før jeg får meg bil ja ;)
  25.11.2010 kl.22:28
  Har ikke egen bil, men har merka det første punktet på mammas bil. Frustrerende å ikke få start på bilen. Har skjedd to ganger nå. Irriterende, spesielt når man skal noe!
  25.11.2010 kl.23:48
  mye en skal huske på :)

  menne joda har sjekket og fylt på det meste! :)

  takk for tips!  Kommenter her
  Tilkomstgruppen
  Design og koding: Ina Anjuta
  Charlotte - Forlovet og lykkelig -Stolt mamma til en prins med navn Adrian

  Skriv din profiltekst her

  Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg

  bilde
  hits