Charlottes verden- Forlovet og Lykkelig - Blogger om sminke, hudpleie, mote og kosthold
Hjem Add Om meg Kontakt

3

Lunsjen for i morgen

Når man går inn for å være flink med kostholdet, så er planlegging av måltider virkelig gull. Det gjør det lettere for meg å holde meg til den maten jeg skal ha. I morgen blir det sukkerfri youghurt med Chiafrø til frokost, eggerøre med spekepølse,agurk og chilimajones til lunsj. Middagen blir wok med bifgstrimler. Dersom jeg blir sulten imellom noen av måltidene, så blir det litt nøtter.

Her har dere morgendagens lunsj, tok meg ikke mer enn 5-10 minutter å lage det klart.

Chilimajones: majones og chilipaste (sambal oelek).

Jeg brukte spekepølse, spekeskinke er også godt til.

  • 0

    Knallgod søtpotetchips

    I dag prøvde jeg meg på søtpotet for første gang. Surret de i olje, kanel og cayennepepper . Stekte på 200 grader i ca 20 min. Det var sykt godt.

    I morgen er det klart for 17.mai feiring. Vi kommer til å dra en liten tur til byen for å se på barnetog og russetog. Så går turen hjem til konnerud hvor vi får besøk av et vennepar. Vi har lagt opp til grilling, så satser på knallvær eller i det minste ikke regn. Legger ved noen bilder fra Torsdagen. Gikk en lang tur med ei venninde i Drammen og det var knallvær. 18 grader og skikkelig sommervær. Fantastisk.

    Klokken er snart 23 og jeg bør vel legge klar finstasen og komme meg under dyna. God natt. Ønsker alle en flott 17.mai feiring i morgen.

  • 11

    Lavkarbo osterundstykker ala Charlotte

    God kveld. I dag var det dag nummer to for Adrian i barnehagen og vi rakk akkurat komme inn av døren, så var han kjapp bort til de andre barna. Det gjør det ekstra godt for meg som mamma. Etter 20 minutter fikk jeg beskjed om at det så ut som alt gikk fint med han alene, så jeg kunne prøve å dra hjem en tur også skulle de ringe om det var noe. Det gikk heldigvis veldig fint og jeg fikk ingen telefon fra barnehagen. Så da hentet jeg han som avtalt kl 12. Når han var i barnehagen så fikk jeg bakt noen godt som passer godt til frokost og lunsj. Lavkarbo selvfølgelig. Så det ble en god lunsj på meg.Vi bor rett ved barnehagen. Så han fikk ligge i vogna når jeg hentet han. Vi rakk akkurat å komme utenfor porten og da sovna han bom. En gutt som tydelig hadde kost seg  masse og var sliten. 




    Jeg vet ikke helt hva jeg skal kalle de her? Osterundstykker? Jeg er medlem av gruppen Lavkarbogruppen lukket på facebook og der er det flere som har lagt ut oppskrift på osteboller. Jeg har brukt den oppskriften, men bare tilsatt noe ekstra. Det jeg har tilsatt ekstra skriver jeg "kan sløyfes" på. Jeg har prøvd å lage de orginale og de er også gode. De skal egentlig bli høyere ved steking, men mulig bakepulvere jeg brukte er "gammelt". 



    Ingredienser:

    • 5 dl reven ost (riv ost selv, de ferdig revne er det ofte mye annet rart i)
    • 5 egg
    • 2 ss fiberhusk/Psyllium
    • 2ts bakepulver
    • 1 ss bakepro bakeprotein (kan sløyfes)
    • 1 ss Chiafrø (kan sløyfes)
    • 2 ss vann (kan sløyfes)
    • Strø gjerne litt valmuefrø på toppen om du vil

    Bland alle ingrediensene sammen i en bolle, la hvile et par minutter og legg utover på bakepapir i basse store rundinger. Stekes i på 200 grader i 20 minutter.




    Helt uten mel og gjær. Masse proteiner også. Ha på det pålegg du selv ønsker. Jeg hadde salat, roastbeef, majones, rødløk, agurk og 2 syltagurk 

    Så det godt ut?

    #mat #frokost #lunsj #lavkarbo #lchf #helse #sunn #sunnmat 

  • 1

    Deilig kyllingsuppe på 1-2-3

    Jeg nevnte at jeg skulle lage meg en kyllingsuppe og dele oppskrift om resultatet ble bra. Resultatet ble knallgod kyllingsuppe. Så da kommer oppskrift og fremgangsmåte. Nå som jeg er hjemme i mammaperm, så er jeg opptatt av at det ikke skal ta for lang tid med maten. Denne suppen lager du enkelt på under 10 minutter. Så det passet meg perfekt. Doble den gjerne om du vil fryse ned litt, eller bare ha i kjøleskapet til flere dager. Denne holdt til 3 skåler med suppe.

    Her har jeg brukt det jeg hadde tilgjengelig i kjøleskapet og laget en enkel, men god rett.

    Masse deilige smaker og lite karbohydrater. 



    Du trenger:

    • 1/2 grillet kylling eller evt kyllingfilet
    • En liten klatt smør el olje evt begge deler
    • 2 fedd hvitøk
    • 1/4 rødløk i 
    • 1/4 gul løk
    • 1/4 paprika
    • 2 ss chili paste (Sambal Oelek)
    • 1/2 boks liten fløte
    • 1/2 boks kokosmelk
    • 2 dl vann
    • 1/4 boks creme fraiche
    • 1,5 ts karri , 1/4 ts salt, 1/4 ts pepper, 1,5 -2 ts chicken and steak krydder Santa Maria
    • Litt saft fra en sitron (ca en 1/4, smak til)
    1.  Start med å skjære opp løk og paprika i den størrelse du ønsker å ha i suppen. Hakk opp hvitløk.
    2. Ha smør eller olje i en kjele og tilsett hvitløk, chilipaste, løk og paprika. La dette surre i ca 1 minutt. Tilsett så vann, kokosmelk, fløte og creme fraiche. Ha oppi kylling og krydder. Om du bruker kyllingfilet kan du kutte den opp i små strimler og tilsette den rå. Men da må suppen koke ca 8-10 min for at de skal bli gjennomkokt. Jeg brukte ferdig grillet kylling. Hadde rester fra gårsdagens kyllingsalat. Press til slutt oppi litt sitron (smak til) og server.

     

     



    Når jeg lager mat, så følger jeg skjeldent en oppskrift og tenker derfor ikke så ofte over hvor mye jeg har av hver ting. Men på denne suppen så skrev jeg ned alt jeg hadde oppi. Krydderet smaker du best til selv. Slik at du får den akkurat slik du liker. Denne smaken ble perfekt for oss. 

    Hadde laget suppen til Mads da han kom hjem fra jobb og jeg fikk så mye skryt for knallgod suppe :) Det er alltid like koselig å prøve ut noe nytt og se at det faller så godt i smak.

     

    Anbefales!

    #mat #middag #lunsj #hjemmelaget #lavkarbo #lchf #suppe #kyllingsuppe #kokosmelk #nam #oppskrift

  • 4

    Hjemmelaget laksesuppe med kokosmelk

    Jeg elsker matretter hvor man tar det man har tilgjengelig i huset. Om en uke er det Tyrkiatur og da er det greit å få brukt opp litt varer. Denne gangen ble det en herlig laksesuppe på kokosmelk. 

    Kanskje ikke det beste bilde, men god det ble den.

    Her er det enklest å bruke det du har eller ønsker å ha oppi av grønnsaker.

    Dette brukte jeg:

    • 2 stk laksefileter rå
    • 1 gulrot
    • 1/2 persillerot
    • 1/2 stilk stangselleri
    • 1/4 løk rød eller gul
    • et blad fra purren (det grønne). deles i ønsket størelse
    • 2 fedd hvitløk
    • 1/2 rød chili m frø
    • krydder: salt,pepper og litt cayennepepper
    • 2 ss smør
    • 1/2 glass med vann(normal størelse)
    • 1 boks kokosmelk
    • 1 ss rømme eller creme fraiche (kan droppes)

     

    1. Smelt smøret i en kjele og tilsett  finhakken chili og hvitløk og la dette surre i ca 1/2 minutt.
    2. Tilsett så resten av grønnsakene og la det surre i smør,hvitløk og chili i ca 1 minutt med røring på middels varme.
    3. Så tilsetter vi vannet litt etter litt og rører. Hell så oppi kokosmelken og den rå laksen i passe biter/firkanter.  La dette småkoke i ca 5 minutter.
    4. Tilsett gjerne rømme eller creme fraiche om ønskelig. tilsett ca 1/4 ts med cayennepepper. Smak til med salt og pepper.

    Så er supper klar for å spises! Super som lunsj eller middag.


    Pyntet med litt persille på toppen.

     

    Bruker du mye kokosmelk?

  • 5

    Dagens lunsj

    Jeg elsker retter som inneholder masse grønnsaker, wok er noe jeg liker spesielt godt. Ofte tar jeg turen innom en og annen innvandrerbutikk for å kapre gode grønnsaker og annet spennende. Selv bruker jeg nesten aldri oppskrifter på mat. Jeg elsker å mikse sammen og vips så har man en ny og smakfull rett.

    I går ble det kyllingwok til middag. Jeg lager opp en stor wokpanne, slik at vi har til flere lunsjer og middager.

    Prinsippet på wok er ypperlig. Bruk de grønnsaker du selv liker og vips har du et godt måltid.

    Grønnsakene jeg har brukt er: Paprika (rød,grønn og gul), brokkoli + stilk, vannkastansjer(boks), rødløk (kan også bruke vanlig), charlottløk, purre, Kinakål, hvitløk,cili, worcestersaus og soyasaus.

    Når man lager wok er det alltid lurt å gjøre alt av grønnsaker og kjøtt klart. Kutte opp slik du ønsker og sette til side.

    Jeg bruker alltid wokpanne og starter med å ha oppi litt smør og litt olje sammen. Steker så kyllingen og tilsetter 2-3 fedd finhakket hvitløk og 1/2 chili også med frø. Hvitløk og chili er noe jeg omtrent bruker til alt. Det setter så god smak på alt, fremhever mye gode smaker. Krydrer kyllingen med litt salt og en del pepper (som man kverner selv) og en dæsj med worcestersaus. Når kyllingen er ferdig setter jeg den til side på en tallerk eller i en bolle. Så tilsetter jeg litt mer olje og smør i wokpannen og freser opp alle grønnsakene raskt. Slik at de er noe stekt, men fortsatt crispy. Ta så kyllngen over i wokpannen med grønnsakene og ha på litt med worcestersaus og litt soyasaus. Kvern så pepper over det hele. Litt Sweet chilisaus er også veldig godt å ha i woken. Ønsker du den sukkerfri finnes det på noen innvandrerbutikker og hvis ikke kan du lage den selv. Oppskrift på sukker fri sweetchilisaus finner du HER





    På toppen liker jeg å strø på cashewnøtter.

    Jeg tok også med meg rester på jobben og spiste kaldt. Det fungerte også veldig bra. ENJOY!

  • 5

    Forlsag til enkel og god lunsj

    Fylte paprika! Dette var en rett jeg spiste mye når jeg var i Tyrkia, men da brukte de ris eller bulgur også. Jeg holdt meg til kjøttdeig og noe annet småsnacks. Jeg brukte 2 typer med paprika, for å bruke opp hva jeg hadde i kjøleskapet og delte de enkelt bare i 2. Har du en vanlig stor paprika er det også mulig å bare skjære av toppen og fylle den slik.

    Sett ovnen på 200 grader. Stek kjøttdeig sammen med hvitløken, tilsett så løk, kål, krydder og saus. Fyll paprikaene, legg på kryddersmør og strø over ost. Stek i ca 20 minutter.

    Fyll til paprika:

    •  Finsnittet kål
    •  Kjøttdeig
    •  Løk
    •  2 fedd Hvitløk finhakket
    •  Kydder: Salt,pepper, Chilikrydder , Steak krydder
    •  2 ts worcestersaus eller soyasaus
    •  Kryddersmør
    •  Revet ost som strøs over før steking.

     





    Nyt en god lunsj!

  • 8

    Oppskriften på crispy chicken salat

    Her kommer oppskriften som jeg lovet dere. Her har det vært mye jobb og resten av tiden har gått til å nyte det flotte være ute.  Det kan gjerne fortsette slik, været altså.

    For å lage kyllingen trenger man:

    • Kyllingfilet i biter
    • Knust baconcrips. Bruk riktig baconcrips, uten hvetemel. Bruk f.eks maarud bacongull. Jeg brukte ført brødpose og kjevle for å knuse så mye som mulig. Så brukte jeg beholderen med knivblader som følger med stavmiker for å kutte det til enda finere biter.
    • Ønsket krydder. Jeg brukte TACOKRYDDER og DETTE krydderet fra IHERB
    • Olivenolje

    Kutt kyllingfileten i passende biter. Bland sammen den knuste baconcrispen og krydderet. Ha en brødpose og bland sammen kyllingen med olivenolje og baconcripsblandingen så all kyllingen blir dekket med dette. Ta alt over på en stekeplate og stek i ovnen på 180 grader i ca 35 minutter.

    Server med hva du måtte ønske. Jeg laget en enkel salat til.





    Som dere ser hadde jeg også litt sweet chilisaus til kyllingen. Den er hjemmelaget og sukkerfri. Oppskriften på sweet chilisausen finner du HER.

     

     

  • 10

    Lavkarbo hvitløksbrød

    Hjemmelagede lavkarbo hvitløksbrød/rundstykker.

    Du trenger:

    • Charlottes lavkarbo rundstykker. Oppskrift finner du HER
    • 2 ss olivenolje + 2 ss solsikkeolje
    • 1 ss smør
    • 3 fedd hvitløk
    • Bittelitt havsalt eller vanlig salt om ønskelig.

     

    1. Kjør smør, olje og hvitløk sammen med stavmikseren til det blir helt glatt og klumpefritt.
    2. Smør det så på rundstykkene og stek de i ovnen på 180 grader i ca 5 minutter. Om du ønsker salt tilsett dette over (kun litt). Strø gjerne litt reven ost over også.



     

    Smakte veldig godt med litt majones på også.



    Nom nom ♥ Hvitløksbrød med god samvittighet.

     

  • 7

    Dagens lavkarbo matpakke

    I dag laget jeg en nydelig salat med en supergod hjemmelaget dressing . Lavkarbo selvfølgelig. En veldig god lunsj. En salat med kyllingkjøttdeig og bacon. Før påsken fikk jeg nemmelig handlet inn Prior kyllingkjøttdeig på Priceclub i Drammen/krokstadelva for kun 8kr. Superbillig. Så da kjøpte jeg 6 stykker og fryste ned.

    Til salaten trenger du:

    • Isbergsalat
    • Agurk
    • Rødløk
    • Brokkoli i små biter
    • Osteterninger eller fetaost
    • Kyllingkjøttdeig eller kylling som er krydret med hjemmelaget tacokrydder, salt og pepper.
    • Små biter av bacon
    • Oliven

    Dressingen:

    • 2 ss creme fraiche
    • 1,5 ss majones
    • 7 dråper sitron
    • 5 dråper tabasco
    • 1/2 ts sambal oelek (chilipaste) Fåes på matbutikken.
    • 1/2 ts dijonsennep
    • 1/2 fedd presset/finhakket hvitløk.
    • Krydder: Simply Organic Citrus krydder (kjøpes her), five peppers (santa maria) og bittelitt curry. Sitronpepper kan helt sikkert også brukes (men det inneholder mye rart)

     





     


    Brukte et gammelt rømmedressingbeger fra peppes (ante meg at jeg plutselig fikk bruk for det). Med både rødløk og hvitløk i matpakken er det en fordel  å ha tyggis eller annet for ånden i nærheten.

     

     

  • 5

    Lunsjtips

    Her er et enkelt lunsj tips. Jeg tok hva jeg hadde i kjøleskap/fryser og laget en simpel lunsj.

    Finhakket kinakål, rødløk, agurk, paprika og litt av saften fra sitron over salaten. Oppskærte biffstrimler stekt og krydret med salt + pepper. Strø over med sesamfrø.






    Laget en dressing bestående av rømme, majones, pepper, bittelitt salt, hjemmelaget tacokrydder, Chicken and steak krydder, sitronsaft, litt eddik og helt til slutt litt sukrin eller annen søtning.

     

    Kylling kan selvfølgelig også brukes.

  • 5

    Dagens lunsj, roastbeef salat (lavkarbo)

    I dag ble det lunsj med følgende utgangspunkt " ta hva du har i kjøleskapet"

    En enkel salat bestående av ruccola, roastbeef, litt baconbiter, parmesan, litt presset sitronsaft og pepper. Serverte med litt kaldrørt bernaise.

    Ypperlig lavkarbomåltid som holdt meg mett i 6 timer. Love it ♥ Sikkert også veldig godt med balsamico. Om man ikke har roastbeef kan også forskjellige spekeskinker/skinker brukes.

     

    Herlig å kunne spise seg mett med god samvittighet.

  • 7

    En enkel forrett/lunsj på under 2 minutter

    Selv er jeg ikke så veldig glad i tomat, men prøver å lære meg å like det. Så dermed tenkte jeg å prøve å komponere en spennende forrett eller lunsj. Selv hadde jeg aldri smakt slik mozarella, kun på pizza.  Og desverre var ikke mozzarella noe jeg likte særlig godt(litt kresen på ost). Men på pizza er det veldig godt. Mulig noen mozzarellaer er bedre "rå" enn andre.

    Men alt det andre smakte snadder.



    For å lage denne retter trenger du:

    • Ruccolasalat
    • Tomat
    • Mozarella
    • Pynt gjerne med fersk basilikum
    • litt salt, gjerne havsalt
    • Kvernet pepper

    Dressingen:

    • 1/4 ts sambal oelek (chilipaste)
    • 1,5-2 ss olivenolje
    • 1 liten fedd finhakket hvitløk
    • 5 dråper tabasco ( kan sløyfes)





    Hell så "dressingen " over helt til slutt. Og salt + pepper.






    Så om du liker mozzarella kommer du nok garantert til å like denne. Og det beste er at det tar mindre enn 2 minutter å lage den.

    Velbekomme!

  • 8

    Dagens lavkarbo lunsj

    Nå som vi har lavkarbo som kosthold hender det ofte at vi har middagsrester til lunsj, enten kaldt eller varmt. Det er igrunn veldig kjekt. For blir som regel igjen rester fra middagen, så slipper man å kaste de. I dag ble det restelunsj på både meg og Mads og den hjemmelagede pastaen smakte like godt nå når den ble varmet opp. Jippi.


    Det så kanskje ikke like delikat ut i dag ;) Men det smakte ialefall veldig godt.

    Slik så den ut som en middagsrett, litt mer fristende kanskje.



    Oppskrift på hjemmelaget pasta, som også er glutenfri finner du HER

     

    Hva ble dagens lunsj hos deg??

  • 10

    Dagens lavkarbolunsj

    Dagens lunsj ble 1 hel avkado + bacon and pepper smøreost.  Måtidet i dag ble lite karbohydrater, men da kan jeg ha litt mer karbo til middagen i dag.  Fordelen med måltidet er at det er fettrikt og inneholder også proteiner. Med mindre karbohydrater og tilsette fett og protein merker man veldig forskjell på blodsukkeret. Man får et jevnt blodsukker og slipper de store svingningene som gjør at man blir raskt sulten og fysen på ting. Dette måltidet holder i mange timer før jeg blir sulten.



    Næringsinnhold:

    Energi:496

    protein:8,98

    Fett: 48
    karbo: 1,1

    Lunsjen ble billig også. Avokadoen kostet kun 2 kr.

    Nå skal jeg til mamman min og rydde opp i loftetg hos henne. Der jeg har mye ting. Klær, sko, smykker og mye mer. Kanskje jeg finner noe spennende. Blir en dag med masse rydding. Senere så kommer en oppdatering av kosthold/trening denne uken og jeg kan fortelle at på en uke har vekten beveget seg veldig ned. Hvor mye får dere vite i neste innlegg.

     

    Ønsker dere alle en super mandag.

  • 23

    Sunt alternativ til Loff (Lavkarbo)

    Her er dagens nydelig lunsj. Lavkarbovennlig og proteinrik.

    Jeg har tidligere på bloggen postet innlegg med proteinloff. Noe jeg er helt hektet på. Det er så utrolig godt, og ikke minst veldig enkelt å lage.  Denne gangen prøvde jeg med litt bakepulver oppi og da ble de enda større, hevet seg skikkelig i ovnen.




    Oppskriften er enkel:

    • 3 egg ( 2 eggehviter og 1 helt egg)
    • 2 ss bakepro ( fåes på helsekost, på nett og billigst er det på noen proteinbutikker i Sverige)
    • 2 ss mandelmel/ eller kverne hele mandler selv. (bruk den lyseste typen mandelmel for å få lofffargen, det brune gir ikke så fin farge)
    • 1/4 ts salt
    • 1/2 ts oregano( Kan droppes)
    • 1 ts bakepulver.

    Steg 1: Kakk et helt egg i en liten skål og tilsett bakepro, mandelmel, bakepulver og oregano og rør med en gaffel.

     

    Steg 2: Ha eggehvite fra 2 egg oppi en bolle + saltet.( jeg hadde igjen eggehvite fra jeg laget bernaise, der bruker jeg kun eggeplomme). Pisk til det blir skikkelig stivt skum.

     
    Steg 3 : Rør forsiktig melblandingen inn i eggehviteskummet. Forsiktig med en gaffel, slik at skummet ikke faller så veldig sammen.



    Steg 4: Bruk en skje til å legge små klatter på et bakepapir. Jeg fikk 9 stk. Og stek i ovnen på 155 grader i ca 15 minutter.


    Før steking.


    Etter steking. Herlig proteinloff.






    Godt med smør, pålegg, majones og agurk.

    Det er ikke så mye fett i disse, så viktig med pålegg som er litt fettrikt om man har et lavkarbo kosthold. Da holder du deg mye lenger mett og slipper å få sug etter mat og snop hele tiden.

    Næringsinnhold på hele røra:
    Energi:161   Fett:8,63    Protein:18,62      Karbohydrat: 1,91

     

    På mine 9 stk proteinloff blir det 0,2 g karbohydrat pr stykk. Noe som er ekstremt bra. Wohooo. Hurra for proteinloff. Anbefales, er ekstremt godt.


      Nå skal jeg straks på jobbintervju, så får gjøre meg klar. Ha en strålende dag alle sammen.

  • 5

    Dagens lunsj (LAVKARBO)

    Her er dagens lunsj. Lavkarbo "potetsalat" med morrpølse. Den jeg kjøpte var fra firstprice.

    Om du trykker på bildet under så får du opp oppskriften på "potetsalaten"


    Det ble litt voldsomt med potetsalat, så orket ikke alt.

    Dagens lunsjtips :)

  • 10

    Nydelig kyllingsalat (lavkarbo)

    I dag har vi vært på 2 visninger i drammen. Vi skal flytte ut her innen 1.des. Så veldig spennende det:) datan min er levert inn på service og ettersom Elkjøp aldri har låne pc tilgjengelig blir det litt mobilblogging. Frem til jeg får låne pc ialefall:)

    I dag ble det kyllingsalat bestående av. Isbergsalat, ruccola, paprika, grillet kylling,rød løk, 1 reddik, bacon, cardinis Cæsardressing(1,7g karbo hvorav 0,7 sukkerarter) og litt parmesan på toppen.

    Nå skal denna jenta legge seg. Ønsker dere alle en god natt:)

  • 7

    Hot hjemmelaget tomatsuppe

    Passer utmerket som lunsj eller middag....

    Og suppen er selvfølgelig lavkarbovennlig.. Så for deg som liker sterk mat er denne suppen tingen. Og hvis du kun ønsker normal tomatsuppe er det bare å droppe chili.

    • 2 ts Brun Cocosa kokosolje eller ekte meierismør
    • 1/4 liten løk
    • 1 fedd hvitløk
    • 1/4 finhakket chili, ta med litt av frøene også.
    • 1 boks hakkede tomater. Tomatpure kan også brukes om man blander den med litt vann.
    • 2 dl vann kokt med 1/2 buljong terning
    • 2-2,5 dl kremfløte
    • Krydder: Salt,pepper og basilukum krydder/ eller fersk basilikum
    • Om du ønsker suppen litt mer mektig kan du tilsette litt pølsebiter med lite karbo og egg. Jeg bruker gøl chorizo pølsene fra Sverige.



    1. Finkutt løk, chili og hvitløk. Og fres det i en kjele med oljen/smøret. Kok opp buljongvann i egen kaserolle.
    2. Tilsett så buljongvann, hakkede tomater, salt,pepper og basilikum
    3. La dette koke i ca 5 min.
    4. Finn frem stavmikser og finmos, så det blir en klumpfri suppe. Tilsett så fløte og tilsett mer krydder om ønskelig.
    5. Tilsett pølsene og eventuelt egg.  Server!

     

     

  • 3

    Nydelig og sunn lunsj med salma laks (LAVKARBO)

    Det må være lov å leke litt med maten selv om man er voksen ;) Jeg var  i det kreative hjørnet i dag.


    Lunsjen ble en sunn rett med salmalaks serverte med ingefær,lime, ristede sesamfrø og chilimajones ala Charlotte. Passer også utmerket som forrett.



    Du trenger:

    • Salma laks, eller annen laks som kan brukes til sushi. Det finnes en type som er billigere enn salmalaksen, men husker ikke navn.
    • Syltet ingefær, jeg fant en på invandrerbutikk uten tilsatt sukker. Men var noe kunstig søtning i den. Veldig god. Men blue dragon sine inneholder så lite som 3,7 g karbo, så de kan og brukes.
    • 4 ssEkte majones
    • 1/2 ts chili paste/Sambal Oelek.
    • Litt tagatesse søtning, sukrin kan også brukes
    • 3-4 ss Soyasaus
    • Litt av saften fra en lime
    • Noen biter finhakket chili
    • En halv finhakket hvitløk
    • Sesamfrø, kan gjerne ristes litt i panna.

    Fremgangsmåte....

    1. Start med å lage chilimajonesen. Ta majonesen,chilipaste og 1/4 ts tagatess søtning(kan droppes) og rør godt sammen. La den stå i kjøleskapet til resten av maten er klar.
    2. Bland soyasaus, litt saft fra lime, chili og hvitløk sammen i en liten skål.
    3. Skjer så opp fisken i ønsket størrelse og dander på fat sammen med ingefær, lime og chilimajones.
    4. Rist så litt sesamfrø i en stekepanne.
    5. Ha soyasausblandingen over laksen og strø på med sesamfrøene.



    Et måltid som er rikt på protein og fett og har lite karbohydrater.

    Velbekomme!!

     Så det godt ut??

  • 18

    Tønsberg+ gårsdagens ANTREKK+ Lavkarbo lunsj

    I går dro jeg og mamma til Tønsberg en tur for å ta en titt på shopingsenteres farmansredet. Jeg har ikke vært der på flere år og det var artig å se når de hadde bygget ut. blitt mange fler butikker der. Jeg gikk på videregående skole utenfor Tønsberg og vi tok ofte bussen inn til byen for litt shopping. Good memmories.

    Vi hadde en koselig tur i går og litt shopping ble det. Viser innkjøp for denne uke senere. Her er noen bilder av dagens antrekk.


    Kjede fra accessorize


    Hadde ingen sorte singletter hos mamma. Så da ble det litt kontraster med hvitt inni toppen.




     

    Litt lunsj må man ha. Mamma skal kose seg med en nydelig salat.



    Og til alle LAVKARBO LOVERS. Ute bestilte jeg en cæcarsalat bestående av salat,kylling, bacon og cæcardressing.  Det var egentlig kruttonger i salaten og brød som tilbehør. Jeg spurte om jeg kunne få uten kruttonger og brød og eventuelt litt mer dressing, rømme/creme fraiche ved siden av. Og det gikk helt i orden. Så da fikk jeg litt dressing på salaten som normalt + en liten skål med mer dressing. Så det var et skikkelig LCHF måltid.


    Og parmesan på toppen.

     

  • 17

    Dagens Lunsj (Lavkarbo)

    Ostebrød som bunn, superenkelt og raskt.



    Kavli ferdigskivet ost med skinkesmak stekes i mikro på bakepapir i 1-1,5 min. Varierer fra mikro til mikro. Når de begynner å boble skikkelig kan du ta de ut og avkjøle på rist. Serveres med ønsket pålegg.

    I dag kjøpte jeg Italiensk salat på butikken og den innhold 5 g karbo pr 100g, men om du vil spare litt på karboinntaket kan du lage din egen gode Italienske salat. Oppskrift finner du HER

    Blir av og til slike til frokost eller lunsj og de er nydelige å ha reker på!

    Ikke mye karbohydrater heller, veldig lite. Kan tenke det er 1 g kanskje, ikke mer enn 2g.

  • 11

    Dagens lunsj hos ei venninde (Lavkarbo)

    I dag har jeg vært hos ei venninde i Hønefoss og vi spiste lunsj sammen i dag også. Kjempekoselig, etter helgens utskeielser med bursdag og lignende så var jeg tilbake med lavkarbo kostholdet mitt igjen. Kroppen min var glad for det, og det samme var jeg. Ny uke og nye muligheter :)

    Til lunsj hadde jeg bakt proteinloff. Jeg ante ikke om venninden min likte det, men hun skulle få lov å prøve. Og om hun likte det skulle hun gladelig få spise så mye hun ville. Men hun hadde brød selv, sånn i tilfelle(hun er ikke på lavkarbo).


    I dag ble proteinloffen mye lysere og flottere som dere ser. Ettersom jeg i dag pisket eggehvittene skikkelig. De ble perfekte<3

    Min venninde slapp å ta frem brødet sitt, hun likte disse veldig godt og tok ikke en enste brødskive av det butikkkjøpte brødet. Og hun var også overasket over hvor lenge hun gikk uten å bli sulten ettersom hun hadde bra med fettrikt pålegg på. Vi koste oss med masse godt pålegg.


    jeeeej. Hun hadde tilogmed skikkelig smør og ekte majones.

    Jeg spiste 3 stk 1 med egg og en med brie på bildet. Den siste var med makrell i tomat, majones og agurk.

    Og i denne lunsjen var det sikkert rundt 2-3 g karbohydrater eller mindre.

    Proteinloffen finner du oppskrift på her (Link)

     

     

    Blogglisten

  • 9

    Dagens kveldsmat ( Lavkarbo)

    Da var vi hjemme fra Sverige, og til kveldsmat ble det en og en halv skive  med proteinloff.

    Legg merke til at de ble mer brune denne gangen, var 1 eller 2 stk som hadde kommentert at de fikk en brunfarge på sine. De skal egentlig blir lyse. Grunnen var at jeg ikke fikk pisket eggehviten ordentlig. Den ble ikke slikt tykt skum som sist. Så da kan det være svaret på problemet. De ble litt tørre nå, så neste gang skal jeg piske eggehvitene skikkelig slik som de siste gangene jeg har bakt disse.



    Proteinloffen har ekstremt lite karbohydrater i seg. Oppskrift på nydelige proteinloff finner du HER (LINK).  

    Brieosten kjøpte jeg i Sverige, den var helt nydelig. 1 g karbo pr 100 g i brieosten.

     

    Har du prøvd ut proteinloffen??

  • 16

    Trening og dagens lunsj

    I dag har jeg for første gang etter en lang pause vært ute å jogget litt. Og jeg kunne merke det var lenge siden sist, men endelig er jeg igang igjen. Faren med lavkarbo kostholdet er at man kan bli litt latsabb :P Ettersom man mister flere kg uten engang å behøve å trene. På mine 15 kg har det blitt minimalt med trening, men jeg vet at om jeg hadde trent så hadde jeg faktisk nådd målet mitt alt. For jeg har bare noen få kg igjen nå. Men trening er absolutt sunt for kroppen vår, så jeg skal bli flinkere til dette. Lover ;) ;)




    Jeg leste nå nylig en studie på bloggen til Lege og forsker Espen Rostrup. Hvor de testet 2 kosthold for å gå ned i vekt mot hverandre. De testet lavkarbo høyfett på halve gruppen og Høykarbo lavfett på resten av halvparten.  Og begge gruppene hadde samme mengde kalorier. Det var en utrolig spennende studie. Og det viste seg at Lavkarbo gruppens fettforbrenning gikk opp med 36%, mens i høykarbo lavfett gikk fettforbrenningen ned med 5% ved trening. Studien viste også at lavkarbokosthold gir ikke dårligere kondisjon målt ved oksygenopptak som noen hevder.  

    Om du vil lese mer om effekten av lavkarbo på trening, utmattelse og fettforbrenning kan du gå inn HER



    Så dette håper jeg var et spart nok i ræva til meg selv for å komme igang med treningen:)

    Så over til dagens lunsj. Jeg hadde nemmelig noen reker liggende i fryseren. Så hva passer vel ikke bedre enn en god rekelunsj.



    Servert på deilig ostebrød. Kavli ferdigskivet ost med smak av jalapeno. Tatt på bakepapir i mikrobølgovnen i ca 1,5-2 min.

    mmmmmmm

    PS: jeg har spørsmålsrunde på bloggen angående lavkarbo kostholdet jeg holder på med. Så still meg gjerne spørsmål HER

    Er du flink med treningen og kostholdet??

  • 24

    Bakedag.. Rundstykker(Lavkarbo)

    I dag hadde jeg besøk av ei venninde og tenkte å servere lunsj. Så da bakte jeg noen lavkarbo rundstykker til oss begge. Hun ble imponert over at disse rundstykkene kunne være lavkarbo og syntes de var gode. Slikt er jo hyggelig å høre, og runstykker er jo aller best ferske.

    rundstykkene før steking..

    Ferdig stekte

    Innvendig




    Så spiste vi en god lunsj med masse godt pålegg på.. Mektige rundstykker, så 1 og en halv hadde vært perfekt mengde for min del. 2 stk så ble jeg veldig mett.

    Oppskrift:

    • 4 egg
    • 1/2 boks creme fraiche orginal( Du kan sikkert bruke litt mindre, om du vil ha mindre karbohydrater)
    • 2 ss olivenolje
    • 30 g fiberhusk (helsekost) ellers kan du også bruke psyllium( fåes på noen meny)og er vist det samme,bare billigere
    • 35 g fiberrik kruskakli (daglivare)
    • 50 g mandelmel
    • 20 g solsikkekjerner( males)
    • 10 g gresskarkjerner( males
    • 2 ts bakepulver
    • 1- 1,5 ts salt

    Sett ovnen på 190-200 grader

    1. Start med å male solsikkekjerner og gresskarkjerner, jeg bruker et beger med knivblad som fulgte med stavmikseren. Den maler det veldig bra.


    2. 

      
    3. Bland alt det våte først (kakk egg, creme f og olje)
    4. Bland det tørre inni det våte og avslutt med bakepulveret. Rør dette godt sammen, det vil etterhvert bli veldig tungt å røre med sleiven.  Da kan du ta opp litt og litt av deigen og forme dem slik du ønsker. Om de ikke er så lette å forme la deigen hvile i 1-2 minutter til den blir lett å jobbe med.

    Stekes på midterste rille i ca 25-30 minutter.

    Man får rundt 10-11 stk ut av denne deigen.

    Næringsinnhold:

    Fett: 119,48

    protein: 65,98

    Karbohydrat: 16,16

    Karboinnholden pr rundtykke om man får f.eks 11 stk er da ca 1,5 g pr rundstykke med karbohydrater.


  • 20

    Dagens lavkarbo grilling

    I det nydelige været i dag så er det jo ingenting som passer bedre enn grillmat. Ettersom vi har mye pølser mer lite karbohydrater i fryseren ble det de til grilling.


    Pølser med lite karbo. Enten fra Sverige eller Danmark, husker ikke helt ;) I sverige og Danmark har de gode pølser med lite karbo. 2-3 g pr 100 g og noen 1 g og mindre.

    Lavkarbo "potet"salat. Nærmere bestemt cellerirot salat. Nydelig, kommer ikke nærmere potetsalat enn denne. Helt hekta på denne til grillmaten:)

    Oppskrift finner du HER

     



    

    Hva ble middagen hos dere??

  • 17

    Dagens lunsj (Lavkarbo)

    Litt sent ute med å legge ut lunsjinnlegget men her kommer det ialefall, jeg har enda ikke rukket å lage middag. Så jeg får se i kjøleskapet og gå i tenkeboksen på dagens middag:)

    I dag til lunsj ble det ialefall lavkarbo knekkebrødene, som har blitt en stor favoritt her hjemme. Vi har laget de flere ganger og spiser de gjerne til frokost eller lunsj med noe godt pålegg på. I dag ble det leverpostei, med litt majones, stekt bacon og agurk på. Kjempegod og enkel søndagslunsj.

    Knekkebrødene finner du oppskrift på HER


    Leverpostei kan gjerne være tilsatt mye stivelse og dermed inneholde en del karbohydrater, men det finnes noen typer med lite karbohydrat i. Den jeg har smakt med minst karbo i som jeg liker best er definitivt first price sin. Den er veldig god på smak, smaker masse. Den inneholder <1 gr karbo pr 100g.



    

    Jeg testet foresten ut å la barna i barnehagen få smake på knekkebrødene jeg hadde bakt med leverpostei, og de likte det tydligvis godt ettersom de spurte om de kunne få smake mer. Så de er godkjent av barn også ;)

     

    Så det fristende ut??

  • 13

    Hjemmelaget tomatsuppe

     

    I dag ble det hjemmelaget tomatsuppe til middag. Fryktelig enkelt og supergodt. Har lagt ut oppskrift tidligere. I dag tok jeg å doblet denne. Så jeg ganget alt med 2 untatt løken.

    Du trenger:

    • 2 ts Olje  ( jeg brukte kokosolje, den brune som er til steking og oppvarming)
    • 1/4 liten løk
    • 1 fedd hvitløk
    • 1 boks hakkede tomater
    • 2 dl vann kokt med 1/2 buljong terning
    • 1,5-2 dl kremfløte
    • Krydder: Salt,pepper og basilukum krydder/ eller fersk basilikum
    • Om du ønsker suppen litt mer mektig kan du tilsette litt pølsebiter.

    Jeg brukte gøl grillpølser med ost. 2 g karbo pr 100 g. Fåes i Sverige og Danmark. Tror dette er en av de bedre ostepølsene jeg har smakt. Mozarella ost inni.



    

    Fremgangsmåte:

    1. Finkutt løk og hvitløk. Fres løk og hvitløk i oljen. Kok opp buljongvann i egen kaserolle.
    2. Tilsett så buljongvann, hakkede tomater, salt,pepper og basilikum
    3. La dette koke i ca 5 min.
    4. Finn frem stavmikser og finmos, så det blir en klumpfri suppe. Tilsett så fløte og tilsett mer krydder om ønskelig.
    5. Tilsett pølsene og server!

    Tilsatte en bitteliten klatt med smør.



    

  • 6

    Ferske rundstykker med smeltet ost (LAVKARBO)

    Når man har fri er det koselig å starte dagen med en god frokost. I dag ble det hjemmebakte rundstykker med ost på som jeg satte i ovnen så osten smeltet.



    

    Jeg brukte:

    • 2 rundstykker
    • Smør om ønskelig
    • Litt smørost (valgfri smak, min var baconost )
    • Noen skiver med gulost
    • ønsket krydder på toppen

    Settes i ovnen til osten smelter og server.



    

    Oppsriften på mine gode LAVARBORUNDSTYKKER finner du ved å trykke HER

     

    Hva ble dagens frokost hos dere??

  • 10

    Dagens frokost/lunsj (LAVKARBO)

    I dag sov vi til kl 10 igjen og det var herlig. Så laget jeg en helt ny og spennende frokost til meg og min kjære.

     

    Nå sitter jeg her med en herlig hvitløksånde og skal dele den med dere. Oppskriften altså :) Så om dere skal noe spesielt hvor hvitløksånde ikke egner seg særlig bra så kan du gjerne droppe hvitløken.

    Du trenger (for 1 person)

    - 1 avokado

    - 2,5 ss creme fraiche orginal

    - 1,5 ss majones ekte

    - 1/2- 1 fedd hvitløk (moses med hvitløkspresse)

    - Salami eller kokt skinke 4 skiver.

    - Krydder: smak til med krydder etter eget ønske. Jeg brukte: salt,pepper og chicken and steak krydder(santa Maria)

     


    Jeg brukte Gøl salami med hvitløkssmak. Den var veldig god, men den så litt bleik ut i farge.

    1.  Del avokadoen i 2 og hul ut med skje. Putt inholdet i en skål sammen med creme fraiche, majones, presset hvitløk og krydder. Mos dette sammen,
    2. Rør så inn med salami eller skinke og ha tilbake i avokado skallet.

    Ser for meg at dette også er utrolig godt ved side av grillmaten som en slags potetsalat.

     



    Næringsinnholdet i min rett:

    Energi: 822Kcal

    Protein: 8,47 (4%)

    Karbohydrat: 3,63 (2%)

    Fett: 84,01 (94%)

    Ypperlig lavkarbomat med masse fett og lite karbohydrat!!

     

     

  • 5

    Forslag til Lunsj (LAVKARBO)

    Her kommer ett forslag til en lunsjrett om er rask å lage og smaker veldig godt.

    Mads likte det så godt at han fikk med seg på jobben nå når han skal avgårde på nattskift.

    Også lager man den på ca 5 minutter. Rask, enkel og veldig god.



    - 1/2 pakke babyleaf salat Bama

    - Litt isbegsalat

    - Fetaost

    -Litt reven gulost

    - Grillpølse med lite karbo, F.eks GØL fra Sverige og Danmark (2 g karbo pr 100g og noen 3g)

    1. Stek pølsebitene 1 min i pannen, og la de hvile mens du gjø klar resten av salaten.
    2. Bruk litt sitronsaft ove salaten, så holder den seg bedre.
    3. Hell pølsene over toppen.

     

    Og til Dressingen trenger du:

    -3 ts seterømme

    - 1 ts firstprice tacosaus

    -1 ts majones ekte

    - Krydder: Hvitløkskrydder(litt), Sitronpepper, piffi og pepper,

    - 3 dråper sitron

    - En liten klype sukrin om ønskelig



    

    Nyt en sunn og enkel lunsj som er super å ta med på jobb eller skole :)

  • 17

    Småsnacks/ lunsj (LAVKARBO)

    Her kommer ett aldri så lite småsnacks/lunsj tips fra meg til dere


    Spekeskinke med seterrømme og gressløk. Det er også utrolig godt å blande inn litt dijonsennep i rømmen.


    Nydelig og enkel rett!

  • 10

    Dagens lavkarbo lunsj

    I dag ble det restemat fra DENNE middag. Jeg puttet over en skive skeddar ost, tok det i mikro og serverte med litt creme fraiche til. Godt og lettere får du det ikke. For min del syntes jeg det er helt genialt å lage litt store middagsporsjoner for da kan man spise det til lunsj en annen dag.



    Dagens lavkarbo lunsjtips til dere som ønsker det!

  • 16

    Dagens lavkarbo lunsj

    I dag ble det en temmelig rask og enkel lunsj. Det ble cheese burger uten brød eller noe. Er igrunn ikke så glad i hambruger brød. Syntes kjøttet og cheddar osten smaker diggest.

    Hamburker kjøttet er fra Sverige og inneholder 0,5 g karbo pr 100g.

    Cheddarost 0 g karbo og sukkerfri idun ketchup. 8g karbo, hvorav 4 g er sukkerartet.

    Ketchup er et must for min del ;)

    Så her har du en lunsj med lite karbo, som også fint kan spises om du prøver å holde deg i ketose.


    Nå skal jeg ut på en lang tur, med muligens litt jogging. Nydelig vær ute.

    Ha en nydelig lørdag ;)

  • 1

    Lunsjtips " Nydelig kyllingsalat" (Lavkarbo)

    Ettersom vi hadde igjen kylling fra i går så ble det nydelig kyllingsalat til lunsj. På lavkarbo vis.

    Her finner du middagen fra i går. Veldig lik, bare at her blandet vi alt  sammen til en salat.

     

    Rødløk,isbergsalat,ruccola,gul paprika, 1 redikk og grillet kylling smårevet.

    Og som tilbehør ble det cæsarsalat( 1,7 g karbo), parmesanost reven og balsamico.


    Nydelig og enkel lunsj!!

    

  • 8

    Koste meg med nydelige reker på lavkarbo vis

    I dag laget jeg mer Crispy ostbrød, men denne gangen lavet jeg med kavli ost med skinkesmak. Oppskriften på crispy ostebrød som man kan ha som en slags "loff" finner du  HER

    Et skikkelig rekemåltid var noe jeg savnet nå, så det ble det til middag i kveld. Også har jeg kjip kjærste som ikke liker slik :P


    Pyntet de crispy ostebrødene med dette:


    Nam nam nam.

    Under 1 g karbo om man spiser 3 slike, så utrolig lite:)

  • 7

    Grillet kylling med brokkolisalat og sennepskrem (Lavkarbo)

    Grillet kylling med brokkolisalat og sennepskrem.

    Brokkolisalat:

    • 1/2 brokkoli
    • 1/4 rød løk
    • Bacon terningern eller vanlig bacon
    • Pinnekjerner
    • Ekte majones (etter eget valg)
    • 2 ts rødvinseddik
    • 1 ts sitron dråper
    • 1/2-2 ts med sukrin

    1. Kutt opp brokkoli og løk i små biter. Stek bacon sprøstekt og la det kjøle seg ned. Rist pinnekjerner i stekepannen.

    2. Lag dressing: Majones, rødvinseddik,sitron og sukrin. Rør så dette rundt i bollen med brokkolien og løken. Så tilsetter vi bacon og pinnekjernene strør vi på toppen.

    Sennepskrem:

    • 1 beger seter rømme
    • 1/2-2 ss Dijonsennep (6,5 g Karbo pr 100g)
    • 1/2 sitron(saften av den)
    • Smak til med litt salt og litt pepper
    • 1 ss sukrin



     

     

     

  • 14

    Lakarbo middagstips, hjemmelaget tomatsuppe

    LCHF tomatsuppe. For å lage suppen trenger du:

    • 50 g smør
    • 1 boks hakkede tomater
    • 2-3 dl kremfløte
    • 4,5 dl vann
    • 1 ts Johanesbrødkjernemel
    • 1ts rømmekolle eller creme fraishe om ønskelig
    • krydder: salt,pepper,hvitløksbiter/hvitløkspulver,chilikrydder og basilikum
    • 1 ts tomatpure
    • 1-2 ts med søtning, jeg brukte sukrin.

    Kan serveres med f.eks egg.

     

    Fremgangsmåte:

    1. Smelt smøret og tilsett johannesbkm og rør godt.  Hell i litt og litt av fløte og vann mens du rører.
    2. Tilsett så de hakkede tomatene og bruk en stavmikser for å mose alle bitene av tomat. Finmost.
    3. Så tilsetter vi krydderet,smak til hvor mye du ønsker og tilsett så tomatpureen og søtning om ønskelig.
    4. Tilsett en liten ts med rømmekolle eller creme fraishe i suppen.

    Håper det smaker :)

  • Kategorier

    Arkiv

    Siste innlegg

    bilde



    hits