Charlottes verden- Forlovet og Lykkelig - Blogger om sminke, hudpleie, mote og kosthold
Hjem Add Om meg Kontakt

26

Hjemmelaget sweet chili saus, sukkerfri og lavkarbo

Akkurat kommet hjem fra jobb ( ferdig kl 23), men jeg har en oppskrift jeg bare må dele med dere.

Er det noe jeg elsker så er det sweet chili saus. Jeg bruker det til omtrent alt. I sauser, wok, som dips til kjøtt,fisk,skalldyr og kylling. Problemet er bare at de man får på butikken inneholder ekstreme mengder med sukker. Noe jeg helst vil ungå. Dermed har jeg nå laget min egen sweet chili saus uten sukker.

Jeg gikk ut i fra en oppskrift jeg fant på nett og gjorde den om så den ble sukkerfri og lavkarbo vennlig. Passer ypperlig for deg som har diabetes eller rett og slett bare ønsker mindre sukker i kostholdet.



Du trenger:

  • 2,5 chili ( jeg brukte kun frø fra den ene, de andre skrapte jeg vekk) Kommer an på hvor sterk du vil ha.
  • 4 tomater
  • 1/4 løk
  • 1 fedd hvitløk
  • Litt ingefær
  • 1dl lys eddik (gjerne riseddik)
  • 1 dl vann
  • 1 fingerklype salt
  • 4 -5 ss tagatesse eller annen søtning. (smak gjerne hvor søt du vil ha)
  • Jevn gjerne sausen uten med 1 ts glutenmel eller 1 ts johannesbrødkjernemel.

 



  1.  Hakk tomater og løk opp i fine biter og finhakk hvitløk.Skjer chilien i tynne strimler som på bildet over. Skrell ingefæren (på størelse med den på bildet)  og kutt opp i små,små biter.
  2. Samle alt i en kjele og tilsett vann, tagatesse, salt og eddik. La dette småkoke i ca 15 minutter. Så kan du tilsette eventuelt jbk mel eller gluten mel og røre dette godt inn
  3. La det koke videre i 30-40 minutter til.
  4. Bruk så gjerne en stavmikser eller potetmoser til å mose eventuelle tomatbiter som er igjen.
  5. Bruk gjerne potetmoseren til å "fiske opp restene". Så slipper du å sile vekk frøene. Jeg fisket ikke opp restene, men merker jeg burde gjort det. Sausen min ble litt tykk, men veldig veldig godt uansett da. Men om man vil ha den mest mulig lik den på butikker så lønner det seg å fiske opp litt rester.

Sausen tykner mer når den blir avkjølt.









Sausen oppbevaret i kjøleskapet på ett syltetøyglass eller flere småglass.

 

Dette bør du prøve!

 

(Nå er det natta, jobb i morgen også)



  • 21

    Charlottes hjemmelagede Tzatziki

    Du trenger:

    • 6 ss gresk eller tyrkisk youghurt. Fåes på de fleste daglivarebutikker.
    • 2-3 ss rømme
    • 2 store fedd med hvitløk (finhakket eller presset)
    • 1/2 ts salt
    • 1/2 revet agurk.
    • Litt pepper
    • Noen dråper sitron( kan sløyfes)
    • Litt oregano
    1. Start med å rive opp agurken. På råkosten. Legg den så utover på tørkepapir og stø over saltet. La det ligge der i 10 minutter. Så fuktigheten trekkes ut.   


    2. Bland sammen youghurt, rømme og hvitløk og la dette stå til agurkene er klare.
    3. Tilsett så agurkene og smak til med litt pepper og noen dråper fersk sitron.

    Server gjerne med en gang, men Tzatzikien blir ofte bedre etter å ha stått kjølig en stund.



    Vips har du mye god og hjemmelaget tzatziki.

    Næringsinnhold på hele skålen:

    Energi: 161

    Karbohydrat: 6,91

    Protein:4,79

    Fett: 12,34

    Anbefales ikke om du skal på date ;) Gir veldig hvitløksånde.

  • 3

    3 sauser du vil elske (LAVKARBO)

    I dag var jeg inne på klikk.no og så på noen av sjuves oppskrifter. Det nyeste var "3 sauser du vil elske" og jeg ble temmelig happy da så at de alle faktisk var lavkarbo vennlige. Så jeg tenkte å dele oppskriftene på sjuves 3 gode sauser med dere...
    Oppskrift på Sandefjordsmør
    Sandefjordsmør
    Klassisk saus: Med denne sausen liker alle fisk.
    INGREDIENSER

    4 porsjoner

    0,5 dl kremfløte
    4 ss kruspersille
    200 g smør
    1 stk sitron, saften av
    salt og pepper

    FREMGANGSMÅTE

     

    1. Kok opp fløte og la det koke litt inn, ca fem minutter.
    2. Ta av varmen.
    3. Skjær smøret i terninger.
    4. Pisk inn litt og litt av smørterningene. Smak til med sitronsaft, salt og pepper. (Bruk gjerne hvit pepper).
    5. Om du skal varme den opp så må den ikke koke. 

     

    Oppskrift på peppersaus
    Enkel peppersaus
    Biff med peppersaus? Her er oppskriften!
    INGREDIENSER

    15 stk svarte pepperkorn, eventuelt noen grønne og noen hvite også
    5 ss cognac
    2 dl fløte
    salt
    2 ss smør

    FREMGANGSMÅTE
    1. Knus pepperkornene grovt i en morter (har ikke morter? Legg pepperkorn i et rent kjøkkenhåndkle og knus dem med en stekepanne).
    2. Ha pepperkornene i en tørr stekepanne på middels varme til det begynner å dufte livlig. Ha i cognacen. Nå det begynner å dampe, sett fyr på den med en lang fyrstikk. La det brenne ut. OBS! Det er lurt å trekke platen vekk fra vifta, for å unngå at flammene setter fyr på fettet.Og ikke mer enn én kork - det blir fort høy flamme!
    3. Ha i fløte og la det koke inn til det blir tykt. Smak til med salt.
    4. Sausen kan gjøres klar i forveien. Rett før servering koker du den opp, trekker til siden og rører inn smøret.

     

     

     

    Oppskrift på hollandaise
    Hollandaise saus
    Dette er den klassiske måten å lage hollandaise på. Det finnes andre metoder, men med denne skal du være temmelig trygg på å komme i mål.
    INGREDIENSER

    500 g smør
    5 stk egg
    1 stk sitron
    salt og pepper
    cayennepepper

    FREMGANGSMÅTE


    1. Klare smøret og sett til side. Bruk 100 gram smør pr eggeplomme.

    2. Skill eggeplommene fra eggehviten.

    3. Ha eggeplommene i en bolle som tåler varme.

    4. Kok opp en liten kjele med vann.

    5. Ha bollen over kjelen med kokvarmt vann. Pass på at bollen ikke kommer i kontakt med vannet. Pisk kraftig i ca 30 sekunder med noen vanndråper i eggeplommene. Fortsett å piske til det blir tykkere og du kjenner litt motstand.

    6. Ha i litt og litt av det klarede smøret. Pisk smøret inn mellom hver gang.

    7. Smak til med sitronsaft, cayennepepper, salt og pepper.


    Nå ble ialefall jeg sulten;)

     

  • Kategorier

    Arkiv

    Siste innlegg

    bilde



    hits