Charlottes hjemmelagede Tzatziki (Charlottes verden- Forlovet og Lykkelig)
Hjem Add Om meg Kontakt

21

Charlottes hjemmelagede Tzatziki

Du trenger:

  • 6 ss gresk eller tyrkisk youghurt. Fes p de fleste daglivarebutikker.
  • 2-3 ss rmme
  • 2 store fedd med hvitlk (finhakket eller presset)
  • 1/2 ts salt
  • 1/2 revet agurk.
  • Litt pepper
  • Noen drper sitron( kan slyfes)
  • Litt oregano
  1. Start med rive opp agurken. P rkosten. Legg den s utover p trkepapir og st over saltet. La det ligge der i 10 minutter. S fuktigheten trekkes ut.


  2. Bland sammen youghurt, rmme og hvitlk og la dette st til agurkene er klare.
  3. Tilsett s agurkene og smak til med litt pepper og noen drper fersk sitron.

Server gjerne med en gang, men Tzatzikien blir ofte bedre etter ha sttt kjlig en stund.



Vips har du mye god og hjemmelaget tzatziki.

Nringsinnhold p hele sklen:

Energi: 161

Karbohydrat: 6,91

Protein:4,79

Fett: 12,34

Anbefales ikke om du skal p date ;) Gir veldig hvitlksnde.



  • 03.01.2012 kl.20:35
    nam! :D Tzatziki er s godt :D
    03.01.2012 kl.20:38
    iidakm: ja, det er det :) Godt og sunt. Veldig godt dyppe grnnsaker i ogs.
    03.01.2012 kl.20:54
    Ja, jeg vet :D Men jeg m bare sprre om en ting. Helt i starten da du begynte, ble du fort sulten igjen da? Eller er det fortsatt snn? Jeg blir i hvert fall veldig fort sulten igjen. Magen rumler som bare det.. Hehe
    Astrid
    03.01.2012 kl.21:31
    , dette er bare s godt! Du kan gjerne bruke en sikt til agurkene, og str over salt. Bruk hendene til presse ut fuktigheten med. Jeg har gjerne i en klunk olivenolje ogs, jeg. Dropper som regel rmmen :-) Dette skal jeg lage i morgen den dag, lenge siden jeg har hatt det p menyen.
    03.01.2012 kl.21:36
    iidakm: Nja. Husker ikke helt. Var iaefall veldig fysen de 2 frste dagene. S da mtte jeg lage noe lavkarbo stt. Men ellers var jeg vel ikke s sulten. Spiste ialefall nok med fett. Ettersom overskuddet kom ut igjen nr jeg tisset :P Samme skjedde med mads. Men dette var i ketosen. jaja, da vet man ialefall at de ikke legger seg i rene. Men holdt meg god og mett. S lenge man har nok protein og fett skal man holde ganske lenge. men du spiser til du er mett ogs? For kan hende du m ha bittelitt mer mat ogs :) Og alle sine kropper er jo forskjellige.

    Hper du finner en lsning. For sulten skal du jo egentlig ikke vre. men mulig det er de frste dagene. Er s lenge siden, s jeg husker desverre ikke helt.
    03.01.2012 kl.21:38
    Astrid: Det var en god ide :) Mtte prve med litt rmme, prvde f en litt rundere smak. Litt majones tror jeg ogs kanskje kunne vrt godt oppi :) Eller olivenolje som du nevner ja. Spennende :)
    03.01.2012 kl.21:53
    jaa! For jeg har nemlig ikke vrt s mye og tisset heller nr jeg tenker meg om :p Fysen p noe har vi vrt begge to faktisk. Noe jeg som regel aldri er.. Sikkert bare psykisk :P
    Astrid
    03.01.2012 kl.22:07
    ... og har du persille, s er heller ikke det vondt oppi! :-) (Antagelig ikke autentisk i forhold til originalen, men det spiller ingen rolle)
    03.01.2012 kl.22:17
    Astrid: Spennende da. Jeg hadde litt oregano oppi i sta. En liten drt. Det brukes s mye i gresk mat. S tenkte det ikke ville skade. Men persille er nok ogs godt vil jeg tro ja :)
    03.01.2012 kl.22:19
    Ida Marthinsen: Ja, det er nok psykisk ;) Er gjerne snn. Om det er ting man ikke kan spise s vil man gjerne ha det. Det gjelder bare klare motst de f dagene i starten. S fr man s mye igjen for det. Stsuget forsvinner og godt er det :)

    Sitter her er fysen selv. S lurer p lage oss noe lavkarbo snacks.
    04.01.2012 kl.09:00
    Jeg lager ogs min egen Tzatziki, veldig godt til indisk :) Jeg bruker kaffefilter oppi ei sil til renne av vannet fra bde agurk og yoghurt, men ellers er oppskriften ganske s lik din :)
    04.01.2012 kl.11:49
    , elsker tzatziki! Hjemmelaget er absolutt best :)
    04.01.2012 kl.12:07
    namnam ;-)
    04.01.2012 kl.13:45
    Sirdalsrypa: Ja. hrt flere som bruker det :) men p gresk og tyrkisk youhurt trenger man vistnok ikke bruke det :) Men p youhurt naturell skal man vist bruke det. Husker du hvor lenge akurkene skal st til siling ? :)
    04.01.2012 kl.13:48
    Ja glemte skrive at dette er den vanlige yoghurt naturell. Du jeg har aldri tatt tida p agurkene jeg men en halvtime kanskje? og er det vann igjen s presser du bare p filteret, og vannet kan du alltids tmme over i sausen, m ta vare p de fr nringsstoffene som finnes vet du ;0)
    04.01.2012 kl.13:52
    Sirdalsrypa: ja :) S smart :) Ja, er ikke mye nringsstoffer i grnnsaker og frukt n sammenlignet med fr. Synd med sant.
    04.01.2012 kl.22:38
    , de selger ikke den tyrkiske yougurten der jeg bor. s jeg m kjre i en halvtime for f tak i det. Som jeg skal hamstre p fredagen :p

    For dette ser veldig godt ut:) og dette tror jeg er noe som jeg kan like:D
    05.01.2012 kl.00:24
    minlavkarboblogg: Du kan bruke Tine Matyoughurt ogs :) :)
    05.01.2012 kl.16:30
    supert:D
    10.01.2013 kl.14:31
    Tzatziki er godt i all mat :) denne oppskriften skal jeg prve :)



    Kommenter her
    Tilkomstgruppen
    Design og koding: Ina Anjuta
    Charlotte - Forlovet og lykkelig -Stolt mamma til en prins med navn Adrian

    Skriv din profiltekst her

    Kategorier

    Arkiv

    Siste innlegg

    bilde
    hits