Bakedag.. Rundstykker(Lavkarbo) (Charlottes verden- Forlovet og Lykkelig)
Hjem Add Om meg Kontakt

24

Bakedag.. Rundstykker(Lavkarbo)

I dag hadde jeg besøk av ei venninde og tenkte å servere lunsj. Så da bakte jeg noen lavkarbo rundstykker til oss begge. Hun ble imponert over at disse rundstykkene kunne være lavkarbo og syntes de var gode. Slikt er jo hyggelig å høre, og runstykker er jo aller best ferske.

rundstykkene før steking..

Ferdig stekte

Innvendig




Så spiste vi en god lunsj med masse godt pålegg på.. Mektige rundstykker, så 1 og en halv hadde vært perfekt mengde for min del. 2 stk så ble jeg veldig mett.

Oppskrift:

  • 4 egg
  • 1/2 boks creme fraiche orginal( Du kan sikkert bruke litt mindre, om du vil ha mindre karbohydrater)
  • 2 ss olivenolje
  • 30 g fiberhusk (helsekost) ellers kan du også bruke psyllium( fåes på noen meny)og er vist det samme,bare billigere
  • 35 g fiberrik kruskakli (daglivare)
  • 50 g mandelmel
  • 20 g solsikkekjerner( males)
  • 10 g gresskarkjerner( males
  • 2 ts bakepulver
  • 1- 1,5 ts salt

Sett ovnen på 190-200 grader

  1. Start med å male solsikkekjerner og gresskarkjerner, jeg bruker et beger med knivblad som fulgte med stavmikseren. Den maler det veldig bra.


  2. 

    
  3. Bland alt det våte først (kakk egg, creme f og olje)
  4. Bland det tørre inni det våte og avslutt med bakepulveret. Rør dette godt sammen, det vil etterhvert bli veldig tungt å røre med sleiven.  Da kan du ta opp litt og litt av deigen og forme dem slik du ønsker. Om de ikke er så lette å forme la deigen hvile i 1-2 minutter til den blir lett å jobbe med.

Stekes på midterste rille i ca 25-30 minutter.

Man får rundt 10-11 stk ut av denne deigen.

Næringsinnhold:

Fett: 119,48

protein: 65,98

Karbohydrat: 16,16

Karboinnholden pr rundtykke om man får f.eks 11 stk er da ca 1,5 g pr rundstykke med karbohydrater.




  • 19.08.2011 kl.20:26
    kjempe stilig blogg :)

    elsker det du skriver!
    maj-britt
    19.08.2011 kl.21:15
    Hm...de må jeg prøve :)
    19.08.2011 kl.21:18
    Nei, nå fikk jeg lyst på rundstykker :I
    19.08.2011 kl.22:13
    Disse skal jeg prøve:) Takk for en inspirerende blogg!
    19.08.2011 kl.22:18
    Du er kjempe flink med desse oppskriftene.
    19.08.2011 kl.22:32
    De såg kjempegode ut!
    Sjokoladebolla
    19.08.2011 kl.23:01
    Ser veldig gode ut, hvor mange fikk du ut av deigen og vet du ca karboinnhold per rundstykke? Fin blogg du har :)
    19.08.2011 kl.23:32
    Hvor mange rundstykker blir det? :)
    19.08.2011 kl.23:47
    Yess!! Disse skal jeg prøve i morgen tidlig!!! Fant ikke paranøtter i butikken i dag....det er de jeg bruker å kverne til rundstykker.....prøve noe nytt da vettu! Tusen takk!! Hva er k arbo innholdet sånn ca?? Og hvor mange fikk du??
    20.08.2011 kl.00:31
    Hilde: Det må du gjerne gjøre HIlde :) Tusen takk da:) Ser du har oppnådd supre resultater:)
    20.08.2011 kl.00:42
    Linsa: Legger ut karboinnhold nå :) Fikk rundt 10-11 stk :)
    20.08.2011 kl.00:47
    Kristine: Blir sånn 10-11 stk:) La ut næringsinnhold nå også :)
    20.08.2011 kl.00:49
    Sjokoladebolla: Får sånn ca 10-11 stk:) Har lagt ut karboinnhold nå :)
    20.08.2011 kl.01:05
    Det så veldig godt ut ;-)
    20.08.2011 kl.09:37
    Hahahaha! Uff, jeg klarte jo å lage disse FØR jeg leste svaret ditt! :0)) skikkelig lurt. Syns deigen ble litt våt, så jeg klæsjet den opp i seks store muffinsformer......hehehehehe....jaja, de eser opp ser jeg!!! Lol. Middagsrundstykker!!!! Heheheheheh. Ler fortsatt!!!!
    Ruth
    20.08.2011 kl.10:05
    Dissan bollan så kjæmpego ut, ska prøve å lage dæm i hælga, men hva er mandelmel?
    20.08.2011 kl.10:14
    Disse så utrolig gode ut, kan jo ikke se forskjell på dem og vanlige rundstykker! MÅ prøves :D
    20.08.2011 kl.11:58
    Linsa: Hehe. uuuuuups.Da lurer jeg fryktelig på hvordan de ble inni. Du måtte vel kanskje dele de i 2 og steke de litt mer inni muligens? :P

    Jeg laget en nydelig charlotte spesial i går ;) Kremet blomkålsuppe med rundstykke oppi. Yummi :)Legger ut oppskriften i kveld eller i morgen. Nå stikker jeg til Drammen for å delta på elvefestivalen:)
    Ada
    08.09.2011 kl.16:06
    Wow!! Dette er de flotteste lavkarbo rundstykkene jeg har sett... Disse skal prøves! Fin blogg, forresten! :-)
    08.09.2011 kl.16:11
    Ada: Det var jo kjempekoselig å høre :) De er veldig gode. Serverte de til ei venninde her om dagen. HUn syns de var veldig gode og ble overasket over hvor lenge mett hun gikk på 2 rundstykker, hun går ikke på lavkarbo:) Så hun syns det var utrolig hvor lenge man holdt på maten.
    24.08.2012 kl.20:53
    Prøvde disse i dag :) Litt skuffet over at de smakte så pass eggete, men med pålegg på var de himelsk! Har prøvd brøet ditt før, nydelig! :) Skjekk gjerne ut bloggen min, om du har tid:)
    26.08.2012 kl.22:32
    Kristine Andersen: Uffda. Så kjedelig. Fulgte du oppskriften slavisk. Min deig er ialefall temmelig fast når jeg ruller den sammen til rundstykker og det må den nesten være. Kjedelig at det ikke ble så godt resultat da :(
    Laila
    19.09.2013 kl.09:39
    Har lagd disse en gang med stort hell.

    Lagde også hamburgerbrød av denne oppskriften, da drysset jeg sesamfrø over, og det ble kjempegodt.

    Nå tenkte jeg å lage de igjen, men har gått tom for creme fraiche. Går det like bra å bruke rømme tro?
    23.09.2013 kl.14:41
    Laila: Det er sikkert veldig godt også ja :) Smart ide. Litt sent svar pga jeg har vært bortreist, men du har vel funnet ut av det vil jeg tro :) Selv liker jeg best creme fraiche i baking. Mens rømme bruker jeg gjerne mye i matlaging.



    Kommenter her
    Tilkomstgruppen
    Design og koding: Ina Anjuta
    Charlotte - Forlovet og lykkelig -Stolt mamma til en prins med navn Adrian

    Skriv din profiltekst her

    Kategorier

    Arkiv

    Siste innlegg

    bilde
    hits