Charlottes verden- Forlovet og Lykkelig - Blogger om sminke, hudpleie, mote og kosthold
Hjem Add Om meg Kontakt

4

Medisterkaker (Lavkarbo)

Medisterkaker kan fint lages lavkarbovennlige.

Du trenger:

  • 1kg medisterdeig
  • 2 egg
  • 2,5-3 dl fløte
  • 3 ts salt
  • 1/2 ts muskat
  • 1/4 ts ingefær
  • 3/4 ts pepper
  • 1/4 ts hjemmelaget tacokrydder ( Kan sløyfes)
  1. Bland medisterdeig og salt til det blir en seig deig. Bruk gjerne kjøkkenmaskin eller eltekrokene som følger med en miksmaster.   


  2. Ha så i eggene og bland dette godt inn.   



  3. Tilsett så fløten litt etter litt mens du rører, la deigen bli seig.
  4. Så tilsetter du tilslutt alt krydderet og rører dette godt inn.
  5. Bruk en skje til å forme medisterkakene og stekes i smør. 


Mange legger medisterkakene ned i brun saus for å la de trekke der, men du kan også la de trekke i litt kraft eller buljong. Men det er ikke nødvendig.

Perfekt som julemat, kan også fryses ned.

  • 7

    Ribbe med mye smak og garantert sprø svor

    Jeg tok turen innom kiwi på mandag og der hadde de fått inn ribbe, riktignok frossen. Men det gikk fint når jeg skulle ha den noen dager senere. Ribben var fra Gilde og kostet 29,90 pr kg. Jeg kjøpte familieribbe denne gangen. Tynnribbe kan fint brukes også. men mer kjøtt på familieribbe.¨

    Mange kvier seg for å lage ribbe, men det har man ingen grunn til om man bruker denne fremgangsmåten. Det gir en perfekt ribbe med mye gode smaker og perfekt sprø svor. Dette er min gang nr 3 jeg lager ribbe og resultatet er supert.

    Inspirasjonen er hentet fra Hellstrøm sin Ribbeoppskrift. Og du MÅ IKKE dette av stolen når du ser at det brukes hvitløk. Det settes absolutt ingen hvitløkssmak på ribben. Man får bare tydligere frem smakene som er i ribben og det smaker nyyyydelig.

    PS: HUSK Å SALTE OG PEPPRE RIBBA GODT PÅ BEGGE SIDENE DAGEN FØR DU STEKER DEN. OG RUTE SVOR.

    Du trenger:

    •  1 familieribbe eller tynnribbe
    • Illfast form eller annen stekeform som er dyp.
    • 1 liter vann
    • 10 fedd hvitløk med skallet på.
    • salt og pepper. Knust/kvernet havsalt bruker jeg
    • Kniv til å rute svoren med. Gjerne tapetkniv, de er skarpe og gode.
    1. Rut opp svoren til små ruter og la ribba ligge i kjøleskapet med bra med salt og pepper på  i ett døgn.
    2. Sett ovnen på 180 grader. Fyll 1 liter vann i formen og fordel hvitløksfeddene rundt i formen.
    3. Legg så ribba i ovnen med svoren ned i vannet.  Og la den stå midt i ovnen i 1 t på den siden. Om den begynner å bli veldig mørk i bunnen kan du gjerne ha over litt aluminiumsfolie de site 10-15 minuttene. Så kjøttet blir perfekt og ikke tørrt.¨
    4. Snu så ribben  og legg da svoren opp.  Slik skal den stå i en time, men den siste halvtimen skal du innimellom øse litt av kraften over svoren.
    5. Skru av varmen når ribba er ferdig stekt og la den få hvile noen minutter i ovnen. Med døren åpen.  Skjer så ribben opp.


    Servert med hjemmelaget surkål, brokkoli, blomkål, hjemmelaget brun saus uten mel og hjemmelaget tyttebørsyltetøy.

    Brun saus:

    • 1ss smør
    • 1/2 ts jbk(johannesbrødkjernemel,helsekost) (Kan sløyfes)
    • 3 dl Fløte
    • 1dl vann
    • 2 ss creme fraiche eller seterrømme
    • Kraft/ribbefett fra ribben
    • 2 egg for å gjøre sausen tykkere.
    • Pepper, smak til om du trenger salt.
    • Ønsker du at sausen skal være litt brun kan du bruke bittelitt sukkerkulør

    Smelt smør og rør inn jbk mel, tilsett så litt om gangen av fløten også tilsetter du resten av ingrediensene. Eggene til slutt for å få sausen litt tykkere. Ikke la sausen koke etter du har tilsatt eggene.

     

    Oppskirft på nydelig lavkarbovennlig tyttebærsyltetøy finner du HER (LINK)

    Oppskirft på nydelig lavkarbovennlig surkål finner du HER(LINK)




     

     

     

  • 12

    Nydelig hjemmelaget surkål (LAVKARBO)







    Nå som det er oktober er kålen veldig billig. Dermed kan man gjerne lage hjemmelaget surkål og fryse ned. Så har man til jul og slikt. Man kan faktisk lage den lavkarbo vennlig. Jeg tok en oppskrift jeg fant på nettet og gjorde om til lavkarbo. Dette er første gangen jeg har laget surkål. Det var jo veldig enkelt og gjør seg omtrent selv.

    Det første jeg sa når jeg smakte på surkålen i dag var: " Hvorfor har jeg aldri laget dette før?" det var jo mye bedre enn de man kjøper.  Hvor store posjoner du lager bestemmer du selv.

    For å lage surkål trenger du:

    • 1 kålhode (Liten strl eller et  halvt mellomstort ett.
    • 1,5-2 dl vann
    • 1 ts salt
    • 2,5 ts karve
    • 2-3 ss eddik
    • 2-3 ts tagatesse, sukrin kan også brukes (men da kan du bruke 2 ss isteden)
    • Smaker utrolig godt med litt kraft/skjy fra ribben oppi.
    1. Start med å kutte kålen i tynne strimler. Er de lange deler du de i to.
    2. Hell så vannet i en kjele og putt flere lag i kjelen i  denne rekkefølgen. Kål,salt og karve.
    3. La dette koke med lokk på middels varme i 45 min. Pass på så ikke vannet damper bort, da må du fylle på litt mer.
    4. Lag så en blanding av eddik og søtning og rør godt sammen. Hell dette over kålen og sky fra formen til ribben, la surkålen stå å putre  på svak varme mens ribben steker. Det beste er om den får putre i 1,5 t eller lenger.

    I dag ba vi ei venninde på middag og hun fikk smake på skikkelig lavkarbo julemiddag. Jeg fikk utrolig mye skryt av hun og Mads for ribben, sausen og surkålen. Ingen ting gleder mer enn å virkelig ha fått det til. Så jeg ble strålende fornøyd med resultetet. Svoren ble sprø og kjøttet på ribba ble perfekt :D weeee. Tenkte jeg kunne dele ribbetrikset jeg bruker for å få mye god smak i ribben og garantert sprø svor. Og jeg kommer nok aldri til å kjøpe surkål mer for å si det sånn :)

    Har du laget hjemmelaget surkål før??

  • Kategorier

    Arkiv

    Siste innlegg

    bilde



    hits