Charlottes verden- Forlovet og Lykkelig - Blogger om sminke, hudpleie, mote og kosthold
Hjem Add Om meg Kontakt

4

Medisterkaker (Lavkarbo)

Medisterkaker kan fint lages lavkarbovennlige.

Du trenger:

  • 1kg medisterdeig
  • 2 egg
  • 2,5-3 dl flte
  • 3 ts salt
  • 1/2 ts muskat
  • 1/4 ts ingefr
  • 3/4 ts pepper
  • 1/4 ts hjemmelaget tacokrydder ( Kan slyfes)
  1. Bland medisterdeig og salt til det blir en seig deig. Bruk gjerne kjkkenmaskin eller eltekrokene som flger med en miksmaster.


  2. Ha s i eggene og bland dette godt inn.



  3. Tilsett s flten litt etter litt mens du rrer, la deigen bli seig.
  4. S tilsetter du tilslutt alt krydderet og rrer dette godt inn.
  5. Bruk en skje til forme medisterkakene og stekes i smr.


Mange legger medisterkakene ned i brun saus for la de trekke der, men du kan ogs la de trekke i litt kraft eller buljong. Men det er ikke ndvendig.

Perfekt som julemat, kan ogs fryses ned.

  • 7

    Ribbe med mye smak og garantert spr svor

    Jeg tok turen innom kiwi p mandag og der hadde de ftt inn ribbe, riktignok frossen. Men det gikk fint nr jeg skulle ha den noen dager senere. Ribben var fra Gilde og kostet 29,90 pr kg. Jeg kjpte familieribbe denne gangen. Tynnribbe kan fint brukes ogs. men mer kjtt p familieribbe.

    Mange kvier seg for lage ribbe, men det har man ingen grunn til om man bruker denne fremgangsmten. Det gir en perfekt ribbe med mye gode smaker og perfekt spr svor. Dette er min gang nr 3 jeg lager ribbe og resultatet er supert.

    Inspirasjonen er hentet fra Hellstrm sin Ribbeoppskrift. Og du M IKKE dette av stolen nr du ser at det brukes hvitlk. Det settes absolutt ingen hvitlkssmak p ribben. Man fr bare tydligere frem smakene som er i ribben og det smaker nyyyydelig.

    PS: HUSK SALTE OG PEPPRE RIBBA GODT P BEGGE SIDENE DAGEN FR DU STEKER DEN. OG RUTE SVOR.

    Du trenger:

    • 1 familieribbe eller tynnribbe
    • Illfast form eller annen stekeform som er dyp.
    • 1 liter vann
    • 10 fedd hvitlk med skallet p.
    • salt og pepper. Knust/kvernet havsalt bruker jeg
    • Kniv til rute svoren med. Gjerne tapetkniv, de er skarpe og gode.
    1. Rut opp svoren til sm ruter og la ribba ligge i kjleskapet med bra med salt og pepper p i ett dgn.
    2. Sett ovnen p 180 grader. Fyll 1 liter vann i formen og fordel hvitlksfeddene rundt i formen.
    3. Legg s ribba i ovnen med svoren ned i vannet. Og la den st midt i ovnen i 1 t p den siden. Om den begynner bli veldig mrk i bunnen kan du gjerne ha over litt aluminiumsfolie de site 10-15 minuttene. S kjttet blir perfekt og ikke trrt.
    4. Snu s ribben og legg da svoren opp. Slik skal den st i en time, men den siste halvtimen skal du innimellom se litt av kraften over svoren.
    5. Skru av varmen nr ribba er ferdig stekt og la den f hvile noen minutter i ovnen. Med dren pen. Skjer s ribben opp.


    Servert med hjemmelaget surkl, brokkoli, blomkl, hjemmelaget brun saus uten mel og hjemmelaget tyttebrsyltety.

    Brun saus:

    • 1ss smr
    • 1/2 ts jbk(johannesbrdkjernemel,helsekost) (Kan slyfes)
    • 3 dl Flte
    • 1dl vann
    • 2 ss creme fraiche eller seterrmme
    • Kraft/ribbefett fra ribben
    • 2 egg for gjre sausen tykkere.
    • Pepper, smak til om du trenger salt.
    • nsker du at sausen skal vre litt brun kan du bruke bittelitt sukkerkulr

    Smelt smr og rr inn jbk mel, tilsett s litt om gangen av flten ogs tilsetter du resten av ingrediensene. Eggene til slutt for f sausen litt tykkere. Ikke la sausen koke etter du har tilsatt eggene.

    Oppskirft p nydelig lavkarbovennlig tyttebrsyltety finner du HER (LINK)

    Oppskirft p nydelig lavkarbovennlig surkl finner du HER(LINK)




  • 12

    Nydelig hjemmelaget surkl (LAVKARBO)







    N som det er oktober er klen veldig billig. Dermed kan man gjerne lage hjemmelaget surkl og fryse ned. S har man til jul og slikt. Man kan faktisk lage den lavkarbo vennlig. Jeg tok en oppskrift jeg fant p nettet og gjorde om til lavkarbo. Dette er frste gangen jeg har laget surkl. Det var jo veldig enkelt og gjr seg omtrent selv.

    Det frste jeg sa nr jeg smakte p surkleni dag var: " Hvorfor har jeg aldri laget dette fr?" det var jo mye bedre enn de man kjper. Hvor store posjoner du lager bestemmer du selv.

    For lage surkl trenger du:

    • 1 klhode (Liten strl eller et halvt mellomstort ett.
    • 1,5-2 dl vann
    • 1 ts salt
    • 2,5 ts karve
    • 2-3 ss eddik
    • 2-3 ts tagatesse, sukrin kan ogs brukes (men da kan du bruke 2 ss isteden)
    • Smaker utrolig godt med litt kraft/skjy fra ribben oppi.
    1. Start med kutte klen i tynne strimler. Er de lange deler du de i to.
    2. Hell s vannet i en kjele og putt flere lag i kjelen i denne rekkeflgen. Kl,salt og karve.
    3. La dette koke med lokk p middels varme i 45 min. Pass p s ikke vannet damper bort, da m du fylle p litt mer.
    4. Lag s en blanding av eddik og stning og rr godt sammen. Hell dette over klen ogsky fra formentil ribben,lasurklen st putre p svak varme mens ribben steker. Det beste er om den fr putre i 1,5 t eller lenger.

    I dag ba vi ei venninde p middag og hun fikk smake p skikkelig lavkarbo julemiddag. Jeg fikk utrolig mye skryt av hun og Mads for ribben, sausen og surklen. Ingen ting gleder mer enn virkelig ha fttdet til.S jeg ble strlende fornyd med resultetet. Svoren ble spr og kjttet p ribba ble perfekt :D weeee. Tenkte jeg kunne dele ribbetrikset jeg bruker for f mye god smak i ribben og garantert spr svor. Og jeg kommer nok aldri til kjpe surkl mer for si det snn :)

    Har du laget hjemmelaget surkl fr??

  • Kategorier

    Arkiv

    Siste innlegg

    bilde



    hits