3 sauser du vil elske (LAVKARBO) (Charlottes verden- Forlovet og Lykkelig)
Hjem Add Om meg Kontakt

3

3 sauser du vil elske (LAVKARBO)

I dag var jeg inne p klikk.no og s p noen av sjuves oppskrifter. Det nyeste var "3 sauser du vil elske" og jeg ble temmelig happy da s at de alle faktisk var lavkarbo vennlige. S jeg tenkte dele oppskriftene p sjuves 3 gode sauser med dere...
Oppskrift p Sandefjordsmr
Sandefjordsmr
Klassisk saus: Med denne sausen liker alle fisk.
INGREDIENSER

4 porsjoner

0,5 dl kremflte
4 ss kruspersille
200 g smr
1 stk sitron, saften av
salt og pepper

FREMGANGSMTE

  1. Kok opp flte og la det koke litt inn, ca fem minutter.
  2. Ta av varmen.
  3. Skjr smret i terninger.
  4. Pisk inn litt og litt av smrterningene. Smak til med sitronsaft, salt og pepper. (Bruk gjerne hvit pepper).
  5. Om du skal varme den opp s m den ikke koke.

Oppskrift p peppersaus
Enkel peppersaus
Biff med peppersaus? Her er oppskriften!
INGREDIENSER

15 stk svarte pepperkorn, eventuelt noen grnne og noen hvite ogs
5 ss cognac
2 dl flte
salt
2 ss smr

FREMGANGSMTE
  1. Knus pepperkornene grovt i en morter (har ikke morter? Legg pepperkorn i et rent kjkkenhndkle og knus dem med en stekepanne).
  2. Ha pepperkornene i en trr stekepanne p middels varme til det begynner dufte livlig. Ha i cognacen. N det begynner dampe, sett fyr p den med en lang fyrstikk. La det brenne ut. OBS! Det er lurt trekke platen vekk fra vifta, for unng at flammene setter fyr p fettet.Og ikke mer enn n kork - det blir fort hy flamme!
  3. Ha i flte og la det koke inn til det blir tykt. Smak til med salt.
  4. Sausen kan gjres klar i forveien. Rett fr servering koker du den opp, trekker til siden og rrer inn smret.

Oppskrift p hollandaise
Hollandaise saus
Dette er den klassiske mten lage hollandaise p. Det finnes andre metoder, men med denne skal du vre temmelig trygg p komme i ml.
INGREDIENSER

500 g smr
5 stk egg
1 stk sitron
salt og pepper
cayennepepper

FREMGANGSMTE


1. Klare smret og sett til side. Bruk 100 gram smr pr eggeplomme.

2. Skill eggeplommene fra eggehviten.

3. Ha eggeplommene i en bolle som tler varme.

4. Kok opp en liten kjele med vann.

5. Ha bollen over kjelen med kokvarmt vann. Pass p at bollen ikke kommer i kontakt med vannet. Pisk kraftig i ca 30 sekunder med noen vanndrper i eggeplommene. Fortsett piske til det blir tykkere og du kjenner litt motstand.

6. Ha i litt og litt av det klarede smret. Pisk smret inn mellom hver gang.

7. Smak til med sitronsaft, cayennepepper, salt og pepper.


N ble ialefall jeg sulten;)



  • 18.08.2011 kl.13:37
    nice, fin blogg!
    18.08.2011 kl.15:18
    Takk for kommentar! Mmm... n ble jeg ogs sulten! :) Fin blogg! :)
    18.08.2011 kl.16:56
    Kult:)



    Kommenter her
    Tilkomstgruppen
    Design og koding: Ina Anjuta
    Charlotte - Forlovet og lykkelig -Stolt mamma til en prins med navn Adrian

    Skriv din profiltekst her

    Kategorier

    Arkiv

    Siste innlegg

    bilde
    hits