Charlottes verden- Forlovet og Lykkelig - Blogger om sminke, hudpleie, mote og kosthold
Hjem Add Om meg Kontakt

0

Gratis Rieteller app,anbefaling

Når riene mine startet, så hadde jeg enda ikke fått lastet ned noen "Rieteller app". Jeg hadde ikke klart å bestemme meg for hvilken jeg ville bruke. Når jeg søkte etter "Rieteller" i AppStore, så var det kun 2 alternativer som kom opp. De hadde fått dårlig omtale og de var ikke gratis.

Jeg bestemte meg heller for å søke på engelsk etter "contractions" og da fikk jeg straks flere valgmuligheter på gratis rietellere. Jeg endte opp med den du ser avbildet over her.

Jeg brukte denne under mine rier og må si jeg var svært fornøyd med denne gratis appen. Jeg trykket på start når rien startet og stopp når den ga seg. Appen registrerte da varigheten på denne rien. Når neste kom, så var det bare å trykke på start og stopp slik som sist. Den sa meg da også hvor lang tid det var mellom riene. Gjennomsnittsvarighet og gjennomsnittsmåling av mellomrommet mellom riene fikk man også opp. Det var også en knapp for historie, der fikk man opp en lang liste over alle riene du registrerte. Denne historien får man også sendt til seg selv på Mail.

Det var enkelt å slette hele historien eller bare siste registrering av din ri. Om du f.eks hadde glemt å trykke på stopp når den sluttet.

Enkel og gratis app som lar deg måle dine rier. Kan anbefales.

(Jeg bruker iPhone)

Har du prøvd denne?
Erfaring med noen andre rieteller apper?

 

#gravid #rier #rieteller #fødsel #app #anbefaling 

 • 14

  Min første fødsel, fødselshistorie

  (Endelig fant jeg kabelen til kameraet og er klar for å dele min fødselshistorie med de som er interesserte. Deler ikke alle bilder selvfølgelig, men noen kan jeg dele.)
  Flere spørr etter fødselshistorie om dagen og jeg tenker å dele min fødselshistorie med de som ønsker å lese den. Syns du detaljer rundt fødsel er ekkelt, så kan du igrunn la vær å lese innlegget. Under en fødsel er man jo litt i sin egen verden, så ikke sikkert jeg husker absolutt alt til minste detalj, men jeg har prøvd så godt jeg kan. Mads var med under hele fødselen og var en utrolig god støttespiller. 

  En uke før fødsel gikk slimproppen min. Den gikk i 3 omganger fordelt utover hele dagen. Slimproppen var som små gjennomsiktige geleklumper, ja litt som en glassmanet i grunn.  Klumpene som kom var noe større enn klinkekuler. Jeg hadde mye nedpress i flere uker og modningsrier i ca 2 uker. Så jeg trodde jo hele tiden at jeg kom til å føde før termin, men den gang ei. Termin kom og det var fortsatt ingen prins som var kommet. Som jeg har nevnt tidligere på bloggen, så fikk jeg helt på slutten av svangerskapet mitt høyt blodtrykk. Det var undertrykket som var høyt. Siden jeg fikk dette såpass sent, sa legene på sykehuset etter kontroll at det ikke var noen vits med blodtrykksmedisin. Det hadde ingen påvirkning på foster og at det mest sansynelig ble bra igjen etter fødsel. Så medisiner slapp jeg unna. Helt på slutten var jeg på jevne kontroller på sykehuset hvor de sjekket blodtrykk, urin og blodprøver. De sjekket også med ctg og innimellom ultralyd at den lille i magen hadde det fint. De tok det veldig seriøst og jeg ble godt fulgt opp. Jeg ble hele tiden minnet på å være obs på smerter som hodepine, kvalme,vondt i bryster og synsforstyrrelser. Om jeg fikk dette, så måtte jeg ringe sykehuset umiddelbart.  Dette var for å følge med så jeg ikke skulle få svagerskapsforgiftning. Siste 2 ukene gikk jeg så ofte som hver 3. dag på sykehuset. Hver gang var alle prøver heldigvis veldig fine. Urinprøven var negativ (ingen utslag på protein i urin) og blodprøvene viste heller ingen tegn på svangerskapsforgifting. Det eneste som var høyt var da altså undertrykket mitt. Men noen ganger var faktisk blodtrykket lavt igjen, så det var veldig opp og ned hele tiden.  Det ble heller aldri noen svangerskapsforgiftning og det er jeg selvfølgelig glad for. Jeg slapp også å bli satt igang, fødselen startet helt av seg selv. Noe jeg hadde et stort ønske om. 


  Siste bildet av Adrian inne i magen <3

  Prinsen kom 3 dager etter termin og slik startet det:

  Mads var på jobb og skulle også jobbe overtid den dagen. Han jobbet fra kl 14:00 og til kl 03:00 på natten. Vi hadde sendt masse meldinger og jeg følte meg veldig rar den kvelden/natten. Følte det var masse følelser og at jeg var skikkelig sutrete. Noe jeg ikke hadde vært tidligere i svangerskapet. Så trodde jeg modningsriene hadde startet igjen, siden det var på akkurat samme måte. Det var 10 minutter mellom de fleste av riene, men plutselig kunne det gå 15-20 minutter også. Så det var veldig uregelmessig og jeg tenkte som så at de sikkert kom til å stoppe igjen om 1-2 timer, slik som de andre gangene  jeg hadde hatt modningsrier. Jeg ringte til Mads og var helt på gråten. Gråt i telefonen og sa at jeg ville at han skulle komme hjem. Må le litt av meg selv, for kjente meg rett og slett ikke igjen. Hadde ikke kontroll på følelsene mine over hodet. Jeg gråt og gråt i telefonene og fikk ikke stoppet det. Nok en gang sa jeg at han måtte komme hjem snart og at i morgen kunne han bare glemme å jobbe overtid. Jeg ville bare ha han med meg hele tiden. Mads ble jo veldig fra seg når jeg gråt så masse stakkars og han trøstet så godt han kunne og sa at han snart kom hjem. Da han kom hjem gikk vi å la oss og han sovnet heldigvis raskt, mens jeg sov ikke så godt. Jeg sovnet, men flere ganger våknet jeg opp med skikkelig magesmerter. Og de ble så vonde at det var umulig å ikke våkne av de. Det kom flere og flere etter hverandre og etter en stund så skjønte jeg at jeg burde nok begynne å tiden på "mageknipene" jeg hadde og hvor langt mellomrommet var mellom de. Det var ikke mange timene min kjære fikk sove før han ble vekket. Jeg vekket min kjære ca kl 04:30 for å spørre han om hjelp og forklare smertene mine. Da jeg reiste meg opp, så merket jeg at det kom noen dråper på gulvet. Hmmm, kunne det være noe av fostervannet? Satte meg ned i sengen og der kom det enda litt til. Så ble en liten våt flekk på lakenet, men kun en liten en. Ikke en stor vanndam akkurat. Jeg tok på meg bind i tilfelle det skulle komme mer. Satte meg opp i sengen og begynte å ta tiden mellom riene. Lastet ned en rieteller på mobilen, en engelsk gratisversjon som var veldig bra. Riene varte ca 1 minutt og det var nøyatig 8 min og 49 sekunder mellom hver av riene og jeg begynte å kjenne en trykkende hodepine i pannen. Og ved hodepine skulle jeg kontakte sykehuset, så da ble jeg nødt til det. Ca kl 07 ringte jeg til sykehuset. Da var riene plutselig der med 5 min mellomrom. Jeg ringte føden og forklarte om hodepinen min, riene og vannet som hadde gått litt og litt. Damen jeg snakket med på telefonen var hyggelig og ba meg komme ned for en sjekk. Hun sa også at jeg godt kunne ta med fødebagen i tilfelle. Rett før vi skulle reise måtte jeg en tur på toalettet og der var nok resten av slimproppen kommet ut. Slim og med spor av brunaktig blod i bindet. 

   

  Vi brukte litt tid på å komme oss avsted. Pakket siste rest i fødebagen og Mads måtte ta seg en dusj før vi dro. På vei til sykehuset var det noe kø og vi stoppet også en liten tur innom Rema1000 på veien. På vei inn i butikken stoppet jeg opp og husker jeg tenkte "oh,shit!". Der kom det jommen mer fostervann ja. Skrekken var jo selvfølgelig at det skulle komme den store vannpytten, men det skjedde heldigvis ikke. Inne på butikken kjøpte vi med litt mat og drikke til sykehuset og selvfølgelig kom en ri inne i butikken. Jeg ble bare stående ved hyllen med toalettpapir og puste meg igjennom den, mens jeg latet som ingen ting :P Rundt 08:30-09:00 var vi fremme på Drammen sykehus. Vi fikk parkert og gikk direkte til føden. Der ble vi godt tatt imot og lagt på et undersøkelsesrom. Der tok de blodtrykk og CTG registrering for å sjekke at alt var bra med lille prinsen og det var det. Noen annet som derimot ikke var så bra var blodtrykket mitt. Hun som undersøkte meg sa at de måtte ha meg til observasjon og at jeg derfor skulle bli lagt inn på et av føderommene. Om ikke fødselen startet, så måtte de sette meg igang. Jeg husker jeg tenkte "What, har ikke fødselen startet?" Da hadde jeg rier med 3 minutters mellomrom og ingen hadde sjekket åpningen min engang. Jeg ble lagt inn på et rom og der sjekket de åpningen min og den var kun 1,5 cm åpen. Jeg hadde jo fått beskjed om at det kunne ta lang tid med førstegangsfødene, så jeg ble jo ikke akkurat overrasket. Og riene klarte jeg jo fint å puste meg igjennom. 


  CTG registrering med en gang vi kom inn på sykehuset


  Vel inne på føderommet fikk jeg på meg de sexy nettingtrusene de bruker på sykehus, sammen med en stor voksenbleie og de lekre blå sykehusskjortene. Kan tro man føler seg lekker ;) For å være ærlig, så driter man langt i hvordan man ser ut under en fødsel. De aller fleste hemninger bli borte når riene setter skikkelig igang og man går omtrent inn i sin egen lille boble. 

    
  Fødetrynet hadde vært på plass en god stund.

  Smertelindring:Jeg hadde på forhånd bestemt meg for å ta fødselen som den kom og ikke planlegge noe på forhånd. Det tror jeg var det lureste jeg noen gang har gjort også. For plutselig skjer det ting som gjør at det ikke blir helt som planlagt. Jeg hadde veldig lyst til å bruke badekar som smertelindring og muligens også føde i vann om det ble slik. Jeg var også klar for å prøve meg på en fødsel så naturlig som mulig, men var åpen for at jeg kunne ta epidural om det var noe jeg kjente jeg trengte. Relativt tidlig på sykehuset fikk jeg beskjed om at de kom til å gi meg epidural pga blodtrykket mitt var blitt så høyt nå som riene var her. Så det valget fikk jeg altså ikke ta selv, men det valget ble tatt for meg. Epiduralen skulle være med å senke blodtrykket mitt under fødselen. Jeg er igrunn evig taknemmelig for at jeg tok epiduralen og angrer ikke noe på valget som ble tatt av legene og jormødre. Om jeg skal ha flere barn i fremtiden, så kommer jeg helt klart til å ta epidural igjen. Når man har så god smertelindring som epidural , så ser jeg ikke vitsen med å ikke bruke den. De er jo så utrolig flinke i dag. Når det kommer til badekaret, så fikk jeg aldri testet ut dette. Dette var nok mye pga blodtrykket var så høyt som det var og da er det lite gunstig med et varmt bad. Jeg fikk testet ut to naturlige former for smertelindring før jeg fikk epiduralen. Den ene var varme risposer, noe jeg ikke merket særlig til. Så de syntes jeg bare var bortkastet for min del. Jeg prøvde også TENS-apparatet, som er elektroder man fester på ryggen og i disse elektrodene blir det sendt ut svak strøm. Man har et apparat hvor man selv stiller inn styrken man ønsker og for hver rie så trykken man på en boost-knapp. Jeg syntes at apparatet fungerte bra igrunn og er glad jeg brukte dette i starten, men det kan ikke måle seg med Epiduralen om jeg skal være ærlig.


  Pappan fant godstolen ;)

   Når jeg ble lagt inn på fødestuen gikk mye av tiden med til venting, men dette var mens jeg lå godt i en seng. Vannet kom litt og litt i flere omganger, men det kom en del. Så jeg var ikke i tvil om at det var fostervann heller. Jeg ble på nytt koblet til CTG apparatet og det ble tatt nye blodprøver av meg. I armen skulle jeg få satt venflon og dette viste seg å ikke være så enkelt. Jeg har lite sammarbeidsvillige blodårer, slik at jordmor bommet vel ca 3 ganger. Dermed kom en anestilege for å få satt den på meg. Veneflonen skulle jeg vistnok ha dersom de plutselig måtte gi meg noe under fødsel. Etter en liten stund ble riene hyppigere og kom ca hvert minutt. Noen var ca ett minutt, mens noen var kun et halvt minutt. Jeg følte hele tiden at jeg måtte mye på do. Både det ene og det andre og prøvdre å gå på do flere ganger uten å få det til. Jeg husker jeg syntes det var utrolig frustrerende. Følelsen av å måtte skikkelig på do, men ikke klare å få det til engang. Og riene kom jo selvfølgelig når jeg satt på doskålen og det var ikke særlig behagelig. Jeg følte meg veldig til bry når jeg flere ganger måtte spørre om å bli koblet fra ctg-maskinen for å kunne gå på do. Jordmor prøvde å tømme blæren min med kateter, men det var bare fryktelig ubehagelig. Usj. Mads maserte ryggen min når riene kom og det var deilig, mens han fortalte meg hele tiden hvor stolt han var av meg. Da var riene ganske hyppige og jeg orket ikke høre ordet stolt mer, mens masasje var fint. Jeg husker også at jeg fortalte Mads at det ikke kom til å bli noen søsken på Adrian. Han fikk fint klare seg som enebarn :P Hehe. Det ble festet noe på hodet til prinsen, som kunne overvåke hjerterytmen hans bedre under hele fødselen. Når de fikk festet denne, så kunne jeg ikke lenger bruke Tens-apparatet som smertelindring. Og uten noen smertelindring og i baktanken at jeg skulle få epidural under fødselen, så begynte jeg å mase om den ikke kunne settes snart. Og ikke lenger etter ble den heldigvis bestilt. Uten smertelindring med rier som kom hvert minutt ante jeg ikke hvor jeg skulle gjøre av meg. Så jeg satt i sengen og beit i dyna mi, det hjalp litt :P Fikk tankene over på noe annet.


  Prekestolen var fin å ha når jeg skulle på toalettet. Måtte ha noen stopp underveis når riene kom med kun ett minutts mellomrom.

   

  Når jeg skulle få epiduralen fikk jeg beskjed om at fødselen da kunne ta noe lenger tid, men den gikk faktisk veldig raskt.  Anestilegen kom inn og satt den. Det var kun et lite stikk i ryggen som var bedøvelse også ble epiduralen satt i ryggen. Skjønner ikke at noen sier at det gjør vondt. For det gjorde det virkelig ikke. Blodtrykket mitt gikk raskt ned til normalt igjen og det var jo betryggende.Jeg fikk epiduralen når jeg hadde 4 cm åpning og det var ca kl 16:00. Etter å ha fått epidural var jeg helt i himmelen. Det var så deilig, all smerte var nå borte. Jeg fortalte da til jordmor hvor glad jeg var for at jeg endelig hadde fått epiduralen og hvor nydelig det var med en liten pause. Jeg beklaget også om jeg hadde vært til bry med alle dobesøkene mine. Plutselig var jeg snill som et lam :O) Haha.  Riene kom alikevel hvert minutt, men smerte av de var borte. Det eneste det kjentes ut som var at jeg måtte på do og gjøre større foretninger. Dette var nok bare hodet til baby som jobbet seg nedover, slik at det bare kjentes sånn ut. Jeg husker jeg fikk lov å gå på do etter jeg hadde fått epiduralen, men fikk fortsatt ikke til noe. Men jeg merket at jeg fikk skikkelig pressetrang på do. Fortalte dette til jordmoren, men hun syns det vel var litt vel tidlig. Spesielt til å være førstegangsfødene. Så da la jeg meg ned på sengen, overlykkelig over at epiduralen fungerte så bra og hadde planer om litt søvn før fødsel. Men pressetrangen ble igrunn bare sterkere og sterkere. Jeg fikk stå litt i sengen også vræler jeg ut at nå må jeg presse. Jeg klarte virkelig ikke holde igjen mer, uansett hva folk sa. Jordmor sa at jeg godt kunne få lov å småpresse, men ikke noe mer. Det var lettere sagt enn gjort og jeg sa at jeg klarer ikke mer. Nå er det noe på vei ut som jeg ikke fikk stoppet. Åpningen ble sjekket og den var 10 cm og baby var langt på vei nei.  Tror hun ble litt overrasket over at det hadde gått så fort. Jeg fikk endelig lov til å presse og jordmor tilkalte ei til for å være med på fødselen. Det gikk altså rett over 2 timer fra jeg fikk epiduralen ved 4 cm åpning til lille prinsen var ute i mine armer. Jeg presset bittelitt og damen sa noe om at hun trodde hun så hodet alt. Hvis vi ikke husker helt feil, så gikk utpressingen på ca 10-15 minutter.Superfort gjort var det iallefall. Gikk voldsomt fort når jeg endelig fikk lov til å presse. Følelsen av å få babyen du har bært på i 9 mnd ut til verden kan ikke beskrives. Det er den største lykke i verden. Vi hørte skikkelig babyskrik og dermed begynte vi begge å sippe som bare det. Vi var begge klar over at det kom til å komme noen tårer, men at det ble så sterkt ante vi ikke. Så stort og rørende øyeblikk. Vi kikket på hverandre, gråt og klemte hverandre.  Nå fikk vi endelig møte vår sønn. Et herlig øyeblikk som ingen av oss kommer til å glemme. Med lykketårer i øynene fikk vi nå se og kjenne på vår lille prins for alle første gang. For et nydelig øyeblikk og vips var all smerte glemt. Det å få ut babyen var ikke vondt, men svei bare litt der nede. Utrolig godt når man endelig fikk gjøre jobben man hadde ventet på å gjøre, nemlig pressingen. Vips var hodet ute og resten av kroppen kom ut som et splætt med masse vann og annet gugg. Det merket man omtrent ikke. Merket egentlig bare når hodet kom ut. Navlestrengen var kjempelang og tykk. Etterpå var det et lite press også var morkaken også ute. Dette var heller ikke noe vondt, merket det knapt. Der nede ble det kun små skrubbsår og en bitteliten rift langt ute tror jeg. Så de tok noen små pyntesting for sikkerhets skyld. Det å bli sydd merket jeg ikke noe til. Muligens fordi epiduralen fortsattt fungerte også. 
  En helt fersk Adrian og ei veldig rørt og glad mor :) Lykke♥ Den stolte pappa fikk selvfølgelig klippe navlestrengen.


  De er jo litt rare med en gang de er kommet ut disse søte små, men alikevel så nydelige :) Hodene er alltid litt deformerte.


  Når fødsel var ferdig, så kom jordmor inn med mat og drikke som vi kunne kose oss med. Fikk skåle med champagnebrus ;) Koselig.

  Så ble vi flyttet over til barsel og der lå jeg fra onsdag kveld til fredag kveld. Alle familierom var fulle, så det fikk vi ikke. Jeg fikk tomannsrom og Mads måtte reise hjem hver kveld. Så det var litt kjedelig igrunn.

   
  1 time gammel :)
   

  Prinsen vår heter Adrian og han ble født den 05.02.14 kl 18:45. Han veide da 3300g og var 49cm lang, hodeomkrets på 35cm


  Far og sønn♥ Elsker dere gutta mine. Lys våken :)


  Prinsen vår er en dag gammel og koser seg på brystet til mamma ♥Lykke

  Glad for at vi tok med noen av hans egne bodyer også, for likte ikke så godt de på sykehuset.
  Alt i alt syntes jeg at jeg hadde en fin fødsel og var heldig med varighet på fødselen. Nå som prinsen er ute er også blodtrykket mitt normalt igjen :) Alt står bra til med mor, far og lille Adrian ♥

   

  #fødsel #gravid #fødselshistorie #februarbaby #baby #sykehus #prins #mammablogg

 • 35

  Da har jeg blitt mamma

  De av dere som følger meg på Instagram (charlottev1987) har nok allerede fått det med dere. Jeg har nå blitt mamma til vår høyt ønskede prins :) Adrian er navnet vi har gitt han. Adrian kom til verden onsdag 05.02.14  kl 18:45, 3 dager etter termindato. Han var 49 cm lang og veide 3300g. Helt perfekt ♥ Det syntes vel alle foreldre om sine barn ;) Vi reiste hjem fra sykehuset fredag kveld og her hjemme hadde vi besøk av svigermor og svigerfar som reiste hjemover i dag. Når de fikk vite at Adrian var kommet, så bestilte de seg flybilletter fra Bergen og fikk kommet seg til Drammen allerede tidlig fredag morgen. 


  3 dager gammel , ligger på sofaen og tar seg en lur

   

  Det å bli mor er virkelig en stor følelse, en følelse som ikke kan beskrives med ord. Jeg kan sitte å se på han i time etter time og beundre hvor liten og vakker han er. Mads var med under hele fødselen og det er jeg glad for. Forholdet har bare vokst seg enda sterkere og følelsene er sterkere enn noen gang. Vi storkoser oss begge med nydelige Adrian. Det å få treffe sitt barn for første gang etter 9 mnd inne i magen var bare helt magisk. Et øyeblikk jeg aldri kommer til å glemme. Kommer noen tårer i øynekroken bare man tenker tilbake på vårt første møte.


  1 dag gammel, på stellebordet på sykehuset.  Tante Tina, søsteren til Mads har strikket fint sett til Adrian. Utrolig fint :) 2 luer i ulike størrelser, ett par sokker og en body. I går fikk han prøve luen på seg, den passet supert.  I dag er det morsdag og jeg fikk dermed oppleve min første morsdag. Fikk frokost på sengen, sammen med nydelig hjemmepresset apelsinjuice. Fikk også 2 stk gaver av Adrian og Mads. Godguttene mine♥

  Jeg kommer til å dele min fødselshistorie, så fort jeg har den klar. Men nå skal jeg kose meg med herligheten Adrian, nyter denne babytiden. 

   

  Ønsker dere alle en fin søndag :)

  #baby #nyfødt #fødsel #nybakt #mor #kjærlighet #elskerdeg #prinsen #morsdag #mammablogg

 • 8

  Overrasket med babyshower

  Litt sent ute med dette innlegget , men bedre sent enn aldri :) Forrige søndag, altså for nøyaktig en uke siden ble jeg plassert i bilen til min kjære. Jeg hadde fått vite at jeg ikke måtte legge noen planer den dagen der. For da hadde han en plan på noe koselig vi skulle gjøre. Hmmmm. Jeg er veldig nysgjerrig av meg, men min kjære klarte å holde munnen godt lukket. Så jeg hadde ikke aning om hva vi skulle. Selv har jeg alltid elsket overraskelser, mens min kjære har vært mindre glad i å bli overrasket.

   

  Jeg ble altså plassert i bilen til min kjære og fikk beskjed om at ca halveis på bilturen måtte jeg ta på meg et skjerf foran øynene. iiiiik, da ble jeg iallefall skikkelig nervøs. Jeg hadde ikke den minste anelse om hva det kunne være og iallefall ikke når jeg måtte ha bind foran øynene. Jeg kjente jeg ble småkvalm av å ikke vite noe og skjønte straks hvorfor min kjære ikke var så veldig glad i overraskelser. Hehe. Men følselsen endret seg heldigvis fort :) Bilen stoppet og jeg ble leid opp en trapp og inn i et hus. Tok så av skjerfet foran øynene og der sto det en gjeng med gode venner som ropte "overraskelse" om jeg ikke husker feil. Det var pyntet og gjort så flott hjemme hos ei god venninde. De hadde laget istand en skikkelig babyshower for meg. Det var 10 personer og en søt nyfødt baby på kun 2 uker.  


  Gavebord og fin bleiekake. Lille A fikk masse fine gaver til han kommer til verden. Masse forskjellig og nyttig.


  Så fin bleiekake de hadde laget også. Kjempesøt <3

  Høygravide meg som ble skikkelig overrasket!!


  En av mine beste venninder og meg på babyshoweren  min <3

   Vi koste oss med masse gode kaker og sjekk denne nydelige kaken de hadde fikset til babyshoweren:


  Kaken til babyshower er bestilt fra Drømmekake. Var ikke den nydelig eller??


  Skikkelig søtt og gjennomført. Flinke venninder <3  Jeg hadde en superkoselig kveld med gode venner og er imponert over at de klarte å holde det hemmelig for meg i flere uker. Det var vistnok planlagt lenge før jul. Jeg ble veldig glad og overrasket over den koselige babyshoweren. Det var ikke alle som kunne komme pga sykdom og diverse, men syntes oppmøte var veldig bra jeg da :) Og kvelden ble så absolutt vellykket.

  Fine folk:


  Nybakt tobarnsmor med lille Amine på 2 uker.  Mamma, min ene stesøster og tante kom også :)

   

   

   

   

   Tusen takk til mine flotte venner og kjæresten som laget denne koselige babyshoweren :) Dere betyr alt for meg. Gleder meg til prinsen kommer og dere får hilse på han. I dag er det akkurat 1 uke til termindato. Når kommer du lille venn?

   

  Har du vært på babyshower før? Eller kanskje blitt overrasket med det?

   

  #gravid #overraskelse #babyshower #babyboy #venner #søndag #kake #babyshowerkake #bleiekake #drammen

 • 7

  Pakke i posten fra Jollyroom

  Var akkurat på butikken og hentet en del pakker som hadde kommet til oss. Alltid like gøy og spennende med netthandel. Dagens pakker er fra Jollyoom.

   

  Må starte med å skryte av den raske frakten. Pakken fikk jeg allerede dagen etter bestillingen var gjort. Det er det jeg kaller rask frakt! Siden jeg handlet for over 1000 kr var også frakten gratis.

   

  Først ut er denne reisesengen fra Brio. Den var det knalltilbud på nå, så jeg måtte jo bare slå til. Før 1299,- og NÅ kun 499,-. Supertilbud.

  Nederste bildet er hentet fra nettsiden deres og reisesengen finner du på tilbud HER. Vi gleder oss til å ta den ibruk. Vekt på sengen er kun 7 kg. Finnes også i sort.

   

  Jeg har kikket lenge på Ergobaby sine bæreseler og med spedbarnsinnlegg. Sett mange videoer og spurt andre som har denne. Har fått et godt intrykk av Ergobaby, så da endte vi opp med denne. ERGObaby startpakke original Galaxy grey.  Denne gleder vi oss også veldig til å prøve ut.


  Denne Bæreselen (startpakken) fra Ergobaby finner du HER

   

  Vi var også så heldige å få tilbud fra Jollyroom om å teste ut denne babycallen fra Neonate. Så babycallen har vi altså fått sponset og skal testes ut når lille prinsen kommer til verden.  Da kommer vi til å bruke den litt, for så å dele vår mening om denne. Babycallen vi fikk heter Neonate Babycall BC-6500 D. 


  Du finner  denne Neonate babycall HER . 

  Denne babycallen skal dessuten ha lav stråling og lang sendingsrekkevidde. Vi gleder oss til å teste den ut og se hva vi syntes om den :) Nok en gang må jeg skryte av frakten til Jollyrom, aldri opplevd raskere før. Så det fortjener de skryt for.

  Babycallen er som nevnt sponset, mens reiseseng og bæresele har vi selv kjøpt på nettisden til Jollyroom.

  Hva syntes du om pakkene fra Jollyroom??

  Noe du kunne tenkt deg?

   

  #pakke #pakkeiposten #netthandel #shopping #baby #babyutstyr #gravid #godhelg #innkjøp #reiseseng #bæresele #babycall #ergobaby

 • 8

  Inspirasjon barnerom for prinser og prinsesser

   I morgen er det 2 uker til termin. Som jeg har fortalt tidligere har vi oppdaget fukt i huset vårt. Selvfølgelig på kommende barnerom og i boden vår. Heldigvis forsikring som dekker alt sammen og det er enda godt. De er ferdig med graving rundt hele huset og nå gjenstår kun det innvendige arbeidet. Det var en snekker her før helgen og rev ned veggene, slik at det kunne stå åpent og tørke hele helgen. Til uken kommer han tilbake og fikser mer på barnerommet og i boden. Godt at det er fagfolk som gjør det, for da vet man at det gjerne går litt raskere også. Så fort dette er ferdig kan vi endelig begynne med innredning barnerom. Som jeg gjelder meg skikkelig til! Jeg er ofte rundt på ulike nettsider og ser på interiør og får inspirasjon til hvordan vi ønsker å innrede rommet til prinsen vår. Jeg er veldig svak for stjerner og ugler, men det tror jeg dere skjønner når dere ser det jeg har plukket ut :)

  Etsy har vi bestilt personlig banner til lille prinsen vår. Bildet under er kun en illustrasjon. Det er samme banner vi skal ha, bare med navnet til lille A. Gleder meg til å få den i posten snart.
   

  Flere har tipset meg om Jollyroom sin side, de har så mye fint. Alt fra innredning til barnetøy. Og frem til 20.januar har de 15% rabatt på all innreding, så kanskje ikke så dumt å handle inn litt smått til barnerommet da. Ved å bruke koden form14 får man trukket ifra rabatten og den gjelder også tydeligvis også for produkter som allerede er nedsatt.

   

  Sengen som er på barnerom gutt er faktisk den sengen vi har. Den var vi så heldige og fikk til jul. Det er en Basson Julia sprinkelseng med søte bamser og stjerner på seg. Ønsket oss den. Den blå stjernelampen har vi også. Nydelig til barnerommet.

  Inspirasjon til barnerom for søte prinser:

     Mye fint jeg kunne tenkt meg til barnerommet til prinsen som snart kommer.


  Mads har vært så flink og skrudd sammen den søte sprinkelsengen. Den står klar inne på rommet vårt. Og nå er den klar til bruk. Basson Julia sprinkelseng finner du HER

   

  Og til søte prinsesser har jeg også funnet noe fint selvfølgelig:

   

   

   Håper dere likte innlegget og tingene jeg har plukket ut!

  Alt fant jeg på Jollyroom 

   

  Vi har ikke bestemt oss om vi skal male noe på barnerommet, tror vi beholder det hvitt. Men jeg kunne tenkt med å hatt noe wallstickers på veggene. Det syntes jeg er utrolig fint. Håper noen vet om noen sider man kan få kjøpt fine wallstickers til barnerom. 

   

  Noen av dere som vet om noen bra sider med wallstickers til barnerom??

  Fant du noe du likte??

   

  #barnerom #gravid #interiør #jollyroom #inspirasjon

 • 9

  Graviditeten og kosthold

  Siden jeg har fått flere henvendeleser om mitt kosthold under graviditeten, så tenkte jeg å lage innlegg om dette. De som har fulgt meg tidligere vet jo at jeg har gått ned ca 18 kg ved å legge om til et kosthold med mindre karbohydrater, altså det man kaller et lavkarbokosthold. Det finnes jo mange varianter av lavkarbo og lavkarbo er et vidt begrep. Et kosthold som inneholder mindre enn 130 g karbohydrater om dagen går under betegnelsen lavkarbo. Hva slags lavkarbo en følger er litt opp til en selv.

  Noen små bilder fra kroppen min under vektnedgangen. På under ett år og i mitt eget tempo.Det meste gikk på kostholdet:

  Flere før og etterbilder av kroppen finner du HER

  Selv startet jeg med ketose, for å gå ned i vekt og dette lyktes jeg godt med.  Gikk så over på mer moderat lavkarbo. Jeg har hele tiden fulgt meg selv og ingen særlig oppskrift. Jeg gjorde det som passet meg om min kropp og for min del fungerte det godt. Å nekte seg selv mat eller snop fungerer ikke for min del, men å begrense er alltid fint.  Ikke bare gikk jeg ned i vekt, men jeg ble kvitt en sykdom jeg har måttet gå på medisiner for i mange år av livet mitt. Jeg hadde nemmlig det man kaller hypotyreose (lavt stoffskifte). Og det i seg selv kan gjøre at det er vanskelig å holde vekten stabil. Jeg hadde ingen aning om at en kostholdsendring kunne gjøre så jeg slapp medisinene jeg tok daglig. Stoffskiftet mitt ble gradvis mer og mer stabilt . Dermed kuttet jeg også ned på medisinene og plutselig var jeg helt uten medisiner. Dette bare ved å gjøre noen småjusteringer på kostholdet. I bunn og grunn gikk det mye ut på å lage mer mat fra bunnen av og kutte ned på mengden karbohydrater. I ferdigmat finnes det jo mye karbohydrater, så bare å lage hjemmelaget mat hjalp veldig på.

  Akkurat nå nyter jeg de siste få ukene som gravid, det er jo så koselig å gå gravid. Men jeg skal ikke nekte for at jeg gleder meg til mine gamle klær passer igjen. Jeg får se på bildene under når jeg er ferdig som gravid og bruke de som motivasjon. Jeg har gjort en knalljobb før og det skal gå fint igjen. Gleder meg til fullt fokus og mye fine klær som passer igjen!
   Nå som jeg er gravid har jeg tatt 2 blodprøver gjennom graviditeten for å sjekk at alt er fint, deriblandt stoffskiftet. Jeg ble utrolig lettet begge gangene. Alt var som det skulle og stoffskiftet var fortsatt holdt seg stabilt. For en graviditet kan forandre mye i kroppen, så det kunne vært at mitt lave stoffskifte kom snikende tilbake. Men det har jeg heldigvis sluppet. Jeg har ikke vært superflink med kostholdet nå som jeg er gravid. I begynnelsen av graviditeten hadde jeg veldig lite energi, det vil si de 3-4 første månedene. Jeg kunne sove i 12-13 timer og enda være trøtt. Jeg orket ikke tanken på å lage mat fra bunnen av. Da ble det desverre så som så med kostholdet. 

  I graviditeten har jeg spist variert og ikke tenkt på kg i det hele tatt, men når man tidligere har vært flink med lavkarbo så ligger jo noe i bakhodet. Jeg spiser poteter, ris og pasta til middag nå, men i mye mindre mengder. Og jeg spiser gjerne oftere potet enn f.eks pasta og ris, da jeg tror dette er mer naturlig for kroppen. Jeg hiver ikke innpå med 3 poteter til middag, men klarer med kanskje med 1. Maten nå om dagen er iallefall stort sett hjemmelaget. Og dermed blir den jo også sunnere og har mindre innhold av karbohydrater. Selv tror jeg absolutt at lavkarbo er supert under graviditeten, om man har energi til å lage og planlegge mat for hver dag. Jeg har hørt flere som har gått på lavkarbo som har sluppet unna med mindre vann i kroppen og har raskt fått tilbake til gamle kropp etter graviditeten, men ketose er ikke noe jeg vil anbefale når man er gravid eller ammer. Da jeg vet svært lite om dette.

  Til måltidene drikker jeg stort sett bare vann!

  En typisk frokost/lunsj for meg nå om dagen:


  1. Havregrøt med kanel, sukrinmelis, smør og litt eple på toppen. Også veldig godt med litt nøtter på.

  2. Knekkebrød med ost eller annet pålegg. Gjerne paprika, agurk eller salat på. Jeg spiser ofte wasa husmann knekkebrød eller lager selv.¨Oppskrift HER

  3. Tyrkisk youghurt og bær, med masse annet godt. Oppskrift finner du HER

  En typisk middag for meg nå om dagen kan f.eks se slik ut:


  1. Hjemmelagede kjøttkaker, grønnsaker,potet,hjemmelaget brun saus og hjemmelaget tyttebærsyltetøy.

  2. Hjemmelaget fiskegrateng (laget opp masse med farmor). Denne inneholder makaroni, men bruker da gjerne fullkorn. Og serverer med sukkererter og raspet gulrot med sukrinmelis og sitron.

  3. Lakseform ala Charlotte, sykt god med masse gode grønnsaker.Oppskrift finner du HER

   

   

  Jeg føler jeg har vært superheldig som ikke har fått noe særlig sug etter ting. Om det er noe jeg har hatt sug etter så må det være sunn og hjemmelaget mat (fisk, salater osv), jordbær og klementiner. Så der har jeg vært heldig. Med andre ord har jeg ikke sittet å trøkki innpå med godis og usunn mat, slik som mange sier er vanlig når man er gravid. Jeg har hele tiden vært bestemt på at lørdager er godisdagen, med mindre vi skal bort i selskapligheter andre dager da. Av og til har jeg faktisk glemt bort at det har vært lørdag og når søtsuget ikke har meldt seg, ja da har jeg latt være. Om jeg en dag plutselig har fått lyst på noe søtt i uken, da har jeg laget sunnere alternativer med frukt, sukkerfri snacks eller grønnsaker og dip. Og det har fungert helt utmerket for meg. Om jeg lager mat eller drikker en kopp te, så bruker jeg som regel sukrin i steden for sukker. Det er bare noe jeg gjør helt naturlig. Syns det smaker like bra, så hvorfor ikke. Sukrinmelis er nok det jeg bruker mest. Havregrøt er noe jeg har spist mye av til frokost og lunsj og der har jeg da brukt smør, sukrinmelis og kanel. Nam Nam.

  Typisk snacks nå om dagen  + masse isbiter. Elsker isbiter om dagen, får i meg flere titals daglig. Nam:

  1. En slags bærsorbet/bæris uten sukker. Oppskrift finner du HER

  2. Grønnsaker og dip (bildet er hentet fra google). Selv har jeg vært litt lat og har brukt lettrømme og ferdig dipmix. Man kan helt sikkert lage mange gode diper selv også. Tzatziki, guacamole osv.

  3. En litt sunnere riskrem, oppskrift finnes HER

   
  Akkurat nå ser magen slik ut og jeg nyter det faktisk. Magen er blitt passelig stor. Det er jo tross alt et lite mirakel inni der. Jeg nyter nå resten av den lille tiden som er igjen. Masse koselige spark, slag og hikking fra magen. Kos <3  3 uker til termin.

  Nå som jeg er gravid og når jeg ammer har ketose vært helt utelukket for meg, men jeg tenker nok å prøve dette igjen om jeg ønsker å ha av noen kg etter ammingen er ferdig. For det er jo effektivt som fy og jeg føler man går lenger på maten og får mye energi. Når det også har gitt meg en bedre helse og gjort meg medisinfri, så er det ingen tvil på at dette fungere på meg. Det har dessuten vært mange leger og folk på sykehuset som har lurt fælt på hvordan jeg har blitt medisinfri. Da dette ikke er særlig vanlig med lavt stoffskifte. Og hver gang de spørr om stoffskiftet og om jeg ikke går på noe medisiner lenger, er det alltid like gøy å svare: "Nei, ingen medisiner lenger" :) Det har forsvunnet helt og er tatt flere prøver av det. Kosthold har tydeligvis mye å si og det viktigste er å finne det som passer en selv best. Det er din kropp og du som bestemmer over den. 

   

  Håper dette var noe til hjelp og at dere nå fikk et lite innblikk i mitt kosthold som gravid. Spørr gjerne om dere lurer på noe mer?

  #gravid #lavkarbo #kosthold #førogetter #blogg #mat #nedivekt #helse #kosthold 

 • 15

  Fødebagen er pakket

  Plutselig var det fredag og helg igjen da. Vi har vært på sykehuset for blodprøver i dag. Jeg var nemmelig hos legen på kontroll på mandag og blodtrykket var plutselig steget. Sist jeg hadde stigning i blodtrykket varte det i ca 3 dager og da hadde jeg veldig hodepine, men denne gangen følte jeg meg skikkelig frisk og rask for kontroll. Så ble temmelig overasket over at det var så høyt. Det vil si overtrykket var fint ca 120, men undertrykket var veldig høyt (100). Tidligere i svangerskapet har jeg ligget på 70 og 80 i undertrykk. Legen tok meg derfor inn på en ny kontroll i torsdag(i går), men blodtrykket var ikke sunket. Jeg følte meg fortsatt i topp form og urinen var fin. Legen ringte sykehuset og rådførte seg med de. De ville ha meg inn for noen skikkelig blodprøver , slik at de fikk sett om det var svangerskapsforgiftning. De er veldig obs på dette siden min mor hadde dette med meg i ca en mnd før fødsel. 

   

  Vi dukket opp på sykehuset i dag og fikk tatt blodprøver, prøvene fikk vi svar på etter ca 20 minutter og da var vi i samtale med jordmor. Hun tok også CTG-registrering, for å sjekke at lille babyen i magen hadde det fint. Den målte hjerteslag, spark/slag og den registrerte også noe av kynnerne mine. Alt var fint der og blodprøvene var også helt supre. Så ingen tegn til svangerskapsforgifning, men jeg må fortsatt følges godt opp av lege de siste få ukene jeg har igjen. Det ble vurdert om jeg trengte medisiner for det høye blodtrykket jeg hadde fått nå på slutten, men det var ikke nødvendig. Men de ville ta en ultralyd også, for å sjekke at alt fortsatt var fint i magen også. Og det var det heldigvis. Det var bra med fostervann, fin blod-gjennomstrømning i navlestrengen og lille gullet mitt gjorde fine pusteøvelser inni magen <3 De er jo så store nå på slutten, at det var ikke mye vi så av han. Men det viktigste ble sjekket. Hodet ligger heldigvis ned, slik at det blir en hodefødsel :) Setter utrolig stor pris på at lege og sykehus her er veldig flinke og følger bra opp. De sa at nå kunne en fødsel skje når som helst og det var bare å ringe fødeavdelingen, dag som natt. Lurer på når prinsen melder sin ankomst jeg :)

  Måtte jo nesten ta et magebilde i dag også, siden jeg i dag er 37 uker på vei, det vil si 3 uker+2 dager til ultralydterminen. Tenk at snart er prinsen i mine armer <3 Estimert med ultralyd i dag, så er han ca 3kg tung. Noe som er gjennomsnittlig for starten på denne uken jeg går inn i.
  Magen har sunket litt.

  Over til fødebagen, som er mer eller mindre klar nå:

  Jeg tror jeg hadde fått panikk om noen andre skulle pakke ned sakene jeg trengte på sykehuset. Så da er det bedre å være ute i god tid med fødebagen. Så nå er den så og si klar. Mulig jeg rasker med meg noe mer, det får vi se når den tid kommer. Kjennes herlig å ha den klar.

  Ikke så lett å ta bilde av alt innholdet, men det ble et "på bordet" bildet.

  Jeg har skrevet en liste som jeg har klar, slik at jeg kan huke ut alt jeg har pakket ned og resten hive jeg nedi når det er klart for sykehuset og fødsel.

  Min fødebag:

  • Ipad
  • Kamera med masse strøm om tom minnebrikke
  • Helseskjema
  • Mobil + lader. Musikk har jeg på mobilen, spotify.
  • Almanakken min fra Personlig almanakk + penn, slik at jeg kan skrive notater fra fødsel.
  • Pyjamas + den herlige morgenkåpen min i silkestoff fra Kappahls Fifty shades kolleksjon (elsker den)
  • Tøfler og flipflops. Tøflene kan vaskes, så ingen fare med de.
  • 2 stk ammesingletter
  • 2 stk amme-bh`er
  • Behagelige bukser + gensere
  • bikinitopp, om jeg skal være i badekar og evt ønsker å ha på noen på overkroppen. 
  • Brystkrem/salve +Ammeinnlegg ( har ikke fått kjøpt i ull eller bomull enda, men det bør jeg vel ha)
  • Mykt dopapir, aner ikke om jeg får brukt for, men har det med for sikkerts skyld.
  • Min elskede hårføner
  • Sokker + hipstere, de store sykehustrusene alle prater om blir nok brukt mest. Men ville ha med noen egne truser også. Så har jeg de å.
  • Toalettsaker (sminke,shampo+balsam, hudkremer, bind til hjemturen, hårbørste, mild såpefri såpe, håndkrem, leppepomade) 
  • Mat og drikke som en enkelt og gir energi. Blir nok salte kjeks, nøtter, gulrøtter og noe drikke som gir energi. 
  • Pose til skittentøyet

  Sekken til babyen vår er også omtrent klar, men blir kanskje noe mer med.

   


  Ligget i sekken en liten periode nå, så litt krøllete. Pytt pytt.

  Lille Prinsen sin sekk:

  De har jo babytøy på sykehuset, så man trenger jo egentlig ikke så masse av det. Men sikkert koselig å kle på han litt av sitt eget tøy.

  • 3 stk bodyer
  • 1 stk bukse
  • 1 stk genser
  • tøylue til innebruk (siden det nå er vinter)
  • tykkere lue til hjemreisen (denne er nok litt for stor, de var tom for mindre)
  • Sokker
  • Bamse
  • Heklet pledd fra svigermor, godt og varmt.
  • Bobledress til hjemreise strl 50/56 fra nameit.
  • 1-2 bleier til hjemreise


   

  Vi tar også med:

  • Bilstol
  • Kjørepose om det skulle behøves
  • Smokk? (trenger de det med en gang)

  Mads pakker sin egen sekk med ting, siden han blir på sykehuset sammen med oss.

   

   

  Noe annet jeg bør ta med som er viktig??

   

  #gravid #fødebag #sykehus #blogg 

 • 13

  Da var barnevognen vår kommet

  Da har vi endelig fått vognen vår og er superfornøyde begge 2. Nå mangler jeg bare stellebordet( litt treg av meg). 

   

  Er den ikke fin ? :)   

  Bagdelen fikk vi kjøpt brukt for 1200 kr, men den er som ny. Nesten ikke brukt. Det er supreme bagen, slik at du kan sette den ned på gulvet og vugge den. Utrolig smart. Mens vogna er helt ny fra butikk. Og den var vi så heldige at mamma ville kjøpe til oss. Så vi sa det måtte også bli som julegave. Var jo veldig hyggelig gjort :) Hun hadde pratet om det lenge, at hun ville kjøpe den første barnevognen.

  Og når han blir litt større, så har vi en sittedel vi klipser på, istedenfor liggedelen. Og den kan du vende mot deg eller fra deg. Dette blir bra!  Stoffet inni sittedelen og liggedelen er jo bare så søt. Små søte sauer <3


  Vi har også adtapter til bilstolen, slik at den enkelt kan festes på vognen. Supersmart om den lille sover og du ikke vil vekke han. Og ser for meg at den er genial om du skal en liten tur innom et shoppingsenter også.
  Det er en Emmaljunga City Cross 2014 modell. Den har 4 faste jul, slik som vi ønsket oss. Vognen er i fargen dark grey. Den fargen var en vi begge likte veldig godt, så valget var ikke vanskelig. Vognen er også relativt lett og det er veldig positivt. Den gikk fint inn i bilen også :) Vognen står foreløpig hos mamma, så henter vi den så fort lille prinsen har kommet til verden. Flere lurer på om vi har funnet navn til han og det har vi :) Kan røpe så mye som at det begynner på A ialeffal :) Så får vi håpe han passer til navnet når han kommer til verden <3 

   

  Hva syntes dere?

  Flere som har Emmaljunga vogn her?

 • 4

  Julaften og høygravid

  God jul alle sammen :) Klokken er over 17 og julen er ringt inn.

  I dag er min første dag som høygravid og det på selveste julaften. Det vil si at jeg i dag er 34+4 og har akkurat 40 dager igjen til termindato. Rart at tiden har gått så fort <3

  Her sov vi til kl 10 og det var utrolig godt. Så var det duket for et koselig frokostbord.

  Vi har tittet på julefilmer og bare tatt det med ro. Akkurat slik jeg liker julaften, ingen stress og mas. Litt senere på dagen koste vi oss med litt julegrøt og restene blir til riskrem i kveld.

  Her lukter det pinnekjøtt i hele huset. Vestlendingen min har dratt med seg mattradisjonen hit til østlandet <3 Jeg har jo blitt en skikkelig pinnekjøttelsker jeg. Glad jeg ble introdusert for pinnekjøttet hos min kjære.

  Ha en vakker kveld.

  Hva spiser dere på julaften ? :)

 • 14

  Omvisning på føden

  I dag har Mads og jeg vært på Drammen sykehus . Der var vi på omvisning på føden. Det kjentes både godt og betryggende å få se hvordan det ser ut der og få litt mer informasjon om hvordan fødselen gjerne starter og hva som så skjer videre. Vi ble møtt av en koselig jordmor på sykehuset i Drammen. VI satt først ned på et rom og fylte ut litt info på data. Vi kikket også i en perm med litt informasjon rundt fødselen og ulike smertelindringer de kunne tilby på sykehuset. Vi fikk også stille jordmoren spørsmål som vi begge hadde. 

  32 uker og 5 dager på vei i dag.


  Delte dette på instagram tidligere i dag. Kaller meg charlottev1987 , følg meg gjerne om du har instagram :) 

  Etter samtalen med jordmor på sykehuset, så fikk vi en kjapp omvisning. Der vi fikk se ett av føderommene og også rommet med badekar. Dette var noe jeg var spent på og ønsket å se. På Drammen sykehus finnes det kun ett badekar, så det forutsetter jo at det er ledig når man skal føde. Jeg har tenkt masse på badekar og vurderer det veldig når det er min tur til fødsel. Jeg har overhodet ikke bestemt meg for å føde i badekar, men har iallefall veldig lyst til å bruke det som smertelindring. Dersom jeg får mulighet til dette selvfølgelig. Jeg prøver å tenke at jeg får ta alt som det kommer og det tror jeg er lurt. Føler ikke at jeg kan bestemme meg for noe nå, for akkurat slik blir det helt sikkert ikke uansett. 

   


  Jeg var igrunn veldig fornøyd med størrelsen på badekaret også og kan tenke meg at det helt sikkert hjelper en del på smertene å få ligge der litt.

  Jeg husker når jeg fant ut at jeg var gravid, da ble jeg plutselig dødsnervøs. Gruet meg som bare det til den dagen fødselen skulle skje. Det var helt ille hvor mye jeg faktisk gruet meg, men med støtte fra en god kjæreste gikk det hele litt over. Så kom tiden hvor man faktisk gledet seg over hva som skal skje. For en fødsel er jo utrolig stort, men nå som jeg nærmer meg så kommer nervene igjen :P Jeg gruet meg plutselig ganske mye igjen. Etter å ha vært på omvisning på sykehuset, så hjalp det iallefall litt. Jeg har en fantastisk kjæreste som skal være der og støtte meg hele veien. Noe jeg nok kommer til å trenge. PS : ikke lov å skremme meg ;) Jeg vet det gjør enormt vondt, men det er helt sikkert også veldig herlig opplevelse. Man får jo treffe sitt barn for første gang.


   
   

  Som dere ser, så er det også kommet litt snø her nå. Og den blir vel til jul får vi håpe :) 

   

  Noen her som har erfaring med bruk av badekar, enten som smertelindring eller å ha født i badekar? Del gjerne erfaringer.

   

   

   

 • 4

  Bare Kaos

  Har ikke vært helt i form de siste dagene. Vært mye svimmel og slapp, men i dag følte jeg meg noe bedre heldigvis. Jeg er blitt 100% sykemeldt nå og det er absolutt ikke gøy, men jeg har jo mange dager jeg ikke orker noe. Så det er nok det lureste som legen sier " ta det med ro". Jeg har jobbet ekstremt masse den siste tiden, så nå sa kroppen stopp. Veldig mye svimmel og har holdt på å svime av en del ganger. Alt er blitt testet, men finner ikke noe feil heller. Har alt kroppen også og blodprøvene er fine. Jeg hadde 2-3 dager med høyt/høyere blodtrykk enn jeg pleier og intens hodepine. Heldigvis gikk blodtrykket ned til normalt nå som jeg ikke er i jobb. Så da er både legen og jeg veldig fornøyde. Ble veldig redd for svangerskapsforgiftning, men det er det heldigvis ikke. Blodtrykket og urinen er fin, så får vi krysse fingrene for at holder seg slik. 

   


  Her hjemme står alt på hodet, sånn nesten iallefall. Vi har fått fuktskade i huset vårt, selvfølgelig der hvor barnerommet skal være og i boden vår inne. Så kjenner jeg blir litt stressa med barnerommet nå. Heldigvis trenger det jo ikke være ferdig med en gang gutten vår kommer i februar. Han skal jo sove på rommet vårt den første tiden, men kjekt med alt som er gjort. Og jeg gleder meg jo veldig til å starte med barnerommet :) I dag våknet vi begge til risting i huset og gravmaskinen var i full gang i hagen allerede. Fukten kommer utenfra og heldigvis for oss så bor vi i borettslag som dekker alt på sin forsikring. Så da ser det ut som det skjer det raskt her hjemme nå og gravingen startet opp allerede i dag. Kanskje vi kan klare å bli ferdig med barnerommet til februar/mars. Det hadde jo vært veldig fint.  Jeg har termin 02.februar, så det begynner virkelig å nærme seg.

  Nå føles alt som et stort bygningsområde her utenfor. Åpnet verandadøren og vips, der sto det en stor gravmaskin parkert i hagen. Hehe. Får prøve å ta det hele med et smil, selv om det ikke alltid er like lett.


  Ikke rart det rister i hele huset når dette beistet holder på.

  En annen lei ting:


  Og vi som egentlig skulle reise hit på lørdag. Sukk!

   

  En annen trist nyhet er at det ikke blir noen ferie på oss alikevel i år. Vi skulle egentlig reise til Gran Canaria på lørdag og bli der til 26.desember. Der skulle vi feire jul med foreldrene og besteforeldrene til Mads. Vi hadde gledet oss så utrolig masse til dette i lang tid nå. Jeg hadde så smått startet å pakke kofferten og drømme meg vekk til litt varme på kroppen. Men etter legebesøk på torsdag ble jeg frarådet å reise. Legen hadde tenkt en del på det, ettersom jeg var kommet så langt på vei og det var såpass lang flytur og mye som kunne skje. Jeg har jo vært veldig svimmel i lang stund nå, så da får man jo bare høre på legen da. Det var flyturen som vistnok ikke var så lurt nå. Hadde jo vært kjedelig om det skulle skje noe selvfølgelig, så da får vi holde oss hjemme i kalde Norge. Alt for lille gutt i magen :) Men det er jo veldig nedtur, når man har gledet seg til 12 dager med sol og varme. Jeg merker jo at det meste av vinterklærne ikke passer nå som jeg er gravid, så hadde gledet meg til tunikaer og kjoler i noen dager. Vi får heller ta det igjen når den lille prinsen vår er kommet til verden. Reisen er iallefall avbestilt, da vi valgte å høre på legens råd.

   

  Jeg skal prøve å være mer aktiv her på bloggen, hvis formen tillater det :) Det høres sikkert veldig rart ut at man ikke orker blogge, men dagene her går opp og ned. Den lille ser ut til å stjele mye energi av meg, så noen dager orker jeg ikke bevege meg på butikken engang. Krysser fingrene for at de 2 siste månedene blir bedre og energien min kan komme tilbake.

   

  Jeg har nå meldt meg på en konkurranse hos Mammasilje , hvor man kan vinne flott vognpose fra RisaRosa. Håper på lykken der (tommel opp). Har du barn eller venter du barn, da finner du konkurransen HER.

   

   

  Har du noe erfaring med lenger flyreiser i uke 33-34-35 av svangerskapet? 

   

 • 10

  Gravid uke 31 og ny jakke

  I dag er det fredag og helgen har startet. Her har vi akkurat tatt fredagsvasken av hus og det var godt å få unnagjort. Nå kan vi bare nyte resten av helgen sammen. Til kvelden skal vi lage noe idisk mat og det blir digg. Siden det er fredag er det nå ny uke i graviditeten. Jeg er nå 31 uker på vei og det er nøyaktiv 9 uker og 2 dager til terminen min. Vi gleder oss bare mer og mer til å få treffe han for hver dag som går. Siden jeg er 31 uker på vei , så tok jeg et magebilde fra siden av hvordan magen ser ut i dag.
  Prøver å smøre inn magen hver dag, slik at strekkmerkene skal holde seg unna. Til nå har det iallfall virket bra. Ingen tegn til strekkmerker enda. 

  Gravidbuksene har jeg jo startet med for lenge siden, men nå må jeg også innse av mange av toppene/genserne mine ikke passer lenger. Så har fått handlet noe nytt som bør holde ut resten av graviditeten. Vi reiser heldigvis snart til Gran Canaria, for jeg har noe ferie til gode. Om formen tillater det selvfølgelig. Billettene er iallefall kjøpt. Så da blir det julefeiring der nede med familien til Mads i år , koselig:)  Gleder oss masse til det. Litt enklere å slippe å måtte kle på seg så masse nå som man er gravid.  Det å kunne gå i luftige tunikaer er så mye bedre når magen er vokst seg så stor.

  Jeg var så heldig å få en fin sponsorpakke til fra Sheinside(link) igjen. Så den må jeg vise dere.Dette er nok en jakke jeg kommer til å bruke masse når jeg er ferdig med graviditeten, men nå må jeg nok innse at den er litt i minste laget. Nå både magen og puppene har vokst , så sier det seg jo selv.  Jakken er i strl L, og veldig liten i størrelsen. Ser andre som har den sammen jakken har den alltid åpen. Og slik er den finest også.


  Jakka finner du HER , Den er på salg nå og er råbillig.

  Dagens antrekk, med den nye jakken:


  Her har det som dere ser begynt å snø litt. Resten av kvelden skal nyten i kosedress og med fyr i peisen :) Ha en fin fredagskveld!

 • 17

  3D ultralyd og bilder

  I dag har vært en veldig spennende og stor dag for oss begge. Det er en dag vi har gledet oss til noen uker nå. Vår første 3D ultralyd. I starten var vi usikre på om 3D ultralyd var noe vi ønsket eller ikke ønsket, men etter å ha lest litt rundt på nett og hørt med bekjente så var vi enige om at dette var noe vi begge ville. Vi ville gjerne få se vår lille prins i 3D og få bilder og filmklipp som vi kan ta vare på. Nå som det er første barnet er det jo også ekstra stas for oss. Og at teknologien har utviklet seg så mye er bare utrolig fasinerende. Siden dette er en privat ultralydklinikk og dermed er valgfritt, så må man jo selvsagt betale for det. Så man må jo tenke over om dette er noe man ønsker eller ikke.

  Vi googlet en del rundt på nettet og bestemte oss for ultralydklinikken på Lysaker. Et godt valg. Syntes han som jobbet der var veldig flink og undersøkte også baby nøye. Vi fikk vite at han hadde en del hår på hodet. Hehe. Dette var noe man kunne se med vanlig ultralyd. Ellers var alt fint med den lille og det var ingen tvil om at det faktisk var en gutt. 

  Jeg lå på benken og Mads satt i en behagen sofa, sammen så vi på lille skatten i magen på en flatskjerm.

    
   

   

  Lille prinsen vår <3 Du er så vakker.

   


  Utrolig kult bilde, ser ut som han sutter på en pupp. Egentlig ser det ut som spena på en ku :P Men det var visntok bare livmoren som ligger i bakgrunnen og han som gaper opp. Så det ser ut som han sutter på noe. 

   

  Han veide nå 1220g og han som utførte ultralyden mente at han kom til å veie ca 3600 når han kommer til verden til termin.

  Vi angrer ikke ett sekund på at vi tok 3D ultralyd. Det var absolutt verdt det. En superfin opplevelse som vi aldri kommer til å glemme.  Veldig fasinerende bilder og filmsnutter fikk vi med oss på cd. Masse bilder. Følte vi fikk sett prinsen vår skikkelig og nå gleder vi oss bare enda mer til han kommer til verden. Men du får være i magen en god stund til og vokse deg større.

   

  Har du prøvd 3D ultralyd eller vurderer du dette??

  Hva syntes du om 3D bildene?

 • 6

  Gravid uke 27 og ultralyd på sykehuset

  Da var vi kommet så langt som 27 uker i svangerskapet. Ca 3 måneder igjen, dette går virkelig unna (bare håpe det fortsetter).

   

  Jeg har jo alltid trodd man får fler enn bare en ultralyd, men neida. Det er ofte slik at man bare har en og den er i uke 18/19. Så den har vi jo allerede hatt, men i dag er jeg akkurat 27 uker på vei og fikk en ekstra ultralyd. Grunnen til at vi fikk denne var at jeg har ligget på streken på symfysemålene og plutselig 5 dager senere var jeg rett ovenfor plutselig.  Jeg tenkte først at det sikkert var jordmor som målte på en annen måte enn legen og de på sykehuset. Så jeg spurte legen om hun kunne måle igjen. Og hun fikk det til å stemme med jordmor. Legen henviste meg dermed til sykehuset i dag for en nærmere kontroll. Hun mente det kunne skyldes at baby var litt stor eller at jeg kunne ha for mye fostervann. Må innrømme at jeg var litt nervøs før timen på sykehuset i dag, men alt gikk så bra. Ble møtt at to hyggelige jordmødre på sykehuset som tok en nøye kontroll av den lille aktive prinsen i magen. 

   

  Han var i følge jordmødrene helt perfekt i størrelsen, akkurat slik han skulle være. Mengden fostervann var også slik den skulle være. Phu ! Da gikk vi begge lettet ut, med et ultralydbilde ekstra og et stort smil om munnen på oss begge :) Ingen ting er bedre enn at han ser ut til å trives inne i magen.  De konkluderte på sykehuset med at man ikke alltid kan stole på symfyse-målene, men det var godt å få sjekket det opp.

   


  MAD og BPD uke 19 og uke 27. 

  uke 19 : MAD=45 BPD=48 FL=30

  uke 27 MAD=72 BPD=66 FL= denne fikk jeg ikke oppgitt nå.

   

  TERMIN: Jeg har vært i stuss på om det var 2. eller 3. feb, men nå fått vite at 3.feb er min termindato. Jeg viste at fredager var fast med ny uke. Og at jeg i dag er hele 27 uker på vei. Hadde 9.feb som termin før første ultralyd, men så ble den flyttet frem ca 1 uke :)

   

  Her er bilde av lille mirakelet vårt fra dagens ultralyd ( uke 27). var så koselig å se han igjen.

  Etter Ul gikk jeg en deilig tur med mamman min. Måtte låne en litt stor jakke, for mine egne klarer jeg ikke lukke igjen lenger. Magen er blitt litt for stor gitt;)
  Siden jeg først har en oppdatering kan jeg jo legge ut et bilde av magen fra i dag også, den vokser og blir større og større for hver uke:


  Ikke fått noe strekkmerker enda, men det er jo fortsatt litt tidlig. Prøver å være flink med smøringen og håpe de holder seg unna.

  Vi gleder oss til å få treffe lille prinsen om 3 mnd. Tror også at vi har navnet klart, men vi får se. Deler navnet på bloggene senere.

   

  PS:Har fått en lekker sponsorpakke i posten. Gleder meg til å vise den frem i dag eller i morgen.

  Noe dere lurer på?


 • 21

  Kjøp av barnevogn,trenger hjelp

  Som jeg nevnte tidligere er det å se etter barnevogn jommen ikke enkelt altså. Det er jo en jungel der ute. Vi vil gjerne ha en vogn vi blir fornøyd med og kan bruke i mange år og kanskje til flere barn, om man skulle ønske det senere.

  Dette er følgende vi har bestemt til nå:

  • Den skal ha 4 hjul
  • Og helst 4 faste hjul, ettersom vi bor et sted med relativt mye snø
  • Har fått anbefalt lufthjul, men mulig andre jul også er aktuelt. 
  • Ypperlig om den ikke er for tung, slik at jeg enkelt kan løfte den inn og ut av bilen
  • Det skal være en kombivogn, slik at vi kan ha den en stund
  • Det bør være en vogn som har god kvalitet.

  Her er de 3 vognene det foreløpig står mellom, kan jo hende vi endrer mening. Tar gjerne imot tips og råd fra dere som har det :)

  Emmaljunga Edge Duo Kombi

  Denne vognen har vi sett en del på og den har mye vi liker. Dersom vi skal ha denne vognen har vi sett på understellet som heter Sport Cryptonite, som selvføgelig skal være det tyngste av de (typisk). Jeg lurer på om jeg kan syntes denne vognen blir for tung og tar for mye plass. Noen som har erfaring? Vi har jo god plass i bagasjerommet, men kjekt om den ikke tar opp all plassen også da. Om vi skal ha Emmaljunga vogn har vi bestemt oss for fargen Dark Grey. Den likte vi begge veldig godt. Virkelig et stort pluss for design på disse vognene.  Sittedel er også noe vognen har med. Slik at den kan brukes når de blir litt større. Liker godt høyden på denne vognen. God plass i kurven under og det er jo alltid kjekt. Emmaljunga er jo et kjent merke som er kjent for en god kvalitet på sine barnevogner.


  Vekt med sittedel=19 kg , vekt med liggedel`= 18,5 . Dette gjelder da med det understellet vi ønsker.

  Hvorfor velge Edge?
  • litt ekstra luksus
  • komplett vogn med sportsvognsdel og bag
  • inklusiv madrass, regntrekk, 2 stk. fotposer,innsydd sol og innsektsnett
  • romslige indre mål
  • førsteklasses komfort
  • testet i henhold til EN1888:2012

  Beskrivelse:"Edge Duo er en av markedets aller beste, mest romslige og fullutrustede Duo. Høyeste krav til kvalitet, sikkerhet og funksjoner gjør denne vogn til en genuin Emmaljungavogn.Edge Duo har alt som trengs fra fødselen opp til 3-årsalderen, med bag og sportsvogsdel som du lett og sikkert bytter til når barnet blir større. Velg mellom 8 ulike understell."   

  Emmaljunga City Cross

  Denne fikk jeg høre om fra ei venninde i dag. Hun har 2 barn og har vært veldig fornøyd med denne vognen. Jeg sa jeg hadde sett en del på merket Emmaljunga, men mest på Edge Duo kombivognen, men at jeg syntes den var litt tung og muligens tok litt mye plass. Hun kunne anbefale City Cross vognen til Emmaljunga fordi den var relativt lett og ikke tok så masse plass heller. Så da måtte jeg se mer på denne vognen. Jeg fant selvfølgelig ut at den ikke hadde lufthjul (typisk), tror dere det har mye å si med lufthjul? Denne vognen har punkteringsfrie lettvektshjul.  Vekt sittevogn= 14,5 kg Vekt med City bagen =12,9

  •  aluminiumsunderstell for lav vekt, komfort, styrke og smidighet
  • Leatherette-fargene på ultralettvektsstål i Chrom
  •  Polar Performance-utførelse med lakkert understell, TPU hjul og sportshåndtak.
  •  inklusiv regntrekk samt sol og innsektsnett
  • superlette, sportslige felger
  •  kompletter med City Bag eller City Bag Supreme for babyen
  •  testet i henhold til EN1888:2012

   Beskrivelse:

  "City Cross har vært en stor suksess siden den ble introdusert sammen med City Bag Supreme. Det viser at stadig flere foreldre setter pris på den lave vekten og de kompakte målene vognen tilbyr. Med superlette, sporty felger med kulelager veier vognen kun 12,9 kg når du bruker vognen sammen med City Bag Supreme. City Cross leveres som lett sportsvogn med lakkert aluminiumunderstell, noe som gir lav vekt, komfort, styrke og sikkerhet. "

  Crescent Classic


  Denne kombivognen så vi såvidt på i Sverige og likte den igrunn ganske godt. Kjekt med bagen som bare kan løftes ut, lett er den også. Så den kan bæres lett ut og tas med rundt. Jeg er usikker, men jeg syns kanskje den virker litt lav (ikke at noen av oss er veldig høye da) . Positivt er det også at den har 4 faste hjul med luft. Håndtaket på den kan justeres og også vendes. Slik som ilustrert på videoen. Modellen har blitt solgt siden 2007 og har blitt bedre og bedre for vært år. Det finnes svært lite omtaler på disse vognene, så det er vanskelig å vite om det har vært mye feil eller om de er god kvalitet. Jeg mener jeg har lest noe på de tidligere modellen at skjermen har blitt noe løs/slapp, men jeg regner med dette er blitt rettet opp i.  Vekt chassi:8,5    Komplett vekt 15 kg

  Video hentet fra Youtube:

   

  - Varekurv i tøy. 
  - Justerbart og vendbart håndtak. 
  - 4 posisjoner på ryggstøtten. 
  - Hardbag med madrass. 
  - Sittevognspute (brukes med fordel som ekstra madrass i bagen). 
  - Reisepose. 
  -Inkludert regntrekk.

  Beskrivelse: "Crescent Classic Kombivogn 2013 tar seg fram både i byen og i tøffere terreng. Ovalt lettvektschassi i aluminium, innfelte reflekser i chassiet og metallforsterkede låsmekanismer, er detaljer som gjør Classic til en av de sikreste vognene på markedet. Passer barn fra 0-3 år. Sittevogn med hardbag inngår. Store hjul med kulelager for bedre kjøreegenskaper"

   

  Dette valget er jammen ikke lett nei.

  Noen av dere som har erfaring med noen av vognene over?

  Har du eller kjenner du noen som har erfaring med Crescent vognene?

   

  Trenger tips og råd !!! :)


 • 10

  Mer innkjøp til nurket i magen

  I helgen har vi kost oss på hytta til pappa og hans samboer. Hytta ligger i Sverige, så litt handling ble det også. Mest av alt til den lille prinsen i magen. Fryserne her hjemme trengte ikke påfyll riktig enda. Vi hadde en rolig helg med bare oss to, en etterlengtet parhelg rett og slett. Det gikk i tv-titting, bytur, god mat og lørdagsgodis. Jeg er i dag nøyaktig 23 uker + 3dager på vei og vips så har magen vokst enda mer. Jeg la ut dette bildet av den store magen på instagram. Kallenavn: CHARLOTTEV1987

  "Lille" gravide bolla ;)

   

  Hytta ligger ikke så veldig langt ifra Karlstad, så på lørdagen tok vi oss en kjøretur dit. Der kikket vi litt i ulike butikker, spaserte rundt på torget og tok en liten tur innom systembolaget.  På systembolaget, det vi her i Norge kaller vinmonopolet fant jeg en hylle jeg likte svær godt. Der var nemmelig alkoholfritt på begge sider av hyller. Det fantes rødt, hvitt, rose,musserende, cider og øl. Så da kunne også jeg kjøpe noe til meg selv. Så har jeg til jul/nyttår og eventuellt andre anledninger. Har aldri sett så bra utvalg fra alkoholfritt før, så jeg ble jo temmelig glad. Etter turen i Karlstad sentrum, så dro vi innom en butikk rett utenfor sentrum som selger barnevogner og annet utstyr. Vi hadde alt vært inne på nettsiden dems og sett før vi dro innom. Butikken vi har innom heter http://www.kopbarnvagn.se/ . Vi kikket litt på barnevogn, mest bare for å se om det var noen vi kunne tenke oss. Det var ikke lett, det finnes jo en jungel der ute. Vi fant en vi likte godt begge to, men venter enn så lenge litt til med barnevognen. Er jo enda en stund igjen til februar, så litt tid på å besteme oss har vi. Denne butikker har dessuten nettbutikk og sender til Norge. Uten noen ekstra omkostninger i prisen. Så toll slipper man å tenke på heldigvis + at de kan ha noe rimeligere priser enn hva du finner her hjemme. De får desverre ikke sende lov å sende Emmaljungavognene, så disse må man evt hente i butikk.  Noen av produktene betaler man frakt på og andre er gratis frakt.  Selvom vi ikke fant barnevogn, fant vi andre søte ting til blant annet barnerommet.  Her er noe av det vi endte opp med:


  Dyne, dynetrekk, stjernelampeskjerm og fot til lampeskjermen.


  Vi begge falt for dette kule dynetrekket, så det bare måtte vi ha! På putetrekket er det en tilsvarende elg, bare litt mindre. So cute.
  På vei hjem fra hytta stoppet vi innom noen i Drammen og så på et brukt bilsete som vi kjøpte. Det er nesten ikke brukt noe, så da syntes vi det var ok å kjøpe brukt. De som hadde det før oss har bodd i utlandet lenge og det var dermed kun brukt i 2-3 mnd og ble også veldig lite brukte de månedene . Likte også at sete lett kan bæres ut og inn av bilen og ikke er for tungt.

  Besafe iZi Go (0-13kg). Ny pris:1699 og vi fikk det for 700 kr.

  Når han blir større må han ha nytt sete og den tiden går vel temmelig fort vil jeg tro.

  Vi gleder oss bare mer og mer til å få hilse på den lille i magen. Nå kan vi begge kjenne sparkene og også såvidt se at magen min beveger seg litt når han er veldig aktiv. De av dere som har vært igjennom et svangerskap før vet jo hvor utrolig spennende denne tiden er.  Vi har så mye nytt og spennende i vente og vi ser begge virkelig frem til å bli foreldre.

  ( ps: jeg skal få laget innlegget om havene vi var innom på cruiset, formen har bare ikke vært bra i det siste. Jeg er mye svimmel og sliten om dagen, så skal til lege en tur i morgen)

  Hva syntes du om innkjøpene?

 • 13

  Halveis i går og bursdag i dag

  Tenk så fort som tiden flyr. I går var jeg allerede halveis i graviditeten. Det vil si at jeg i går var 20 uker på vei og den lille vokser og ser ut til å trives bra i magen. Kjenner han veldig godt inne i magen allerede, en gutt med mye futt i ja. Nå i helgen har vi besøk av svigermor og svigerfar. Svigermor har hjulpet til i hagen + malt vegger og svigerfar lager vaskerom til oss. Utrolig kjekt, spesielt nå som vi får en liten en i hus. I og med vi ikke har det aller største badet, så skal det bli herlig med ett separat vaskerom. Nå får vi god plass til nytt dusjkabinett og fint plass til et skikkelig stellbord når den tid kommer.

  Magen har vokst og går ikke å skjule kulen lenger nå. Prøvde en dag å ligge flat i sengen og trekke inn magen, men det så fryktelig rart ut og var omtrent helt umulig. Lille mirakel i magen <3

  I dag er det den 14.september og min bursdag. 26 år har virkelg flydd fort ja og vi går en spennende tid i møte nå. Har ikke orket å feire noe i helgen. Det viktigste nå er at vi har fått gjort så mye som mulig på det nye vaskerommet. Vi er jo superheldig som har pappan til Mads som er så flink. Så da er det bare å være superhappy for all hjelp vi kan få. Dette blir knallbra!

  .


  Fikk en søt gave fra min kjære. Så nå kan vi høre på hjertelyden til den lille i magen. Apparatet bruker ultralyd, så dette er selvsagt ikke til daglig bruk, men innimellom bør gå fint. Har allerede testet den ut og gleder meg til å prøve den ut mer og kanskje få tatt opp lyden av den vakre lyden av et babyhjerte som slår.

  Nok babyprat for i dag ;)

  Feiring av bursdag får jeg tatt igjen til uken. For i morgen reiser vi nemmelig på cruise i middelhavet. Mads får ikke være med denne gangen heller stakar. Han må være flink og jobbe, men neste gang lover jeg at min kjære skal få være med på cruise, som er noe han har veldig lyst til.  Jeg skal reise med Navigator of the Seas

  Bildene er hentet fra Rccl sin nettside.

  Jeg kan ikke love oppdateringer på cruiset denne uken, men jeg lover å ta bilder og dele noe når jeg kommer hjem. Mulig det kommer oppdtering på cruiset, men det kan jeg ikke love. Nå gleder jeg meg iallefall til å få se dette skipet. Jeg selger masse av det på jobben og er jo kjekt å kunne få oppleve det selv også. Navigator er et svært populært skip og med en veldig spennende reiserute i år syntes jeg.

  Disse havnene skal vi innom:

  • Sicilia (Messina), Italia
  • Athen, Hellas
  • Ephesus(Kusadasi), Tyrkia
  • Chania (Souda), Kreta

  Innimellom har vi 2 sjødager også. Jeg gleder meg til å prøve ut en uke på dette skipet. Jeg reiser til Gardermoen i natt, så nå får jeg vel hvile litt før det er klart for avreise. Blir nok ikke mye søvn, men det får jeg prøve å ta igjen på flyet.

   

   

 • 22

  Se hvilket kjønn som skjuler seg i magen min

  I går var en fin dag vi begge hadde gledet oss til så lenge, men samtidig har tiden gått så fryktelig fort. I går var nemmelig dagen for første ordentlige ultralyd. Hvor de skulle undersøke lille nurket i magen nøye og kanskje få finne ut kjønnet. Og ja, vi var så heldige å få vite kjønnet også :) Før jeg skulle inn til undersøkelsen kjente jeg at jeg grugledet meg. Jeg gledet meg til å se den lille i magen, men var jo samtidig også redd for om det skulle være noe galt. Da det skriver masse om dette i fødselsbøker. At man må forberede seg på å kunne få høre tøffe ting under ultralyden. 

  Heldigvis var alt som det skulle med den lille i magen. Jeg hadde drukket noe med sukker før jeg skulle inn til ultralyd og den lille i magen var svært aktiv. Det viste seg også at det var en liten prins i magen. En søt og vakker prins som sprellet så fint og så ut til å kose seg i mors mage. Det første vi så av han var at han lå å suttet på tommelen sin, så søtt altså. Kjønnet på den lille får man ikke vite før slutten av undersøkelsen. Da de først ser at alt er som det skal. Er helt fasinert over alt de ser. Undersøker hjernen og hjertet grunndig også.  Utrolig alt de kan se og fra alle mulige vinkler. Både mor og far ble veldig fasinert, men spesielt far som er så begeistret over tekninske duppedingser. Hehe.

  Etter undersøkelsen gikk vi begge en rask tur innom H&M og fikk kjøpt noe fint til den lille prinsen i magen.  Vi kjøpte alt i strl 56, da vi har fått anbefalt dette av venninder jeg kjenner som allerede har fått barn. Mulig vi må kjøpe bittelitt i strl 50, men mange sier at dette passer en veldig liten periode på noen, mens flere går rett i 56 med en gang. Vanskelig det der tydeligvis ;) Kom gjerne med tips til størelser til en førstegangsmor :)

  Så utrolig skjønn denne her da :) Ser fint for meg en liten søt prins i denne :)

  På ultralyden fikk vi også vite at jeg var en uke lenger enn det vi har trodd. Så jeg er i dag 19+4 og da plutselig halveis på fredag. Ikke rart tiden flyr da. Jeg begynte allerede rett før helgen og kjenne aktivitet i magen. Kiler veldig og er mye liv der til tider, men går veldig opp og ned nå så tidlig.  Så ny termin er 03.februar, men den lille kommer når han vil.

  Vi gleder oss til å få treffe den lille prinsen i magen og håper tiden går fort :)

   

 • 4

  Dinner with my girls + uke 17 oppdatering

  God kveld og god helg. Endelig en helg jeg har fri. Og gud som jeg trengte det nå altså. Kroppen er veldig sliten og trøtt om dagen. Merker det skjer mye med den nå under graviditeten. Masse endringer og noen dager er tyngre enn andre.

  I går hadde jeg en god dag. Jobbet først og på kvelden gikk jeg ut med noen gode venninder fra Drammen. Vi var på Fellini bragernes og koste oss med italiensk mat. Kjempekoselig kveld med masse skravling, latter og mimring :) Veldig koselig .  Gravide tjukkebolla sitt outfit ;) Hihi. 

   

   

   
  Klarer ikke skjule magen lenger nå gitt. 

  Føler jeg går litt sånn om dagen. Haha. Og får vel ikke mindre vondt i ryggen av det akkurat.   Etter jobb fikk vi ryddet og vasket over hele overetagen her og herlig var det. God med en skikkelig helgevask. Og siden vi hadde vært så flinke så unnet vi oss til god indisk takeaway. Herlig.

   

  I dag er jeg faktisk hele 17 uker på vei og magen har vokst veldig syntes jeg. Hadde ikke trodd at tiden gikk så fort og ei heller at magen vokste så fort. På onsdag var jeg hos legen og da fikk jeg høre hjertelyd for første gang. Gud for en fin følelse det var og så lettet jeg var når jeg fikk høre babyhjerte slå. Hele 155 slag i minuttet. Nå er det 1 uke til ultralyd, hvor vi kanskje får vite kjønnet til den lille i magen. Blir spennende å se hva det blir. De fleste jeg kjenner tror jente, men vi får se. Time will show :)

   

  Ønsker dere en god kveld og riktig god helg :)

 • 24

  Jeg er gravid!! Og vi gleder oss masse

  Endelig kan jeg fortelle dere den store nyheten!

   

  Vi venter nemmelig ei lita prinsesse eller en liten prins i begynnelsen av februar. Kjønnet får vi ikke vite riktig enda. Foreløpig termin er satt til 09.februar. Vi gleder oss til å ta forholdet vårt enda et steg videre. Det å bli foreldre blir nytt og spennende for oss. Og som jeg har nevt på bloggen før også, så har planen alltid vært å få barn først også gifte oss etter dette. Vi har aldri hatt noe hast med hverken bryllup eller barn og vi føler at nå var tiden akkurat perfekt for oss :) Og vips så var jeg gravid.  Nå har vi alt på plass med hus, bil og økonomi og dermed passer det supert. Begge gleder seg masse til å bli foreldre.

  Kanskje ikke så rart jeg ikke har orket å blogge så masse. Formen har ikke vært helt på topp. En del kvalme og ekstremt lite energi. Jeg har kun orket å jobbe og sove. Sikkert sovet 16-17 timer de siste ukene. Rart så tappet man blir for energi fra den lille i magen. Begynner å gå bedre med kvalmen heldigvis og noe energi har jeg fått tilbake :)
  Jeg har allerede vært på en ultralyd og sett at hjertet slår og at den lille i magen er akkurat den størrelsen den skal være. Kom en liten tåre i øynekroken da kjente jeg, hadde aldri trodd det skulle være så stort å se lille frøet første gangen. Men det var såååå stas.  I dag er jeg 15 uker og 5 dager (15+5) og magen har begynt å vokse ganske mye allerede.

  Første kontroll hos legen fikk vi en mappe med masse nyttig lesestoff om graviditeten og en bok til mor og far. Veldig bra med slike infohefter ved første graviditet. Det er så mye man kan lese seg frem til og enda mye man lurer på.


  Bilde fra uke 15. Bilde tatt med mobilen på skeiv, så det ble litt lite kan du si, men magen syntes godt som dere ser. Magen har vokst så fort at jeg en stund trodde det var 2 inni der. hehe.

   

  Vi gleder oss veeeeeeldig masse :) Jeg gleder meg også til å oppdatere mer på bloggen om dette temaet. Bloggen vil fortsatt handle om andre ting også, så ikke vær redd for det. Den vil fortsette å være en lett blanding av hverdag, mote, baby og matretter.

   

  Den 09.september skal vi på ultralyd og da får vi vel vite kjønnet, for dette er noe vi begge ønsker. Mads har jentenavnet klart og jeg skal få bestemme dersom det blir gutt. Hmmm. Lurer på hva det blir altså!

   

   

  

 • Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg

  bilde  hits