Charlottes verden- Forlovet og Lykkelig - Blogger om sminke, hudpleie, mote og kosthold
Hjem Add Om meg Kontakt

26

Hjemmelaget sweet chili saus, sukkerfri og lavkarbo

Akkurat kommet hjem fra jobb ( ferdig kl 23), men jeg har en oppskrift jeg bare m dele med dere.

Er det noe jeg elsker s er det sweet chili saus. Jeg bruker det til omtrent alt. I sauser, wok, som dips til kjtt,fisk,skalldyr og kylling. Problemet er bare at de man fr p butikken inneholder ekstreme mengder med sukker. Noe jeg helst vil ung. Dermed har jeg n laget min egen sweet chili saus uten sukker.

Jeg gikk ut i fra en oppskrift jeg fant p nett og gjorde den om s den ble sukkerfri og lavkarbo vennlig. Passer ypperlig for deg som har diabetes eller rett og slett bare nsker mindre sukker i kostholdet.



Du trenger:

  • 2,5 chili ( jeg brukte kun fr fra den ene, de andre skrapte jeg vekk) Kommer an p hvor sterk du vil ha.
  • 4 tomater
  • 1/4 lk
  • 1 fedd hvitlk
  • Litt ingefr
  • 1dl lys eddik (gjerne riseddik)
  • 1 dl vann
  • 1 fingerklype salt
  • 4 -5 ss tagatesse eller annen stning.(smak gjerne hvor st du vil ha)
  • Jevn gjerne sausen uten med 1 ts glutenmel eller 1 ts johannesbrdkjernemel.





  1. Hakk tomater og lk opp i fine biter og finhakk hvitlk.Skjer chilien i tynne strimler som p bildet over. Skrell ingefren (p strelse med den p bildet) og kutt opp i sm,sm biter.
  2. Samle alt i en kjele og tilsett vann, tagatesse, salt og eddik. La dette smkoke i ca 15 minutter. S kan du tilsette eventuelt jbk mel eller gluten mel og rre dette godt inn
  3. La det koke videre i 30-40 minutter til.
  4. Bruk s gjerne en stavmikser eller potetmoser til mose eventuelle tomatbiter som er igjen.
  5. Bruk gjerne potetmoseren til "fiske opp restene". S slipper du sile vekk frene. Jeg fisket ikke opp restene, men merker jeg burde gjort det. Sausen min ble litt tykk, men veldig veldig godt uansett da. Men om man vil ha den mest mulig lik den p butikker s lnner det seg fiske opp litt rester.

Sausen tykner mer nr den blir avkjlt.









Sausen oppbevaret i kjleskapet p ett syltetyglass eller flere smglass.

Dette br du prve!

(N er det natta, jobb i morgen ogs)



  • 21

    Charlottes hjemmelagede Tzatziki

    Du trenger:

    • 6 ss gresk eller tyrkisk youghurt. Fes p de fleste daglivarebutikker.
    • 2-3 ss rmme
    • 2 store fedd med hvitlk (finhakket eller presset)
    • 1/2 ts salt
    • 1/2 revet agurk.
    • Litt pepper
    • Noen drper sitron( kan slyfes)
    • Litt oregano
    1. Start med rive opp agurken. P rkosten. Legg den s utover p trkepapir og st over saltet. La det ligge der i 10 minutter. S fuktigheten trekkes ut.


    2. Bland sammen youghurt, rmme og hvitlk og la dette st til agurkene er klare.
    3. Tilsett s agurkene og smak til med litt pepper og noen drper fersk sitron.

    Server gjerne med en gang, men Tzatzikien blir ofte bedre etter ha sttt kjlig en stund.



    Vips har du mye god og hjemmelaget tzatziki.

    Nringsinnhold p hele sklen:

    Energi: 161

    Karbohydrat: 6,91

    Protein:4,79

    Fett: 12,34

    Anbefales ikke om du skal p date ;) Gir veldig hvitlksnde.

  • 3

    3 sauser du vil elske (LAVKARBO)

    I dag var jeg inne p klikk.no og s p noen av sjuves oppskrifter. Det nyeste var "3 sauser du vil elske" og jeg ble temmelig happy da s at de alle faktisk var lavkarbo vennlige. S jeg tenkte dele oppskriftene p sjuves 3 gode sauser med dere...
    Oppskrift p Sandefjordsmr
    Sandefjordsmr
    Klassisk saus: Med denne sausen liker alle fisk.
    INGREDIENSER

    4 porsjoner

    0,5 dl kremflte
    4 ss kruspersille
    200 g smr
    1 stk sitron, saften av
    salt og pepper

    FREMGANGSMTE

    1. Kok opp flte og la det koke litt inn, ca fem minutter.
    2. Ta av varmen.
    3. Skjr smret i terninger.
    4. Pisk inn litt og litt av smrterningene. Smak til med sitronsaft, salt og pepper. (Bruk gjerne hvit pepper).
    5. Om du skal varme den opp s m den ikke koke.

    Oppskrift p peppersaus
    Enkel peppersaus
    Biff med peppersaus? Her er oppskriften!
    INGREDIENSER

    15 stk svarte pepperkorn, eventuelt noen grnne og noen hvite ogs
    5 ss cognac
    2 dl flte
    salt
    2 ss smr

    FREMGANGSMTE
    1. Knus pepperkornene grovt i en morter (har ikke morter? Legg pepperkorn i et rent kjkkenhndkle og knus dem med en stekepanne).
    2. Ha pepperkornene i en trr stekepanne p middels varme til det begynner dufte livlig. Ha i cognacen. N det begynner dampe, sett fyr p den med en lang fyrstikk. La det brenne ut. OBS! Det er lurt trekke platen vekk fra vifta, for unng at flammene setter fyr p fettet.Og ikke mer enn n kork - det blir fort hy flamme!
    3. Ha i flte og la det koke inn til det blir tykt. Smak til med salt.
    4. Sausen kan gjres klar i forveien. Rett fr servering koker du den opp, trekker til siden og rrer inn smret.

    Oppskrift p hollandaise
    Hollandaise saus
    Dette er den klassiske mten lage hollandaise p. Det finnes andre metoder, men med denne skal du vre temmelig trygg p komme i ml.
    INGREDIENSER

    500 g smr
    5 stk egg
    1 stk sitron
    salt og pepper
    cayennepepper

    FREMGANGSMTE


    1. Klare smret og sett til side. Bruk 100 gram smr pr eggeplomme.

    2. Skill eggeplommene fra eggehviten.

    3. Ha eggeplommene i en bolle som tler varme.

    4. Kok opp en liten kjele med vann.

    5. Ha bollen over kjelen med kokvarmt vann. Pass p at bollen ikke kommer i kontakt med vannet. Pisk kraftig i ca 30 sekunder med noen vanndrper i eggeplommene. Fortsett piske til det blir tykkere og du kjenner litt motstand.

    6. Ha i litt og litt av det klarede smret. Pisk smret inn mellom hver gang.

    7. Smak til med sitronsaft, cayennepepper, salt og pepper.


    N ble ialefall jeg sulten;)

  • Kategorier

    Arkiv

    Siste innlegg

    bilde



    hits