Charlottes verden- Forlovet og Lykkelig - Blogger om sminke, hudpleie, mote og kosthold
Hjem Add Om meg Kontakt

2

Perfekt sommerdag

Klokken er rett over ti på kvelden og det er enda lyst ute. Dagene føles enda lenger nå som vi har det så lyst ute og det på en god måte. Man føler så absolutt at man får mer tid og energi til å finne på ting med venner og familie.

I dag har vi endelig fått igjen godgutten vår fra ferie. Han har vært med bestefar og Anitamor på hytta i Sverige. Siden både Mads og jeg har startet i ny jobb nylig. Så hadde vi ikke mulighet for å ta ut noe lang ferie i sommer. Adrian har 3 uker ferie fra barnehagen. Da er det godt å ha familie som har mulighet for å få kabalen til å gå opp, på veldig kort varsel. 

Adrian har vært borte siden søndag og det var så ubeskrivelig fantastisk å få han hjem igjen. En veldig lykkelig mamma. Det var spesielt koselig å se hvor glad far og sønn ble for å se hverandre igjen også. Mads er virkelig verdens beste pappa for Adrian og jeg er så stolt av de vakre gutta mine. Resten av dagen storkoste vi oss ute hele familien på en deilig sommerdag. Med barnelatter fra en nydelig prins som var like glad for å se igjen mamma og pappa. 


Vann med lime og mynte.Godgutten som det var så utrolig godt å få hjem fra ferie <3Her har vi spist en deilig biffsalat i dag, bilder kommer. 

 

Nyt resten av denne deilige sommerkvelden! Ingenting er vakrere enn skikkelig norsk sommer.

 

 

 • 7

  Birthday boy

  Tenk at i dag fyller du 1 år . For 1 år siden lå jeg på sykehuset i Drammen og var verdens lykkeligste med et eneste stort smil om munnen og var helt betatt av det lille nurket som jeg hadde satt til verden. Får tårer i øynene bare ved tanken, rart så følsom man skulle bli av å bli mor. Det ble tatt drøssevis med bilder og jeg lå å beundret den vakre babyen ved min side. Jeg husker dagen som den var i går. Den beste dagen i livet mitt. Det å få se barnet sitt for aller første gang og tårene strømmer på av ren lykke er virkelig stort. Fødselen og alt etterpå er virkelig en følelse jeg er er glad jeg fikk oppleve. Det ante meg at det var stort, men så stort ante jeg ikke. Jeg nyter hver eneste dag med godgutten og savner han bare etter noen timer. 

  Vi har nå fått lære å kjenne deg og storkoser oss hver eneste dag. Klart det er slitsom til tider, men det er så mye mer gleder. Så det slitsomme glemmer man fort bort igjen. Vi er så stolte av å være mamman og pappan din og gleder oss med maaaaange år til med deg. Til å se deg vokse og bli stor gutt. Mye har skjedd på et år og mer blir det.
  Jeg hentet han tidlig i barnehagen og han var superhappy for å se mamman sin. Strålte opp som en sol og kom i en voldsom krabbefart mot meg. Der hadde de feiret bursdagen til Adrian. Han hadde fått sitte på gullstol, fått krone og spist vafler. Noe han tydeligvis hadde vært veldig glad i. Hehe.


  Fått 8 stk søte tenner og fler er på vei  På søndag blir det familiebursdag for godgutten vår. Med mat og kaker.

  Gratulerer med 1 årsdagen din <3

   

  #storgutt #bursdag #mamma #mammablogg #stolt #gratulerer 

 • 3

  Hjemmelaget Guacamole

  Det er så digg med hjemmelaget guacamole. Etter at jeg startet å lage det hjemmelaget, så har jeg helt sluttet å kjøpe de som er ferdig eller halvferdig på butikk. Det tar jo under 5 minutter å lage hjemmelaget og det er jo sykt mye bedre.

  Du kan gjerne halvere oppskriften om du vil lage midre .

  Du trenger:

  -2 avokado

  -1 fedd hvitløk

  - press saft ut av en halv lime

  -1ss finhakket løk el vårløk

  -1/2 tomat

  -1/2 finhakket chili

  -litt salt (1/4ts ca)

  -litt pepper (1/4 ts ca)

  Bruk stamikser for å mose alt sammen og server.

 • 3

  Første dag i barnehagen

  Lille babyen min er ikke lenger så fryktelig liten. Tenk at i dag har han blitt barnehagegutt. Så utrolig fort som tiden har flydd. Han har tilvenning denne uken. Så i dag var det kun 1 time og i morgen er det 2,5 timer. Han så ut til å like seg veldig godt der. Masse spennende leker og barn. Han enset omtrent ikke at vi var der engang, så det tar jeg som veldig positivt :) Han fikk til og med være med å synge for to på avdelingen som hadde bursdag. Han koste seg med barnehagetantene og de virker utrolig hyggelige. Når vi skulle ta han med hjem igjen, så ville han helst bli litt lenger. Har selv jobbet i barnehage og det gjør at jeg føler det blir litt enklere. For da vet jeg enda litt mer hva han går til. Tviler ikke et sekund på at han kommer til å kose seg masse der. I dag er han akkurat 11 mnd og det ser ut til å gå veldig fint :)
  Godgutten min har fått 7 tenner <3

   

  Klar for en ny dag med barnehage i morgen. Jeg skal være der litt med han og han skal antagelig være litt alene.

  #mamma #mammablogg #barnehage #barnehagestart

 • 3

  For lett å få antibiotika i utlandet?

  Hentet fra Klikk/BAM (http://www.klikk.no/produkthjemmesider/bam/article836830.ece):

  Det kommer i artikkelen frem at man bør være varsom med antibiotika til små barn. I noen tilfeller er det jo helt nødvendig med antibiotika. Det er gjort en undersøkelse ved NTNU i Trondheim. Hvor 1400 barn og deres mødre ble fulgt tett fra svangerskapets begynnelse og til barna var 6 år gamle. Med studien fant de ut at risikoen for å få astma som 6-åring var 50% høyere hvis barna hadde fått antibiotika som spedbarn. De fleste studiene viser at flere kurer har sammenheng med økende risiko. - Vi tror at antibiotika forstyrrer de gunstige bakteriene i tarmene, bakterier som bidrar til å modne barnets immunsystem. Når disse bakteriene påvirkes, kan det føre til at barnet får et «umodent» immunsystem, som igjen gir allergiske reaksjoner.

  Kari Risnes har vært første forfatter i undersøkelsen og hun mener at resultatene bør få konsekvenser for hvordan antibiotika brukes og at det bør få både foreldre og leger til å bli mer forsiktige. Samtidig understreker hun at det er viktig å gi medisin når det virkelig er nødvendig.


  illustrasjonsfoto

  Jeg vil med dette innlegget ta opp et veldig viktig tema. Er det for lett å få antibiotika?  Jeg har vært mye i utlandet og har også jobbet 6 måneder i Tyrkia. Ut i fra dette har jeg opplevd at det er veldig lett å få antibiotika, for lett etter min mening. Om vi voksne oppsøker lege i "syden" , så ender vi ofte opp med å få skrevet ut antibiotika og en haug med andre medikamenter.  Man kan til og med få antibiotika på apoteket uten resept, men da ofte ikke så kraftig. Jeg er absolutt ikke imot antibiotika, men jeg er imot overforbruk av det. For det er svært ofte at man får antibiotika uten at man egentlig har behov for det. Som jeg nevner så er jeg fullt klar over at det skrives ut antibiotika veldig ofte til oss voksne i mange land, men at de også tar så lett på det for små barn ante jeg lite om. Og det er enda mer skremmende syntes jeg, så skremmende at jeg kjenner jeg får vondt i mammahjertet. Som mor for aller første gang er det tydeligvis masse man skal oppleve og det fikk jeg denne uken erfare.

   

  Min erfaring:

  Når vi var på ferien vår på Gran Canaria fikk min sønn Adrian (9 måneder) høy feber de siste dagene. Det var 3 dager med høy feber(39-40) , hoste og rennende nese. Det startet med 38 på morgenen og almentilstanden var fin. Jeg bare kjente i hodet og nakken at han var litt varm, enda han bare hadde bleie på. Han smilte, lo og lekte godt. Hadde bare litt hoste, som han forøvrig hadde hatt en liten stund. Så derfor ingen grunn for å kontakte lege. Vi så an formen og temperaturen. Senere steg den til 39,5 og han begynte å bli slappere og almentilstanden var ikke lenger så god. Siden han hadde hatt hosten en stund, så kontaktet vi lege i Puerto Rico på Gran Canaria. Det var noe papirer med forsikringen som ble fylt ut og vi fikk komme inn å se legen. Hun tok temperaturen i baken hans og kom vel frem til omtrent samme temperatur som meg. Hun spurte om jeg hadde målt i baken og jeg svarte ja. Legen mente at når man tok tempen i baken, så måtte man trekke ifra en grad. Hmmm, det syntes jeg da var merkelig. Hadde jeg aldri hørt om. Alltid blitt lært opp til at det er den mest korrekte måten å få målt på. Gutten min var jo knallvarm i hele hodet og bak i nakken, så ingen tvil om at han hadde feber. Skikkelig blank i øya var han også. Han var ikke den blide gutten jeg kjenner han som. Og dette vet vi foreldre best. Etter å ha vært inne hos legen for undersøkelse (øre, nese og hals) i ca 5 minutter ble vi sendt hjem med resept på febernedsettende, antibiotika og stikkpiller som visstnok skulle hjelpe mot hosten hans. Ingen videre oppfølgings time. Jeg stusset veldig på denne legen og klarte ikke slå meg til ro med det hun hadde sagt. Ringte legevakta hjemme i Drammen og spurte om det med tempen bak. Hun hadde aldri hørt det før. Vi dro derfor til det andre legekontoret. Der var det en mannlig lege som tok oss i mot. Han sjekket feberen, øre,nese og hals. Han lurte på om vi hadde febernedsettende og vi svarte da ja. Han sa at vi kunne ta dette og komme tilbake for ny kontroll dagen etter. Jeg spurte om vi skulle ta noe antibiotika og han svarte nei, ingen antibiotika. Phu! Jeg kom hjem og sjekket hostemedisinen(stikkpillene) og de måtte ikke tas av barn under 2 år. Og dette prøvde den første legen å gi til en gutt på 9 mnd. 


  illustrasjonsfoto 

  Dagen etter var vi tilbake på legekontoret, men da til en annen lege. Feberen var ikke noe bedre og han var enda ikke i skikkelig lekehumør, men vi fikk en del smil av han. Godt å se. Legen sjekket øre, nese og hals. Så fikk vi beskjed om at han skulle få skrevet ut antibiotika som han kunne ta. Vi reagerte på at de ikke hadde tatt noen crp av sønnen vår på noen av legekontorene. En CRP tar man for å teste om det er betennelse i kroppen eller ikke. Dette har jeg fått med meg at de tar i Norge på både på barn og voksne for å undersøke om det er bakteriell infeksjon eller virusinfeksjon. Noe som er nyttig å vite noe om for å kunne gi antibiotika. Antibiotika brukes mot bakterier, men ikke mot virus. Det var en norsk helseassistent der, så vi spurte han. Om hvordan de kunne vite om det var bakterier eller virus. Legen svarte da at det viste de ikke, så det var en 50% sjangs at det fungerte med antibiotikaen. Vi lurte på om de ikke kunne få tatt en crp. De forklarte at det var det dessverre ingen av legekontorene der som hadde, så da måtte man inn på sykehuset i Las Palmas for å få teste. Så det var selvfølgelig tungvint, men noe legen kunne anbefale. Vi hadde leiebil, så for oss gikk det fint. Hvorfor i all verden skulle vi gi sønnen vår antibiotika om han ikke trengte det? 

  Vi dro direkte til barneavdelingen på sykehuset i Las Palmas. Da vi kom inn til legen, så forstod de ikke hva crp var og at de ikke kunne måle det der. Skulle det virkelig være så vanskelig? Vi fikk legen til å prate med legen som sendte oss videre og hun forstod da tydeligvis mer av hva som skulle testes. Legen mente det kanskje kunne være lungebetennelse, så Adrian fikk røntgen av lungene. De så heldigvis fine ut. Slik at de kunne utelukke lungebetennelse. Han fikk så en liten "elektrode" koblet til fingeren og brystet. Som da tydeligvis var det som skulle se om det var bakteriell- eller virusinfeksjon. De konkluderte etter lenge venting med at det var virusinfeksjon , nærmere bestemt influensa han hadde. Dermed ingen antibiotika. Vi måtte bare passe på at han ikke hadde feber i mer enn 5 dager. 

  Etter 3 dager ga feberen seg og gutten virket veldig mye piggere. Det var utrolig godt å se. Men så dukket det opp masse prikker/flekker på hele magen, ryggen og det spredde seg også opp til ansiktet. Vi tenkte at han kanskje kunne ha fått en allergisk reaksjon. Det klødde ikke. Det var litt ulike ting vi tenkte det kunne være. En av tingene var Paracetamol. Vi tenkte at dette fikk vi undersøke hos lege når vi kom hjem til Norge. Men dagen etter vi kom hjem, så forsvant plutselig utslettene gradvis. Jeg pratet med mormoren min og søkte litt på nettet. Det ser ut som han har hatt den 4. barnesykdom. Noe jeg aldri hadde hørt om. Han hadde akkurat de samme symptomene. Så vi har vel nesten konkludert med at det må være det han hadde. Nå er iallefall nesten alt av utslettene borte. Han hadde de i 2-3 dager.

  Beklager litt dårlige bilder, tatt med mobilen:
   

   

  Syntes du det er for lett å få antibiotika i utlandet? 

  (kom gjerne med erfaringer du eller andre har hatt)

  Noen som har erfaring med utslettene over?

   

  #baby #sykdom #antibiotika #syden #grancanaria #mamma #mammablogg


 • 8

  Bananlapper

  I dag ble det bananlapper til frokost. Noe jeg lenge har hatt lyst til å prøve. Det var jo superenkelt!

  1 banan

  2 egg

  1/2 ts salt

  Mos banan med gaffel og rør inn egg.

  Adrian fikk også noen lapper. Vi stekte hans lapper først uten salt også tilsatte vi salt i røra vår etterpå. Stekt i Cocosa kokosolje (brun etikett).

  Hver lapp er 1ss og stekes ca 40 sekunder på hver side i stekepanna. Middels varme.

  Har du prøvd bananlapper?

 • 2

  Babymat: Deilig kyllinggryte med kokosmelk

  I dag eksperimenterte jeg litt med en ny type av babymat og resultatet ble veldig bra. Adrian var iallefall veldig fornøyd. Rakk ikke fylle opp skjeen før han gapte etter mer. Da er det virkelig gøy å kunne gi hjemmelaget babymat.

  Dette brukte jeg:

  ?2stk kyllingfilet

  ?1/4 gul løk

  ?1 søtpotet

  ?2 litt store poteter,eller 4 små

  ?1/2 mango

  ?en håndfull med brokkoli

  ?2 fedd hvitløk

  ?1/2 boks kokosmelk

  ?2 ss med olivenolje,evt raps

  Skrell og kutt opp alt av grønnsaker +mango og kyllingfilet . Alt skal kuttes i ca like biter og gjerne litt store terninger. Hvitløken trenger kun å skrelles og ikke kuttes opp.

  Så skal kylling,potet,søtpotet,brokkoli, løk og hvitløk kokes eller dampes. Jeg brukte trykkkoker i 18-20 minutter. Jeg la grønnsakene i bunnen og kyllingen oppå. Husk å sjekk at kyllingen er ordentlig ferdig inni. Hell så alt oppi en bolle og tilsett olje, mango og kokosmelk. Mos med stavmikser. Blender kan også brukes.

  Frys ned i små porsjoner.

  Resten av kokosmelken skal jeg bruke i en kyllingsuppe senere i dag tenkte jeg. Om den blir god, så kan jeg dele oppskrift. Suppen blir jo da middag til oss voksne.

 • 6

  Wallsticker på barnerommet

  Selvom det var fryktelig rart å flytte Adrian inn på eget rom for 2 uker siden, så var det også godt på en måte. Både for han og for oss. Selv så føler jeg at både Adrian og jeg sover bedre nå. Den siste tiden på rommet vårt, så våknet han hele tiden og skulle ha pupp. Det gjorde at jeg ble veldig trøtt og tappet for energi. Nå sover han på sitt eget rom og får pupp om han våkner i 23-24 tiden, men ellers får han ikke før rundt halv 7 . Siden vi hadde vannskade på rommet hans, så tok det litt lenger tid enn planlagt å få det i orden. Men nå er det så og si ferdig. Skal bare få montert opp 3 hyller hvor jeg kan ha litt pynt. Rommet er hvitt, men med en vegg som bryter. Fargen på veggen som bryter heter Macchiato. Litt vanskelig å få ordentlig bilde av fargen på veggen. Men den passet iallefall perfekt. Vurderer å bruke den på en vegg på soverommet vårt eller eventuelt i stuen. 

  Dessuten så elsker jeg wallstickeren som jeg har kjøpt. 


  Wallstickeren til barnerommet er kjøpt hos etsy.com , letet også på Ebay. Men jeg syntes denne var helt perfekt.

  For å komme direkte til selgeren jeg kjøpte av så kan du se HER (mange forskjellige typer)

  Om du ønsker å se på nøyaktig den samme som jeg har, så finner dere den HER  . Jeg kjøpte Fabric og ikke Vinyl. Veldig enkel å påføre.

   

   

  Var den ikke søt?

   

  #baby #barn #barnerom #interiør #farger #maling #wallsticker #ugler #mammablogg #kult #vakkert #hjem #soverom #etsy

 • 0

  Omtale Neonate babycall

  //sponset produkt//

  Da var det på tide med min omtale av Neonate Babycall BC-6500 D, som vi har fått testet en god stund nå. Jeg ville teste den over en lang periode før jeg skrev omtale. Og det har jeg virkelig fått gjort nå. Begynte å teste den når prinsen kom i februar. Babycallen har jeg fått teste av Jollyroom . En nettside de fleste med barn sikkert har vært innom.

  Babycallen finner du Her

  De er godt merket med baby unit og parent unit. Slik at du slipper å gjøre tabben med å legge fra deg enheten til de voksne inne hos babyen.

  Babycallen vil hele tiden vise temperaturen inne hos baby. Slik at du kan holde øye med den hele tiden når baby sover i vogn eller i sengen sin. Dersom babycallen har lite strøm, er for langt unna den andre eller babyenheten blir skrudd av. Så vil det starte å pipe flere pip etter hverandre. Dersom noen skulle skru av baby enheten når barnet sover, får du umiddelbart varsel på din enhet. Er det tomt for strøm vil det pipe og det står BATT på displayet. Slik som på bildet ovenfor.

  Det følger med 2 ladere og 2 snorer til å henge rundt halsen din eller andre steder på vognen eller på rommet. Selv har jeg foreløpig bare brukt snoren på enheten til de voksne.

  Annet som bør nevnes med Neonate 6500D er jo lav stråling og god rekkevidde (800m). Du har også en funksjon hvor du holder knappen på venstre hånd inne og kan da prate/synge til babyen/barnet. Babycallen har vi brukt daglig. Ettersom vi har soverommene nede og stue/kjøkken oppe syntes vi det er kjekt med den. Tar alltid babycallen med oss på reise, men da bare med en lader. Den veier lite og tar opp liten plass i kofferten. Og den er gull verdt på ferieturen. Selv er jeg veldig fornøyd med denne og den kan trygt anbefales videre om du er på jakt etter babycall.

  Jeg sjekket med prisjakt og der ser jeg Jollyroom kommer opp som billigst i pris på denne. Du finner den altså Her . Gratis frakt på denne.

  Håper omtalen var nyttig :)

  Bruker du babycall?evt hvilken?

  #baby #babycall #jollyroom #sponset #mamma #mammablogg #produkt #omtale #familie #reise #sommer

 • 5

  Supertilbud på barneutstyr. Barnas Hus Outlet.

  Vi er så heldige og har Barnas hus outlet ikke så veldig langt unna her vi bor. Det ligger i Krokstadelva (ved Buskerud Storsenter), utenfor Drammen. De har alltid så mye gode tilbud på utstyr til baby og barn. De skal legges ned og hadde siste salgsdag lørdag. Så i går var vi innom en tur og fikk handlet mye fint til Adrian. Også en del i større størrelser.. Det trengs jo en gang det også og når det var så gode tilbud, så var det jo bare å slå til. Fikk vite nå at de visstnok skulle holde åpent ut sommeren og at det kommer enda mer varer på torsdag. Så om du bor i nærheten, så vet du det :)

   

  Her er alt vi fikk handlet på Barnas Hus Outlet:


  5 stk pysjamaser for 100kr.

  Alt tøyet vi handlet hadde kostet ca 4000 kr ordinær pris, men vi betalte kun 1100 kr. 

  Vi kjøpte også denne bilstolen til Adrian på tilbud. BeSafe Izi Kid X3 med base til 1999,-

   

  Veldig fornøyd med alt det fine vi fikk handlet!

  Har du vært der før og handlet?

  #salg #tilbud #barnetøy #baby #barn #mammablogg #outlet #barnashus #innkjøp

   

 • 4

  Perfekt babybasseng til reise og hverdags

  Denne geniale og ikke minst søte badeanden kjøpte jeg allerede før Adrian var født. Jeg tittet rundt på babyting på Ebay og falt helt for denne. Jeg tenkte den måtte være genial for reise og nå når vi var på Gran Canaria fikk vi testet den. Tar liten plass i kofferten, er lett i vekt og veldig enkel å blåse opp . Samt å ta luften ut. Den er jo også super å bruke her hjemme på sommertid. Babyen kan sitte i skyggen og plaske i vannet. Adrian elsket den og sprelte som en fisk i vannet. Bassenget i syden kan ofte være rundt 26-27 grader og det er litt kjølig for de søte små. Bør helst være litt over 30 mener jeg å ha lest/hørt. Da er jo et lite plaskebasseng genialt. Og på reise har man jo ikke alltid tilgang på badekar eller badebalje. Så da kan man fint ta babyvasken av kropp og hår i denne.  

   

  Jeg kjøpte den på Ebay for rett over 150 kr med frakt inkludert. Bare søk på Munchkin Duck eller Munchkin hot inflatable Duck Tub. Så får du opp flere. Husk å se på frakten også da. Jeg pleier å sortere etter billigst med frakt og alt. Også ser jeg på om det er en selger som har fått ok rating/omtaler. Billigste nå med frakt fra rett over 160 kr. Så det er jo en bra pris.

   

  Den har dessuten en temperaturindikator i bunnene, slik at du trenger ikke være usikker på om vannet er for varmt for din baby. Den er vanligvis blå i bunnen, men om vannet er for varmt for baby vil bunnen bli hvit. Skal du på cruise med baby er denne også supergenial. Spesielt om dere har balkonglugar. Noen av skipene er nemlig veldig strenge på babyer i bassenget.  Onkel er med på badingen :)

  I dag har vi vært på lunsj med de fra barselgruppa og det var veldig koselig. Og senere i dag er det klart for feiring av min tante og onkels sølvbryllup. Det blir kun Adrian og meg, siden Mads jobber til kl 22 i kveld. Men med besteforeldre og oldeforeldre til stede, så får jeg nok av hjelp vil jeg tro ;) Jeg får vel hoppe i dusjen, så jeg rekker å bli klar til jeg skal hentes. Ting tar litt lenger tid med en baby i hus har jeg merket ;) Men han ligger heldigvis veldig pent på badegulvsteppet mens mamman dusjer. Spennende med lyden av rennende vann.
   

  Var den ikke søt? :)

   

  #baby #basseng #bade #mammablogg #syden #reise #sommer #herlig #badeand 

 • 4

  Mandag og ny babymat

  I dag er det mandag og hvorfor ikke starte uken med å planlegge mat til en selv og baby. Nå har jeg akkurat laget en omgang med gulrotpuré. Det blir første gang Adrian får smake gulrot, men han sovna jo selvfølgelig før jeg var ferdig med den :P Jaja, da får han smake etterpå. Han har grått en del den siste tiden og vi har hatt misstanke om tenner og nå har jammen meg den ene tannen nede kommet igjennom tannkjøttet. Skikkelig skarp og ruglete, ikke rart det er ubehagelig stakkar. Det har vært noe vanskeligere å legge han om kveldene og han våkner nå tidligere enn før. Så han trengte vel litt søvn og hvile nå vil jeg tro. 
  I løpet av dagen blir det å lage opp litt flere typer fruktpureer og grønnsakspureer, samt skrive liste over hva mor og far skal ha til middag for uken.

   

  I dag gikk jeg til innkjøp av noen kjekke beger som jeg kan lagre babymaten i. Slik at jeg enkelt kan fryse den ned og oppbevare kort tid i kjøleskapet uten å ta opp for masse plass. Kjekt! Mangler slike klistrelapper til å sette på med hva innholdet er og når de er laget.


  Begrene kjøpte jeg på Price Club i Drammen og det kostet 12kr for 5 beger med lokk. Venninna mi nevnte at de også selges på Nille.


  Selv liker jeg veldig godt de økologiske gulrøttene. De er ofte mye bedre på smak syntes nå jeg. Gulrotpuré er veldig enkelt. Skrell og skyll gulrøtter. Del de så opp i like store biter og kok eller damp til de er møre (ca 20-25 min). Bruk så stavmikser til å mose til en fin puré sammen med litt av kokevannet. Slik at du får den konsistens som passer din baby. Jeg bruker kun bittelitt vann. Bedre å starte med litt og eventuelt tilsette mer av kokevannet om du trenger. Kjedelig om du plutselig står der med en alt for tynn puré. 

   

  Naturlig, næringsrik og god mat til babyen!

   

  Noen som vet hvor man kan få tak i slike klistrelapper jeg kan skrive hva begrene inneholder??

   

  #baby #mat #babymat #barnemat #blogg #mammablogg #gulrotpure #økologisk #sunn #sunnmat #hjemmelaget #mandag 

   

  FØLG meg gjerne på Facebook HER . Brukernavn på INSTAGRAM : charlottev1987

 • 3

  Vinn reise med Star Tour

  Nå kjører Likenshare igjen en spennende kampanje i samarbeid med Star Tour. De leter nå etter barnefamilier som vil teste ut  Blue Village hoteller. På Blue Village hotellene finnes det store bassenger, barneklubber, aktiviteter og underholdning.  Er dette noe du kunne tenkt deg? Trekningen skjer i slutten av Juni. Familien vil få en reise til verdi av 20 000 kr. Man kan selv velge når og hvor man ønsker å reise innenfor 12 mnd og blant 13 ulike Blue Village-hoteller.

  Selv var jeg mye på Blue Village hoteller når jeg var barn og jeg digget det. Var med i bamseklubben, badet, så på show og fikk mange nye venner. Jeg elsket det! Så det er noe jeg absolutt kan anbefale og gjerne kunne tenkt meg igjen. 

  Hadde jeg vunnet så ville jeg nok dratt til Kreta (link):

  Eller Mallorca(link):
   Vi kunne gjerne tenkt oss å være testfamilie for Star Tour og dele bilder på Sosiale medier som f.eks instagram, facebook og blogg. 

   

   

  Om du ikke allerede er medlem på Likenshare så kan du melde deg inn ved å trykke på knappen under. Det er selvfølgelig helt gratis og uforpliktende å være medlem av siden. Selv har jeg vært medlem i flere år nå og fått testet flere spennende produkter, samt at jeg har vært så heldig å vinne en Ipad :) De kjører også mye kule konkurranse for medlemmene sine. Det liker jeg.

   

  Kunne du tenkt deg å være testfamilie for Star Tour? 


  #konkurranse #reise #vinn #startour #likenshare #sommer #syden #familie #mammablogg #baby #barn 

 • 0

  Hjemmelaget babymat i syden

  Vi nyter dagene her på Gran Canaria. Adrian er snart 4,5 mnd gammel og får grøt på kveldstid. På dagtid får han smaksprøver av frukt og grønnsaker. Til nå har han fått smake most banan, eplepure og i dag laget jeg også søtpotetpure. Banan slo ikke så godt an enda. Så det får vi vente litt med.

  Mange tenker kanskje at det er tungvint med hjemmelaget babymat på reise, men det syntes så absolutt ikke jeg. Du kan jo enten lage det klart hjemme og ha det i en kjølebag med kjøleelementer. Lage ferskt dagen før du reiser og eventuelt fryse ned når du kommer frem. Om dere bor i leilighet og ikke dobbeltrom, så finnes det jo stort sett kjøkken og enkelt kjøkkenutstyr på stedet. Jeg vil anbefale å ta med stavmikser og potetskreller. Så kommer du langt. Vi har spart på rømmedressingbegere en god stund og de har vist seg å være supre til å lagre babymaten i. Jeg tok med litt hjemmelaget eplepure hjemmenfra og nå har jeg laget hjemmelaget søtpotetpure. Om du skal ha med middagsglass fra butikk hjemmenfra, så tar jo dette opp litt vekt. Dermed er det jo en fordel å kunne lage maten på reisemålet.

  Søtpotetpure og eplepure. Så godt og enkelt.

  Vil veldig gjerne holde skjeen sin selv. Det er stor stas.

  Svigermor hadde en genial mikstmaster her, hvor man også kunne montere på stavmikser. Aldri sett før :)

  Klar for å teste noe helt nytt! Spennende med søtpotetpure.

  På Ebay får du dessuten masse supre beholdere til babymaten din. Også slike som baby kan drikke av. Supergeniale og enkle å rengjøre. Og de veier jo lite når man skal på reise.

  Eplepure:
  2stk epler(ikke de grønne,men gjerne gule eller røde)
  2ss kjøpevann (om du er i syden)

  Fjern skall og kjernehus. Kutt i like store terninger. Kok eller damp til de er møre (6-8min). Bruk litt av kokevannet eller morsmelk/morsmelkerstatning og mos med stavmikser.

  Søtpotetpure:
  1 passe stor søtpotet
  1-2 ss olivenolje
  Kjøpevann til koking
  Evt morsmelk/morsmelkerstatning  Fjern skall. Kutt i like store terninger. Dekk de såvidt med vann. Kok eller damp treningene møre(ca 10 min). Bruk stavmikser og mos til en fin pure med litt olivenolje og mm/mme eller evt litt av kokevannet.

  Mye av den ferdige barnematen på glass inneholder mye vann. Dette gjør at det er mindre frukt og grønnsaker enn om du lager selv. Jeg har fra før jeg ble gravid alltid ønsket å laget maten fra bunnen av. Og så enkelt og raskt som det er. Dette er også mye sunnere for gutten min, så jeg kommer helt klart til å fortsette :)

  Ja til hjemmelaget babymat! Også på ferie.

  Lager du babymaten selv eller har planer om det?
  Hva gjør du på ferie?


  (Del gjerne innlegget med dine venner om du er positiv til hjemmelaget babymat)

  GOD SOMMER!
  #hjemmelaget #babymat #mat #søtpotet #eple #syden #grancanaria #ferie #sommer #baby

 • 3

  Hjemmelaget eplepuré til baby

  Nå spiser Adrian en porsjon med grøt daglig og vi har så vidt startet å introdusere han for andre smaker også. Vi startet for en uke siden med hjemmelaget eplepuré. Superenkelt å lage og supergodt. Han elsket smaken. Mamman måtte ta en smakstest hun også ;) Absolutt godkjent av oss begge. Planen min fremover er å fortsette med å lage babymaten selv. Og jeg fant denne fine boken "Supermat for babyer og barn" på tilbud til kun 19,- kr hos boklageret på Gulskogen senter i Drammen for noen uker siden. Ser de har nettside, men den er under oppbygging. Det er iallefall en fin bok, med mye spennende info og oppskrifter om mat til baby og barn.  Du kan selv velge om du vil lage eplepuré eller pærepuré. Det anbefales å introdusere de for en ingrediens av gangen og da er det lettere for deg å se om de eventuelt reagerer på noe også. 

  TIPS: Granny Smith eplene(de grønne) kan ha en for syrlig smak og er ikke så godt egnet som andre typer. Vi brukte de gule eplene og det var perfekt med sødme.

  Du trenger:

  • 2 mellomstore modne epler eller 2 modne pærer, skrell og fjern kjernehusene
  • 2 ss vann

  Kutt eplene eller pærene i like terninger og legg de i en kjele sammen med vannet. Bruk lokk og varm på svak varme til bitene er myke. 6-8 minutter for epler og 4 minutter for pærer. Mos frukten med stavmikser til en jevn puré med noe av kokevæsken eller evt morsmelk om du ønsker det. Legg litt puré i en skål til baby og mat han/henne når den er lunken/romtemperert.  


  Jeg brukte en epledeler vi har hatt liggende (ikke fått brukt før nå). Den var genial til dette. Så skrelte jeg vekk skallet etterpå.


  Fjerner kjernen på 1,2,3
  Alt dette får du av 2 epler.


  Resten kan du fryse ned i små beholdere eller isbitformer. Så har du små smaksporsjoner til babyen din. 

   

  Mye billigere, bedre og sunnere enn å kjøpe ferdig fruktpuré på butikken:) Det er raskere og enklere enn du tror. Enjoy.

   

  #hjemmelaget #babymat #baby #mammablogg #familie #smaksprøver #hjemmelagetbabymat #mat #eplepure #sommer

  Følg gjerne facebooksiden til bloggen HER

 • 2

  LoppiEvent for bloggere

  På mandag var det klart for LoppiEvent for bloggere. Det hele ble arrangert i Oslo. Dette var et event for gravide og mammaer. Selv er jeg veldig lite kjent i Oslo, men fikk  med meg ei venninne som også er tidligere kollega av meg.  Hun er godt kjent i Oslo, så vi fant frem. Hun har en liten gutt på rundt 8 mnd som også var med.

  Dagen startet med at jeg sov lenge sammen med min lille syvsover og plutselig fikk jeg litt dårlig tid før vi skulle møte venninna mi i Drammen. Så jeg rakk å slenge på meg noen filler, men ingen sminke. Den tok vi i bilen på vei inn, småbarnsmor sa du?? hehe. Var temmelig imponert over hva vi fikk inn i en Nissa leaf  (elbil). 2 barnevogner,2 paraplytriller, 2 barneseter,2 voksne + litt bagasje. Wow. Måtte riktignok skru av hjulene. 

  Vel fremme så møtte vi flere hyggelige bloggere og hyggelige personer som var med å arrangere dette eventet.
  Storfornøyd på teppe bakerst i salen.

  Og den kule dama Sigrid Bonde Tusvik var dagens konferansier.  

  De som var utstillere på LoppiEventet var Philips Avent, Lekmer, Micky og Lundby.

  Sjekk dette flotte dukkehuset fra Lundby. Akkurat nå kan dere lesere på bloggen få 20 % rabatt  på Lundbyprodukter hos lekmer. Koden dere da kan bruke er 4jCAM3PG69 (rabatten gjelder kun for ett kjøp og koden er gyldig til 30.jun 2014). Lundbyproduktene finner dere HER.  Var så heldige og fikk Goodiebag og reisetrille. Reisetrillen finner du HER (på tilbud nå -50%). Finnes også i sort HER. Vognen koster nå KUN 250kr

  Kan ta bilde av innholdet i goodiebagen og vise dere en av dagene. Masse fint , så jeg er strålende fornøyd:)


  Lunsj fikk vi også servert. Noe grovt brød med roastbiff og røkelaks, youghurt og muffins. Første gang jeg smaker røkelaks. Det var igrunn ikke så gæli som jeg hadde trodd. Var faktisk ganske så godt ;) Vi fikk også hjemmelaget juice med frukt og grønnsaker i. Jeg elsker jo slik helsejuice man lager selv, så det var jo midt i blinken.  En koselig mandag på bloggevent med Loppi og venner.

  Den gale mamman har bestilt tur til Gran Canaria nå på onsdag. Det var veldig impulsivt plutselig. Fant fly tur/retur for 398,- og siden svigermor og svigerfar har hus der nede så tar vi å besøker dem som også er der nå. Det blir kun meg og Adrian, siden Mads må jobbe. Gleder meg veldig til tur og er veldig spent på hvordan det skal gå å fly med en liten en på 4 mnd. Kom gjerne med tips til meg med tanke på å reise med baby på 4 mnd. Jeg prøvde meg frem med Prampacken i går, for å se om jeg fikk plass til vogna. Vi har en Emmaljunga Citycross vogn med bagdel og jeg fikk plass til hele inni prampacken, men måtte ta av hjulene for å få plass. Jeg tenker i alle fall å ta med bæreselen min til å bruke på flyplassen i Norge og Gran Canaria. Bilstol har vi leid der nede, så det slipper jeg heldigvis å tenke på denne gangen.

  Har du noen tips til førstegangsmor som skal ut å fly alene med baby??

  #event #bloggevent #loppi #loppievent #lekmer #Lundby #philipsavent #mammablogg #familie #baby

   

 • 3

  Advarsel om Stokke produkt til barnevogn

  Jeg fikk virkelig frysninger i hele kroppen når jeg i dag så et bilde som var delt på facebook. Bildet som var delt var av denne forpakningen fra Stokke:

  Produktet heter Stokke Knitted Blanket.

  Flere småbarnsforeldre henger tepper foran hele åpningen på vognen . Det har vært masse i media den siste tiden om akkurat dette.  Man skal IKKE dekke til barnevognåpningen med tepper, dette gjelder også helsetepper. Rettsmedisiner og spesialist på spedbarnsdødelighet mener det er veldig uheldig å dekke til vognåpningen. Det er kort fortalt mulighet for en økt mengde CO2 i barnevognen. Sammen med varme og forkjølelse kan dette være med å trigge krybbedød. 

  Det som skremmer meg er at Stokke som er en så stor produsent av barnemøbler, vogner og annet utstyr kan selge et produkt som dette. Jeg hadde overhodet ikke reagert på dette teppet om de hadde valgt et annet bilde. Men her oppfordrer de altså på pakningen til teppet at man skal dekke til hele åpningen på vognen. Det er tilogmed knapper slik at det er ment å festes på vognen. Jeg måtte ta et raskt google søk og da fikk jeg opp flere bilder av teppet.


  Hadde de brukt dette bildet som over her så hadde ingen reagert i det hele tatt.

  Hele åpningen er dekket til og det blir dårlig luft inne i vognen.
   

  Det å bruke slike bilder blir helt feil i mine øyne. Etter alle advarsler fra media om akkurat dette. Jeg håper virkelig ikke at folk gjør som Stokke så tydelig oppfordrer til på forpakningen på sitt strikke teppe tilpasset Stokke Xplory vognen.

  Må virkelig si at jeg mistet mye respekt for Stokke ved denne store glippen de har gjort her. Håper virkelig de får fjernet dette produktet fra markedet, eller iallefall ikke legger opp til at man skal dekke til vognen som på bildet. De bør virkelig lage ny forpakning til sitt produkt.

   

  Hva syntes du om bildet Stokke velger å bruke til sitt produkt??

  Er det bare meg som overreagerer?

  Del gjerne videre med venner! Dette må vi få en stopp på.

   

  #stokke #baby #barnevogn #mammablogg #skremmende 

 • 4

  Begynt med grøt til småen

  På torsdag i forrige uke startet vi for første gang med grøt til Adrian. Det er så forskjellig hva folk gjør. Noen startet ved 4 mnd og andre sier man bør vente til de er 6 mnd. Jeg mener det viktigste er å se når ditt barn er klar for grøt. Barn er forskjellige og dermed er det ingen fasit på dette. Vi merket at Adrian var klar for litt fast føde ved at han skulle ha pupp hele tiden. Og dette var ikke snakk om en økeperiode, for det varte i langt over en uke. Han som normalt sett pleide å våkne en gang på natten (kl 05) for mat, skulle plutselig ha pupp hele tiden på natten. Flere av gangene så gikk det bare en halvtime-time mellom ammingen. For meg som har vært heldig å få så mye søvn så ble jo dette litt heavy kan du si. Han var også ganske så interessert i maten vår når vi spiste. Jeg har flere venner som har startet med grøt ved ca 4 mnd alder, men for å være på sikre siden spurte vi også helsesøster om hva hun syntes. Hun syntes også det hørtes ut som han var klar for å bli introdusert for fast føde og syntes vi kunne begynne med grøt. Adrian er 4 mnd nå på torsdag.


  Smakt sin første skje med grøt :) Litt skeptisk, men så var det plutselig veldig spennende.


  Han får pupp også, selv sammen med grøtmåltidet. Da startet jeg med å gi pupp, for å minske sjansen for magevondt hos lille gullet. Jeg har også fått høre av flere at det lønner seg å gi grøt på dagtid i begynnelsen, slik at man ser hvordan magen dems reagerer på grøten. Ved å introdusere de for grøt så øker mang mengden fra dag til dag de første dagene. Vi startet på torsdag med 1 ts, fredag 2 ts, lørdag 4 ts, søndag 8 ts, mandag 16 ts og i dag tirsdag fikk han sin første fulle porsjon. Og alt gikk ned med glans. Han gaper hele tiden etter mer. Så det er gøy å se at han liker grøten så godt. Første dagen med grøt fikk han litt mageknip og luft, men resten av dagene gikk det veldig fint.

  Selv bruker vi småfolk grøten, da det er viktig for oss at grøten ikke inneholder palmeolje. Mulig vi skal lage noe grøt selv også fremmover, men vi tenkte det var greit å starte enklest mulig. Og grøtpulver er jo raskt og han likte det godt. 

   
  Skjeene og skålene har jeg bestilt på Iherb . Skjeene finner du HER  (ca 30kr)og Skålene HER (ca 30 kr). Her bestiller jeg mye helsekost, men de har jo også så masse fint til baby. Om du ikke har handlet der før, så kan du bruke kode FAJ331 for å få 5 dollar i rabatt. Husk å hold deg under 200kr pr bestilling, så slipper du toll på det du handlet. Billigste frakt er på ca 25 kr.

  I dag er første dag med en full porsjon med grøt og vi prøvde nå med kveldsmating. I håp om at han ikke skal våkne så ofte på nettene for mating. Han var i seng til 20:30 og nå nyter jeg litt tid med blogging. Blir liksom ikke så mye tid , men bedre nå som han legger seg tidligere på kveldene. Her er noen bilder fra dagens grøtmåltid:

   


  Hvor er grøten min?


  Viktig å smake litt på fingrene også.
   


  Whaaaaat, er det tomt for grøt alt??? 


  Haha. Han har så mange gøyale grimaser :P 

  I morgen reiser Adrian og jeg inn til Oslo med ei venninne av meg og hennes sønn.  Vi skal på et spennende bloggevent for oss småbarnsforeldre. Loppi er stort i Sverige, men nytt i Norge. Så det blir en spennende dag med Sigrid Bonde Tusvik som konferansier. Gleder oss til loppievent :) 

  #babygrøt  #babymat  #baby #bloggevent #loppievent #mammablogg 

  Når startet du med grøt til din baby? Eller skal du kanskje snart begynne med grøt til din lille?

  Flere som skal på loppievent?

 • 4

  Babytøy til gutta boys

  Det er så masse lekkert til de små gutta om dagen. Jeg har hørt fra andre at det ikke alltid har vært slik. Før var det mest fint til jentene. Det fine er jo at man trenger ikke handle dyre merkeklær heller. Det er jo så masse fint som ikke er dyre merkeklær.  Går du innom H&M, Kappahl, Lindex og Cubus så kan du finne masse fint, men til en litt lavere pris. Her er noen av plagg jeg gjerne kunne tenkt meg til lille Adrian.

   

  Drakta nederst til høyre har jeg kjøpt til prinsen vår. Den var jo bare så søt og sommerlig. Delfin <3

   

   

  Lindex og Cubus har også masse fint i butikkene sine, men syntes ikke de hadde så bra utvalg på nettsidene. Så fikke ikke laget noen kollasj fra de nå. Fant ikke nok fine plagg på nettsidene.

   

  Noen tips til andre nettbutikker som selger tøy til barn og baby?

   

  Masse stilig sant? 

   #baby #babyklær #mammablogg #h&m #lindex #cubus #kappahl #mote #babymote

 • 2

  Barnedåp

  For to uker siden, altså den 27. april så hadde vi dåp for Adrian. Han ble døpt i Bragernes kirke i Drammen og festen etterpå hadde vi hjemme hos mamma. Var så heldig å få låne huset der, så vi slapp å leie lokaler. Vi ble 23 personer + Adrian og hadde en veldig flott dag. Været var vi også superheldige med. Det var 22 grader, skikkelig sommervær med andre ord.

  Søsteren til Mads var gudmor og fadder. Hun var så flink og kledde på han dåpskjolen og bar han opp til døpefonten. Adrian oppførte seg eksemplarisk bra :) 

  I full gang med påkledning og prating.  Den flotte dåpskjolen har mormoren til Mads heklet. Er den ikke flott?? Den er blitt brukt av Mads og hans søster når de ble døpt også. Så denne kommer til å gå i flere generasjoner. Var flere i kirken som kom bort og skrøyt av hvor flott den var. Så det var koselig at vi fikk bruke denne flotte dåpskjolen til vår kjære Adrian :) 

  Foreldre og faddere:


   

  Pynting av stuen:


  Og slik så bordkortene ut :)

   Etter å ha sovet litt i dåpskjolen, så var det på med bunaden :)


  Koser seg hos bestefar.

  Klar for middag og kaker. Den ene dåpskaken ble bestilt og de 3 andre kakene var det noen snille besteforeldre og oldeforeldre som bakte :) Både maten og kakene falt i smak hos gjestene. 

   

  Og her er den flotte kaken som jeg ble superfornøyd med :) Har bestilt den hos hun som også laget kaken til babyshoweren min. Lot hun få frie tøyler. Og da var det jo gøy å bli overrasket med denne lekre kaken. 
  Dåpsbarnet var trøtt som en dupp og sov i flere timer etterpå. Masse mennesker og mye inntrykk.

  En vellykket dåp!

  #baby #barendåp #mammablogg #babygytt #bunad #stakk #dåp #dåpskjole #mote #kake #mat

 • 5

  Nyter å være mamma

  Tenk at Adrian nå er over 3 måneder gammel. Hvor har tiden blitt av? Dagene går med til å gå turer, treffe venner/familie, helsestasjonen, babysvømming og selvfølgelig masse babykos. Med planer omtrent hver eneste dag, så er det vel ikke rart at tiden flyr avsted. For 2 uker siden hadde vi også dåp for Adrian, så det var en del planlegging der. Når den var ferdig kunne jeg endelig senke skuldrene og nyte enda mer mammatilværelsen. Kommer til å dele bilder fra dåpen etterhvert. Kaken må jeg iallefall få vist frem, for den var jeg knallfornøyd med. Bestilte hos hun som hadde laget babyshower kaken jeg fikk.
   

  Adrian har som regel hatet når vi har lagt han på magen og skulle prøve å trene nakken litt. Dette gjør jo selvsagt oss som foreldre litt skremt. Da man får høre på helsestasjonen at man må snu de på magen hver gang på stellebordet. For det er så viktig å trene nakken. Men når babyen gråter og ikke liker det, så kan man jo ikke akkurat tvinge de. Vi kunne allikevel merke at han var sterk i nakken, selv om han ikke ville trene på stellebordet eller på babygymmen. Vi fant dermed andre måter å trene nakken på, som han likte. Og han er blitt kjempesterk nå. Det vi gjorde var å holde han på ene armen liggende på magen (fly rundt). Også veldig effektivt om de gråter. Lot han også ligge på brystet å trene litt, for det likte han også bedre. Nå er han jo veldig nysgjerrig av seg, så ligger høyt med hodet og kikker fra side til side. Plutselig en dag så lå han bare sånn og det har han fortsatt med nå :) 


  Tittei!

  Som jeg skrev over her går dagene med til babysvømming. Vi går hver torsdag og storkoser oss. Har vært der 2 ganger og Adrian ser ut til å storkose seg. Snart skal vi begynne å øve opp til dykk og det gruer både mammaen og pappaen seg til :S Men de vet vel hva de driver med disse instruktørene vel. Og man skal jo øve noen ganger før man senker de under vann. Til nå elsker han iallefall babysvømmingen og spreller som en fisk rundt i bassenget og smilte skikkelig til instruktøren sin :) 


  Bilde fra Instagram charlottev1987

  Vi har nå gått til innkjøp av en del babyleker som han har begynt å gripe etter, samt noen bite-ringer. Tror jommen det er noe tenner som kommer om ikke lenge. Det er jo relativt tidlig, men selv fikk jeg tenner når jeg var 4 mnd. Han biter iallefall skikkelig på sine egne hender, min finger og bite-ringene sine. Masse sikkel i munnen, grinete og smålig feber (37,9). Noen ganger er han også tullete med puppen og det er ganske frustrerende. Plutselig i går på dag/kveld ville han ikke ha pupp. Begynte bare å hyle når jeg la han til. Tok litt tak, slapp og gråt masse igjen. Men i dag var det bra igjen heldigvis :)


  Adrian og litt av mormor, tatt i dag :)

  Om du har barn: Hvor tidlig fikk din baby tenner??

  #baby #mammablogg #blogg #babysvømming #hverdag 

 • 7

  Nydelig påske i Bergen

  Vi storkoser oss alle 3 i Bergen, eller nærmere bestemt Øygarden. For de som vet hvor det er. Er på besøk hos familien til Mads. Vært her i rett over en uke nå. Storkost oss her og hatt relativt fint vær. I går og i dag har det jo vært helt fantastisk.

  I går kjørte vi bil inn til Bergen og trillet rundt i sentrum i det flotte påskeværet :)

  Nå sitter vi ute og koser oss i solen. Fant litt skygge til Adrian, som akkurat sovnet i babynesten sin <3

  Om en uke skal Adrian døpes. Så mye som skal ordnes når vi kommer hjem igjen. Ønsker dere en god påske videre ! Nyte det fine været.

 • 2

  Ut å fly med baby og barnevogn

  Det er så utrolig mye nytt og spennende man kommer over som mamma. Det er jo superkjekt å ha venner og bekjente som selv har barn som tipser om geniale produkter. Jeg ble blandt annet tipset om prampack og flyebaby til flyturen. Jeg måtte jo da selvsagt se nærmere på disse to produktene. Og det virket jo supergenialt.

   

  PramPack:

  Stokke PramPack passer til de fleste barnevogner og er super når du skal ut å fly.  Dette er et norskt produkt.  Med denne så sikrer du at barnevognen din kommer trygt frem uten skade og skulle det skje så må du huske å melde ifra til flyselskapet FØR du forlater flyplassen. Denne er godkjent av flyselskapene. Når den ikke er i bruk kan du fint rulle den sammen som et liggeunderlag, slik at den heller ikke tar store plassen. Jeg ser at flere leier ut disse, men du kan selvfølgelig også kjøpe en egen dersom du reiser mye også bare selge den igjen når du er ferdig med barnevogntiden :) Stokke PramPack koster de fleste steder for 1499,-. Jeg var inne på en av babyshop sine butikker og så at de nå hadde tilbud på denne til 1199,- . Dette tilbudet gjelder til 23.april.

   

  Det andre produktet som jeg likte veldig godt også var flyebaby.

  Flyebaby:


  Denne saker ser jo supersmart ut, bildet sier vel sitt. Med flyebaby får du avlastning gjennom flyturen, samt at du får super kontakt med barnet ditt. Helt ypperlig om man skal ut å fly noen timer, så slipper man å ha spedbarnet på fanget under hele flyturen. Flyebaby festes i bordet du har foran deg. Denne får du leid eller kjøpt selv. Jeg ser at barnombord har tilbud på den HER . Den kan du hente ut på Gardermoen, kontoret deres på Jessheim eller få tilsendt(39kr i frakt), men mulig du kan spare noen kroner på å bestille den fra utlandet, men husk at da må du gjerne regne med toll og selvfølgelig frakten.

   


   

  Dette er 2 produkter iallefall jeg tenker å kjøpe eller leie. Utrolig smart!

   

  Har du prøvd PramPack eller Flyebaby??

 • 26

  Tabu å gi flaske til baby?

   
  (bildene er hentet fra ammehjelpen og libero)

   

  For flere personer så virker det som at det å gi flaske er tabu i dagens samfunn og det syntes jeg er veldig trist. Som nybakt mor får man ofte spørsmålet "hvordan går det med ammingen?" . Den kjenner nok de fleste seg igjen i. Ikke at det er noe galt spørsmål, absolutt ikke.  Jeg husker også at jeg selv fikk spørsmål som "kommer du til å amme?" når jeg gikk gravid. Da svarte jeg alltid at om jeg fikk til ammingen, så kom jeg til å amme. Men dette er jo aldri noe man vet på forhånd. Jeg ventet jo mitt første barn og det var jo klart at jeg tenkte på om ammingen kom til å fungere, men jeg prøvde å bekymre meg minst mulig over dette. Det blir som det blir, tenkte jeg. Om det ikke hadde gått, så hadde jeg vært forberedt på det også.  For noen går ammingen bra og for andre er det mer aktuelt med flaske. Det viktigste er jo at barnet får i seg mat og at det legger på seg fint, ikke hva eller hvordan det får i seg maten/melken. Jeg syntes det er supert at det finnes morsmelkerstatning og brystpumper. Det kan være mange grunner til at man gir flaske til baby. Og på flasken kan det være morsmelk eller morsmelkerstatning. Noen grunner til at baby får flaske istedenfor pupp kan f.eks være:

  • At mor ikke har nok melk
  • At man plutselig mister melken
  • At barnet ikke får til å ta puppen
  • At barnet er prematurt
  • At mor ikke ønsker å amme, noen bestemmer seg allerede før barnet er født
  • Noen velger også å delamme. At man gir noe pupp og noe flaske til baby. Når man da gir flaske, så gir man enten morsmelk eller morsmelkerstatning. Mange gir kanskje pupp på dagen, da man gjerne har masse melk på dagtid og ofte noe mindre på kvelden.
  • Når mor skal være borte noen timer, så er det greit å kunne gi morsmelk på flaske. Slik at f.eks far kan passe barnet.
  • Om man er på lang trilletur ute i naturen og man ikke ønsker å sitte ute og dra frem puppen (kan lett få brystbetennelse, iallefall på vinterstid)
  • Hvis mor har spist noe baby får mageknip av, så kan man velge å gi morsmelk man har fryst ned.

  Og helt sikkert mange flere grunner....


  Det er jo veldig koselig for pappa å kunne trå til litt også :) Om mor skal et liten tur ut av huset eller trenger å hvile litt, er det kjekt at pappan kan hjelpe til med pass. Og da med litt morsmelk på flaske i kjøleskapet om det trengs.

  Jeg så på facebooksiden til Caroline Berg Eriksen (Fotballfrue) at hun hadde lagt ut bilde av søsteren  som ga babyen hennes flaske. Jeg tenkte med en gang at folk kom til å bry seg med dette og slenge med leppa, etter all kritikk hun får for alt mulig annet. Sikkert enda mer om hun hadde postet bildet på bloggen sin.Hadde man kunnet vært anonym på facebook hadde vel sikkert flere kommentert.  Noen hadde tilogmed lurte på hvorfor barnet hennes fikk flaske og hva som var på flasken. Aner ikke om dette var tull fra denne personen, men alikevel. For det første har ingen noe med hva hun gir sitt barn. So what om hun ikke hadde fått til ammingen. Det er jo mange som av ulike grunner ikke får ammet. For det andre må hun da få lov å kose seg litt med vin og godt selskap. Jeg syntes man overhodet ikke bør være flau over å gi sitt barn flaske, så bra gjort at hun faktisk delte dette bildet. De aller fleste var jo støttende i kommentarene.

  Gutten vår er snart 6 uker gammel og ammingen går fint, men jeg velger alikevel å gi han flaske med morsmelk innimellom. Mange syntes helt sikkert dette er tullette, men jeg er veldig fornøyd med det alternativet å kunne gi flaske innimellom. Når jeg kom hjem fra sykehuset hadde jeg veldig mye melk. Det sprengte i brystene og så fort baby gråt, så rant det masse melk ut. Når jeg ammet på det ene brystet, så rant det så mye fra det andre brystet at jeg måtte sitte med en engangkopp under og den ble halvfull med melk. Det renner også noe nå, men ikke på langt nær så ille. Allerede dagen etter jeg kom hjem fra sykehuset gikk jeg til innkjøp av en brystpumpe. Jeg orket ikke håndmelke ut all den ekstra melken. Jeg brukte da brystpumpen til å pumpe ut morsmelk og frøys melken ned. Slik at jeg hadde liggende om jeg skulle trenge den. Melken kan man fryse ned i fryseposer, frysebeger, tette syltetøyglass som er kokt eller isterningposer. Jeg skulle nok gjerne ha kjøpt inn brystpumpen før fødsel, men jeg ante jo ikke om jeg kom til å få melk eller ikke. Så jeg tok ikke sjangsen.  På kvelden har jeg oftest mindre melk og gutten min kan noen dager bli litt vel utolmodig. Så noen få kvelder har jeg gitt han flaske med melk jeg har pumpet ut på dagtid. Jeg bruker også morsmelk på flaske om jeg skal på lange turer i skogen og varmer den opp i termos med varmt vann. Som oftest så får han puppen, men det hender som sagt at vi bruker flaske i ny og ne. Lillemann er som regel veldig utolmodig når han er sulten, så det letteste er å da kunne gi han puppen med en gang.

   

  Selv kjøpte jeg meg Medela swing, som er en elektrisk brystpumpe. Den er enkel i bruk og lett å rengjøre. 

  Her er flasken og tuten vi bruker til lille gutten vår. Med denne tuten blir det litt som å suge på puppen. Melken kommer ikke gratis her, spedbarnet må selv suge skikkelig for å få noe melk ut. Vi bruker denne tuten, slik at han plutselig ikke gidder å ta pupp lenger. Det hadde jo vært fryktelig dumt.

   

  I går fikk jeg faktisk plutselig brukt for melken jeg hadde fryst ned. Vi var ute på en tyrkisk restaurant her i Drammen og spiste nydelig mat. Når jeg var nesten ferdig med måltidet så nevnte Mads noe om kålen i maten og jeg tenkte bare "oi,søren". Hadde jo ikke tenkt over at det var kål jeg hadde spist engang.  Kål er noe av det babyer kan reagere på om mor spiser og Adrian er tydelig var for kål. En annen dag spiste jeg blomkålsuppe og da fikk jeg erfare at dette slettes ikke var noe for han. Så blomkål har jeg måttet holde meg unna. Om jeg spiser noe han ikke tåler og ammer han, så får han skikkelig mageknip og masse luft i magen. Han skriker og har kjempevondt. Sist jeg spiste noe han ikke tålte, så husker jeg at han våknet hvert 15.minutt ca på natten og skreik og vrei seg. Han som vanligvis sover gjennom hele natten. Våkner kun en gang og skal ha pupp. Så det er ikke vanskelig å oppdage hva han tåler og ikke. Løk har heldigvis gått veldig bra og godt er det. For jeg bruker løk i mye av maten jeg lager og føler det hadde vært mye vanskeligere å kutte ut.

  Over til gårsdagens inntak av kål. Jeg trodde det skulle gå fint å amme med en gang jeg kom hjem, tenkte at det var den eldste melken som kom først og at den ikke var påvirket av kålen. For så å gi flaske resten av kvelden og på natten. Det som skjedde var at kålen tydelig hadde nådd frem i melken bare 30 minutter senere. Han fikk mageknip på kvelden og hadde mye luft og gråt mye.  Fikk jo så vondt i mammahjertet mitt, bare fordi jeg hadde glemt meg bort. Resten av kvelden fikk han flaske med melk fra fryseren og da gikk heldigvis mageknipen over før han skulle legge seg. Heldigvis at han slapp å ha vondt hele natten. Siden han ikke fikk pupp og kun morsmelk fra fryseren, så måtte jeg jo selvfølgelig pumpe ut melk. Denne valgte jeg å helle ut, tok ikke sjangsen å ta vare på "dårlig" melk. Jeg spiste maten rundt kl 17-18 tiden på kvelden og valgte å ikke gi han pupp før på morningen igjen. Da hadde jeg vært oppe en gang på natten og gitt han flaske + pumpet ut melken fra meg selv. Nå går det helt fint med magen hans og jeg må være enda mer obs på kål fremmover. Ikke gøy når de søte små har vondt.


  Knallgod mat, men gullet mitt tålte ikke at mor spiste rødkål og hvitkål desverre. Det som er så godt.


  Den største kjærlighet på jord ♥Babyen min♥

  Vi har nettopp begynt å gi han tran. Dette ble han også dårlig i magen av. Masse luft i magen og magesmerter, så vi valgte å ta en liten pause og det hjalp med en gang. Så dette skal vi høre med helsestasjonen om. Kanskje vi må gi han vitamin D-dråper isteden. Noen som har erfaring med at spedbarn kan få luft i magen av tran? Er dette vanlig?

  Hva tenker du om å gi flaske til spedbarn?

  Har du noen erfaringer du vil dele? (Du kan selvfølgelig kommentere som anonym om du ønsker det)

  #flaske #amming #tyrkisk #mat  #morsmelk #mamma #mammablogg #medela #brystpumpe #baby #barn #fødsel #gravid #guttebaby #elskerdeg #Adrian

 • 5

  Låsninger hos baby

  I dag er Adrian akkurat en måned gammel. Tiden har gått veldig fort og vi har rukket å funnet på masse gøy med godgutten vår allerede og mye mer skal det bli. Den siste tiden har vi merket at lille gullet har hatt vondt. Første 1-2 ukene var han rolig og sov masse,men så har han hatt dager hvor han har gråti masse. Dager hvor man gjør alt for å trøste han, men ingenting fungerer. Når han tilogmed gråt ved puppen skjønte vi at han måtte ha vondt et sted stakkars. Jeg hadde tidligere snakket med venner og bekjente om låsninger hos baby og besøk hos kiropraktor. Siden jeg hadde hørt om dette før, så hadde jeg en misstanke om at det kunne være en låsning. Jeg var jo så absolutt ikke sikker, men tenkte det var like greit å få sjekket han hos en kiropraktor. Hadde jeg ikke hørt om dette før, så hadde jeg helt sikkert trodd at det var normalt at de gråt så masse. Fikk anbefalt en flink fyr på Åssiden kiropraktorsenter som hadde god greie på baby og låsninger. Jeg ringte før helgen og fikk time allerede på mandag. Phu. Fredagen var det bare gråting og han sov ikke noe på dagen. Man så tydelig at han hadde vondere enn før. Og ingen trøst hjalp. Noe som gjør vondt i mammahjerte. Lørdagen og søndagen var han roligere og det var godt å se.

  Legger ved noen bilder av godgutten <3 På bildet i midten så ser dere hans nye babynest. Ei snill venninde som har laget til han :) Med masse søte rever på.

  Mange spedbarn kan få låsninger ved fødsel og de fleste som får behandling av en dyktig kiropraktor på det området sier at det holder med noen få behandlinger.  Fødsel er ikke bare en tøff påkjenning for mor, men også for barnet som kommer ut. Dermed kan det lett oppstå låsninger hos spedbarn.

  Dette er noe av det vi merket på han:

  • Gråt mer enn vanlig
  • Var nesten mer skriking enn gråt og jeg følte det var smerteskrik
  • Vred seg i smerte når han fikk pupp og gråt tilogmed da
  • Flere dager hvor han kun sov på natten, ikke noe på dagen
  • Likte ikke å ligge på ryggen. Helst på siden eller magen. 
  • Hadde en favorittside han likte å ligge på
  • Begynte å gråte/skrike om vi strøyk han på ryggen

  Han var rolig når vi kom til kiropraktoren og vi slapp masse hyling på venterommet, slik jeg hadde sett for meg.  Kiropraktoren var veldig flink med Adrian og satt han på fanget sitt og kjente godt bak i ryggen etter låsninger. Og det viste seg at han hadde en låsning i ryggen, slik vi hadde misstanke om. Han klemte på punkter på ryggen og jeg så på ansiktsutrykkene til lille gull at han tydelig hadde vondt. Men tydelig en skikkelig tøffing, for han gråt ikke. Kiropraktoren trykket litt til og plutselig så vrælet han til. Slik han hadde gjort mye hjemme også. Tydeligvis ikke noe godt nei.  Så fikk han raskt fikset låsningen. Vi fikk beskjed om at han hadde nok hatt veldig vondt, så det var godt at vi kom så tidlig som vi gjorde. Han trodde det holdt med en behandling av Adrian, men i morgen skal vi tilbake for kontroll. Så det blir spennende å se om vi trenger flere beandlinger eller om det holdt med den ene.

   

  Vi merket stor forskjell etter første behandling. Han gråten nå kun når han skal ha mat og vi får mye mer respons fra han. Snur mer på hodet enn før og følger virkelig med. Vi kan også se noen små søte smil innimellom som lurer seg frem. Godt å se at han ikke har det vondt lenger. Ikke noe gøy når de søte små har det vondt. Han har heldigvis alltid sovet godt om nettene. Våkner som regel bare en gang i løpet av natten og skal ha pupp. Så sover han som regel til kl 11 :)

   

  Har du vært hos kiropraktor med baby??

  Noen erfaringer?

  #baby #mammablogg #mamma #kiropraktor #låsning #spedbarn #nyfødt #smerte  
 • Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg

  bilde  hits