Nydelig suksessterte muffins (LAVKARBO) (Charlottes verden- Forlovet og Lykkelig)
Hjem Add Om meg Kontakt

36

Nydelig suksessterte muffins (LAVKARBO)

PÅ nettet finner man jo mange oppskrifter på suksessterte. Her er mine suksessterte muffins som har slått bra an i bursdagene de to siste dagene. I går og i dag. Jeg måtte bake to omganger, ettersom det gikk tomt i går.  Det er jo bare gøy det. Mine er litt mindre søtning enn de andre på nettet, men de var fortsatt søte og fryktelig gode. Og som svigermor sier " plenty med søtt".

Først litt info om søtningen:

Når du skal bake sukkerfritt og med lite karbohydrater så bruker man andre søtningsmidler som erstatning for sukker. Men vi er opptatt av så naturlig som mulig og ikke kunstig søtning. Vi begge her i huset er veldig glad i tagatesse søtningen som er relativt ny. Den smaker som sukker og kan også karamelliseres. Det som er viktig å vite om tagatessen er at den er dobbelt så søt som vanlig sukker og kanskje enda mer. Så det skal ikke så mye til før ting blir søtt. Tagatesse har heller ikke den isende effekten som noen sukkeralkoholer kan ha.Kort info om Tagatesse: Fåes kjøpt på helsekost, funksjonellmat.no og noen store daglivarebutikker. Priceclub i Drammen selger disse.Tagatesse er et strøsukker som er laget av Tagatose. Tagatose er helt naturlig og blir utvunnet av laktose, som vi blant annet finner i meieriprodukter. Det endelige produktet inneholder imidlertid ingen spor av laktose og er derfor 100%  laktosefritt. Tagatose har 92% av søtsmaken til vanlig sukker. Smaken er naturlig og god, og kan sammenlignes med ekte sukker.  Kun 15-20 % av Tagatose blir tatt opp  i kroppen, og det har derfor veldig liten påvirkning på blodsukkeret og insulinnivået. Tagatose har en glykemisk indeks på 2, og er dermed godt egnet for diabetikere og for de som ønsker å gå ned i vekt. Studier viser at Tagatose faktisk bidrar til  å dempe den totale blodsukkerstigningen etter et måltid. Noen studier viser også oppløftende resultater ved at Tagatose kan se ut til å øke det gode HDL-kolesterolet. Når man skal bake kan man ikke bruke tempraturer over 160 grader. Da søtningen ikke tåler dette. Noen kan få litt luft i magen de første gangene man bruker denne søtningen. Tagatose har en kaloriverdi på bare 1,5 kcal per gram, 60% mindre enn vanlig sukker og fruktose, som gir 4 kcal per gram.


Kort info om Sukrin:  Fåes kjøpt på helsekost, funskjonellmat.no og de fleste store daglivarebutikker. Priceclub i Drammen selger også disse. Finnes både som sukker og i melisform. Sukrin er den eneste naturlige sukkererstatningen som har null kalorier. Sukrin inneholder ingen karbohydrater (0 GI) som tas opp av kroppen, og er perfekt for de som går på lavkarbodiett. Med Sukrin kan alle nyte søtt i hverdagen med god samvittighet.Studier viser at Sukrin ikke påvirker blodsukker- eller insulinnivået i kroppen. Ved å kombinere Sukrin med FiberFin og mandelmel kan du oppnå enda lavere blodsukkerbelastning på maten du spiser.  Sukrin kan ha en gunstig effekt ved ADHD og candidadiett. Undersøkelser viser at 94% av alle nordmenn er opptatt av å begrense sitt sukkerinntak. Samtidig er mange skeptiske til de kunstige søtstoffene. Sukrin er et 100 % naturlig produkt uten tilsetningstoffer, basert på sukkeralkoholet Erythritol. Erythritol finnes naturlig i blant annet pærer, meloner og sopp. Tannvenlig. Sukrin er supert og det alle beste med tanke på karbohydrater, men ulempen kan være at i noen bakevarer kan den få en isende effekt alene. F.eks i marengsbunn. Noen venner seg til isingen og takler dette fint. I te og lignende er den ypperlig. Og mye sunnere enn suketter.

I oppkriften min har jeg blandet litt tagatesse og litt sukrinmelis. Hva man bruker av søtning er helt opp til en selv. I oppskriftene på nett er det brukt 100 g tagatose i bunnen, noe jeg syns er relativt mye. Så da kuttet jeg ned litt . Og det ble bra og absolutt søtt.Bunn:

 • 250 g mandler som males.
 • 5 eggehvitter
 • 55-60 g tagatesse (Sukrin, eller annen søtning kan selvsagt også brukes)
 • 20 g sukrinmelis
 • 1 ts bakepulver

Smørkrem:

 • 5 Eggeplummer
 • 2-3 ss tagatesse (sukrinmelis kan også brukes, men kan bli isende)
 • 1/4 ts vaniljepulver (fåes på helsekost, eller bruk innmaten i en vaniljestang)
 • 1/2 dl kremfløte
 • 75 g romtemperert meierismør.

Fremgangsmåte:

 1. Start med å piske eggehvittene og søtningen/-ene helt stivt med mikser/håndmikser.. Ca 5 minutter.                      
 2. Hell så oppi blandingen av de malte mandlene og bakepulveret og rør dette veldig forsiktig inn i hvittene med en skje.. Slik at skummet ikke faller sammen. 


 3. Fordel på muffinsformer og stek i ovnen på 155 grader i 25 minutter. Ett hakk under midterste rille i ovnen.
 4. Mens kakene steker i ovenen kan du begynne på smørkremen.  Ha eggeplummene, søtning, vaniljepulver og fløte i en kjele.    Rør hele tiden og la platen så på middels/lav varme. Kremen skal ikke koke. Bare rør til det begynner å tykne. Har du en brei kjele kan du se bunnen når du drar vispen over( da er den tykk nok). Når det nærmer seg kokepunktet så tykner kremen. Ta den så av platen og kjøl ned. Sett den gjerne litt i kjøleskapet på slutten. Avkjøles i ca 15 minutter.                                                                                                                                                                                                                                                       


 5. Når kremen er kald kan du vispe inn smøret                                
 6. La muffinsene kjøle seg litt ned før du tar på smørkremen.

 Dages dessert på bursdagen på meg ble lavkarbomuffins + hjemmelaget sunn konfekt med peanøtter og en med after eight(mintfyll). Oppskrift på after eight konfekt finner du HER

Oppskriften ble presentert av Charlottes Verden ;)En røre gir ca 19- 20 muffins. Muffinsene slo godt ann på begge bursdagene. Både for folk på lavkarbo og ikke lavkarbo. Og ettersom fler på bursdagene lurte på oppskrift så legger jeg de ut her på bloggen. Skal du bort i selskap eller ha gjester kan disse anbefales. Kan også fryses og tiner raskt. Og mye sunnere enn vanlige kaker.

Håper det smaker! Og lykke til med bakingen.

 

Så det godt ut ???

  • 08.01.2012 kl.21:01
  Nam, de så jo kjempegode ut:)
  08.01.2012 kl.21:08
  Malene: Og enda bedre var de ;)
  08.01.2012 kl.21:09
  Det så godt ut! :)
  08.01.2012 kl.21:10
  Mmm, så KJEMPEGODT ut..

  Disse skal jeg prøve meg på .. til helga kanskje? ;)

  Tusen takk for en utrooolig inspirerende blogg, jeg har lest masse og lagret mange oppskrifter. etter 1,5 år på Lavkarbo er jeg matlei og sluker all inspirasjonen jeg kan få til enkle og gode matretter..

  Ha en fin kveld,

  Klem Jatte:)
  08.01.2012 kl.21:11
  Jaaaa, veldig.. :=)
  08.01.2012 kl.21:12
  MMMM, dette så virkelig godt ut! Det skal jeg prøve meg på til torsdag når familien kommer i selskap hit :-)
  08.01.2012 kl.21:12
  oh yes! såg VELDIG gode ut og skal definitivt testast ut :D
  Ida M. Teigstad
  08.01.2012 kl.21:17
  Hva er karbohydrainnholdet i disse da?
  08.01.2012 kl.21:27
  Dette smakte nok bedre enn mitt kakeforsøk uten søtning på fredag hihi men snart skal jeg endelig i en butikk som selger sukrin eller tagatesse, ellers så selges det på nettet så jeg. Dine muffins så gode ut, kanskje de passer til min bursdag til fredag ;0)
  08.01.2012 kl.21:32
  Ida M. Teigstad: Det er litt vanskelig å regne ut karboinnhold pga tagatessen. Da jeg ikke vet nøyaktig hvor mye karbo som regnes på den. Sukrin f.eks inneholder jo 100 g karbo, men 0 av karbohydratene blir tatt opp i kroppen. Så den har 0 i GI og dermed regnes sukrinen som 0 g pr 100 g. Men tagatessen har 2 i Gi og jeg er usikker på hvordan jeg regner ut dette.

  Men utenom tagatessen så er karboinnholdet slik:

  I bunnen + smørkrem, på hele røra: 15,32. Noe som tilsvarer 0,77 g karbo pr muffins dersom du får 20 stk.
  08.01.2012 kl.21:34
  Så smart! :D
  08.01.2012 kl.21:35
  Ja, synes de så kjempegode ut :) Og skal definitivt prøve å bake det når jeg kommer hjem til sambo! :)
  Vidar
  08.01.2012 kl.21:39
  Smelter du smøret, eller klarer du å røre det inn som det er ??
  08.01.2012 kl.21:46
  Vidar: Smelter det ikke nei:) Men lar det stå fremme litt før jeg skal bake. Så meierismøret er litt mykere. Men om man smelter det får man ikke helt den kremkonsistensen :)
  08.01.2012 kl.22:42
  Grete: Hei Grete. Ja, litt søtning er nok lurt ja :) Det selges både på nett, helsekost og noen daglivarebutikker. De passer utmerket til bursdag. Gratulerer så mye mer dagen som kommer da :) Så koselig med feiring.
  08.01.2012 kl.22:43
  Ida Marthinsen: Så koselig;) Regner med de slår godt ann. hehe
  08.01.2012 kl.22:43
  Jannicke: Så koselig å høre :) Viktig å variere masse ja, ellers er det lett å gå matlei som du sier.

  Ha en fin kveld du også :)
  09.01.2012 kl.13:28
  naaaaaaaaaaaam :D :D det skal jeg SÅ prøve :D
  14.01.2012 kl.00:57
  Hei, jeg elsker bloggen din! Den hjelper meg mye, nå som jeg nettopp har startet på kur og ikke helt vet hva jeg kan spise. Stå på videre, jeg vet du kommer til å få den kroppen du ønsker deg om du fortsetter slik, utrolig bra jobba!

  MVH Julie 19
  14.01.2012 kl.21:53
  Wow, 0.77 karber pr muffins? DET funker :)

  Og det er med toppingen?

  Et spm, hvor mange karber spiser du hver dag?

  Er på max 15, men nå skal jeg strax begynne å trappe opp litt... Er redd for at vektnedgangen ikke skal gå like bra, men ernæringsfysiologen sa at lavkarbo generelt gir like mye vektnedgang uansett om man er i ketose eller ei...
  14.01.2012 kl.22:06
  Den lille familien Skundberg:Det er med fyllet ja:) Men uten at jeg har regnet med tagatessen. For jeg vet ikke hvordan jeg skal regne med den. Ettersom ikke alt tas opp i kroppen.

  Når jeg skal ned i vekt ligger jeg på ikke mer enn 15-20 om dagen. Det kommer veldig ann fra person til person. Selv har jeg alltid tplt karbo veldig dårlig og må dermed ligge lavt for å gå ned. Men jeg kan fint ligge på 50 g, men da står vekten bom stille. Så jeg går ikke opp i vekt, men heller ikke ned. Så det er varierende fra person til person vil jeg si da :)
  27.01.2012 kl.00:45
  Malte mandler, er det samme som mandelmel? :P
  27.01.2012 kl.19:58
  iidakm:Ja, jeg pleier noen ganger å bruke mandler som jeg maler i oppskrifter og noen ganger mandelmel. Det blir ca det samme. Men akurat i denne brukte jeg litt grovere malte. Men kan sikkert bruke mandel her også. Vil tro det :)
  30.01.2012 kl.07:49
  Vi prøvde, og de ble veeeldig gode. Men når jeg ser på dine bilder, så er dine lysere enn våre da. Så kan jo hende de har forskjellig smak også. Smakte liksom marsipan. Hehe. Men det var sykt godt :-)
  Bjørg
  07.02.2012 kl.18:52
  Kjempegode :) Lurer på en ting. Hvorfor er det forskjellige søtningsmiddel i mange oppskrifter, vet du det? Noen med Splenda sammen med Sukrin, her er det Tagatesse og Sukrinmelis...
  07.02.2012 kl.22:30
  Bjørg: Det er litt hva man foretrekker. Selv liker jeg sukrin best pga den er alle mest naturlig og det beste for kroppen. Men den kan ha en isende ettersmak i en del sammenhenger. Så dermed liker jeg å bruke f.eks tagatesse. Tagatesse er dobbelt så søt som sukker, men smaker veldig likt. Den kan også karameliseres noe de andre ikke kan.
  22.02.2012 kl.20:15
  De der var skamgode :D Jippi, da kan vi feire bursdager hvor folk kan få den ***** marsipankaka si! Å så kan jeg spise noe som er godt :D Du er blitt min guuuuuud :D
  22.02.2012 kl.22:17
  MaggieMQ: åhhhh :) Så hyggelig å høre. Elsker de selv. Ble en skikkelig suksess de der. Så heldig jeg er som får være din guuuuuud ;) Weeee. Hehe.
  28.03.2012 kl.22:02
  I like ;o)
  Irene
  28.03.2012 kl.23:29
  Ååååå, du har så mange spennende oppskrifter som jeg må prøve en dag.

  Lurer nu på en ting. Jeg er i ketose, kan jeg spise en av disse gode muffinsene dine?

  Har lyst på noe godt i påsken. Er det noen godsaker du kan annbefale for de som er i ketose. :))
  28.03.2012 kl.23:37
  Irene: Hei Irene :) Så koselig å høre. Tror disse blir supre til påskegodt.

  Det er veldig individuelt egentlig. Jeg og min kropp kan ialefall spise 1-2 av disse og fortsatt være i ketose. Så lenge jeg holder meg under 15-20 g ca daglig så er ialefall min kropp i ketose. Selvfølgelig spiser jeg ikke dette daglig, men som sunn kos i helgene er det jo ypperlig :)

  Du må gjerne også prøve after eight sjokoladene. Ligger oppskrift i sidemenyen til høyre under kaker/snacks :) De er supergode.
  31.03.2012 kl.09:47
  Fryser du dem med fyll på?
  31.03.2012 kl.20:24
  Bodil: Har ikke testet. Men tror det går helt fint :)
  18.07.2012 kl.14:32
  Tagatose har en kaloriverdi på bare 1,5 kcal per gram, 60% mindre enn vanlig sukker og fruktose, som gir 4 kcal per gram. GI=2

  Tagatesse:2 karbohydrater pr 2,5 gram. Karbohydratene er oppgitt til 79,8 pr 100 gram, hvorav 39,9 er tagatose og resten er antagelig isomalt (39,9). Glykemisk indeks er oppgitt å være 7,5.

  Tagatose er råstoffet - Tagatessen er strøsukker basert på tagatose og er ikke det samme med de samme verdiene.
  Lene
  02.06.2015 kl.13:52
  Jeg prøvde disse med sukrin, litt mindre enn i oppskriften. De ble IKKE gode :/ Særlig kremen smakte vemmelig. Kan det være søtningen? Tror jeg må teste ut noe annet enn sukrin neste gang.
  08.06.2015 kl.22:10
  Lene: Hei Lene. Det var leit å høre. At du har brukt sukrin og i tillegg mindre kan forklare det. Tagatesse er mye søtere enn sukrin og sukrin kan i noen tilfeller gi en isene ettersmak. Der er tagagessen helt perfekt. Har ikke merket noe bismak på den. Har servert denne til mange anledninger og ikke fått noe annet enn skryt. Du får kanskje gi den en ny sjans med riktig søtning :)  Kommenter her
  Tilkomstgruppen
  Design og koding: Ina Anjuta
  Charlotte - Forlovet og lykkelig -Stolt mamma til en prins med navn Adrian

  Skriv din profiltekst her

  Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg

  bilde
  hits