Lag ditt eget TACOKRYDDER (Lavkarbo) (Charlottes verden- Forlovet og Lykkelig)
Hjem Add Om meg Kontakt

20

Lag ditt eget TACOKRYDDER (Lavkarbo)

Tacokrydderet man får kjøpt ferdig på butikker inneholder mye sukker og andre tilsetningsstoffer. Og dermed inneholder det også mye unødvendige karbohydrater som jeg helst vil slippe. Lager du ditt eget tacokrydder er det garantert sunnere enn det du får på butikken. Og utrolig godt.

Du trenger ikke lage for hver gang du lager taco. Du kan nemmelig lage denne kryddermiksen og putte resten på et tomt krydderglass du har stående eller en liten tett boks.

Kryddermiksen fant jeg fra denne fantastiske bloggen HER(link) Bildene er også lånt fra henne.



Det er veldig viktig at du har alle ingrediensene, ellers blir det en helt annen smak.

Du trenger:

  • 3 ss spisskummin (cumin)
  • 1-2 ss cayennepepper
  • 1 ss paprikapulver
  • 2,5 ts løkpulver
  • 2,5 ts hvitløkspulver
  • 2,5 ts oregano
  • 1 ts malt koriander
  • 2 ts salt
  • 1 ss pepper
  • 1 ss tagatesse/ sukrin (kan sløyfes)

Bland alle ingrediensene sammen og oppbevar f.eks på et tomt krydderglass.

Bruk ca 2-3 ss på en pk kjøttdeig. Og smak til om du ønsker sterkere. Press gjerne litt sitron eller lime over kjøttdeigen :)

 

Tusen takk til Jeanette



  • 30.10.2011 kl.20:44
    Jeg bruker ikke oregano i blandinga jeg bruker - også blander jeg opp 10ganger oppskrifta - sånn at vi har det stående i kjøkkenskapet!

    Syns forøvrig at det er MYE bedre med hjemmelaget tacokrydder enn det ferdigkjøpte - ble en annen smak på maten rett og slett!

    Også vet man jo i tillegg hva man får i seg!

    Syns også bloggen din er kjempefin!
    Lindis Gansmoe
    30.10.2011 kl.20:47
    Veldig bra. Husk at løk og hvitløk smaker best når den er fersk og godt kan sløyfes i kryddermixen og heller tilsettes "naturell".
    30.10.2011 kl.20:48
    Hege:

    Denne blandingen fylte opp et krydderglass:) Men når jeg har flere tomme krydderglass skal jeg lage mer ja :) Ja, er mye bedre med hjemmelaget. Det er jo så mye sukker og drit i de andre.

    Tusen takk for koselig ord Hege :)
    30.10.2011 kl.20:49
    Lindis Gansmoe: Det var lurt. Ialefall det med hvitløken skal testes :) Pleier å ha rå løk til taco og da har jeg ikke så lyst på stekt løk i tacoen. Men det med hvitløken hørtes nydelig ut :) <3 hvitløk <3
    30.10.2011 kl.21:03
    Så bra at det falt i smak, det er hyggelig å høre :-)
    30.10.2011 kl.22:11
    Har prøvd mange forskjellige "oppskrifter" på taco-krydder, men ikke prøvd dette, tusen takk for tips!!
    30.10.2011 kl.22:58
    dette krydderet skal jeg virkeli prøve :D for er så kjipt med de unødvendige karbohydratene fra kjøpe tacokrydder, men så vil man liksom ha den smaken også, for er jo det som gjør at det smaker taco :)
    31.10.2011 kl.09:48
    Du har helt rett! Utrolig irriterende at de bare må ha sukker osv i alt... Pluss at det er stivelse i taco krydderet for å "jevne" når du tilsetter vann... Utrolig unødvendig spørr du meg:-)
    31.10.2011 kl.10:08
    så lurt
    Stine
    31.10.2011 kl.16:21
    Hei!

    Jeg har nettopp startet med lavkarbo etter å ha lest bloggen din og fått MYE inspirasjon!

    Jeg prøver å gå inn i ketose, men jeg er veldig ny i dette så jeg er ikke helt sikker på om det jeg gjør er riktig.

    Idag spiste jeg litt over 1 oopsie med litt peanøttsmør til frokost. Til lunsj spiste jeg en kebab uten pita og mais. Til mellommåltid spiste jeg litt under en halv avocado og til middag (nå) spiser jeg en salat med bacon, fetaost, LITT kylling og avocado.

    Er dette en fullverdig ketosemåltid tror du?
    31.10.2011 kl.23:30
    Spennende!

    elsker egentlig det fra butikken, så spørs om jeg bytter ut det :)
    CarolineB
    01.11.2011 kl.05:18
    Så spennende, dette må jeg prøve å lage.. :)
    01.11.2011 kl.17:09
    Stine: Det høres veldig bra ut ialefall:) Det enkleste måten å finne ut det på er igrunn å kunne teste med ketose stix :) Ser du skriver litt kylling. Bra å få i seg proteiner. Så må ikke være redd for å spise kjøtt og kylling :)
    Mats Erik Engelsvoll
    04.07.2013 kl.19:49
    Woohoo helt perfekt! Ganga den med 3 og fylte opp to store Santa Maria krydderglass og et lite :) Lagde en liten tacokjøttdeig-prøve og den falt i smak !

    Har i tillegg kjøpt inn lavkarbo-tortillas fra Lavkarbohuset, så nå blir det helgemiddag med god samvittighet :)
    06.07.2013 kl.22:42
    Mats Erik Engelsvoll: Så bra :) Spent på hvordan de lavkarbolompene er. Ikke fått prøvd de enda :)
    09.11.2013 kl.17:02
    Mye bedre enn skvipet man kjøper i butikken :)
    På besøk
    24.02.2014 kl.01:49
    Hjemmelaget tacokrydder er topp. Men bruker du virkelig 1-2 SPISESKJEER med cayennepepper? Da kjøper ikke vi samme merke i såfall, 1 ts er nok til at det står flammer ut av ørene på alle som spiser retten.
    05.03.2014 kl.21:57
    På besøk: Det er iallefall det jeg har brukt :) Men nå er jeg veldig glad i sterk mat da. Men man kan gjerne ta mindre også. Her er et annet tacokrydder jeg har laget, men forsatt en del cayenne der å :P http://charlotte1987.blogg.no/1332880411_nytt_og_enda_bedre_hj.html
    Kennge
    20.10.2014 kl.17:41
    Stemmer det med 2 SpiseSkjeer salt?
    20.10.2014 kl.20:43
    Kennge: Det var nok litt mye ja. Skulle nok vært ts. Skal rette på den jeg :) Takk



    Kommenter her
    Tilkomstgruppen
    Design og koding: Ina Anjuta
    Charlotte - Forlovet og lykkelig -Stolt mamma til en prins med navn Adrian

    Skriv din profiltekst her

    Kategorier

    Arkiv

    Siste innlegg

    bilde
    hits