Charlottes verden- Forlovet og Lykkelig - Blogger om sminke, hudpleie, mote og kosthold
Hjem Add Om meg Kontakt

3

Skikkelig ketogen frokost

For en herlig dag! Her er det knall blå himmel, sol og plussgrader. Mamma kom innom oss litt over 8 i dag tidlig og hentet Adrian. Der skal han være til i kveld, så kommer han hjem igjen. Det betyr at vi har barnefri i dag. Vi la oss for å sove litt videre og sov helt til kl 11. Så deilig å få sove skikkelig ut. Og enda bedre når man så det flotte været ute. Vi laget en sen frokost og jeg har på følelsen at jeg kommer til å være mett i maaaaange timer.  En perfekt frokost for deg som vil ned i vekt med ketose. Jeg fant ut at det er ikke lenge igjen til vi skal til USA og på cruise i Karibien. Så ketose blir nok en del av kosten en liten stund fremmover :) Så da blir det mye proteiner og fett for å miste vekt.

 

Nå skal vi på med turklærne og gå en tur i finværet. For så å gjøre en kjedelig jobb på soverommet. Nemlig klesopprydning. Føler det flyter av klær i skapene, så noe må gjøres. En skikkelig opprydning må til :) 

 

Her er dagens frokost:

I dag ble det en ta hva du har i kjøleskap/fryser dag. Jeg fant noen Gøl pølser som vi hadde kjøpt i Sverige. Ost Frankfurter heter de. Og inneholder kun 3 g karbohydrater pr 100g. Og de er knallgode.  Vi hadde også noe bacon og det var lenge siden jeg hadde spist. Smakte veldig godt.  Pølsene ble stekt i stekepanna med purre, løk og hvitløk. Tilsatte så 1 ts kryddersmør og litt sennep. Siden jeg ikke hadde vanlig agurk, tok jeg noen sylteagurk ved siden av.


 

Ønsker dere en fin dag, nyt den!

 

#nedivekt #lavkarbo #ketose #frokost #mett #lørdag #helg #mat #kosthold

 • 3

  Forslag til frokost

  Jeg har egentlig aldri vært noe veldig stor fan av omelett, men nå den siste tiden så har jeg faktisk blitt veldig glad i det. Da er det gøy å prøve mange ulike varianter. I det siste har jeg hatt avokado til og en annen dag tok Mads raspet gulrot, kokte den litt og laget omelett med gulrot, ost og skinke.

  I dag ble det en ny vri av tilbehør. Nemlig chilimasjones. Jeg elsker jo dette på sushi, så jeg ville gi det en sjangs som tilbehør til omelett også. Og det var en suksess. Namsi.  Inni omeletten har jeg ost, skinke og løk.

  Start med å kutte løken i biter i den størrelsen du ønsker. Stek den litt i panna med smør. Bland så sammen egg, en skvett med vann eller fløte, salt,pepper og evt gressløk. Jeg brukte også litt av chicken and steak krydderet fra Santa Maria. Jeg elsker det og bruker det til NESTEN alt ;) Rør godt sammen. Hell røra oppi stekepanna og la det putre på middels varme. Tilsett så ønsket fyll. F.eks ost, skinke og løk.
  Chilimajones:

  1 SS majones

  1/4 ts chilipaste (Sambal Oelek)

  Bland dette sammen. Enklere blir det ikke! Jeg brukte ingen søtning, men du kan selvfølgelig bruke litt sukrin om du vil. Men det trengs ikke.

   

  Denne retten er jo perfekt både til frokost og lunsj vil jeg si.

   

  Velbekomme!

  #mat #frokost #lunsj #omelett #nam #lchf #lavkarbo #sunnmat

 • 3

  En god start på dagen og mett i magen

  Her blåser det skikkelig ute, så søvnen i natt ble minimal. I tilegg til en liten og aktiv gutt i magen som absolutt skulle holde meg våken :) Koselig å kjenne at det er godt med liv i magen.  Godt jeg hadde mulighet til å sove skikkelig ut i dag. Så da lå jeg til kl 11:30 og det trengte jeg virkelig i dag. Når jeg våknet hadde jeg så veldig lyst på fruktyoughurt, så jeg fant frem det jeg hadde i skuffer/skap, fryser og kjøleslkap og satte igang med dagens første måltid.

  En sunn og fin start på dagen.  Hva du putter oppi og hva du pynter med bestemmer du helt selv. Her kan man bare la fantasien løpe løpsk.  

  Selv pleier jeg egentlig bare å slenge nedi litt av alt mulig, men har nå prøvd å sette opp hvor mye jeg har brukt av hver ting. Jeg lager alltid opp en stor porsjon. Så spiser jeg det jeg orker og resten står i kjøleskapet og kan spises senere.

  Jeg brukte:

  • 15 ss Tyrkisk Yoghurt (fåes i innvandrerbutikker og andre dagligvarebutikker)
  • 7ss Blåbær (Disse kjøpte jeg billig på rema 1000)
  • 13 stk heleJordbær (Disse er også fra Rema 1000)
  • 4ss Rips (selvplukket)
  • 2 ss Hempfrø (Har jeg kjøpt HE R) Også fine i brød, supper, hjemmelagede sjokolader og salater.
  • 3ts Sukrinmelis eller annen søtning, jeg liker min litt syrlig (Fåes kjøpt HER, HER eller daglivare/helsekost)
  • en håndfull Kokosnøttflak (Har jeg kjøpt HER)
  • 3 ss Kokosolje (Får du HER, HER og helsekost)
  • Valnøtter (daglivare) og Kokosflak til topping.

  Husk at dette er kun dette jeg brukte, du står fritt til å bruke de bær og ingridienser du selv ønsker i youghurten. Godt og sunt :)


  Bruk så stavmikser for å mose alt sammen.
  Nå er jeg klar for å gå meg en tur, ønsker dere alle en fin torsdag videre. Senere i kveld kommer ett innlegg med juleshopping på iHerb. Håper det faller i smak.

 • 19

  Supersunn proteinloff til frokost og lunsj
  I dag tidlig var det frem med kokkeforkle, klar for å lage en omgang med proteinloff. Det var så lenge siden sist nå, at jeg var skikkelig sugen på det til frokost. 
  Lages på 1-2-3

  Oppskrift er som før, bare at denne gangen brukte jeg valmuefrø på toppen.

  • 3 egg ( 2 eggehviter og 1 helt egg)
  • 2 ss bakepro 
  • 2 ss mandelmel/ eller kverne hele mandler selv. (bruk den lyseste typen mandelmel for å få lofffargen, det brune gir ikke så fin farge)
  • 1/4 ts salt
  • 1/2 ts oregano( Kan droppes)
  • 1 ts bakepulver.
  • Valmuefrø strøes over før steking.

  Steg 1: Kakk et helt egg i en liten skål og tilsett bakepro, mandelmel, bakepulver og oregano og rør med en gaffel.

  Steg 2: Ha eggehvite fra 2 egg oppi en bolle + saltet. Pisk til det blir skikkelig stivt og hvitt skum.

  Steg 3 : Rør forsiktig melblandingen inn i eggehviteskummet. Forsiktig med en skje eller gaffel, slik at skummet ikke faller så veldig sammen.
  Ha på ønsket pålegg!

  Ønsker dere alle en god påske videre :) Kom gjerne med tips på retter jeg bør teste ut. 

 • 5

  En sunn start på dagen

  En rask, enkel og sunn start på dagen.  Perfekt frokost om du har dårlig tid før jobb. Et smart triks er også å lage opp en del og ha stående i kjøleskapet. Denne gangen fikk jeg til ca 3 porsjoner.

  Den kan lages i uendelig mange varianter. Du bruker selv de bær, nøtter og frø du ønsker. Men her kommer oppskrift på den jeg laget i dag.

  Du trenger:

  8 toppede ss med Tyrkisk eller Gresk youghurt.

  Ønsket mengde bringebær (jeg brukte frosne) Ca 4-5 toppede ss

  Ønsket mengde rips(jeg brukte frosne) Ca 1-2 toppede ss

  Ønsket mengde søtning. Jeg brukte sukrinmelis, ca 3 ts. Slik youhurt er ganske sur. Så smak til selv hva du liker.

  3 ss kokosmasse

  HUSK! Bruk akkurat de bær du ønsker, jeg brukte det jeg hadde tilgjengelig i fryseren. Det kan også være ferske bær.

   

  Topping: valnøtter, kokosmasse og linfrø. Topping bestemmer du selv. Mange ulike frø og nøtter som kan brukes her.
   

  Must have i kjøleskapet. Denne skal jeg lage i flere varianter nå og ha stående kaldt.  Passer perfekt som frokost, et mellommåltid eller bare som en liten "forrett" før du begynner å lage middag (om du er veldig sulten etter skole eller jobb).

  Bør prøves.

   

 • 8

  Super start på dagen

  I dag sov jeg til kl 10 og det passet med perfekt. Herlig å kunne sove litt lenger når man har muligheten. Skal på jobben i kveld, så ikke så alt for lenge før jeg hiver meg ut av døren. Først tenkte jeg å dele dagens herlige start på dagen med dere. Charlottes supersunne smoothie. En helt naturlig en.  Jeg stod på kjøkkenet i dag tidlig og klødde meg i hue og lurte på hva i all verden jeg ville ha til frokost. Jeg hadde lyst på noe helt nytt. Da var det bare å vrenge hjernen og undersøke kjøleskapet. Jeg hadde Lime, avokado,spinat og tyrkisk youghurt. Hmmm. Hva kunne man lage av dette da mon tro. Jeg tenkte jeg måtte eksprimentere med en smoothie, selv om jeg hadde liten tro på at det skulle bli spisenes. Ble mer og mer usikket på om dette virkelig kunne bli en god frokost, men joda. Hele glasset er tomt og magen er veldig fornøyd.

  Genial måte å få i seg grønnsaker på også!

  Jeg brukte:

  • 4 toppede spiseskjeer med tyrkisk youghurt.
  • en liten neve med spinat(skylt)
  • 1/2 avokado
  • 2 ss kokkosolje (link)
  • Skrap ut kjøttet og saften av en halv lime.
  • 4 dråper med sitron.
  • 3 ts med sukrin (om man ønsker noe søtning)  Bland alt sammen med en blender eller en god stavmikser.  Hadde sikkert vært godt med jordbær eller bringebær oppi også, men da hadde det blitt litt kræsj i fargene. Ville ha frem til grønnfarge.

   

  Konklusjon: Ikke vær redd for å prøve nye ting ! Dette kommer jeg til å lage igjen. Smart måte å få i seg sunne ting på.

  Tørr du prøve?

   

 • 7

  Pakke i posten + dagens frokost og lunsj

  Puh. Da var man ferdig etter 12 timer på jobb, så nå var det godt å sette rumpa godt ned i sofaen. Det hadde kommet hentelapp i posten i dag og Mads var så snill og hentet den mens jeg jobbet.

  Enda en pakke jeg har bestilt fra Iherb.
  Masse tyggis. Den røde er med kanelsmak. Naaaam. Leppepomade.


  Ketchup med null karbo og uten kaloriet. Litt skeptisk til hvordan den smaker. Skal gi dere tilbakemeld. Noen som har smakt den kanskje?


  Miracle noodles.


  Jeg bruker omtrent aldri posesauser, lager det mest fra bunnen av. Men kjøpte inn noen i reserve om det er skikkelig krise eller jeg er alt for lat. #Reserveskuffen

  Aldri handlet på IHerb før? Da kan du benytte deg av rabattkoden under.  Så over til frokost/lunsjen.


  Dagens frokost ble tyrkisk youghurt med nøtter og bær. Og siden det var så mektig ble det fordelt på frokost og lunsj. Liker du ikke så godt sur youghurt kan du godt strø på litt sukrin eller sukrinmelis.

  Nå skal jeg se litt på danske paradise hotell før jeg finner sengen og er klar for 9 t jobb i morgen og utdrkningslag for ei venninde. Tjohei ;)

  GOD HELG SØTINGER ♥ 

 • 9

  Dagens frokost (lavkarbo)

  I dag hadde jeg null peiling på hva jeg ville ha til frokost, tok en titt inn i kjøleskapet og satt sammen noe godt. Som blandt annet bestod av den hjemmelagede sellerirotsalaten som jeg pleier å lage. Minner veldig om potetsalat og den er knallgod. Har hatt flere venner her på grilling som elsker den.


  Bestående av trønderfår, spekeskinke og hjemmelaget lavkarbo  "potetsalat" som jeg laget for noen dager siden.

  Den er selvfølgelig supergod til grillmat. Med sellerirotsalat, hjemmelaget salat og grillmat kan man faktisk nyte grillmaten med god samvittighet.

  Oppskriften på min hjemmelagede lavkarbo "potetsalat" finner du HER

  Hva ble dagens frokost/lunsj hos dere??

 • 11

  Dagen i går + dagens spennende frokost (Lavkarbo+sukkerfri)

  I går var jeg på jobb på hotellet for så å reise rett i konfirmasjon til min yngste kusine. Jeg hadde med meg stakken min på jobben og fikk skiftet raskt. Mads hentet meg og vi reiste rett i konfirmasjonen. Der hadde var de på vei til å starte meg kakespising, så vi rakk å få med oss kakespising og en flott video av konfirmanten fra liten baby til stor jente. Koselig selskap.

  Når Mads og jeg kom hjem så vi på en gammel episode av luksusfellen. På slutten av episoden hadde vi begge duppet av litt og fant sengen så tidlig som kl 20:00. Selv var jeg overbevist om at jeg skulle slappe av en time, men Mads skulle få sove. Han dro nemmelig på jobb kl 2 i natt. Selv kom jeg meg aldri opp av sengen. Så det ble mange timer med søvn i natt. Jeg trengte det helt sikkert. Her er noen bilder av det jeg gikk meg i konfirmasjonen. Bildene tok vi etter selskapet.

  PS: Her kan dere se resultet etter stripene. Ville ha litt lysfarge nå mot sommeren.  Dagen startet tidlig med en ny og spennende frokost. Den passer for de som følger lavkarbo, men også for andre kosthold.En slags jordbæryoughurt med nøtter og friske bær.

  Dette brukte jeg:

  • 5 ss tyrkisk youghurt
  • 1,5 ss kremfløte 
  • 6-7 passelig store jordbær
  • 2-3 ts sukrinmelis
  • nøtter, kokosmasse og friske bær på toppen på slutten.

  Mos alt sammen med stavmikser.  Server med nøtter,kokosmasse og friske bær på toppen.  Enkel, sunn, mettende og god frokost !

   

  Jeg har helt glemt å fortelle dere at jeg var ombord i en av Royal caribbean sine skip på lørdag. Fikk omvisning og lunsj. Gleder meg til å vise dere alle bildene jeg tok.

   

   

 • 15

  Lavkarbo rundstykker ala Charlotte

  Knallgode lavkarbo rundstykker.

  Du trenger :

  • 3 egg
  • 3 ss creme fraiche orginal
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ss smør
  • 20 g solsikkekjerner( males)
  • 10 g gresskarkjerner( males)
  • 15 g linfrø (males)
  • 10 g sesamfrø (males)
  • 30 g fiberhusk (helsekost) ellers kan du også bruke psyllium( fåes på noen meny). Psylium er det samme, bare billigere.
  • 30 g fiberrik kruskakli (daglivare)
  • 35-40 g mandelmel
  • 1,5 ss kokosmel (om du ikke har det kan du tilsette litt mer mandelmel eller eventuelt bakepro)
  • 2 ss glutenmel
  • 2 ts bakepulver
  • 1- 1,5 ts salt
  • 1,5 dl vann ( mulig du trenger mer)
  • 25 g revet ost (om du ønsker osterundstykker.

  Ovnen settes på 180 grader. Over og undervarme.

  1. Start med å male frøene.  2. Tilsett egg, olje,smeltet smøt og vann i en bolle og rør godt.

  3.Bland alt det tørre i en liten bolle og rør dette inn i det våte. Rør med en sleiv, tilsett mer vann dersom det trengs. Men deigen skal være ganske fast. Så den er lettere å jobbe med. Men litt klissete blir det. Tilsett ost dersom du ønsker det i dine rundstykker.

  4. Rull rundstykkene til passe små runde "boller". De vil ese litt i ovnen.
  Stekes i ca 25-30 minutter (følg med på de)

  Server med godt pålegg på !

   

  Jeg har også laget hvitløksbrød og krutonger med rundstykkene. Oppskrift på dette vil også komme.

 • 42

  Hjemmelaget lavkarbo brød (beste jeg har smakt)

  Nå som jeg har hatt lavkarbo som kosthold en god stund finnes mye rart i skapene. For noen dager siden mikset og trikset jeg med det jeg hadde i skapene og fikk et perfekt lavkarbo brød. Aldri før har jeg kommet så nær vanlig brød. Det ble ikke vått engang. Jippi (hyle av glede). Det består jo av en haug med ingredienser, men det er absolutt verdt det. Sunt og godt lavkarbo brød. Det var så godt at jeg skal lage enda  et brød senere i dag. Å bruke litt glutenmel var genialt. Brødet blir høyere og mer luftig. Glutenmel er ikke det samme som glutenfritt mel. Glutenfritt mel inneholder mye mer karbohydrater.

  Du trenger:

  3-4 stk egg (mellomstore,hvis du har store kan du ta 3)
  2 ts bakepulver
  1,5 ss Creme fraiche
  1,5-2 dl vann (prøv deg frem)
  1 ss Olivenolje eller kokosolje.

  33 g fiberhusk eller finax psylium. Fåes kjøpt HER, på helsekost og noen daglivarebutikker.
  38 g  kruskakli ( daglivarebutikker)
  40 g linfrø (males) Fåes HER eller på butikk
  20 g gresskarkjerner (males)
  25 g solsikkekjerner (males)

  3-4 ss glutenmel. Fåes HEr eller på helsekost
  10 g sesamfrø
  6-7 ss mandelmel/malte mandler. Her eller helsekost.
  1-2 ts salt
  2 ss bakepro (om man har)

  Fremgang:

  1. Sett ovnen på 180 grader
  2. Startmed å male frøene og nøttene. Bland så alt det tørre sammen med nøttene/frøene.
  3.  
  4. Kakk eggene i en egen bolle, tilsettet Creme fraiche, vann og olje. Rør dette sammen. Så tar du den tørre blandingen din og rører med en sleiv inn i det våte.
  5.  


  6. Dekk til en brødform med bakepapir og fordel deigen utover i formen. Dytt gjerne litt frø inn på toppen. Solsikkefrø,gresskartjerner,valmuefrø eller sesamfrø. 


  7. Stekes i ovnen i ca 55 minutter. Midterste rille.

   

  Del brødet i 2 og la det hvile litt før du spiser det. Supergodt slik det er, men også veldig godt i brødrister.

  Bør prøves!

    (karbo innholdet skal jeg prøve å regne ut etterpå)

 • 16

  Dagens frokost og lunsj (Lavkarbo)

  I dag startet jeg dagen med 2 ostebrød som jeg liker å kalle de. For å lage ostebrød trenger du:

  • Taffel ost eller kavli ferdig skivet ost med ønsket smak
  • Liten bit bakepapir
  • Mikrobølgovn eller stekovn.

   

  Legg osteskivene i ovnen eller mikro. Jeg la mine i mikro i ett minutt. Til de var boblet seg opp litt.  Server så med ønsket pålegg. Jeg valgte rødvinspølse.
  Og dagens lunsj ble en sunn og næringsrik smoothie..

  Her kan du variere ettersom hva du har hjemme.. I min smoothie brukte jeg:


  • 1,5-2 ss Udos Choice oljeblanding, du finner den billigst HER , det finnes fler typer og størrelser.
  • 5 ss Kremfløte
  • 8 store ss Tyrkisk/gresk/naturell youghurt. Fåes på mange daglivarebutikker + utenlandske butikker.
  • 150 g med blanding av frosne bær, skogsbær heter denne miksen.
  • 4 ts Sukrin eller annen søtning får du på helsekost, noen daglivarebutikker og funksjonellmat.
  • 1 ts Acai pulver får du på helsekost, men jeg har bestil mitt HER Der er det halv pris sammenlignet med helsekost i Norge. Du finner også denne typen Acai pulver som er enda billigere.
  • 2 ss Extra virgin kokososnøttolje dette finner du på helsekost, soma og på Iherb. Den billigste finner du HER


  Miks alt i en blender.

  Hvis noen skal handle på Iherb for første gang kan dere benytte koden FAJ331. Da får dere 5$ i rabatt på første bestilling. Selv har jeg handlet der og er veldig fornøyd, skal snart bestille mer varer der nå. Frakten ligger på rundt 39 kr, og husk tollgrensen i Norge på 200 kr. Om du ønsker å slippe den lave tollgrensen kan du ta ett titt på blogginnlegget jeg har skrevet HER.

   

  Håper måltidene så fristende ut og at noen ønsker å teste de ut.

   

 • 10

  Dagens frokost/lunsj (Lavkarbo)

  I dag sov vi begge veldig lenge. Jeg våknet tidlig av solen, men sovnet igjen. Så vi sto ikke opp før kl 11:30. Da ble det en sen frokost, kall det gjerne lunsj.


  1 hel avokado (delt i to) med smøreost og avsluttet det hele med 2 ss Cocosa .

  Cocosa er veldig sundt og kan spises rent, men er ikke alle som liker å spise den bar. Så da kan den brukes f.eks i smoothier, på lavkarbobrød/rundtsykker.

   

  Ønsker alle en nydelig dag, her skinner sola. Skulle gjerne tatt en koselig søndagstur, men spørs nok om jeg ikke heller må gjøre siste innspurt på julegavehandelen.

 • 6

  Dagens frokost/lunsj (LAVKARBO)

  Hjemmelaget knekkebrød med godt pålegg på

  Lurer du noen ganger på hva du skal bruke eggehviten på? Om du i en oppskrift kun trenger eggeplumme. Vel, denne gangen bruke jeg 2 stk eggehviter i knekkebrødrøren min. Dette gjorde knekkebrødene mer crispy og at de ikke knakk så lett. Så test det gjerne ut :)

  Knekkebrødoppskriften finner du HER

   

  Nå har jeg akkurat meldt meg inn på side. Det er en side hvor man kan få teste nye produkter før alle andre. I alle mulige kategorier som man selv ønsker. Så skal man dele sine erfaringen på sosiale medier. Dere kan lese mer om det HER. Helt gratis, og man kan selv velge om man vil teste produktet man får forespørsel om. Likenshare heter siden. Gleder meg til å kunne få teste ut noe.

 • 5

  Frokost (Lavkarbo)

  I går ble det ingen blogging. Jeg var nemmelig på sykhuset i Drammen med albuen min. Jeg sleit så sykt når jeg skulle kjøre bil til Drammen. Jeg klarte ikke å gire til 5. eller 6. gir, så måtte gjøre det med venstre hånd. Håpløst :P    Som jeg har fortalt tidligere har jeg stått på venteliste (heldigvis ikke alt for lenge) for å komme til raumatolog med armen min. Alt må tydligvis testes. Ettersom de ikke har funnet årsaken med røntgen, MR eller Ct. De fant heller ingen ting hos raumatologen. Det var heldigvis ikke leddgikt, og det hadde jeg ikke regnet med at det var heller.

  Hun jeg var hos ble veldig overasket over at legen hadde skrevet at armen var 20 grader i vinkel(får ikke rettet den ut) For hun sa den var enda mer i vinkel. Den har jo bare blitt mer og mer i vinkel.Det som skjedde var at jeg fikk en kortisonsprøyte som var mye sterkere. Og nå føles armen bedre, mens jeg doper med ned på smertestillende nå de 2 første dagene. Og nå skal jeg begnne å gå til fysio og prøve å få trent opp og rettet ut armen min.

   

  Meeeeeen. Over til overskriften.  Her er dagens frokost. Har aldri i mitt liv laget eller spist speilegg. Skjeldent jeg spiser egg og bacon til frokost. Men i dag som matlysten ikke var helt på topp måtte en god frokost til. Nå er jeg endelig inne i ketose igjen. Har noen kg igjen å gå ned.  Fett: 32.7

  Protein: 23.63

  Karbohydrat: 0.2

   

 • 11

  Forslag til frokost (Lavkarbo)  Det enkle er ofte det beste :)

  3 ruller med ost, skinke og litt majones. Majonesen kan byttes ut med smøreost eller annet valg. Avokado skal vistnok også være godt inni har jeg fått tips om.  Serverer med paprika, tomater (jeg prøver å lære meg å like) også hadde jeg litt kremost med kryddersmak ved siden av. MMMMMmmmm :)


  Enkelt, raskt, godt, lite karbohydrater og man holder seg mett lenge. Orker du fler enn 3 påleggsruller så lager du fler. Noen orker mer mat og andre mindre.

 • 13

  Dagens frokost (Lavkarbo)

  I dag ble det en veldig enkel frokost. Den er utrolig rask å lage og smaker godt. I tilegg holder du deg lenge mett.

  pr rull trenger du:

  • 2 skiver ost
  • 1 skive skinke/hamburgerrygg/ salami eller lignende
  • Majones (kan sløyfes om du ikke liker det)

  Rull de sammen og nyt.

   


  Og med en kopp te til. Herlig frokost.

  Jeg pleier å spise 3-4 slike ruller og da holder jeg meg mett lenge. Spis til du er mett. Husk at man blir fortere mett av proteiner og fett og man blir mer sulten av karbohydrater.

  Det ble også 40 min med rask gange i dag:)

 • 38

  Ny brødoppskrift, Godt Lavkarbo brød

  Lavkarbobrød ala Charlotte og Mads ;)

  Dette trenger du

  3-4 stk egg (mellomstore,hvis du har store kan du ta 3)
  2 ts bakepulver
  100 g Creme fraiche
  200 g vann (ca 2dl)
  1 ss Cocosa kokosolje(brun etikett) Kan og bruke olivenolje om du ikke har.
  33 g fiberhusk eller finax psylium (helsekost, og noen daglivarebutikker)
  33 g  kruskakli ( daglivarebutikker)
  40 g linfrø (males)
  20 g gresskarkjerner (males)
  25 g solsikkekjerner (males)
  10 g sesamfrø
  6-7 ss mandelmel/malte mandler
  1-2 ts salt ( VALGFRITT)
  Om du har bakepro stående hjemme kan du bruke 2 ss av dette i brødet(kan sløyfes)


  Fremgang:

  • Sett ovnen på 180 grader
  • Startmed å male frøene og nøttene. Og bland alt godt sammen med fiberhusken og kruskakli. Tilsett saltet om du vil ha i det.   
  • Kakk 4 egg i en egen bolle, tilsettet Creme fraiche, vann og olje. Rør dette sammen. Så tar du den tørre blandingen din og rører med en sleiv inn i det våte. Tilsett så bakepulveret og rør godt rundt.  


  • Dekk til en brødform med bakepapir og fordel deigen utover i formen. Dytt gjerne litt frø inn på toppen. Solsikkefrø,gresskartjerner,valmuefrø eller sesamfrø. 


  • Stekes i ovnen i ca 55 minutter.
  • Del brødet i 2, mange syntes brødet kan bli litt for saftig. Det jeg gjør da er at jeg lar det stå i ovenen på 50-100 grader i ca 10 minutter på rist. Da får vannet mulihet til å tørke opp litt. Toppen blir veldig bra, men bunnen som er i bakepapiret og formen kan lett bli litt saftig. Men noen liker det slik :)

   La brødet kjøle seg ned. Og putt det i brødpose, oppbevares best i kjøleskap. Bra holdbarhet.

  Ps: veldig godt å riste brødet på svak varme i brødrister.
  Velbekomme!  Jeg har ikke tid til å regne ut næringsinnholdet nå, men det ser veldig bra ut. Kan gjøre det i kveld eller i morgen:)

 • 11

  Dagens frokost (Lavkarbo) og trening

  Jeg sov til kl 09:30 i dag og det trengte jeg. Smertene i albuen er nemmelig grusomme om dagen. Jeg våkner flere ganger på natta av intense smerter. Endelig fått timen jeg ventet på hos Drammen sykehus. Blir i slutten av september.

  Meeeen, over til dagens lchf frokost

  Karbohydrater :0,87 (1%)
  Protein:9,79 (10%)
  Fett: 39,53(89%)

  Og for de som lurer er det 416 kcal

  Jeg hadde selvfølgelig glemt kamera i bilen, og mads er på jobb. Så nå ble det mobilblogging:)

  Nå skal jeg ut å trene litt kondisjon;) og etterpå lover jeg å svare på kommentarer fra i går.

  Sovesveis <3<3


  Men nå skal a mor ut å trimme litt, blogges.

  Har du noen bra musikktips til jogging?? Trenger mer..

 • 38

  Rask og god Proteinloff (Lavkarbo)

  Hvorfor har jeg ikke smakt dette før???

  I går var jeg inne på bloggen til Victoria (link) som hadde lagt ut en oppskrift på minipizza. Oppskriften hennes var inspirert av Kristines "loff" (link). Dette så utrolig godt ut å bruke til å ha pålegg på også. Så jeg måtte selvfølgelig teste det ut til lunsj i dag. I tilegg til oppskriften tilsatte jeg også bittelitt salt (jeg bruker Lo-salt) og bittelit oregano.

  Jeg må bare si turen takk for en fantastisk oppskrift.

  Du trenger:

  • 3 egg
  • 2 ss bakepro
  • 2 ss mandelmel/malte mandler ( en fordel med lyst mandelmel, eller å male mandler selv med skallet på går fint.)
  • 1/4 ts salt
  • 1/4 ts oregano.
  1. Bruk kun eggehvite fra 2 av eggene og ha de i en bolle
  2. Det siste egget bruker du hele egget og har det i en annen liten skål for seg selv. Så rører du inn bakepro og mandelmel god sammen med egget. Tilsett så krydderet.
  3. Pisk eggehvitene til det blir hvitt og ganske tykt og luftig skum..

  Rør så den andre blandingen oppi eggehviteskummet forsiktig. Så ikke alt faller sammen. Rør forsiktig bare.

  Stekes på 150-160 grader i 15 min ca:)

  Step 1

   


  Step 2

   

  Step 3


  Mix dette sammen

  Step 4

  Jeg burde nok laget de enda litt mindre og flatet de litt mer ut, så hadde jeg fått fler.

   
  Klare for servering.

   

  Og slik ser de ut Inni:

  Luftige og fine
  Selv har jeg prøvd å lage de oopsiene, men de falt ikke i smak hos meg. Men disse derimot ble en ny favoritt. Og jeg må si jeg var litt skeptisk til så mye egg, men resultatet ble veldig bra.


  Jeg elsker å se reaksjonen på min kjære når vi prøver nye ting, og her var raaksjone: Puttet første bit i munnen og mmmm. Det her var godt. Jeg spurte om han ville ha en liten en til? ja, det ville han gjerne. Etter den var spist opp kikket han pent på meg og hadde et lurt smil på lur. Har vi mer igjen?? Hvis ikke så MÅ vi lage mer. Så gikk han å tok seg en til.

  Det eneste minuset er at de er bare ikke like mektige som brødet og rundstykkene, men det er det eneste jeg kan trekke frem. Men det var jo så lite karbo, at det gjør jo ingen ting om man spiser noen av disse:) Trenger ikke får dårlig samvittighet av disse herligheten.  Næringsinnhold for hele røra:

  Protein: 23,6

  Fett: 7,34

  Karbohydrat:1,67
  Hvis noen som følger et lavkarbohøyfett kosthold så er det viktig at du har nok fett som pålegg, ettersom det ikke er alt for masse fett i denne, men noe er det. Bruk f.eks ost, salami og lignende:)


  Disse skal garantert lages flere ganger, tenkte å teste de som minipizza også :)

  

 • 18

  Lavkarbo pålegg

  På lavkarbo et lavkarbo kosthold kan man jo spise det meste av pålegg, og det er jo utrolig godt. Her er bare noen forslag, det finnes uendelig mye mer du kan spise. Bare sjekk innholdsfortegnelsen:)

     

   

  Firstprice og finsbråthen gullpostei er de som har minst karboinnhold. Mange normale leverposteier er gjerne tilsatt mye stivelse og har derfor betydelig høyere karbohydratinnhol

  

  

  Hvilke pålegg pleier du å bruke som har lite karbohydrater??

  Bruker du noen av disse påleggene??

 • 14

  Nydelige hjemmelagede knekkebrød

  I dag prøve jeg å endre litt på knekkebrødoppskriften. For jeg ville ha de litt tykkere, så blir man enda mer mett av de også. Og i tilegg er det enda vanskeligere at de knekker.

  Jeg har akkurat kost meg med 2 nylagede knekkebrød nå, de smakte utrolig godt. Knekkebrødene passer ypperlig for folk som ønsker mindre karbohydrater i sin hverdagslige kost. Utmerket for et lavkarbokosthold.


  Litt tykkere og litt annerledes enn de jeg har pleid å lage


  Oppskirft:

  • 100 g sesamfrø
  • 25 g linfrø
  • 55-60 g malte mandler
  • 2 ss fiberhusk eller Finax Psyllium (fåes på meny butikker ialefall og helsekost)
  • 30 g solsikkekjerner hele
  • 1/4 ts salt
  • 1 ss tørket oregano til å strø over knekkebrødene(kan droppes)
  • 3- 3 1/2 dl vann

  1. Start med å kverne mandler. Jeg bruker en mandelkvern jeg fikk tak i på loppemarked til bare 10 kr. Veldig kjekke. Ellers har jeg også hørt folk som bruker blendere også. Kvern med skallet og alt på til du får det til et slags fint mel.  2. Rør alt det tørre sammen i en bolle og tilsett vann og rør. La dette stå i ca 5 min, røren vil da tykkne.

  3. Bre alt utover et bakepapirkledd stekebrett, gjerne med en kakespade. Så du får det jevnt og flatt. Om du ønsker kan du strø over litt oregano.


  4. Rut opp til ønsket knekkebrødform med en pizza skjærer. Og stek i ovnen på 170-180 grader i ca 40-50 minutter.  

  5. Avkjøl knekkebrødene på rist. Og spis med ønsket pålegg :)  Næringsinnhold for hele røren ( 16 knekkebrød fikk jeg):

  Fett: 109,34

  Protein: 49

  Karbohydrat: 9,96

  Så om man får f.eks 16 knekkebrød blir det kun 0,6 g karbohydrat pr knekkebrød. Og man orker kanskje bare 2. Mektige og uuuuuuuuutrolig gode!!  Farlig gode;) ;) Også kan man ha så utrolig masse godt pålegg på de.


  www.handelsportal.no

 • 20

  Kjempegode knekkebrød.. LAVKARBO

  I dag testet jeg ut Lavkarbo knekkebrød for første gang. Jeg la om til et lavkarbo kosthold for ca 6 måneder siden og har testet ut masse forskjellig, men enda ikke knekkebrød. Så da var det på tiden. I løpet av de 6 mnd har jeg ialefall mistet 13 kg, nestet 14 og har en kropp som fungerer mye bedre enn før.

  Måtte prøvesmake litt etter de var ferdig stekt og de var veldig gode. Og har et veldig lavt innhold av karbohydrater. Oppskriften fant jeg i boken "frisk med lavkarbo".  

  Oppskrift:

  • 100 g sesamfrø
  • 25 g linfrø
  • 50 g malte mandler
  • 1 stor ss fiberhusk/ Psyllium
  • 1/4 ts salt
  • 1 ss tørket oregano til å strø over knekkebrødene(kan droppes)
  • 2 1/2 dl vann

  For å male mandlene brukte jeg denne som jeg kjøpte på ett loppemarked for en billig penge:

   

  Som ble til malte mandler. Jeg gadd ikke å skolle mandlene.  Fremgangsmåte:

  1. Bland alt det tørre sammen i en bolle og tilsett så det våte og rør godt
  2. La den svelle i 5 min. Og tilsett bittelitt mer vann om deigen er lite smørevillig.
  3. Smør så røren utover en smurt eller bakepapirkledd langpanne og rut opp med et pizzahjul eller en kniv.
  4. Stekes midt i ovene med varmluft på 160 grader i 30-40 min ( jeg har ikke varmluft og stekte mine i 40 minutter på mellom 160-180 grader.
  5. Avkjøl på rist

  Dro det ut med en kakespade, og det fungerte fint.

  Strø så på med oregano om ønskelig 1ss

  

  rut opp og stek...

  
  Avkjøles på rist


  
  Oppevares tørrt!

  Og næringinnholdet på knekkebrød røra er jo helt super...

  6,35 g karbo i hele røra, noe som vil si ca 0,4 g karbohydrat pr knekkebrød på mine 15 stk.

  Fett:81 %

  Protein:17 %

  Karbohydrat: 3 %

 • 21

  Bra start på dagen // Sunn frokost (Lavkarbovennlig)

  I går ble det smoothie til frokost. Og da mener jeg en skikkelig smoothie, som man blir ordentlig mett av. Jeg lagde litt masse, så resten satte jeg inn i kjøleskapet i en mugge og det ble frokost i dag også. Egentlig trodde jeg at smoothien kom til å smelte, men neida. Den var like fast og fin i dag også.


  Jadda, må vist kjøpe meg strykebrett og strykejern. For denne buksen er vist en av de få jeg har som virkelig MÅ strykes.

  Så det å lage smoothie for flere dager og måltider er jo da ganske genialt igrunn!!  Dette brukte jeg i min smotthie:

  • 3-4 dl Blåbær og eller Bringebær( jeg brukte en blandindspose frosne bær;bringebær, blåbær og bjørnebær) Bringebær har minst karbo.
  • 3-4 dl vann
  • 1 dl kremfløte
  • 4 ss Udos choice (helsekost)
  • 3 ss Cocosa Exstra virgin kokkosfett
  • 4 Egg
  • 1 ts kanel
  • 1 ts sukrinmelis om ønskelig.

  Dette blandes sammen i en blender og vips har du er nydelig, sunn og mettende smoothie!! Restene kan settes i kjøleskap.

  Utrolig grei for deg som er på farten  Lager du deg ofte smoothie??

 • 75

  Nydelige rundstykker uten mel og gjær (LAVKARBO)

  I dag bestemte vi oss for å prøve noe helt  nytt. Vi skulle nemmlig prøve oss som bakere. VI endret en del på brødoppskriften vår og prøvde oss rett og slett frem med masse forskjellig som vi trodde kunne bli en rundtsykke deig. Vi hadde vel liten tro på at det kom til å bra noe bra ved første resultat, men jommen tok vi feil.

  Deigen ble nok til 11 rundstykker i litt ulike størrelser!  Min kjære mikset deigen og jeg rullet rundtsykkene(bra arbeidsfordeling).Ja, for vi gjorde slik at deigen var fast og fin.

  Oppskriften er som sagt ikke noe som ligger på nette, men en oppskrift vi kom frem til ved å mikse sammen.

  Du trenger:

  • 4 egg
  • 1/2 boks creme fraiche orginal( Du kan sikkert bruke litt mindre, om du vil ha mindre karbohydrater)
  • 2 ss olivenolje
  • 30 g fiberhusk (helsekost) ellers kan du også bruke psyllium( fåes på noen meny)og er vist det samme,bare halve prisen.
  • 30 g fiberrik kruskakli (daglivare)
  • 50 g mandelmel
  • 20 g solsikkekjerner( males)
  • 10 g gresskarkjerner( males
  • 2 ts bakepulver
  • 1- 1,5 ts salt

  Sett ovnen på 180 grader

  1. Start med å male solsikkekjerner og gresskarkjerner, jeg bruker et beger med knivblad som fulgte med stavmikseren. Den maler det veldig bra.


  2. 

   
  3. Bland alt det våte først (kakk egg, creme f og olje)
  4. Bland det tørre inni det våte og avslutt med bakepulveret. Rør dette godt sammen, det vil etterhvert bli veldig tungt å røre med sleiven.  Da kan du ta opp litt og litt av deigen og forme dem slik du ønsker. Om de ikke er så lette å forme la deigen hvile i 1-2 minutter til den blir lett å jobbe med.


  Stekes på midterste rille i ca 25-30 minutter.

  Etter 5-10 min har de begynt å heve seg litt

   

  

  Karboinnholdet på hele deigen ligger på ca 19 g, men om du tar litt midre creme fraiche så blir det straks en del mindre karbo. Det er faktisk den som har høyest karboinnhold i hele deigen. Og på mine 11 rundstykker blir det 1,7 g karbo pr rundstykke:)

  Neste gang skal jeg lage mye mere deig, disse må være geniale å fryse ned og kan tas med på reise og slikt. Kommer vi til å bake disse mange fler ganger. Kjempegode runstykker uten å bli oppblåst, det kan jeg virkelig like.
  

  Så de ikke gode ut kanskje??

   

 • 18

  Nydelig og sunn smoothie (LAVKARBO)

  Smoothie er noe jeg elsker, men har blitt lite av dette på Lavkarbo kostholdet. Så i dag var første gangen. Jeg passe på å få lite karbohydrater, bra med protein og bra med fett så man holder seg mett og ikke minst får satt igang fettforbrenningen.

  Bringebær er det bæret som inneholder minst karbo, men ettersom vi ikke i dag hadde ren bringebærblading i fryseren så ble det ikke det. På oss i dag ble det en blanding av bringebær,bjørnebær og blåbær.
  Smoothieoppskriften fant jeg i boken Frisk med lavkarbo og de skriver følgende:

  "Vanlige smoothies inneholder ofte mye frukt og fruktjuice og dermed svær mye sukker. For å få et fullverdig måltid anbefaler vi at du bruker ingredienser som:  bær, grønnsaker, nøtter,frø, Tyrkisk/gresk youghurt, biola aturell,kesam,kefir,kokosmelk,fløte, cocosa, Udo`s Choice, rå egg og proteinpulver av egg,myse eller hamp uten tilsatt sukker"


  Jeg hater og da mener jeg hater tanken på råe egg, jeg vet jo det er veldig sunt men æsj. Vi hadde selv råe egg i smoothien og jeg var veldig skeptisk, men det smaktes ikke engang at det var der.

  Her er den vi prøvde ut i dag ( til 2 glass= 2 personer)

  3 dl Blåbær og/eller brigebær

  4 dl vann

  3-4 ss Udo`s Choice

  3-4 Rå egg eller 2 måleskjeer proteinpulver

  3 ss med Cocosa, Min hadde jeg smeltet litt i en liten boks i vannbad.

  1 ts kanel

  Litt sukrin om du ønsker en søtere smak

   

  Og slik ble resultatet  Liker du smoothie??

 • 24

  Dagens lavkarbo frokost

  I dag fikk jeg sove litt lenge, og det var utrolig godt. Sov til kl 10, for i dag har jeg fri fra jobben. Er fortsatt i Drammen hos mamma. I kjøleskapet sto valget mellom egg eller avokado og valget i dag ble kokte egg med majones.

   

  Det er nesten litt latterlig at man kan gå ned så mye i vekt av å spise så godt, men fett forbrenner fett så det forklarer jo det hele. Man kan nesten ikke tro det før man har erfart det. Og godt er det også.


  2 hardkokte egg med ekte majones.  Og 2 ts med Cocosa Coconut oil. Den grønne er den som kan spises bar,brukes i smoothies osv, mens en med brun ettikett kan brukes til steking f.eks.

  Om fler ønsker med info om Cocosa kan jeg godt legge ut litt om dette. Hva den er bra for osv.

  Jeg er sykt happy nå. Jeg får nemmelig på meg et olaskjørt som sikkert ikke er brukt siden 2004 etter hva jeg husker. Det har vært litt for lite de siste åren:O) JEEEEJ

  Noen planer for dagen??

  Hva ble dagens frokost for din del??

   

 • 20

  Dagens frokost (Lavkarbo)

  De fleste tenker egg og bacon til frokost når de hører om lavkarbo, men det er så mye mye annet. Utrolig skjeldent jeg spiser egg og bacon faktisk. Men det er jo igrunn veldig godt da, så i dag ble det en nydelig egg og bacon frokost.

   

  Jeg må bare dele slik jeg laget eggerøren i dag. For den ble sykt god <3 Jeg er igrunn ikke så veldig begeistret for slikt, men denne var nydelig.

  - Ett egg

  - 2-3 ss kremfløte

  - Bittelitt reven ost

  - salt og pepper


  Med idun sukkerfri ketchup på. Ante ikke at det var godt med ketchup på. NAM NAM.

  Denne eggerøren bør prøves:)

 • 27

  Lavkarbo grøt, en fin start på dagen

  Frokosten min i dag ble fløyelsgrøt/smørgrøt. Oppskriften vår er til ca 3 skåler med grøt, og ettersom grøten er så mektig så orker man som regel bare en skål. Totale karboinnhold på selve grøtkjelen er på ca 9,26 g karbo, men ettersom jeg bare spiste en skål blir det 3,09 g på meg. Så må man også regne med hvor mye sukrin og kanel man har på.

  Man holder utrolig lenge på en slik porsjon, så om du ikke orker mat på noen timer må du ikke bli overasket. Mektig!!  Grøt for 2-3 personer:

  • 3dl kremfløte
  • 4ss smør
  • 1dl vann
  • 1,5-2 ts Johannesbrødkjernemel

  Fremgangsmåte:

  1.Smelt smøret i en kaserolle, tilsett fløten. Rør godt mens det varmes opp

  2.Lag en jevning av JBK mel og vann ( 1dl vann og JBK melet) rist dette i en shaker/gammelt syltetøyglass f.eks.Og tilsett det i smøret og fløten mens du rører rundt.

  3. Er grøten din blitt for tynn kan du riste ut 0,5 ts jbk mel til med jevning. Og om den er for tykk kan du spe på med litt vann eller fløte.

  Næringsinnhold for hele grøtkjelen (kilde diett.no)

  Energi: 1506

  Fett: 160,03 g

  Karbohydrater: 9,26 g

  Ettersom jeg går på lavkarbo og kroppen min bruker fett som energikilde nå, så er denne super. Masse fett og lite karbo, og den får satt skikkelig igang fettforbrenningen. Sist jeg spiste denne gikk jeg ned 1-1,5 kg bare etter å ha spist grøtet. Fett forbrenner fett :)

   

  Dette var dagens lavkarbo frokost tips!!

 • 13

  Nydelig lavkarbo brødbaking nr 2


  + olivenolje+ fiberhusk PS: bruker ikke hele av den store creme fraishe boksen. Bruker like mye som en normal boks i Norge (300g)
  

  I går ble det å bake det gode lavkarbo brødet igjen som vi har kommet frem til. Det smaker super godt og er veldig likt vanlig brød. Denne gangen brukte jeg  fiberhusk kruskakli, så ersattet litt av fiberhusken med det. For blir litt dyrt å bare bruke fiberhusken.

  Også brukte jeg valmufrø på toppen av brødet mitt.  Så endringen i oppskriften er lagt inn på brødoppskriften.  Oppskriften på det nydelige lavkarbo brødet finner du HER

   


  Resultatet ble veldig bra, neste gang skal jeg prøve med gresskarkjerner eller sesamfrø på toppen.

  BRØDOPPSKRIFT

   

  Dette var mitt lavkarbo brød!

   

   

 • 65

  Utrolig godt lavkarbo brød

  Nå er jeg skikkelig happy. For jeg og Mads har lagd et sykt godt lavkarbo brød. Vi begge ble enig om at dette smaker veldig veldig nærmt vanlig brød. Jeg er en person som f.eks ikke liker dansk rugbrød, det blir for grovt for min del.

  Siden dette var så godt, så deler jeg med dere.


  
  Brødet vi laget i dag var middels grovt og smakte helt fortreffelig. Det eneste jeg har å si var at det kunne kanskje vært litt salt i brødet om vi hadde brukt noe annet som pålegg. VI brukte i dag dansk salami, og da ble det perfekt. For den er jo ganske salt i smak. Så om du vil bruke litt salt i brøddeigen må du gjerne gjøre det.

  Vi fant en oppskrift på nette, men hadde ikke alt. Så da laget vi vår egen versjon av brødet. Og her er oppskrift og resultat.

  • 4 stk egg
  • 2 ts bakepulver
  • 1/2beger Creme fraiche
  • 3 ss olivenolje
  • 30 g fiberhusk (helsekost)
  • 30 g fiberhusk kruskakli ( daglivarebutikker)
  • 40 g linfrø (males)
  • 25 g gresskarkjerner (males)
  • 25 g solsikkekjerner (males)
  • 6 stk valnøtter (males)
  • 1 ts salt ( VALGFRITT) Vi brukte ikke salt, men hadde dansk salami som pålegg.Og den er salt fra før.
  • Chiafrø kan også brukes i deigen om man ønsker det, gjør jo brødet enda sunnere. Isåfall kan du bruke 2 ss som du løser opp i litt vann og blander sammen med det våte. Kan fint bakes uten..

  På toppen kan du gjerne strø på med sesamfrø, valmuefrø eller gresskartjerner.  Fremgang:

  Sett ovnen på 180 grader

  1. Startmed å male frøene og nøttene. Og bland alt godt sammen med fiberhusken og kruskakli. Tilsett saltet om du vil ha i det.
  2. Kakk 4 egg i en egen bolle, tilsettet Creme fraiche og olje. Rør dette sammen. Så tar du den tørre blandingen din og rører med en sleiv inn i det våte. Tilsett så bakepulveret og rør godt rundt.
  3. Røren virker tynn, men den blir fort tykk. Dekk til en brødform med bakepapir og fordel deigen utover i formen.
  4. Stekes i ovnen i ca 55 minutter.
  5. La brødet kjøle seg ned. Om jeg baker på kvelden lar jeg brødet mitt ligge ute å "tørke" over natten. Gjerne med bunnen opp. Om du putter det i posen raskt blir det lett veldig saftig.

  Velbekomme!


  Ferdig stekt.
  Slik ser skivene ut.  Mads sa han var mett etter 2 skiver, men enda går han å spiser mer skiver. Og sier det var J..lig godt brød. Helt enig.

   

   

 • 12

  Frokost tips (Lavkarbo)

  Dette er altså en frokost med lite karbohydrater og bra med fett. Passer fint for folk som spiser lavkarbo kosthold.

  PS: jeg må virkelig få kjøpt meg eggeglass, men kreativ var jeg. Fant heller et Tyrkisk teglass og puttet litt papir oppi, så passet det perfekt til egget mitt.  • Bløtkokt eller hardkokt egg, ditt valg. En klatt med smør oppi.
  • Hjertesalami med ost rundt, Sverige
  • Hjemmelaget Italiensk salata( ferdiglaget). Her er oppskriften på Italiensk salat

   

  Kjempe enkelt,raskt og godt!

   

  Kom gjerne med tips om hva du pleier å spise til frokost, som er lavkarbo :)

 • 12

  Hjemmelaget Italiensk salat (Lavkarbo)

   

  Jeg laget en litt stor porsjon, for da har jeg for en stund fremover. Så har de i en kjøle/fryseboks i kjøleskapet, slik at man kan ha det til forskjellige frokoster og lunsjer. Jeg kan se for meg at den blir bedre og bedre, da kålen blir mykere når den får stått noen dager.  

  Du trenger:

  • 200 g Hodekål
  • 1 gulrot
  • 1 skinkepakke (100 g)
  • 3-4 ss Seterrømme
  • 3-4 ss ekte majones
  • salt og pepper
  • 1,5 ts dijonsennep
  • 2 ss sitronsaft
  • 1/2 ts sukrin (fåes på helsekost og noen meny butikker)

  Kutt kålen i små tynne strimler, raspe gulroten på rivjern og kutt skinken i små strimler. Bland sammen rømme,majones,dijonsennep,sitronsaft,sukrin og smak til med salt og pepper. Rør alt sammen sammen og putt over i en boks som kan stå å kjøleskapet.

  Enkelt og raskt.

  Kan nytes sammen med pålegg og f.eks hjemmelagede frokostmuffins som du finner oppskriften på HER • 4

  Nydelig lavkarbo frokost/lunsj

  Veldig mange som skal legge om til et lavkarbo kosthold sliter i begynnelsen med hva de skal spise til frokost og lunsj. For middagen syntes det er enkel. Og ettersom jeg har fått en del spørsmål om å dele frokoster og lunsjer med dere, så skal jeg gjøre det i dag. Og prøve å bli flinkere til å legge ut dette også fremover.

  I dag prøvde jeg ut lavkarbo frokostmuffins for første gang, de jeg så ble laget på god morgen Norge for en liten stund siden. De var superenkle å lage og smakte veldig godt med pålegg til. Jeg er ingen god baker, men dette er jeg sikker på at også små barn hadde klart. Enkle og raske å lage.


  Jeg har akkurat gått til innkjøp av en matvekt, da dette er en stor fordel å ha. Så det anbefales å kjøpe om du ikke har. Min matvekt er fra Clas ohlson og kosten 299, den var super.


  Dette brukte jeg


  Du trenger:

  • 3 egg
  • 25 g mandelmel (helsekost,eller mal mandler selv)
  • 50 g solsikkekjerner( noen daglivarebutikker,helsekost)
  • 25 g linfrø ( noen daglivarebutikker,helsekost)
  • 50 g smeltet smør
  • 100 g revet gulost eller fetaost og fersk spinat.
  • 1 ts bakepulver
  • Hele gresskarkjerner 10 g

  Variasjoner: ha bacon, kalkun/kylling og urter i røren. Eller en sterk ost kan også gi muffinsene en liten vri.  

  Fremgang:

  1. Start med å male solsikkekjerner og linfrø (jeg brukte boksen som følger med stavmikser), men de kan også males på andre måter
  2. Visp lett  eggene i en bolle, og tilsett så resten av ingridiensene (mandelmel,solsikkekjerner,linfrø,smeltet smør,reven ost og finkuttet spinat,bakepulver, og hele gresskarkjerner)
  3. Den tykke røren tas med ss over i muffinsformer og stekes i ovnen ved 175 grader i 15-22 min (varierer fra ovn til ovn)  Mine ble 12 stk frokost muffins.

   

  Muffinsene kan også fryses ned. Fine som frokost eller lunsj sammen med godt pålegg.


  Lavkarbo frokostmuffins med hjemmelaget italiensk salat og trønderfår. Var kjempegodt med dette pålegget åppå muffinsene.
  Det var dagens lavkarbofrokost og lunsj tips. Håper det smaker!!

   

  Italiensk salat finner du oppskriften på HER

   

  Så det fristende ut??

   

   

 • 12

  Lavkarbo frokost muffins og lavkarbo brød

  I det siste har det vært masse fokus på lavkarbo kosthold på God morgen Norge. Og Jan Øyvind som er programleder har spist lavkarbo kosthold i ca 3 mnd nå, og dermed har de også på god morgen Norge laget en del lavkarbo mat.

  Alle oppskrifter og filmer fra matlagingen finner du på god morgen Norge sine nettsider.

  Hum, kanskje det blir bakedag i dag. Mye jeg ikke har testet ut, som jeg har veldig lyst til å teste ut merker jeg :)

  Mange som går på lavkarbo har ingen problem med lavkarbo middag, men mange lurer på hva man kan variere med til frokost. Her kommer noen forslag. På lavkarbo brød, lavkarbo frokost muffins og italiensk salat.


  Lavkarbo brø,frokostmuffins og italiensk salat.


  God morgen Norge frokostmuffins baking finner du HER

  God morgen Norge baking av lavkarbo brød finner du HER

  God morgen Norge Italiens salat finner du HER

  Naturlig og velsmakende mat som man kan ha nydelig pålegg til!!

  Om du ønsker å se ernæringsterapeut Siv Hauge rydder ut av kjøkkenet til Jan Øyvind, programleder i God morgen Norge og innkjøp av lavkarbo matvarer kan du ta en titt  HER.  Kjempe spennende å lærerik informasjon om lavkarbo kosthold.

  PS: Lavkarbo er ingen diett, men et kosthold med sunn og naturlig mat.

  For å se muffinsene jeg har laget trykk HER

 • 15

  En litt søtere start på dagen (Lavkarbo)  Du trenger:

  • Tyrkisk youghurt (fåes kjøpt på noen matvarebutikker og invandrerbutikker)
  • Sukrin sukker ( Fåes på de fleste matvarebutikker og helsekost)
  • Nøtter etter eget valg (f,eks mandler,valnøtter,hasselnøtter)
  • Mørk sjokolade

  Enkelt og godt, minner litt om Duo Crisp youghurt igrunn. Sukrinen røres inn i youhurten før du tilsetter nøtter og mørk sjokolade.


  Passer fint til frokost, lunsj eller kveldsmat om man spiser det.

 • Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg

  bilde  hits