Charlottes verden- Forlovet og Lykkelig - Blogger om sminke, hudpleie, mote og kosthold
Hjem Add Om meg Kontakt

5

Sukkerfri muffins til helgen

I gr kveld bakte jeg suksessterte muffins igjen, er vel 2 r siden sist jeg laget de. Lavkarbo, glutenfri og sukkerfri. Hadde med p jobben og fikk hre fra flere at de var veldig gode. Veldig enkle lage er de ogs. Om du velger lage i muffinsformer eller i kakeform er opp til deg selv, men jeg syns muffins er greie.


De hadde ikke akkurat vunnet noen skjnnhetskonkurranse, men gode er de ;)

Du trenger:

Nr det gjelder stnign, s kan du bruke den stning du selv vil. Smak deg eventuelt frem. Jeg bruker her sukrinmelis og tagatesse.




Nttebunn:

  • 250 g mandler (som du maler, jeg bruker beholderen til stavmikseren til male mandlene)
  • 5 eggehviter
  • 45 g tagatesse
  • 20 g Sukrinmelis
  • 1 ts bakepulver

Gul smrkrem:

  • 5 eggeplommer
  • 2-3 ss Tagatesse stning
  • 1/4 ts vaniljepulver (ekte vanilje , du kan ogs skrape ut innholdet fra vaniljestang)
  • 1/2 dl kremflte
  • 75 g romtemperert meierismr (ekte smr, ikke margarin)

Fremgangsmte:

  1. Start med piske eggehvittene og stningen/-ene helt stivt med mikser/hndmikser (som marengs).. Ca 5 minutter. Skal vre s stivt at du kan snu bollen p hue, uten at innholdet detter ut

.

2. Bland bakepulveret oppi de malte mandlene og hell det s over i marengsen. Rr forsiktig med en skje, slik at skummet ikke faller sammen noe srlig.

3.Fordel p muffinsformer og stek i ovnen p 155 grader i 25 minutter. Ett hakk under midterste rille i ovnen.

4.Mens kakene steker i ovenen kan du begynne p smrkremen. Ha eggeplummene, stning, vaniljepulver og flte i en kjele. Rr hele tiden og la platen s p middels/lav varme. Kremen skal ikke koke. Bare rr til det begynner tykne. Har du en brei kjele kan du se bunnen nr du drar vispen over( da er den tykk nok). Nr det nrmer seg kokepunktet s tykner kremen. Ta den s av platen og kjl ned. Sett den gjerne litt i kjleskapet p slutten. Avkjles i ca 15 minutter.



nsker alle en riktig god helg!

#mat #sukkerfri #sukkerfritt #lavkarbo #muffins #bake #blogg #kosthold

  • 3

    Blueberry Dream, sukkerfri

    I kjleskapet hadde vi en gresk yoghurt som vi mtte f brukt opp og dermed endte vi opp med lage litt deilig kveldskos. Helt uten sukker. Veldig godt og ikke minst sunt.

    Du trenger:

    • Yoghurt (gresk, tyrkisk eller annen naturell yoghurt.
    • Blbr (jeg bruker Rema sine, de er billige og gode)
    • Litt kokosmasse eller kokosflak (kan slyfes)
    • Stning etter eget nske, jeg bruker stort sett sukrin melis.
    • Kokosflak eller ntter til pynt

    Du velger selv hvor mye yoghurt, br og stning. Jeg laget opp en del, for den kan fint st i kjleskapet om man ikke spiser opp alt. Tok et halvt stort beger med yoghurt (1 beger=1000g) og ca en halv pakke med frosne blbr fra Rema 1000 (1 pk=400g). Og ca 3-4 ts sukrinmelis.





    Mine kokosflak kjper jeg p Iherb og du finner de HER . De er knallgode ogs som snacks.

    Om du skal handle p Iherb og vil spare 5 dollar kan du bruke kode : FAJ331

    #mat #snacks #blogg #sukkerfritt #lavkarbo #lchf

  • 15

    Lavkarbo ostekake

    Her kommer oppskrift p lavkarbo ostekaken som jeg har lovet legge ut. Svigermor og jeg laget denne for noen uker siden, men vi skrev ikke ned oppskriften. Vi bare prvde oss frem og det uten notere ned hvor mye vi brukte. Men i gr laget jeg lavkarbo ostekake igjen og noterte ned det jeg brukte i min kake. Jeg vil anbefale hele veien prve seg frem med stning. Bruk den stningen du liker og har tilgjengelig. Nr det gjelder mengden stning, s er dette ogs veldig individuelt. Jeg selv ville ha litt sdme i bunnen, men toppen p kaken ville jeg ha en del syrlighet. Men ei heller for sur. Nr svigermor og jeg laget ostekaken s brukte vi sukrinmelis og Steviosa. Steviosa er veldig st, s den skal det brukes lite av. Det jeg hadde i skapet mitt var sukrinmelis og sukrin+, s jeg brukte dette. Men bruk akkurat den stning du vil og smak deg frem om du nsker det :) Bunnen er av ntter. Her kan du ha mange ulike kombinasjoner av ntter, men jeg nsket bruke mandler og cashewntter. Da jeg er veldig glad i de. Det er ikke s mange som bruker kanel i bunnen, men det syntes jeg er supergodt i ostekake.

    I mitt lavkarbo kosthold s har jeg noe frukt innimellom. Derfor valgte jeg kiwi som pynt, men om du ikke nsker dette. S kan du jo f.eks pynte den med br. Som har mindre karbohydrater. Veldig godt med br opp ogs.




    Bunn:

    150 g Cachewntter uten salt (rosa pakning,str ofte med bakevarene i butikken)

    150 g mandler med skall

    1 ts kanel

    100 g meierismr

    1 ts sukrin +

    1 ts sukrinmelis

    Gele:

    2 sitroner

    vann

    5 ts gelatinpulver

    3 ts sukrin +

    Topp:

    200 g Philadelfia Orginal

    Ett beger med Creme Fraiche

    1 liten boks med kremflte

    1/4 ts vaniljepulver / fr fra vaniljestang (kan slyfes)

    2 ss sukrinmelis

    2-3 ts sukrin +

    Fremgangsmte:

    1. Finhakk nttene, eller bruk stavmikser/blender. Jeg bruker en av delene som fulgte med min stavmikser min og jeg valgte ikke kjre s lenge at det ble fint mel, men at det ble igjen noen strre biter med ntter ogs. S en omgang med fint og en omgang med litt grovere biter. Smelt smret og tilsett nttene, kanel og stning. Finn frem en rund kakeform og dekk gjerne bunnen med bakepapir. Ha blandingen i formen. Stek p 200 grader i ovnen til den blir gyllen. Ca 12 minutter. Avkjl nttebunnen.



    2. N skal du lage Gel. Press saften ut av 2 sitroner. Selv brukte jeg juicepresse. Tilsett vann i de pressede sitronene, slik at det blir 2,5 dl vske totalt. Kok opp sitronvannet og trekk av plata. Tilsett s gelatinpulver og rr rundt til det lser seg opp. Tilsett stningen. La det kjle seg ned, mens du rrer innimellom.

    3. Bland sammen Philadelphia og creme fraiche i en bolle. Ha flte, stning og vaniljepulver i en egen bolle. Pisk dette til krem. Bland s osteblandingen og kremen sammen. Nr geleen er kald, s kan du tilsette denne i blandingen og rre alt godt sammen. Smak gjerne og se om du nsker tilsette mer stning i blandingen. Hell alt over nttebunnen og sett det i kjleskapet i noen timer, slik at det stivner. Pynt kaken din med nsket pynt.






    Jeg elsker ostekake, s det at jeg kan lage denne sukkerfri og lavkarbo er jo bare supert.

    Liker du ostekake??


    #kake #ostekake #sukkerfritt #lavkarbo #sunn #mat #kiwi #blogg #nam #kosthold

  • 1

    Lavkarbo kveldskos

    I skrivende stund sitter jeg koser meg med deilig kveldskos. Det er gresk youghurt, cottage cheese, jordbr og bittelitt sukrinmelis. Trenger ikke stning om man har mye ste br.

    Jeg har forresten startet opp p lavkarbo n. Hver gang jeg hadde ftt i meg noe med sukker. S hverket det skikkelig i leddene. Spesielt ille i fingerne. Det var s ille noen dager at jeg ikke orket lfte i Adrian p morgenen. S jeg fr bare finne meg i at hvetemel og sukker er som gift for kroppen min. Det er noe jeg overhode ikke tler. Det er s deilig vre tilbake igjen. Gleder meg til fortsettelsen. Siden jeg startet opp med moderat lavkarbo i dag, s har jeg ogs tatt ml av kroppen og skrevet ned vekt i en dagbok. Gleder meg til kjenne at kroppen fungerer skikkelig igjen og at vekten beveger seg ned. Viktigste er slippe betennelsene. Fler meg super allerede etter dag 1.

    Vi er i ygarden n, rett utenfor Bergen og koser oss hos svigers. Elsker nr vret er slik som dette. Norge er det beste stedet vre nr det er s deilig ute <3 Vi er s utrolig heldige som bor i dette vakre land.

    Vi har vrt flere timer p sjen i dag og det var s deilig. Vi kjrte til en y hvor vi badet og grillet. Etterp fisket vi litt fra bten. Fikk 5 fisk. S da har vi middag til i morgen:) Adrian koste seg hjemme med bestemor og bestefar.

    Hper dere koser dere og nyter sommer i Norge eller et annet fint sted i verden :)

    #ferie #sommer #sol #mammaperm #ferietid #kos #familietid #lavkarbo #mat #sunn #kveldskos #mammablogg #nedivekt #bedrehelse

  • 7

    Fysen, sunnere alternativ

    Du har sikkert opplevd vre skikkelig fysen p noe stt, men s har du lovet deg selv kutte ned p usunn kos. Vel, da kan jeg anbefale det jeg laget i gr. Var veldig godt og et sunt alternativ.

    For frste gang ville jeg prve med appelsin og det var veldig lurt. Bde sdme og syrlighet setter en god smak.

    Dette brukte jeg :
    -200-250 g frossen jordbr
    -1 appelsin (uten skall)
    -2 never med frossen rips
    -En liten dsj med flte (gr fint uten ogs, men jeg hadde litt jeg mtte bruke opp)
    -stning etter eget nske. Jeg brukte litt sukrinmelis og litt tagatesse. Smak til hvor stt du nsker . Det skal vre litt syrlighet.

    Bruk stavmikser eller blender. Jeg bruker alltid stavmikseren p dette.

    Du bruker de br/frukter du selv nsker. Jeg tok det jeg hadde tilgjengelig i fryser og kjleskap.

    Lykke til med en sunnere snacks i det nye ret :)

  • 25

    Nydelige gulrotmuffins uten sukker.

    Og de er ikke bare sukkerfrie. De er ogs uten hvetemel og gluten. Hurra. Noe som igjen frer til mindre karbohydrater.

    I gr hadde jeg besk av ei venninde og vi bestemte oss for prve ut denne nye kakemixen jeg hadde kjpt. Godt med litt sunnere kos og uten drlig samvittighet. Etter 3 dager p lavkarbo var 2 kg forvunnet fra min kropp etter ferien. Mye vann som hadde hopet seg opp etter en lang ferieutskeielse. Godt det gikk raskt av igjen.

    Her er noen bilder fra kakebakingen.




    Til gulrotmuffinsene trenger du:

    • 1 pakke kakemix
    • 4 Egg
    • 2 dl vann
    • 1 dl olje
    • 2 ts kanel
    • 1 ts natron
    • 100 g revet gulrot







    Klare for ovnen.



    Selve glasuren var det ingen oppskrift p, men jeg laget en som ble veldig god til denne: (alt piskes sammen i en liten bolle)

    • 1 og en halv pakke philidelfiaost( ikke light)
    • 100 g romtemperert smr
    • 1/4 ts vaniljepulver (kan slyfes)
    • 10 ss sukrinmelis og ca 3 ts tagatesse. Smak til, slik at du fr den sdmen du selv nsker.





    Det var veldig enkelt og tok veldig kort tid. Man kan lage hva slags kaker man vil med kakemiksen. Vi valgte gulrotmuffins. Og det stod oppskrift p gulrotkake p pakken. S vi brukte de samme ingrediensene, men kortet ned steketiden til 20 minutter p 175 grader.

    Kakemixen er n i de fleste helsekostbutikker og selvflgelig hos produsenten funskjonellmat. For de av dere som bor i Drammen fr man ogs kjpt den p Priceclub i Krokstadelva, der kjpte jeg min.

    Ps: Dette er vel den beste lavkarbobaksten jeg har smakt. De var knallgode. Og jeg kan love dere at ingen smaker forskjell, selv om disse er mye sunnere. Anbefales !


    Har du prvd den??

  • 9

    Slukke stsuget med litt sunnere snacks

    Som vanlig sliter jeg gjerne 2-3 dager med stsug nr jeg er tilbake til lavkarbo, men s gir suget seg helt etter dette. I helgen var det bryllup og dermed mye stsaker og andre utskeielser. Godt kose seg en helg, men kroppen er ikke alltid like fornyd. Etter alkoholen kunne jeg ogs kjenne avfallstoffene i kroppen. Blir snn m og rar i huden, vanskelig forklare igrunn. Om man klyper seg selv litt forsiktig gjr det ekstremt vondt og jeg merker avfallstoffene ligger og blokkerer p en mte. Snn gr det med mye stsaker og alkohol. S n skal det bli godt komme tilbake til normale kostholdsvaner igjen. De frste dagene tilbake p lavkarbo etter en slik helg pleier fre til hyppige dobesk (vanndrivende). Kroppen fr renset seg skikkelig for avfallstoffer og alt vannet som har hopet seg opp i kroppen.

    Nr man er tilbake p lavkarbo og merker stsuget kan man unne seg noe stt, men p en sunnere mte. Det fungerer alltid bra, og etter noen dager med lavkarbo forsvinner stsuget for min del. Og ingen ting er bedre enn det. Da er det helt borte.

    For noen dager siden oppdaget jeg at vi hadde rabarbra her i hagen vr. Yeey, det vekker mange gode minner fra barndommen. Jeg husker det som det var i gr. Som liten satt jeg p trappen til min farmor med rabarbra i den ene hnden og en lysebl kopp med sukker i den andre hnden. Ogs s surt, men samtidig s godt jeg syntes det smakte. N som jeg er tilbake til lavkarbo kostholdet etter helgen ble sukker byttet ut med en blanding av sukrin og tagatesse. Det var igrunn veldig godt og jeg klarte ikke engang skille mellom det og vanlig sukker.




    Ser ut som sukker og smaker som sukker. Naturlig stning som er mye sunnere enn sukker.

    Det smakte godt med rabarbra og hjalp absolutt p stsuget.

    Rabarbra inneholdet vistnok en type syre (Oksalsyre) som kan vre skadelig, men jeg velger tro at dette er om man spiser masse av dette. Det sies ogs at om rabarbraen hstes tidlig s har den mindre av denne syren. Litt rabarbra innimellom kan vel ikke skade :)

    Rabarbra er jo igrunn perfekt lavkarbo snacks, med innhold p kun 0.7 g karbohydrater pr 100 g. Det er jo veldig bra. Og gjett om jeg ble overlykkelig da jeg fant dette i hagen vr, Jippi.


  • 8

    Pskegodt sukkerfritt og lavkarbo

    N er det snart pske og om du er en av de som nsker f i deg mindre sukker s les videre. Kanskje det blir muligheter for ett litt sunnere pskeegg i r?

    Jeg har netopp startet med noe bakst i kveld, s det lukter nydelig p kjkkenet og duften siger ut i stuen. Selv har jeg laget suksessterte muffins (4.gangen. De er s gode) Det er nttebunn med en nydelig gul smrkrem p toppen.


    Perfekte som pskekos, tilogmed pskefarger ♥

    Oppskrift p suksesstertemuffins finnes HER

    Forslag p andre ting man kan lage/fylle pskeegget med:

    Disse laget jeg i fjor, men oppskrift fra bloggeren "Fotballfrue". Hjemmelaget marsipan.





    Oppskriften finner du HER

    Sunn og hjemmelaget bountysjokolade:



    Oppskriften finner du HER

    Hjemmelaget after eight sjokolade (mintfyll) og "smash" konfekt:



    After eight og smash konfekt finner du oppskriften p HER


    Hper det var nyttig med noen gode tips til litt sunnere pskesnop.

  • 15

    Ny type sukrin, dobbelt s st

    Etter ha vrt inne p bloggen til ste Annette, som har vrt p Sverigetur. S jeg plutselig at det er kommet en helt ny type sukrin. Dette mtte jeg selvflgelig google og lese mer om.

    Sukrin+ heter den. Og den er dobbelt s st som vanlig sukker. Noe som selvflgelig betyr at man trenger veldig sm mengder av den.



    Sukrin pluss er en blanding av sukrin og Stevia. Som begge er naturlige alternativer til stning. Denne er akkurat som sukrin og sukrinmelis med 0 kalorier og karbohydrater og med glykemisk indeks p null. HURRA.

    Den har desverre ikke kommet til Norge enda, men i Sverige f man tak i den. Les gjerne mer HER

    • Dobbelt s stt som sukker
    • 100% naturlig
    • 0 kalorier
    • 0 karbohydrater
    • Pvirker ikke blodsukkeret (0 GI)
    • Konsistens som strsukker

    Sukrin kan jo i noen oppskrifter virke isende, s jeg er spent p hvordan denne er.

    Noen som har testet ut Sukrin Pluss??

    Er den isende i ettersmaken??

  • 36

    Nydelig suksessterte muffins (LAVKARBO)

    P nettet finner man jo mange oppskrifter p suksessterte. Her er mine suksessterte muffins som har sltt bra an i bursdagene de to siste dagene. I gr og i dag. Jeg mtte bake to omganger, ettersom det gikk tomt i gr. Det er jo bare gy det. Mine er litt mindre stning enn de andre p nettet, men de var fortsatt ste og fryktelig gode. Og som svigermor sier " plenty med stt".

    Frst litt info om stningen:

    Nr du skal bake sukkerfritt og med lite karbohydrater s bruker man andre stningsmidler som erstatning for sukker. Men vi er opptatt av s naturlig som mulig og ikke kunstig stning. Vi begge her i huset er veldig glad i tagatesse stningen som er relativt ny. Den smaker som sukker og kan ogs karamelliseres. Det som er viktig vite om tagatessen er at den er dobbelt s st som vanlig sukker og kanskje enda mer. S det skal ikke s mye til fr ting blir stt. Tagatesse har heller ikke den isende effekten som noen sukkeralkoholer kan ha.



    Kort info om Tagatesse: Fes kjpt p helsekost, funksjonellmat.no og noen store daglivarebutikker. Priceclub i Drammen selger disse.Tagatesse er et strsukker som er laget av Tagatose. Tagatose er helt naturlig og blir utvunnet av laktose, som vi blant annet finner i meieriprodukter. Det endelige produktet inneholder imidlertid ingen spor av laktose og er derfor 100% laktosefritt. Tagatose har 92% av stsmaken til vanlig sukker. Smaken er naturlig og god, og kan sammenlignes med ekte sukker. Kun 15-20 % av Tagatose blir tatt opp i kroppen, og det har derfor veldig liten pvirkning p blodsukkeret og insulinnivet. Tagatose har en glykemisk indeks p 2, og er dermed godt egnet for diabetikere og for de som nsker g ned i vekt. Studier viser at Tagatose faktisk bidrar til dempe den totale blodsukkerstigningen etter et mltid. Noen studier viser ogs opplftende resultater ved at Tagatose kan se ut til ke det gode HDL-kolesterolet. Nr man skal bake kan man ikke bruke tempraturer over 160 grader. Da stningen ikke tler dette. Noen kan f litt luft i magen de frste gangene man bruker denne stningen. Tagatose har en kaloriverdi p bare 1,5 kcal per gram, 60% mindre enn vanlig sukker og fruktose, som gir 4 kcal per gram.






    Kort info om Sukrin: Fes kjpt p helsekost, funskjonellmat.no og de fleste store daglivarebutikker. Priceclub i Drammen selger ogs disse. Finnes bde som sukker og i melisform. Sukrin er den eneste naturlige sukkererstatningen som har null kalorier. Sukrin inneholder ingen karbohydrater (0 GI) som tas opp av kroppen, og er perfekt for de som gr p lavkarbodiett. Med Sukrin kan alle nyte stt i hverdagen med god samvittighet.Studier viser at Sukrin ikke pvirker blodsukker- eller insulinnivet i kroppen. Ved kombinere Sukrin med FiberFin og mandelmel kan du oppn enda lavere blodsukkerbelastning p maten du spiser. Sukrin kan ha en gunstig effekt ved ADHD og candidadiett. Underskelser viser at 94% av alle nordmenn er opptatt av begrense sitt sukkerinntak. Samtidig er mange skeptiske til de kunstige ststoffene. Sukrin er et 100 % naturlig produkt uten tilsetningstoffer, basert p sukkeralkoholet Erythritol. Erythritol finnes naturlig i blant annet prer, meloner og sopp. Tannvenlig. Sukrin er supert og det alle beste med tanke p karbohydrater, men ulempen kan vre at i noen bakevarer kan den f en isende effekt alene. F.eks i marengsbunn. Noen venner seg til isingen og takler dette fint. I te og lignende er den ypperlig. Og mye sunnere enn suketter.

    I oppkriften min har jeg blandet litt tagatesse og litt sukrinmelis. Hva man bruker av stning er helt opp til en selv. I oppskriftene p nett er det brukt 100 g tagatose i bunnen, noe jeg syns er relativt mye. S da kuttet jeg ned litt . Og det ble bra og absolutt stt.



    Bunn:

    • 250 g mandler som males.
    • 5 eggehvitter
    • 55-60 g tagatesse (Sukrin, eller annen stning kan selvsagt ogs brukes)
    • 20 g sukrinmelis
    • 1 ts bakepulver

    Smrkrem:

    • 5 Eggeplummer
    • 2-3 ss tagatesse (sukrinmelis kan ogs brukes, men kan bli isende)
    • 1/4 ts vaniljepulver (fes p helsekost, eller bruk innmaten i en vaniljestang)
    • 1/2 dl kremflte
    • 75 g romtemperert meierismr.

    Fremgangsmte:

    1. Start med piske eggehvittene og stningen/-ene helt stivt med mikser/hndmikser.. Ca 5 minutter.
    2. Hell s oppi blandingen av de malte mandlene og bakepulveret og rr dette veldig forsiktig inn i hvittene med en skje.. Slik at skummet ikke faller sammen.


    3. Fordel p muffinsformer og stek i ovnen p 155 grader i 25 minutter. Ett hakk under midterste rille i ovnen.
    4. Mens kakene steker i ovenen kan du begynne p smrkremen. Ha eggeplummene, stning, vaniljepulver og flte i en kjele. Rr hele tiden og la platen s p middels/lav varme. Kremen skal ikke koke. Bare rr til det begynner tykne. Har du en brei kjele kan du se bunnen nr du drar vispen over( da er den tykk nok). Nr det nrmer seg kokepunktet s tykner kremen. Ta den s av platen og kjl ned. Sett den gjerne litt i kjleskapet p slutten. Avkjles i ca 15 minutter.


    5. Nr kremen er kald kan du vispe inn smret
    6. La muffinsene kjle seg litt ned fr du tar p smrkremen.







    Dages dessert p bursdagen p meg ble lavkarbomuffins + hjemmelaget sunn konfekt med peantter og en med after eight(mintfyll). Oppskrift p after eight konfekt finner du HER

    Oppskriften ble presentert av Charlottes Verden ;)



    En rre gir ca 19- 20 muffins. Muffinsene slo godt ann p begge bursdagene. Bde for folk p lavkarbo og ikke lavkarbo. Og ettersom fler p bursdagene lurte p oppskrift s legger jeg de ut her p bloggen. Skal du bort i selskap eller ha gjester kan disse anbefales. Kan ogs fryses og tiner raskt. Og mye sunnere enn vanlige kaker.

    Hper det smaker! Og lykke til med bakingen.

    S det godt ut ???

  • 36

    After eight- og smash konfekt med god samvittighet

    Etter 2 timen kunne jeg ta konfektene ut av kjleskapet for en aldri s liten prvesmak. Da var de stive og fine, men jeg puttet de inn i kjleskapet etterp. For de holder seg best der.

    Jeg fikk inspirasjon til lage konfekt med mintfyll eller ha lest p bloggen til fristende lavkarbo, om en mintsjokolade hun laget. Hun sa at hennes mintfyll var litt hardt. S jeg tilsatte litt mer vske i fyllet og da ble det veldig bra.


    • 1 dl sukrinmelis (kjpes p funksjonellmat.no eller helsekost)
    • 5 drper Peppermynteessens (apotek)
    • Kremflte
    • 1 plate Mrk sjokolade, 70% eller hyere. (eller sukkerfri)
    • 1 stor ss Cocosa (soma.no eller helsekost)
    • 2 ts Tagatesse, om du har en mrk sjokolade du vil gjre stere (kan slyfes)
    • om du ikke vi ha mintfyll kan du f.eks bruke: ekte baconkrisp(de uten mel), ntter og sikkert mye mer

    Mintfyll:



    • 1 dl sukrinmelis
    • 2-3 ss flte
    • 5 drper peppermynteessens

    Smash konfekten:



    • Biter av baconcrisp ( de ekte, for de er mist karbo. De andre billig variantene inneholder masse hvete)
    1. Start med lage mintfyllet og hakke noen biter med baconkrisp. Minfyllet kan du rulle til sm kuler/knapper og legge p en tallerken i kjleskapet noen minutter.
      Ser du er de er for store for formene kan du bare dele de i 2 fr du putter de nedi formene.
    2. Smelt s sjokoladen og cocosa kokosolje i vannbad. Rr s inn 3 ss kremflte og 2 ts tagatesse(kan slyfes) om sjokoladen er st nok. Vi hadde 87 %. Rr sammen med en slikkepott.

    3. Hell s litt i bunnen av formen og putt oppi nsket fyll p konfekten ( mint, ntter, baconkrisp, pinnetjerner, hempfr+++)





    4. Fyll s igjen med sjokolade i resten av formen og sett de i kjleskapet 2-3 timer fr du kan prvesmake. Men husk at de skal oppbevares i kjleskap.

    Etter 2 timer var mine klare til at jeg kunne ta meg en smaksprve.





    Og disse 3+ noen til var med baconkrisp

    Jeg er ikke s veldig glad i sjokolade egentlig(litt rar jeg), men mintsjokolade og smash er godt. Dette var skikkelig godt. Mintsjokoladen var favoritten. Smakte skikkelig after eight. S disse br dere prve lage. Det er forresten Cocosa kokkosfettet som gjr de s skinnende blanke.

    Noen som ble litt frista her n eller??


  • 13

    Rosa isbiter med smak

    Vi har n gtt til innkjp av isbitmaskin. Ettersom vi begge elsker isbiter var det ingen dum ide med en isbitmaskin. Hver gang jeg er hjemme hos noen som har kjleskap med isbitmaskin kan jeg fylle opp flere glass og sitte suge p isbiter.

    Mads kom selvsagt med mange gode ideer p hva vi kunne teste ut med denne. Og en av de var putte blandet funlightsaft i beholderen. Slikt at den lagde saftisbiter. En kul ide som mtte testes ut.

    Vi blandet fun light saft med vann og helte oppi beholderen. Anbefaler ikke prve med sukkersaft, da man ikke vet om dette kan delegge maskinen. Ettersom sukkersaft er klissete.



    Kosistensen ble helt annerledes. Ble litt snn shaveice konsistens. S de var lette tygge.

    Genialt og veldig godt!!

    N kommer det til bli enda mer drikking av vann i huset her ogs. Isvann er bare best <3




  • 20

    Fredagskos RISKREM (Lavkarbo)

    Du trenger:

    • 2,5 dl kremflte
    • 0,5- 1ts tagatesse. Annen stning som sukrin f.eks kan ogs brukes.
    • 2 ss cottage cheese
    • Fun light bringebrsaft

    Star med piske krem og stning til krem. Tilsett s cottage cheese og rr det inn med en skje. Server s med fun light saft over. Veldig godt rre alt sammen etterp nr man skal spise det. Men til servering ser det best ut slik :)

    Jeg er s utrolig fornyd med tagatesse stningen, den smaker som sukker. Og passet perfekt til krem.

    N skal jeg kose meg med denne fredagsdesserten og se p en film sammen med Mads. Ha en nydelig kveld alle sammen.

    S det godt ut ??

  • 27

    En koselig hstkveld med te og vafler(LAVKARBO)

    I gr hadde jeg ryddet og fikset til i leiligheten. S p kvelden nr Mads kom hjem fra jobb satt vi oss godt ned i sofaen under ett pledd og koste oss glugg ihjel. Vi koste oss med te, kjempegode lavkarbovafler og hadde tent litt lys. Det var kjempekoselig.


    Ps: ikke bry dere om rotet under bordet. Det hopper frem p bilder. TYPISK :P



    Noen helt nye lavkarbo vafler. Disse var enda bedre enn de vi laget sist. Smaker akkurat som vanlige vafler. Heldigvis ingen eggsmak. S deler oppskrift med dere som nsker.

    Oppskriften fant jeg p denne bloggen(LINK), men jeg har gjort noen endringer p den. Ettersom den frste ble litt tynn mtte jeg gjre noe for f de litt tykkere. Vi brukte tagatose i, det var helt nydelig. Her er oppskriften jeg brukte:

    3 dl seterrmme
    4 egg
    70g meierismr, smelta
    1 ss Tagatose eller sukrin
    2 ts bakepulver
    1 ts kardemomme
    litt under 1/4 ts vaniljepulver(kan droppes)
    4,5 ts Johannesbrdkjernemel ( helsekost og noen daglivarebutikker)
    2 ss psylium eller fiberhusk



    1. Bland frst alt det vte sammen og rr s det trre inn. La rren svelle i 5-10 min. Rren blir mye tykkere enn vanlig vafelrre. Nesten litt som Belgisk vafelrre.
    2. Stekes p vanlig mte, men jeg merker det tar litt lenger tid steke disse. Mulig det er fordi jeg har drlig vafeljern.



    Serverte med rmme og jordbrsyltety med tagatose fra funskjonell mat. Og ved siden av hadde vi en god og varm kopp te:)

    Disse br prves om du er sugen p vafler;)

  • 29

    Oppskrift muffins med sjokoladebiter (lavkarbo)

    Her er oppskriften m muffinsene som mange har etterspurt. De som Tina(ssteren til Mads) laget til oss alle p familiemiddag.

    Beklager at det tok litt tid, men var ssteren til Mads som hadde laget de. S jeg mtte somle meg til sprre hun om oppskriften hun hadde brukt.. Jeg vet ikke om hun har hentet den fra nette, eller om hun har satt sammen noe av den selv. Men her er ialefall oppskriften hun brukte.

    • 3 egg
    • 2 ss smr(smeltet)
    • 3 ss flte
    • 3 ss sukrin
    • 1/2 ts salt
    • 1 ts bakepulver
    • 20-25 g kokosmel
    • Litt vaniljepulver
      • Tilsett f.eks sjokoladebiter. Mrk sjokolade. 70% eller mrkere.
      

    1. Bland frst egg, smr og flte. Bland s det trre i en egen bolle og bland det vte inn i det trre. Og rr godt.

    2. Dryss oppi noe biter med f.eks sjokolade og stek i ovnen p 200 grader i 15 min.


    En nydelig sommerdessert. Pisket krem med litt sukrin, rips og lavkarbo muffins.

    Tusen takk Tina, for gode muffins og oppskriften du brukte.:)


    Nringsinnholdet p muffinsrra, sjokoladen er her ikke regnet med..

    Nringsinnhold:

    Fett: 61,19

    Protein: 30,89

    Karbo: 3,78

  • 18

    Nydelig marengsterte OPPSKRIFT ( LAVKARBO)

    Den utrolig gode lavkarbo kaken vi laget i gr ble stor suksess ;)

    Bountyene klarte vi glemme igjen i kjleskapet, men rubbel og bit av kaken ble spist.

    Her kommer oppskriften p kaken vi laget.

    Marengs i bunnen, nydelig vaniljekrem,marengs, krem med bringebr. Og blbr og jordbr til pynt.

    Og selvflgelig lavkarbo :)

    Oppskrift er fra bakeglede uten sukker og ettersom fler lurte p oppskrift s kommer den her:

    Ingredienser:

    • 4 eggehviter (spar p plummene til vaniljekremen)
    • 3 drper eddikessens
    • 0,5 dl sukrin ( i boken str det 1 1/2dl, men vi brukte 0,5 dlog det var absolutt stt nok)
    • Olje til bakepapiret

    Fyll:

    • Vaniljekrem(oppskrift under her)
    • 5 dl flte
    • 2dl bringebr
    • Jordbr eller andre br til pynt

    Vaniljekrem:

    • 4 eggeplummer
    • 1 dl sukrin
    • 1dl flte
    • 125 g smr
    • 1/2 ts vaniljepulver (helsekost) eller skrap ut det som er i en vaniljestang (butikk)

    Fremgangsmte vaniljekrem:

    1. Bland sammen alle ingrediensene bortsett fra smret
    2. kok til det tykner. Rr hele tiden, ellers brenner kremen seg lett
    3. Rrs inn smret bit for bit ogla kremen kjlne, gjerne i kjleskapet, s den ikke blir for rennende.
    4. Rr av og til s den ikke skiller seg.

    Fremgangsmte kake:

    1. Sett ovnen p 125 g
    2. Visp eggehvitene og eddikessens til et hardt skum.
    3. Rr i sukrin, bre ut p oljet bakepapir
    4. Stek i 60-70 minutter. La marengsen kjle seg ned litt med dren til stekovnen bittelitt pen.
    5. Ta forsiktig bort bakepapiret
    6. SKjer marengsen jevnt i 2 deler.
    7. Pisk flten til krem,
    8. Bre vaniljekremen over den ene delen av bunnen og legg den andre opp.
    9. Bre over brkremen og pynte med br.

    Min marengs ble ikke perfekt, den knakk litt, men det er det ingen som s nr kaken ble pyntet. S ingen fare :)

    Hele kaken ble spist opp og det smakte utroliggodt, men veldig mektig kake :)

  • 22

    Hjemmelaget bounty til kaffebesk (Lavkarbo)

    Sunn og god lavkarbo bounty!!

    I dag skal vi som jeg nevnte i bursdagsselskap med kaffe og kake. Og ettersom alle her hjemme gr p lavkarbo s m vi jo nesten prve oss p noe lavkarbo godsaker. S n er bountyen ferdig her hjemme og det ble veldig veldig godt. Ogs er det jo superenkelt lage, men det krever litt tid.



    

    Oppskriften er hentet fra boken "Bakeglede uten sukker"

    Antall: 12-14 stk

    Ingredienser:

    • 1dl sukrin
    • 50 g kokosfett
    • 1 dl flte
    • 1 dl kokosmelk (gjerne kologisk fra blue Dragon eller santa Maria)
    •  200 g revet kokos
    • 100 g sjokolade med hyt kakaoinnhold (over 70 %)

    1. Smelt sukrin og kokosfett

    2. Tilsett kokosmelk, flte og kokos. La det koke svakt (i noen f minutter)

    3. Rr sammen alt og la deretter rren st 1 t i kjleskapet og hvile

    4.Form deigen etter nsket form. Sett bitene i fryseren og la dem hvile 1 t.

    5. Smelt sjokoladen, gjerne i vannbad

    6. Dypp s kokosbitene i sjokoladen.

    7. Sett de i fryseren s bitene fr kjlt seg ned, oppbevar dem s i kjleskapet fr servering.





    S disse blir med p kaffebesket, og n holder vi p med en lavkarbo kake!

    S det godt ut??

  • 19

    GODE LAVKARBO VAFLER

    Hva passer vel bedre enn vafler p en fredagskveld, og det er ingen vits skeie ut med vanlige vafler nr du kan lage gode lavkarbo vafler. Disse laget vi forige fredag og ble veldig fornyd, tidligere har vi prvd ut 2 andre lavkarbo vaffelrrer.



    

    P oppskriften brukte vi samme som p de amerikanske pannekakene, bare at vi tilsatte litt kardemomme i tilegg. Det er sikkert ogs veldig godt putte oppi 2 ts med rmme i rra.

    • 200 g Philadelphiaost
    • 1/2 dl Sukrin
    • 1/4 ts vanilje, jeg brukte vaniljepulver fra helsekost, kan ogs bruke fra vaniljestand.
    • 3 egg
    • 1 1/2 ts bakepulver
    • 1 ts kardemomme
    • 1/2 dl fiberhusk eller Psylium (meny og helsekost)
    1. Rr philadelphiaposten til den blir jevn, bland i sukrin,vanilje,kardemomme og egg. Rr sammen til en jevn rre
    2. Rr i fiberhusk blandet med bakepulver og la det st svelle en liten stund
    3. Stek s vaflene i vaffeljern smurt med smr.

    Server med br, krem,ntter, Hjemmelaget syltety (uten sukker),rmme smr eller hva du mtte nske:)



    Om du har lyst p vafler i dag og mangler noen ingredienser er det enda ikke for sent :) Kjempegode lavkarbo vafler som du kan spise med hva du vil.


    I kveld tenkte jeg overaske min kjre med noe godt (forteller etterp), men noen forslag til hva jeg kan overaske han med???

  • 14

    Nydelige Amerikanske pannekaker (LAVKARBO)

    I gr kveld var jeg og min bedre halvdel sykt sultne og ikke mins fysne etter en fisketur uten noe napp. Og det var da jeg bestemte meg for pne boken jeg kjpte p mandag " Bakeglede uten sukker"



    
    S vi bestemte oss for prve de Amerikanske pannekakene, og disse var virkelig gode. Jeg som ikke engang er srlig glad i pannekaker.

    (7-9 pannekaker)

    Oppskrift:

    • 200 g Philadelphiaost
    • 1/2 dl Sukrin
    • 1/4 ts vanilje, jeg brukte vaniljepulver fra helsekost
    • 3 egg
    • 1 1/2 ts bakepulver
    • 1/2 dl fiberhusk

    1. Rr philadelphiaposten til den blir jevn, bland i sukrin,vanilje og egg. Rr sammen til en jevn rre
    2. Rr i fiberhusk blandet med bakepulver og la det st svelle en liten stund
    3. Stek s sm pannekaker i smr.

    Server med br, krem,ntter,smr eller hva du mtte nske:)

    De var knallgode :) Og i tilegg lavkarbo.

  • 13

    Fredagskos LAVKARBO

    Nr jeg er fysen s pleier jeg lage meg noe utrolig godt og lavkarbovennlig. Det smaker som en slags sorbetis. Utrolig godt <3



    

    Du trenger:

    • Bringebr frosne
    • Sukrin
    • Kremflte 1 dl
    • (sukrinmelis til st p toppen om nskelig)

    Ha nsket mengde bringebr i en bolle. Og tilsett litt flte, skal kun vre bittelitt ca 1 dl. Tilsett s litt sukrin etter eget nske. Jeg brukt 3-4 ts ca. Bruk stavmikser og finmos alt sammen.

    Ferdig p 1-2 minutter



    Fredags kveldskose tips ;)

    Ha en nydelig helg!

  • 10

    Kveldskos med god samvittighet

    I gr skulle jeg kose meg med film og tv med min kjre. Ettersom han satt gomset i seg is og jeg var sulten. S ble jeg fysen p noe godt jeg ogs.

    S da laget jeg min egen kveldssnacks p lavkarbo vis. Og det smakte utrolig godt.

    Du trenger


    Reven gulost, parmesan og urtesalt


    Reven ost og bittelitt parmesan og litt krydder( men dette kan fint droppes)



    La de kjle seg ned i noen minutter


    Og NYT !!!


    

    

    Kjempe god lavkarbo snacks med god samvittighet

  • 7

    Min kjre laget lavkarbo godis

    Mads elsker marsipan, og etter at jeg viste han marsipankulene som Caroline aka fotballfrue hadde lagt ut oppskrift p s ble valget enkelt. Han skulle prve seg p disse.

    Selv er jeg hverken veldig begeistret for marsipan eller sjokolade. S da har Mads noe kose seg med alene i en stund fremover.

    Veldig kjekt at Caroline og Lars Kristian ogs har et lavkarbo kosthold, for da hender det at der drypper noen spennende oppskrifter p oss lesere.



    




    Psken er egentlig over, men men.

    Oppskriften finner du HER

    S det godt ut??

  • 13

    Mini pavlovakaker, lavkarbo oppskrift

    Jeg lovet dere legge ut oppskriften p lavkarbo pavlova kakene jeg laget i gr. Om du vil lage den originale med vanlig sukker kan du finne oppskrift og bilder HER, men oppskriften som kommer n er lavkarbo vennlig og for folk som ikke spise vanlig sukker.

    Pavlova er min favorittkake og dermed mtte jeg prve lage en lavkarbo versjon. Jeg var usikker p hvor mye sukrin jeg skulle bruke. P lavkarbo forumet brukte de halvparten av mengden jeg brukte med vanlig sukker, men enda tror jeg at jeg skal prve med enda litt mindre sukrin neste gang jeg lager denne.

    Nr man spiser sukrin rent kan man merke at det har en litt isende smak, men p grt eller i pisket krem smaker den akkurat som vanlig sukker. Men jeg m inrmme at bunnen p pavlova kakene iset litt i munnen, men det ble bedre nr kremen og brene var p. Jeg ville derfor brukt litt mindre enn 100 g sukrin som egentlig skal vre i marengsen, en kan godt prve med 50g isteden.

    Marengs :

    • 4 eggehviter
    • 50 g sukrin
    • 1/4 ts salt
    • 1 ts Klar eddik eller bringebreddik
    • 1 ts JBK(johannesbrdkjernemel)

    Kremen:

    • Kremflte
    • noen ts med sukrin, etter smak.
    • Noen drper med vanilje essens. PS: Lavkarbo vaniljekrem kan ogs lages blandes inn med vanlig krem om man heller nsker det.

    P toppen: Friske br etter eget nske, por meg er pavlova med jordbr og blbr. Nam nam.

    Fremgang:

    1. Start med sette ovnen p 150-160 g
    2. Bruk en helt ren miksebolle. Det siser at man helst skal bruke metall eller glass bolle, men selv brukte jeg plasbolle.
    3. Pisk sammen eggehvittene med sukrinen, med kjkkenmaskin eller stavmikser.
    4. Nr skummet begynner f litt tykkelse kan du tilsette salt,jbk og eddik mens du fortsetter piske. S skal det piskes enda mer s det blir helt tykkt skum. De renner heller ikke utover nr du skal legge sm runde kaker p bakepapiret.

    Stekes i ovnen i ca 25-30 min, men om du skal lage en stor kake istedenfor flere sm anbefaler jeg rundt 50 min steketid. Ta ikke kakene ut av ovnen, men la de st med ovnsdren litt pen til de har ftt kjlt seg ned.

    Ps: kakene er ikke stive etter ca 25-30 min, men de blir det nr de fr hvile i ovnen med dren litt p gltt. Marengsen skal vre spr utenp, og litt mykere inni.

    S pisker du nsket mengde flte med litt sukrin og noen drper med vanilje essens. Legg kremen p de stykkene du skal spise, rett fr serveringen og str p med br.



    PS: Sukrin kan oppfre seg litt isende i marengsbunner, s derfor endret jeg oppskrift fra 100 g ned til 50 g sukrin. Kan sikkert bruke enda litt mindre om nskelig. Jeg har ogs erfaring med at marengsbunnene ikke var s isende i smak etter de hadde ftt sttt ett dgn eller 2. Marengsbunner holder utrolig lenge. S de kan lages mange dager i forveien.

  • 4

    Lrdagsdessert (Lavkarbo)

    I dag er det lrdag, og etter en nydelig middag var det godt med litt dessert. Jeg hadde laget gele tidligere, s den var stivnet. Det gr ann kose seg med godsaker p et lchf kosthold ogs :)

    Du trenger:

    • Fun light saft etter eget nske, jeg hadde jorbr rabarbra smak
    • Bland litt sterkere enn normalt. Mitt ble 1 l totalt med saft og vann.
    • 1 pakke med gelatin
    • 1,5 dl kremflte
    • sukrinmelis (smak til, jeg brukte 3 ts ca)
    • Br til pynt, bringebr har minst karbo
    • 6 drper vaniljeessens

    Legg gelatinplatene i vann i noen minutter, til de blir nesten "usunelige". Putt safta i en kjele, og klem ut vannet av gelatinplatene og legg de nedi sammen med saften. Varm forsiktig opp mens du rrer rundt, trekk s kjelen av platen. La det g kjle seg ned litt, fr du tilsetter saften i plastkopper. Sett plastkoppene i kjleskapet, nsker du at geleen skal stivne raskt kan du sette koppene i fryseren, flge med p de. men etter ca 45-60 min er de stivnet som normal gele.

    Til geleen laget jeg en slags vaniljekrem: Kremflte,vaniljeessensog sukrinmelis piskes sammen til en lett krem.

    Og slik ble resultatet.

    God lrdagsdessert, med god samvittighet.

    

    


    

  • 16

    Overaskelse til min KJRE

    Min kjre var s sykt fysen n, s han hadde store planer om sende meg for handle godis. Nr man gr p lavkarbo som vi gjr er det veldig dumt. For det delegger jo en del. Vil ikke sprekke i dag akkurat :P s da laget jeg noe godt jeg tenkte overaske min kjre med n <3 <3

    Det er kanskje ikke det man skal spise hver dag akkurat, men en skjelden gang gr det nok bra. Og vil tro det er langt bedre en annen godis.

    Skikkelig god lavkarbo dessert <3



    Jeg mtte prve smake litt, og det smakte uuuutrolig godt. Skikkelig sorbet is aktig. Nam nam



    Jeg tok frosne bringebr i en bolle, tilsatte litt sukrin(bestem mengde selv, om du vil ha syrlig eller mer st) s litt flte. Blandet dette sammen med stavmikser.

    Hper min kjre blir glad n <3

  • 13

    NYDELIG Lavkarbo Snacks

    Nam nam. N sitter jeg spiser noen gode osteflak. Har laget meg en kjempe god snacks. Er s veldig sulten, men har ikke ftt somlet meg p butikken enda. Dermed mtte jeg ha noe i magen. Til info har jeg n gtt ned 6,5 kg p noen uker.

    Og her er resultat og fremgangsmte:

    Legger litt reven ost i sm hauger p stekebrett med bakepapir. S strr man p med litt reven parmesan ost.




    Setter de inn i en varm stekovn p 200 grader i 10-15 min.Det kan komme litt poppelyder, men det er bare fint. Da blir det sprtt og godt.

    La det avkjles litt (ca 5 min) fr det serveres.



    Nydelig snacks!!!

  • Kategorier

    Arkiv

    Siste innlegg

    bilde



    hits