Charlottes verden- Forlovet og Lykkelig - Blogger om sminke, hudpleie, mote og kosthold
Hjem Add Om meg Kontakt

0

Hjemmelaget smør på 1-2-3

Husker dere smørkrisen for noen år siden? Det husker jeg. Midt i julestria. Jeg fikk da for første gang laget hjemmelaget smør. Jeg ante ikke at det var så lett og smaker var upåklagelig.

 

Har du noen gang rester igjen av fløte , som snart går ut på dato. Hvorfor ikke lage hjemmelaget smør . Veldig smart.


5dl Fløte, 3 SS seterrømme og 3,5-4 ts salt

 

Fremgangsmåte:

1.Bruk  kjøkkenmaskin eller håndmikser.  Start med å helle alle de 3 ingrediensene oppi en bolle. Og start med piskingen

2. Først blir det hele til en tynn og luftig krem, så blir den gulere i fargen, tykkere krem og mindre masse.  

3.Og siste steg i vispeprosessen er at det dannes kjernemelk og smøret klumper seg til små biter.  Da skal du stoppe å vispe. Bruk så en slikkepott til å samle alt smøret sammen til en stor klump. Kjernemelken heller du i ett glass og kan taes vare på om du ønsker (da den kan brukes i andre oppskrifter) 

4. Kjernemelken fjernes. 

5. Vask hendene godt. Fyll opp bollen med kaldt vann og press ut det du klarer av kjernemelk.Dette gjør du ved å trykke på hver av sidene på den runde smørballen. Skift vann 2 ganger.

6. Form smøret som du vil og oppbevar det i kjøleskap. 

Ønsker du kryddersmør kan du kjerne tilsette hvitløk og urter! Lykke til :)

 

 • 5

  - 4kg på 2 uker

  Da var min kjære og jeg godt igang med lavkarbo igjen og det føles så bra. Vi har ikke vært superstrenge. Vi kan gjerne spise litt frukt uten at det gjør noe for vektnedgangen. En halv potet går også fint. Men ellers har vi vært flinke. Jeg måtte rett og slett ta tak i kostholdet igjen nå. Jeg fikk så utrolig vondt i leddene mine når jeg spiste sukker og siden karbohydrater fungerer på samme måte, så måtte det også kuttes ned på. Det jeg tåler dårligst er sukker og hvetemel. Så det har jeg nå holdt meg helt unna. Det har resultert i at jeg har gått ned hele 4 kg på 2 uker :) Hurra! Mads har gått ned nesten 5 kg, flinkingen.Det er jo så klart overflødig vann kroppen kvitter seg med også. Men jeg har også tatt mål av kroppen min og har allerede rukket å gå inn noen cm. Så jeg er storfornøyd. Gir meg bare enda mer motivasjon til å fortsette. Viktigst av alt er at smertene i leddene er borte. Jeg har våknet hver morgen de siste månedene med sterke smerter i flere ledd. Spesielt i fingrene. Noen dager var det så ille at jeg måtte få hjelp til å løfte opp Adrian og legge han til puppen. Det sier seg selv at slik går det ikke an å ha det. Jeg må bare innse at hvete og sukker er som gift for kroppen min. 

  Var ute med noen venninner på Pigen i Drammen. Der bestilte jeg en nydelig biffsalat med wokede grønnsaker og salat. Det var Tzatziki og brød til, men jeg droppet brødet. Spurte om jeg heller kunne få litt pesto isteden. Og det var ingen problem. Det var et skikkelig godt måltid. Kommer garantert til å bestille igjen. 
  Nå er lysten også veldig her for å starte å trene igjen!

  Vi var i familieselskap når vi var i Bergen. Der ble det servert koldtbord, så det var jo perfekt lavkarbomat.  Til kaffen og kakene, så hadde vi med sukkerfri og lavkarbo vennlig ostekake. Den ble kjempegod. Så den kommer vi garantert til å lage flere ganger. De som følger meg charlottev1987 på Instagram har allerede sett bildet av kaken. Bunnen laget svigermor og jeg sammen, mens toppen laget hun. Pyntingen var felles. Vi bare prøvde oss frem med søtning, etter slik vi ville ha den . Litt syrlig, men samtidig spor av sødme. Jeg skrev selvfølgelig ikke ned, men jeg lover å komme med oppskrift på denne kaken neste gang den lages. Mulig vi skal lage den allerede til helgen. Så kanskje oppskriften er på bloggen innen en uke. Prøve på det.


  Digg ostekake og det helt uten sukker.

  I går (lørdag) hadde vi en dag med utskeielser, slik vi pleier å ha innimellom. Så da ble det indisk mat og is. Vi var på kino, men godis eller annen snacks hadde ingen av oss lyst på. Så da droppet vi det denne gangen. Når det er snakk om kun en dag med utskeielse, så merker jeg ikke noe til vondt i leddene. Heldigvis! 
   

  Også må jeg avslutte med litt fra mammatilværelsen:)


  Fått seg fin lekemate fra Nille. Både hos bestemor + bestefar og hjemme.  I farta!

  Adrian er nå blitt 6 mnd gammel (05. aug). Han kravler seg rundt her hjemme etter lekene sine og snurrer masse rundt. Plutselig er han i andre enden av der vi la han og langt utenfor lekematen. Så nå var det på høy tid å montere trappegrind. Flink til å sitte har han også blitt. Prøver oss litt frem og lar han sitte veldig kort. Men nå sitter han utrolig stødig og det syntes han er kjempegøy. Full oversikt! Han har allerede rukket å få to tenner som er vokst veldig opp. Puppen på dagtid er det ikke snakk om. Da ligger han noen sekunder, før han biter skikkelig (auuuu). Så den har vi kuttet ut. På dagen får han flaske med morsmelk eller evt morsmelkerstatning. På kvelden/natta går det helt fint med puppen, så da slipper vi flaskestyr når han våkner på natten. 

  Her om dagen fikk Adrian hilse på hest for første gang. Det var stor stas både for han og meg. Lenge siden jeg har sittet på hesteryggen nå.
  I morgen er det mandag og jeg er klar for en ny uke med mye sunn mat. Skal også få lagt ut noe av maten vi spiser her på bloggen. For oppskrifter har det være flere som har etterspurt nå.

  #lavkarbo #vektnedgang #helse #nedivekt

   

 • 10

  Savner kroppen min, snart er den tilbake

  I dag er den dagen hvor jeg titter gjennom gamle bilder og savner kroppen jeg klarte å skaffe meg. Jeg la om kostholdet og trente også litt. Det resulterte i et bra vekttap på hele 17 kg og jeg var strålende fornøyd. Jeg hadde mer energi en noen gang før og det var herlig å kunne bruke små strl på klær. Det var mye som skjedde før jeg ble gravid med Adrian og rutiner sklei litt ut. Det fikk kroppen merke. Mindre energi og følte meg plutselig ikke så bra. Nå ser jeg tilbake på bilder og ser hvor inderlig jeg savner kroppen jeg hadde fått til. Jeg savner all energien jeg hadde. Så om ikke lenge er på`n igjen. Da blir det igjen et kosthold med mindre karbohydrater og hjemmelaget mat. Pluss at jeg ønsker også å komme iform på treningsfronten igjen. 

  Jeg har hele tiden vært klar på at jeg ikke ønsker å slanke meg nå som jeg ammer gutten min. Men heldigvis har jo ammingen hjulpet meg noe på vei. Mistet ca 15 kg siden fødsel, men har enda litt over q5 kg igjen ;) Det skal jeg jommen meg klare. Jeg har ikke planlagt når jeg skal slutte med ammingen, men prinsen har iallefall begynt å få en del fast føde i tillegg til puppen. Om under en uke er han 5 mnd og de anbefaler å fullamme til 6 mnd. Så blir det vel å trappe ned. Etter det så er jeg klar for å komme meg ned der jeg var. Ser tilbake på bildene nå og var igrunn ganske fornøyd med det jeg klarte å oppnå.

   

  Noen bilder fra da jeg hadde gått ned noen kg (mimre og savne):

   


   

  Mobilbilde

   

   

  mobilbilde

   

  Men jeg har jo tross alt satt denne vakre skapningen ut i denne verden og det er viktigst av alt :) Å bli mamma er det beste som har skjedd meg <3

  Håper det er flere som ønsker å følge meg på veien tilbake til der jeg var :) Med ny start og flere nye oppskrifter! Starter ikke 100% enda, men om kort tid. Vil gjøre meg ferdig med ammingen først.

  #nedivekt #slanking #kosthold #lavkarbo #graviditet #mamma #klar #for #vektnedgang

   

  Følg gjerne facebooksiden min HER og Instagram charlottev1987

 • 10

  Sommerretter, lavkarbovennlige

  Sommeren er tiden for god mat. Enkel, men god sommermat og mye variasjon. Under er noen bilder av hva jeg selv forbider med typisk sommermat. Alle rettene under er hjemmelaget og lavkarbovennlige. For min egen del har jeg ikke vært så flink i sommer som jeg burde. Vekten har ikke gått noe opp, men det merkes på formen når man skeier ut og koser seg litt for ofte ;) Men, det er jo tross alt sommer. Nå skal jeg kose meg med mye god mat og drikke i Tyrkia neste uke (Tyrkisk mat er heldigvis veldig sunn). Det blir nok en del øl, vin og drinker nedover så jeg får ta en uke med utskeielse. Så får man heller være flink når man er tilbake fra ferie. Ferie er til for å kose seg med is, god drikke og god mat. Selv om jeg kommer til å skeie ut med maten på ferien blir det IKKE en høykarbo uke med hvitt brød, pasta og chips hver dag. For da kommer jeg til å måtte slite med oppblåst mage hele ferien. Knekkebrød blir med i kofforten, slik at jeg ungår loff til frokost. Vil helst ungå å se ut som en vannballong.

  Her er noen tips til god lavkarbo mat i sommer. For de av dere som er flinkere enn meg selv ;)

   

  FROKOST :

  Spekemat med hjemmelaget lavkarbo "potetsalat". Oppskrift HER       

   

        Ruller med ost,skinke og majones. Servert med paprika, tomat og krydderost. Også veldig godt med avokado til.

   

  Oppskrift HER


    Tyrkisk youghurt, hakkede mandler og bær. Strø gjerne på litt sukrinmelis om du liker youghurten litt søtere.

   

                                                                                                                                    

  LUNSJ:

   

  Oppskrift HER              

   


                                                           Oppskrift HER

   

  Rekesalat med ostebrød. Oppskrift ostebrød HER                                                          


  Charlottes Thai suppe. Oppskrift HER

   

  MIDDAG:

   

  Burger med lavkarbo chips, sellerirot i skiver uten skall. Stekes i ovnen på 180 grader i 30 min med litt olje og salt over.         
  Gjerne litt salat til burgeren. Kan godt lage hjemmelaget burger med kjøttdeig


  Kyllingsalat HER

  Sommerkylling. Oppskrift HER      

   
                         Low Carb sushi, nam nam. Oppskrift HER

   

  SØTSAKER:

  Lavkarbo kladdekake med krem. Oppskrift HER          

   
              Pavlova. I oppskriften står det sukrin, men jeg ville erstattet noe av sukrinen med tagatesse. Så slipper man isingen.

   

  I dag har jeg slappet av i hele dag grunnet forkjølelse, oppkast og noe feber. Så da var det godt å kunne ha fri og hvile litt. Vil jo bli frisk til ferien, og det skal gå fint.

   

  Noe som fristet kanskje??

                                                                                                

 • 14

  Dagens matpakke (Lavkarbo)

  Dagens matpakke ble rester fra gårsdagens wok. Jeg elsker wok både varm og kald og derfor er det kjekt å lage litt ekstra. Slik at man har igjen rester.

  Dagens matpakke så slik ut:
  Flere som ikke bare har med brød i matpakken på skole eller jobb??

 • 34

  Foreldre vil ha LAVKARBO PÅ SFO

  I dag når jeg sto opp leste jeg en artikkel på vg med følgende overskrift " Foreldre vil ha lavkarbo på SFO". Hvor det kommer frem at foreldre i Sande i Vestfold ønsker at barna også kan få tilbud om lavkarbo mat.

  Og igjen tar VG kontakt med noen som har null peiling på et lavkarbo kosthold.Og tror det handler om å spise bacon, egg og helle nedpå baconfettet etterpå. RING RING, VÅKN OPP:

   

  - Det er uaktuelt. Barn skal ha et variert kosthold, ikke drikke baconfett, sier Amund Sørum, fagkoordinator for SFO i kommunen til Drammens Tidende. Ser dere, han tror det går ut på å drikke baconfett. 

  Jeg beklager å måtte fortelle deg at 5-6 brødskiver om dagen er ikke et variert kosthold. Med en liten skive ost, pølse eller sjokolade pålegg, det er fortsatt ikke et variert kosthold.  Og selvom det er litt brunfarge på kneipbrødet må du ikke bli lurt til å tro det er sunt. Jeg beklager at du har "lært" fra useriøse media at et lavkarbo kosthold går ut på å drikke baconfett. Som du så fint sier. Jeg bor i Drammen, og veien til Sande er kort. Jeg skulle gjerne kommer å gitt deg et lynkurs i et lavkarbo kosthold. Og servert deg noen smakebiter. Så skulle du få se at dette kostholdet langtifra handler om baconfett.Det er forresten ikke fy fy med karbohydrater, vi bare minsker på mengden. Og raffinert  sukker og hvitt mel ungår vi, men dette trenger kroppen heller ikke.

  Som jeg har skrevet på bloggen tidligere er ikke bacon noe som serveres særlig oftere her hjemme, faktisk skjeldnere enn før jeg endret kostholdet. Jeg spiser sunn og variert lavkarbo mat. Det går ut på å lage ting fra bunnene av. Og det trenger absolutt ikke ta noe lenger tid enn å koke en suppe fra Toro eller varme seg et måltid fra fjordland. Vi er blitt late, rett og slett.

  For di som mener lavkarbomat ikke er variert mat, ta en titt under her. Dette er kun et lite utvalg av det jeg spiser.Og alt er lavkarbo. For du kan faktisk lage ditt eget brød, knekkebrød, frokostmuffins og "loff". Ett sunnere alternativ.  Lavkarbo mat

  VS BRØDSKIVER


  Høykarbo mat.

  De fleste foreldre som lar barnet følge et lavkarbo kosthold gjør det ikke fordi barnet er overvektig eller lignenede. Det er heller mer fokus på helse og at man får mer energi uten å bli hyperaktiv(som barn blir av sukker). De baker også kaker, muffins og boller. Bare uten sukker og mel. Mye godsaker man kan lage. Og barna får selv bestemme hva de skal spise,  og om de er på besøk trenger de ikke spise lavkarbomat. Men hjemmelaget mat fra bunnen får de servert, og det er da ingen dum ting. Godt er det også.

  Legger ved et bilde av meg til jul i fjor 2010 og nå 2011. Etter at jeg har endret kosthold:


  De sier svart gjør en slankere ;) Så jeg var nok enda større desverre.

   

  Håper nå at dere som trodde lavkarbo dreide seg om å spise kun egg og bacon (slik jeg også trodde) har fått ett litt mer åpent syn på et lavkarbo kosthold :) Det er langt fler enn bare folk som skal ned i vekt som følger lavkarbo kostholdet. Det finnes folk som har spist seg frisk fra diebetes, ADHD, overvekt, Lavt energinivå, Lavt stoffskifte(meg) og mye mer.

  Så det foreldrene til disse barna vil er nok å få inført mer naturlig mat inn i skolen. Som salat, grønnsaker og mer hjemmelaget mat. Ikke kun brødskiver. Takk for meg :)

  Spørr gjerne om dere lurer på noe rundt et lavkarbo kosthold?

 • 16

  Min første iHerb bestilling, mye spennende

  Jeg har i lang tid hørt folk pratet om den kjente og store nettsiden iHerb. Dette er en amerikansk nettbutikk med matvarer, helskostartikler, supermat, sportsernæring, kjøkkenutstyr, babyprodukter, kroppspleie og masse mer. Og alt til veldig bra priser sammenlignet med her i landet. Noen av produktene kan du få til langt under halve prisen der sammenlignet med her. Selv om det er akkurat samme produkt, ja tilogmed samme merke. I dag gjorde jeg faktisk min første bestilling der og fikk handlet masse bra produkter som jeg gleder meg til å prøve. Alt i min bestilling er lavkarbovennlig. Jeg satt å drømte meg bort og hadde lyst til å bestille så masse mer.

  På din første bestilling kan du dessuten få 5 $ i rabatt om du bruker koden: FAJ331 i handlekurven når du skal betale.

  Her er de første produktene jeg har handlet på iHerb:


  En pakke med Nudler som passer perfekt for oss på lavkarbo. Mindre enn 1 g karbohydrater pr serving(85g i en serving). Nudlene inneholder dessuten ingen kalorier, ingen gluten og ikke fett. Man må ha en god saus til nudlene.  Du finner også miracle ris. Gleder meg til å teste nudlene.  Miracle nudlene finner du HER


  Bildet er lånt av sunnfamilie.net

  Sukkerfri granateplesaft som er søtet med xylitol og stevia. Du kan kjøpe den HER, ellers kan du gjøre som meg å bestille en gratisprøve HER. Fin om du skal kose deg med litt saft innimellom, gleder meg til å prøve den ut.


  En pakke med hemfrø. Disse er fine i lavkarbo brødene, i supper, salater og andre matretter. Sunt og smaker vistnok litt som pinjekjerner. Du får også hempfrø i pulverform. Mange bruker dette i smoothier. Hemfrø finner du HER  Raw kakao. Denne tenkte jeg å bruke når jeg skal lage hjemmelaget sjokolade. Har sett mange bruker den til det.  100% ren kakao. Produktet finner du HER


  Acaipulver, det finner flere typer. Jeg har sett de har brukt denne på flere forskjellige smoothiesjapper. De selger også der, men til en mye høyere pris. Denne skal jeg bruke i sunne smoothier med gode bær som jeg skal lage fremmover. Full av antioksidanter og gir økt energi. Produktet finner du HER


  Og sist, men ikke minst kjøpte jeg en lepomade. Den inneholder ikke mineralolje og har solfaktor 15. KISS MY FACE ;) Med jordbærsmak.Kun 4 stk igjen av denne nå. Koster ca 12 kr og du finner den HER. 

  Jeg gleder meg til å få hjem alle produktene. Frakten for alle produktene ble totalt på 30 kr (billig) og alle varene totalt kom på 230 eller 240 kr ca ♥ For å være sikker på å slippe toll bør man vist ikke handle for mer enn 200kr. Men på min på taxes sto det 0, så får se når den kommer i posten.

  ♥ Husk at om du skal handle for første gang på iHerb kan du få en fin rabatt på 5 $ om du benytter deg av denne koden:FAJ331   ♥

   

  Har du handlet på iHerb før??

   

 • 4

  3 gode kryddersmør, hjemmelaget

  I dag har jeg laget 3 ulike varianter av kryddersmør. Jeg mikset sammen noe og det ble heldigvis 3 gode smør. 

  Bare ett viktig tips: vær forsiktig når du skal finkutte noe, slik at du ikke gjør som jeg gjorde i dag. ♦FAILED♦

   
  Det gadd aldri stoppe å blø. Typisk.

  Men jeg fikk satt på plaster og gjort meg ferdig med kryddersmøret. Her er mine 3 typer kryddersmør.

  Wannabe bernaise smør:


  • 150 g romtemperert smør
  • 1,5 ts bernaise essens
  • Estragon ( fersk eller tørket)
  • Bittelitt frisk dill (kan sløyfes)
  • Litt Five peppers (Santa Maria)
  • litt av saften til en sitron

  Urtesmør til fisk og skalldyr:

  • 150 g romtemperert smør
  • Frisk dill
  • Litt av saften til en sitron
  • Litt saft fra lime (kan droppes)
  • Bittelitt havsalt og pepper

   

  Smør med smak av pesto og hvitløk (perfekt til kylling og kjøtt):  • 150 g romtemperert smør
  • 2 ts pesto
  • 2 fedd finhakket hvitløk
  • Litt five peppers (Santa Maria)

  Fremgangsmåte:

  1. Skjer opp 150 g med smør og ha i en liten skål. Tilsett det du ønsker og rør godt sammen. 

   2. Finn så frem plastfilm og legg ut litt på benken. Så bruker du en teskje til å legge smøret som en pølse på plastfilmen.                   

  3. Rull så den ene enden av plasfilmen god over smøret og form det enkelt med hendene utenpå plasten.  4. Rull så ferdig med resten av plastfilmen. Og putt smøret i kjøleskapet. Vil du ha smøret ferdig på 2 minutter kan du jukse og putte det i fryseren i noen få minutter.

  Og vips har du godt kryddersmør!  Jeg brukte pesto og hvitløksmøret i dagens middag. Oppskriften på middagsretten legger jeg ut etterpå. Kan fortelle dere at det smakte himmelsk godt ialefall.

 • 5

  Typiske lavkarbo innkjøp

  I dag har vi vært på Ikea en tur og handlet en del nye ting til huset. Heldigvis kun kjøkkenbord og stoler som skal skrues sammen. 

  Etter vi var på Ikea dro vi innom en Tyrkerbutikk i Drammen, eller jeg tror ialefall det er Tyrkere som driver den. Ettersom de sa hei på Tyrkisk. Hei på Tyrkisk = Merhaba ;) I butikken der har de alltid så mye spennede å velge mellom, spesielt når det gjelder grønnsaker. Og noe er også billigere.

  Brokkoli,blomkål,avokado, pickles, inefær,rød paprika, grønn tyrkisk paprika.  Majones,kyllingfilet og creme fraiche er kjøpt på kiwi. 2pk med avokado koster 6 kr i tyrkerbutikken, mens på kiwi koster det ca 10 kr for 1stk.

  Dette er et typisk lavkarboinnkjøp bestående av masse grønnsaker, proteiner og fett. Lavkarbo trenger absolutt ikke bestå av kun egg og bacon;) Et lavkarbo kosthold består av sunn og næringsrik mat, helst laget fra bunnen av.

 • 10

  Hjemmelaget smør, veldig enkelt

  Som jeg skrev i går er vi nå også tomme for gode smør i Hønefoss (ialefall der jeg har sjekket). Bremykt er tomt, tine meierismør er tomt og kvitseidsmør er tomt.

  Men fortvil ikke, du kan nemmelig lage ditt eget supergode smør. Det er så enkelt at en 5åring kunne klart det. Og smaken er nydelig.

  Du trenger kun 3 ingredienser:


  5 dl Kremfløte, 3 ss seterrømme og 3,5-4 ts salt.

  1. Bruk enten kjøkkenmaskin eller håndmikser. Da dette tar kortest tid og er enklest. Start med å helle alle de 3 ingrediensene oppi en bolle. Og start med piskingen.  
  2. Først blir det hele til en tynn og luftig krem. 
  3. Derreter blir den gulere i fargen, tykkere krem og mindre masse.  
  4. Og siste steg i vispeprosessen er at det dannes kjærnemelk og smøret klomper seg til små biter. Da skal du stoppe å vispe. Bruk så en slikkepott til å samle alt smørret sammen til en stor klump. Kjernemelken heller du i ett glass og kan taes vare på (da den kan brukes i andre oppskrifter)  
   Her ser dere smøret med kjernemelk i bollen. Kjernemelken fjernes.
  5. Vask hendene dine godt.Fyll så opp bollen med kaldt vann og press ut det du klarer av kjernemelk. Ved å trykke på hver av sidene på den runde smørballen. Skift vann 2 ganger. 


  6. Nå kan du forme smøret som du vil og det er klart for bruk. Oppebevares i kjøleskap.

      

      


  LYKKE TIL :)

 • 9

  Lavkarbomat på farten

  Tenker du ofte på hva slags mat du skal spise om du er på farten?  Her er noen enkle og gode på farten matbiter som jeg selv pleier å spise.  1. Avokado, om du kjøper den på en butikk som selger varmmat så har de gjerne en plastkniv du kan ta med deg.
  2. Kjøp en boks makrell i tomat og en tube med ekte majones. Og spis med en gaffel.
  3. En god neve med nøtter. Et perfekt lite mellommåltid. Nøtter er sunt og det hjelper for å holde deg mett.
  4. Smøreost på tube er genialt. Spis den enten som den er, eller om du har med deg hjemmelaget knekkebrød. Ellers får du kjøpt fiberrik knekkebrød på butikken ( minst karbohydrater i disse)
  5. Kjøp gjerne litt ferdig oppskåret spekemat og ta gjerne å dypp i litt rømme om du ønsker det.

   

  Har du noe godt, enkelt og lavkarbovennlig som du pleier å spise om du er på farten??

 • 17

  Ferskt lavkarbobrød på butikk

   

  I dag kom min kjære Mads hjem med ett lavkarbo brød fra butikk. Det er Ingers lavkarbo brød, som du ser bilde av til høyre i grønn pose.


  Jeg syntes det er en bra utvikling at man nå enkelt kan få tak i lavkarbo brød på butikken. For meg som skal ned i vekt bør jeg nok ikke spise dette brødet så særlig ofte, men for Mads som ligger på normalvekt er dette brødet supert. Et lavkarbo kosthold kan jo være helt opp til 100g med karbohydrater om dagen.

  Ønsker du å gi deg selv og barna et sunnere kosthold er absolutt lavkarbo brødene supre. De inneholder under halvparten av mengden karbohydrater sammenlignet med vanlig brød. Og er rike på fiber. Er du smart så tar du gjerne en tynn blings og masse godt pålegg på. Det gjør at du spiser mindre brød og at du også holder lenger på maten.

  Jeg laget en liten brødoversikt til dere, men eksempler på karboinnhold i ulike brød. Helt til høyre finner du lavkarbo brød fedon, ingers og hjemmelaget.  Ettersom de fleste i dagens samfunn ikke er like aktive nå som det vi var før i tiden har vi ikke brukt for store mengder karbohydrater. Og vi nordmenn spiser mye brødmat, og derfor er det myyyye bedre å velge et godt brød med mye mindre karbohydrater. Supersmart og man holder mye lenger.

  Jeg måtte nesten prøve ut Ingers Lavkarbo brød i dag, det smakte ganske likt som Fedon sitt. Med andre ord veldig godt brød. Men det inneholder hvete og gjær, så spent på om magen min liker det like godt. Jeg tåler dårlig hvete og gjær.


  pris: 29 kr
  Med salat, roastbiff, majones og sitronpepper.

  Ca 6 g karbo i denne skiva mi her.

  Om du ønsker å bake ditt eget lavkarbo brød uten hvete eller gjær og mye mindre karbohydrater finner du oppskrifter HER

  Veldig godt var det ialefall :) Roastbiff <3

  Follow my blog with Bloglovin

 • 23

  VG er redd for å tape penger +10 vitenskapelige fakta om lavkarbo.

  I VG i dag står det bare fjås om Lavkarbo kostholdet. De er så utrolig redde for å tape mye penger nå. Som mange sikkert vet/ og mange sikkert ikke vet så er vektklubb en av Vg`s største inntektskilde (nr 2 ellerno). Og nå prøver de febrilsk å få folk til å kutte ut lavkarbo og håper på at de tydligvis skal melde seg inn i vektklubb isteden.


  VG vet selv at det er utrolig mange som lykkes med lavkarbo. Og de fleste som har gått på lavkarbo og har hatt en sprekk faller alltid tilbake. For de merker netopp det at kroppen fungerer utrolig mye dårligere ved store mengder karbo. For det første er det mange som går opp i vekt av for mye karbo og de får mindre energi av alle karbohydratene.

  På forsiden av Vg i dagens avis sto det:
  Spesialistene slakter fett-dietten; Lavkarbo øker faren for hjertetrøbbel

  Jeg så Lena Beatrice hadde skrevet om det på bloggen sin i dag også, og jeg er veldig enig med det hun skriver. Hvorfor kan de ikke intervju folk som virkelig har peiling og dukumentasjon. Som f.eks Espen Rostrup som er lege og forsker ved hjerteavdelingen på Haukeland. Det de slenger om seg med av negativitet i Vg er ikke dokumenterte fakta. Det gjelder ikke å synse og tro, man må ha skikkelig forskning. Og foreløpig finnes det faktisk ingen forskning som tilsier at naturlig fett for seg selv er farlig for oss. Men det som er unaturlig fremstilt og kalles for transfett er farlig fett. Og det er jo vi på lavkarbo veldig nøye på å ikke få i oss. Og at transfett er farlig er heldigvis alle ekspertene enige om. Det finner man i ferdige brød, kjeks, suppeposer/sauser osv.


  Og at det funker vet man jo. Så er mange som er redde for å tape penger på at lavkarbo har blitt så stort.

  Også må jeg bare få sitere det Lena Beatrice sier, utrolig bra sagt:Det er et veldig tynt oppslag VG kommer med. "Det er det samme gamle mantraet om mettet fett, koleserol og hjerte- og karsykdommer. Mye avispapir brukt til lite og dårlig og mangelfull informasjon. Intet nytt å lese i VG om fett i dag altså, ikke verdt pengene å kjøpe avisen"

  Det blir det samme som at jeg daglig skulle fortalt folk hvor farlig det var å spise store mengder karbohydrater( det gjør jeg heldigvis ikke)At det fører til fedme og diabetes. Det er jo slik mennesket har utviklet seg etter at vi økte karbohydratene og kuttet ned på fettet. VI har levd mye lenger på fett og protein enn det vi har spist store mengder karbo. Og lavkarbo betyr absolutt ikke 0 karbo. Det er ingen som spiser 0 g karbohydrater:)

  Nå gidder jeg faktisk ikke kjøpe VG mer, dette blir virkelig for latterlig. Legg nå ialefall frem skikkelig forskning og dokumentasjon neste gang dere skal skrive om lavkarbo er mitt råd.

  Så vil jeg bare ta med dette som jeg har hentet fra bloggen til ESPEN Rostrup, som er forsker og lege ved hjerteavdeling på Haukeland.

  10 dokumenterte fakta om lavkarbo:

  Her er 10 fakta om lavkarbo som har vitenskapelig dokumentasjon gjennom kliniske studier (se referanser HER)

  1. Lavkarbo gir vektreduksjon hos overvektige
  2. Lavkarbo-diett virker apetittregulerende og reduserer over tid næringsinntak
  3. Lavkarbo-diett reduserer søtsug
  4. Lavkarbo-diett gir høyere verdier av HDL-kolesterol og fører til færre av de små tette LDL-partiklene. Dette er endringer som er assosiert med redusert risiko for hjerte- karsykdom.
  5. Lavkarbo-diett fører til markert bedring av type-2-diabetes
  6. Lavkarbo-diett fører til tilbakegang av fettlever
  7. Lavkarbo-diett kan føre til tilbakegang av arteriosklerose
  8. Lavkarbo-diett gir ikke økning av mettet fett i blod, heller ikke ved en tredobling i inntaket av mett fett i kostholdet.
  9. Lavkarbo-diett fører ikke til redusert utholdenhet eller økt trettbarhet ved trening hos mosjonister.
  10. Lavkarbo-diett kan føre til økt fettforbrenning ved trening

  Så uten vitenskapelig dokumentasjon kommer man ikke langt.  Gidder ikke kjøpe VG om de skal bare skrive negativt og usakelig om lavkarbo.

   

 • 16

  Pakke i posten + info om Tagatose(Sunnere enn sukker)

  Produktene er ikke sponset, kjøpt og betalt av egen lomme ;)

  I dag fikk jeg pakken min fra http://www.funksjonellmat.no/. De har mye lavkarbo produkter og det er de som er produsenten av den kjente sukrinen som sikkert mange kjenner til. Ettersom sukrin kan ha en isende ettersmak så tenkte jeg å teste ut den nye typen tagatose søtning. Produktet heter tagatesse.

  Så nå kan jeg prøve å lage tyttebærsyltetøy av all tyttebæra jeg har plukket. Jeg skal prøve noe med sukrin og noe med tagatesse. Så får vi se hva som blir best.


  Jeg kjøpte 4 pakker tagatesse, 1 sjokoladepålegg med tagatose( Drit godt) og 1 jordbærsyltetøy med tagatose. Også var jeg heldig å fikk med 4 stk gratis ting. 2 Sjokolader med tagatose og 2 typer syltetøy med tagatose.

   

  Litt om tagatesse strøsukkeret: (hentet fra tagatose.no)

  Tagatesse er et strøsukker basert på Tagatose, og er ideelt til baking og matlaging. Det kan også brukes på yoghurt eller frokostblanding, til varme og kalde drikker, eller alle steder du ellers ville ha brukt vanlig sukker. I motsetning til mange sukkererstatninger kan Tagatesse karamelliseres, slik at bruksområdet utvides enda mer. Tagatesse har ingen kjølende effekt slik noen sukkeralkoholer kan ha, og bakverk laget med Tagatesse blir saftig og velsmakende. Bruk halv mengde av vanlig sukker, ettersom Tagatesse er dobbelt så søtt.

  Tagatesse bør oppbevares i en godt forseglet boks. Det er viktig at Tagatesse ikke kommer i kontakt med fuktighet (varm damp, en våt skje osv.), ellers har det en tendens til å danne klumper eller bli hardt.

  Noen enkle tips for vellykket baking med Tagatesse:

  • La bakverket stå  i ovnen litt lengre på litt lavere temperatur (f.eks 160 °C).
  • Om bakverket ser ut til å bli litt for brunt, kan det med fordel dekkes med bakepapir de siste 10 minuttene i stekeovnen.


  Næringsinnhold pr. 100 g:
  Energi: 196 kcal (effektivt 98 kcal, da Tagatesse brukes i halv mengde av vanlig sukker)
  Protein: 0,0 g
  Karbohydrater: 79,8 g
  - herav Tagatose 39,9 g
  - herav sukkeralkoholer 39,9 g
  - netto karbohydrater 0 g
  Fett: 0,0 g
  Kostfiber: 20,1 g

   

  Info om tagatose:

  Tagatose er helt naturlig og blir utvunnet av laktose, som vi blant annet finner i meieriprodukter. Det endelige produktet inneholder imidlertid ingen spor av laktose og er derfor 100%  laktosefritt. Tagatose har 92% av søtsmaken til vanlig sukker. Smaken er naturlig og god, og kan sammenlignes med ekte sukker. Jeg bruker mye sukrin som har 0 i GI, men den kan være litt isende. Tagatose har ikke den isende smaken, så jeg gleder meg til å teste det. Det har 2 i GI (Glykemisk inndeks), litt høyere enn sukrin, men fortsatt veldig lavt.

  Tagatose sammenlignet med andre søtstoffer. Glykemisk inndeks:  Hvordan kroppen bruker Tagatose

  I motsetning til vanlig sukker blir Tagatose ufullstendig absorbert i kroppen. Bare 15-20 prosent av Tagatose absorberes i tynntarmen og brukes som energi.

  Tagatose er helt trygt å bruke. Grundig testing har blitt utført for å sikre trygghet og menneskelig toleranse. En mulig sideeffekt er at enkelte kan få litt urolig mage ved for stort inntak, slik som også andre søtstoffer vil kunne gi.

  Prebiotisk effekt

  I tillegg til å gi søtsmak gjør også Tagatose nytte for seg i fordøyelsen. Klinisk forskning har vist at Tagatose fungerer prebiotisk, dvs at den fremmer de ?gode? bakteriene og hemmer de dårlige bakteriene i tykktarmen.

   

  Lav kaloriverdi

  Tagatose har en kaloriverdi på bare 1,5 kcal per gram, 60% mindre enn vanlig sukker og fruktose, som gir 4 kcal per gram.


  Tannvennlig

  Tagatose forårsaker ikke karies. De forhold som normalt fører til tannråte etter å ha spist sukker og andre karbohydrater, opptrer ikke etter inntak av Tagatose.

  Og mange produkter med tagatose finner du HER(LINK)

   

  Happyface..... Nå gleder jeg meg til å teste. Sjokoladepålegget med tagatose var ialefall drit digg.  Godt egnet ved lavkarbokosthold, for diabetikere og for de som ønsker å gå ned i vekt eller bare ønsker et sunnere og bedre alternativ for kroppen.


  Har du prøvd noen Tagatose produkter???

 • 9

  Tyttebærplukking + Lavkarbo syltetøy??

  I dag har jeg sitti lenge å sortert masse tyttebær som vi har plukket. Hadde en stor bolle som var ganske så full, og det tar sin tid. Men ettersom jeg elsker tyttebærsyltetøy er det vel verdt det.Begynner å se bunnen skikkelig på bollen nå ja.

  Så nå blir det å lage tyttebærsyltetøy en av de nærmeste dagene. Jeg har bestilt meg tagatose, så gleder meg til å få den i posten. Så da tenkte jeg å prøve å lage tyttebærsyltetøy med sukrin og noe med tagatose.  Har ikke sånn bær rist/renser. Så det tar litt lenger tid. I tilegg er ikke alle modne. Så jeg liker å sortere så jeg får de beste bærene til syltetøyet mitt.  Tyttebær inneholder 7 g karbo pr 100 g. Så det får gå innimellom. Tyttebærsyltetøy er et must til noen kjøttretter for min del.

   

  Har du prøvd deg på lavkarbo tyttebærsyltetøy?? Kom gjerne med tips. Jeg vil ikke ha rørte tyttebær :)

 • 30

  Omtale: Lavkarbobrød ferdigmix

  Spiser du lite karbohydrater, har glutenintoleranse eller diabetes, eller bare er generelt opptatt av et sunt kosthold? Da er lavkarbo brød tingen.

  En skive av brødet har kun 1 gram karbohydrat og 58 kalorier, men hele 8,5 gram kostfiber.  Dette er 36% mindre kalorier, 94% mindre karbohydrater og over 4 ganger så mye fiber som i vanlig grovbrød.

  Denne ferdige brødmiksen fra funksjonellmat er en nyhet som vistnok selger utrolig bra for tiden. Mange leter etter enkle alternativer. Og enklere enn å tilsette vann, røre og steke får man det vel nesten ikke. Jeg var så heldig å fikk teste ut brødet og her kommer min fremgangsmåte med bilder. Flere lurte på en omtale av brødet, så her kommer den.

  Og i pakken så følger dette med..


  Brødform + posen med ferdig brødpulver.

  Helles i en bolle og tilsettes 3 dl vann. Rør godt.  Hell så brødeigen over i formen. Strø gjerne på litt frø. Jeg brukte gresskarkjerner på toppen og dyttet litt inn i brødeigen. Stekes i 60 minutter på 175 grader.
  Ferdig stekt brød


  Ikke for grovt i fargen, men med mye gode frø og kjerner.

  Min mening om brødet:


  Det kan bli litt dyrt i lengden å kjøpe en brødmikspakke som dette om du bruker det ofte og om dere er fler, så dermed har funskjonellmat også utviklet en økonomipakke. Du får ca 40 brød ut av en slik økonomipakke, og sparer da ca 19kr pr brød. Grunnen til at lavkarbo brød er dyrer enn vanlige brød er jo at ingrediensene er dyrere enn rent mel. Økonomipakken med brød finner du her(LINK)

  Kan virkelig anbefales av oss begge her hjemme.

  Har du testet dette brødet??


  (Produktet fikk jeg av funksjonellmat.no)

 • 10

  Svar på spørsmål om LAVKARBO del 2

  Del en finner du HER (link)


  Meg bak -15 kg ved å legge om til et kosthold med fokus på stabilt blodsukker.

  • Jeg blir så inspirert! Klarer du det, klarer jeg det tenker jeg :-) Men, jeg lurer på hva du spiser mest til mellommåltid og/eller når du "er på farten"? Kan liksom ikke begynne å diske opp noen store mellommåltid på jobb, så trenger flere tips på smått og godt :-)

  Hvor mange måltider man spiser avhenger fra person til person, veldig viktig å spise når man er sulten. Men ikke trøkke i seg mat om man egentlig ikke føler seg sulten. Selv spiser jeg som regel frokost,lunsj og middag. Og om det blir lange dager kan det hende jeg spiser litt kveldsmat, men dette er skjelden. Som mellom måltid på farten kan jeg gjerne ha med meg knekkebrød (lavkarbo)og tubeost. Eller jeg kan kjøpe meg grillet kylling, avokado, salat men passe på så man også får i seg fettkilde og ikke bare salat. Spekeskinke og babybel ost er også perfekt, og kanskje noen få nøtter om man bare skal ha et lite mellom måltid. Ellers er jeg veldig glad i fløte, så selv kan jeg gjerne drikke litt fløte og holde meg mett lenge. Er masse energi i fløten. Så mulighetene er mange :)

  • Hva slags kake liker du best?

  Nå har jeg smakt veldig like lavkarbo kaker, men gleder meg til å smake mer. Jeg er veldig glad i pavlova, men også denne her marengsterten HER (LINK)

  • Ser du jobber i barnehage(?)
   Hva spiser du i barnehagen?
   Jobber selv i barnehage, og får servert mat der, men det er jo ikke akkurat lavkarbo mat!
   Og vil ikke skille meg for mye ut ved å ha med egen mat etc. og barna lurer jo gjerne dersom en ikke spiser til måltidene (vil ikke være et dårlig forbilde der)!
   Så dersom du har en oversikt over hva du spiser på jobb, hadde jeg blitt evig takknemlig:)

  Det stemmer, selv om jeg er sykemeld akkurat nå. Barnehagen er en naturbarnehage og alle har med matpakke hver dag. Men 2 dager i uken serveres det varmmat(høst og vinter). Det er faktisk ingen problem om man ikke spiser det samme som barna, fortell selvfølgelig ikke barna at du er på "slankern" eller lignende. Jeg fikk ofte spørsmål hvorfor jeg hadde med så mye spennende mat og ikke brødskiver. Da sa jeg det enkelt og greit at magen min ikke tåler å spise så masse brød. Da får jeg gjerne vondt i magen ved for mange brødskiver. Det er egentlig alt man trenger å gjøre, barna forstår det og spørr aldri igjen:) Da er det helt normalt, de har fått svar på det de lurte på. Det jeg pleier å ha med i barnehagen/opp i skogen er ofte rester fra middagen dagen før. Mye er veldig godt kaldt faktisk. De dagene vi hadde med stekepanne puttet jeg noen ostebiter i panna og tok pålegg på dem. Ellers kan jeg lage til gode salater. Lage til knekkebrød eller brød på lavkarbo vis og ta med enkelt pålegg, eller ferdig smurt. Makrell i tomatboks med majones og gjerne agurk er veldig godt å spise med gaffel. Avokado er også nydelig og en bra fettkilde. Det er ialefall det meste at det jeg spiser på jobb :)

  • Flott blogg :) Fast leser! Jeg lurere på hva du spiser etter du har trent? Hva anbefaller du?Trener som regel mellom 5 - 7 på kvelden så har som regel spist middag da..

  Som regel så trener jeg før jeg spiser middag, så har ikke tenkt så mye på det. Så spiser som regel middag etter trening og da orker jeg gjerne ikke noe mat før jeg legger meg. Men etter trening kan du jo f.eks spise noe cottage cheese med litt bær og nøtter/frø f.eks. Eller om man ikke liker cottage c kan man bruke gresk eller tyrkisk youghurt. Eller lavkarbo knekkebrød med noe godt pålegg.
  • Så flott at du har spørsmålsrunde om dette!:D Wee, nå kan jeg mase;))

  - Hva spiser du når du er ute på restaurant ? Noen eksempler?

  Når jeg skal velge lavkarbo på restaurant så spiser jeg ofte en god salat, eller biffmiddag hvor jeg spørr om å få litt salat eller grønnsaker istedenfor potet/chips/ris. Jeg spørr også om å få litt creme fraiche eller rømme ved siden av. Det har til nå ikke vært noe problem. Tilogmed i utlandet. Men sauser spiser jeg uansett, mange er veldig lavkarbo vennlige og de andre inneholder uansett ikke store mengder karbo. Og om det er kinamat kan man spise det uten risen bare. Spesielt bra om det er buffet :) Da finner man alltid noe godt. Men om jeg har utskeielse bryr jeg meg ikke så mye om hva jeg spiser. Jeg er menneskelig og skeier ut med usunn mat jeg å ;)

  - Drikker du alkohol mens du går på lavkarbo? Og hva drikker du isåfall?

  Drikker veldig skjeldent alkohol lenger, hadde en skikkelig periode med mye festing for noen år siden. Og nå hender det bare innimellom. MEn jeg er veldig glad i hvitvin og øl til maten. Når det gjelder rødvin og hvitvin så finner man lavkarbo varianter. Det er gjerne tørre viner og man kan finne noen med veldig lavt karbo innhold. Hør med disse på polet. Det finnes en øl fra aass som heter aass sommerøl lite, den er lavkarbo og har bare 1,0 g pr dl. Så det ekke gæli :) Hørt den er god, men ikke testet den selv. Men jeg må nesten det, ettersom jeg er fra Drammen hvor den er produsert ;)

  En leser skriver til deg: Lite tips til hun som spør om drikking og lavkarbo. Øl og cider inneholder masse av karbohydrater, velg heller rødvin eller en tørr hvit vin, gå inn på vinmonopolet.no, der kan du sjekke sukkerinnholdet i vinen, alt under 5gram sukker pr liter er veldig bra.

  - Noen tips til veldig enkel snacks når man bare trenger noe raskt?

  Nøtter, mørk sjokolade uten sukker 70% eller høyere. Alltid lurt å ha noe ferdiglaget som f.eks bounty. Om du er sugen. Eller er jo reven ost med parmesan og gjerne litt krydder som stekes i flak i ovnen veldig godt. Kan gjerne lage en god dip til.

  - Hvordan tror du at du kommer til å gjøre det i jula for å ikke legge på deg?

  Jeg kommer nok til å ha utskeielse, og om det kommer på 1 kg eller 2 så er jeg ikke redd for det. For det er gjerne bare væske som hoper seg opp i kroppen. Karbohydrater fører gjerne til mye opphoping av vann. Så de er vekke igjen med en gang jeg er over på kosthold med lite karbohydrater. Jeg kommer nok ikke til å dynge på med potet til julematen som tidligere, men ta en halv potet eller en hel muligens. Julemat er jo ganske lavkarbo vennlig igrunn:) Og kan jo hende jeg lager noe godt lavkarbo snacks i julen, så det ikke blir godis hver eneste dag..

  - Jeg har vært litt nervøs for hvordan dette faktisk virker inne i kroppen min, jeg merker jo at jeg går ned i vekt, føler meg bedre og alt det der. Men kan det virkelig være bra for kroppen og spise såpass mye fett som jeg gjør? Jeg har blitt litt hyperkonder i det siste på dette, og hver gang jeg spiser bacon tenker jeg på dette, hehe. Så håper du kan fortelle litt om hvordan dette faktisk funker inne i kroppen, i forhold til et kosthold med sunne karbohydrater, sunt fett og proteiner.

  Jeg syntes det er veldig bra det du tar opp her. Har selv lurt veldig på det samme tidligere og helt sikkert mange andre også. Selv har jeg i laaaang tid vært utrolig negativ til lavkarbo, men jeg viste jo faktisk ingen fakta. Vi har blitt lært at fett er farlig og bla bla, og jeg trodde på det. Men jeg hadde jo ingen bevis på at det var farlig, for det finnes ingen forsknning som faktisk viser at fettet for seg er farlig. Tilslutt begynte jeg å snuse litt på lavkarbo og leste meg til mye informasjon. Jeg viste hvor dårlig kroppen min tåler karbohydrater, så noe måtte jeg gjøre også for å gå ned i vekt også. Jeg hadde for mye fett på kroppen og følte meg langt ifra vel.

  Og nei, fett gir heller ikke tette blodårer som jeg trodde før. Flere medisinske miljøer erkjenner nå at det er karbohydratene og sterkt bearbeidet fett som er synderne. Sterkt bearbeidet fett finner du i f.eks i mange ferdigprodukter som suppeposer/sauser og såkalte lett smør (margariner). Så viktig å bruke ordentlig smør. Ikke melange og slikt. Men store mengder karbohydrater og fett sammen er ikke å anbefale. Jeg kan forklare det enkelt ved at kroppen på et høykarbo  kosthold bruker karbo som energikilde. Kroppen forbrenner karbo, mens vet et lavkarbo høyfett kosthold så bruker kroppen fett istedenfor karbohydrater som energi. Så dermed er det ikke slik at man må ha masse karbo for å trene, for kroppen din går over til å brenne fettet. Og et bra bonus er jo at studier har vist at folk med lavkarbo høyfett kosthold fikk en økt fettforbrenning med 36% ved trening, mens de med med lavfett-høykarbo gikk ned med 5% i fettforbrenning ved trening. Mer om denne studien kan du lese her (LINK)

  Mads er ganske smart, og har lært med masse. Da han har god forståelse på kroppen og andre gluping ting. Dette har han forklart i korte trekk. Så får vi håpe jeg har klart å formidle det rett:

  Lavkarbo går ut på å holde et stabilt blodsukker. Insulinet styrer blodsukkeret som sikkert mange vet, men det styrer også kroppens evne til å hente ut lagret energi i cellene. Så ved inntak av store mengder karbohydrater blokkeres kroppens evne til å hente ut lagret energi/fett.  Og dermed lagrer kroppen fettet man spiser fordi karbohydratene da er en lettere energikilde for kroppen.  Mens på lavkarbo har man et stabilt blodsukker og kroppen har da tilgang til fettressurser/energi som ligger lagret. PS: insulin påvirker også alle andre hormoner i kroppen.  Kroppen kan omdanne karbohydrater til fett, men fettet lagres da i kroppen (høyt karboinnhold), men kroppen kan også omdanne fett til brukbar energi (Lavkarbo). Det vil si at fett ved høykarbo kosthold lagres i kroppen, mens fett ved inntak av lite karbohydrater blir brukt i tilegg til at kroppen også bruker fett som allerede er lagret i kroppen fra før (det er jo en kjempefordel)  - Drikker du mye sukkerfri brus/ sukkerfri saft? Og tror du det er farlig for kroppen å drikke mye av dette?

  Mange kan oppleve at vekten går tregere ned med kunstig søtning. Og selv er jeg ikke for sukkerfri brus og saft i store mengder. Da de øker apetitten og man får et høyere søtsug med å drikke de. Selv har jeg en mor som har vært avhengi av lettbrus. Før var det tab extra og så ble det pepsi max. Jeg kan fortelle såpass at hun fikk vondt i hodet om hun ikke fikk i seg sin daglige dose med lettbrusen. Jeg tror mamma nå har sluttet med å drikke så store mengder som tidligere og hun er flink å drikke mye vann. Det er utrolig bra jobba, for det skal vist være veldig tungt. Mange folk kan ligge å spy i noen dager når de er på "avvenning" av lettbrusen. Det høres jo absolutt veldig skremmende ut spørr du meg. Selv har jeg aldri likt smaken heldigvis.Så folk som ikke er diabetikere ville jeg anbefalt å kutte ned på mengden, et glass innimellom går bra. Men ikke daglig, det ville ialefall ikke jeg selv gjort. Selv kan jeg drikke litt funlight en skjelden gang. Den inneholder også apartam og er vistnok ikke noe bedre. Så best er nok vann. Det kan jo varierer med agurk,jordbær osv oppi. Bare fantasien som setter grenser :)

  - Stemmer det at man kan spise kokesjokolade på lavkarbo? Og hvorfor kan man det, og ikke vanlig sjokolade? Er det tregere blodsukkerstigning ved kokesjokolade?

  Om man liker det så kan man ta seg litt ja, om man er fysen på noe. Det er selvfølgelig bedre enn vanlig sjokolade. Du må da velge en mørk sjokolade over 70% uten sukker. Vanlig kokesjokoalde fra butikk inneholder som regel mye sukker og dermed mye karbo. men på helsekost og i Sverige kan du finne mange bra. Hvordan blodsukkerstigningen er tørr jeg ikke utale meg om:) For jeg aner ikke.

  - Jeg har lagt på meg litt i sommer igjen, og føler at jeg har feilet. Men har bestemt meg for absolutt ikke gi opp og bare fortsette enda hardere utover høsten. Synes du det har vært utfordrende i sommer?

  Det er det viktigste ja, og ikke gi opp. Føler ikke sommeren har blitt for utfordrende. Maten har jo passet ypperlig for lavkarbo kostholdet, men noe junk og godis har det blitt. Så vekten går tregere da enn om man er 100% flink. Og noen få saftis av og til måtte til. Men ikke gått opp noe.

  -Hvordan trener du og hvor ofte?

  Til slutt må jeg bare si enda en gang, at du ser fantastisk ut og er virkelig en inspirasjon for meg! Spesielt siden jeg skal reise til varmere strøk i november;)

  Jeg sliter med en vond arm, så det eneste jeg kan gjøre er å gå turer, jogge og trene litt magemuskler ved situps. Jeg har vært veldig dårlig på å trene. Så det er absolutt ingen problem å gå ned i vekt uten trening. Men jeg er ikke stolt av å ha vært så lat :P Så jeg vil gjerne få satt skikkelig igang. Om jeg hadde trent så hadde jeg helt klart nådd målet mitt alt. jeg merker også at jeg har mer energi ved jogging nå enn tidligere. Og det er jo bevist at man ikke yter noe dårligere ved inntak av små mengder karbo. Selv om mange er overbevist om at man må ha masse masse karbo for å trene hardt. Mange idrettsutøver har et lavkarbo kosthold og det fungerer utmerket. Men for noen kan det ta 1 mnd før kroppen er skikkelig tilpasset det nye kostholdet. Og energien vil da kunne øke etter denne mnd :)

  • Lurer på om du vet om det er noe karbohydrater i ren sprit?:p For når jeg drekker så bruker jeg light sprite og sprit med en limebåt oppi, så veit du om det er karbovennlig?:)

  Det er lavkarbo med rein sprit ja :) Smirnof vodka 37,5 % har følgene næringsinnhold:

  Kalorier:222 kcal

  Protein:0 g

  Karbohydrat:0,1 g

  Fett:0 g

  Og lettbrusen har jo også 0. Så det er fint mulig å drikke sprit ja, men det en bør vite er at kroppen jobber da med å forbrenne alkoholen og ikke fettet. Jeg tar med dette på spørrerunden her jeg:)

   

  Da var alle spørsmålene besvart, håper dere lærte noe nytt eller fant noe spennende lesning :)

  Meg -12 eller 13 kg, har nå mistet 15 kg og begynner å bli fornøyd:)

  Velg et kosthold som passer deg og som du kan leve med, og prøv helst ut 1-2 mnd. Slik at du får gjort opp din egen mening om kostholdet er noe for deg. Hva slags kosthold man velger er opp til en selv :)

 • 12

  Svar på spørsmål om LAVKARBO del 1

  Da var jeg tilbake og klar for å svare på alle spørsmålene jeg fikk inn med tanke på lavkarbo. Jeg vil bare starte med å si at jeg absolutt ikke er noen mester innenfor dette kostholdet, men jeg har hatt det som kosthold siden slutten av januar. Og har til nå fått kjenne mange flotte fordeler med å legge om til et kosthold med mindre karbohydrater. Og at jeg har mistet 15 kg er jo en bra bonus. Har også satt meg en del inn i kostholdet og lest på noe studier rundt kostholdet.

  Så nå skal jeg prøve å svare så godt jeg klarer..

  • Hei! Nå er jeg i en litt problematisk situasjon. Skal nemlig på skoletur neste uke fra mandag til onsdag i Skjåk. Vi skal bo i lavo, men få servert mat et sted i nærheten, må lage med lunsj derfra selv. Noen forslag til hvordan jeg kan løse dette på en mest lavkarbovennelig måte? Hva kan jeg lage til lunsj når jeg skal gå til Galdhøpiggen, være på juving og rafting etc? Noen tur sjokolade jeg kan ta med?

   Blir veldig glad for litt hjelp:)

             Svar: Det er jeg sikker på du kommer til å løse veldig fint. Og du har en fordel ettersom du har et lavkarbo kosthold. For du slipper å bli likte fort sulten som andre som spiser brødskiver og slikt. Energi fra fett holder mye lenger i kroppen. Så det betyr at du kan yte bra på turen dere skal ha med bra med fett og proteiner. Det jeg ville gjort når det gjelder nistepakke var at jeg ville laget et lavkarbo brød på forhånd(et du liker) og skjært det opp i skiver. Ellers er lavkarbo knekkebrød også noe som man kan ha med.Og pålegg kan man på lavkarbo heldgivis spise mye av. Så da tar du bare mye pålegg med fett og protein på brødskivene eller knekkebrødene. Noen nøtter kan du også ha med som litt ekstra energi (kjøp på butikk og ha med deg). Paranøtter og valnøtter er de med minst karbo. Hvis du liker makrell i tomat så kan du gjerne ta med en slik boks sammen med litt majones og en gaffel. Det er veldig godt:) Og hvis noen spørr teite spørsmål så kan du bare si du er allergisk mot for mye hvetemel f.eks. Du kan ha med deg mørk sjokolade over 70% eller høyere uten sukker. Ved middag er det som regel bare å ikke spise pasta,potet,ris osv. Og om det er noe smør, rømme eller annet fett tilgjengelig så spis det. Ellers får du heller ta noen få nøtter etter mat, da får du i deg noe fett. Kanskje babybel osten er noe å ta meg seg på tur også:) God tur. Gleder meg til å høre hvordan det gikk.
  • Gleder meg masse til du svarer på alle disse spørsmålene! Men har et spørsmål jeg også.. Ser endel av det du spiser har du handlet i Sverige, er det mye som er billigere der.. Evt i hvordan butikker handler du da? Og hva er det som er billigere der iforhold til hjemme?

  Svar: Der har du observert bra ja, helt riktig :) Noen ting er billigere i Sverige, og dermed handler vi noen varer der. Men også fordi mange produkter i Sverige er mye renere enn her i Norge. Altså de har ikke tilsatt så mye stivelse i produktene. Ta f.eks Gøl pølsene fra Sverige som inneholder mye mindre karbohydrater enn de fleste pølsene her i Norge, men du får også tak i pølser med lite karbo her hjemme også. Ikke alle jeg liker så godt. Jeg handler for det meste på de store matvarebutikkene som maximat, Eurocash osv. Går gjerne innom 2 stk. For noen har bedre utvalg i en ting enn andre f.eks. Noe som er billigere er f.eks : Kjøttdeig/karbonadedeig, noen oster, kjøtt (svinekotelletter er gjerne billigere hjemme),Gøl pølser eller andre pølser med lite karbo, Flæskfilet/indrefilet av svin,hamburgere(finne de uten noe karbo omtrent), ferdig bernaise sauser med lite karbo og noe kjøttpålegg. Og på polet kan du jo f.eks spørre etter viner med lite karbohydrater/kolhydrater. Alt under 5 er ok.

  •  Hva gjør du på venninnekvelder? Det er vel typisk sjokolade, potetgull, og div snacks, mulig det er mat? Planlegger du slik at du også kan spise? Eller unner du deg noe?

          På vennindekvelder så pleier jeg som regel å ha det på lørdager. Ettersom vennindene bor i Drammen eller et lite stykke unnda. Så da legger jeg gjerne inn en utskeielsesdag, men om vi er på hytteturer prøver jeg å gjøre det beste ut av det. Ved at man på forhånd planlegger hva som skal spises av middager. På jenteturen vår hadde vi grilling og reker. Da var det jo enkelt. Hadde med lavkarbo potetsalat som jeg hadde laget, og den falt jo også i smak hos de andre. Og når vi skulle handle inn på butikken så kjøpte jeg en pakke med Fiberrik ( 2 g pr knekkebrød tror jeg det var) også spiser jeg jo samme pålegg som alle andre :) Så hjelper det litt på.
  •  Er du åpen om lavkarboen slik at vennene dine tar hensyn og slikt?

               Ja, jeg er veldig åpen om det. Og mange av de leser jo også bloggen min, og noen har tilogmed lagt om til et lavkarbo kosthold selv. Syntes det ikke er noe galt i å høre f.eks hva som skal bli servert til mat osv :) For kroppen min har igrunn aldri tålt hvitt mel i store mengder. Da er det litt lettere for meg å planlegge og alle vennene har til nå vist hensyn :) Heldigvis.

  • Hva skal du gjøre når du har nådd målet? Fortsette slik du gjør nå, eller øke litt karbo? Eller har du ikke tenkt de tankene enda?

            Når jeg har nådd målet kommer jeg nok til å øke litt på mengden karbohydrater i kostholdet. Men skal ialefall holde meg under 50, for da fungerer kroppen min veldig bra. Jeg burde ikke ligger over det sånn til det daglige. Jeg kommer også å fortsette med utskeielser som jeg også har nå. For min del er det veldig viktig å ikke bli for fanatisk og faktisk kunne unne seg noen utskeielser av og til. For da er det mye lettere å holde en livvstil. Og i alle livvstiler er det jo helt vanlig å skeie ut :) Men kommer til å fortsette med å holde meg unna pasta,ris og potet til hverdags. Jeg trodde jeg ikke kom til å klare meg uten, men jeg tenker ikke engang på det eller savner det. Så det er herlig.

  • Reker er sunt men synes det var VEL mye majones...
   Skjerpings

        Ja, den kommentaren kommer fra en Anonym og igrunn veldig useriøs. Og vedkommende har tydeligvis ikke fått meg seg at jeg har et lavkarbo kosthold. Det er heller ingen forskning som viser at fett i seg selv er farlig. Men kombinasjonen mye karbo og mye fett er ikke bra.

  • Har akkurat spist tomatsuppen du lagde en gang til middag, den var nydelig :-)
   Har også et spørsmål, hvitløk inneholder jo mye karbohydrater, men synes det er mange oppskrifter på lavkarbo som inneholder hvitløk? Har jeg misforstått noe eller er det greit å bruke det i maten ofte?

    Skjønner spørsmålet ditt ja:) For hvitøk inneholder en del karbo, så lurte på det samme selv. men ettersom man bruker så lite så tror jeg det skal gå veldig fint:) Selv så bruker jeg det ialefall ganske så ofte, for er veldig glad i det :) Men bruker aldri så store mengder uansett. Sånn for å være på den sikre siden.

  • Hei! Hva står på en normal handleliste hos dere?
   Hva som må være på plass til en uke f.eks.
   Super blogg!

      Vi har veldig mye kjøtt og slikt i fryseren, så vi handler igrunn inn tilbehøret som vi trenger til f.eks kjøttet. Kyllingfilet handler vi som regel inn i Norge. Vi har pleid å kjøpe first price sin frosne. Den er god og billig.  Laks er også noe vi kjøper på butikken en del. Og som tilbehør, altså det vi handler på butikken til vanlig kan jeg nevne blandt annet. Gulost, ekte majones, meierismør, fløte, Grønnsaker som brokkoli, blomkål,løk,purre, hvitløk og det vi måtte ønske av grønnsaker som vokser over bakken. Mye salater, spesielt glad i ruccola inn i en salatblanding. Avocado, makrell i tomat og annet godt pålegg, nøtter, Creme fraiche, rømme og en del frø til baking. Frosne bringebær som brukes til smoothie.  Vi prøver å planlegge for en uke, slik at vi handler inn det vi trenger.

  • Hei =)
   Må si du skriver en veldig fin blogg. Kjekt å følge med på vektnedgangen din =)
   Jeg har et spørsmål: synes du at utgiftene på mat har gått opp etter at du begynte på lavkarbokostholdet? Jeg har nylig startet på et lavkarbokosthold, og ved å erstatte vanlig mel og sukker med produkter fra helsekostbutikker, synes jeg det kan bli litt dyrt.

       Takk for koselig ord :) Hadde de samme tankene da jeg starter, men har helt ærlig ikke merket noen forskjeller på utgiftene, syntes nesten jeg bruker mindre penger nå enn tidligere. Tidliger hadde man gjerne lyst på masse ekstra når man var på butikken, og det blir mye penger i lengden. Jeg spiste også mer før, men nå som jeg har et såpass stabilt blodsukker trenger ikke kroppen min mat hver 3. time lenger. Den holder seg mye lenger og jeg spiser også mindre porsjoner enn tidligere. Mer fett gjør at man ikke trenger like store porsjoner. Karbohydrater fra f.eks mel,ris,pasta og potet gjør som oftest at man blir mer sulten og spiser mer. Og egg er billig ;) Sukrin og andre ting fra helsekost kan gjerne være en del dyrer ja, men samtidig så bruker man mye mindre mengder. Man blir ikke lenger like sugen på søtt. Og ta f.eks johannesbrødkjernemel så trenger man jo kun 1ts, men med hvetemel trenger man mye større mengder. Så produktene blir drøyere i bruk :)

  Dette var del 1, del 2 kommer senere :)

  Håper det var nyttig

   

   

   

 • 12

  Jan Thomas på LAVKARBO??

  Innlegget blir lagt inn på nytt i dag, ettersom det var noe feil med bloggen i går. Noe ekstra er føyd til :)

  Leste flere steder i dag at Jan Thomas har gått ned 13-14 kg

  Før og nå bilde fra db.no

   

  Jan Thomas har startet å trene og lagt om kostholdet sitt. Smart gjort tydligvis.

  Og han uttaler følgene til TV2:

  •      Hva er hemmeligheten?
  •      Jeg har ikke spist karbohydrater. Altså, noe har jeg fått i meg, men bare de gode karbohydratene og veldig lite. Jeg visste jeg hadde to måneder før maratonløpet jeg lever startet igjen, så da kjørte jeg disiplin som i gamle dager da jeg levde av kroppen min. Det har vært godt med ferie. Jeg var like fornøyd to dager etter at jeg reiste som to dager før jeg skulle hjem, og det betyr at jeg er uthvilt, sier han.

      Han legger til "Jeg har levd mye på fisk, kylling og salater."

  • Og til vg sier han følgende:
   I USA er sunn og økologisk mat tilgjengelig på hvert hjørne, så jeg la om kostholdet totalt. Fisk, kylling, grønnsaker, proteintilskudd, NO CARBS. Og ikke noe sukker, det er den aller største fienden.
  Du kan lese mer om Jan Thomas vektnedgang på linkene under

  TV2

  Dagbladet/kjendis.no

  Bra jobba ialefall. Gøy når trening og kosthold viser skikkelig resultater.

  Er det lavkarbo kosthold tro?? Høres sånn ut.

 • 24

  SPØRSMÅL om lavkarbokosthold til meg??

  Hei igjen alle vakre solstråler!!

  Da var jeg tilbake etter en fantastisk fin helg med gode venner og kjæreste. Jeg får daglig inn spørsmål fra flere som leser bloggen både her på bloggen og på mail. Og setter stor pris på alle de koselige tilbakemeldingene fra dere alle. Dere er fantastiske <3 <3 

  Her har dere meg før og etter at jeg mistet 13 kg. Nå har jeg mistet 15 kg, kun ved å gjøre små endringer ved kostholdet.
  Jeg har blandt annet fått en kommentar fra ei som heter Erika som skriver følgende:

  Hei :) jeg lurte på om du kunne ha en spm runde om lavkarbo, jag har en del ting jeg lurer på som jeg ikke finner svar på..Jeg spør hverfall om noen spm her jeg håper du vil svare på:)

  • Jeg er 1.60 og veier 70 kilo, er 19 år. Så lurer jeg på om lavkarbo hadde vært en bra diett for meg, eller trur du jeg kunne godt ned ca 10 kilo på å spise sundt å bare trene? for ned de vil jeg, mn jeg vet at jeg ikke hadde klart å spist lavkarbo i flere år uten noe "normal" mat.
  • Hvordan er de med alkohol? jeg drikker nesten hver helg, men vis jeg begynner på lavkarbo vil jeg ikke slutte å drikke, vil liksom leve ut ungdomstiden min:)
  • Jeg blir student nå, er Lavkarbo veldig dyrt?
  • Kan jeg eks. ta en hearbalife shake når jeg går på Lavkarbo?

  Det er sikkert mange der ute som har flere spørsmål angående kostholdet som jeg og mange andre har mistet mange kg på. Og hvorfor vi velger akkurat lavkarbo. Så da kjører vi igang med en spørsmålsrunde angående kosthold og trening.

  Meg fra siden. FØR OG ETTER...  Og Baksiden så er forandringen slik...
  Spørsmålene kan f.eks være innen disse kategoriene:

  • Lavkarbo og trening
  • Mat
  • Fordeler ved endring av kosthold

  Har du noen spørsmål til meg innen lavkarbo kostholdet?? Fyr løs:) Så skal jeg prøve å svare så godt som jeg klarer. Håper dere har mange bra og spennende spørsmål om kosthold, trening, helse og mat.


  Spørr i vei :) :)

 • 9

  Sliter du med MIGRENE?? Se hit

  I det nyeste nummeret av Allers står det om migrene. Hva den kan skyldes og hva man kan gjøre for å unngå den.  

  Lege og kostholdsekkspert Sofie Hexeberg skriver gledelig om hva migrene kan skyldes og hvordan man kan forebygge migrene. Hun har en klinikk i Sandvika, hvor hun hjelper blant annet folk som sliter med migrene.


  Bilde er hentet fra google. Sofie Hexeberg
  

  Dr. Sofie Hexeberg sier følgene om mye av årsaken til migrene:

  " En viktig årsak til migrene
  er for MYE karbohydrater i kosten.
  Dette resulterer i kraige sving-
  ninger i blodsukkeret"

  "Hun forklarer det
  med at inntak av mye karbohy-
  drater fører til høy insulinproduk-
  sjon som igjen fører til et raskt fall
  i blodsukkeret. Fallet kan bli for
  raskt, slik at kroppen reagerer
  med å produsere blant annet
  adrenalin som får blodsukkeret
  opp igjen. Adrenalin fører sam-
  tidig til at blodårene trekker seg
  sammen, noe som kan utløse
  migreneanfall."

  "Dr. Hexeberg er klar i sine råd
  til dem som plages med migrene:
  Benytt deg så mye du kan av
  naturlig, fet ? ikke bearbeidet
  ? mat og unngå
  kunstige
  søtningsmidler!
  Ta tilskudd av
  magnesium som
  får blodårene til
  å slappe av
  og som virker "

  Selv får jeg daglig tilbakemeldinger fra folk som har lagt om til et kosthol med mindre karbohydrater og som er veldig førnøyde. Noen gjør det for å gå ned i vekt, men andre gjør det pga andre helsemessige årsaker. Noen skriver til meg at de ikke har hatt noe migrene på laaang tid, og dette er svært uvanlig for de. Og andre beskriver mer energi, mindre behov for søvn, et stabilt blodsukker. Selv så elsker jeg det at jeg nå har et stabilt blodsukker, og ikke slike svingninger som jeg hadde før. Og en bra bonus er jo selvfølgelig at jeg har mistet 15 kg fra kroppen, men det trengte jeg ;)

  Og hvis du vil lese hele reportasjen i Allers kan du lese den HER

  Sliter du med migrene??

  Har du noen erfaring med å kutte ned på karbohydratene??  

 • 9

  LAVKARBOgruppe på facebook

  Har du et lavkarbo kosthold, eller kanskje du er inne på tanken?? Enten for å gå ned i vekt, eller rett og slett bare få en bedre helse med sunn og naturlig mat. Da bør du lese videre:)

  Selv har jeg mistet 15 kg ved å legge om kostholdet. Og har oppdaget mange helsemessige fordeler:)
  For en stund siden opprettet jeg en lavkarbogruppe på facebook. Grupper heter LAVKARBO BLOGGER OG OPPSKRIFTER. Vi er nå 555 medlemmer på gruppen.

  Det er en gruppe hvor man kan lese om hverandres fremgang og dele gode oppskrifter. Har du en egen lavkarbo blogg eller leser andre blogger om temaet så er du velkommen til å dele med oss andre på Siden. Så har du eller vet du om en god lavkarbo oppskrift er vi mange som blir glade for det...


  Ønsker du tips til Lavkarbo, så er dette gruppen for deg. Det finnes allerede mange spennede oppskrifter her inne, og mer skal det bli.

  (Trykk på bildet under for å komme til facebooksiden)


  Du kan også trykker på denne linker HER

  Alle er velkommen :):)

   

  http://www.handelsportal.no/

 • 9

  LAVKARBO oppskrifter


  
  I går satte jeg meg ned å kikket i arkivet mitt på bloggen, og bestemte meg for å sortere oppskriftene og lage en lettere sidemeny oversikt. Resultatet på sidemenyen ble slik:

   

  Sidemenyen finner du på høyre side på bloggforsiden  http://charlotte1987.blogg.no/
  

  Jeg kommer også etterhvert til å komme med flere lavkarbo ukemenyer, foreløpig er det kun en som ligger ute.

   

  Om du har et lavkarbo kosthold, eller er interesert i ett kan du gjerne melde deg inn i facebook gruppen: Lavkarbo blogger og oppskrifter, her finner du mye spennende fra bloggere og andre innen lavkarbo. GRUPPEN FINNER DU HER.

   

  Håper det ble litt lettere å finne frem til mine oppskrifter nå :) Litt mer orden :)

 • 26

  Oppdatering vektnedgang

  Mange av dere lurer sikkert på om vi holdt oss til lavkarbo i Riga, men svaret er nei. Det ble mye godsaker, god mat, gode drinker og ikke minst et par øl. Det ble utskeielse fra torsdag til tirsdag.

  Når en mohito koster rundt 30 kr klarer man virkelig ikke la vær. LOVE <3 Mohito <3    Jeg hadde før ferien gått ned hele 14 kg, så jeg følte ikke noen skam for å skeie ut over en slik periode. Ettersom kroppen min tåler svært lite karbohydrater fra før av fikk jeg jo merke at den likte ikke dette så godt som mitt dagligdagse lavkarbo kosthold. Den har alltid vært sensitiv for karbo, så jeg regnet med å gå opp litt i vekt. Det er som som regel bare vann og avfallsstoffer som samler seg opp, så det forsvinner fort.

  Jeg hadde gått opp nesten 2 kg med væske og avfallstoffer, så fikk litt sjokk. Så tirsdagen var det pån igjen med lavkarbo. I dag( ONSDAG) hadde jeg gått ned de 2 ferie kg + omtrent 1 kg til. Det vil si at jeg i utgansgspunktet gikk ned i vekt ved å ha en lang utskeielse. Dette har skjedd før også. Virker som jeg får skikkelig fart på forbrenningen igjen.

  Så nå er jeg da altså nesten 15 kg lettere enn fra jeg startet i slutten av Januar:) JIPPI!!! Gleder meg til enda fler, man føler kroppen fungerer så mye bedre.

  Skal få tatt noen nye etter bilder snart også av kropp, men venter litt til ;) Om dere vil se FØR og ETTER bilder ved -12 kg finner dere det HER

  Hvordan går det med deres vekt i sommer, noen vektoppgang eller vektnedgang??

  Flere som koser seg noen dager i sommerferien?? (ER LOV DET ;) )

 • 20

  Sjokoladekake/brownies (Lavkarbo)

  Denne oppskriften fant jeg i boken "Bakeglede uten sukker". Det kalles der vistnok for kladdekake, men jeg vil nesten kalle den for brownies. Smaken var vedlig god, men kaken er litt tynnere enn det man er vant til på sjokoladekaker med mel. Og litt annen konsistens. Vi likte den ialefall godt. Koste oss med den når vi feiret fantastiske 3,5 år som kjærester;)


  Jeg hadde satt frem valnøtter, for jeg tenkte å finkutte litt å ha i røra, men det glemte jeg...

  Ingredienser:

  • 100g smør
  • 3 egg
  • 1 1/4 dl sukrin
  • 1/2 ss fiberhusk
  • 3 ss kakao
  • 1/2 ts vanilje
  1. sett ovnen på 200 grader
  2. Bruk en springform(21cm i diameter) Jeg tror min var litt større, og dermed ble kaken tynnere. Smør bunnen med smør.
  3. Smelt smøret på lav varme
  4. Visp egg og sukrin til det blir luftig (eggedosis) og tilsett så smøret
  5. Bland sammen alle de tørre ingrediensene og rør dem godt inn i eggedosisen.
  6. Hell røren i formen og stek i ca 10 min.
  7. oppbegar kaken kaldt og server den kjølig


  Så om du har en mindre rundt kakeform bruk det, så slipper du så tynne kakestykker.

     

  Serverte med pisket krem og Norske jordbær, legg merke til NORSKE ;) Om du vil ha mindre karbo kan du bruke bringebær.

 • 13

  Derfor bør du holde deg unna ferdigmat (suppeposer/sauser og kjeks)

  VIKTIG!!

  Det aller beste og sunneste er selvsagt å lage maten fra bunnen av. Og det smaker jo mye bedre. I tilegg vet du hva du putter i kroppen din. Mange posesupper/sauser er stappfulle med transfett. Helsedirektoratet advarer mot transfett. Folk har fetthysteri og prater om at fett er farlig for oss, ja noen typer som f.eks transfett er farlig.Transfetter det absolutt verste fettet du kan spise, fordidet øker det dårlige LDL-kolesterolet og senker det gode HDL-kolesterolet (hentet fra Norsk helseinformatikk). Noe som bidrar til fettavleiringer i blodårene og dermed også økt risiko for hjerte og karsykdommer. Transfett finner du blandt annet i margarin, kjeks og kaker med lang holdbarhet og i mye ferdigmat. Selv i noen typer babymat, og det er virkelig skremmende. I USA er det påbudt med merking av varer som inneholder transfett. Men som sagt er dette noe folk velger om de vil dytte i kroppen sin, jeg bare legger frem fakta:)  

  

  Risikoen for hjerte- og karsykdom øker med 25 prosent ved inntak av ca. 5 gram transfett om dagen, I følge The New England Journal of Medicin. Pommes frites fra Mc Donald's inneholder til sammenligning ca. 4 g transfett.

  Høyt inntak av transfett kan også føre til kreft, ifølge flere undersøkelser.

  Hentet fra kk.no

  VERSTINGENE

  1. Oljer, margarin og flytende plantefett
  Delvis hydrogenerte oljer inneholder transfett. Solsikkeolje, soyaolje, maisolje og varmpresset rapsolje er blant verstingene. I norsk margarin skal herdet vegetabilsk olje eller delvis hydrogenert fett nå være fjernet. Gå for kaldpressede oljer på salater, men ikke bruk disse til steking, bruk meierismør eller kokosfett. Salatdressinger, majones og påleggssalater kan også inneholde mye transfett.

  2. Fritert mat
  Frityroljer inneholder mye transfett. Hold deg unna pommes frites og gå forbi smultringboden på hjørnet.

  3. Kjeks og kjøpekaker
  Datostemplede bakervarer, kaker, kjeks og muffins er en av de store synderne. Norske kjeks inneholder ikke transfett, men sjekk utenlandsk kjeks og billigmerker.

  4. Potetgull og snacks
  Potetgull, popcorn og annen snacks inneholder mye transfett. Selv snacks som skal inneholde lite fett, kan inneholde denne typen fett. Ferdig dip bør du også sjekke varedeklarasjonen på.

  5. Dessert
  Kakemiks, paideigmiks, dessertpulver og kakepynt kan inneholde ganske mange gram transfett per porsjon. Sjekk innholdsfortegnelsen.

  6. Suppe- og sausepakker
  Buljongterninger, nudler, supper og sausepakker inneholder vegetabilsk fett som kan være hydrogenert.

  7. Frossenmat
  Frossenmat inneholder generelt sett mye transfett. Fiskepinner og annen fritert fisk er gjerne stekt i delvis herdet hydrogenert olje. Også snitzler og annen panert mat. Sjekk også varedeklarasjonen på paier og annen frossen mat, selv lav-fett produktene kan inneholde transfett.

  8. Søt frokost
  Søte frokostblandinger, sjokoladepålegg og annet søtt pålegg kan inneholde transfett. Det samme gjelder protein- og energibarer, selv om de gjerne er merket med ?sunne?.

  9. Godteri
  Sjokolade, karameller og annet godteri. ?Gummigodteri? som ikke inneholder fett, inneholder heller ikke transfett.

  10. Kaffe og krem
  Cappuccinopulver, smakssatt kaffe, krem på boks og fløteerstatninger er dessverre på verstinglisten.

  Konklusjonen må bli at naturlig mat, hjemmelaget av friske råvarer er best. Og fett er ikke farlig i seg selv, men det er tranfettet som er farlig. Og er i stor grad med på å skape hjerte- og karsykdommer. Jeg håper virkelig myndighetene tar dete på alvor nå og får fjernet dette drittet fra maten. Eller i det minste merke det bedre.

  Om du vil lese mer om dette kan du se på en artikkel som stod nylig i Bergens tidende. BLIR LURT TIL Å SPISE FARLIG OLJE

   Men som sagt, ditt valg hva du spiser:) Bare sier det.

  Så homemade is the best folkens ;) For tiden lager jeg det meste av mat fra bunnen, og på dette har jeg mistet 13 kg. Sier seg selv at det er bedre for kroppen da.


   

 • 19

  Pavlova kake Lavkarbo/Orginal

  Siden bloggen er 2 år i dag så tenkte jeg å dele en god kakeoppskrift med dere :)

  Pavlova er min favorittkake og dermed måtte jeg prøve å lage en lavkarbo versjon. Jeg var usikker på hvor mye sukrin jeg skulle bruke. På lavkarbo forumet brukte de halvparten av mengden jeg brukte med vanlig sukker, men enda tror jeg at jeg skal prøve med enda litt mindre sukrin neste gang jeg lager denne.

  Når man spiser sukrin rent kan man merke at det har en litt isende smak, men på grøt eller i pisket krem smaker den akkurat som vanlig sukker. Men jeg må inrømme at bunnen på pavlova kakene iset litt i munnen, men det ble bedre når kremen og bærene var på. Jeg ville derfor brukt litt mindre enn 100 g sukrin, en kan godt prøve med 50g isteden.

  Marengs :

  • 4 eggehviter
  • 100 g sukrin( Svigermor hadde prøvd med 50g og det var søtt nok i massevis.) Så bruk heller 50 g
  • 1/4 ts salt
  • 1 ts Klar eddik eller bringebæreddik
  • 1 ts JBK(johannesbrødkjernemel)

  Kremen:

  • Kremfløte
  • noen ts med sukrin, etter smak.
  • Noen dråper med vanilje essens

  På toppen: Friske bær etter eget ønske, for meg er pavlova med jordbær og blåbær. Nam nam.

  Fremgang:

  1. Start med å sette ovnen på 150-160 g
  2. Bruk en helt ren miksebolle. Det sies at man helst skal bruke metall eller glass bolle, men selv brukte jeg plastbolle.
  3. Pisk sammen eggehvittene med sukrinen, med kjøkkenmaskin eller stavmikser.
  4. Når skummet begynner å få litt tykkelse kan du tilsette salt,jbk og eddik mens du fortsetter å piske. Så skal det piskes enda mer så det blir helt tykkt skum. De renner heller ikke utover når du skal legge små runde kaker på bakepapiret.  

  Stekes i ovnen i ca 25-30 min, men om du skal lage en stor kake istedenfor flere små anbefaler jeg rundt 50 min steketid. Ta ikke kakene ut av ovnen, men la de stå med ovnsdøren litt åpen til de har fått kjølt seg ned.

  Ps: kakene er ikke stive etter ca 25-30 min, men de blir det når de får hvile i ovnen med døren litt på gløtt. Marengsen skal være sprø utenpå, og litt mykere inni.

  Så pisker du ønsket mengde fløte med litt sukrin og noen dråper med vanilje essens. Legg kremen på de stykkene du skal spise, rett før serveringen og strø på med bær.

     

  Vil du ha oppskriften på Pavlova kake som ikke er lavkarbo kan du trykke HER

   

  Har du smakt Pavlova??

 • 13

  Hvor mange sukkerbiter i Grandiosa..


  Bildet fra http://lavkarboliv.blogg.no


  Visste du at pizza Grandiosa inneholder karbohydrater som tilsvarer 76 sukkerbiter...

  I tilegg inneholder den 5 ganger så mye salt som kroppen har godt av. Min kjære elser Grandis, så denne skal jeg vise til han.

   

  Shiiiiiit. Fikk meg litt av en bakoversveis da jeg leste dette på bloggen til RONNIE.  Han er nå 27,5 kg lettere og har en god helse ved å ha lagt om kostholdet sitt og kuttet ned på sine usunne vaner. Anbefaler alle å ta en titt innom bloggen.

   

  Det er mye annet jeg heller vil spise da, enne å få i meg det som tilsvarer 27 sukkerbiter!

 • 18

  Margarin VS Smør

  Unaturlig VS naturlig

  Ved laging av margarin brukes blant annet:
  Natronlut, bensin, aceton, fosforsyre, blekemiddel og natriummetylat.

  

  • Margarin er industrielt og ikke naturlig. Mens smør har vi spist i 1000-vis av år.Med margarinens høye innhold av flerumettet fett (omega-6), er det  ikke egnet for oppvarming.

   

  • Transfett er bare én av mange grunner til ikke å spise margarin... De er laget av umettet fett som er kraftig bearbeidet - og dette tåler ikke fettet. Det blir dannet frie radikaler, dimerer, polymerer + transfett. I tillegg blir den potensielt sunne siden ved oljen borte. Ikke sunne fettsyrer + biprodukter = margarin.


  • Margarin bidrar til å forverre skjevheten mellom omega-6 og omega-3 i vårt vestlige kosthold (som igjen kan være årsak til eller forverre revmatisme, astma, allergier, høyt blodtrykk m.m.)
  • Smør er et naturprodukt basert på fløte. Vanligvis er råvaren til smørproduksjon
   hos oss og i de fleste andre land basert på kumelk.

   •  Smør er mettet fett som tåler høy temperatur. Der med er smør godt egnet til steking.

   • Smør er veldig rik på vitaminene A, D, E og K2.

  Her kan du se prosessen av hvordan margarin og smør blir produsert:
  

  

  Ganske skremmende hvor forskjellig de 2 prosessene er. Dette er noe jeg tror mange ikke er klar over, selv var jeg ikke klar over det. Jeg har aldri vært noe begeistret for margaring, lite smak. Men bremykt er noe jeg elsker og er redd for at det er en slags smørmargarin. Den består av 70 % smør og 30% olje. Og jeg tror at oljen er varmebehandlet en del. Og på mange steder står det bremykt margarin. Så fremmover blir det å velge naturlig smør.

   

  Så hva velger du?? Margarin eller smør??

  Var du klar over dette??

 • 6

  Ny LAVKARBO gruppe på facebook

  Jeg har nå opprettet en side på facebook for de som følger et lavkarbo kosthold eller for dere andre som snuser litt på dette kostholdet. Her vil jeg at alle kan dele sin egen blogg om lavkarbo og andre blogger som legger ut lavkarbo oppskrifter.

  Del linker til blogger som har et lavkarbo kosthold, del linker til gode oppskrifter eller rett og slett del dine egne oppskrifter med andre. Del gjerne også gode tips med hensyn til lavkarbo kosthold.

  Jeg ønsker dere alle velkommen og gleder meg til å se spennende tips og oppskrifter fra dere <3 Meld dere inn i gruppen ved å trykke på boksen over.

  Eller trykk liker 

   

 • 11

  Da lærte jeg noe nytt (Lavkarbo)

  I dag som veldig mange andre dager var jeg innom bloggen til Lena. Hun har en utrolig bra blogg som omhandler lavkarbokostholdet. I dag lærte jeg noe nytt som jeg tenkte å videreformidle til dere lesere.

   

  Jeg har allid trodd at mais er mais og de inneholder masse karbohydrater, enten det er maiskorn,maiskolber eller minimais. Der har jeg vist tatt feil. For minimais inneholder nemmlig bare  1,4 g karbo pr 100g( matvareguiden.no)  Karbohydrater pr 100 g

  Maiskorn hermetisk: 16,6 g karbohydrater

  Maiskolber fryste: 22 g karbohydrater

  Hermetiske maiskolber: 14 g karbohydrater

  Babymais/miimais: 1,4 g karbohydrater

  Mens rå løk inneholder faktisk en del mer enn abymais. For rå løk inneholder 5,7 og steker du den så inneholder den noen fler karber.

   

  Så da kan jeg altså ha litt minimais i wok om jeg ønsker det :) Herlig!

  Bloggen til Lena finner dere HER

   

  Ante du dette om minimaisen??

   

 • 10

  Cocosa kokosolje

  Etter å ha vært inne på bloggen til Vegard fikk jeg inspirasjon til å legge ut litt info om Cocosa kokosoljene som jeg bruker til daglig og er til nå veldig fornøyd med. Og flere av dere ville også vite mer om denne og hvofor denne type olje er så bra. Det finnes 2 ulike typer.


  Cocosa Extra Virgin gir deg en eksotisk duft og smak av de tropiske øyer: Bare det ferske, rene, hvite kjøttet fra håndplukkede kokosnøtter med høyt nærings- og smaksinnhold blir brukt til å kaldpresse oljen. Innen 2 timer etter at kokosnøtten åpnes, utvinnes oljen gjennom en sentrifugeringsteknologi som på en enestående måte bevarer den nydelige smaken og duften av kokos, tillegg til det brede næringsspekteret: Laurinsyre, caprinsyre, caprylsyre, vitaminer, mineraler og anti-oksidanter som beskytter oljen og gir den naturlig lang holdbarhet og stabilitet. Cocosa Extra Virgin gir deg hele spekteret av kokosoljens fordeler; benytt den som kosttilskudd eller som matolje. Cocosa Extra Virgin er økologisk og Debio-godkjent.


  Cocosa Pure er den optimale matoljen: Uten smak og lukt, og rik på laurinsyre og andre mellomlange fettsyrer. Oljen presses av tørket kokoskjøtt, uten bruk av kjemiske løsningsmidler og raffineres på skånsom måte for å fjerne de finere næringsstoffene som ødelegges ved høy varme. Den ideelle matlagings- og stekeoljen for deg som vil unngå dårlige planteoljer og transfettsyrer. Cocosa Pure er økologisk og Debio-godkjent.
  


  Kokosolje er:

  - stimulerende for fettforbrenningen

  - en fantastisk energikilde

  - immunstyrkende

  - godt for skjoldbruskkjertelen

  - ideell i lavkarbohydratkosthold


  KOKOSOLJENS SAMMENSETNING

  Kokosolje blir flytende ved 24 grader C og består av ca. 2 % flerumettet fett, 6 % enumettet og 92 % mettet fett. Det er de mellomlange, mettede fettsyrene ? som utgjør 68 % av de mettede fettet ? som først og fremst gjør kokosolje til en helseolje. De inneholder færre kalorier enn de lange mettede fettsyrene i animalsk fett. De mellomlange fettsyrene fordøyes lett, forbrennes lett, reduserer infeksjoner m.m.

  GOD ENERGIKILDE

  Kokosolje gir en rask innsprøytning av energi fordi den i hovedsak består av de mellomlange, mettede fettsyrene, som fordøyelse og forbrennes lett. Kokosolje gir deg også energi som varer, i motsetning til høyglykemiske karbohydrater, som forårsaker store svingninger i blodsukkeret.

  Kokosolje stimulerer også skjoldbruskkjertelen ? den sentrale delen av kroppens stoffskifte. Når denne kjertelen jobber for sent, går kroppen på sparebluss, noe som kan resultere i tretthet og overvekt. Når skjoldbruskkjertelen arbeider aktivt, kan kroppen øke tempoet igjen.

  FETT SKRUR PÅ FETTFORBRENNINGEN

  Karbohydrater reduserer fettforbrenningen, mens proteiner og fett øker den. De mellomlange fettsyrene i kokosolje øker forbrenningen mer enn proteiner, og opp til tre ganger mer enn animalsk fett. Når forbrenningen øker, reduseres ikke bare kroppsfettet, men også kolesterolet. Et fornuftig kostholdsprogram for lavere vekt og bedre helse er derfor: Reduser inntaket av karbohydrater (spesielt de raske, fra hvitt mel og sukker), øk inntaket av grønnsaker, gode proteinkilder, kokosolje og essensielle fettsyrer. 2)

  STYRKER IMMUNFORSVARET

  I kokosolje er det hele 48 % laurinsyre og 15 % av andre mellomlange fettsyrer. 1)

  Laurinsyre er kjent for sin immunstyrkende evne ? blant annet inneholder morsmelk hele 12 % laurinsyre.

   

  Ved å tilføre kokosolje gjennom kostholdet kan vi avlaste immunforsvaret og dermed hjelpe kroppen til å få et sterkere skjold mot de årlige bakterie- og virusinfeksjonene.

  INNHOLD:

  Cocosa Pure er en høykvalitets kokosolje uten smak og lukt. Oljen presses av tørket kokoskjøtt, uten bruk av kjemiske løsningsmidler og raffineres på skånsom måte for å fjerne de finere næringsstoffene som ødelegges ved høy varme. Cocosa Pureinneholder ikke verken konserveringsmidler eller andre tilsetningsstoffer.

  (info om Cocosa er hentet fra x-life.no)

   

   

  Bruk/dosering

  Cocosa Pure Coconut Oil: Bytt ut din vanlige stekeolje med denne. Den er uten smak og lukt, tåler høyere temperaturer og er ideell til matlaging.

  Cocosa Extra Virgin Coconut Oil: Er kaldpresset av ferskt kokoskjøtt og har et bredt spekter av vitaminer, mineraler og antioksidanter. Den har en nydelig duft og smak av kokos og er derfor god å innta bar, på brødskiven, i shaker/ smoothies, bakverk, til baking og steking ved lave temperatur - kan også blandes med smør eller annet stekefett. Be gjerne om vårt oppskriftshefte!

  Terapeutisk dosering: For å maksimere energi, fettforbrenning og immuneffekt bør du innta minimum 3 spiseskjeer per dag, men husk å redusere inntaket av karbohydrater når du øker fettinnaket.  Fett og oljer skal bearbeides av leveren, og selv om kokosnøttolje er lettere fordøyelige enn andre fettkilder, kan tålegrensen variere fra person til person. Oppstår svak kvalme, trapp ned på doseringen, og bygg deg heller gradvis opp til anbefalt dosering.

  Ingredienser

  Extra Virgin: 100% uraffinert kokosolje, kaldpresset av ferskt kokoskjøtt. Ingen konserveringsmidler, ingen tilsetningsstoffer.

  Oppbevaring

  Oljen kan oppbevares i romtemperatur; blir flytende ved 24 C.
  Håper dette var nyttig informasjon. Ønsker du enda mer informasjon om poduktet kan du lese mer om de HER

   

  Hilsen hun som nå sitter å koser seg med en ts med kokosolje!!

 • 26

  Hvordan jeg gikk ned 12 kg, svar på spørsmål

  Etter å ha lagt ut DETTE innlegget med før og etterbilder av kroppen min med et vekttap på 12 kg på ca 4 mnd fikk jeg utrolig mange søte tilbakemeldinger fra dere. Dere skal bare vite at jeg satt utrolig stor pris på dette, og for noen vakre ord dere ga meg. Det hjelper virkelig på til å fortsette motivasjonen mot de siste kg jeg har igjen.  // 28. Januar// 29. Mai//

  Etter forige innlegg fikk jeg også inn en del spørsmål fra dere, som jeg skal prøve å svare så godt jeg klarer på. Så da er det bare å sette igang. Mange av spørsmålene gikk ut på hvordan jeg hadde klart det på så kort tid og hvor mye jeg trente. Så da tok jeg ikke med de samme spørsmålene fler ganger.

  Kan du legge ut i et innlegg hva du har gjort med trening, hva du spiste?

  For å være helt ærlig har det blitt lite med trening. Jeg har kanskje kommet meg ut på 4 joggeturer etter at jeg startet med kostholdet, men trening er såklart sunt og bra for kroppen. Så dette er noe jeg merker det blir mer av nå fremmover. Dessuten er det og mye lettere å legge ut på joggeturer nå som kroppen han blitt en del lettere. Før kunne det gjerne bli en stor belastning. Men for å være ærlig er dette virkelig et kosthold for latsabber, men trening er jo veldig bra. Så hadde jeg trent i tilegg ville sansynsligvis mitt vekttap vært enda større. Jeg holder meg mye i aktivitet på jobben da, ettersom jeg jobber i en naturbarnehage. Og er på lange skogsturer og hele tiden i aktivitet.

  Det jeg spiser er sunn og næringsrik mat. Jeg lager mange av rettene fra bunnen av, da mange av ferdigproduktene i dag inneholder mye stivelse/sukker og andre unaturlige ting. Og rettene har også lavt innhold av karbohydrater og et høyere innhold av fett og protein. Alt av potet,ris,mel, pasta, vanlig brød har jeg kuttet ut. Jeg lager derimot eget brød og knekkebrød som jeg kan spise til frokost eller Lunsj.

  Jeg spiser enormt masse godt mat, og mye av det jeg spiser ligger her inn på bloggen og mest på kategorien LAVKARBO til høyre. Der finner dere frokostforslag,lunsjforslag og middagsforslag. Og har funnet andre erstatninger for de matvarere jeg ikke spiser.

  Hvor mye trener du i uka og hvordan fungerer kostholdet ditt?

  Jeg har vært veldig sløv på trening, men nå fremmover tenker jeg å begynne å gå litt mer turer og jogge mer. Noen ganger i uken er nok lurt for kropp og helse.  Kostholdet mitt fungerer slik at jeg har kuttet ned på mye av karbohydratene. Nå som vekten raser ned har jeg holdt meg til det man kaller for ketose, som er en vei innen lavkarbo kostholdet. Det vil si at jeg holder meg til 15-20 g karbo om dagen. Jeg har slike ketosestix som kan teste om jeg er i ketose. På et vanlig kosthold med mye karbohydrater så bruker kroppen karbohydratene som "brennstoff" og lagrer fettet. Mens når man er i ketose så bruker kroppen vår fettet som "brennstoff" isteden. Så man brenner altså store mengder fett, og da er det ekstremt viktig at jeg får i meg nok med fett.Og en stor fordel med kostholdet er at man oppnår et stabilt blodsukker. Dermed holder man mye lenger på maten og får ikke like mye søtsug og behov for å småspise.

  Det er også fler og fler innen toppidrett som har lagt om til dette kostholdet. Da det har gitt dem mer energi og bedre prestasjoner.

  Hva gjorde du for og gå ned i vekt på såå kort tid?

  Mye av det er svart på over her, men jeg tenkte å legge ut hva jeg kan spise, hva jeg må ungå og hva jeg kan unne meg innimellom. Dette gjelder altså ved vektnedgang. Mange har også lavkarbo som et kosthold uten at de ønsker å gå ned i vekt. De gjør det grunnet mange helsemessige fordeler. Mange unner seg da gjerne litt mer av f.eks frukt,gulrøtter,nøtter osv. Det du spiser er i hovedsak mat som ikke har noen påvirkning på blodsukkeret vårt.    Hvordan skal du gå frem når du har nådd målet ditt? Hvilke endringer skal du gjøre for å holde vekten? Om du har tenkt så langt da:) :

  Joda, så lang har jeg selvfølgelig tenkt:) Etter å ha prøvd uendelig mye forskjellige dietter har jeg erfaring av at om man går tilbake til slik man spiste før igjen raser man opp det man gikk ned + noen kg ekstra. Så derfor har jeg helt fra starten av sett på dette som en sunn livsstilsendring og ikke en diett. Det vil si at jeg skal fortsette med dette kostholdet, men heller skeie ut litt innimellom. Så om jeg er på bursdager eller lignende er det ingen fare om jeg skeier ut. Og når det gjelder helgene så tenker jeg å kanskje unne meg noe godsaker hver lørdag eller annenhver lørdag. Det fine med kostholdsendringen er jo at jeg har mistet mye av suget på søtsaker. Og jeg savner absolutt ikke den maten jeg var redd for å savne. Det er en bra bivirkning av det å ha et stabilt blodsukker.

   

  Håper dere fikk svar på noe av det dere lurte på:)

 • 13

  Prøver ut nye og sunne helsekostprodukter

  I helgen var vi i Bergen og der fikk jeg smake på det berømte kokkosfettet som jeg har hørt så mye om fra før av. Har lest masse fra om det både på nett og hørt på radio. En sunn olje, hvor den ene kan varmes og dermed brukes i steking, frityr/foundue og annen varmat. Og den andre typen kan spises med skje kald, ha i smoothier ettersom hva man måtte ønske.

  Og ettersom vi følger et lavkarbokosthold her hjemme er det viktig å få i seg nok riktig fett. Og heldige som vi var så fikk vi med oss masse hjem fra Bergen. Snille foreldra til Mads som ga oss. Har allerede spist 1 ss daglig av den grønne typen (den med smak). Og gleder meg til å prøve de ut på andre måter også.


  Den grønne er den med smak som brukes kald og den brune er den som ikke setter noe smak og kan varmes opp. De små bruker jeg om jeg vil ha med meg på jobb osv. Når "svigerfar" bestiller store bestillinger får han med de på kjøpet tror jeg det var.

  Vi fikk også Udos Choice. Jeg har sliti litt med tørr hud i ansiktet etter jeg har startet på lavkarbo. Dette er vistnok fordi jeg ikke får i meg nokk fett fra oljer. Så har lest at denne kan hjelpe på dette og da skal jeg ta ca 3 ss daglig. Så skal gi tilbakemelding på hvordan det går. Nå får jeg ialefall skikkelig smørning innenfra. Kan blandes i drikke og salater også.  Og på helsekosten så kjøpte vi frøene vi har lest masse bra om. Frøene heter vel Chia frø, men produsenten er Chiax. De er utrolig næringsrike og inneholder blandt annet:  

  • 8x MER Omega-3 enn laks
  • 6x MER kalsium enn helmelk
  • 15x MER magnesium enn brokkoli
  • 30% MER antioksidanter enn blåbær
  • 50% MER Folat enn aspargeus
  • 3x MER jern enn spinat
  • 25% MER kostfiber enn linfrø

  ChiaX-frøet har sinn opprinnelse fra Aztek og Mayakulturen i mellom- og sydamerika for 500 år siden. Frøet kalte de for "løpermat" fordi litt frø og vann ga dem nok energi til å løpe hele dagen. Frøene dyrkes på spesielt nærings jord og under de beste klimatiske forhold, og uten bruk av sprøytemidler.

  Frøene har ingen smak og kan blandes med nesten all mat,vann,juice,smoothie eller youghurt. La det stå i 15-20 min mens frøene danner en gele. Rør om av og til. Kan også brukes i frokostblanding,vaffelrøre,fruktsalat,salater osv. Også flott til baking av brød eller kaker.

  Skikkelig supermat dette her!!

  Så nå er det bare for min del å sette igang å teste ut all denne bra maten.

   

  Har du prøvd noen av disse helsekostproduktene??

   

  

 • 35

  NED I VEKT uten lett produktene

  I går kom jeg over en artikkel på dagbladet som het hjernen styrer kroppsvekten din av en hjerneforsker ved navnet Martin Ingvar. En utrolig spennende artikkel som jeg skal skrive mer om under her, men først vil jeg starte med dette.  

  For noen dager siden skrev jeg et blogginnlegg om lettprodukter her på bloggen. Det var mange som allerede var klar over det jeg skrev om og hadde kuttet ut lettproduktene. Mens mange fikk også en liten tankevekker. Noe som blandt annet kom frem i innlegget er at i lettproduktene så fjerner de fettet, men fyller produktene med stivelse/sukker. Og naturlig fett har vist seg å være mye mer gunstig for kroppen vår enn det stivelse/sukker er. Så naturlig fett er altså bra for oss, men margariner er en type fett man bør holde seg vekke fra. Om du vil lese hele innlegget om lettproduktene og se hvor mye stivelse de tilsetter kan du lese innlegget mitt HER

  Martin Ingvar er hjerneforsker ved Karolinska institutet i Stockholm og har lenge interessert seg for hjernens belønningssystem og hvordan dette styrer vår adferd, også hva matfatet angår. Nå vil han dessuten ha et ord med i laget i den pågående kostholdsdebatten og ernæringsmyndighetene åpner nå for at det finnes ny forskning.

  " ifølge Ingvar nytter det ikke å få til en varig vektreduksjon ved å telle kalorier eller spise lettprodukter. For å lykkes må vi spise slik at vi samarbeider med hjernen, mener han"

  Artikkelen handler altså ikke om at vi kan tenke oss slanke osv, men den handler om hvordan hjernen vår reagerer når den får i seg ulike produkter. Så om du ønsker å ta av noen kg eller rett og slett ønsker deg en sunnere livsstil av helsemessige årsaker vil jeg absolutt anbefale å ta en titt på artikkelen som var i Dagbladet i går. Linken finner du HER


  Meg som har mistet 11 kg, kommer vistnok også godt frem i ansiktet ifølge venner og bekjente. Og flere sier jeg "stråler". Det er hyggelig å høre:)
  

  Det er en utrolig spennende og lærerik artikkel hvor man kan snappe til seg mange gode kostholdsråd. Hva bør vi egentlig putte i kroppen vår og hva bør vi helst holde oss unna. Utrolig spennende hva man kan finne ut ved forskning. Anbefaler alle å lese denne skikkelig og si gjerne hva dere syntes om artikkelen etterpå.

   

  Har du lest artikkelen??

  Hva syntes du om det hjerneforskeren utaler??

 • 11

  Visste du dette om lettprodukter??

  Har før fått høre at lettprodukter er værre å spise enn de ekte produktene, men har aldri helt trodd på dette. Jeg fikk høre at kroppen lettere klarte å forbrenne de ekte/orginale produktene kontra lettproduktene.  

  Etter å ha sett på et klipp med  ernæringsterapaut Siv Hauge på God morgen Norge fikk jeg lære hvorfor ikke lettprodukter er like bra som det man tror. Det de gjør med lettproduktene er at de fjerner fettet og tlsetter stivelse, som også kan regnes som sukker. Stivelse=sukker. # Dette måtte jeg virkelig sjekke nøyere opp, gikk inn på næringstabeller og så hva orginalproduktene og lettproduktene inneholdt. Og det Siv Hauge går ut å sier på tv ser ut til å stemme bra med hva jeg leser på innholdet. Så her kommer litt av det jeg fant. Ok om de fjerner fettet, men ser ikke poenget når de putter inn stivelse/sukker som etter min mening er værre.

  Så se spesielt nøye på hvordan karbohydratinnholdet endrer seg på lettproduktene. Jeg kunne laget en lang liste, men her er noen eksempler. Gå gjerne inn på http://www.matoppskrift.no/sider/karbo.asp?ID=A  og der kan du søke fra A til Å og sammenligne de ulike produktene.

  Creme Fraiche Orginal:  Ingridienser: Kremfløte og melkesyrekultur
  Næringsinnhold Per 100g         

  energi 1381 kJ (335 kcal)
  protein 2,2 g
  karbohydrat 2,9 g
  fett 35 g
  vitamin A 490 µg (61 %')
  riboflavin 0,15 mg (11 %')
  kalsium 80 mg (10 %')
  ' av referanseverdien

  Creme Fraiche Lett:

   

  Ingridienser: Helmelk, fløte, modifisert stivelse, emulgator (mono-og diglyserider av fettsyrer E471), stabilisator (pektin E 440, guarkjernemel E412) og melkesyrekultur.

  Næringsinnhold pr 100g

   

  energi 799 kJ (193 kcal)
  protein 2,8 g
  karbohydrat 5,0 g
  -hvorav: sukkerarter 5,0 g
  fett 18 g
  -hvorav: mettede fettsyrer 11 g
  kostfiber mindre enn 0,1 g
  natrium 0,04 g
  kalsium 95 mg (12 %')
  ' av referanseverdien

  Ekte majones:

  Ingredienser:  Soyaolje, vann, eggeplomme (5%) eddik, sukker, salt, fortykningsmiddel (guarkjernemel, xantangummi), konserveringsmiddel (kaliumsorbat, natriumbenzoat), surhetsregulerende middel (sitronsyre), aroma og fargestoff (betakaroten).

  Innhold pr. 100g
  Energi                730 ckal
  Protein                1g
  Karbohydrat        2g 
  Fett                80g
  Og på lettmajonesen snakker vi altså 8 g karbo pr 100g. Er en del høyere tall, selv om tallene er relativt lave.
  Lettmajones:

  Vann, soyaolje, maisstivelse, eggeplomme (4%), sukker, eddik, salt, fortykningsmiddel (guarkjernemel, xantangummi), konserveringsmiddel (kaliumsorbat, natriumbenzoat), surhetsregulerende middel (sitronsyre),aroma, fargestoff (betakaroten).
  Energi 1670 kJ (405 kcal)
  Protein 1 g
  Karbohydrat 8 g
  Fett 41 g
  Men det største sjokket fikk jeg vel på remuladen. Bare se her. Åssen er det mulig å klare å øke karbomengden så voldsomt ved å lage den om til lett. Virket litt ekstremt etter min mening.
  Mills ekte remulade:  
  Kalorier Kcal 618 Kcal
  Kilojoule 2545 Kj
  Vann 27 gram
  Protein 1,1 gram
  Karbohydrater 4,7 gram
  Fett 66,1 gram
  Stivelse           4,7 gram
  Mills lett remulade:


  

  Kalorier Kcal 478 Kcal
  Kilojoule 1991 Kj
  Vann 21 gram
  Protein 1,2 gram
  Karbohydrater 41,3 gram
  Stivelse            41,3 gram

  Selv så spiser jeg mye mindre mengder av orginalproduktene sammenlignet med lettproduktene. Merker jeg holder lenger på de, og blir ikke like fort sulten igjen. Jo mer stivelse dess mer svingninger i blodsukkeret. Så for å beholde mest mulig stabilt blodsukker kommer jeg fremmover til å bruke orginalproduktene fremfor lettprouktene. Men har før brukt masse lettprodukter, bare så det er sagt :)

   

   Mange av dere visste kanskje dette fra før, men håper det kom til nytte for noen:)

 • 7

  Dagens middag (Lavkarbo)

  I dag har jeg vært en latsabb som ikke gidder stå å lage tungvin middag. Og ettersom jeg driver å pakker til Danmark i morgen så er det ikke så mye tid til matlaging.

   

  Så her ble det noen first price grillpølser kylling og kalkun. De var utrolig gode, overaskende igrunn. Inneholder mer enn pølsene jeg får kjøpt i Sverige da. First price sine kylling og kalkun inneholder 5 g karbo pr 100 g.

   


  Idun sukkerfri ketchup og sennep. Dipp: creme fraiche,gressløk,hvitløkskrydder, grillkrydder og sitronpepper.


  Nå blir det pakking for alle penga. Må pakke for Mads også. Bortskjemt!! 

 • 32

  Fortsatt i ketose (bilde ketosestix)

  Her om dagen skrev jeg et innlegg om ketose. Innlegget heter Ned i vekt med ketose og du finner det her

   

  Som jeg skrev på søndag så var jeg ute med jentene lørdag på italiensk restaurant. Og jeg besilte en pasta rett. Jeg tok også karbo blokk tablettene mine. Det rare var at jeg ikke gikk ut av ketose. Den var bare veldig lys rosa, men ikke hvit. Hvit er altså negativ.

  I dag og i går viste stixsene slik som dette. Mørk og fin farge, kan kanskje drikke litt mer vann i morgen. For om den blir alt for mørk kan det tyde på dehydrering. Ser ut som fettforbrenningen er bra nå ialefall, og det er jo supert.  Bruker du ketosestix??

 • 10

  Dagens latskap middag

  I dag var det så varmt og ingen av oss orket tanken på å lage middag. Så da ble det så enkelt som kebab. Vi spørr da om å få kjøttet, salat og noe dressing i en boks. Og spiser det slik, og slipper dermed pitabrødet.

  Spørr gjerne om uten mais også, så slipper du unda de karbohydratene om du ønsker det også. Dressingen er selvfølgelig ikke helt lavkarbo vennlig, men tror ikke den gjør så stor skade.

  I boken til hexeberg står det at om man er ute og reiser og sliter med å finne mat å spise, kan man gjerne kjøpe kebab. Bare droppe å spise pitabrødet. Smart igrunn.  Man blir sykt mett da, så jeg orket kun halve og tok med restene hjem så jeg kan varme opp til i morgen. Digg.

   

  Lenge leve latskapen ;)

 • 35

  Karboblokk ved utskeielse ( Lavkarbo)

  Siste handletur i Sverige kjøpte vi Carb blocker på helsekosten. Det er tabletter som minsker opptaket av karbohydrater. Så vi tenkte disse var kjekke å ha om vi skulle skeie ut. Ikke bare pga vekten, men også det at man gjerne får luft i magen eller blir dårlig ved å spise mye sukker eller andre høykarbo produkter som pasta,ris og potet.  I går var jeg ute med jentene og vi skulle spise på Italiensk reastaurant. Jeg tenkte jeg kunne skeie ut, og det ble pasta. Pasta er noe jeg fra før ikke tåler sånn alt for godt. Det ser rett og slett ut som jeg er gravid når jeg spiser pasta. For pasta er jo som alle vet veldig behandlet og ikke det beste man dytter i kroppen akkurat.Og til dessert ble det sorbet is. Yammi.


  Pasta er veldig godt da, men ikke særlig sunt. Men lov å unne seg det av og til.


  En nydelig sorbet dessert.
  
  Jeg ble hoven og fikk vondt i magen. Så kom jeg på at jeg hadde carb block tablette i vesken. Og tok 3 stk. Det funket faktisk. Magen gikk ned igjen og smertene ga seg. Så om jeg skal ha utskeielse igjen skal jeg virkelig huske å ta 3 stk før maten. Selv så er både jeg og magen min veldig fornøyd med mitt nye kosthold uten for mye behandlet mat.

  Det rare var at jeg målte meg nå i kveld og jeg var enda i ketose, selv om stixsen var veeeldig lys rosa da. Så nå er det tilbake i ketose igjen, skal bli godt. For min del skal karboblokk tablettene alltid inntas før en eventuell utskeielse.

  Har du prøvd karboblokk ??

  Isåfall hva er dine erfaringer?

 • 36

  Ned i vekt med ketose

  Jeg får daglig mange spørsmål om mitt lavkarbo kosthold. Mye av infoen jeg har fra lavkarbo kostholdet er hentet fra bøker,lavkarbo.no også spørr jeg ofte svigermor som har holdt kurs i lavkarbo kosthold og selv hatt dette kostholdet noen år.

  Mange tror at lavkarbo kosthold betyr å kutte ut alt som heter karbohydrater. Dette er HELT feil. Jeg spiser også karbohydrater, men karbohydratene jeg får i meg kommer for det meste fra grønnsaker som vokser over bakken.

  Det finnes mange veier innen lavkarbo og det er ikke noe som er mer rett eller galt en annet. Ketose er ialefall en form som man går lett ned i vekt av. Det var hjelp av ketose at jeg gikk ned 11 kg realtivt fort. Nå har jeg vært ute av ketose en liten stund, og hatt litt utskeielser av og til også. Ikke gått noe opp i vekt av den grunn, men vekten har stått stille eller gått litt nedover. Så planen fremmover er igrunn å holde ketosen lenger og dermed gå ned de 10 siste kg mine, og etter det heller gå over til litt mer karbo. Men fortsatt følge lavkarbo kostholdet selvfølgelig. Kroppen stortrives her og slipper å være oppblåst i magen slik som tidligere.

  Etter hva jeg har lest så kan mengden karbo variere fra person til person om når man kommer i ketose. For min del er ketose å prøve å holde seg innenfor 15-20 g karbo dalig. Det er igrunn mye lettere enn jeg ville trodd. Og det at vekten går fort nedover er ikke akkurat negativt. Den beste måten å sjekk om man er i ketose er å kjøpe ketose stix, dette fåes kjøpt på noen Meny butikker og apotek. Det er plastikk strips som man tisser på. Og ketonene i urinen viser om du er i ketose eller ikke.

  Hvit = ikke i ketose

  Lyserosa-mørkerosa= Jippi, du er i ketose.

  Og i dag testet jeg, nå har jeg vært flink de siste dagene og jeg er inne i ketose igjen. Digg.

  Jeg har hele tiden trodd at jo mørkere jo bedre, så var en gang på mørkeste lilla der. Etter hva jeg hadde lest hadde man høyest fettfrobrenning der. Men i følge info på lavkarbo.no så viser det seg at om du ligger helt på det mørkeste er det et tegn på dehydrering. Dermed må du altså drikke mer vann. Har du drukket masse masse vann kan du oppleve at du havner på hvit. Det er rett og slett for at du har drikket for masse vann, og da vil den ikke vise relevant. Man vet jo det at om man drikker masse vann så tisser man jo rett og slett ut vann.

   

  Dette er hentet fra lavkarbo.no og tenkte jeg skulle dele det med dere:  

  HVA ER KETONER ?
  Ketoner er en normal og effektiv kilde til brennstoff og energi for kroppen vår. Ketoner produseres i leveren, - og kommer fra fettsyrer som blir dannet når kroppsfett brytes ned som erstatning for glukose/sukker. I en ketogen diett, som Atkins ? eller dietter som behandler barneepilepsi, kan de små mengder glukose som trenges for at kroppen skal fungere, dekkes av et minimum karbohydrater. Glukose kan også dannes i leveren ? fra proteiner.Når kroppen produserer ketoner og bruker dem som brennstoff kalles det for ?ketose?.

  HVORDAN KAN KETOSE HJELPE MEG Å TA AV ?

  De fleste dietter reduserer kalori inntak. Du tar av, - noe av det er fett, noe er muskelmasse. Mindre muskler betyr nedsatt stoffskifte, noe som gjør at der er vanskeligere å ta av, samtidig som du legger på deg lettere etterpå. Mens Ketose hjelper deg å forbrenne fett. Når du er i ketose bruker kroppen hovedsakelig fett som brennstoff (ketoner). Når du i tillegg spiser nok proteiner behøver ikke kroppen bryte ned muskelvev. Ketose setter også fortgang i forbrenningen. Når leveren omdanner fettet til ketoner kan det ikke bli til fett igjen ? i stedet blir det skilt ut gjennom urinen.

  MEN ER IKKE KETOSE FARLIG ?
  Det er ikke farlig å være i ketose på en lavkarbo diett. Kroppen vår er laget for effektiv bruk av ketoner som brennstoff når det ikke finnes glukose. Ketose blir ofte blandet med et lignende ord, ketoacidose. Ketoacidose er en livstruende tilstand for diabetikere. Og det handler ikke om keto- delen av ordet, men acid ? syre. Det ersyreforgiftning av blodet og skyldes opphopning av ketosyrer i blodet på grunn av alvorlig insulinmangel. De vanligste årsakene er ved nyoppstått type 1 diabetes og i tilfelle hvor mennesker med type 1 diabetes får annen sykdom med feber som øker behovet for insulin. I slike situasjoner vil blodsukkeret være høyt (over 15 mmol/l) og man finner sukker og ketonsyrer (ketoner) i urinen. Uten behandling vil man raskt blir alvorlig syk med bevisstløshet (diabetes koma). Kombinasjonen høyt blodsukker, sukker og ketoner i urinen bør føre til at man straks kontakter lege. Det er altså det høye blodsukkeret og syreforbindelsen som er farlig. Ketonene er en del av bildet og er et resultat av tilstanden ? IKKE årsaken. Diabetikere med type 1 diabetes kan trygt følge en ketogen diett for å ta av fettvekt, men under nøye oppfølging av lege da blodsukkeret må holdes lavt og stabilt.

  Her er et bilde av meg før og etter. Jeg har nå tatt av 11 kg og har ca 10 kg igjen. Så nå blir det ketose og trening fremover mot sommeren.  Så for å si det enkelt. På et kosthold med mye karbo bruker kroppen karbohydrater som brennstoff og lagrer mye av fettet, mens i ketose bruker kroppen altså fettet som brennstoff som nevnt over her. Dermed er det viktig å få i seg nok fett. I begynnelsen er det en del vann som kroppen kvitter seg med også kvitter den seg med fettet.

  Har du prøvd ut ketose??

  Hva syntes du om før og etter bilde? Ser du noen forskjell på kroppen også?

 • 12

  Nydelig italiensk (Lavkarbo)

  Her er dagens lavkarbo middag.

  Mange tenker sikker pasta og mye karbo når man tenker Italiensk mat, men det er jo igrunn de gode sausene som virkelig gjør susen på hele retten.

  Så i dag ble det en lavkarbo versjon av Italiensk mat. Denne retten passet meg ypperlig i dag, ettersom jeg ville ha noe som var enkelt, raskt og godt.


   

  Du trenger:

  • Kjøttdeig( jeg har fryst ned i brødposer fra Sverige, så vekten varierer)
  • 1 boks med hakkede tomater
  • 2 fedd hvitløk
  • 3-4 ss creme fraiche
  • litt reven ost, og gjerne også litt reven parmesan ost
  • Krydder: Salt,pepper og oregano
  • Ruccolasalat
  • Balsamico, ta gjerne et tur på invandrersjappe(om man kan si det) og finn en med lite karbo. Noen har lite karbo og noen mye.  Fremgang:

  1. Stek kjøttdeigen med salt og pepper. Tilset finhakket hvitløk ca midt i stekingen.
  2. Når kjøttdeigen er ferdig stekt tilsetter du hakkede tomater og creme fraiche.
  3. La dette putre litt i pannen og strø over litt reven ost, parmesan og oregano.

  Serveres gjerne med ruccola og balsamico!

  Lunsjtips: Restene etter dette måltidet kan fint spises som en god lunsj om du ønsker det.

 • 18

  Lavkarbo lunsj og middag

  Lavkarbo lunsj tips:

  Pølser med lite karbo, kjøpt i Sverige.


  2 pølser, smeltet cheddarost og litt bacon ved siden av. Sukkerfri ketchup og sennep.
  

   

   

  Lavkarbo grill middag:


  Bernaise kjøpt i Sverige.

  NÄRINGSVÄRDEN PER 100G:

  KOLHYDRATER 2.4g
  PROTEIN 3.6g
  MÄTTAT FETT 3.1g
  OMÄTTAT FETT 74.4g
  ENERGI 3000kJ, 710kcal

  


  Flintstek, bernaise og SELERIROTFRIES. Neste gang blir det en god salat til, savnet litt grønnt.

 • 15

  Dagens lavkarbo middag

  Dette ble middagen i dag, går jo selvfølgelig ann å spise til lunsj også. Enkel, men god rett.


  Kebabkjøtt Sverige, hvit kebabdressing Sverige(lite karber i), Aramso kebab dressing (lite karber) fåes i Norge på de felste butikker,står kjølig. Til salat ble det: kinakål, løk,ruccola og agurk.


  Går veldig fint ann med kebab uten pitabrød altså:)

  

 • 27

  Burger med "chips" på lavkarbo vis.

  I dag har det blitt skikkelig junkfood aktig middag, men heldigvis på lavkarbovis. Så da gjør det ingen verdens ting om man har et slikt kosthold. Jeg er så utrolig glad for at jeg har lagt om til et lavkarbo kosthold. For da kan jeg spise uendelig masse godt, og enda går vekten nedover og nedover. Jeg teller heller ikke Kalorier, herlig.

  I dag ble det hamburgere som er  kjøpt i sverige (0,5 g pr 100 g), cheddar ost(0 g karbo). Og etter inspirasjon fra Linda og fler andre bloggere, måtte jeg virkelig teste ut selerirotfries.

  Selerirotfries, burger og sukkerfri ketchup.

  Prøver helst å unngå grønnsaker som vokser under bakken, men denne inneholder kun2,8 g karbo pr 100 g. Så denne går absolutt ann.

  For å lage sellerirotfries trenger du:

  • Ønsket mengde selerirot
  • Frityrkoker eller kjele med olje i (3-4 dl olje)

  Skrell roten og skjær opp i passe store biter.  Og putt oppi den varme oljen. Ligge der til de har en god og fin farge. Så kan du gjerne legge de på et tørkepapir og drysse over litt salt før servering.

   

  Min mening:

  Jeg angrer ikke et sekund på at jeg testet ut dette, for det var utrolig godt. Det var ikke like crispy som chips, men smakte veldig likt. Vil heller sammenligne dette mer med potetbåter nesten. Nydelig, og da passer det nok supert med  litt rosmarin over. Dette er noe jeg kommer til å lage mange flere ganger. Nam nam

   

  Har du smakt det??

 • 10

  Påskemiddag i går. Pinnekjøtt

  I går var vi som sagt i Drammen på familiebesøk.  Det var Mads, meg, den ene kusina mi, 2 av fetterne mine, farmor og farfar. Var kjempekoselig. Og mye prating og latter. Vi spiste også nydelig pinnekjøtt. Det smakte fortreffelig, ettersom vi ikke fikk spist det på julaften i fjor.  Og den nydelige maten. Som smakte herlig.


  Ble en liten utkeielse med en halv potet også. Poteten kunne jeg faktisk klart meg uten, men ikke stappa. Potet er noe jeg absolutt ikke savner. Tro det eller ei ;)

  Nå blir det ut å nye finværet.

  Håper dere alle har hatt en superfin påske!

  Liker du pinnekjøtt??

 • 22

  Må være litt flink i påsken også

  Blitt masse god mat i påsken, riktignok kun holdt med til lavkarbo kostholdet mitt. I dag følte jeg for å ta meg en god joggetur ute. Det er jo tross alt nå man har tid til slikt. Når man har fri hver eneste dag. Kondisjonen er ikke like bra som den var, men dette er jo tross alt 2. joggetur etter vinteren. Så kan vel ikke forvente stort mer.

  Jeg var ute litt over en time. Jogget inne i skogen og det kjipeste var at jeg gikk tom for strøm på mp3 spilleren allerede etter 15 min. Bah. Thats life. Jeg er livredd for orm, så dere skulle segg meg i skogen, følte meg som et nervevrak. Og da kødder jeg ikke. Har blitt biti før, men ikke reagert. Det var ikke særlig godt, og jeg er bare livredd de ekle ormene. Nok om det. Her kommer noen bilder før jeg startet joggeturen.


  Smiiiiil    Herlig med en god trimtur, utrolig godt etter en slik treningsøkt.

  PS: I kveld kårer jeg vinneren av solkortkonkurransen.
  
  
  

 • 24

  Motivasjons shortsen min til sommeren...

  På mandag var vi i Sverige, og som jeg skrev i et tidligere innlegg kjøpte jeg med en shorts. En såkalt motivasjons shorts. Som ikk pr dags dato sitter slik jeg ønsker. De som følger med på bloggen min har fått med seg at jeg har gått ned rundt 10 kg siden Januar, ved å legge om til et nytt kosthold. Frem til sommeren har jeg et ønske om å ta av noen kg til for å rett å slett føle meg vel og fornøyd med kroppen min.

  Der det til nå har gått av mest i cm virker for meg som ved brystet og magen. Lårene og leggene mine har alltid vært store, men noe har jeg mistet også der. Som dere ser sitter denne shortsen ganske etter, og grunnen til at jeg kjøpte den er fordi den er et motivasjonsmål. Når Juni måned er over så skal denne sitte litt løsere om lårene.

  Angrer egentlig litt på at jeg ikke kjøpte den i enda en mindre strl, slik at jeg hadde et mål som var enda høyere. Men dette får være et delmål for slankere kropp mot sommeren.


  Motivasjons shorten.


  Og slik sitter den på i dag:


  
  På lårene er det masse fett som skal vekk, men leggene sliter jeg litt mer med. Har spilt fotball, så har veldig mye muskler i beina. Og muskler er ikke så veldig lett å bli kvitt. Så kom gjerne med tips:)

  For å nå målet mitt så har jeg planer om å fortsett med lavkarbo, bare være en flinkere.

   

  • Ønskelig med ketose (ikke mer enn 15-20 g karbo daglig) i ca 3 uker i strekk i første omgang. Men på søndag tror jeg det blir litt mer, ettersom vi skal på pinnekjøtt middag hos farmor. Og med bittelitt multekrem til dessert, men etter det blir det fullt fokus.
  • Begynne å trene igjen. Sykling, jogging og gå lange turer.
  • Ha mer sex.. Haha, KØDDA !!! Håper ingen tok den seriøst, men god trening det :P
  • Bli flinkere til å motstå fristelser, selv om min kjære ikke klarer å motstå ;)
  • Tenke positivt og ikke minst være fornøyd med hver minste cm som forsvinner fra kroppen.

  Har du noen forslag til hva man kan gjøre for å få mindre lår og legger, så kom gjerne med dem. Leggene er stiv harde, fotball legger.


  Har du, eller har du noen gang hatt noen motivasjons klær??

 • 15

  Og dette koser vi oss med i påsken (Lavkarbo)

  Nå har vi akkurat laget noe veldig godt. Siden det ikke blir påskeegg på oss i år og vi var litt fysne ble det å prøve å lage pavlova på lavkarbo vis. Gadd ikke lage en hel kake, så jeg laget heller små minipavlovaer. Var egentlig veldig enkelt å lage disse om til lavkarbo.

  Orket kun en hver.

  Lover dere oppskrift i morgen:

  Her er mine lavkarbo pavlova kaker. Marengsbunn med pisket krem med litt vanilje essens, jordbær og blåbær.

  I morgen blir det trening og full fokus på enda mindre karbo;)

 • 12

  Se så søte..

  Jeg klarte virkelig ikke la være å kjøpe disse da jeg var i Sverige i går. De lå der i hyllen så søte og jeg måtte bare ta med en pakke hjem.

  Det er faktisk salamihjerter med ostekant, og de smakte veldig godt også.


  Hvem ville ikke falt for samme fristelsen liksom, de er jo døds søte. Aldri sett slikt i Norge.


  Søte, right??

 • 15

  Innkjøp fra Sverige (Lavkarbomat)

   Jeg startet med matvarene jeg kjøpte hos søta bror, altså i Sverige. De har jo masse bra mat for oss som spiser et lavkarbo kosthold. Og ikke minst er jo varene mye billigere i Sverige, noe som er en bra bonus. Mye av helsekosten er også mye billigere enn i Norge, men f.eks sukrin er dyrere i Sverige. Så ikke kjøp sukrin i Svergie, der kostet det 89 og hjemme 69 tror jeg. Det er fordi helsekostene i Sverige må importere fra Norge fikk vi høre:)

  Men kjøtt, ost og mye ulike typer bakevarer fra helsekost får man kjøpt billigere i Sverige. Og her er innkjøpene vi gjorde av matvarer i dag.


  2 pk sjømannsbiff(aner ikke hvordan den smaker), 2 stk Svinefilet/fläskfilet. 1 stor pakke kjøttdeig(hadde en del i frysern fra før)

  2 stk 8pk med løvstek, Hamburgere (de jeg fant var 0,5g karbo bare), 3pk med bacon(har mye i fryseren)


  
  Tsatziki grill,Choritzo pølse, partyvinger, kebabkjøtt. Alt med lite karbo selvfølgelig.  Diverse pålegg salami, roasbiff og noen pølser som skulle vært med på forige bilde. Lavkarbo  Ost frankfurter.


  Frosne bær, men bringebør kjøper jeg heller på Rema 1000, for de er billigere der.
  Skikkelig olivenolje,Aioli(lite karbo), gresk youghurt, creme fraishe,cheddarost, en parikaost og en hvitløksost, krydder og hvitløkssmør, mozarella ost og Bernaise saus (
  2,4 g karbo pr 100)
  

  2 typer fun light jeg ikke har sett i Norge( Tropican fruit og Peach passion), Ramløsa vann med smak(noen med mango og noen med granateple), 72% sjokkis uten sukker.   Dette er fra helsekost: Fiberhusk, linfrø, krydder, agave sirup, solsikkekjerner og 2 bokser karbo blocker. Disse kjøper vi så vi kan ta innimellom om man har en utskeielse. Så slipper kroppen ta opp alt karboet og at man blir ikke så dårlig, som man gjerne blir når man skeier ut.

  Så var det pakking og frysing som stod for tur, biffene pakkes i passe porsjoner og kjøttdeigen pakker jeg i ønsket porsjoner også i brødposer og klemmer flate. Så tar de minst mulig plass i fryseren og tiner raskt.

   


  Vi har ialefall mat i evig lang tid fremmover. Så nå blir det nok å sette opp ukesplaner på hva vi skal spise til middag ialefall.

   

  Hva pleier du/dere handle om dere er på Svenske handel??

  

   

 • 14

  Før og etter bilder - 10,5 kg lavkarbo

  Tidligere har jeg lagt ut noen før og etter bilder, men her kommer noen fler. Ettersom flere lesere av bloggen har spurt etter det. Vekta varierer veldig nå, så jeg tenkte å begynne med veiing litt skjeldnere. Mer merker det på klærne min nå og ser at ting har krympet. Også skal man vel ikke bry seg så masse om vekten. Men nå er den ca nede i -10,5 kg.

  Det jeg har gått ned har vært uten noe trening, men tenkte å begynne å jogge og sykle litt nå fremmover.

  Jeg får bare beklage forskjellen på kvaliteten på bildene, etter bildene er tatt med speilreflkesen som jeg kjøpte rett etter lavkarbo start.   

  Når selv jeg klarer det, da kan alle andre også klare det:) Lavkarbo kostholdet er noe jeg kommer til å holde fast ved. Da kroppen min er skikkelig happy med det nye kostholdet, og jeg kan spise så masse god mat og enda gå nedover i vekt.

   

  Noen forskjell å se??

   

 • 5

  Grillspyd med lavkarbo "potetsalat"

  I dag ble det grilling i det fine været, selvfølgelig på lavkarbo vis.

  Grillspyd med lavkarbo "potet-salat" , altså uten poteter. Men med brokkoli.

  Grillspydene er det entrecote,ytrefilet av okse,paprika,løk,champignon. Kjøttet har jeg surret i litt olje og krydret med salt,kvernet pepper,chicken and steak krydder og hvitløkskrydder.

   

  Inspirasjon til å lage lavkarbo "potetsalat" fikk jeg på bloggen til Linda, men jeg laget min egen vri på den. Neste gang skal jeg foresten huske gressløk. Det hadde vært perfekt oppi.

  Dette brukte jeg:

  • Ønsket mengde blomkål i ønskelig størrelse
  • Finhakket løk
  • Finhakket paprika
  • Finhakket syltagurk

  Til dressingen:

  •  lik mengde seter rømme (creme fraishe er sikker å supergodt) og majones. Litt under en halv boks.
  • 1 ts eddik
  • 1/2 ts sukrin
  • 1,5-2 ts dijon sennep
  • Kryddre med ønsket krydder: Salt,pepper,hvitløkskrydder, chicken and steak, sitronpepper.

   

  Kok brokkolien mør og skyll den i kaldt vann. Bland sammen dressingen med blomkål,løk,paprika,syltagurk og gjerne fersk gressløk.


  Kjempe godt.


  Det var dagens middagstips, har fått flere forespørsler om å legge ut med frokoster og lunsjer. Er ikke den flinkeste til det. Men skal prøve nå som det er påske <3 og muligens fremmover.

  Håper det smaker !!  

 • 17

  Og slik ble middagen fra min kjære

  Var godt å få servert middagen i dag, slippe å måtte stå å lage den.

  Takk kjære <3 <3  Vi har dilla på kyllingsalat for tiden. Med parmesan, balsamico og cæsar dressing.

   

 • 11

  Bernaise essens

  Ble mye matprat på bloggen i dag, beklager om det ble litt for mye. Men vet mange av dere setter pris på oppskriftene og det er hyggelig å høre.

  Har fått forespørsel av en leser om å legge ut utseende på bernaise essensen som jeg bruker når jeg lager lavkarbo bernaise saus. Sausen blir knakene god, mye bedre enn Toro sine posesauser.  Bildet hentet fra google.

  Det er enkelt, godt og tilogmed raskere enn å lage ferdig pose saus. Og myyyyye mindre karbo, er gjerne masse sukker i ferdig pose sauser.

  Og bernaise oppskriften finner dere HER

 • 13

  Dagens middag

  Selv om man lager lavkarbo middag, trenger det ikke nødvendigvis ta kjempelang tid.

  Som her f.eks kotelett med stekt brokkoli,løk og squash. Sammen med Bernaise saus og aioli.

  Bernaise sausen her er en fra Sverige, som er ferdig kald saus som er veldig lite med karbo i. Også Aioli som er en fondue saus med lite karber i. Kjempe godt og enkelt. Også kjempegodt med varm hjemmelaget bernaise saus.

  Håper det smaker.  

 • 14

  Beste frokosten på lenge (Lavkarbo)

  I dag laget jeg en sykt god frokost til meg og min kjære Mads. Jeg er litt av den late personen når det gjelder frokost måltider. Så det har gått mye i egg i det siste, ettersom vi lever på et lchf kosthold nå. Og det tar kort med tid. Men i dag prøvde jeg ut noe helt nytt til frokostmåltidet.

  Det var super rask og så utrolig godt at jeg har ikke ord. Dette var en sykt god erstatning for brød må jeg si. Det smakte jo så mye bedre enn brød.Fikk inspirasjon til å teste ut dette på http://lenabeatrice.net/

  Crispy ostebrød vil jeg kalle dette :)

  Du trenger Taffel ost(jeg brukte tomat smak) ,mikro,bakepapir og godt pålegg.

  Prøv deg frem med mikro tiden. Jeg tok mellom 1 min og 1,30 min på full guffe. De trenger ikke være helt sprø når du tar de ut,men de må ha blåst seg opp bittelitt. De legges på rist og stivner (kjøles i 1 min på risten så kan de spises)

  Og pålegg brukte jeg favoritten roastbiff med remulade, agurk og litt sitron :)

  Remuladen må egentlig lages fra bunnen av, ettersom den fra butikken er det en del sukker i.

  Så om noen har noen gode remulade oppskrifter så skrik ut :)

  Kjempe raskt,enkelt og helt sykt godt!!!!

   

  Så det godt ut???


   

 • 47

  -9 kg med OUTFIT bilde

  Har helt glemt å skrive at jeg har gått ned 9 kg. Ved hjelp av å legge om til en LCHFkosthold/lavkarbo. Og det føles kjempe godt. Ettersom jeg jobber i en naturbarnehage og går i joggedress eller varmedress hver dag merker jeg ikke så veldig på tøyet. Men når jeg går med vanlige klær merker jeg stor forskjell på noen av klærne. Sitter mye løsere. Og ting jeg ikke har fått lukket igjen før, det går glatt igjenn nå.

  før (fikk ikke lukket igjen knappen)


  Jeg kjøpte denne lekre jakka på Zara på Gran Canaria(Atlantico senteret)i Januar,men fikk ikke lukket den igjen. Og den satt litt som et pølse skinn for å si det slik. Jakken var så fin, og jeg kunne jo ha den åpen også. Så endte opp med å kjøpe den, etter mange overbevisende ord fra min kjære. Den gode nyheten er at nå får jeg lett lukket igjen jakken og den sitter mye finere på nå.

  Og nå sitter den slik:

  Og ja, jeg er sjuk. Så jeg ser ikke helt fresh ut (blank i øya)

  Selv syntes jeg ialefall jakken satt mye finere nå med -9kg på kroppen :)

  Følte at jakken ble en helt annen jakke nesten :)

   

  Hva syntes du om dagens Outfit??

   

   

 • 29

  Lavkarbo innkjøp. Masse nytt som skal prøves

  Når vi var på Sandvika storsenter i dag var vi i en stor helsekost butikk med blandt annet masse økologisk. De hadde også masse lavkarbo ting der. Og de var merket med plakater forskjellige steder rundt i butikken hvor det stor low carb.

  Så måtte teste ut noen av tingene, som var dette. Så hvis det er noe man er skikkelig sugen på så har man en bedre erstatning enn normale produkter proppet med sukker og annet.

  Lavkarbo jordbærsyltetøy

  Lavkarbo soyasaus. Spennede å se hvordan denne er.

  Lavkarbo lakrisdrops. Måtte nesten prøve smake en kule. Og de var superdupergode.

  Den siste tingen var til Mads, siden jeg ikke er noe særlig glad i sjokkis.  70% sjokolade.

   

  Ble overasket over hvor masse det fantes inne i den butikken, og den var super stor.

   

 • 4

  FOTBALLFRUE snakker ut om sitt lavkarbo kosthold (VIDEO)

  Caroline/Fotballfrue og Lars Kristian har samme type kosthold som jeg lever på nå, nemmelig LCHF (low carb high fat).


  bildet fra dagbladet

  Det er mange toppidrettsutøvere som lever på dette kostholdet, for det gir mange helse fordeler. Og det blir fler og fler som prøver ut dette type kosthold, spesielt da innen toppidrett. I denne episoden av tv titting prater Caroline om kostholdet de har hatt siden Desember.'

  ca 3 min ut i filmen

  Gå inn HER for å se filmen. 

  Selv gikk jeg ned 8 kg på 5 uker,har ikke fått veid meg denne uken enda. Gleder meg til å se mer resultater fremover.

  Enjoy

 • 19

  Hvordan jeg mistet 8kg på 5 uker

  Grunnen til at jeg har gått ned mine 8 kg er for at jeg har lagt om til et kosthold med lite karbohydrater(lavkarbo). Det er ikke slik at jeg ikke får i meg karbohydrater, for det gjør jeg. Med hovedkilden til mine karbo kommer fra grønnsaker som vokser over bakker. Om man lever på et dagligdags kosthold med karbohydrater så forbrenner kroppen din karbohydratene, mens fettet lagres. Men om man lever på det man kaller for lavkarbo kosthold vil kroppen fungere slik at den brenner fett isteden. Og det er jo det man i bunn og grunn ønsker når man skal ned noen kg. Derfor er det også viktig for meg å få i meg  fett, for det gjør at man også går lettere ned i vekt. Så det er altså ikke farlig å få i seg fett for folk som lever på lavkarbo kost, men for folk med vanlig karbo kost er mye fett farlig og kan legge seg i årene som det snakkes så mye om. Fett er veldig viktig om du ønsker å gå ned i vekt, jo mindre fett vi spiser, desto dårligere blir kroppen til å forbrenne fett. Det fine er også at lavkarbo kostholdet ikke fjerner musklene, slik som mange slanke kurer kan gjøre.

  Eksempler på fett man bør få i seg av animals fett er f.eks: kjøtt,fugl,innmat,talg,spekk,fisk,skalldyr,egg,seterrømme,creme fraiche,oster(ikke brunost), Kremfløte,majones.

  Vegetabilsk fett kommer fra kilder som nøtter,mandler,frø,oliven,avokado,planteolje og plantemargarin.

  Kilde:Frisk med Lavkarbo, av doktor Sofie Hexeberg.


  Selv ser jeg nå enda mer forskjell enn dette og det føles godt :)


  Og litt brunere etter sol fra Brun og blid:O

  Det er ikke bare folk som ønsker å ta av noen kg som lever på dette kostholdet, det har hjulpet på mange sykdomsplager som f.eks ME,hypoterose,migrene,høyt blodtrykk,diabetes type 1 og 2. Dette er kun et fåtall. Selv har jeg en slank kjæreste, men han lever på lavkarbo sammen med meg. Han har fått en mye strammere og flottere og kropp og har fått en finere hud. Så dette kostholdet passer de fleste.

  Mange tror det er et ork å spise slik kost og lurer på om man ikke savner ris,pasta,potet osv. Det samme har jeg tenkt i hele livet mitt, men ikke nå lenger. Det går utmerket og jeg får ikke engang lyst på det av å sitte sammen med noen som spiser det. For jeg kan spise så utrolig mye gode middager med gode sauser uten å måtte ha karbo til. Jeg blir bare mye mer sulten av det, spiser større porsjoner og får søtsug av det. Men nå har jeg 1 gang i uken ca som jeg skeier ut på kveldstid og det passer jo utmerket. Dessuten finnes det så mye erstatninger for mange matretter i form av lavkarbo som er like godt og noen ganger bedre.


  Fiiiin mage og flat mage <3 soooon ;)

  Jeg har planer om å gå ned kanskje 13 kg til og ser fram i mot en flott sommer med en ny kropp, med et slikt resultat etter så kort tid gleder jeg meg til fortsettelsen:)

   

  Har du noen flere spørsmål så er det bare å spørre:)

   

 • 8

  Egenkomponert LAVKARBO middag, Sykt godt

  I dag sleit jeg skikkelig med å velge hva jeg skulle ha til middag. Jeg var helt tom for mat ideer, men plutselig fant jeg ut at jeg skulle komponere en egen lavkarbo rett og slik ble resultat og oppskrift. Anbefaler alle å smake denne, det var syyyyykt godt.

  Kjøttdeig med nydelig tomat og fløtesaus servert med lavkarbo "ris"

  Du trenger:

  • 1 løk
  • 1 boks tomatpure
  • 1 pk kjøttdeig/karbonade deig
  • 2 fedd hvitløk
  • ca 3 dl fløte
  • Blomkål
  • En ss smør
  • salt og pepper
  • Kan serveres med ruccola salat

  Kjøttdeigen tilbredes slik: 1 pk kjøttdeig stekes og man krydrer med litt salt og pepper. Så er det bare å tilsette 1 boks med tomatpure, tilsett hakket løk og  ca 3 dl fløte. Press 2 fedd med hvitløk og tilsett dette.

  Lavkarbo "Ris": Ønsket mengde blomkål rives på et rivjern, slik som man river ost. Kok opp i en kjele med litt vann og litt salt i 2-3 minutter. Hell av vannet og tilsett smør etter eget ønske, litt salt og pepper.

  Håper du liker Charlottes egenkomponerte lavkarbo rett ;)

  Kan serveres med litt balsamico om man ønsker det.


  NAM NAM NAM

   

 • 44

  - 8kg Før og etter bilde

  Skrev jo at jeg hadde gått ned 8kg på 5 uker. Uten særlig med trening. Jeg spiser lavkarbo kosthold, så spiser masse god mat og går ned i vekt. Det kan jeg godt like. Skal ta å skrive mer om det en dag. Hva man kan spise og ikke minst hva man bør holde seg unna :) Og litt forskjellig hva jeg har gjort.


  Litt forskjell kan man vel kanskje se.blitt litt smalere. spesielt på midten av ryggen der, litt over rumpen også kanskje. Ikke så lett å se det selv på bildene. Men noe forandring er det. Ser det selv i speilet ialefall :)

  Litt brunere å ;) takk brun og blid:)


  Når jeg spiste hvetemel og annet av karbo ble magen min stor og oppblåst. Det har hjulpet en del nå.

  Jada, magen skal vekk ;) Im workin on it ;)

   

  Ser du noen forskjell på bildene med -8 kg??

 • 31

  - 8kg på ca 5 uker

  Gjett om jeg hadde en fantastisk morgen når jeg sto opp i dag. I går når jeg tilfeldigvis gikk på vekta morningen hadde jeg gått ned -7g. Samme som dagene før. Mens når jeg sto opp i dag å skulle veie meg så fikk jeg et stor smil om munnen da jeg så jeg hadde gått ned -8kg. Det føles utrolig deilig med så mye vektnedgang på litt over 5 uker. Selv om jeg hadde en 3 dagers sprekk. Gikk ikke opp noen kg da, men var heller da at jeg ikke gikk ned noen.

  I går skrev jeg at jeg skulle ut å ta en joggetur før frokost, og det ble gjennomført ja. Jeg HATER å jogge nå på vinterstid og kan si jeg er mektig lei vinteren. Merker kulda bare biter i ansiktet dess fortere man løper. Så ble en del kondis trenging i dag, ikke bare jogging. Så blir mer jogging fremover når snøen har smeltet.  De 8kg jeg har mistet i vekt har ikke vært pga trening, de har vært grunnet kostholdsendringene mine. Spist så masse god mat og gått ned så mye.

  Hadde på masse varmt tøy :)  8kg lettere,superfornøyd og klar for trening

  Treningen ble "intervall" kondisjonstrening i dag og varte ikke alt for lenge ;) 45 min. Trene kondis til det blir klart for jogge sessong.

  10 min fort gange i midten av skiløypene, litt motstand fra snøen i løypa.

  10 min jogging traktorvei

  10 min fort gange

  5 min løpe med høyere hastighet

  10 meget kjapp gange, så lavere tempo for å få ned pulsen mot hjemveien.

   

  Skal jeg skrive mer om hvordan jeg har gått ned -8kg??

  Hva vil dere ha mer av?? matplaner eller annet??

 • 17

  Slik ser kroppen min ut -5kg

  Fant en side hvor man kunne trykke inn høyde og vekt. Og da tok jeg meg selv før, nå og hvordan jeg ønsker.

  Jeg har frem til nå gått ned 5,nesten 6 kg med lavkarbo kosthold, men vet ikke om jeg skal fortsette. Ettersom jeg muligens har fått en alergisk reaksjon. Jeg må finne ut av dette, men lite karbo blir det uansett fremover. En ser jo det gir bra med resultater.

  Man ser ikke særlig stor forskjell på bildene på der jeg var og nå (-5kg), men litt. Og man ser det i speilet, min kjære ser det også veldig godt. Så det er super motiverende. Har tatt bilder av min egen kropp som kanskje kommer ut ved en senere anledning ;)

  Ønsker du å taste inn dine mål på kroppen kan du gå inn her: http://www.mvm.com/cs/

  Kjempe spennende og motiverende med slike bilder. Vet hvordan jeg vil se ut før sommeren.

 • 7

  Noe som mange lurer på angående lavkarbo

  Veldig mange lurer på hvordan det er mulig å gå ned i vekt ved å spise mye fett og kutte ut karbohydratene. Jeg skjønner dere veldig godt, for har tenkt akkurat det samme før. Og mange syntes det er helt kvalmt at man sitter der å spiser masse god mat, men kan gå ned i vekt.

  Selv har jeg gått ned nesten 5 kg nå på under 2 uker og det er jeg superfornøyd med. Jeg gidder ikke sitte her å overbevise folk om at lavkarbo er den beste måten å gå ned i vekt på osv. Det er hverken nødvendig eller aktuelt å overbevise noen. Hvordan man ønsker å gå ned i vekt er helt opp til hver enkelt :) Det eneste jeg sier er at jeg er veldig fornøyd med å kunne spise så mye god mat og fortsatt gå ned i vekt. Ved å spise fett, øker også fettforbrenninger. Merkelig? jeg vet.

  Kanskje du skjønner litt mer av det etter å ha sett denne :)

 • 18

  Vektnedgang Lavkarbo

  I dag gikk jeg på vekten. Og jeg ble glad for at tallet viste lavere enn siste veiedag. Jeg har som sikkert mange får med seg startet på lavkarbo, eller ketose som jeg nå driver på med. For jeg skal gå på det frem til jeg går ned noen kg, også kan jeg skeie ut litt med karbo innimellom fremover. Det går overaskende bra.  Nå er dere sikkert nyskjerrige på hvor mye ned vekten har gått. Fra jeg startet onsdag og frem til i dag Mandag (5 dager) har jeg gått ned 2,2 kg. Jeg tror egentlig jeg har gått ned nærmere 3 kg. For jeg har fått mensen nå og da pleier jeg oftest å få mye væske i kroppen og jeg pleier da å veie 1kg mer. Så mulig jeg har gått ned bortimot 3 - 3,2 kg. Men uansett 2,2 er jo kjempe bra på under 1 uke.


  Fin mage :)

  Når man går på lavkarbo så er det i startet mye væske i kroppen man mister, så mye av tapet nå er væske. Gleder meg til å kunne se det skikkelig på kroppen.Det går kjempe bra ellers med kostholdet. Det er masse godt mat jeg kan spise og jeg føler kroppen min virker veldig fornøyd. Ingen ting er bedre enn det :) Noen kan bli dårlige av ketose og ligge å spy å ikke føle seg bra. Kroppen min taklet det veldig bra. Jeg har fått tips av svigermor om at hvis man blir dårlig de første dagene i ketose må man spise en halv gulrot.


 • 19

  Man får lyst på alt mulig

  Det var skikkelig frusterende å gå på butikken i dag. Første dag på lavkarbo. Man får jo lyst på alt mulig en ikke skal spise. Fikk så utrolig lyst på alt mulig, spesielt små godt. Jeg blir aldri fysen på det ellers jeg går på butikken. Er rart med det at når en vet en ikke kan spise en ting, så får man mye mer lyst på det. Er jo slik gjerne om man har godte stopp også. Det føltes som om smågodtet og alt annet ropte på meg.

  Men jeg klarte å motstå fristelsene :P


  Egentlig burde jeg vel ikke legge ut et slikt bilde. Da blir man jo enda mer fysen.

  Jeg klarte ialefall å motstå fristelsen på butikken, og det sies at man får mindre søtsug etter å ha gått noen dager på lavkarbo kost. Så det er vel det jeg håper på.


  Flere som får lyst på ting man ikke har "lov" til å spise??

 • Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg

  bilde  hits