Nydelig suksessterte muffins (LAVKARBO) (Charlottes verden- Forlovet og Lykkelig)
Hjem Add Om meg Kontakt

36

Nydelig suksessterte muffins (LAVKARBO)

P nettet finner man jo mange oppskrifter p suksessterte. Her er mine suksessterte muffins som har sltt bra an i bursdagene de to siste dagene. I gr og i dag. Jeg mtte bake to omganger, ettersom det gikk tomt i gr. Det er jo bare gy det. Mine er litt mindre stning enn de andre p nettet, men de var fortsatt ste og fryktelig gode. Og som svigermor sier " plenty med stt".

Frst litt info om stningen:

Nr du skal bake sukkerfritt og med lite karbohydrater s bruker man andre stningsmidler som erstatning for sukker. Men vi er opptatt av s naturlig som mulig og ikke kunstig stning. Vi begge her i huset er veldig glad i tagatesse stningen som er relativt ny. Den smaker som sukker og kan ogs karamelliseres. Det som er viktig vite om tagatessen er at den er dobbelt s st som vanlig sukker og kanskje enda mer. S det skal ikke s mye til fr ting blir stt. Tagatesse har heller ikke den isende effekten som noen sukkeralkoholer kan ha.



Kort info om Tagatesse: Fes kjpt p helsekost, funksjonellmat.no og noen store daglivarebutikker. Priceclub i Drammen selger disse.Tagatesse er et strsukker som er laget av Tagatose. Tagatose er helt naturlig og blir utvunnet av laktose, som vi blant annet finner i meieriprodukter. Det endelige produktet inneholder imidlertid ingen spor av laktose og er derfor 100% laktosefritt. Tagatose har 92% av stsmaken til vanlig sukker. Smaken er naturlig og god, og kan sammenlignes med ekte sukker. Kun 15-20 % av Tagatose blir tatt opp i kroppen, og det har derfor veldig liten pvirkning p blodsukkeret og insulinnivet. Tagatose har en glykemisk indeks p 2, og er dermed godt egnet for diabetikere og for de som nsker g ned i vekt. Studier viser at Tagatose faktisk bidrar til dempe den totale blodsukkerstigningen etter et mltid. Noen studier viser ogs opplftende resultater ved at Tagatose kan se ut til ke det gode HDL-kolesterolet. Nr man skal bake kan man ikke bruke tempraturer over 160 grader. Da stningen ikke tler dette. Noen kan f litt luft i magen de frste gangene man bruker denne stningen. Tagatose har en kaloriverdi p bare 1,5 kcal per gram, 60% mindre enn vanlig sukker og fruktose, som gir 4 kcal per gram.






Kort info om Sukrin: Fes kjpt p helsekost, funskjonellmat.no og de fleste store daglivarebutikker. Priceclub i Drammen selger ogs disse. Finnes bde som sukker og i melisform. Sukrin er den eneste naturlige sukkererstatningen som har null kalorier. Sukrin inneholder ingen karbohydrater (0 GI) som tas opp av kroppen, og er perfekt for de som gr p lavkarbodiett. Med Sukrin kan alle nyte stt i hverdagen med god samvittighet.Studier viser at Sukrin ikke pvirker blodsukker- eller insulinnivet i kroppen. Ved kombinere Sukrin med FiberFin og mandelmel kan du oppn enda lavere blodsukkerbelastning p maten du spiser. Sukrin kan ha en gunstig effekt ved ADHD og candidadiett. Underskelser viser at 94% av alle nordmenn er opptatt av begrense sitt sukkerinntak. Samtidig er mange skeptiske til de kunstige ststoffene. Sukrin er et 100 % naturlig produkt uten tilsetningstoffer, basert p sukkeralkoholet Erythritol. Erythritol finnes naturlig i blant annet prer, meloner og sopp. Tannvenlig. Sukrin er supert og det alle beste med tanke p karbohydrater, men ulempen kan vre at i noen bakevarer kan den f en isende effekt alene. F.eks i marengsbunn. Noen venner seg til isingen og takler dette fint. I te og lignende er den ypperlig. Og mye sunnere enn suketter.

I oppkriften min har jeg blandet litt tagatesse og litt sukrinmelis. Hva man bruker av stning er helt opp til en selv. I oppskriftene p nett er det brukt 100 g tagatose i bunnen, noe jeg syns er relativt mye. S da kuttet jeg ned litt . Og det ble bra og absolutt stt.



Bunn:

  • 250 g mandler som males.
  • 5 eggehvitter
  • 55-60 g tagatesse (Sukrin, eller annen stning kan selvsagt ogs brukes)
  • 20 g sukrinmelis
  • 1 ts bakepulver

Smrkrem:

  • 5 Eggeplummer
  • 2-3 ss tagatesse (sukrinmelis kan ogs brukes, men kan bli isende)
  • 1/4 ts vaniljepulver (fes p helsekost, eller bruk innmaten i en vaniljestang)
  • 1/2 dl kremflte
  • 75 g romtemperert meierismr.

Fremgangsmte:

  1. Start med piske eggehvittene og stningen/-ene helt stivt med mikser/hndmikser.. Ca 5 minutter.
  2. Hell s oppi blandingen av de malte mandlene og bakepulveret og rr dette veldig forsiktig inn i hvittene med en skje.. Slik at skummet ikke faller sammen.


  3. Fordel p muffinsformer og stek i ovnen p 155 grader i 25 minutter. Ett hakk under midterste rille i ovnen.
  4. Mens kakene steker i ovenen kan du begynne p smrkremen. Ha eggeplummene, stning, vaniljepulver og flte i en kjele. Rr hele tiden og la platen s p middels/lav varme. Kremen skal ikke koke. Bare rr til det begynner tykne. Har du en brei kjele kan du se bunnen nr du drar vispen over( da er den tykk nok). Nr det nrmer seg kokepunktet s tykner kremen. Ta den s av platen og kjl ned. Sett den gjerne litt i kjleskapet p slutten. Avkjles i ca 15 minutter.


  5. Nr kremen er kald kan du vispe inn smret
  6. La muffinsene kjle seg litt ned fr du tar p smrkremen.







Dages dessert p bursdagen p meg ble lavkarbomuffins + hjemmelaget sunn konfekt med peantter og en med after eight(mintfyll). Oppskrift p after eight konfekt finner du HER

Oppskriften ble presentert av Charlottes Verden ;)



En rre gir ca 19- 20 muffins. Muffinsene slo godt ann p begge bursdagene. Bde for folk p lavkarbo og ikke lavkarbo. Og ettersom fler p bursdagene lurte p oppskrift s legger jeg de ut her p bloggen. Skal du bort i selskap eller ha gjester kan disse anbefales. Kan ogs fryses og tiner raskt. Og mye sunnere enn vanlige kaker.

Hper det smaker! Og lykke til med bakingen.

S det godt ut ???



  • 08.01.2012 kl.21:01
    Nam, de s jo kjempegode ut:)
    08.01.2012 kl.21:08
    Malene: Og enda bedre var de ;)
    08.01.2012 kl.21:09
    Det s godt ut! :)
    08.01.2012 kl.21:10
    Mmm, s KJEMPEGODT ut..

    Disse skal jeg prve meg p .. til helga kanskje? ;)

    Tusen takk for en utrooolig inspirerende blogg, jeg har lest masse og lagret mange oppskrifter. etter 1,5 r p Lavkarbo er jeg matlei og sluker all inspirasjonen jeg kan f til enkle og gode matretter..

    Ha en fin kveld,

    Klem Jatte:)
    08.01.2012 kl.21:11
    Jaaaa, veldig.. :=)
    08.01.2012 kl.21:12
    MMMM, dette s virkelig godt ut! Det skal jeg prve meg p til torsdag nr familien kommer i selskap hit :-)
    08.01.2012 kl.21:12
    oh yes! sg VELDIG gode ut og skal definitivt testast ut :D
    Ida M. Teigstad
    08.01.2012 kl.21:17
    Hva er karbohydrainnholdet i disse da?
    08.01.2012 kl.21:27
    Dette smakte nok bedre enn mitt kakeforsk uten stning p fredag hihi men snart skal jeg endelig i en butikk som selger sukrin eller tagatesse, ellers s selges det p nettet s jeg. Dine muffins s gode ut, kanskje de passer til min bursdag til fredag ;0)
    08.01.2012 kl.21:32
    Ida M. Teigstad: Det er litt vanskelig regne ut karboinnhold pga tagatessen. Da jeg ikke vet nyaktig hvor mye karbo som regnes p den. Sukrin f.eks inneholder jo 100 g karbo, men 0 av karbohydratene blir tatt opp i kroppen. S den har 0 i GI og dermed regnes sukrinen som 0 g pr 100 g. Men tagatessen har 2 i Gi og jeg er usikker p hvordan jeg regner ut dette.

    Men utenom tagatessen s er karboinnholdet slik:

    I bunnen + smrkrem, p hele rra: 15,32. Noe som tilsvarer 0,77 g karbo pr muffins dersom du fr 20 stk.
    08.01.2012 kl.21:34
    S smart! :D
    08.01.2012 kl.21:35
    Ja, synes de s kjempegode ut :) Og skal definitivt prve bake det nr jeg kommer hjem til sambo! :)
    Vidar
    08.01.2012 kl.21:39
    Smelter du smret, eller klarer du rre det inn som det er ??
    08.01.2012 kl.21:46
    Vidar: Smelter det ikke nei:) Men lar det st fremme litt fr jeg skal bake. S meierismret er litt mykere. Men om man smelter det fr man ikke helt den kremkonsistensen :)
    08.01.2012 kl.22:42
    Grete: Hei Grete. Ja, litt stning er nok lurt ja :) Det selges bde p nett, helsekost og noen daglivarebutikker. De passer utmerket til bursdag. Gratulerer s mye mer dagen som kommer da :) S koselig med feiring.
    08.01.2012 kl.22:43
    Ida Marthinsen: S koselig;) Regner med de slr godt ann. hehe
    08.01.2012 kl.22:43
    Jannicke: S koselig hre :) Viktig variere masse ja, ellers er det lett g matlei som du sier.

    Ha en fin kveld du ogs :)
    09.01.2012 kl.13:28
    naaaaaaaaaaaam :D :D det skal jeg S prve :D
    14.01.2012 kl.00:57
    Hei, jeg elsker bloggen din! Den hjelper meg mye, n som jeg nettopp har startet p kur og ikke helt vet hva jeg kan spise. St p videre, jeg vet du kommer til f den kroppen du nsker deg om du fortsetter slik, utrolig bra jobba!

    MVH Julie 19
    14.01.2012 kl.21:53
    Wow, 0.77 karber pr muffins? DET funker :)

    Og det er med toppingen?

    Et spm, hvor mange karber spiser du hver dag?

    Er p max 15, men n skal jeg strax begynne trappe opp litt... Er redd for at vektnedgangen ikke skal g like bra, men ernringsfysiologen sa at lavkarbo generelt gir like mye vektnedgang uansett om man er i ketose eller ei...
    14.01.2012 kl.22:06
    Den lille familien Skundberg:Det er med fyllet ja:) Men uten at jeg har regnet med tagatessen. For jeg vet ikke hvordan jeg skal regne med den. Ettersom ikke alt tas opp i kroppen.

    Nr jeg skal ned i vekt ligger jeg p ikke mer enn 15-20 om dagen. Det kommer veldig ann fra person til person. Selv har jeg alltid tplt karbo veldig drlig og m dermed ligge lavt for g ned. Men jeg kan fint ligge p 50 g, men da str vekten bom stille. S jeg gr ikke opp i vekt, men heller ikke ned. S det er varierende fra person til person vil jeg si da :)
    27.01.2012 kl.00:45
    Malte mandler, er det samme som mandelmel? :P
    27.01.2012 kl.19:58
    iidakm:Ja, jeg pleier noen ganger bruke mandler som jeg maler i oppskrifter og noen ganger mandelmel. Det blir ca det samme. Men akurat i denne brukte jeg litt grovere malte. Men kan sikkert bruke mandel her ogs. Vil tro det :)
    30.01.2012 kl.07:49
    Vi prvde, og de ble veeeldig gode. Men nr jeg ser p dine bilder, s er dine lysere enn vre da. S kan jo hende de har forskjellig smak ogs. Smakte liksom marsipan. Hehe. Men det var sykt godt :-)
    Bjrg
    07.02.2012 kl.18:52
    Kjempegode :) Lurer p en ting. Hvorfor er det forskjellige stningsmiddel i mange oppskrifter, vet du det? Noen med Splenda sammen med Sukrin, her er det Tagatesse og Sukrinmelis...
    07.02.2012 kl.22:30
    Bjrg: Det er litt hva man foretrekker. Selv liker jeg sukrin best pga den er alle mest naturlig og det beste for kroppen. Men den kan ha en isende ettersmak i en del sammenhenger. S dermed liker jeg bruke f.eks tagatesse. Tagatesse er dobbelt s st som sukker, men smaker veldig likt. Den kan ogs karameliseres noe de andre ikke kan.
    22.02.2012 kl.20:15
    De der var skamgode :D Jippi, da kan vi feire bursdager hvor folk kan f den ***** marsipankaka si! s kan jeg spise noe som er godt :D Du er blitt min guuuuuud :D
    22.02.2012 kl.22:17
    MaggieMQ: hhhh :) S hyggelig hre. Elsker de selv. Ble en skikkelig suksess de der. S heldig jeg er som fr vre din guuuuuud ;) Weeee. Hehe.
    28.03.2012 kl.22:02
    I like ;o)
    Irene
    28.03.2012 kl.23:29
    , du har s mange spennende oppskrifter som jeg m prve en dag.

    Lurer nu p en ting. Jeg er i ketose, kan jeg spise en av disse gode muffinsene dine?

    Har lyst p noe godt i psken. Er det noen godsaker du kan annbefale for de som er i ketose. :))
    28.03.2012 kl.23:37
    Irene: Hei Irene :) S koselig hre. Tror disse blir supre til pskegodt.

    Det er veldig individuelt egentlig. Jeg og min kropp kan ialefall spise 1-2 av disse og fortsatt vre i ketose. S lenge jeg holder meg under 15-20 g ca daglig s er ialefall min kropp i ketose. Selvflgelig spiser jeg ikke dette daglig, men som sunn kos i helgene er det jo ypperlig :)

    Du m gjerne ogs prve after eight sjokoladene. Ligger oppskrift i sidemenyen til hyre under kaker/snacks :) De er supergode.
    31.03.2012 kl.09:47
    Fryser du dem med fyll p?
    31.03.2012 kl.20:24
    Bodil: Har ikke testet. Men tror det gr helt fint :)
    18.07.2012 kl.14:32
    Tagatose har en kaloriverdi p bare 1,5 kcal per gram, 60% mindre enn vanlig sukker og fruktose, som gir 4 kcal per gram. GI=2

    Tagatesse:2 karbohydrater pr 2,5 gram. Karbohydratene er oppgitt til 79,8 pr 100 gram, hvorav 39,9 er tagatose og resten er antagelig isomalt (39,9). Glykemisk indeks er oppgitt vre 7,5.

    Tagatose er rstoffet - Tagatessen er strsukker basert p tagatose og er ikke det samme med de samme verdiene.
    Lene
    02.06.2015 kl.13:52
    Jeg prvde disse med sukrin, litt mindre enn i oppskriften. De ble IKKE gode :/ Srlig kremen smakte vemmelig. Kan det vre stningen? Tror jeg m teste ut noe annet enn sukrin neste gang.
    08.06.2015 kl.22:10
    Lene: Hei Lene. Det var leit hre. At du har brukt sukrin og i tillegg mindre kan forklare det. Tagatesse er mye stere enn sukrin og sukrin kan i noen tilfeller gi en isene ettersmak. Der er tagagessen helt perfekt. Har ikke merket noe bismak p den. Har servert denne til mange anledninger og ikke ftt noe annet enn skryt. Du fr kanskje gi den en ny sjans med riktig stning :)



    Kommenter her
    Tilkomstgruppen
    Design og koding: Ina Anjuta
    Charlotte - Forlovet og lykkelig -Stolt mamma til en prins med navn Adrian

    Skriv din profiltekst her

    Kategorier

    Arkiv

    Siste innlegg

    bilde
    hits