Utrolig godt lavkarbo brød (Charlottes verden- Forlovet og Lykkelig)
Hjem Add Om meg Kontakt

65

Utrolig godt lavkarbo brød

Nå er jeg skikkelig happy. For jeg og Mads har lagd et sykt godt lavkarbo brød. Vi begge ble enig om at dette smaker veldig veldig nærmt vanlig brød. Jeg er en person som f.eks ikke liker dansk rugbrød, det blir for grovt for min del.

Siden dette var så godt, så deler jeg med dere.



Brødet vi laget i dag var middels grovt og smakte helt fortreffelig. Det eneste jeg har å si var at det kunne kanskje vært litt salt i brødet om vi hadde brukt noe annet som pålegg. VI brukte i dag dansk salami, og da ble det perfekt. For den er jo ganske salt i smak. Så om du vil bruke litt salt i brøddeigen må du gjerne gjøre det.

Vi fant en oppskrift på nette, men hadde ikke alt. Så da laget vi vår egen versjon av brødet. Og her er oppskrift og resultat.

  • 4 stk egg
  • 2 ts bakepulver
  • 1/2beger Creme fraiche
  • 3 ss olivenolje
  • 30 g fiberhusk (helsekost)
  • 30 g fiberhusk kruskakli ( daglivarebutikker)
  • 40 g linfrø (males)
  • 25 g gresskarkjerner (males)
  • 25 g solsikkekjerner (males)
  • 6 stk valnøtter (males)
  • 1 ts salt ( VALGFRITT) Vi brukte ikke salt, men hadde dansk salami som pålegg.Og den er salt fra før.
  • Chiafrø kan også brukes i deigen om man ønsker det, gjør jo brødet enda sunnere. Isåfall kan du bruke 2 ss som du løser opp i litt vann og blander sammen med det våte. Kan fint bakes uten..

På toppen kan du gjerne strø på med sesamfrø, valmuefrø eller gresskartjerner.



Fremgang:

Sett ovnen på 180 grader

  1. Startmed å male frøene og nøttene. Og bland alt godt sammen med fiberhusken og kruskakli. Tilsett saltet om du vil ha i det.
  2. Kakk 4 egg i en egen bolle, tilsettet Creme fraiche og olje. Rør dette sammen. Så tar du den tørre blandingen din og rører med en sleiv inn i det våte. Tilsett så bakepulveret og rør godt rundt.
  3. Røren virker tynn, men den blir fort tykk. Dekk til en brødform med bakepapir og fordel deigen utover i formen.
  4. Stekes i ovnen i ca 55 minutter.
  5. La brødet kjøle seg ned. Om jeg baker på kvelden lar jeg brødet mitt ligge ute å "tørke" over natten. Gjerne med bunnen opp. Om du putter det i posen raskt blir det lett veldig saftig.

Velbekomme!


Ferdig stekt.




Slik ser skivene ut.



Mads sa han var mett etter 2 skiver, men enda går han å spiser mer skiver. Og sier det var J..lig godt brød. Helt enig.

 

 



  • 22.04.2011 kl.15:49
    Det så himmla godt ut òg, hihi!
    22.04.2011 kl.15:54
    Silje Serbk Jensen: Helt nydelig og lite karbohydrater i:)
    22.04.2011 kl.15:56
    det så sykt godt ut!
    maia ulrikke
    22.04.2011 kl.15:56
    Såå faktisk veldig godt ut :) ha en super dag!
    22.04.2011 kl.16:10
    Nam! DEtte må jo bare prøves..
    22.04.2011 kl.16:13
    Walking On Fire | Nathalie |: Ja:) trodde ikke det fantes så godt lavkarbo brød jeg:)
    22.04.2011 kl.16:45
    Det så veldig godt ut! Mamma bakte et lignendes brød en gang, det var nydelig :-D
    22.04.2011 kl.16:56
    Mm, så veldig godt ut! Har allerede bakt lavkarbo polarbrød i dag, men har alle ingrediensene til dette, så fristet nesten med en bakerunde til! Må i alle fall testes en gang :D
    22.04.2011 kl.17:15
    Malin Elise Strøm: Bør prøves ja:)
    frøken lilla
    22.04.2011 kl.17:31
    må på butikken imorgen ja! litt lei taffelost med pålegg, så denne må prøves i påsken :)
    22.04.2011 kl.17:36
    frøken lilla: Gjør det :) Bra med litt forandring ;)
    Maria
    22.04.2011 kl.18:42
    Hva er det totalle karbo inholdet i dette brødet?
    22.04.2011 kl.18:46
    Maria: Har ikke regnet det ut, men du må gjerne regne det ut :) Fiberhusken er 0 gram karbo i. Også er det jo litt i noen av frøene. Minimalt med karbo pr skive ialefall:)
    22.04.2011 kl.19:36
    SV; Takk for det ;D

    -Det der så sykt godt ut!!
    22.04.2011 kl.20:48
    ååh =) dette skal jeg prøve meg på imorgen =) Takk for oppskrift =)
    22.04.2011 kl.21:01
    det så utrolig godt ut! Nam!!

    - Tonje
    22.04.2011 kl.21:43
    heklingogbroderings: Det må du gjerne gjøre:) Bare hyggelig.
    22.04.2011 kl.22:17
    SV: jeg og synes det :) håper bare jeg får råd en dag :)
    22.04.2011 kl.23:03
    åhh. det ser så godt ut, har du prøvd sånn knekke brød med bare vann og korn? det er skikkelig godt( og sundt)
    22.04.2011 kl.23:24
    Så kjempegodt ut :) Oppskriften var ganske lik det brødet jeg bruker å lage; smaker kjempegodt :)
    23.04.2011 kl.21:26
    MÅ prøves! skal bake det neste uke nå :D
    25.04.2011 kl.19:34
    Mmm, så godt det ble, nettopp smakt :D Men du, skal det oppbevares i kjøleskap eller ikke? :)
    25.04.2011 kl.19:44
    Malin Elise Strøm: Så bra du også likte det:) Vi hadde vårt ute på kjøkkenbenken i en brødpose. Holdt seg i mange dager. Ble ikke noe tørrt. Og nå er det spist opp, så blir bra å få bakt mer i dag :)
    25.04.2011 kl.22:28
    Den er grei, da lar jeg det ligge i brødposen :) Kan tenke meg det blir godt med mer ja, var ordentlig godt og saftig! :)
    Berit
    27.04.2011 kl.11:22
    Har prøvd oppskriften din. Nå står brødet i ovnen. Spennende!
    27.04.2011 kl.17:26
    Berit: Så spennende Berit. Fått mange gode tilbakemeld på brødet. Og fler har også nå bakt det mer enn en gang:) Håper det faller i smak:) Kathrine laget det i går, og hun syntes det var kjempe godt:)
    Therese
    30.05.2011 kl.21:03
    Hei. Dette brødet så kjempe godt ut...Har bare prøvd ut et lavkarbo brød og det ble litt "svampete", hvis jeg kan kalle konsistensen for det. Hvordan blir dette brødet i konsistens?
    30.05.2011 kl.21:44
    Therese: Jeg syntes ialefall dette ikke er svampete :) Smaker igrunn veldig som grovbrød. Så både jeg og min kjære er veldig happy for å ha funnet et brød som smaker slik:) Men det er viktig å la det tørke over naten med bunnen opp :) Da blir det aller best:)
    03.06.2011 kl.14:32
    Hvordan maler dere frøene?
    03.06.2011 kl.14:47
    Anonym: Vi har en stavmikser som vi kjøpte til jul. Og med den så fulgte det med en beholder/bolle med kivblader i som man kunne koble til stavmikseren. Linfrøene får man ikke most noe særlig. Men viktigst med det andre:) Ellers kan man bruke en kaffe/mandel- kvern :)
    frøydis
    07.07.2011 kl.07:07
    Hvor stor er brødforma du brukte? Lagde brødet i går, men tror jeg brukte for liten form..
    07.07.2011 kl.08:20
    frøydis: Tror den er helt normal brødform :) Eller kanskje den er bittelitt lenger enn noen, men med mindre form blir vel brødet bare litt høyere bare :)
    frøydis
    07.07.2011 kl.10:56
    Syns det ble så "svampete" å ikke så høyt.. hadde mindre form enn vanlig, så kanskje det var det jeg gjorde galt.
    07.07.2011 kl.11:03
    frøydis: Det hørtes da ikke godt ut. Du pakket det ikke inn i plast med en gang sant? Som jeg skrev i oppskriften så ble brødet mitt litt vel saftig om jeg pakket det inn med en gang, men dersom jeg lot det ligger over natten før jeg pakket det inn ble det perfekt. Noen har også brukt 1/2 boks creme fraiche isteden for en hel. For å få det mer tørrt.

    Kanskje det burde stekt enda lenger om formen var mindre. For da blir det jo mer deig på ett sted. Aner ikke. Har ialefall ikke opplevd noe svampete brød her.
    frøydis
    07.07.2011 kl.11:17
    Nei kan være at det ble stekt for kort. Lot det ligge over natta :) Får prøve på nytt i dag :)
    Maiken
    02.08.2011 kl.00:17
    Er det mye karbohydrater i per skive eller hele brødoppskriften ? :)
    02.08.2011 kl.00:27
    Maiken: Nei, veldig lite karbohydrater. Husker ikke helt innholdet akkurat nå:) men det kan lett regnes ut på diett.no Men under 1 g pr skive. Men holder med 2 skiver igrunn:)
    04.08.2011 kl.00:57
    ang creme fraiche;så står det !/2 boks..mener du da på 150g som er en halv vanlig boks? eller en halv stor boks? hvis det, ca hvor mange gram da?
    04.08.2011 kl.01:02
    Anonym: Mener en halv vanlig boks :) Altså 150g som du sier ja, for hele boksen av de vanlige er på 300g om jeg ikke husker feil:)
    icechic
    04.08.2011 kl.01:28
    ok..takk:) ett spm til ang mandelmel. er det mulig å male mandler og bare måle det opp derfra i malt tilstand? eller må det være mel?

    Er ny på lavkarbo og har brukt bloggen din kjempemye:)
    04.08.2011 kl.01:33
    icechic: ja, det går veldig fint :) og er nesten lurer også vil jeg tro, for de fleste mandelmel er mye av fettet fjernet. Når jeg lager knekkebrød f.eks maler jeg alltid mandlene selv. Maler med skall og alt på jeg, så det går sikkert veldig bra i brødet og :)
    linnk
    31.08.2011 kl.00:18
    Hei. Dette så da fantastisk godt ut. Men lurer på om oppskriften er til 1 eller flere brød? På mandag begynner den store lavkarbodagen, og tenker derfor og lage 3 brød når jeg først er i gang... Tror du jeg kan bruke sesamfrø istedefor gresskarkjerner? Dette blir spennende:) Tror nok jeg kommer til å titte mye innom din side ja:) Og da blir man sikkert ordentlig mett på 1-2 skiver også??
    31.08.2011 kl.00:23
    linnk: Dette er oppskirft til ett brød :) De kan bruke det du vil :) Så sesamfrø er sikker også veldig godt i. Mange som bruker det i brød:) Så er bare å mikse og trikse seg frem. Jepp, man blir veldig mett av 1-2 skiver. Og man holder lenge på de. Så spennende med lavkarbo start på mandag. Masse lykke til:)
    Bibbi ;D
    31.08.2011 kl.20:52
    Heeei Charlotte.. ;D Jeg digger bloggen din, og bruker mange av oppskriftene dine.. digger dette brødet, og det gjør kjæresten min og.. ;D men lurer på en ting: blander du husken ut i litt vann??

    Mange takker, fra Bibbi ;D
    31.08.2011 kl.21:00
    Bibbi ;D: Hei Bibbi :) Så koselig å høre at dere begge liker brødet. Og så gøy at du er satt igang:) Nei blander den ikke ut i vann:)

    Klem
    linnk
    05.09.2011 kl.15:08
    NAM, jeg og venninen min lagde 6 stk. brød nå, og de var UTROLIG gode!! Men..ut i fra bildene dine ser det ut som du fikk større brød, våre ble ganske små, så vi spiste oss mette etter tredje skiva. Tror du vi tok for lite bakepulver i, eller hvordan kan man "heve" brødene litt? For å holde på lavkarbo-dietten - hvor mange skiver spiser du pr.dag,uten at det blir for mye karbo? :)
    05.09.2011 kl.18:24
    linnk: Så bra dere likte dem :) De har lett for å synke sammen litt. Mitt tips når de er ferdig stekt er å la de stå i ovnen litt med døren bare såvidt åpen på ovnen. Det pleier å hjelpe litt. De inneholder ikke så mye karbo. Lurer på om det er ca 1 g pr skive eller mindre om jeg ikke husker feil. Når jeg spiser så spiser jeg gjerne 2-3 skiver med masse godt pålegg på. Enten til frokost eller lunsj:)
    Ingunn
    02.03.2012 kl.14:54
    Hei Charlotte! :) Jeg har til nå prøvd 3 varianter med lavkarbobrød. Jeg har bakt Møllerens lavkarbobrød som du får kjøpt i butikk og superbrød og omega 3-brød fra Hexeberg si bok. Problemet er at jeg ikke greier å spise noen av dem, fordi jeg syns det smaker så mye jern at jeg brekker meg nesten bare av tanken. Tror du da jeg kommer til å like dette brødet?
    02.03.2012 kl.19:57
    Ingunn: Selv har jeg ikke For del syntes jeg Møllerens har for mye karbo for meg. Jeg går ikke ned i vekt av å spise det brødet. Ett annet som er veldig godt er brødet til funskjonell mat. Men det er litt dyrt. Går man inn på nettisden kan man få noe pakketilbud. Da blir de noe rimeligere. Jern har jeg aldri opplevd smaken av. Så kan ikke si jeg syntes brødet smaker jern nei :) Liker det veldig godt det jeg baker :)
    Berni Andersen
    10.04.2013 kl.19:40
    har nettopp oppdaget din side og du har inspirert meg masse så nå har jeg vært i ketose en uke .men kan jeg spise brødet ditt når jeg er i ketose
    Hege
    08.06.2013 kl.22:42
    Bakte dette brødet i dag! Ble kjempegodt, og absolutt ikke svampete i konsistensen! :) Spiste det med smør, majones og kokt egg til kvelds ;) Mmm!
    Anne-Marie
    12.09.2013 kl.17:52
    Kjempe godt brød. Bakte dette nettopp:)

    Men vet du om det finnes noe gode oppskrifter uten egg? Synes jeg kjenner eggesmaken litt. Tenker at jeg muligens kan bli lei av d i lengden.
    Freddy Fransisco
    02.11.2013 kl.11:45
    Takk for et Herlig brød til frokosten min !!

    Det var nærmt perfekt !! :)
    02.11.2013 kl.12:34
    Freddy Fransisco: Så hyggelig å høre at du likte det :)
    Monica
    06.01.2014 kl.21:54
    Oppskriften så veldig fristende ut, så nå står brødet i ovnen på nest nederste rille. Du skriver ikke noe om hvor i ovnen du steker ditt?

    MEN oppskriften må være veldig liten, jeg har en brødform som tar 2 liter, og jeg måtte ta deig kun på ene halvdelen for ellers så hadde dette blitt ett helt flatt brød....

    HVOR mange liter tar din form?
    07.01.2014 kl.21:46
    Monica: Vet ikke hvor mange liter den tar, men tror nok det er en standard og de er vel rundt 2 liter. Brødet når jo aldri over brødformen, men det er enkelt å ta ut om man bruker bakepapir slik som på bildene :) Også hever det jo alltids litt i ovnen. Veldig rart at det kun ble tynt lag med deig i bunnen på formen din. For denne deigen bruker jeg hver gang og da får jeg disse store brødene jeg har tatt bilde av. Langt og fint og noe høyt.

    Ser jeg har glemt å skrive hvor i ovnen på dette innlegget ja. Jeg steker det meste midt i ovnen. Det pleier jeg alltid gjøre :)
    Kristiane
    07.02.2015 kl.22:29
    Jeg har nylig startet på lavkarbo, og denne oppskriften skuffet ikke! Brødet ble nydelig. Kjempesaftig og mettende. Skal definitivt lages igjen! Takk for super oppskrift :)
    Liv
    11.02.2015 kl.20:50
    Hei da jeg fant ditt brød, så gjekk jeg i gang og bakte det med en gang. Jeg har lett etter et bra brød uten mel, og prøvd utrolig mange ulike typer, uten å finne noe som jeg syns duger. Nå har jeg smakt på dette brødet, og det var utrolig godt. Dette er det beste jeg har smakt. Det er litt som du skriver at det ligner på vanlig brød. Metteende er det også. Så tusen takk for at du delte denne oppskriften på din side.

    hilsen Liv
    Lina
    22.03.2015 kl.17:22
    Sykt godt og enkelt brød å lage. Men mett etter 2 skiver??? Må holde meg borte fra kjøkkenet jeg for jeg vil ha mer med en gang og har spist to allerede...
    Ruya
    04.06.2015 kl.16:47
    Wow! Jeg er rett og slett forelsket i denne oppskriften. Bakte det i dag, og jeg klarer ikke å slutte og smake på brødet!! Takk for at du deler! :)
    SB
    23.06.2015 kl.22:51
    Dette er supert. Har laget det flere ganger, og anbefaler på det varmeste.
    Siv Sandvik
    29.07.2015 kl.10:18
    Super godt brød.
    Morten
    23.12.2015 kl.10:18
    Kjempegodt brød. Jeg brukte en form som var smal og lang,1,7l. Da ble brødet for lavt, så jeg byttet til en kortere form, med godt resultat. Jeg opplever at brødet mugger relativt fort. Oppbevarer det i en lin pose på kjøkkenbenken.

    Noen som har laget rundstykker av deigen. Hvor lenge skal de steke, og på hvilken varme?
    Iren Knutsen
    11.01.2016 kl.20:26
    Hei

    Prøver oppskriften din nå og er kjempe spent.

    Jeg syns alltid det er så moro å lese kommentarer. Og med den enne kommentaren skriver ei at det ble svampete. Du svarer da 07.07.2011 kl. 11.03

    ¨Noen har også brukt 1/2 boks creme fraiche isteden for en hel. For å få det mer tørrt. ¨

    Dette forundret meg litt da det står i oppskriften at det skal være en halv ( 1/2 )

    Skal det være en hel boks, eller en halv??

    Iren
    12.01.2016 kl.20:11
    Iren Knutsen: Vet ikke hvorfor jeg har skrevet det nei. For er en halv boks. Fått tilbakemelding fra Passion for baking på mail om at brødet ble kjempegodt ved å doble oppskriften :) Og putte alt i en brødform :) Får også da et høyere og finere brød :)



    Kommenter her
    Tilkomstgruppen
    Design og koding: Ina Anjuta
    Charlotte - Forlovet og lykkelig -Stolt mamma til en prins med navn Adrian

    Skriv din profiltekst her

    Kategorier

    Arkiv

    Siste innlegg

    bilde
    hits