Charlottes verden- Forlovet og Lykkelig - Blogger om sminke, hudpleie, mote og kosthold
Hjem Add Om meg Kontakt

5

Sukkerfri muffins til helgen

I går kveld bakte jeg suksessterte muffins igjen, er vel 2 år siden sist jeg laget de. Lavkarbo, glutenfri og sukkerfri. Hadde med på jobben og fikk høre fra flere at de var veldig gode. Veldig enkle å lage er de også. Om du velger å lage i muffinsformer eller i kakeform er opp til deg selv, men jeg syns muffins er greie.


De hadde ikke akkurat vunnet noen skjønnhetskonkurranse, men gode er de ;)

Du trenger:

Når det gjelder søtnign, så kan du bruke den søtning du selv vil. Smak deg eventuelt frem. Jeg bruker her sukrinmelis og tagatesse.
Nøttebunn:

 • 250 g mandler (som du maler, jeg bruker beholderen til stavmikseren til å male mandlene)
 • 5 eggehviter
 • 45 g tagatesse
 • 20 g Sukrinmelis
 • 1 ts bakepulver

Gul smørkrem:

 • 5 eggeplommer
 • 2-3 ss Tagatesse søtning
 • 1/4 ts vaniljepulver (ekte vanilje , du kan også skrape ut innholdet fra vaniljestang)
 • 1/2 dl kremfløte
 • 75 g romtemperert meierismør (ekte smør, ikke margarin)

 

Fremgangsmåte:

 1. Start med å piske eggehvittene og søtningen/-ene helt stivt med mikser/håndmikser (som marengs).. Ca 5 minutter. Skal være så stivt at du kan snu bollen på hue, uten at innholdet detter ut

2. Bland bakepulveret oppi de malte mandlene og hell det så over i marengsen. Rør forsiktig med en skje, slik at skummet ikke faller sammen noe særlig.

3.Fordel på muffinsformer og stek i ovnen på 155 grader i 25 minutter. Ett hakk under midterste rille i ovnen.

4.Mens kakene steker i ovenen kan du begynne på smørkremen.  Ha eggeplummene, søtning, vaniljepulver og fløte i en kjele.    Rør hele tiden og la platen så på middels/lav varme. Kremen skal ikke koke. Bare rør til det begynner å tykne. Har du en brei kjele kan du se bunnen når du drar vispen over( da er den tykk nok). Når det nærmer seg kokepunktet så tykner kremen. Ta den så av platen og kjøl ned. Sett den gjerne litt i kjøleskapet på slutten. Avkjøles i ca 15 minutter.

 Ønsker alle en riktig god helg!

#mat #sukkerfri #sukkerfritt #lavkarbo #muffins #bake #blogg #kosthold

 • 3

  Blueberry Dream, sukkerfri

  I kjøleskapet hadde vi en gresk yoghurt som vi måtte få brukt opp og dermed endte vi opp med å lage litt deilig kveldskos. Helt uten sukker. Veldig godt og ikke minst sunt.

  Du trenger:

  • Yoghurt (gresk, tyrkisk eller annen naturell yoghurt.
  • Blåbær (jeg bruker Rema sine, de er billige og gode)
  • Litt kokosmasse eller kokosflak (kan sløyfes)
  • Søtning etter eget ønske, jeg bruker stort sett sukrin melis.
  • Kokosflak eller nøtter til pynt

  Du velger selv hvor mye yoghurt, bær og søtning. Jeg laget opp en del, for den kan fint stå i kjøleskapet om man ikke spiser opp alt. Tok et halvt stort beger med yoghurt (1 beger=1000g) og ca en halv pakke med frosne blåbær fra Rema 1000 (1 pk=400g). Og ca 3-4 ts sukrinmelis. 

   

  Mine kokosflak kjøper jeg på Iherb og du finner de HER  . De er knallgode også som snacks.

  Om du skal handle på Iherb og vil spare 5 dollar kan du bruke kode : FAJ331

   

  #mat #snacks #blogg #sukkerfritt #lavkarbo #lchf

 • 15

  Lavkarbo ostekake

  Her kommer oppskrift på lavkarbo ostekaken som jeg har lovet å legge ut. Svigermor og jeg laget denne for noen uker siden, men vi skrev ikke ned oppskriften. Vi bare prøvde oss frem og det uten å notere ned hvor mye vi brukte. Men i går laget jeg lavkarbo ostekake igjen og noterte ned det jeg brukte i min kake. Jeg vil anbefale å hele veien prøve seg frem med søtning. Bruk den søtningen du liker og har tilgjengelig. Når det gjelder mengden søtning, så er dette også veldig individuelt. Jeg selv ville ha litt sødme i bunnen, men toppen på kaken ville jeg ha en del syrlighet. Men ei heller for sur. Når svigermor og jeg laget ostekaken så brukte vi sukrinmelis og Steviosa. Steviosa er veldig søt, så den skal det brukes lite av. Det jeg hadde i skapet mitt var sukrinmelis og sukrin+, så jeg brukte dette. Men bruk akkurat den søtning du vil og smak deg frem om du ønsker det :) Bunnen er av nøtter. Her kan du ha mange ulike kombinasjoner av nøtter, men jeg ønsket å bruke mandler og cashewnøtter. Da jeg er veldig glad i de. Det er ikke så mange som bruker kanel i bunnen, men det syntes jeg er supergodt i ostekake. 

  I mitt lavkarbo kosthold så har jeg noe frukt innimellom. Derfor valgte jeg kiwi som pynt,  men om du ikke ønsker dette. Så kan du jo f.eks pynte den med bær. Som har mindre karbohydrater. Veldig godt med bær oppå også.
  Bunn:

  150 g Cachewnøtter uten salt (rosa pakning,står ofte med bakevarene i butikken)

  150 g mandler med skall

  1 ts kanel

  100 g meierismør

  1 ts sukrin +

  1 ts sukrinmelis

  Gele:

  2 sitroner

  vann

  5 ts gelatinpulver

  3 ts sukrin +

   

  Topp:

  200 g Philadelfia Orginal

  Ett beger med Creme Fraiche

  1 liten boks med kremfløte

  1/4 ts vaniljepulver / frø fra vaniljestang (kan sløyfes)

  2 ss sukrinmelis

  2-3 ts sukrin +

   

  Fremgangsmåte:

  1. Finhakk nøttene, eller bruk stavmikser/blender. Jeg bruker en av delene som fulgte med min stavmikser min og jeg valgte å ikke kjøre så lenge at det ble fint mel, men at det ble igjen noen større biter med nøtter også. Så en omgang med fint og en omgang med litt grovere biter.  Smelt smøret og tilsett nøttene, kanel og søtning. Finn frem en rund kakeform og dekk gjerne bunnen med bakepapir. Ha blandingen i formen.  Stek på 200 grader i ovnen til den blir gyllen. Ca 12 minutter.    Avkjøl nøttebunnen.                                                    2. Nå skal du lage Gelé. Press saften ut av 2 sitroner. Selv brukte jeg juicepresse. Tilsett vann i de pressede sitronene, slik at det blir 2,5 dl væske totalt. Kok opp sitronvannet og trekk av plata. Tilsett så gelatinpulver og rør rundt til det løser seg opp. Tilsett søtningen. La det kjøle seg ned, mens du  rører innimellom.

  3. Bland sammen Philadelphia og creme fraiche i en bolle. Ha fløte, søtning og vaniljepulver i en egen bolle. Pisk dette til krem. Bland så osteblandingen og kremen sammen. Når geleen er kald, så kan du tilsette denne i blandingen og røre alt godt sammen. Smak gjerne og se om du ønsker å tilsette mer søtning i blandingen. Hell alt over nøttebunnen og sett det i kjøleskapet i noen timer, slik at det stivner. Pynt kaken din med ønsket pynt.


  Jeg elsker ostekake, så det at jeg kan lage denne sukkerfri og lavkarbo er jo bare supert.

   

  Liker du ostekake??


  #kake #ostekake #sukkerfritt #lavkarbo #sunn #mat #kiwi #blogg #nam #kosthold

 • 1

  Lavkarbo kveldskos

  I skrivende stund sitter jeg å koser meg med deilig kveldskos. Det er gresk youghurt, cottage cheese, jordbær og bittelitt sukrinmelis. Trenger ikke søtning om man har mye søte bær.

  Jeg har forresten startet opp på lavkarbo nå. Hver gang jeg hadde fått i meg noe med sukker. Så hverket det skikkelig i leddene. Spesielt ille i fingerne. Det var så ille noen dager at jeg ikke orket å løfte i Adrian på morgenen. Så jeg får bare finne meg i at hvetemel og sukker er som gift for kroppen min. Det er noe jeg overhode ikke tåler. Det er så deilig å være tilbake igjen. Gleder meg til fortsettelsen. Siden jeg startet opp med moderat lavkarbo i dag, så har jeg også tatt mål av kroppen og skrevet ned vekt i en dagbok. Gleder meg til å kjenne at kroppen fungerer skikkelig igjen og at vekten beveger seg ned. Viktigste er å slippe betennelsene. Føler meg super allerede etter dag 1.

  Vi er i Øygarden nå, rett utenfor Bergen og koser oss hos svigers. Elsker når været er slik som dette. Norge er det beste stedet å være når det er så deilig ute <3 Vi er så utrolig heldige som bor i dette vakre land.

  Vi har vært flere timer på sjøen i dag og det var så deilig. Vi kjørte til en øy hvor vi badet og grillet. Etterpå fisket vi litt fra båten. Fikk 5 fisk. Så da har vi middag til i morgen:) Adrian koste seg hjemme med bestemor og bestefar.

  Håper dere koser dere og nyter sommer i Norge eller et annet fint sted i verden :)

  #ferie #sommer #sol #mammaperm #ferietid #kos #familietid #lavkarbo #mat #sunn #kveldskos #mammablogg #nedivekt #bedrehelse

 • 7

  Fysen, sunnere alternativ

  Du har sikkert opplevd å være skikkelig fysen på noe søtt, men så har du lovet deg selv å kutte ned på usunn kos. Vel, da kan jeg anbefale det jeg laget i går. Var veldig godt og et sunt alternativ.

  For første gang ville jeg prøve med appelsin og det var veldig lurt. Både sødme og syrlighet setter en god smak.

  Dette brukte jeg :
  -200-250 g frossen jordbær
  -1 appelsin (uten skall)
  -2 never med frossen rips
  -En liten dæsj med fløte (går fint uten også, men jeg hadde litt jeg måtte bruke opp)
  -søtning etter eget ønske. Jeg brukte litt sukrinmelis og litt tagatesse. Smak til hvor søtt du ønsker . Det skal være litt syrlighet.

  Bruk stavmikser eller blender. Jeg bruker alltid stavmikseren på dette.

  Du bruker de bær/frukter du selv ønsker. Jeg tok det jeg hadde tilgjengelig i fryser og kjøleskap.

  Lykke til med en sunnere snacks i det nye året :)

 • 25

  Nydelige gulrotmuffins uten sukker.

  Og de er ikke bare sukkerfrie. De er også uten hvetemel og gluten. Hurra. Noe som igjen fører til mindre karbohydrater.

  I går hadde jeg besøk av ei venninde og vi bestemte oss for å prøve ut denne nye kakemixen jeg hadde kjøpt. Godt med litt sunnere kos og uten dårlig samvittighet. Etter 3 dager på lavkarbo var 2 kg forvunnet fra min kropp etter ferien. Mye vann som hadde hopet seg opp etter en lang ferieutskeielse.  Godt det gikk raskt av igjen.

  Her er noen bilder fra kakebakingen.
  Til gulrotmuffinsene trenger du:

  • 1 pakke kakemix
  • 4 Egg
  • 2 dl vann
  • 1 dl olje
  • 2 ts kanel
  • 1 ts natron
  • 100 g revet gulrot

                                                                                                                                                                                                          Klare for ovnen.

     Selve glasuren var det ingen oppskrift på, men jeg laget en som ble veldig god til denne: (alt piskes sammen i en liten bolle)

  • 1 og en halv pakke philidelfiaost( ikke light)
  • 100 g romtemperert smør
  • 1/4 ts vaniljepulver (kan sløyfes)
  • 10 ss sukrinmelis og ca 3 ts tagatesse. Smak til, slik at du får den sødmen du selv ønsker.

  Det var veldig enkelt og tok veldig kort tid. Man kan lage hva slags kaker man vil med kakemiksen. Vi valgte gulrotmuffins. Og det stod oppskrift på gulrotkake på pakken. Så vi brukte de samme ingrediensene, men kortet ned steketiden til 20 minutter på 175 grader.

  Kakemixen er nå i de fleste helsekostbutikker og selvfølgelig hos produsenten funskjonellmat. For de av dere som bor i Drammen får man også kjøpt den på Priceclub i Krokstadelva, der kjøpte jeg min.

  Ps: Dette er vel den beste lavkarbobaksten jeg har smakt. De var knallgode. Og jeg kan love dere at ingen smaker forskjell, selv om disse er mye sunnere. Anbefales !


  Har du prøvd den??

   

 • 9

  Slukke søtsuget med litt sunnere snacks

  Som vanlig sliter jeg gjerne 2-3 dager med søtsug når jeg er tilbake til lavkarbo, men så gir suget seg helt etter dette. I helgen var det bryllup og dermed mye søtsaker og andre utskeielser. Godt å kose seg en helg, men kroppen er ikke alltid like fornøyd.  Etter alkoholen kunne jeg også kjenne avfallstoffene i kroppen. Blir sånn øm og rar i huden, vanskelig å forklare igrunn. Om man klyper seg selv litt forsiktig gjør det ekstremt vondt og jeg merker avfallstoffene ligger og blokkerer på en måte. Sånn går det med mye søtsaker og alkohol. Så nå skal det bli godt å komme tilbake til normale kostholdsvaner igjen. De første dagene tilbake på lavkarbo etter en slik helg pleier å føre til hyppige dobesøk (vanndrivende). Kroppen får renset seg skikkelig for avfallstoffer og alt vannet som har hopet seg opp i kroppen.

  Når man er tilbake på lavkarbo og merker søtsuget kan man unne seg noe søtt, men på en sunnere måte. Det fungerer alltid bra, og etter noen dager med lavkarbo forsvinner søtsuget for min del. Og ingen ting er bedre enn det. Da er det helt borte.

  For noen dager siden oppdaget jeg at vi hadde rabarbra her i hagen vår. Yeey, det vekker mange gode minner fra barndommen. Jeg husker det som det var i går. Som liten satt jeg på trappen til min farmor med rabarbra i den ene hånden og en lyseblå kopp med sukker i den andre hånden. Også så surt, men samtidig så godt jeg syntes det smakte. Nå som jeg er tilbake til lavkarbo kostholdet etter helgen ble sukker byttet ut med en blanding av sukrin og tagatesse. Det var igrunn veldig godt og jeg klarte ikke engang skille mellom det og vanlig sukker.
  Ser ut som sukker og smaker som sukker. Naturlig søtning som er mye sunnere enn sukker.

   Det smakte godt med rabarbra og hjalp absolutt på søtsuget.

  Rabarbra inneholdet vistnok en type syre (Oksalsyre) som kan være skadelig, men jeg velger å tro at dette er om man spiser masse av dette. Det sies også at om rabarbraen høstes tidlig så har den mindre av denne syren. Litt rabarbra innimellom kan vel ikke skade :)

  Rabarbra er jo igrunn perfekt lavkarbo snacks, med innhold på kun 0.7 g karbohydrater pr 100 g. Det er jo veldig bra. Og gjett om jeg ble overlykkelig da jeg fant dette i hagen vår, Jippi.


   

 • 8

  Påskegodt sukkerfritt og lavkarbo

  Nå er det snart påske og om du er en av de som ønsker å få i deg mindre sukker så les videre. Kanskje det blir muligheter for ett litt sunnere påskeegg i år?

  Jeg har netopp startet med noe bakst i kveld, så det lukter nydelig på kjøkkenet og duften siger ut i stuen. Selv har jeg laget suksessterte muffins (4.gangen. De er så gode) Det er nøttebunn med en nydelig gul smørkrem på toppen.


  Perfekte som påskekos, tilogmed påskefarger ♥

  Oppskrift på suksesstertemuffins finnes HER

  Forslag på andre ting man kan lage/fylle påskeegget med:

  Disse laget jeg i fjor, men oppskrift fra bloggeren "Fotballfrue". Hjemmelaget marsipan.

  Oppskriften finner du HER

  Sunn og hjemmelaget bountysjokolade:  Oppskriften finner du HER

  Hjemmelaget after eight sjokolade (mintfyll) og "smash" konfekt:  After eight og smash konfekt finner du oppskriften på HER


  Håper det var nyttig med noen gode tips til litt sunnere påskesnop.

 • 15

  Ny type sukrin, dobbelt så søt

  Etter å ha vært inne på bloggen til søte Annette, som har vært på Sverigetur. Så jeg plutselig at det er kommet en helt ny type sukrin. Dette måtte jeg selvfølgelig google og lese mer om.

  Sukrin+ heter den. Og den er dobbelt så søt som vanlig sukker. Noe som selvfølgelig betyr at man trenger veldig små mengder av den.  Sukrin pluss er en blanding av sukrin og Stevia. Som begge er naturlige alternativer til søtning. Denne er akkurat som sukrin og sukrinmelis med 0 kalorier og karbohydrater og med glykemisk indeks på null. HURRA.

  Den har desverre ikke kommet til Norge enda, men i Sverige få man tak i den. Les gjerne mer HER

  • Dobbelt så søtt som sukker
  • 100%  naturlig
  • 0 kalorier
  • 0 karbohydrater
  • Påvirker ikke blodsukkeret (0 GI)
  • Konsistens som strøsukker

  Sukrin kan jo i noen oppskrifter virke isende, så jeg er spent på hvordan denne er.

   

  Noen som har testet ut Sukrin Pluss??

  Er den isende i ettersmaken??

 • 36

  Nydelig suksessterte muffins (LAVKARBO)

  PÅ nettet finner man jo mange oppskrifter på suksessterte. Her er mine suksessterte muffins som har slått bra an i bursdagene de to siste dagene. I går og i dag. Jeg måtte bake to omganger, ettersom det gikk tomt i går.  Det er jo bare gøy det. Mine er litt mindre søtning enn de andre på nettet, men de var fortsatt søte og fryktelig gode. Og som svigermor sier " plenty med søtt".

  Først litt info om søtningen:

  Når du skal bake sukkerfritt og med lite karbohydrater så bruker man andre søtningsmidler som erstatning for sukker. Men vi er opptatt av så naturlig som mulig og ikke kunstig søtning. Vi begge her i huset er veldig glad i tagatesse søtningen som er relativt ny. Den smaker som sukker og kan også karamelliseres. Det som er viktig å vite om tagatessen er at den er dobbelt så søt som vanlig sukker og kanskje enda mer. Så det skal ikke så mye til før ting blir søtt. Tagatesse har heller ikke den isende effekten som noen sukkeralkoholer kan ha.  Kort info om Tagatesse: Fåes kjøpt på helsekost, funksjonellmat.no og noen store daglivarebutikker. Priceclub i Drammen selger disse.Tagatesse er et strøsukker som er laget av Tagatose. Tagatose er helt naturlig og blir utvunnet av laktose, som vi blant annet finner i meieriprodukter. Det endelige produktet inneholder imidlertid ingen spor av laktose og er derfor 100%  laktosefritt. Tagatose har 92% av søtsmaken til vanlig sukker. Smaken er naturlig og god, og kan sammenlignes med ekte sukker.  Kun 15-20 % av Tagatose blir tatt opp  i kroppen, og det har derfor veldig liten påvirkning på blodsukkeret og insulinnivået. Tagatose har en glykemisk indeks på 2, og er dermed godt egnet for diabetikere og for de som ønsker å gå ned i vekt. Studier viser at Tagatose faktisk bidrar til  å dempe den totale blodsukkerstigningen etter et måltid. Noen studier viser også oppløftende resultater ved at Tagatose kan se ut til å øke det gode HDL-kolesterolet. Når man skal bake kan man ikke bruke tempraturer over 160 grader. Da søtningen ikke tåler dette. Noen kan få litt luft i magen de første gangene man bruker denne søtningen. Tagatose har en kaloriverdi på bare 1,5 kcal per gram, 60% mindre enn vanlig sukker og fruktose, som gir 4 kcal per gram.


  Kort info om Sukrin:  Fåes kjøpt på helsekost, funskjonellmat.no og de fleste store daglivarebutikker. Priceclub i Drammen selger også disse. Finnes både som sukker og i melisform. Sukrin er den eneste naturlige sukkererstatningen som har null kalorier. Sukrin inneholder ingen karbohydrater (0 GI) som tas opp av kroppen, og er perfekt for de som går på lavkarbodiett. Med Sukrin kan alle nyte søtt i hverdagen med god samvittighet.Studier viser at Sukrin ikke påvirker blodsukker- eller insulinnivået i kroppen. Ved å kombinere Sukrin med FiberFin og mandelmel kan du oppnå enda lavere blodsukkerbelastning på maten du spiser.  Sukrin kan ha en gunstig effekt ved ADHD og candidadiett. Undersøkelser viser at 94% av alle nordmenn er opptatt av å begrense sitt sukkerinntak. Samtidig er mange skeptiske til de kunstige søtstoffene. Sukrin er et 100 % naturlig produkt uten tilsetningstoffer, basert på sukkeralkoholet Erythritol. Erythritol finnes naturlig i blant annet pærer, meloner og sopp. Tannvenlig. Sukrin er supert og det alle beste med tanke på karbohydrater, men ulempen kan være at i noen bakevarer kan den få en isende effekt alene. F.eks i marengsbunn. Noen venner seg til isingen og takler dette fint. I te og lignende er den ypperlig. Og mye sunnere enn suketter.

  I oppkriften min har jeg blandet litt tagatesse og litt sukrinmelis. Hva man bruker av søtning er helt opp til en selv. I oppskriftene på nett er det brukt 100 g tagatose i bunnen, noe jeg syns er relativt mye. Så da kuttet jeg ned litt . Og det ble bra og absolutt søtt.  Bunn:

  • 250 g mandler som males.
  • 5 eggehvitter
  • 55-60 g tagatesse (Sukrin, eller annen søtning kan selvsagt også brukes)
  • 20 g sukrinmelis
  • 1 ts bakepulver

  Smørkrem:

  • 5 Eggeplummer
  • 2-3 ss tagatesse (sukrinmelis kan også brukes, men kan bli isende)
  • 1/4 ts vaniljepulver (fåes på helsekost, eller bruk innmaten i en vaniljestang)
  • 1/2 dl kremfløte
  • 75 g romtemperert meierismør.

  Fremgangsmåte:

  1. Start med å piske eggehvittene og søtningen/-ene helt stivt med mikser/håndmikser.. Ca 5 minutter.                      
  2. Hell så oppi blandingen av de malte mandlene og bakepulveret og rør dette veldig forsiktig inn i hvittene med en skje.. Slik at skummet ikke faller sammen. 


  3. Fordel på muffinsformer og stek i ovnen på 155 grader i 25 minutter. Ett hakk under midterste rille i ovnen.
  4. Mens kakene steker i ovenen kan du begynne på smørkremen.  Ha eggeplummene, søtning, vaniljepulver og fløte i en kjele.    Rør hele tiden og la platen så på middels/lav varme. Kremen skal ikke koke. Bare rør til det begynner å tykne. Har du en brei kjele kan du se bunnen når du drar vispen over( da er den tykk nok). Når det nærmer seg kokepunktet så tykner kremen. Ta den så av platen og kjøl ned. Sett den gjerne litt i kjøleskapet på slutten. Avkjøles i ca 15 minutter.                                                                                                                                                                                                                                                       


  5. Når kremen er kald kan du vispe inn smøret                                
  6. La muffinsene kjøle seg litt ned før du tar på smørkremen.

     Dages dessert på bursdagen på meg ble lavkarbomuffins + hjemmelaget sunn konfekt med peanøtter og en med after eight(mintfyll). Oppskrift på after eight konfekt finner du HER

  Oppskriften ble presentert av Charlottes Verden ;)  En røre gir ca 19- 20 muffins. Muffinsene slo godt ann på begge bursdagene. Både for folk på lavkarbo og ikke lavkarbo. Og ettersom fler på bursdagene lurte på oppskrift så legger jeg de ut her på bloggen. Skal du bort i selskap eller ha gjester kan disse anbefales. Kan også fryses og tiner raskt. Og mye sunnere enn vanlige kaker.

  Håper det smaker! Og lykke til med bakingen.

   

  Så det godt ut ???

   

 • 36

  After eight- og smash konfekt med god samvittighet

  Etter 2 timen kunne jeg ta konfektene ut av kjøleskapet for en aldri så liten prøvesmak. Da var de stive og fine, men jeg puttet de inn i kjøleskapet etterpå. For de holder seg best der.

  Jeg fikk inspirasjon til å lage konfekt med mintfyll eller å ha lest på bloggen til fristende lavkarbo, om en mintsjokolade hun laget. Hun sa at hennes mintfyll var litt hardt. Så jeg tilsatte litt mer væske i fyllet og da ble det veldig bra.


   

  • 1 dl sukrinmelis (kjøpes på funksjonellmat.no eller helsekost)
  • 5 dråper Peppermynteessens (apotek)
  • Kremfløte
  • 1 plate Mørk sjokolade, 70% eller høyere. (eller sukkerfri)
  • 1 stor ss Cocosa (soma.no eller helsekost)
  • 2 ts Tagatesse, om du har en mørk sjokolade du vil gjøre søtere (kan sløyfes)
  • om du ikke vi ha mintfyll kan du f.eks bruke: ekte baconkrisp(de uten mel), nøtter og sikkert mye mer

  Mintfyll:  •  1 dl sukrinmelis
  • 2-3 ss fløte
  • 5 dråper peppermynteessens

  Smash konfekten:  • Biter av baconcrisp ( de ekte, for de er mist karbo. De andre billig variantene inneholder masse hvete)
  1. Start med å lage mintfyllet og hakke noen biter med baconkrisp. Minfyllet kan du rulle til små kuler/knapper og legge på en tallerken i kjøleskapet noen minutter.  
   Ser du er de er for store for formene kan du bare dele de i 2 før du putter de nedi formene.
  2. Smelt så sjokoladen og cocosa kokosolje i vannbad. Rør så inn 3 ss kremfløte og 2 ts tagatesse(kan sløyfes) om sjokoladen er søt nok. Vi hadde 87 %.  Rør sammen med en slikkepott. 

            

           3. Hell så litt i bunnen av formen og putt oppi ønsket fyll på konfekten ( mint, nøtter, baconkrisp, pinnetjerner,   hempfrø+++)  

  4. Fyll så igjen med sjokolade i resten av formen og sett de i kjøleskapet 2-3 timer før du kan prøvesmake. Men husk at de skal oppbevares i kjøleskap.

  Etter 2 timer var mine klare til at jeg kunne ta meg en smaksprøve.

  Og disse 3+ noen til var med baconkrisp

  Jeg er ikke så veldig glad i sjokolade egentlig(litt rar jeg), men mintsjokolade og smash er godt. Dette var skikkelig godt. Mintsjokoladen var favoritten. Smakte skikkelig after eight. Så disse bør dere prøve å lage. Det er forresten Cocosa kokkosfettet som gjør de så skinnende blanke.

           Noen som ble litt frista her nå eller??


 • 13

  Rosa isbiter med smak

  Vi har nå gått til innkjøp av isbitmaskin.  Ettersom vi begge elsker isbiter var det ingen dum ide med en isbitmaskin. Hver gang jeg er hjemme hos noen som har kjøleskap med isbitmaskin kan jeg fylle opp flere glass og sitte å suge på isbiter.

   

  Mads kom selvsagt med mange gode ideer på hva vi kunne teste ut med denne. Og en av de var å putte blandet funlightsaft i beholderen. Slikt at den lagde saftisbiter. En kul ide som måtte testes ut.

  Vi blandet fun light saft med vann og helte oppi beholderen. Anbefaler ikke å prøve med sukkersaft, da man ikke vet om dette kan ødelegge maskinen. Ettersom sukkersaft er klissete.  Kosistensen ble helt annerledes. Ble litt sånn shaveice konsistens. Så de var lette å tygge.

  Genialt og veldig godt!!

   

  Nå kommer det til å bli enda mer drikking av vann i huset her også. Isvann er bare best <3
 • 20

  Fredagskos RISKREM (Lavkarbo)

  Du trenger:

  • 2,5 dl kremfløte
  • 0,5- 1ts tagatesse. Annen søtning som sukrin f.eks kan også brukes.
  • 2 ss cottage cheese
  • Fun light bringebærsaft

  Star med å piske krem og søtning til krem. Tilsett så cottage cheese og rør det inn med en skje. Server så med fun light saft over. Veldig godt å røre alt sammen etterpå når man skal spise det. Men til servering ser det best ut slik :)

  Jeg er så utrolig fornøyd med tagatesse søtningen, den smaker som sukker. Og passet perfekt til krem.

  Nå skal jeg kose meg med denne fredagsdesserten og se på en film sammen med Mads. Ha en nydelig kveld alle sammen.

  Så det godt ut ??

 • 27

  En koselig høstkveld med te og vafler(LAVKARBO)

  I går hadde jeg ryddet og fikset til i leiligheten. Så på kvelden når Mads kom hjem fra jobb satt vi oss godt ned i sofaen under ett pledd og koste oss glugg ihjel. Vi koste oss med te, kjempegode lavkarbovafler og hadde tent litt lys. Det var kjempekoselig.


  Ps: ikke bry dere om rotet under bordet. Det hopper frem på bilder. TYPISK :P  Noen helt nye lavkarbo vafler. Disse var enda bedre enn de vi laget sist. Smaker akkurat som vanlige vafler. Heldigvis ingen eggsmak. Så deler oppskrift med dere som ønsker.

  Oppskriften fant jeg på denne bloggen(LINK), men jeg har gjort noen endringer på den. Ettersom den første ble litt tynn måtte jeg gjøre noe for å få de litt tykkere. Vi brukte tagatose i, det var helt nydelig. Her er oppskriften jeg brukte:

  3 dl seterrømme
  4 egg
  70 g meierismør, smelta
  1 ss Tagatose eller sukrin
  2 ts bakepulver
  1 ts kardemomme
  litt under 1/4 ts vaniljepulver(kan droppes)
  4,5 ts Johannesbrødkjernemel ( helsekost og noen daglivarebutikker)
  2 ss psylium eller fiberhusk  1. Bland først alt det våte sammen og rør så det tørre inn. La røren svelle i 5-10 min. Røren blir mye tykkere enn vanlig vafelrøre. Nesten litt som Belgisk vafelrøre.
  2. Stekes på vanlig måte, men jeg merker det tar litt lenger tid å steke disse. Mulig det er fordi jeg har dårlig vafeljern.  Serverte med rømme og jordbærsyltetøy med tagatose fra funskjonell mat. Og ved siden av hadde vi en god og varm kopp te:)

  Disse bør prøves om du er sugen på vafler;)

 • 29

  Oppskrift muffins med sjokoladebiter (lavkarbo)

  Her er oppskriften må muffinsene som mange har etterspurt. De som Tina(søsteren til Mads) laget til oss alle på familiemiddag.

   

  Beklager at det tok litt tid, men var søsteren til Mads som hadde laget de. Så jeg måtte somle meg til å spørre hun om oppskriften hun hadde brukt.. Jeg vet ikke om hun har hentet den fra nette, eller om hun har satt sammen noe av den selv. Men her er ialefall oppskriften hun brukte.

  •  3 egg
  • 2 ss smør(smeltet)
  • 3 ss fløte
  • 3 ss sukrin
  • 1/2 ts salt
  • 1 ts bakepulver
  • 20-25 g kokosmel
  • Litt vaniljepulver
   • Tilsett f.eks sjokoladebiter. Mørk sjokolade. 70% eller mørkere.
   

  1. Bland først egg, smør og fløte. Bland så det tørre i en egen bolle og bland det våte inn i det tørre. Og rør godt.

  2. Dryss oppi noe biter med f.eks sjokolade og stek i ovnen på 200 grader i 15 min.


  En nydelig sommerdessert. Pisket krem med litt sukrin, rips og lavkarbo muffins.

   

  Tusen takk Tina, for gode muffins og oppskriften du brukte.:)


  Næringsinnholdet på muffinsrøra, sjokoladen er her ikke regnet med..

   

  Næringsinnhold:

  Fett: 61,19

  Protein: 30,89

  Karbo: 3,78

 • 18

  Nydelig marengsterte OPPSKRIFT ( LAVKARBO)

  Den utrolig gode lavkarbo kaken vi laget i går ble stor suksess ;)

  Bountyene klarte vi å glemme igjen i kjøleskapet, men rubbel og bit av kaken ble spist.

  Her kommer oppskriften på kaken vi laget.

   

   

  Marengs i bunnen, nydelig vaniljekrem,marengs, krem med bringebær. Og blåbær og jordbær til pynt.

  Og selvfølgelig lavkarbo :)

  Oppskrift er fra bakeglede uten sukker og ettersom fler lurte på oppskrift så kommer den her:

  Ingredienser:

  • 4 eggehviter (spar på plummene til vaniljekremen)
  • 3 dråper eddikessens¨
  • 0,5 dl sukrin ( i boken står det 1 1/2¨dl, men vi brukte 0,5 dl og det var absolutt søtt nok)
  • Olje til bakepapiret

  Fyll:

  • Vaniljekrem(oppskrift under her)
  • 5 dl fløte
  • 2dl bringebær
  • Jordbær eller andre bær til pynt

  Vaniljekrem:

  • 4 eggeplummer
  • 1 dl sukrin¨
  • 1dl fløte
  • 125 g smør
  • 1/2 ts vaniljepulver (helsekost) eller skrap ut det som er i en vaniljestang (butikk)

  Fremgangsmåte vaniljekrem:

  1. Bland sammen alle ingrediensene bortsett fra smøret
  2. kok til det tykner. Rør hele tiden, ellers brenner kremen seg lett
  3. Rørså inn smøret bit for bit ogla kremen kjølne, gjerne i kjøleskapet, så den ikke blir for rennende.¨
  4. Rør av og til så den ikke skiller seg.

  Fremgangsmåte kake:

  1. Sett ovnen på 125 g
  2. Visp eggehvitene og eddikessens til et hardt skum.
  3. Rør i sukrin, bre ut på oljet bakepapir
  4. Stek i 60-70 minutter. La marengsen kjøle seg ned litt med døren til stekovnen bittelitt åpen.
  5. Ta forsiktig bort bakepapiret
  6. SKjer marengsen jevnt i 2 deler.
  7. Pisk fløten til krem,
  8. Bre vaniljekremen over den ene delen av bunnen og legg den andre oppå.
  9. Bre over bærkremen og pynte med bær.

   

  Min marengs ble ikke perfekt, den knakk litt, men det er det ingen som så når kaken ble pyntet. Så ingen fare :)

  Hele kaken ble spist opp og det smakte utrolig godt, men veldig mektig kake :)

 • 22

  Hjemmelaget bounty til kaffebesøk (Lavkarbo)

  Sunn og god lavkarbo bounty!!

   

  I dag skal vi som jeg nevnte i bursdagsselskap med kaffe og kake. Og ettersom alle her hjemme går på lavkarbo så må vi jo nesten prøve oss på noe lavkarbo godsaker. Så nå er bountyen ferdig her hjemme og det ble veldig veldig godt. Også er det jo superenkelt å lage, men det krever litt tid.  

  Oppskriften er hentet fra boken "Bakeglede uten sukker"

  Antall: 12-14 stk

  Ingredienser:

  • 1dl sukrin
  • 50 g kokosfett
  • 1 dl fløte
  • 1 dl kokosmelk (gjerne økologisk fra blue Dragon eller santa Maria)
  • 200 g revet kokos
  • 100 g sjokolade med høyt kakaoinnhold (over 70 %)

  1. Smelt sukrin og kokosfett

  2. Tilsett kokosmelk, fløte og kokos. La det koke svakt (i noen få minutter)

  3. Rør sammen alt og la deretter røren stå 1 t i kjøleskapet og hvile¨

  4.Form deigen etter ønsket form. Sett bitene i fryseren og la dem hvile 1 t.

  5. Smelt sjokoladen, gjerne i vannbad

  6. Dypp så kokosbitene i sjokoladen.

  7. Sett de i fryseren så bitene får kjølt seg ned, oppbevar dem så i kjøleskapet før servering.

  Så disse blir med på kaffebesøket, og nå holder vi på med en lavkarbo kake!

   

  Så det godt ut??

 • 19

  GODE LAVKARBO VAFLER

  Hva passer vel bedre enn vafler på en fredagskveld, og det er ingen vits å skeie ut med vanlige vafler når du kan lage gode lavkarbo vafler. Disse laget vi forige fredag og ble veldig fornøyd, tidligere har vi prøvd ut 2 andre lavkarbo vaffelrører.  

   

  På oppskriften brukte vi samme som på de amerikanske pannekakene, bare at vi tilsatte litt kardemomme i tilegg. Det er sikkert også veldig godt å putte oppi 2 ts med rømme i røra.

  • 200 g Philadelphiaost
  • 1/2 dl Sukrin
  • 1/4 ts vanilje, jeg brukte vaniljepulver fra helsekost, kan også bruke fra vaniljestand.
  • 3 egg
  • 1 1/2 ts bakepulver
  • 1 ts kardemomme
  • 1/2 dl fiberhusk eller Psylium (meny og helsekost)
  1. Rør philadelphiaposten til den blir jevn, bland i sukrin,vanilje,kardemomme og egg. Rør sammen til en jevn røre
  2. Rør i fiberhusk blandet med bakepulver og la det stå å svelle en liten stund
  3. Stek så vaflene i vaffeljern smurt med smør.

  Server med bær, krem,nøtter, Hjemmelaget syltetøy (uten sukker),rømme smør eller hva du måtte ønske:)  Om du har lyst på vafler i dag og mangler noen ingredienser er det enda ikke for sent :) Kjempegode lavkarbo vafler som du kan spise med hva du vil.


  I kveld tenkte jeg å overaske min kjære med noe godt (forteller etterpå), men noen forslag til hva jeg kan overaske han med???

 • 14

  Nydelige Amerikanske pannekaker (LAVKARBO)

  I går kveld var jeg og min bedre halvdel sykt sultne og ikke mins fysne etter en fisketur uten noe napp. Og det var da jeg bestemte meg for å åpne boken jeg kjøpte på mandag " Bakeglede uten sukker"

   

  
  Så vi bestemte oss for å prøve de Amerikanske pannekakene, og disse var virkelig gode. Jeg som ikke engang er særlig glad i pannekaker.

  (7-9 pannekaker)

  Oppskrift:

  • 200 g Philadelphiaost
  • 1/2 dl Sukrin
  • 1/4 ts vanilje, jeg brukte vaniljepulver fra helsekost
  • 3 egg
  • 1 1/2 ts bakepulver
  • 1/2 dl fiberhusk

   

  1. Rør philadelphiaposten til den blir jevn, bland i sukrin,vanilje og egg. Rør sammen til en jevn røre
  2. Rør i fiberhusk blandet med bakepulver og la det stå å svelle en liten stund
  3. Stek så små pannekaker i smør.

  Server med bær, krem,nøtter,smør eller hva du måtte ønske:)

  De var knallgode :) Og i tilegg lavkarbo.

 • 13

  Fredagskos LAVKARBO

   

  Når jeg er fysen så pleier jeg lage meg noe utrolig godt og lavkarbovennlig. Det smaker som en slags sorbetis. Utrolig godt <3  

  Du trenger:

  • Bringebær frosne
  • Sukrin
  • Kremfløte 1 dl
  • (sukrinmelis til å stø på toppen om ønskelig)

  Ha ønsket mengde bringebær i en bolle. Og tilsett litt fløte, skal kun være bittelitt ca 1 dl. Tilsett så litt sukrin etter eget ønske. Jeg brukt 3-4 ts ca.  Bruk stavmikser og finmos alt sammen.

  Ferdig på 1-2 minutter  Fredags kveldskose tips ;)

  Ha en nydelig helg!

 • 10

  Kveldskos med god samvittighet

  I går skulle jeg kose meg med film og tv med min kjære. Ettersom han satt å gomset i seg is og jeg var sulten. Så ble jeg fysen på noe godt jeg også.

  Så da laget jeg min egen kveldssnacks på lavkarbo vis. Og det smakte utrolig godt.

  Du trenger


  Reven gulost, parmesan og urtesalt


  Reven ost og bittelitt parmesan og litt krydder( men dette kan fint droppes)  La de kjøle seg ned i noen minutter


  Og NYT !!!


  

  

  Kjempe god lavkarbo snacks med god samvittighet

 • 7

  Min kjære laget lavkarbo godis

  Mads elsker marsipan, og etter at jeg viste han marsipankulene som Caroline aka fotballfrue hadde lagt ut oppskrift på så ble valget enkelt. Han skulle prøve seg på disse.

  Selv er jeg hverken veldig begeistret for marsipan eller sjokolade. Så da har Mads noe å kose seg med alene i en stund fremover.

  Veldig kjekt at Caroline og Lars Kristian også har et lavkarbo kosthold, for da hender det at der drypper noen spennende oppskrifter på oss lesere.

     
  Påsken er egentlig over, men men.

  Oppskriften finner du HER

  Så det godt ut??

 • 13

  Mini pavlovakaker, lavkarbo oppskrift

  Jeg lovet dere å legge ut oppskriften på lavkarbo pavlova kakene jeg laget i går. Om du vil lage den originale med vanlig sukker kan du finne oppskrift og bilder HER, men oppskriften som kommer nå er lavkarbo vennlig og for folk som ikke spise vanlig sukker.

   

  Pavlova er min favorittkake og dermed måtte jeg prøve å lage en lavkarbo versjon. Jeg var usikker på hvor mye sukrin jeg skulle bruke. På lavkarbo forumet brukte de halvparten av mengden jeg brukte med vanlig sukker, men enda tror jeg at jeg skal prøve med enda litt mindre sukrin neste gang jeg lager denne.

  Når man spiser sukrin rent kan man merke at det har en litt isende smak, men på grøt eller i pisket krem smaker den akkurat som vanlig sukker. Men jeg må inrømme at bunnen på pavlova kakene iset litt i munnen, men det ble bedre når kremen og bærene var på. Jeg ville derfor brukt litt mindre enn 100 g sukrin som egentlig skal være i marengsen, en kan godt prøve med 50g isteden.

  Marengs :

  • 4 eggehviter
  • 50 g sukrin
  • 1/4 ts salt
  • 1 ts Klar eddik eller bringebæreddik
  • 1 ts JBK(johannesbrødkjernemel)

  Kremen:

  • Kremfløte
  • noen ts med sukrin, etter smak.
  • Noen dråper med vanilje essens. PS: Lavkarbo vaniljekrem kan også lages å blandes inn med vanlig krem om man heller ønsker det.

  På toppen: Friske bær etter eget ønske, por meg er pavlova med jordbær og blåbær. Nam nam.

  Fremgang:

  1. Start med å sette ovnen på 150-160 g
  2. Bruk en helt ren miksebolle. Det siser at man helst skal bruke metall eller glass bolle, men selv brukte jeg plasbolle.
  3. Pisk sammen eggehvittene med sukrinen, med kjøkkenmaskin eller stavmikser.
  4. Når skummet begynner å få litt tykkelse kan du tilsette salt,jbk og eddik mens du fortsetter å piske. Så skal det piskes enda mer så det blir helt tykkt skum. De renner heller ikke utover når du skal legge små runde kaker på bakepapiret.

  Stekes i ovnen i ca 25-30 min, men om du skal lage en stor kake istedenfor flere små anbefaler jeg rundt 50 min steketid. Ta ikke kakene ut av ovnen, men la de stå med ovnsdøren litt åpen til de har fått kjølt seg ned.

  Ps: kakene er ikke stive etter ca 25-30 min, men de blir det når de får hvile i ovnen med døren litt på gløtt. Marengsen skal være sprø utenpå, og litt mykere inni.

  Så pisker du ønsket mengde fløte med litt sukrin og noen dråper med vanilje essens. Legg kremen på de stykkene du skal spise, rett før serveringen og strø på med bær.  PS: Sukrin kan oppføre seg litt isende i marengsbunner, så derfor endret jeg oppskrift fra 100 g ned til 50 g sukrin. Kan sikkert bruke enda litt mindre om ønskelig. Jeg har også erfaring med at marengsbunnene ikke var så isende i smak etter de hadde fått stått ett døgn eller 2. Marengsbunner holder utrolig lenge. Så de kan lages mange dager i forveien.

   

 • 4

  Lørdagsdessert (Lavkarbo)

  I dag er det lørdag, og etter en nydelig middag var det godt med litt dessert. Jeg hadde laget gele tidligere, så den var stivnet. Det går ann å kose seg med godsaker på et lchf kosthold også :)

  Du trenger:

  • Fun light saft etter eget ønske, jeg hadde jorbær rabarbra smak
  • Bland litt sterkere enn normalt. Mitt ble 1 l totalt med saft og vann.
  •  1 pakke med gelatin
  • 1,5 dl kremfløte
  • sukrinmelis (smak til, jeg brukte 3 ts ca)
  • Bær til pynt, bringebær har minst karbo
  •  6 dråper vaniljeessens

  Legg gelatinplatene i vann i noen minutter, til de blir nesten "usunelige". Putt safta i en kjele, og klem ut vannet av gelatinplatene og legg de nedi sammen med saften. Varm forsiktig opp mens du rører rundt, trekk så kjelen av platen. La det gå kjøle seg ned litt, før du tilsetter saften i plastkopper. Sett plastkoppene i kjleskapet, ønsker du at geleen skal stivne raskt kan du sette koppene i fryseren, følge med på de. men etter ca 45-60 min er de stivnet som normal gele.

  Til geleen laget jeg en slags vaniljekrem: Kremfløte,vaniljeessensog sukrinmelis piskes sammen til en lett krem.

  Og slik ble resultatet.

  God lørdagsdessert, med god samvittighet.

  

  


  

 • 16

  Overaskelse til min KJÆRE

  Min kjære var så sykt fysen nå, så han hadde store planer om å sende meg for å handle godis. Når man går på lavkarbo som vi gjør er det veldig dumt. For det ødelegger jo en del. Vil ikke sprekke i dag akkurat :P så da laget jeg noe godt jeg tenkte å overaske min kjære med nå <3 <3

  Det er kanskje ikke det man skal spise hver dag akkurat, men en skjelden gang går det nok bra. Og vil tro det er langt bedre en annen godis.

  Skikkelig god lavkarbo dessert <3  Jeg måtte prøve smake litt, og det smakte uuuutrolig godt. Skikkelig sorbet is aktig. Nam nam  Jeg tok frosne bringebær i en bolle, tilsatte litt sukrin(bestem mengde selv, om du vil ha syrlig eller mer søt) så litt fløte. Blandet dette sammen med stavmikser.

  Håper min kjære blir glad nå <3

 • 13

  NYDELIG Lavkarbo Snacks

  Nam nam. Nå sitter jeg å spiser noen gode osteflak. Har laget meg en kjempe god snacks. Er så veldig sulten, men har ikke fått somlet meg på butikken enda. Dermed måtte jeg ha noe i magen. Til info har jeg nå gått ned 6,5 kg på noen uker.

  Og her er resultat og fremgangsmåte:

  Legger litt reven ost i små hauger på stekebrett med bakepapir. Så strør man på med litt reven parmesan ost.
  Setter de inn i en varm stekovn på 200 grader i 10-15 min.Det kan komme litt poppelyder, men det er bare fint. Da blir det sprøtt og godt.

  La det avkjøles litt (ca 5 min) før det serveres.  Nydelig snacks!!!

 • Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg

  bilde  hits