After eight- og smash konfekt med god samvittighet (Charlottes verden- Forlovet og Lykkelig)
Hjem Add Om meg Kontakt

36

After eight- og smash konfekt med god samvittighet

Etter 2 timen kunne jeg ta konfektene ut av kjleskapet for en aldri s liten prvesmak. Da var de stive og fine, men jeg puttet de inn i kjleskapet etterp. For de holder seg best der.

Jeg fikk inspirasjon til lage konfekt med mintfyll eller ha lest p bloggen til fristende lavkarbo, om en mintsjokolade hun laget. Hun sa at hennes mintfyll var litt hardt. S jeg tilsatte litt mer vske i fyllet og da ble det veldig bra.


  • 1 dl sukrinmelis (kjpes p funksjonellmat.no eller helsekost)
  • 5 drper Peppermynteessens (apotek)
  • Kremflte
  • 1 plate Mrk sjokolade, 70% eller hyere. (eller sukkerfri)
  • 1 stor ss Cocosa (soma.no eller helsekost)
  • 2 ts Tagatesse, om du har en mrk sjokolade du vil gjre stere (kan slyfes)
  • om du ikke vi ha mintfyll kan du f.eks bruke: ekte baconkrisp(de uten mel), ntter og sikkert mye mer

Mintfyll:



  • 1 dl sukrinmelis
  • 2-3 ss flte
  • 5 drper peppermynteessens

Smash konfekten:



  • Biter av baconcrisp ( de ekte, for de er mist karbo. De andre billig variantene inneholder masse hvete)
  1. Start med lage mintfyllet og hakke noen biter med baconkrisp. Minfyllet kan du rulle til sm kuler/knapper og legge p en tallerken i kjleskapet noen minutter.
    Ser du er de er for store for formene kan du bare dele de i 2 fr du putter de nedi formene.
  2. Smelt s sjokoladen og cocosa kokosolje i vannbad. Rr s inn 3 ss kremflte og 2 ts tagatesse(kan slyfes) om sjokoladen er st nok. Vi hadde 87 %. Rr sammen med en slikkepott.

3. Hell s litt i bunnen av formen og putt oppi nsket fyll p konfekten ( mint, ntter, baconkrisp, pinnetjerner, hempfr+++)





4. Fyll s igjen med sjokolade i resten av formen og sett de i kjleskapet 2-3 timer fr du kan prvesmake. Men husk at de skal oppbevares i kjleskap.

Etter 2 timer var mine klare til at jeg kunne ta meg en smaksprve.





Og disse 3+ noen til var med baconkrisp

Jeg er ikke s veldig glad i sjokolade egentlig(litt rar jeg), men mintsjokolade og smash er godt. Dette var skikkelig godt. Mintsjokoladen var favoritten. Smakte skikkelig after eight. S disse br dere prve lage. Det er forresten Cocosa kokkosfettet som gjr de s skinnende blanke.

Noen som ble litt frista her n eller??




  • 11.12.2011 kl.22:26
    naaam ! :-D
    11.12.2011 kl.22:26
    Stilig
    11.12.2011 kl.22:38
    s flink du er ;-)
    11.12.2011 kl.22:40
    Marit: hehe, det veit jeg ikke da men ;) Mtte nesten prves ut, og det blir ikke siste gangen.
    11.12.2011 kl.22:47
    JEG!!! Herregud hvor godt s ikke det ut liksom? Og s enkelt lage gett. N tror jeg nesten jeg setter meg selv prver en dag! Dette innlegget legger jeg p favorittlista mi, hehe :-)
    11.12.2011 kl.22:51
    Isabl: hehe. Og det var like godt ;) Det var faktisk veldig lett. Ogs kan du sikker bruke isbitformer i plast/teflon eller sm minimuffinsformer/konfektformer.

    S try it out :)
    Ida M. Teigstad
    11.12.2011 kl.23:01
    AAAA HERREGUD, det her skal jeg uten tvil prove, mine to yndlingssjokolader <3 Maa bare hjem til Norge og hamstre baconcrisp forst :) Og hvor kjoper du den for aa lage de

    sotere??
    11.12.2011 kl.23:11
    Ida M. Teigstad: S koselig hre. Disse blir det flere omganger av i julen. Tagatesse fes ogs p de fleste helsekostbutikker.. Blir nesten det samme som sukrin, s du kan helt sikker bruke sukrin ogs. Bare at tagatesse er dobbelt s stt som vanlig sukker. S skal ofte veldig lite til.
    Kjersti
    11.12.2011 kl.23:12
    Mintsjokolade hres/ser veldig fristende ut...gr det an legge inn bestilling? ;o)
    11.12.2011 kl.23:18
    Nam! :-) Hvor er formen fra? :-)
    11.12.2011 kl.23:20
    jeg skal skaffe den fra tupperware ^^.
    - Selv har jeg lagd, kokostopper, maskipankuler, OG rullekake p lavkarbo vis :)
    IIDAKM; tupperware ( link: http://tupperware.ipapercms.dk/Tupperware/Nordics/NO/2011/Trykksak/T161/ - til julekatalogen)
    11.12.2011 kl.23:25
    Kjersti: Vi fr lage litt i julen Svigermor ;) Tror de smelter p tur til Bergen. hehe. Men dere skal absolutt f prve de :)
    11.12.2011 kl.23:26
    iidakm: Formene kjpte jeg p tuperware party. Som mammahill skriver finner du de her http://tupperware.ipapercms.dk/Tupperware/Nordics/NO/2011/Trykksak/T161/

    men man kan ogs kjpe andre silikonformer.
    11.12.2011 kl.23:27
    Mamma Hill 91: Veldig kjekt. Ogs brukte jeg den mikrokanne tingen til smelte sjokoladen i vannbad <3
    11.12.2011 kl.23:37
    Bra oppskrift:D Takk for deling:)
    11.12.2011 kl.23:39
    Dette skal jeg prve!:) Har de tagatesse p iherb? kan jeg bruke stevia?:)
    11.12.2011 kl.23:41
    Janne: Bruk den stningen du vil du :) Helt opp til en sel. Var kun for f sjokoladen min (87%) litt stere. Da jeg syns det er veldig stram smak p de mrkeste.
    11.12.2011 kl.23:41
    Kakedamen: Takk :) bare hyggelig det.
    11.12.2011 kl.23:51
    Tusen takk for tips om oppskrift...s glad for at du har lagt ut innlegget...skal legge den til favoritter...og det skal bare s prves etter jul...jeg elsker sjokolade og srlig mint....mmmmmm....liker jo egentlig ikke 'sunne' sjokolader s godt...s dette m testes <3

    Rekker det ikke fr jul...programmet er ganske fullt...ogs reiser vi bort det meste av julen :-)
    11.12.2011 kl.23:56
    h, nam! After eight! Dette m jeg f prvd :D Jeg lagde ogs konfekt i dag, som ble kjempegod!
    12.12.2011 kl.03:46
    du er jo en rser p matlaging ! Det der s jo direkte nydelig godt ut
    12.12.2011 kl.12:48
    Supert:) Da m jeg bare skaffe meg former!;)
    12.12.2011 kl.14:26
    Det s utrolig godt ut :D
    12.12.2011 kl.14:58
    det s sykt godt ut :)
    Katrine
    12.12.2011 kl.17:10
    Hei:)

    Gratulerer med s mye vektnedgang. Kunne du laget ett innlegg om hvordan du gjorde det?:)
    Guro
    13.12.2011 kl.17:20
    Hei,

    Brukte du peppermynteolje eller peppermynteessens ? :-/
    13.12.2011 kl.18:10
    Guro: Peppermynteolje het det :)
    14.12.2011 kl.13:29
    N har jeg laget mintsjokoladen, og den ble en suksess!:D Linket til dette innlegget, siden jeg ikke gadd ta fremgangsmte-bilder ;)
    14.12.2011 kl.16:21
    jannebl: S bra :) Jeg har laget flere omganger med den n. Og er allerede tom. Alle gjestene som kommer p besk elsker den. Mtte lre farmor lage ogs. Og at de er sukkerfrie er jo bare helt sykt ;)
    14.12.2011 kl.22:38
    Enig! Jeg ble kjempefornyd:D N har jeg litt julegodis jeg ogs;)
    Kaja
    15.12.2011 kl.15:25
    Weee, disse str i kjleskapet n :D GLEDER meg til smake!!

    Kos deg masse p Kieltur :D

    Klem Kaja
    Stella
    17.12.2011 kl.16:03
    Denne bloggen er jeg blitt glad i, skikkelig koselig blogg med mange gode tips, slik som denne konfekten som virkelig er knallgod! :-)
    17.12.2011 kl.16:07
    Stella: Det var koselig hre Stella. Setter stor pris p slike koselig tilbakemeldinger. Denne br prves, er utrolig godt ja ;)
    08.01.2012 kl.21:58
    NAAAAM, disse skal prves ut.. deilig ha noe liggende i kjleskapet om man er fysen p noe stt.. mye bedre enn og kaste seg i bilen for kjre og kjpe noe man IKKE burde spise ;)
    08.01.2012 kl.22:08
    Jannicke: Ja, det er virkelig helt sant ;) Da er disse bedre enn g p en sprekk.
    jegerfritilhva
    30.03.2012 kl.19:07
    Hjelpe meg!!! Er dette lavkarbo? Er for sent lage til ta med p psketur, men etter pske.........:-)))



    Kommenter her
    Tilkomstgruppen
    Design og koding: Ina Anjuta
    Charlotte - Forlovet og lykkelig -Stolt mamma til en prins med navn Adrian

    Skriv din profiltekst her

    Kategorier

    Arkiv

    Siste innlegg

    bilde
    hits