Charlottes verden- Forlovet og Lykkelig - Blogger om sminke, hudpleie, mote og kosthold
Hjem Add Om meg Kontakt

3

Skikkelig ketogen frokost

For en herlig dag! Her er det knall bl himmel, sol og plussgrader. Mamma kom innom oss litt over 8 i dag tidlig og hentet Adrian. Der skal han vre til i kveld, s kommer han hjem igjen. Det betyr at vi har barnefri i dag. Vi la oss for sove litt videre og sov helt til kl 11. S deilig f sove skikkelig ut. Og enda bedre nr man s det flotte vret ute. Vi laget en sen frokost og jeg har p flelsen at jeg kommer til vre mett i maaaaange timer. En perfekt frokost for deg som vil ned i vekt med ketose. Jeg fant ut at det er ikke lenge igjen til vi skal til USA og p cruise i Karibien. S ketose blir nok en del av kosten en liten stund fremmover :) S da blir det mye proteiner og fett for miste vekt.

N skal vi p med turklrne og g en tur i finvret. For s gjre en kjedelig jobb p soverommet. Nemlig klesopprydning. Fler det flyter av klr i skapene, s noe m gjres. En skikkelig opprydning m til :)

Her er dagens frokost:

I dag ble det en ta hva du har i kjleskap/fryser dag. Jeg fant noen Gl plser som vi hadde kjpt i Sverige. Ost Frankfurter heter de. Og inneholder kun 3 g karbohydrater pr 100g. Og de er knallgode. Vi hadde ogs noe bacon og det var lenge siden jeg hadde spist. Smakte veldig godt. Plsene ble stekt i stekepanna med purre, lk og hvitlk. Tilsatte s 1 ts kryddersmr og litt sennep. Siden jeg ikke hadde vanlig agurk, tok jeg noen sylteagurk ved siden av.






nsker dere en fin dag, nyt den!

#nedivekt #lavkarbo #ketose #frokost #mett #lrdag #helg #mat #kosthold

  • 3

    Forslag til frokost

    Jeg har egentlig aldri vrt noe veldig stor fan av omelett, men n den siste tiden s har jeg faktisk blitt veldig glad i det. Da er det gy prve mange ulike varianter. I det siste har jeg hatt avokado til og en annen dag tok Mads raspet gulrot, kokte den litt og laget omelett med gulrot, ost og skinke.

    I dag ble det en ny vri av tilbehr. Nemlig chilimasjones. Jeg elsker jo dette p sushi, s jeg ville gi det en sjangs som tilbehr til omelett ogs. Og det var en suksess. Namsi.



    Inni omeletten har jeg ost, skinke og lk.

    Start med kutte lken i biter i den strrelsen du nsker. Stek den litt i panna med smr. Bland s sammen egg, en skvett med vann eller flte, salt,pepper og evt gresslk. Jeg brukte ogs litt av chicken and steak krydderet fra Santa Maria. Jeg elsker det og bruker det til NESTEN alt ;) Rr godt sammen. Hell rra oppi stekepanna og la det putre p middels varme. Tilsett s nsket fyll. F.eks ost, skinke og lk.




    Chilimajones:

    1 SS majones

    1/4 ts chilipaste (Sambal Oelek)

    Bland dette sammen. Enklere blir det ikke! Jeg brukte ingen stning, men du kan selvflgelig bruke litt sukrin om du vil. Men det trengs ikke.

    Denne retten er jo perfekt bde til frokost og lunsj vil jeg si.

    Velbekomme!

    #mat #frokost #lunsj #omelett #nam #lchf #lavkarbo #sunnmat

  • 3

    En god start p dagen og mett i magen

    Her blser det skikkelig ute, s svnen i natt ble minimal. I tilegg til en liten og aktiv gutt i magen som absolutt skulle holde meg vken :) Koselig kjenne at det er godt med liv i magen. Godt jeg hadde mulighet til sove skikkelig ut i dag. S da l jeg til kl 11:30 og det trengte jeg virkelig i dag. Nr jeg vknet hadde jeg s veldig lyst p fruktyoughurt, s jeg fant frem det jeg hadde i skuffer/skap, fryser og kjleslkap og satte igang med dagens frste mltid.

    En sunn og fin start p dagen.



    Hva du putter oppi og hva du pynter med bestemmer du helt selv. Her kan man bare la fantasien lpe lpsk.

    Selv pleier jeg egentlig bare slenge nedi litt av alt mulig, men har n prvd sette opp hvor mye jeg har brukt av hver ting. Jeg lager alltid opp en stor porsjon. S spiser jeg det jeg orker og resten str i kjleskapet og kan spises senere.

    Jeg brukte:

    • 15 ss Tyrkisk Yoghurt (fes i innvandrerbutikker og andre dagligvarebutikker)
    • 7ss Blbr (Disse kjpte jeg billig p rema 1000)
    • 13 stk heleJordbr (Disse er ogs fra Rema 1000)
    • 4ss Rips (selvplukket)
    • 2 ss Hempfr (Har jeg kjpt HE R) Ogs fine i brd, supper, hjemmelagede sjokolader og salater.
    • 3ts Sukrinmelis eller annen stning, jeg liker min litt syrlig (Fes kjpt HER, HER eller daglivare/helsekost)
    • en hndfull Kokosnttflak (Har jeg kjpt HER)
    • 3 ss Kokosolje (Fr du HER, HER og helsekost)
    • Valntter (daglivare) og Kokosflak til topping.

    Husk at dette er kun dette jeg brukte, du str fritt til bruke de br og ingridienser du selv nsker i youghurten. Godt og sunt :)


    Bruk s stavmikser for mose alt sammen.




    N er jeg klar for g meg en tur, nsker dere alle en fin torsdag videre. Senere i kveld kommer ett innlegg med juleshopping p iHerb. Hper det faller i smak.

  • 19

    Supersunn proteinloff til frokost og lunsj




    I dag tidlig var det frem med kokkeforkle, klar for lage en omgang med proteinloff. Det var s lenge siden sist n, at jeg var skikkelig sugen p det til frokost.




    Lages p 1-2-3

    Oppskrift er som fr, bare at denne gangen brukte jeg valmuefr p toppen.

    • 3 egg ( 2 eggehviter og 1 helt egg)
    • 2 ss bakepro
    • 2 ss mandelmel/ eller kverne hele mandler selv. (bruk den lyseste typen mandelmel for f lofffargen, det brune gir ikke s fin farge)
    • 1/4 ts salt
    • 1/2 ts oregano( Kan droppes)
    • 1 ts bakepulver.
    • Valmuefr stres over fr steking.

    Steg 1:Kakk et helt egg i en liten skl og tilsett bakepro, mandelmel, bakepulver og oregano og rr med en gaffel.

    Steg 2:Ha eggehvite fra 2 egg oppi en bolle + saltet. Pisk til det blir skikkelig stivt og hvitt skum.

    Steg 3 : Rr forsiktig melblandingen inn i eggehviteskummet. Forsiktig med en skje eller gaffel, slik at skummet ikke faller s veldig sammen.




    Ha p nsket plegg!





    nsker dere alle en god pske videre :) Kom gjerne med tips p retter jeg br teste ut.

  • 5

    En sunn start p dagen

    En rask, enkel og sunn start p dagen. Perfekt frokost om du har drlig tid fr jobb. Et smart triks er ogs lage opp en del og ha stende i kjleskapet. Denne gangen fikk jeg til ca 3 porsjoner.

    Den kan lages i uendelig mange varianter. Du bruker selv de br, ntter og fr du nsker. Men her kommer oppskrift p den jeg laget i dag.

    Du trenger:

    8 toppede ss med Tyrkisk eller Gresk youghurt.

    nsket mengde bringebr (jeg brukte frosne) Ca 4-5 toppede ss

    nsket mengde rips(jeg brukte frosne) Ca 1-2 toppede ss

    nsket mengde stning. Jeg brukte sukrinmelis, ca 3 ts. Slik youhurt er ganske sur. S smak til selv hva du liker.

    3 ss kokosmasse

    HUSK! Bruk akkurat de br du nsker, jeg brukte det jeg hadde tilgjengelig i fryseren. Det kan ogs vre ferske br.

    Topping: valntter, kokosmasse og linfr. Topping bestemmer du selv. Mange ulike fr og ntter som kan brukes her.








    Must have i kjleskapet. Denne skal jeg lage i flere varianter n og ha stende kaldt. Passer perfekt som frokost, et mellommltid eller bare som en liten "forrett" fr du begynner lage middag (om du er veldig sulten etter skole eller jobb).

    Br prves.

  • 8

    Super start p dagen

    I dag sov jeg til kl 10 og det passet med perfekt. Herlig kunne sove litt lenger nr man har muligheten. Skal p jobben i kveld, s ikke s alt for lenge fr jeg hiver meg ut av dren. Frst tenkte jeg dele dagens herlige start p dagen med dere. Charlottes supersunne smoothie. En helt naturlig en.



    Jeg stod p kjkkenet i dag tidlig og kldde meg i hue og lurte p hva i all verden jeg ville ha til frokost. Jeg hadde lyst p noe helt nytt. Da var det bare vrenge hjernen og underske kjleskapet. Jeg hadde Lime, avokado,spinat og tyrkisk youghurt. Hmmm. Hva kunne man lage av dette da mon tro. Jeg tenkte jeg mtte eksprimentere med en smoothie, selv om jeg hadde liten tro p at det skulle bli spisenes. Ble mer og mer usikket p om dette virkelig kunne bli en god frokost, men joda. Hele glasset er tomt og magen er veldig fornyd.

    Genial mte f i seg grnnsaker p ogs!

    Jeg brukte:

    • 4 toppede spiseskjeer med tyrkisk youghurt.
    • en liten neve med spinat(skylt)
    • 1/2 avokado
    • 2 ss kokkosolje (link)
    • Skrap ut kjttet og saften av en halv lime.
    • 4 drper med sitron.
    • 3 ts med sukrin (om man nsker noe stning)



    Bland alt sammen med en blender eller en god stavmikser.



    Hadde sikkert vrt godt med jordbr eller bringebr oppi ogs, men da hadde det blitt litt krsj i fargene. Ville ha frem til grnnfarge.

    Konklusjon: Ikke vr redd for prve nye ting ! Dette kommer jeg til lage igjen. Smart mte f i seg sunne ting p.

    Trr du prve?

  • 7

    Pakke i posten + dagens frokost og lunsj

    Puh. Da var man ferdig etter 12 timer p jobb, s n var det godt sette rumpa godt ned i sofaen. Det hadde kommet hentelapp i posten i dag og Mads var s snill og hentet den mens jeg jobbet.

    Enda en pakke jeg har bestilt fra Iherb.




    Masse tyggis. Den rde er med kanelsmak. Naaaam. Leppepomade.


    Ketchup med null karbo og uten kaloriet. Litt skeptisk til hvordan den smaker. Skal gi dere tilbakemeld. Noen som har smakt den kanskje?


    Miracle noodles.


    Jeg bruker omtrent aldri posesauser, lager det mest fra bunnen av. Men kjpte inn noen i reserve om det er skikkelig krise eller jeg er alt for lat. #Reserveskuffen

    Aldri handlet p IHerb fr? Da kan du benytte deg av rabattkoden under.



    S over til frokost/lunsjen.


    Dagens frokost ble tyrkisk youghurt med ntter og br. Og siden det var s mektig ble det fordelt p frokost og lunsj. Liker du ikke s godt sur youghurt kan du godt str p litt sukrin eller sukrinmelis.

    N skal jeg se litt p danske paradise hotell fr jeg finner sengen og er klar for 9 t jobb i morgen og utdrkningslag for ei venninde. Tjohei ;)

    GOD HELG STINGER ♥

  • 9

    Dagens frokost (lavkarbo)

    I dag hadde jeg null peiling p hva jeg ville ha til frokost, tok en titt inn i kjleskapet og satt sammen noe godt. Som blandt annet bestod av den hjemmelagede sellerirotsalaten som jeg pleier lage. Minner veldig om potetsalat og den er knallgod. Har hatt flere venner her p grilling som elsker den.


    Bestende av trnderfr, spekeskinke og hjemmelaget lavkarbo "potetsalat" som jeg laget for noen dager siden.

    Den er selvflgelig supergod til grillmat. Med sellerirotsalat, hjemmelaget salat og grillmat kan man faktisk nyte grillmaten med god samvittighet.

    Oppskriften p min hjemmelagede lavkarbo "potetsalat" finner du HER

    Hva ble dagens frokost/lunsj hos dere??

  • 11

    Dagen i gr + dagens spennende frokost (Lavkarbo+sukkerfri)

    I gr var jeg p jobb p hotellet for s reise rett i konfirmasjon til min yngste kusine. Jeg hadde med meg stakken min p jobben og fikk skiftet raskt. Mads hentet meg og vi reiste rett i konfirmasjonen. Der hadde var de p vei til starte meg kakespising, s vi rakk f med oss kakespising og en flott video av konfirmanten fra liten baby til stor jente. Koselig selskap.

    Nr Mads og jeg kom hjem s vi p en gammel episode av luksusfellen. P slutten av episoden hadde vi begge duppet av litt og fant sengen s tidlig som kl 20:00. Selv var jeg overbevist om at jeg skulle slappe av en time, men Mads skulle f sove. Han dro nemmelig p jobb kl 2 i natt. Selv kom jeg meg aldri opp av sengen. S det ble mange timer med svn i natt. Jeg trengte det helt sikkert. Her er noen bilder av det jeg gikk meg i konfirmasjonen. Bildene tok vi etter selskapet.

    PS: Her kan dere se resultet etter stripene. Ville ha litt lysfarge n mot sommeren.







    Dagen startet tidlig med en ny og spennende frokost. Den passer for de som flger lavkarbo, men ogs for andre kosthold.En slags jordbryoughurt med ntter og friske br.

    Dette brukte jeg:

    • 5 ss tyrkisk youghurt
    • 1,5 ss kremflte
    • 6-7 passelig store jordbr
    • 2-3 ts sukrinmelis
    • ntter, kokosmasse og friske br p toppen p slutten.

    Mos alt sammen med stavmikser.



    Server med ntter,kokosmasse og friske br p toppen.



    Enkel, sunn, mettende og god frokost !

    Jeg har helt glemt fortelle dere at jeg var ombord i en av Royal caribbean sine skip p lrdag. Fikk omvisning og lunsj. Gleder meg til vise dere alle bildene jeg tok.

  • 15

    Lavkarbo rundstykker ala Charlotte

    Knallgode lavkarbo rundstykker.

    Du trenger :

    • 3 egg
    • 3 ss creme fraiche orginal
    • 2 ss olivenolje
    • 1 ss smr
    • 20 g solsikkekjerner( males)
    • 10 g gresskarkjerner( males)
    • 15 g linfr (males)
    • 10 g sesamfr (males)
    • 30 g fiberhusk (helsekost) ellers kan du ogs bruke psyllium( fes p noen meny). Psylium er det samme, bare billigere.
    • 30 g fiberrik kruskakli (daglivare)
    • 35-40 g mandelmel
    • 1,5 ss kokosmel (om du ikke har det kan du tilsette litt mer mandelmel eller eventuelt bakepro)
    • 2 ss glutenmel
    • 2 ts bakepulver
    • 1- 1,5ts salt
    • 1,5 dl vann ( mulig du trenger mer)
    • 25 g revet ost (om du nsker osterundstykker.

    Ovnen settes p 180 grader. Over og undervarme.

    1. Start med male frene.



    2. Tilsett egg, olje,smeltet smt og vann i en bolle og rr godt.

    3.Bland alt det trre i en liten bolle og rr dette inn i det vte. Rr med en sleiv, tilsett mer vann dersom det trengs. Men deigen skal vre ganske fast. S den er lettere jobbe med. Men litt klissete blir det. Tilsett ost dersom du nsker det i dine rundstykker.

    4. Rull rundstykkene til passe sm runde "boller". De vil ese litt i ovnen.








    Stekes i ca 25-30 minutter (flg med p de)

    Server med godt plegg p !

    Jeg har ogs laget hvitlksbrd og krutonger med rundstykkene. Oppskrift p dette vil ogs komme.

  • 42

    Hjemmelaget lavkarbo brd (beste jeg har smakt)

    N som jeg har hatt lavkarbo som kosthold en god stund finnes mye rart i skapene. For noen dager siden mikset og trikset jeg med det jeg hadde i skapene og fikk et perfekt lavkarbo brd. Aldri fr har jeg kommet s nr vanlig brd. Det ble ikke vtt engang. Jippi (hyle av glede). Det bestr jo av en haug med ingredienser, men det er absolutt verdt det. Sunt og godt lavkarbo brd. Det var s godt at jeg skal lage enda et brd senere i dag. bruke litt glutenmel var genialt. Brdet blir hyere og mer luftig. Glutenmel er ikke det samme som glutenfritt mel. Glutenfritt mel inneholder mye mer karbohydrater.

    Du trenger:

    3-4 stk egg (mellomstore,hvis du har store kan du ta 3)
    2 ts bakepulver
    1,5 ss Creme fraiche
    1,5-2 dl vann (prv deg frem)
    1 ss Olivenolje eller kokosolje.

    33 g fiberhusk eller finax psylium. Fes kjpt HER, p helsekost og noen daglivarebutikker.
    38 g kruskakli ( daglivarebutikker)
    40 g linfr (males) Fes HER eller p butikk
    20 g gresskarkjerner (males)
    25 g solsikkekjerner (males)

    3-4 ss glutenmel. Fes HEr eller p helsekost
    10 g sesamfr
    6-7 ss mandelmel/malte mandler. Her eller helsekost.
    1-2 ts salt
    2 ss bakepro (om man har)

    Fremgang:

    1. Sett ovnen p 180 grader
    2. Startmed male frene og nttene. Bland s alt det trre sammen med nttene/frene.
    3. Kakk eggene i en egen bolle, tilsettet Creme fraiche, vann og olje. Rr dette sammen. S tar du den trre blandingen din og rrer med en sleiv inn i det vte.



    4. Dekk til en brdform med bakepapir og fordel deigen utover i formen. Dytt gjerne litt fr inn p toppen. Solsikkefr,gresskartjerner,valmuefr eller sesamfr.


    5. Stekes i ovnen i ca 55 minutter. Midterste rille.





    Del brdet i 2 og la det hvile litt fr du spiser det. Supergodt slik det er, men ogs veldig godt i brdrister.

    Br prves!

    (karbo innholdet skal jeg prve regne ut etterp)

  • 16

    Dagens frokost og lunsj (Lavkarbo)

    I dag startet jeg dagen med 2 ostebrd som jeg liker kalle de. For lage ostebrd trenger du:

    • Taffel ost eller kavli ferdig skivet ost med nsket smak
    • Liten bit bakepapir
    • Mikroblgovn eller stekovn.

    Legg osteskivene i ovnen eller mikro. Jeg la mine i mikro i ett minutt. Til de var boblet seg opp litt.



    Server s med nsket plegg. Jeg valgte rdvinsplse.




    Og dagens lunsj ble en sunn og nringsrik smoothie..

    Her kan du variere ettersom hva du har hjemme.. I min smoothie brukte jeg:


    • 1,5-2 ss Udos Choice oljeblanding, du finner den billigst HER , det finnes fler typer og strrelser.
    • 5 ss Kremflte
    • 8 store ss Tyrkisk/gresk/naturell youghurt. Fes p mange daglivarebutikker + utenlandske butikker.
    • 150 g med blanding av frosne br, skogsbr heter denne miksen.
    • 4 ts Sukrin eller annen stning fr du p helsekost, noen daglivarebutikker og funksjonellmat.
    • 1 ts Acai pulver fr du p helsekost, men jeg har bestil mitt HER Der er det halv pris sammenlignet med helsekost i Norge. Du finner ogs denne typen Acai pulver som er enda billigere.
    • 2 ss Extra virgin kokososnttolje dette finner du p helsekost, soma og p Iherb. Den billigste finner du HER


    Miks alt i en blender.









    Hvis noen skal handle p Iherb for frste gang kan dere benytte koden FAJ331. Da fr dere 5$ i rabatt p frste bestilling. Selv har jeg handlet der og er veldig fornyd, skal snart bestille mer varer der n. Frakten ligger p rundt 39 kr, og husk tollgrensen i Norge p 200 kr. Om du nsker slippe den lave tollgrensen kan du ta ett titt p blogginnlegget jeg har skrevet HER.

    Hper mltidene s fristende ut og at noen nsker teste de ut.

  • 10

    Dagens frokost/lunsj (Lavkarbo)

    I dag sov vi begge veldig lenge. Jeg vknet tidlig av solen, men sovnet igjen. S vi sto ikke opp fr kl 11:30. Da ble det en sen frokost, kall det gjerne lunsj.


    1 hel avokado (delt i to) med smreost og avsluttet det hele med 2 ss Cocosa .

    Cocosa er veldig sundt og kan spises rent, men er ikke alle som liker spise den bar. S da kan den brukes f.eks i smoothier, p lavkarbobrd/rundtsykker.

    nsker alle en nydelig dag, her skinner sola. Skulle gjerne tatt en koselig sndagstur, men sprs nok om jeg ikke heller m gjre siste innspurt p julegavehandelen.

  • 6

    Dagens frokost/lunsj (LAVKARBO)

    Hjemmelaget knekkebrd med godt plegg p

    Lurer du noen ganger p hva du skal bruke eggehviten p? Om du i en oppskrift kun trenger eggeplumme. Vel, denne gangen bruke jeg 2 stk eggehviter i knekkebrdrren min. Dette gjorde knekkebrdene mer crispy og at de ikke knakk s lett. S test det gjerne ut :)

    Knekkebrdoppskriften finner du HER

    N har jeg akkurat meldt meg inn p side. Det er en side hvor man kan f teste nye produkter fr alle andre. I alle mulige kategorier som man selv nsker. S skal man dele sine erfaringen p sosiale medier. Dere kan lese mer om det HER. Helt gratis, og man kan selv velge om man vil teste produktet man fr foresprsel om. Likenshare heter siden. Gleder meg til kunne f teste ut noe.

  • 5

    Frokost (Lavkarbo)

    I gr ble det ingen blogging. Jeg var nemmelig p sykhuset i Drammen med albuen min. Jeg sleit s sykt nr jeg skulle kjre bil til Drammen. Jeg klarte ikke gire til 5. eller 6. gir, s mtte gjre det med venstre hnd. Hplst :P Som jeg har fortalt tidligere har jeg sttt p venteliste (heldigvis ikke alt for lenge) for komme til raumatolog med armen min. Alt m tydligvis testes. Ettersom de ikke har funnet rsaken med rntgen, MR eller Ct. De fant heller ingen ting hos raumatologen. Det var heldigvis ikke leddgikt, og det hadde jeg ikke regnet med at det var heller.

    Hun jeg var hos ble veldig overasket over at legen hadde skrevet at armen var 20 grader i vinkel(fr ikke rettet den ut) For hun sa den var enda mer i vinkel. Den har jo bare blitt mer og mer i vinkel.Det som skjedde var at jeg fikk en kortisonspryte som var mye sterkere. Og n fles armen bedre, mens jeg doper med ned p smertestillende n de 2 frste dagene. Og n skal jeg begnne g til fysio og prve f trent opp og rettet ut armen min.

    Meeeeeen. Over til overskriften. Her er dagens frokost. Har aldri i mitt liv laget eller spist speilegg. Skjeldent jeg spiser egg og bacon til frokost. Men i dag som matlysten ikke var helt p topp mtte en god frokost til. N er jeg endelig inne i ketose igjen. Har noen kg igjen g ned.



    Fett: 32.7

    Protein: 23.63

    Karbohydrat: 0.2

  • 11

    Forslag til frokost (Lavkarbo)



    Det enkle er ofte det beste :)

    3 ruller med ost, skinke og litt majones. Majonesen kan byttes ut med smreost eller annet valg. Avokado skal vistnok ogs vre godt inni har jeg ftt tips om. Serverer med paprika, tomater (jeg prver lre meg like) ogs hadde jeg litt kremost med kryddersmak ved siden av. MMMMMmmmm :)


    Enkelt, raskt, godt, lite karbohydrater og man holder seg mett lenge. Orker du fler enn 3 pleggsruller s lager du fler. Noen orker mer mat og andre mindre.

  • 13

    Dagens frokost (Lavkarbo)

    I dag ble det en veldig enkel frokost. Den er utrolig rask lage og smaker godt. I tilegg holder du deg lenge mett.

    pr rull trenger du:

    • 2 skiver ost
    • 1 skive skinke/hamburgerrygg/ salami eller lignende
    • Majones (kan slyfes om du ikke liker det)

    Rull de sammen og nyt.






    Og med en kopp te til. Herlig frokost.

    Jeg pleier spise 3-4 slike ruller og da holder jeg meg mett lenge. Spis til du er mett. Husk at man blir fortere mett av proteiner og fett og man blir mer sulten av karbohydrater.

    Det ble ogs 40 min med rask gange i dag:)

  • 38

    Ny brdoppskrift, Godt Lavkarbo brd

    Lavkarbobrd ala Charlotte og Mads ;)

    Dette trenger du

    3-4 stk egg (mellomstore,hvis du har store kan du ta 3)
    2 ts bakepulver
    100 g Creme fraiche
    200 g vann (ca 2dl)
    1 ss Cocosa kokosolje(brun etikett) Kan og bruke olivenolje om du ikke har.
    33 g fiberhusk eller finax psylium (helsekost, og noen daglivarebutikker)
    33 g kruskakli ( daglivarebutikker)
    40 g linfr (males)
    20 g gresskarkjerner (males)
    25 g solsikkekjerner (males)
    10 g sesamfr
    6-7 ss mandelmel/malte mandler
    1-2 ts salt ( VALGFRITT)
    Om du har bakepro stende hjemme kan du bruke 2 ss av dette i brdet(kan slyfes)


    Fremgang:

    • Sett ovnen p 180 grader
    • Startmed male frene og nttene. Og bland alt godt sammen med fiberhusken og kruskakli. Tilsett saltet om du vil ha i det.
    • Kakk 4 egg i en egen bolle, tilsettet Creme fraiche, vann og olje. Rr dette sammen. S tar du den trre blandingen din og rrer med en sleiv inn i det vte. Tilsett s bakepulveret og rr godt rundt.


    • Dekk til en brdform med bakepapir og fordel deigen utover i formen. Dytt gjerne litt fr inn p toppen. Solsikkefr,gresskartjerner,valmuefr eller sesamfr.


    • Stekes i ovnen i ca 55 minutter.
    • Del brdet i 2, mange syntes brdet kan bli litt for saftig. Det jeg gjr da er at jeg lar det st i ovenen p 50-100 grader i ca 10 minutter p rist. Da fr vannet mulihet til trke opp litt. Toppen blir veldig bra, men bunnen som er i bakepapiret og formen kan lett bli litt saftig. Men noen liker det slik :)

    La brdet kjle seg ned. Og putt det i brdpose, oppbevares best i kjleskap. Bra holdbarhet.

    Ps: veldig godt riste brdet p svak varme i brdrister.
    Velbekomme!







    Jeg har ikke tid til regne ut nringsinnholdet n, men det ser veldig bra ut. Kan gjre det i kveld eller i morgen:)

  • 11

    Dagens frokost (Lavkarbo) og trening

    Jeg sov til kl 09:30 i dag og det trengte jeg. Smertene i albuen er nemmelig grusomme om dagen. Jeg vkner flere ganger p natta av intense smerter. Endelig ftt timen jeg ventet p hos Drammen sykehus. Blir i slutten av september.

    Meeeen, over til dagens lchf frokost

    Karbohydrater :0,87 (1%)
    Protein:9,79 (10%)
    Fett: 39,53(89%)

    Og for de som lurer er det 416 kcal

    Jeg hadde selvflgelig glemt kamera i bilen, og mads er p jobb. S n ble det mobilblogging:)

    N skal jeg ut trene litt kondisjon;) og etterp lover jeg svare p kommentarer fra i gr.

    Sovesveis <3<3


    Men n skal a mor ut trimme litt, blogges.

    Har du noen bra musikktips til jogging?? Trenger mer..

  • 38

    Rask og god Proteinloff (Lavkarbo)

    Hvorfor har jeg ikke smakt dette fr???

    I gr var jeg inne p bloggen til Victoria (link) som hadde lagt ut en oppskrift p minipizza. Oppskriften hennes var inspirert av Kristines "loff" (link). Dette s utrolig godt ut bruke til ha plegg p ogs. S jeg mtte selvflgelig teste det ut til lunsj i dag. I tilegg til oppskriften tilsatte jeg ogs bittelitt salt (jeg bruker Lo-salt) og bittelit oregano.

    Jeg m bare si turen takk for en fantastisk oppskrift.

    Du trenger:

    • 3 egg
    • 2 ss bakepro
    • 2 ss mandelmel/malte mandler ( en fordel med lyst mandelmel, eller male mandler selv med skallet p gr fint.)
    • 1/4 ts salt
    • 1/4 ts oregano.
    1. Bruk kun eggehvite fra 2 av eggene og ha de i en bolle
    2. Det siste egget bruker du hele egget og har det i en annen liten skl for seg selv. S rrer du inn bakepro og mandelmel god sammen med egget. Tilsett s krydderet.
    3. Pisk eggehvitene til det blir hvitt og ganske tykt og luftig skum..

    Rr s den andre blandingen oppi eggehviteskummet forsiktig. S ikke alt faller sammen. Rr forsiktig bare.

    Stekes p 150-160 grader i 15 min ca:)

    Step 1


    Step 2



    Step 3


    Mix dette sammen

    Step 4

    Jeg burde nok laget de enda litt mindre og flatet de litt mer ut, s hadde jeg ftt fler.


    Klare for servering.



    Og slik ser de ut Inni:

    Luftige og fine




    Selv har jeg prvd lage de oopsiene, men de falt ikke i smak hos meg. Men disse derimot ble en ny favoritt. Og jeg m si jeg var litt skeptisk til s mye egg, men resultatet ble veldig bra.


    Jeg elsker se reaksjonen p min kjre nr vi prver nye ting, og her var raaksjone: Puttet frste bit i munnen og mmmm. Det her var godt. Jeg spurte om han ville ha en liten en til? ja, det ville han gjerne. Etter den var spist opp kikket han pent p meg og hadde et lurt smil p lur. Har vi mer igjen?? Hvis ikke s M vi lage mer. S gikk han tok seg en til.

    Det eneste minuset er at de er bare ikke like mektige som brdet og rundstykkene, men det er det eneste jeg kan trekke frem. Men det var jo s lite karbo, at det gjr jo ingen ting om man spiser noen av disse:) Trenger ikke fr drlig samvittighet av disse herligheten.



    Nringsinnhold for hele rra:

    Protein: 23,6

    Fett: 7,34

    Karbohydrat:1,67
    Hvis noen som flger et lavkarbohyfett kosthold s er det viktig at du har nok fett som plegg, ettersom det ikke er alt for masse fett i denne, men noe er det. Bruk f.eks ost, salami og lignende:)


    Disse skal garantert lages flere ganger, tenkte teste de som minipizza ogs :)

    

  • 18

    Lavkarbo plegg

    P lavkarbo et lavkarbo kosthold kan man jo spise det meste av plegg, og det er jo utrolig godt. Her er bare noen forslag, det finnes uendelig mye mer du kan spise. Bare sjekk innholdsfortegnelsen:)



    

    Firstprice og finsbrthen gullpostei er de som har minst karboinnhold. Mange normale leverposteier er gjerne tilsatt mye stivelse og har derfor betydelig hyere karbohydratinnhol

    

    

    Hvilke plegg pleier du bruke som har lite karbohydrater??

    Bruker du noen av disse pleggene??

  • 14

    Nydelige hjemmelagede knekkebrd

    I dag prve jeg endre litt p knekkebrdoppskriften. For jeg ville ha de litt tykkere, s blir man enda mer mett av de ogs. Og i tilegg er det enda vanskeligere at de knekker.

    Jeg har akkurat kost meg med 2 nylagede knekkebrd n, de smakte utrolig godt. Knekkebrdene passer ypperlig for folk som nsker mindre karbohydrater i sin hverdagslige kost. Utmerket for et lavkarbokosthold.


    Litt tykkere og litt annerledes enn de jeg har pleid lage


    Oppskirft:

    • 100 g sesamfr
    • 25 g linfr
    • 55-60 g malte mandler
    • 2 ss fiberhusk eller Finax Psyllium (fes p meny butikker ialefall og helsekost)
    • 30 g solsikkekjerner hele
    • 1/4 ts salt
    • 1 ss trket oregano til str over knekkebrdene(kan droppes)
    • 3- 3 1/2 dl vann

    1. Start med kverne mandler. Jeg bruker en mandelkvern jeg fikk tak i p loppemarked til bare 10 kr. Veldig kjekke. Ellers har jeg ogs hrt folk som bruker blendere ogs. Kvern med skallet og alt p til du fr det til et slags fint mel.



    2. Rr alt det trre sammen i en bolle og tilsett vann og rr. La dette st i ca 5 min, rren vil da tykkne.

    3. Bre alt utover et bakepapirkledd stekebrett, gjerne med en kakespade. S du fr det jevnt og flatt. Om du nsker kan du str over litt oregano.


    4. Rut opp til nsket knekkebrdform med en pizza skjrer. Og stek i ovnen p 170-180 grader i ca 40-50 minutter.



    

    5. Avkjl knekkebrdene p rist. Og spis med nsket plegg :)



    Nringsinnhold for hele rren ( 16 knekkebrd fikk jeg):

    Fett: 109,34

    Protein: 49

    Karbohydrat: 9,96

    S om man fr f.eks 16 knekkebrd blir det kun 0,6 g karbohydrat pr knekkebrd. Og man orker kanskje bare 2. Mektige og uuuuuuuuutrolig gode!!



    Farlig gode;) ;) Ogs kan man ha s utrolig masse godt plegg p de.


    www.handelsportal.no

  • 20

    Kjempegode knekkebrd.. LAVKARBO

    I dag testet jeg ut Lavkarbo knekkebrd for frste gang. Jeg la om til et lavkarbo kosthold for ca 6 mneder siden og har testet ut masse forskjellig, men enda ikke knekkebrd. S da var det p tiden. I lpet av de 6 mnd har jeg ialefall mistet 13 kg, nestet 14 og har en kropp som fungerer mye bedre enn fr.

    Mtte prvesmake litt etter de var ferdig stekt og de var veldig gode. Og har et veldig lavt innhold av karbohydrater. Oppskriften fant jeg i boken "frisk med lavkarbo".



    

    Oppskrift:

    • 100 g sesamfr
    • 25 g linfr
    • 50 g malte mandler
    • 1 stor ss fiberhusk/ Psyllium
    • 1/4 ts salt
    • 1 ss trket oregano til str over knekkebrdene(kan droppes)
    • 2 1/2 dl vann

    For male mandlene brukte jeg denne som jeg kjpte p ett loppemarked for en billig penge:



    Som ble til malte mandler. Jeg gadd ikke skolle mandlene.



    Fremgangsmte:

    1. Bland alt det trre sammen i en bolle og tilsett s det vte og rr godt
    2. La den svelle i 5 min. Og tilsett bittelitt mer vann om deigen er lite smrevillig.
    3. Smr s rren utover en smurt eller bakepapirkledd langpanne og rut opp med et pizzahjul eller en kniv.
    4. Stekes midt i ovene med varmluft p 160 grader i 30-40 min ( jeg har ikke varmluft og stekte mine i 40 minutter p mellom 160-180 grader.
    5. Avkjl p rist

    Dro det ut med en kakespade, og det fungerte fint.

    Str s p med oregano om nskelig 1ss

    

    rut opp og stek...

    
    Avkjles p rist


    
    Oppevares trrt!

    Og nringinnholdet p knekkebrd rra er jo helt super...

    6,35 g karbo i hele rra, noe som vil si ca 0,4 g karbohydrat pr knekkebrd p mine 15 stk.

    Fett:81 %

    Protein:17 %

    Karbohydrat: 3 %

  • 21

    Bra start p dagen // Sunn frokost (Lavkarbovennlig)

    I gr ble det smoothie til frokost. Og da mener jeg en skikkelig smoothie, som man blir ordentlig mett av. Jeg lagde litt masse, s resten satte jeg inn i kjleskapet i en mugge og det ble frokost i dag ogs. Egentlig trodde jeg at smoothien kom til smelte, men neida. Den var like fast og fin i dag ogs.


    Jadda, m vist kjpe meg strykebrett og strykejern. For denne buksen er vist en av de f jeg har som virkelig M strykes.

    S det lage smoothie for flere dager og mltider er jo da ganske genialt igrunn!!



    Dette brukte jeg i min smotthie:

    • 3-4 dl Blbr og eller Bringebr( jeg brukte en blandindspose frosne br;bringebr, blbr og bjrnebr) Bringebr har minst karbo.
    • 3-4 dl vann
    • 1 dl kremflte
    • 4 ss Udos choice (helsekost)
    • 3 ss Cocosa Exstra virgin kokkosfett
    • 4 Egg
    • 1 ts kanel
    • 1 ts sukrinmelis om nskelig.

    Dette blandes sammen i en blender og vips har du er nydelig, sunn og mettende smoothie!! Restene kan settes i kjleskap.

    Utrolig grei for deg som er p farten



    Lager du deg ofte smoothie??

  • 75

    Nydelige rundstykker uten mel og gjr (LAVKARBO)

    I dag bestemte vi oss for prve noe helt nytt. Vi skulle nemmlig prve oss som bakere. VI endret en del p brdoppskriften vr og prvde oss rett og slett frem med masse forskjellig som vi trodde kunne bli en rundtsykke deig. Vi hadde vel liten tro p at det kom til bra noe bra ved frste resultat, men jommen tok vi feil.

    Deigen ble nok til 11 rundstykker i litt ulike strrelser!



    Min kjre mikset deigen og jeg rullet rundtsykkene(bra arbeidsfordeling).Ja, for vi gjorde slik at deigen var fast og fin.

    Oppskriften er som sagt ikke noe som ligger p nette, men en oppskrift vi kom frem til ved mikse sammen.

    Du trenger:

    • 4 egg
    • 1/2 boks creme fraiche orginal( Du kan sikkert bruke litt mindre, om du vil ha mindre karbohydrater)
    • 2 ss olivenolje
    • 30 g fiberhusk (helsekost) ellers kan du ogs bruke psyllium( fes p noen meny)og er vist det samme,bare halve prisen.
    • 30 g fiberrik kruskakli (daglivare)
    • 50 g mandelmel
    • 20 g solsikkekjerner( males)
    • 10 g gresskarkjerner( males
    • 2 ts bakepulver
    • 1- 1,5ts salt

    Sett ovnen p 180 grader

    1. Start med male solsikkekjerner og gresskarkjerner, jeg bruker et beger med knivblad som fulgte med stavmikseren. Den maler det veldig bra.


    2. 

      
    3. Bland alt det vte frst (kakk egg, creme f og olje)
    4. Bland det trre inni det vte og avslutt med bakepulveret. Rr dette godt sammen, det vil etterhvert bli veldig tungt rre med sleiven. Da kan du ta opp litt og litt av deigen og forme dem slik du nsker. Om de ikke er s lette forme la deigen hvile i 1-2 minutter til den blir lett jobbe med.


    Stekes p midterste rille i ca 25-30 minutter.

    Etter 5-10 min har de begynt heve seg litt



    

    Karboinnholdet p hele deigen ligger p ca 19 g, men om du tar litt midre creme fraiche s blir det straks en del mindre karbo. Det er faktisk den som har hyest karboinnhold i hele deigen. Og p mine 11 rundstykker blir det 1,7 g karbo pr rundstykke:)

    Neste gang skal jeg lage mye mere deig, disse m vre geniale fryse ned og kan tas med p reise og slikt. Kommer vi til bake dissemange fler ganger. Kjempegode runstykker uten bli oppblst, det kan jeg virkelig like.
    

    S de ikke gode ut kanskje??

  • 18

    Nydelig og sunn smoothie (LAVKARBO)

    Smoothie er noe jeg elsker, men har blitt lite av dette p Lavkarbo kostholdet. S i dag var frste gangen. Jeg passe p f lite karbohydrater, bra med protein og bra med fett s man holder seg mett og ikke minst fr satt igang fettforbrenningen.

    Bringebr er det bret som inneholder minst karbo, men ettersom vi ikke i dag hadde ren bringebrblading i fryseren s ble det ikke det. P oss i dag ble det en blanding av bringebr,bjrnebr og blbr.




    Smoothieoppskriften fant jeg i boken Frisk med lavkarbo og de skriver flgende:

    "Vanlige smoothies inneholder ofte mye frukt og fruktjuice og dermed svr mye sukker. For f et fullverdig mltid anbefaler vi at du bruker ingredienser som: br, grnnsaker, ntter,fr, Tyrkisk/gresk youghurt, biola aturell,kesam,kefir,kokosmelk,flte, cocosa, Udo`s Choice, r egg og proteinpulver av egg,myse eller hamp uten tilsatt sukker"


    Jeg hater og da mener jeg hater tanken p re egg, jeg vet jo det er veldig sunt men sj. Vi hadde selv re egg i smoothien og jeg var veldig skeptisk, men det smaktes ikke engang at det var der.

    Her er den vi prvde ut i dag ( til 2 glass= 2 personer)

    3 dl Blbr og/eller brigebr

    4 dl vann

    3-4 ss Udo`s Choice

    3-4 R egg eller 2 mleskjeer proteinpulver

    3 ss med Cocosa, Min hadde jeg smeltet litt i en liten boks i vannbad.

    1 ts kanel

    Litt sukrin om du nsker en stere smak

    Og slik ble resultatet



    Liker du smoothie??

  • 24

    Dagens lavkarbo frokost

    I dag fikk jeg sove litt lenge, og det var utrolig godt. Sov til kl 10, for i dag har jeg fri fra jobben. Er fortsatt i Drammen hos mamma. I kjleskapet sto valget mellom egg eller avokado og valget i dag ble kokte egg med majones.

    Det er nesten litt latterlig at man kan g ned s mye i vekt av spise s godt, men fett forbrenner fett s det forklarer jo det hele. Man kan nesten ikke tro det fr man har erfart det. Og godt er det ogs.


    2 hardkokte egg med ekte majones.



    Og 2 ts med Cocosa Coconut oil. Den grnne er den som kan spises bar,brukes i smoothies osv, mens en med brun ettikett kan brukes til steking f.eks.

    Om fler nsker med info om Cocosa kan jeg godt legge ut litt om dette. Hva den er bra for osv.

    Jeg er sykt happy n. Jeg fr nemmelig p meg et olaskjrt som sikkert ikke er brukt siden 2004 etter hva jeg husker. Det har vrt litt for lite de siste ren:O) JEEEEJ

    Noen planer for dagen??

    Hva ble dagens frokost for din del??

  • 20

    Dagens frokost (Lavkarbo)

    De fleste tenker egg og bacon til frokost nr de hrer om lavkarbo, men det er s mye mye annet. Utrolig skjeldent jeg spiser egg og bacon faktisk. Men det er jo igrunn veldig godt da, s i dag ble det en nydelig egg og bacon frokost.

    Jeg m bare dele slik jeg laget eggerren i dag. For den ble sykt god <3 Jeg er igrunn ikke s veldig begeistret for slikt, men denne var nydelig.

    - Ett egg

    - 2-3 ss kremflte

    - Bittelitt reven ost

    - salt og pepper


    Med idun sukkerfri ketchup p. Ante ikke at det var godt med ketchup p. NAM NAM.

    Denne eggerren br prves:)

  • 27

    Lavkarbo grt, en fin start p dagen

    Frokosten min i dag ble flyelsgrt/smrgrt. Oppskriften vr er til ca 3 skler med grt, og ettersom grten er s mektig s orker man som regel bare en skl. Totale karboinnhold p selve grtkjelen er p ca 9,26 g karbo, men ettersom jeg bare spiste en skl blir det 3,09 g p meg. S m man ogs regne med hvor mye sukrin og kanel man har p.

    Man holder utrolig lenge p en slik porsjon, s om du ikke orker mat p noen timer m du ikke bli overasket. Mektig!!



    Grt for 2-3 personer:

    • 3dl kremflte
    • 4ss smr
    • 1dl vann
    • 1,5-2 ts Johannesbrdkjernemel

    Fremgangsmte:

    1.Smelt smret i en kaserolle, tilsett flten. Rr godt mens det varmes opp

    2.Lag en jevning av JBK mel og vann ( 1dl vann og JBK melet) rist dette i en shaker/gammelt syltetyglass f.eks.Og tilsett det i smret og flten mens du rrer rundt.

    3. Er grten din blitt for tynn kan du riste ut 0,5 ts jbk mel til med jevning. Og om den er for tykk kan du spe p med litt vann eller flte.

    Nringsinnhold for hele grtkjelen (kilde diett.no)

    Energi: 1506

    Fett: 160,03 g

    Karbohydrater: 9,26 g

    Ettersom jeg gr p lavkarbo og kroppen min bruker fett som energikilde n, s er denne super. Masse fett og lite karbo, og den fr satt skikkelig igang fettforbrenningen. Sist jeg spiste denne gikk jeg ned 1-1,5 kg bare etter ha spist grtet. Fett forbrenner fett :)

    Dette var dagens lavkarbo frokost tips!!

  • 13

    Nydelig lavkarbo brdbaking nr 2


    + olivenolje+ fiberhusk PS: bruker ikke hele av den store creme fraishe boksen. Bruker like mye som en normal boks i Norge (300g)
    

    I gr ble det bake det gode lavkarbo brdet igjen som vi har kommet frem til. Det smaker super godt og er veldig likt vanlig brd. Denne gangen brukte jeg fiberhusk kruskakli, s ersattet litt av fiberhusken med det. For blir litt dyrt bare bruke fiberhusken.

    Ogs brukte jeg valmufr p toppen av brdet mitt.



    S endringen i oppskriften er lagt inn p brdoppskriften. Oppskriften p det nydelige lavkarbo brdet finner du HER


    Resultatet ble veldig bra, neste gang skal jeg prve med gresskarkjerner eller sesamfr p toppen.

    BRDOPPSKRIFT

    Dette var mitt lavkarbo brd!

  • 65

    Utrolig godt lavkarbo brd

    N er jeg skikkelig happy. For jeg og Mads har lagd et sykt godt lavkarbo brd. Vi begge ble enig om at dette smaker veldig veldig nrmt vanlig brd. Jeg er en person som f.eks ikke liker dansk rugbrd, det blir for grovt for min del.

    Siden dette var s godt, s deler jeg med dere.


    
    Brdet vi laget i dag var middels grovt og smakte helt fortreffelig. Det eneste jeg har si var at det kunne kanskje vrt litt salt i brdet om vi hadde brukt noe annet som plegg. VI brukte i dag dansk salami, og da ble det perfekt. For den er jo ganske salt i smak. S om du vil bruke litt salt i brddeigen m du gjerne gjre det.

    Vi fant en oppskrift p nette, men hadde ikke alt. S da laget vi vr egen versjon av brdet. Og her er oppskrift og resultat.

    • 4 stk egg
    • 2 ts bakepulver
    • 1/2beger Creme fraiche
    • 3 ss olivenolje
    • 30 g fiberhusk (helsekost)
    • 30 g fiberhusk kruskakli ( daglivarebutikker)
    • 40 g linfr (males)
    • 25 g gresskarkjerner (males)
    • 25 g solsikkekjerner (males)
    • 6 stk valntter (males)
    • 1 ts salt ( VALGFRITT) Vi brukte ikke salt, men hadde dansk salami som plegg.Og den er salt fra fr.
    • Chiafr kan ogs brukes i deigen om man nsker det, gjr jo brdet enda sunnere. Isfall kan du bruke 2 ss som du lser opp i litt vann og blander sammen med det vte. Kan fint bakes uten..

    P toppen kan du gjerne str p med sesamfr, valmuefr eller gresskartjerner.



    Fremgang:

    Sett ovnen p 180 grader

    1. Startmed male frene og nttene. Og bland alt godt sammen med fiberhusken og kruskakli. Tilsett saltet om du vil ha i det.
    2. Kakk 4 egg i en egen bolle, tilsettet Creme fraiche og olje. Rr dette sammen. S tar du den trre blandingen din og rrer med en sleiv inn i det vte. Tilsett s bakepulveret og rr godt rundt.
    3. Rren virker tynn, men den blir fort tykk. Dekk til en brdform med bakepapir og fordel deigen utover i formen.
    4. Stekes i ovnen i ca 55 minutter.
    5. La brdet kjle seg ned. Om jeg baker p kvelden lar jeg brdet mitt ligge ute "trke" over natten. Gjerne med bunnen opp. Om du putter det i posen raskt blir det lett veldig saftig.

    Velbekomme!


    Ferdig stekt.




    Slik ser skivene ut.



    Mads sa han var mett etter 2 skiver, men enda gr han spiser mer skiver. Og sier det var J..lig godt brd. Helt enig.

  • 12

    Frokost tips (Lavkarbo)

    Dette er alts en frokost med lite karbohydrater og bra med fett. Passer fint for folk som spiser lavkarbo kosthold.

    PS: jeg m virkelig f kjpt meg eggeglass, men kreativ var jeg. Fant heller et Tyrkisk teglass og puttet litt papir oppi, s passet det perfekt til egget mitt.



    • Bltkokt eller hardkokt egg, ditt valg. En klatt med smr oppi.
    • Hjertesalami med ost rundt, Sverige
    • Hjemmelaget Italiensk salata( ferdiglaget). Her er oppskriften p Italiensk salat

    Kjempe enkelt,raskt og godt!

    Kom gjerne med tips om hva du pleier spise til frokost, som er lavkarbo :)

  • 12

    Hjemmelaget Italiensk salat (Lavkarbo)

    Jeg laget en litt stor porsjon, for da har jeg for en stund fremover. S har de i en kjle/fryseboks i kjleskapet, slik at man kan ha det til forskjellige frokoster og lunsjer. Jeg kan se for meg at den blir bedre og bedre, da klen blir mykere nr den fr sttt noen dager.



    

    Du trenger:

    • 200 g Hodekl
    • 1 gulrot
    • 1 skinkepakke (100 g)
    • 3-4 ss Seterrmme
    • 3-4 ss ekte majones
    • salt og pepper
    • 1,5 ts dijonsennep
    • 2 ss sitronsaft
    • 1/2 ts sukrin (fes p helsekost og noen meny butikker)

    Kutt klen i sm tynne strimler, raspe gulroten p rivjern og kutt skinken i sm strimler. Bland sammen rmme,majones,dijonsennep,sitronsaft,sukrin og smak til med salt og pepper. Rr alt sammen sammen og putt over i en boks som kan st kjleskapet.

    Enkelt og raskt.

    Kan nytes sammen med plegg og f.eks hjemmelagede frokostmuffins som du finner oppskriften p HER



  • 4

    Nydelig lavkarbo frokost/lunsj

    Veldig mange som skal legge om til et lavkarbo kosthold sliter i begynnelsen med hva de skal spise til frokost og lunsj. For middagen syntes det er enkel. Og ettersom jeg har ftt en del sprsml om dele frokoster og lunsjer med dere, s skal jeg gjre det i dag. Og prve bli flinkere til legge ut dette ogs fremover.

    I dag prvde jeg ut lavkarbo frokostmuffins for frste gang, de jeg s ble laget p god morgen Norge for en liten stund siden. De var superenkle lage og smakte veldig godt med plegg til. Jeg er ingen god baker, men dette er jeg sikker p at ogs sm barn hadde klart. Enkle og raske lage.


    Jeg har akkurat gtt til innkjp av en matvekt, da dette er en stor fordel ha. S det anbefales kjpe om du ikke har. Min matvekt er fra Clas ohlson og kosten 299, den var super.


    Dette brukte jeg


    Du trenger:

    • 3 egg
    • 25 g mandelmel (helsekost,eller mal mandler selv)
    • 50 g solsikkekjerner( noen daglivarebutikker,helsekost)
    • 25 g linfr ( noen daglivarebutikker,helsekost)
    • 50 g smeltet smr
    • 100 g revet gulost eller fetaost og fersk spinat.
    • 1 ts bakepulver
    • Hele gresskarkjerner 10 g

    Variasjoner: ha bacon, kalkun/kylling og urter i rren. Eller en sterk ost kan ogs gi muffinsene en liten vri.



    

    Fremgang:

    1. Start med male solsikkekjerner og linfr (jeg brukte boksen som flger med stavmikser), men de kan ogs males p andre mter
    2. Visp lett eggene i en bolle, og tilsett s resten av ingridiensene (mandelmel,solsikkekjerner,linfr,smeltet smr,reven ost og finkuttet spinat,bakepulver, og hele gresskarkjerner)
    3. Den tykke rren tas med ss over i muffinsformer og stekes i ovnen ved 175 grader i 15-22 min (varierer fra ovn til ovn) Mine ble 12 stk frokost muffins.

    Muffinsene kan ogs fryses ned. Fine som frokost eller lunsj sammen med godt plegg.


    Lavkarbo frokostmuffins med hjemmelaget italiensk salat og trnderfr. Var kjempegodt med dette plegget pp muffinsene.
    Det var dagens lavkarbofrokost og lunsj tips. Hper det smaker!!

    Italiensk salat finner du oppskriften p HER

    S det fristende ut??

  • 12

    Lavkarbo frokost muffins og lavkarbo brd

    I det siste har det vrt masse fokus p lavkarbo kosthold p God morgen Norge. Og Jan yvind som er programleder har spist lavkarbo kosthold i ca 3 mnd n, og dermed har de ogs p god morgen Norge laget en del lavkarbo mat.

    Alle oppskrifter og filmer fra matlagingen finner du p god morgen Norge sine nettsider.

    Hum, kanskje det blir bakedag i dag. Mye jeg ikke har testet ut, som jeg har veldig lyst til teste ut merker jeg :)

    Mange som gr p lavkarbo har ingen problem med lavkarbo middag, men mange lurer p hva man kan variere med til frokost. Her kommer noen forslag. P lavkarbo brd, lavkarbo frokost muffins og italiensk salat.


    Lavkarbo br,frokostmuffins og italiensk salat.


    God morgen Norge frokostmuffins baking finner du HER

    God morgen Norge baking av lavkarbo brd finner du HER

    God morgen Norge Italiens salat finner du HER

    Naturlig og velsmakende mat som man kan ha nydelig plegg til!!

    Om du nsker se ernringsterapeut Siv Hauge rydder ut av kjkkenet til Jan yvind, programleder i God morgen Norge og innkjp av lavkarbo matvarer kan du ta en titt HER. Kjempe spennende lrerik informasjon om lavkarbo kosthold.

    PS: Lavkarbo er ingen diett, men et kosthold med sunn og naturlig mat.

    For se muffinsene jeg har laget trykk HER

  • 15

    En litt stere start p dagen (Lavkarbo)



    Du trenger:

    • Tyrkisk youghurt (fes kjpt p noen matvarebutikker og invandrerbutikker)
    • Sukrin sukker ( Fes p de fleste matvarebutikker og helsekost)
    • Ntter etter eget valg (f,eks mandler,valntter,hasselntter)
    • Mrk sjokolade

    Enkelt og godt, minner litt om Duo Crisp youghurt igrunn. Sukrinen rres inn i youhurten fr du tilsetter ntter og mrk sjokolade.


    Passer fint til frokost, lunsj eller kveldsmat om man spiser det.

  • Kategorier

    Arkiv

    Siste innlegg

    bilde



    hits