Charlottes verden- Forlovet og Lykkelig - Blogger om sminke, hudpleie, mote og kosthold
Hjem Add Om meg Kontakt

24

Dette bedriver jeg dagene med (reisekataloger)

Det har ikke blitt sånn alt for masse blogging de siste dagene, men det regner jeg med dere forstod. Ettersom det er mye med ny jobb og opplæring. I dag har jeg hatt fri de jobben, men har fått en hjemmelekse.
Det er at jeg skal kunne litt kort om 3 ulike reisemål fra charter katalogene og jeg har da tatt for meg Bulgaria, Kypros og Kreta.  Også skal jeg da velge 3 destinasjoner på reisemålet. Og jeg har valgt slik:

Kreta: - Chaniakysten - Hersonissos - Rethymnon

Bulgaria: - Sunny Beach- Nessebar - Albena

Kypros: Agia Napa - Fig three bay - Larnaca

Så disse skal jeg altså ta for meg mer i kveld. Og se litt på hotellene som finnes.Det er slettes ingen kjedelig hjemmelekse å sitte å drømme seg bort i kataloger og se på masse fine reisemål. Kreta har jeg f.eks aldri vært og dit kunne jeg faktisk tenkt å tatt en tur etter å ha lest i katalogene. Jeg har heldigvis vært mye ute å reist, helt fra jeg var liten. Det er selvsagt ikke alle reisemålene man husker, men en del kan man huske. Og da er det spesielt gøy å kunne fortelle kunder egne opplevelser med reisemålet.Josefine(kaninen min) titter på datamaskinen av og til og sjekker om jeg har vært flink å oppdatere bloggen, og nå fikk jeg kjeft for dårlig oppdatering på bloggen.
I morgen blir det tilbake på nye jobben og lære mye nytt og spennende.

Har du vært i Bulgaria, på Kreta eller på Kypros??

Fortell gjerne hvor du var og hvordan du opplevde reisemålet/destinasjonen.

 

 • 5

  Dagens middag

  I dag har jeg heldigvis vært flink i hele dag på kostholdsfronten. Man merker at de første dagene har man ganske sug etter søtt, men så etter 3 dager forsvinner søtsuget. I dag ble det wok til middag. Jeg elsker wok og i dag prøvde jeg med pastinakk i. Det er en grønnsak som har litt lakrissmak igrunn. Mads syns ikke det var så godt i wok, men jeg elsker variasjonen av mye grønnsaker. Det eneste jeg savnet oppi (som de var tomme for på butikker var babymais og vannkastanjer)


  Jeg elsker grønnsaker ♥ spesielt wokkede grønnsaker.

  Det ble også igjen rester til lunsj i morgen på jobb på oss begge.

 • 17

  Første dag i ny jobb + "nytt" vitrineskap.

  Tusen takk for alle koselige ord jeg fikk i går og i dag. I dag var altså første dag på den nye jobben jeg har fått på reisebyrå.  Det er masse, faktisk utrolig masse å sette seg inn i. Og når man jobber på reisebyrå så forventer også kunden en del informasjon. Heldigvis har jeg vært mye ute og reist, men det er selvsagt ikke alle stedene jeg husker like godt som andre.

  Merker virkelig at man blir eldre. Ble skikkelig tung i hodet etter første dag på jobb. Masse nye datasystemer + booking å lære seg. + at info om reisemål. Har troen på at dette kan bli veldig spennende. Etter jobben dro vi til mamma. For vi skulle få hennes gamle vitrineskap. Som en gang i tiden var lutet furu, men som hun har malt hvitt.  Heldigvis var det 2 sterke karer som bar vitrineskapet. For det er temmelig tungt. Mads og kjæresten til mamma hjalp til.


  Det trenger litt maling noen steder seg jeg, også kommer jeg til å sette på nye knotter og kanskje ha lys/spotter inni skapet.


  Jeg har siklet på et slik vitrineskap lenge, og er glad for at jeg fikk mamma sitt gamle.

  Den siste tiden har kostholdet mitt vært sånn halvbra, langtifra veldig bra for å si det slik. Det burde absolutt vært bedre. Og jeg merker det ekstremt godt. Svingende blodsukker, noe som gjør at jeg blir mye oftere sulten og når jeg først blir sulten så blir jeg ekstremt sulten og spiser mye mer. Det som jeg må bli flinkere til nå som jeg begynner å jobbe igjen er så sette skikkelig planer for hva jeg skal spise til de ulike måltidene. Da er det så mye enklere å gjennomføre det. Det som er helt sikkert er ialefall at lavkarbo kostholdet er helt perket med tanke på jobbsammenheng. For da holder jeg meg veldig lenge mett og har jevnt blodsukker hele dagen. Og absolutt mer overskudd.

   

  Nå er jeg sliten etter noen timer med oppplæring og skal nyte resten av kvelden på sofen med en mugge med isvann ♥ Håper dere alle har hatt en fantastisk dag i dag.

   ( Beklager eventuelle skrivefeil/slurvefeil, hilsen ei som er litt sliten i hue. hehe)

 • 13

  Maling av tak

  I hele dag har vi holdt på å malt tak. Så nå har vi endelig fått hvitt tak. Jeeej.  Taket var tydligvis malt i sammen ekle farge som veggene her. Jeg syns de får mer og mer gulskjær for hver eneste dag. Men nå er ialefall taket hvitt♥ Og utrolig fint ble det. Vi måtte ta 2 strøk.

  På med malertøy og i full gang.  Mads er i full gang med strøk nr 2..

  Hjalp med skikkelig hvitt i taket. Det gjorde at det så mer åpent og fint ut. Og kanskje også litt større ut. Herlig.

  Herlig å være ferdig med taket. Og glad for at det ble et bra resultat ♥


  I morgen skal jeg på min nye jobb for første gang. På reisebyrået. Blir veldig spennende.

   

  Nattinatt alle sammen♥

 • 16

  Filmkveld med kjæresten

  Vi har netopp vært å handlet inn alt vi trenger for å male taket her. Så i morgen setter vi igang med malingen av taket. Må nok ha 2 strøk. Ser ut som det er lenge siden det ble malt.

  Nå skal vi bare slappe av resten av kvelden med denne ukens episode av "Ikke gjør dette hjemme" på nrk. Og etterpå skal vi se filmen Bridesmaids, som kom ut i 2011.  Skal bli koselig med en kosekveld med kjæresten, for i helgene fremmover blir det en del jobbing på meg.

  Ønsker dere alle en fin lørdagskveld ♥

   

  Noen som har sett Bridesmaids filmen??

 • 28

  Forandring fryder (interiør)

  Det tar virkelig lang tid å skape et skikkelig hjem. Vi har bodd her i ca 2mnd, men det føles absolutt ikke slik. Tiden flyr fortere enn vi aner.

  Man følte liksom at man hadde masse pynteting når man bodde på 50 kvadrat uten noe oppbevaringsmuligheter, men nå som vi har over dobbelt så stor plass så virker det plusselig glissent. Så ved neste lønning blir det nok litt innkjøp av interiørting til huset. Gardiner trenger vi selvfølgelig også. Jeg er så kresen, så jeg vil liksom ha noen gardiner som jeg liker skikkelig godt. Så tar gjern imot tips til hvor de har fine gardiner. Jeg ønsker også muligens å ha panellengder(gardinlengder) på vinduene i stue i tilegg til gardiner.

  I stuen har jeg fått satt inn noen nye hyller med sorte og hvite bokser + at jeg har snudd spisebordet, men jeg er litt usikker på om jeg vil ha spisebordet slik. Vi får se. Her er ialefall noen bilder av resultatet. Det skal også litt mer pynteting oppå hyllene. Kanskje litt planter.

  Som dere ser er det ganske tomt foreløpig, men fint skal det bli :)


  Der ser dere den stygge stietapeten godt..  Veldig veldig enkle lister her, som en gang i tiden skal byttes ut med noe finere.

  Taket her hjemme skal vi kanskje male i helgen, hadde håpet på det. Det trenger 2 strøk med hvit takmaling. Jeg irriterer meg skikkelig over den fæle hvitfargen med gult i seg her i stuen, men det er ingen vits å fikse på den. For vi har lyst på glatte vegger i stue, og da er det like greit å ta maling og alt i ett. Det er sånn fæl strietapet her i stuen. Kan virkelig ikke fatte hvorfor det var moderne. Usj å usj. Hehe.

   

  Tar virkelig tid å skape et skikkelig♥ hjem ♥

   

  Noen tips på hvor man kan finne fine gardiner ??

 • 17

  Dagens DREAM outfit

  For meg som er så glad i rosa passer det fint at det også kommer en del rosa farger nå til vårmoten.  Et typisk antrekk jeg da kunne valgt er f.eks som dette.

  Nå skal jeg igang med litt husarbeid. Rydding og bretting av klær. Føler at jeg aldri ser bunnen av skittentøydkurven enda så mye jeg vasker.  Enda det bare er oss 2. Så skal jeg sette Mads til å støvsuge og vaske. Siden han liker det best. I morgen er det fredag også helg. Tjohei.

  Håper dere likte antrekket ♥

 • 14

  Carbonara ala Charlotte med hjemmelaget pasta (Lavkarbo)

  Nå er jeg så ekstremt mett. Dette var så godt at jeg kanskje spiste litt mer enn jeg egentlig hadde plass til. Jeg er mektig imponert over denne hjemmelagede pastaen. En stor takk til den som har komponert sammen oppskriften (hvem det er vet jeg desverre ikke).

  Hvordan du lager hjemmelaget lavkarbo pasta/tagiatelle kan du se HER  Til carbonara saus ala Charlotte trenger du:

  • 2 fedd hvitløk (finahkket)
  • 1/2 løk (finhakket)
  • 55 g revet gulost
  • 10 g revet parmesan ost
  • 3 eggeplummer
  • 2,5 dl fløte
  • Krydder: Salt (bittelitt) ,pepper, basilikum(gjerne fersk)
  • Du kan også bruke pasta rossa krydder i tilegg om du ønsker det (Santa Maria)
  • Bacon (gjerne terninger, eller oppklipt)  1. Start med å finkutte løk og hvitløk, og la det få bli gyllent/blankt i 1-2 minutter i stekepanna med litt smør.
  2. Stek også bacon.
  3. Ha fløte, eggeplummer, ostene og krydder i en kjele og rør godt. Tilsett hvitløk+løk og bacon. Varm først opp sausen og la den småputre på veldig svak varme i 2 minutter.
  4. Ha så den hjemmelagede pastaen på tallerken og ha carbonara saus over. Eller putt pastaen oppi sausen. Opp til deg.


  Håper det smaker, det gjorde det ialefall her. Vi begge ble ekstremt mette. Nom nom nom.

  Håper det så fristende ut??

  Har du prøvd hjemmelaget pasta med lite karbohydrater??

   

 • 15

  Gårsdagens innkjøp (Zara + Monki)

  I går var jeg i Oslo og etterpå ble det bittelitt shopping, det er lenge siden jeg har handlet noe nytt og jeg trengte virkelig noen nye plagg.

  Jeg endte opp med to bukser fra Zara til 129 kr pr stykk.  Resten av innkøpene var fra Monkli:

  Topp i en nydelig blåfarge, den var i Strl L. Så egentlig alt for stor, men siden jeg elsker fargen så måtte jeg bare ha den. Kjekt med noen oversized plass også.


  100 kr


  Denn var ikke på salg, kostet 300 kr. Og er i strl Xs.


  Og sist men ikke minst en enkel hvit singlet til kun 20 kr. Strl S eller M.

  Nå sitter jeg her å funderer på hva jeg skal lage til middag. Jeg tror det blir hjemmelaget lavkarbo tagiatelle med carbonara saus. Mmm.

  Hva syntes du om innkjøpene??

 • 5

  God morgen

  God morgen alle sammen. Har vært våken siden kl 5 i dag. Nå er det dags for en liten tur på hotellet.

  En liten sniktitt på en av innkjøpene i går. Elsker blåfargen.

  Ha en superduper torsdag alle samme. Nå må jeg løpe.

  (mobilblogg)

 • 10

  Innholdet i goodiebagen + flere bilder

  Hvor jeg var i dag kan du lese mer om og se bilder av HER

  Goodiebagen som ble delt ut var det masse spennende produkter fra Veet. Også den helt nyeste nyheten for 2012.
  Produktet til høyre er årets nyhet for 2012. Veet hair minimizing cream.
  Gleder meg til å teste ut produktene..


  Monki butikken fikk jeg endelig besøkt, og der fikk jeg handlet meg en del på salg. Likte det butikken veldig godt.  Etter vi var hadde vært på Artesia spa dro vi på shopping i Bogstadveien etterfulgt av nydelig mat på sushi og wok. Det ble nydelig mat på hyggelig lokale. Det lå rett ved Coloseum Kino. Det ble ikke lavkarbo mat i dag heller, men nydelig var det ialefall.


  Det her er en av de bedre forettene jeg noen gang har smakt. Var veldig gode våruller og salaten var surret i noe ekstremt godt. Lurer på om det kan ha vært, sitron, eddik og eventuelt noe majones eller lignende. Sykt godt var det ialefall.


  Og selvfølgelig ble det sushi på meg♥ På Sushi og wok restauranten hadde de også sånn bånd hvor noe av sushien gikk rundt og man kunne forsyne seg. Vi prøvde ikke dette, men det skal nok prøves neste gang.

  Gleder meg til å vise dere innkjøpene fra i dag :) Ble 5 plagg, har ikke shoppet på lenge. Så trengte noe nytt.

 • 11

  Fantastisk dag, med seminar, spa og goodiebag

  Som jeg skrev tidligere i dag så har jeg vært på et lite seminar i Oslo. Det var et seminar som ble holdt at de kjente hårfjerningsfirmaet Veet. Seminaret i seg selv varte i rett over en time og ble holdt på Artesia Spa, Grand hotel. Som ligger i Karl Johan.

  Jeg tok med meg min søte kusine Camilla og vi storkoste oss skikkelig i dag. To spente jenter..  Noen bilder av meg ble det også.  Jeg har aldri vært Artesia spa  tidligere, men det blir nok ikke siste gangen. Det var utrolig lekkert der ♥

  Professor Desmond Tobin lærte oss mye om hår, fra et biologisk og sosiologisk perpektiv.  Og etterpå fortalte Marie oss om et helt nytt produkt fra Veet som heter veet hair minimizing cream. Som er en fuktighetskrem som gjør så hårene ikke vokser like raskt.  Goodiebag med masse flotte produkter fikk vi også, viser dere senere.     Etter seminaret fikk vi benytte oss av spa avdelingen. Hvor vi svømte, tok vanlig badstue, dampbadstue, drakk pukka te, masse isvann og koste oss på noen nydelige avslappende senger. Det var helt fantastisk og avslappende. Vi fikk også utdelt morgenkåper og tøfler.
  Camilla er klar for herlig avslappning på spa.

  Se på de fancy fargene i noen stilige dusjer.  Den herlige følelsen etterpå kan rett og slett ikke beskrives. Vi jenter elsker slike dager som dette. Å bare kose oss glugg ihjel å la kroppen få kose seg skikkelig.


  På bildet har jeg kun på BB-cream fra Garnier, og ingen annen sminke. Liker den veldig godt til nå ialefall.

   

  Koselig å bli bedt på en slikt seminar, mye spennende man får oppleve når man blogger.

   

  Viser dere innholdet i goodiebagen i nesten innlegg :) Masse fine produkter.

 • 7

  Mye spennende man får være med på når man blogger

  For en liten stund tilbake fikk jeg invitasjon til et frokostseminar med veet. Det er et seminar som omhandler hudpleie og hårfjerning. Så det blir spennende å se hva man lærer.

  Det er ulike eventer som dette som man som blogger blir invitert på. Og det er jo veldig koselig. Blir spennende å se hva som skjer på seminaret i dag og hva man lærer. Det skal være på Artesia SPA på Grand Hotell i Oslo sentrum.

  Jeg fikk lov til å ta med meg ei venninde, og har dermed bestemt meg for å invitere med meg en av mine kusiner.


  Bildet er fra søndag, men er omtrent slik jeg ser ut i dag også...

   

  Ønsker dere alle en fin dag. Så håper jeg på å få tatt noen bilder på veet sitt frokostseminar som jeg kan vise dere. Eller ialefall noen bilder fra Oslo. Nå får jeg stikke å gjøre meg klar før jeg reiser innover til Oslo.

   

  Fler som skal på Veet sitt frokostseminar??

 • 20

  Dagens DREAM outfit

  Her er antrekket jeg har satt sammen i dag. Antrekkene setter jeg sammen på Polyvore. Et søtt og feminint antrekk for vår/sommer.


  //Kjede- farfetch.com// Singlett med blondemønster-houseoffraser.co.uk// Hatt-wetseal.com//Shorts(nå 60%)-my-wardrobe.com// Ring-hm.com// Sko/pumps- elleuk.com//

   

  Hva syntes dere om dagens drømme antrekk??

   

 • 16

  Dagens frokost og lunsj (Lavkarbo)

  I dag startet jeg dagen med 2 ostebrød som jeg liker å kalle de. For å lage ostebrød trenger du:

  • Taffel ost eller kavli ferdig skivet ost med ønsket smak
  • Liten bit bakepapir
  • Mikrobølgovn eller stekovn.

   

  Legg osteskivene i ovnen eller mikro. Jeg la mine i mikro i ett minutt. Til de var boblet seg opp litt.  Server så med ønsket pålegg. Jeg valgte rødvinspølse.
  Og dagens lunsj ble en sunn og næringsrik smoothie..

  Her kan du variere ettersom hva du har hjemme.. I min smoothie brukte jeg:


  • 1,5-2 ss Udos Choice oljeblanding, du finner den billigst HER , det finnes fler typer og størrelser.
  • 5 ss Kremfløte
  • 8 store ss Tyrkisk/gresk/naturell youghurt. Fåes på mange daglivarebutikker + utenlandske butikker.
  • 150 g med blanding av frosne bær, skogsbær heter denne miksen.
  • 4 ts Sukrin eller annen søtning får du på helsekost, noen daglivarebutikker og funksjonellmat.
  • 1 ts Acai pulver får du på helsekost, men jeg har bestil mitt HER Der er det halv pris sammenlignet med helsekost i Norge. Du finner også denne typen Acai pulver som er enda billigere.
  • 2 ss Extra virgin kokososnøttolje dette finner du på helsekost, soma og på Iherb. Den billigste finner du HER


  Miks alt i en blender.

  Hvis noen skal handle på Iherb for første gang kan dere benytte koden FAJ331. Da får dere 5$ i rabatt på første bestilling. Selv har jeg handlet der og er veldig fornøyd, skal snart bestille mer varer der nå. Frakten ligger på rundt 39 kr, og husk tollgrensen i Norge på 200 kr. Om du ønsker å slippe den lave tollgrensen kan du ta ett titt på blogginnlegget jeg har skrevet HER.

   

  Håper måltidene så fristende ut og at noen ønsker å teste de ut.

   

 • 8

  Fin give-away hos Sofie

  En av bloggene jeg leser fast er bloggen til Sofie, og nå skal hun kjøre igang med enda en give-away. Med 3 fine premier.

  I vårt nye hjem så er pynteting en mangelvare foreløpig, så jeg håper selvfølgelig på å kunne vinne disse flotte premiene. Ønsker du også delta på Sofie sin give-away? trykk på bildet for å komme til hennes give-away.  Sofie er gravid og skal snart bli mamma til en liten jente. Og dette kan dere også lese mer om på hennes blogg ♥

   

   

 • 36

  Jeg har fått jobb(ene)

  Guuuuud så nervøs jeg var i dag. I dag skulle jeg få svar fra begge jobbene som jeg var på intervju på. Det var torsdag og fredag før helgen. Det jeg var mest nervøs for var å få ja fra de begge. For det å måtte velge mellom 2 jobber kan være veldig vanskelig og spesielt det å vite hva som eventuelt er det rette valget.
  På begge intervjuene var jeg 100% ærlig om min svake side, som netopp er det å si nei til ting. Jeg rett og slett hater å måtte si nei og det er noe jeg må jobbe med.

  Dagen i dag gikk fint og jeg fikk telefon fra begge jobbene.Problemet var bare at jeg fikk ja fra begge jobbene, eller det var jo egentlig ikke noe problem. Jeg måtte altså velge å takke ja til en og takke nei til den andre jobben. Den ene jobben var jo som jeg nevnte på Barnas hus i Sandvika 80% stilling og den andre jobben var på reisebyrå og er ca 90-100% stilling. Hvor jeg 2 dager i uken ca jobber i Sandvika og resten i Drammen. Så det blir mindre pendling og ettersom jeg er utdannet innen reiseliv så var nok mest aktuelt sånnsett. Greit å få bruke utdannelsen sin litt.

  Happyface♥

   

  Jeg valgte da altså å takke ja til reisebyrå jobben og får virkelig håpe at jeg har tatt det rette valget. Det var litt vanskelig å takke nei til den andre jobben, for folkene der var også veldig koselige og det var en veldig fin butikk. Men sånn er det nå, man kan ikke takke ja til begge to. Luksusproblem. Men jeg satte veldig pris på at jeg fikk tilbudet om jobben der uansett, ettersom det var over 100 søkere.Og koselig å kunne gi noen andre muligheten til å få jobben også.

  Nå blir det nok enda mer reiser for meg fremmover, passer jo perfekt ettersom jeg elsker å reise og oppleve nye steder♥ Hun ene jeg skal jobbe med skal på studietur med jobben nå. Cruise fra Dubai, det hørtes absolutt ikke feil ut. Så vi får vist en del studieturer med jobben.

   

  Hipp Hurra for ny jobb. Jeg er så heldig at jeg har fått alle jobbene jeg har vært på intervju på. Det at jeg skulle få to jobbtilbud på samme dag hadde jeg vel egentlig ikke trodd.

   

  Noen som har jobbet eller jobber på reisebyrå her?? Isåfall, hvordan trives/trivdes dere?

   

  (Nå sier Mads at han syntes vi skal ut å feire litt, så jeg tror det blir kinamat. Så nå skal vi kose oss og feire min nye jobb)

 • 10

  God morgen/ günaydin

  God morgen alle fininger elle günaydın som de sier i Tyrkia. Günaydın betyr da god morgen. Husker det ordet ble ofte brukt da jeg jobbet i Tyrkia. Litt koselig å kunne hilse god morgen på Tyrkisk.

  Jeg var våken kl 05:00  for å kjøre Mads på jobb i dag, så nå har jeg aller mest lyst til å legge med å sove. Kl 05:00 er umenskelig tidlig for min del. Jeg skal på opplæring i resepsjonen fra 08-12, så må nok holde meg våken noen timer til. Og når jeg kommer hjem er jeg antageligvis veldig våken. Det hjalp faktisk med litt frisk luft.  Jeg stakk egentlig ikke innom for å syte over hvor trøtt jeg er, men for å si hvor koselig det er å se at så mange er innom bloggen min så tidlig og titter om det er kommet noe nytt ♥♥ Koselig å se at så mange titter innom meg i løpet av dagen.

  Så da får jeg benytte muligheten til å ønske dere alle en fantastisk mandag, enten du er A- eller B- menneske♥

  (beklager eventuelle skrivefeil, jeg er faktisk ganske trøtt)

 • 10

  Dagens antrekk Charlotte

  Nå har jeg netopp kommt hjem fra en koselig jentekveld. Vi feiret bursdagen til ei som jeg gikk i klassen med på videregående. Så vi var fler fra gamle klassen fra videregående som møttes igjen. Det var kjempekoselig og vi alle hadde mye å fortelle. Har ikke sett dem på mange år :) Og det hadde skjedd mye forandring hos mange av de. Ei hadde fått 2 barn( det viste jeg fra før) , 2 stk skulle gifte seg og ei var gravid . Så det var koselig å se igjen folket og høre hva alle dreiv på med.

  Slik var dagens antrekk.

  Den brune klumpen bak med i vinduet er Josefine. Hun elsker at det har kommet så masse snø. Så hun graver store snøhuler og koser seg.
  Og med ytterjakken på ble det slik:

  //Hvit topp med hjerter-Bikbok// Lyseblå vest- Goelia// Bukse- Bikbok// Støvletter- Økonomisko// Jakke- Jeane blush( fra members)// Veske- Mamma sin//

  Hva syntes dere om dagens antrekk??

 • 10

  Drømmer om sommer og ser på badetøy

  Jeg sitter her inne i varmen og ser på all snøen som kom i går og i natt. Det er enorme mengder med snø, men alt jeg vil ha nå er sommer.


  All denne snøen kom i går og i natt. Her på konnerud konnerud pleier det å være normalt med så masse snø, men i vinter har det vært lite snø. Og plutselig kommer alt dette på en gang.

  Nå drømmer jeg meg bort blandt masse lekkert badetøy fra Victoria's Secret...

  Masse flott badetøy og for noen kropper på disse drømmene. Alt dette har jeg fryktelig lyst på...

   

  Love it ♥ Drømmer om sommer...

   

  Fant du noe du likte?

  Fler som gleder seg til sommer og sol??

 • 19

  Masse snø + koselørdag

  Nå sitter vi begge inne og koser oss i varmen med fyr i peisen. Ute snør det som bare det. Brøytebilen var her i sta, men nå er veienfull av snø igjen . Det kom enorme mengder med snø i dag. Terassen som det nesten ikke var snø på er nå halvfull.


  Masse snø å måke, godt man har mannfolk til slikt.

  I dag var det på tide med en skikkelig koselørdag. Det ble en ikke lavkarbovennlig middag, som bestod av kinamat takeaway. Når man bestiller kinamat får man så enormt store porsjoner. Så ble mye ris som ble liggende igjen. Det er jo ikke risen som er god, er jo kjøttet,sausen og grønnsakene som er best. Kinamat er noe jeg elsker.


  Lammefilet i peppersaus med cashewnøtter (Mirawa spesial). Denne er min favoritt sammen med chop suey.

  Når vi først hadde skeiet ut til middag ble det også litt smågodt til kvelden, skal man kose seg så skal man gjøre det skikkelig. Hehe. Sikkert mange av dere som tror at jeg aldri skeier ut eller spiser usunnt siden jeg har gått ned så masse i vekt, men jo det gjør jeg. Det viktigste for meg er at jeg følger et kosthold jeg liker og som fungerer for meg. Og innimellom så koser jeg meg med utskeielser som dette. Og det er absolutt ikke noe galt i det. 

  Smågodt er absolutt min svakhet, det er noe jeg liker utrolig godt. Så da er det fint å kunne unne seg det en skjelden gang. For da smaker det faktisk enda bedre. Skålen er fyllt opp med mine favoritter, jeg ble litt skuffet når jeg smakte på peacemerket. De har gjort en forandring på den, og den var absolutt ikke så god som de tidligere har vært.

  I begynnelsen av en kostholdsendring er ikke utskeielser det lureste, så lurt å vente litt (det gjorde ialefall jeg). Så kroppen blir vant med sitt nye kosthold.

  Jeg hadde forresten gått ned 4,5 kg fra nyttårsaften og til i dag. Enda jeg har hatt 1-2 utskeielser mellom der. Så det er absolutt ingen problem, så lenge det ikke er mer enn en dag med kosedag innimellom.

  Og dårlig samvittihet bør man ialefall ikke ha, er lov til å kose seg.  Selv om man koser seg så går man ned i vekt. Bilde av meg før og nå. Forlovelsesringen min er blitt alt for stor, så må ha den på langefinger og er ganske stor der også. Så den må nok gjøres litt mindre. Kjekt at det går den veien.

  Januar 2011

   

  September 2011


  Ønsker dere alle er fantastisk lørdag.

  Hva spiser du helst ved utskeielse??

  Mye snø hos dere også??

 • 35

  Slik får du handlet for over 200 kr og slipper TOLL

  For en uke siden leste jeg ett veldig nyttig blogginlegg hos http://kakedama.blogg.no hvor overskriften var "Hvordan lure tollgrensa på 200kr"....Så tuuuuusen takk. Jeg kommer garantert til å prøve ut dette.

  For hvem er vel ikke irritert på den lave tollgrensen som vi har her i Norge. Om man skal handle fra utlandet så må man passe på å ikke handle for over 200 kr, hvis ikke kan det plutselig bli en del dyrere enn du hadde forventet. Jeg liker forresten navnet på Toll i Sverige,  som  er Tull (Tullvesenet). Haha, funny...  Men nå skal vi over til hvordan du kan handle for over 200 kr fra utenlandske nettsider og kunne slippe å betale toll. Og ja, det er helt lovlig. Det er en fordel at du bor ikke så langt ifra Sverige.

  Poste restante!!!

  I Sverige har de noe som heter poste restante, som er et system som ble satt igang for at bostedsløse kunne få post. I dag er det mange fra Norge som sender varer fra utlandet til poste restante i Sverige. For da kan de handle varer for en høyere sum og ikke være redd for å betale mye i toll. Pakkene som sendes som poste restante må hentes i Sverige på postkontoret du har oppgitt. Tollgrensen i Sverige er på 1400 svenske kroner, mens her i Norge er den på 200 kr. Så fordelen er at du kan handle for litt mer.

  Om du trykker HER får du oversikt over hvilke byer i Sverige du kan sende Poste restante til. Der finner du også postnr. Dette er fra posten.se.

  Så om man ønker å sende til f.eks STRÖMSTAD skriver man inn følgende:

  Anne Gabrielsen  (fornavn,etternavn)
  Poste restante
  45201 STRÖMSTAD (postnr,sted)

  Om du bestiller til f.eks Strømstad kan du hente pakken din på Prästängsvägen 15-17(kart), som er åpent mandag-fredag 08-18.


  Hos forbrukerportalen.no fant jeg følgende informasjon:- Du må få sendt pakken til et «postcenter». Et vanlig postkontor nytter ikke, opplyser Postens informasjonstjeneste i Stockholm.

  -Vi tar ikke noe for dette. Men vi sender heller ingen melding om at pakken er kommet. Du må altså ta turen når du forventer at pakken er fremme. Forsendelser til poste restante-adresser oppbevares i 14 dager

   

  Tollgrensen i Sverige er som nevnt over her på 1400 svenske kroner. Grensen for hva du kan ha med deg fra Sverige og hjem til Norge etter en dagstur er varer for 3000kr, men dersom du overnatter i Sverige kan du ha med deg varer for 6000.

  Holder du deg innenfor de tollfrie reisegrensene og i tillegg kun bestiller produkter som er lovlige i Norge, er dette helt lovlig.

  Håper dette tipset var nyttig, jeg gleder meg ialefall til å teste ut dette. Da blir det nok en lekker bikini eller 2 fra Victoria's Secret. Og litt mer billige og bra produkter fra IHERB.  Hva syntes du om tipset??

  Har du testet Poste restante før??

 • 8

  Dagens lavkarbo lunsj

  Nå som vi har lavkarbo som kosthold hender det ofte at vi har middagsrester til lunsj, enten kaldt eller varmt. Det er igrunn veldig kjekt. For blir som regel igjen rester fra middagen, så slipper man å kaste de. I dag ble det restelunsj på både meg og Mads og den hjemmelagede pastaen smakte like godt nå når den ble varmet opp. Jippi.


  Det så kanskje ikke like delikat ut i dag ;) Men det smakte ialefall veldig godt.

  Slik så den ut som en middagsrett, litt mer fristende kanskje.  Oppskrift på hjemmelaget pasta, som også er glutenfri finner du HER

   

  Hva ble dagens lunsj hos deg??

 • 8

  Ikke gjør dette hjemme

  Og jeg har klart det igjen. Auauau. Andre gang på en måned og tilogmed samme kniven. Den er ekstremt skarp og jeg klarte å få den inn i hånda igjen. Denne gangen fikk jeg den ganske langt inn. Drev å skulle sette inn i oppvaskmaskinen og kniven pekte oppover.

  Nå skal vi se på "ikke gjør dette hjemme" på NRK.no. Det passet bra til innlegget.

  Så da har jeg bare en ting å si: Ikke gjør dette hjemme ;)

  God helg alle sammen.

 • 42

  Sunn, glutenfri og lavkarbovennlig hjemmelaget pasta/tagliatelle

  I dag var det tid for å prøve å lage tagliatelle som er sunn, glutenfri og inneholder lite karbohydrater. Jeg så at Mariann hadde testet ut pasta på bloggen sin og fikk lyst til å prøve det ut, da jeg har tenkt på det lenge. At det må da gå ann å lage egen pasta. Dette var veldig godt, så tusen takk for at du tipset om pastaen Mariann..

  Dette ble middagen for i dag og leser du videre får du selvfølgelig oppskriften...


  Helt utrolig rett og slett.

  For å lage tagliatelle trenger du:

  4 egg

  125 g kremost

  35 g fiberhusk eller Psylium

  Bakepapir 2 stk

  olje til smøring av det ene bakepapiret

  Ovnen settes på 150 grader

  1. Start med å piske de 4 eggene godt
  2. Tilsett deretter kremost og fiberhusk/psylium og pisk dette sammen.
  3. La røren svelle i 10 minutter, da fiberhusken skal ese noe ut så det blir tykk masse.
  4. Rør igjen og hell deigen på et bakepapir.
  5. Legg så et bakepapir som er smurt med olje og legg det med oljen ned i deigen og kjevle ut deigen så det blir ganske så tynt og dekker ett stekebrett.
  6. Stekes i ovenen i 10 minutter, dra så av det øverste bakepapiret og la den kjøle seg ned.
  7. Ønsker du å lage tagliatelle så ruller du pastaen sammen og skjærer med en skarp kviv tynne skiver. 

     


   


  Anbefaler å ikke smake på pastaen før du får kjøtt/saus på den. Med saus så smakte den faktisk skikkelig som ekte tagliatelle. Namsi Namsi... Dette kommer jeg til å lage ofte nå. For dette likte jeg veldig godt. Mads kommer hjem fra jobb kl 22 og jeg er spent på om han også liker det like godt (merkelig om ikke). Kan også brukes som lasagne plater.

  Mads er hjemme nå og fikk smake pasta med kjøttsaus han også. Guess what, han likte det ("tusen takk for maten pus, det var kjempegodt")

  Næringsinnhold på hele røren, man spiser ca 1/4 av røren til en...

  Energi: 644

  Fett: 52,79

  Protein: 35,62

  Karbohydrat: 4,7

   

  Hurra for hjemmelaget lavkarbo pasta:) Pastasausen er også hjemmelaget.

   Om noen ønsker flere lavkarbo oppskrifter kan dere gjerne melde dere inn i facebook gruppen jeg har laget her Lavkarbo blogger og oppskirfter.... Vi er allerede 1570 medlemmer.

 • 20

  Dagens DREAM outfit + dagen i dag

  Nå er jeg netopp kommet hjem fra Sandvika. Hvor jeg som jeg har skrevet tidligere var på intervju. Det er en butikkjobb på Sandvika som virker veldig spennende og et sted jeg absolutt kunne trives. Det var jo ekstremt gøy når det var 100 som hadde søkt ca, 60 som kom på gruppeintervju og 6 som kom på 2.gangsintervju. Og jeg var en av de 6. Så jeg er jo utrolig fornøyd med det.  Så nå er jeg nok snart tilbake i jobb igjen og det skal bli fantastisk godt. Fler av dere lurte på hvilken butikk det var snakk om. Jeg hadde egentlig ikke tenkt å røpe det før jeg eventuelt får svar om jeg får jobben. Men jeg får vel nesten røpe at det er en butikkjobb på den kjente kjeden Barnas hus. Som selger baby og barneutstyr. Og siden jeg stortrives med kundebehandling hadde det jo vært midt i blinken.

  Jeg satt netopp sammen et antrekk på Polyvore. Og det er så koselig med alle de flotte og koselige kommentarene fra dere og at dere liker antrekkene jeg setter sammen. Så tusen takk for masse flotte ord.  Om jeg skulle brukt pelsvesten til antrekket så ville jeg valgt å ha den åpen og ikke lukket den.

  //Solbriller- marcjacobs.com// Ugle topp-delias.com// Bukse-hm.com//Armbånd-hm.com// Fjuskepels vest-wholesale-dress.net// Mulberry veske-flannelsfashion.com // Sko- Zara//

   

  Hva syntes dere om antrekket??

  Har dere hatt en fin og spennende dag ??

 • 5

  Hvem er pakken fra mon tro ??

  Jeg fikk en hentelapp i dag på en pakke, og lurte veldig på hva det kunne være. Jeg hadde da ikke bestilt noe. Og da er det like spennende når man skal innom butikken å hente den. På pakken stod det fra Loreal. Jeg kjenner jo to stykker som jobber for Loreal, så kanskje den er sendt slik :) Ialefall ble jeg veldig glad for pakken. Alltid like gøy å få pakker i posten.

  Pakkene innehold ett spennende og helt nytt produkt. Jeg har lest mye om BB kremene og mange har vært veldig begeistret for den. Så forventningene her i Norge har vel vært realtivt store og mange har ventet på at den skal komme for salg. Og nå i Januar kom den for salg i Norge, så dette er helt nytt. BB-kremer generelt er blitt er veldig populære i Asia, hvor de først kom ut. BB står for Blemish Balm. I Storbritania, Frankrike og Sverige så ble BB Cream utsolgt etter en måned, og jeg er så heldig å få prøve dette produktet. Spennende..

  BB Cream fra Garnier...

  Produktene jeg fikk var i fargen 02-Light og 03-Medium.  På vinteren bruker jeg ofte litt lysere farge enn sommeren.

  Jeg testet litt på hånden nå og de begge dekker ialefall bra og det blir et smooth resultat. Så dette skal bli spennende å teste i ansikt og eventuelt hals.

  Produktet skal vistnok gjøre følgende:


  Så produktet da blir som en 5 i en tube og fungerer som en primer, en solkrem, foundation og som dagkrem. I tilegg gir den vistnok også glød. 

  Produktanmeldelse kommer når jeg har fått testet produktet skikkelig. Huden min trenger sårt fukt på denne tiden av året så får håpe den gir fukt. Leste at den fungerte bra på folk med tørr hud. VI får se.

   

  Hvem er det som har vært så snille å sende meg denne i posten da ?? ♥

  Har du fått testet dette produktet??

 • 4

  Dagens måltider (Lavkarbo)

  Mange av dere tenker sikker ææææææsj når dere ser bildet under her. Slik tenkte jeg også. Når jeg så ei venninde ta ketchup på avokado. Det kunne umulig være godt. Der tok jeg feil gitt. For jo, det var faktisk veldig godt.

  Smøreost og sukkerfri ketchup på ble frokost...

  Lunsjen ble 2 fiberrik knekkebrød (gul pakke) med smør, salt, pølse og majones. Vanligvis pleier jeg å lage hjemmelagede knekkebrød, men har blitt knapt med tid denne uken. Og disse knekkebrødene er det ganske lite karbo i, så de kan spises. Bare ikke mange og daglig om man skal ned i vekt. Kjekke på en travel dag. Til dessert ble det en  hjemmelaget liten after eight ;)
  Middagen så slik ut, fikk mat hos mamma :

  Salat med mye godt og fetaost, kjøttdeig med litt løk, hvitløk,salt og pepper. Også litt tacosaus(ta den med minst karbo) og rømme til.  Godt man kan spise så mye god mat og fortsatt gå ned i vekt.

  Jeg fikk en telefon i dag fra et reisebyrå jeg var på intervju hos før jul. De hadde fått ny sjef, og jeg skal på intervju med hun.  Og det virker som jeg muligens får flere jobbtilbud. Gleder meg veldig til jobbintervjuet på butikken i Sandvika i dag. Det var vist veldig mange søkere og jeg ble valgt ut til et intervju nr 2. Slikt er jo superspennende og gøy.. Så da ender jeg nok opp med en ny og spennende jobb. Man får bare være seg selv 100 % og mer får man ikke gjort. Det blir nok den jobben som det skal bli.

  Fikk pakke i posten i dag fra netteh.blogg.no.. Tusen takk :)  Også fikk jeg en annen spennende pakke som jeg ikke aner hvem som har sendt. Legger ut inlegg etter dette.

   

  Har du smakt avokado med ketchup før??

 • 19

  Dagens DREAM outfit

  Beklager lite blogging. Har ikke rukket å blogget i dag. Vært på opplæring frem til kl 23:00. Og gjett hva? jeg fikk også telefon fra jobben som jeg var på gruppeintervju på. Og jeg ble valgt ut, så jeg får komme på et intervju nr 2. Så dette blir spennende.Joben jeg har søkt er i en butikk på Sandvika 80 % stilling. Også har jeg jo fått annenhver helg på hotellet som resepsjonist + en kveld i uken om det passer seg med den eventuelle andre jobben jeg får.

   

  Siden det har blitt litt lite blogging så tenkte jeg å gjøre det godt igjen med å sette sammen et nydelig "Dream outfit". Nå er det bare å vente på at våren kommer og begynne å se på flott vårtøy. Antrekket som jeg har satt sammen er typisk slik jeg kunne tenkt meg å gå med. Og spesielt fint med slike lyse farger vår/sommer.
  //Ring-hm.com// Øredobber- alexandchloe.com //Sko- heels.com// Bluse D&G-stylebop.com// Bukse(Mulberry)- my-wardrobe.com// Veske-vintagedesignerhandbagsonline.com//

   

  Håper dere også likte antrekket.. Selv så elsket jeg det. Kunne gjerne hatt alt dette i skapet mitt  (Dreaming). Nå er det på tide å finne sengen for min del. I morgen er det fri. Men torsdag er det bittelitt opplæring (begynner kl 07:00) også er det intervju på den andre jobben. Så får vi håpe det blir den jobben det skal bli.

   

  Like it???

 • 12

  Spennende dag

  (mobilblogging)
  I dag har jeg vært innom hotellet hvor jeg skal starte som resepsjonist igjen. Har jobbet der før, men er noen få år siden. Så fikk litt opplæring i dag. Det var mye jeg måtte repetere og også mye som skulle læres på nytt.

  På hotellet jeg jobber serveres det hver kveld en kveldsbuffet til alle gjestene. Og når man jobber kvelden kan man forsyne seg av den og det blir trukket en liten sum fra lønnen. Veldig kjekt.

  Og det å finne lavkarbo mat var absolutt ingen promblem.

  Noe laksegreier, eggerøre, wokkede grønnsaker, en skalldyr ting( smakte nydelig), smør, italiensk salat, vanlig salat og brie ost. Mmmmmm

  Det blir koselig å begynne å jobbe igjen. Også er jeg på Jobbjakt i Drammen eller Sandvika ca 50-80% stilling. Krysser fingrene får at jeg får en jobb snart :) glad for å være tilbake i hjembyen Drammen.

  God natt alle sammen :)

 • 29

  Min kroppsforandring på under ett år (FØR OG ETTER)

  I slutten av Januar 2011 la jeg om til et nytt kosthold. Et lavkarbo kosthold. Jeg var igrunn veeeeeldig negativ og hadde aldri trodd jeg skulle klare det. Men det har vært veldig gøy og ikke vanskelig heller. Jeg har spist god mat, sluppet å være sulten, ikke hatt fokus på kalorier og fortsatt gått ned masse i vekt. Det eneste jeg har minsket på er mengden karbohydrater i kostholdet + mer fokus på å lage mat fra bunnen av. Ingen hel- eller halvfabrikata varer har nå vært en del av mitt nye kosthold. Men å kose seg innimellom har vi selvfølgelig gjort, og det syntes jeg også at man skal. Å bli fanatisk fungerer skjelden :)

  Fra dette til dette....  Når kroppen kan forandres så mye bare ved å endre kosthold så sier det seg selv at jeg kommer selvfølgelig til å fortsette med de gode vanene jeg har hatt med maten i 2011. I 2011 ble det generelt lite trening, så dette må vi prøve å få mer av i 2012. Bildene på forandringen av kroppen min gir meg ialefall VELDIG motivasjon til å fortsette videre og jobbe mot sommerkroppen. Og det beste er at jeg har gooooood tid.

  Men for å få en flott og fast sommerkropp som jeg blir fornøyd med må jeg også trene litt styrke. Men armene blir litt vanskelig. Ettersom jeg har ganske så vondt i høyre albue etter en idrettskade. Men armen er noe bedre nå etter kortisonbehandling.

  Det at jeg har hatt bloggen og fått så mye koselige og oppmuntrende kommentarer har helt klart vært en viktig faktor som har hjulpet meg til å klare å nå målene mine, som var å minske vekten. Egentlig hadde jeg -10 kg som mål for året, men klarte nesten 17. kg. Så det er jeg veldig fornøyd med.

   

  Hva syntes dere om forandringen av kroppen som har skjedd i år 2011??

 • 3

  Oppsummering av året 2011. Del 3

  Del 1 finner du HER

  Del 2 finner du HER

  Vi kjøpte oss ny bolig. Som er en halvtpart av tomansbolig som vi nå stortrives i. Vi bor nå på Konnerud som er ca 10 minutter unna Drammen sentrum med bil.  Og på noen måneder skjedde det synlige forandringer på kroppen min. I positiv retning heldigvis.  Og jeg vant noen kule egendesignede nike sko. Veldig fornøyd.  Vi var også ute i Drammen og spiste middag med noen venner.

  Ett bilde av Mads og meg fra kvelden.

  Vi feiret farsdag hos min pappa og han fikk et gavekort på noen timer med jobbing utført av meg.

   

  Det ble smørkrise og butikkene gikk tom for det gode og ekte smøret. Så da var det bare å sette igang å lage hjemmelaget smør. Som også smakte veldig godt.  Vi gikk til innkjøp av nytt kjøkkenbord på vårt nye kjøkken...Alt fra Ikea.  Så fikk vi gratis tur på 2-døgnscruise til Kiel som du kan lese mer om HER..

   

  Jeg laget min yndlingsrett på lavkarbovis. Nemmelig sushi med finraspet og kokt sellerirot inni makirullene.  Året 2011 avsluttet vi med en fin og koselig julefeiring i Bergen..

   

  Om du vil se en kroppsforandring i bilder fra året som er gått så har jeg laget det HER

  2011 var et fint år, og jeg håper 2012 blir like bra eller kanskje tilogmed enda bedre.

   

 • 24

  Spesialtilbud til dere på 2-Døgns Cruise til Kiel

  Nå har jeg en skikkelig gladnyhet til alle mine venner og alle som leser bloggen min. Dere husker kanskje kielturen med Color Magic som jeg blogget om?? Den jeg fikk gratis i sammarbeid med buzzador og Color Line.  Innlegget kan du isåfall lese HER...

   

  I går fikk jeg en mail fra Buzzador og Color Line om at jeg  kan tilby alle mine lesere et spesialtilbud på 2-døgns Cruise med Color Fantasy eller Color Magic til Kiel.  Og for de som ønsker får dere også 1/2 pris på oppgradering av lugar.

  Spesialtilbudet er superbra og det koster kun 290 kr pr person. Avreise må være i Januar, februar eller mars. Og ønsker dere å oppgradere lugar så får dere altså 1/2 pris på dette.  Tilbudskoden dere skal benytte dere av er : 521AH. Klikk HER eller på bildet over for å se tilbud og bestille. 290 kr pr person er ekstremt bra pris ialefall.

  Til de av dere som benytter dere av tilbudet eller skal reise med båten i nærmeste fremtid så vil jeg gjerne anbefale å ta en dag med middagsbuffet i Grand buffet. De har et enormt utvalg og masse nydelig mat. Hvis dere vil lese om turen vi hadde + bilder kan dere gjøre det HER


  Vær rask!! Begrenset antall plasser. PS: husk at om du reiser uten foreldre må du være fylt 23 år.

   

  Bra tilbud sant??

 • 15

  Herlig med sminkefri dag

  Har hatt en fantastisk dag i dag. Vært å gått en lang og fin tur i skogen. Og hatt en helt sminkeløs dag. Det er virkelig nydelig av og til. Huden har også godt av å få skikkelig puste og få kjenne på litt frisk luft.

  Joggebuksen var også på plass. Max behagelig.

  Med en nydelig utsikt. Min turvenninde Doris var også med. Jaaaa, hun er gaaaaal :p hehe

  Haha. Blinkskudd.

  Nå skal vi kose oss resten av denne fredagskvelden. Og det håper jeg dere også gjør.

  (mobilblogging)

 • 10

  Hudpleiefavorittene for 2011

  Jeg laget en liten oersikt over mine hudpleiefavoritter for året som gikk.

     Produktbeskrivelse startet fra øverst til venstre...

  Amie leaf ansiktsskrubb: En mild, fuktighetsgivende og dyptrensende peelingkrem som fjerner døde hudceller. Peeling bør brukes 1-2 ganger i uken. Skrubbing hjelper med å fjerne smuss og talg fra porene og bedrer blodsirkulasjonen.Inneholder ingen skumle ingredienser. Jeg kjøpte den på Britique.com, gratis frakt.

  Orientalsk peeling: Til bruk over hele kroppen.Orientalsk peeling som gir fløyelsmyk hud forener økologisk arganolje med myk marokkansk leire til en intensivt eksfolierende effekt, og det er der pulver med argankjerner har en effekt. Så du får ikke bare skrubbet kroppen, du får også tilført mye fuktighet. Produktet fikk jeg sponset av Yves Rocher og ble veldig fornøyd. Produktet finner du HER

   

  Amie ansiktsvask: Hvis du liker å vaske ansiktet med vann, er Morning Clear ideell for deg.! Morning Clear er en såpefri vask som fjerner smuss, olje og makeup fra ansiktet ditt uten å tørke ut huden.
  Den PH-balanserte og fuktgivende formulaen får huden til å føles myk og glatt.Naturlige anti-bakterielle ingredienser kontrollerer oljete/fet hud og kviser. Brukes morgen og kveld. Denne kjøpte jeg på Britique.com, gratis frakt.

  Amie Spring Clean Ansiktsmaske: Det ble mange Amie produkter på listen. Jeg har først prøvd Amieproduktene nå og ble veldig fornøyd. Føler de passer pefekt til huden min og virkelig klarer å gi fuktighet. Litt info om den behagelig ansiktsmasken, som er lysegrønn i farge.En fantastisk forfriskende og dyptrensende leirebehandling som trekker ut smuss og urenheter.
  Spring Clean ansiktismaske gir ansiktet ditt en kjølende, dyptrensende og oppfriskende behandling som trekker ut urenheter fra porene. Den er perfekt for å rense og forebygge hudormer og kviser (og egner seg til og med for gutter!). Denne kjøpte jeg på Britique.com, gratis frakt.

  Amie Bright Eyes Øyensminkefjerner: En mild og god sminkefjerner til bruk rundt øynene.Øye make-up fjerneren er et essensielt produkt for de fleste jenter som bruker mascara, øyenskygge og eyeliner regelmessig. Du trenger en make-up fjerner som fjerner alle spor av sminke samtidig som den tar vare på den sarte huden rundt øynene! Bright Eyes fjerner sminke på en mild måte og er 100% oljefri. Produktet kjøpte jeg på Britique.com og frakten er helt gratis.

  EOS lip balm: Jeg er veldig glad for at EOS Lip Balm kom på markedet. Det finnes så utrolig mange leppepomader i dag som inneholder ingredienser som absolutt ikke er bra. Man blir ofte avhengi og noen kan faktisk gjøre deg tørrere på leppene i lengden. For å få lepper som ser velpleide og sunne ut, har eos laget en 95 % økologisk, 100 % naturlig lip balm helt fri for petrolatum og parabener. Full av antioksidant-rik vitamin E, lindrende sheabutter og jojobaolje. eos lip balm holder leppene fuktige, myke og utrolig glatte. Kjøpte på apotek.

  Epoch Sole Solution: Denne har jeg brukt i mange år og den er nesten et must å ha med i vesken. Det kalles en fotkrem, men selv vil jeg kalle den en alt mulig krem. Den passer til det meste. Dette er en typisk tid på året å være tørr på hendene, da passer den perfekt å ha med i vesken. Kremen er også ypperlig om du brenner deg/brannsår,solbrenthet, maurbitt om du blir bitt av brennmanet. Ja, den kan brukes mot veldig mye. Selv smører jeg alltid på kremen om jeg selv eller noen jeg kjenner brenner seg. Den gjør så det ikke blir brannsår/blemme og merket forsvinner med en gang. I barnehagen jeg jobbet fungerte den også fint på barn som ble bitt av maur. Det er nuskin som selger kremen og de er kjent for bra hudpleieprodukter med rene ingredienser. Denne er fra en serie som heter Epoch. Epoch-produktene inneholder botaniske ingredienser fra noen av naturens best bevarte hemmeligheter som nærer, beskytter og lindrer problemhud på en naturlig og skånsom måte. Denne kan kjøpes på nuskin sin butikk i Oslo eller HER. Om du ønsker å bli fordelskunde og få produkter til innkjøpspris/30% rabatt både i butikk og på nett så ta kontakt med mads_r_blom@hotmail.com og merk mailen med produktrabatt. Da vil du få en referansekode som du kan bruke ved registrering.

  Cupcake Organic ansiktskrem: Jeg leste litt om Cupcake Organic produktene og bestemte meg for å teste. Og det er jeg utrolig glad for. Jeg elsker ansiktskremen. Selv har jeg prøvd den blå, den rosa og den orange. Den blå er blitt min favoritt.  Den grønne har jeg enda ikke fått testet. Litt info om cupcake organic:Cupcake organics produkter består av kun naturlige og økologiske ingredienser, og er så mild og god at du nesten vil spise den! Det er viktig å ta vare på huden og beskytte huden best mulig naturlig, med milde ingredienser vil ikke huden din bli påført skadlige stoffer eller kjemikaler. Cupcake organic er et nytt spennende merke og hvert produkt er laget spesielt for forskjellige hudtyper. Ingenting virker bedre på huden enn plantebaserte, økologiske ingredienser. Det er mange produkter idag på som framstår som ?naturlige? produkter men inneholder kun en liten prosent plante baserte ingredienser og heller fyller i resten med synetiske ingredienser. Cupcake innehoder ikke synetiske ingredienser. Huden din vil føles bedre, mykere og friskere etter en stund. Beskytter huden også mot forurensinger. Påføres ren hud morgen og kveld. Denne kjøpte jeg på Britique.com... Gratis frakt.

   

   

  Dette er bra hudpleieprodukter som jeg så gjerne anbefaler videre. De brukes daglig her i heimen. Så håper dette var nyttig.

  Bruker du noen av disse produktene??

   

 • 5

  Oppsummering av året 2011. Del 2

  Da var det klart for del 2 av oppsummering av året. Del 1 finner du HER....

  Jeg fikk handlet en del nye klær på Nelly. Her ser du en ny shorts, nye sorte sko og nye lysegrå sko.

  Det var en lang og kald vinter, men for et utrolig godt og varm vårvær det var i april. Helt fantastisk. Og her var jeg på en koselig date med gutten min og koste med meg litt nydelig sushi. Vi var flinke med kostholdet, men innimellom så koste vi oss. Og det fungerte veldig fint.

   

   Var også ute med jentene i Drammen, det var ikke så ofte vi så hverandre siden jeg bodde i Hønefoss. Men nå har jeg flyttet tilbake til Drammen og håper vi ser hverandre oftere. Meg, Anne Lise, Camilla, Katrine og fotograf andrea ;) Men hun ble med på bilde nr 2.

   


  Katta og Lotta ;)

   


  Finværet fortsatte og Mads måtte være fotografen min på en aldri så liten photoshoot.

   
  Når vi ikke lå ute å solte oss, så var vi av og til på brun og blid. Fantastisk.

  Jeg storkosa meg på jobben og barnehagen med alle de fantastiske barna. Merker jeg savner dem skikkelig nå, så snart får jeg vel besøke de igjen.Glad i de søte små og er glad for den fantastiske jobben jeg hadde. Fant på så mye gøy med disse barna. Er vel derfor man blir så glad i dem vil jeg tro.  Med de store barna dro vi også på flere turer til Oslo, den ene turen gikk til teknisk museum. Og Mads var også med. Kjærsten min ♥

     Mads og jeg var med pappa og Anita til noen venner fra Danmark. Der ble det mye hesteridning og Mads imponerte på hesteryggen.  Jeg satt sammen en liten videsnutt med noen bilder og videoklipp fra jeg som rir på banen.

   

  I Mai dro vi også over til Bergen og var med å feiret svigermor sin 50 årsdag.  Pappan til Mads sto for Champisservering og senere på kvelden ble det dans på Mads og hans kjære mor.

   

  Jeg begynte å jogge litt turer i skogen, helt til jeg klarte å tråkke over. Typisk det. Med både skadet arm og fot, så trening ble det ikke så veldig mye av kan man si.   

  Vi var ofte ute å kjøre scooter og do til stranden for å bade..

   

  Vi fant en kilde som vi hentet vann fra og var på piknik i parken..

   

   

  Årets første bad ble ikke tatt før i Juni, jeg pleier å være tidligere ute. Mads orket ikke bade desverre.

   

  Var ofte å besøkte mamma og da ble det ofte litt shopping, men nå bor vi kun 5 minutter unna hverandre.

   

   
  En ny butikk med navnet Goelia kom til gulskogen senter og ble min favorittbutikk i 2011. Så mye fint der.

   

  I sommer ble det enda en tur til Bergen og der fikk vi også hilse på hingsten til kusina til Mads. Så vakker. Josefine var også med til Bergen.

    


  Rett etter Bergensturen stakk vi til Riga noen dager og koste oss masse. Vi kommer til å reise tilbake, kanskje alt til sommeren.
  Fotoshoot med Katrine på stranden, hvor Mads var fotografen. Begge kjolene er mine og vi byttet på litt underveis med kjolene.   
  Katta+ meg                                                                                Katta + meg

  Var på jentetur til Arendal sammen med en herlig gjeng, hvor vi var på den koselig hytta til Ine snuppa.

   

   
   

  Kjøpte oss ny bil. Mazda 3 i en kul blåfarge.

  Feiret 50 årsdagen til min mamma♥

     Det virker som det har skjedd ekstremt masse dette året. Jeg har prøvd å bare ta med det viktigste, men jommen ble det en del gitt. Det blir vist en del 3 også ja. For oktober, november og desember. Blir et kort innlegg nr 3 da.

  Del 3 kommer....

 • 6

  Oppsummering av året 2011. Del 1

  Jeg fikk en kommentar om jeg ikke kunne lage en Årskavalkade ettersom det har skjedd en ganske stor forandring fra året 2011 startet til årets slutt. Og det kan jeg selvfølgelig lage. Også håper jeg den faller i smak.

  Først og fremst vil jeg bare få takke alle de fantastiske menneskene som leser bloggen min. Jeg hadde aldri verden klart å gå ned så mye i vekt om det ikke var for dere. Dere har hjulpet meg og støttet meg med koselige ord og de hyggeligste komplimenter. Dere er fantastiske rett og slett. Bloggen min har nå ligget på topp 100 listen til blogg.no i over et halvt år, og det er kjempestas at så mange titter innom meg. Jeg setter så utrolig stor pris på det, og det motiverer meg til å fortsette enda ett nytt og bra bloggår.

  Jeg starter fra januar måned 2011.

  Starten på året 2011 hadde vi hos en kamerat av Mads som heter steffen. Og når klokken tikket 00:00 var vi inne i år 2011 og jeg om Mads kunne gi hverandre ett kyss og gratulere hverandre med 3 fine år som kjærester. Jeg ser tilbake på bildene nå og ser hvor stor jeg var, men jeg følte meg absolutt ikke så stor. Men ser jo at jeg ser mye mer ulykkelig ut på bildene fra Januar. Forandring fryder.

  Om jeg skal være 100% ærlig turte jeg aldri å legge ut bildene som viste hvor stor jeg faktisk var, jeg ville helst ikke se det selv og ialefall ikke vise det frem på bloggen, men her er sannheten. Så stor som dette begynte jeg.  3 år sammen...  Og nyttårsforsettet ble å gå ned 10 kg så jeg startet å trene. Første dag med trening og det så ut som jeg var gravid nesten.


  Var med på førstehjelpskurs i barnehagen jeg jobbet...

  Så pakket vi kofforten og reise til Gran Canaria. Bikinikroppen var langt ifra klar.
  Og jeg var på tur med en litt trøtt Mads:

   

  Og etter 5 timer på fly var vi fremme... Vi bodde på all inclusive og det snek seg nok på noen kg der også, men jeg hadde satt med som mål at når jeg kom hjem fra ferien skulle jeg starte på lavkarbo, og Mads ble med meg å endre kosthold.     

  Jeg satt på med motorsykkel for første gang i mitt liv og vi kjørte rundt hele øyen på Gran Canaria. Mads kjørte.
   

  Helt i slutten av Januar startet vi begge med lavkarbo kosthold og i tilegg kjøpte jeg meg speilreflekskamera. Vi var i Malmø og var tilogmed flinke der. På restaurant fikk vi servert skikkelig god lavkarbo mat. VI spurte om å få uten potet til kjøttet og heller litt grønnsaker eller salat. Det var ingen problem.

     Jeg var utkledd som en indianer i barnehagen og barna snakket om denne ekte indianeren lenge. Så vi hadde det veldig gøy.

    

  Ei jente i barnehagen som kjøpte lik lue som meg. Cute.  Jeg fikk min første ordentlige sponsor. Nemmelig Brun og blid og hadde masse konkurranser på bloggen.

   

  Vi var på gulskogen å hilste på denne søte skapningen.  Også kjøpte jeg meg noen tøffe solbriller og var klar for at våren skulle komme. Mormor fikk også prøve.

   

  Snøen smeltet og det var på tide å ta frem tohjulingene...

   

  Jeg begynte å føle meg mer vel med meg selv og noen kg hadde gått av. Klær som var for trange begynte å passe igjen. Som dere ser har ting begynt å skje med kroppen etter jeg la om til lavkarbo. Stråler mer, slankere, mer glød i huden og jeg ser rett og slett mer lykkelig ut. Hehe. Merkelig, men sant.     

   

  Også fikk vi besøk av vår gode venn Lasse, som nå bor i Molde. Han var med å poset på bloggbildene. Kledelig ;)

   

    

  Ansiktet og kroppen begynte å bli smalere. Plutselig var det gøy å finne klær. Når man hadde gått ned 2-3 strl.  Jeg hadde besøk av mamman min, vi var på shopping, kjolen kjøpte jeg og avsluttet med en liten photoshoot på stranden....

     Jeg kjøpte meg en motivasjonshorts i sverige og den har jeg klart å rote bort i flyttingen, den dukker vel opp.. Og i slutten av april var det så varmt at man kunne begynne å gå med kortbukse og singlet. Enda det noen steder var snø.      
  Som dere kanskje skjer har kroppen min forandret seg en del i løpet av 2011. Dette er kun de 4 første mnd av år 2011. Utrolig hvor mye en kostholdsendring kan forandre kroppen.

  Del 2 kommer.....

   


    

 • 12

  Dagens enkle, men gode middag (Lavkarbo)

  Etter inspirasjon fra bloggen til IDA bestemte jeg meg for å lage denne middagen. Ida har fulgt bloggen min lenge og jeg har fulgt bloggen hennes lenge. Forige tirsdag bestemte hun seg for å starte på lavkarbo. og vet dere hva? På en uke har Ida gått ned 5 kg. Helt sykt bra jobba.

  En grateng med 1pk kjøttdeig stekt med litt salt og pepper, 1/4løk, 3 fedd hvitløk(finhakket), brokkoli, 3 dl fløte, 2-3 ss creme fraiche og ost på toppen.  Stekes i ovnen på 200 grader i 20- 25 minutter.  Og serverte med litt lett salat og den hjemmelagede tzatzikien.

  (bildet vil selvfølgelig ikke laste opp nå, det får komme senere)

 • 12

  Helt nye dører gjorde susen.

  I dag har jeg sovet litt lenge, la meg nemmelig ikke før kl 4 i natt. Min kjære var på sitt første nattskift på nye jobben, noe som betydde at det ble min første natt helt alene i vårt nye hjem. Men kl 4 sovnet jeg og Mads var hjemme litt over 6. Så sov jeg til kl 12 og spratt rett opp av sengen. Litt senere våknet Mads og vi begynte å sette på de nye dørene. Alle dørene passet perfekt, bortsett fra 1. Og det er døren til badet. Så vi må desverre leve litt til med den. Den var ca 1 cm for lang, så den må nok tilpasses slik av vi får riktig lengde.

   

  Når man skal skifte dører må det til med litt jentehjelp. Ettersom vi er så nøye og vil ha ting perfekt. Hehe. Og bra ble det.


  Min jobb var å skru ut de gamle skruene også løftet Mads dørene av hengslene. Så løftet Mads på de nye dørene og jeg passet på så dørene kom inn i hengslene og fikk skrudd de skikkelig fast. Hele 7 dører som skulle byttes. Enkelt og veldig gøy.

  Dørene som var her før....

  Og nå....

   

  Gjorde seg med noen dører ja. Vi har enda ikke funnet noen fine dørhåndtak, så vi får sette på de gamle så lenge. Sånn midlertidig.


  Rekkverket til venstre skal males hvitt snart.
  Som dere ser er døren ca 1 cm for lang på badet, så den fikk vi ikke lukket igjen. Dermed må vi vente med den døren. Og byttet tilbake til den gamle enn så lenge.


  Dør inn til bod og gjesterom.


  Dør inn til soverom.

  Dørene heter:

  Innerdør Style 04N og er kjøpt på Maxbo.

  Dørbladet koster opprinnelig 799 kr, men vi kjøpte på tilbud nå til 479 pr dørblad. Og det å skifte dører var både gøy og veldig enkelt.

  Hva syntes dere ?? Ble det bra??

   

 • 7

  Omtale Yves Rocher loose pearls

  I julen fikk jeg min månedtlige pakke fra Yves Rocher. Ettersom jeg var så heldig å bli vagt ut til å være produkttester. Jeg har fått teste mye spennende og fine produkter til nå. Og denne gangen var det sminke, veldig spennende.

  De tidligere omtalen mine fra Yves Rocher kan du lese HER OG HER


  øyneskyggekost, 3 loose pearls/løst perlemorskimmer og kremøyepenn/kajal.

  Mullvarp perlemor// Rosa perlemor//Gyllen Perlemor (gullfarge)
  Til nå har jeg kun fått prøvd gyllen perlemor fargen i makeupen. Og likte godt farge og konsistens. Det er fin dosering på øyneskyggen. Kommer passe mengder ut på kosten. Jeg har tro på at fargen mullvarp kan være veldig stilig i sotede øyne makeuplook. Gleder meg til å prøve de andre fargene skikkelig. Kosten passet bra til å påføre disse øyneskyggene med. Og den kan også fungere litt som en blender kost. Laget av natulig geitehår (klippet av)

  Kajalen har jeg heller ikke fått testet skikkelig, kun en gang.Enkel å påføre øyelokket. Og inneholder 100% naturlige ingridienser, det er jo et stort pluss.  Fant et bilde på yves rocher sine sider (forslag) på hvordan kajalen kan brukes.


  Man trenger jo absolutt ikke bruke så mye, men den er fin å dra utover.

   

  Makeupbloggeren Malin med bloggen mallo88.blogg.no laget en nydelig nyttårslook hvor hun brukte Gyllen perlemor fargen blandt annet. Denne dama er virkelig flink.


  Se så flink hun er. Nydelig sminke. Og her er gullfargen altså brukt.

   

  Ofte sliter jeg med at om jeg søler øyneskygge i vasken så setter det seg så lett fast og blir noe skikkelig klineri. Og tar du vann på og prøver å tørke blir det enda værre. Men disse var ypperlige. Prøvde å grise litt i vasken og det gikk lett bort med vann. Det er jo veldig positivt. Veldig drøye produkter. Inneholder beroligende mandelolje fra økologiske avlinger.

  Yves Rocher har nå tilbud på alle disse produktene.

  Løst perlemorskimmer/øyneskygger finner du HER

  Kajal finner du HER

  Og øynebrynskosten finner du HER

 • 20

  Ukesoppdatering kosthold og trening og vektnedgang

  Som jeg skrev har vi begge vært litt slurvete med kosthold den siste tiden før jul og veldig slurvete hele julen. Eller det vil si vi koset oss max. Det resulterte selvfølgelig at vi gikk opp litt, som sikkert fler andre også. Men heldigvis gikk det fort vekk.

  På mandag for en uke siden startet jeg  med riktig fokus på kosthold igjen. Nå er vi godt igang med lavkarbokostholdet igjen og det er så deilig. Det er nesten så kroppen roper hurra, hurra for riktig mat. På denne uken har det skjedd mye mer kroppen. Jeg har merket at jeg har fått mer energi, ikke oppblåst lenger, mye av vannet som hadde hopet jeg opp i kroppen er borte, stabilt blodsukker som fører til at jeg ikke må spise ørten måltider om dagen og nå er også søtsuget borte. Men det var kraftig søtsug de 4 første dagene, hjernen elsker jo usunn mat. Så det er ofte den som lurer deg, det lureste er å kunne klare å ikke falle for fristelsene.

  Når suget er på det værste så lager jeg meg gjerne en slik "Sorbet is":

  Da trenger du litt bringebær, litt fløte og litt sukrinsukker eller sukrinmelis. Det skal ikke så mye fløte til, men nok til at det går ann å få most bærene skikkelig. Jeg bruker bolle + stavmikser. Det er det enkleste.  Det har desverre ikke blitt noen trening denne uken, men litt rydding er det blitt. ut og inn med pappesker og rydde vekk ting. Treningen bør jeg bli flinkere til, men jeg skulle gjerne håpe at de fant ut hva som er galt med høyre armen min.

  Men uansett fra forige mandag til i dag mandag har jeg gått ned i vekt med: 2,9 kg. Det meste er no vann denne uken her. Men det at man går ned slik betyr ialefall at man spiser rett mat og det er godt å vite.

  Og enda mer motiverende var det å prøve gammelt tøy hos mamma som har vært alt for lite i mange mange år, men nå satt flott. Noe var tilogmed blitt for stort.

  Nå blir neste mål å få bikinikroppen, så da legger jeg ved noen motiverende bilder av noen flotte sommerkropper:


  MOTIVASJON, MOTIVASJON !!!!!

  Så da er det bare å fortsette med kostholdet vi har hatt siden februar 2011. Ettersom jeg totalt har gått ned 17-18 kg. Og noen få til skal det blir. Jeg skal også starte treningen, så jeg får mer og finere fasong på kroppen. Det fine med et lavkarbo kosthold er at jeg sluppet løs hud, selvom jeg ikke har trent. Men trening må det bli mer av i 2012. Før var jeg helt dilla. Trente 5-6 ganger i uken.

  Hvordan går det med dere andre ?

  Er dere godt igang med trening og riktig kosthold igjen?

 • 4

  Klesrydding

  Nå er jeg hos mamma og rydder opp i gammelt rot, men finner også noen ting man har savnet og har brukt for. Og det er jo supergøy når bukser, kjoler og skjørt som ikke har passet på flere år går glatt på. Når man ikke engang trenger å trekke inn magen. Jeg klarer ikke å beskrive med ord hvor hvor fantastisk den følelsen er.

  Her er noe av klærne jeg har tenkt å gi bort til Fretex eller lignende. Noen av tingene som er fine og ikke mye bru

  Dette skal gis bort.

  Tilogmed konfirmasjonskjolen passet nå. Litt vel skrukkete da.


  Bildet er tatt med telefonen. Så litt utydelig ble det.

  Noen av tingene som er fine og ikke mye brukt har jeg lagt til siden. Og hvis det er ønskelig kan jeg ha billigsalg av klær, sko, belter osv på bloggen:)

  Jeg fikk også på meg en rålekker rosa kjole som jeg kjøpte alt for liten for 6-7 år siden. Jeg hadde bestemt meg for at en gang så skulle jeg få den på meg. Jeg har jo gått ned i vekt tidligere også, men aldri klart så mye som nå. Så kjolen fikk jeg i dag endelig på meg, og den var så nydelig enda.

  Mer rydding blir det i morgen. Nå skal vi hente de nye dørene våre.

 • 10

  Dagens lavkarbolunsj

  Dagens lunsj ble 1 hel avkado + bacon and pepper smøreost.  Måtidet i dag ble lite karbohydrater, men da kan jeg ha litt mer karbo til middagen i dag.  Fordelen med måltidet er at det er fettrikt og inneholder også proteiner. Med mindre karbohydrater og tilsette fett og protein merker man veldig forskjell på blodsukkeret. Man får et jevnt blodsukker og slipper de store svingningene som gjør at man blir raskt sulten og fysen på ting. Dette måltidet holder i mange timer før jeg blir sulten.  Næringsinnhold:

  Energi:496

  protein:8,98

  Fett: 48
  karbo: 1,1

  Lunsjen ble billig også. Avokadoen kostet kun 2 kr.

  Nå skal jeg til mamman min og rydde opp i loftetg hos henne. Der jeg har mye ting. Klær, sko, smykker og mye mer. Kanskje jeg finner noe spennende. Blir en dag med masse rydding. Senere så kommer en oppdatering av kosthold/trening denne uken og jeg kan fortelle at på en uke har vekten beveget seg veldig ned. Hvor mye får dere vite i neste innlegg.

   

  Ønsker dere alle en super mandag.

 • 21

  Nye dører...

  Det skal bli flott å bli kvitt disse stygge dørene og få inn noen fine, hvite dører i heimen.

  Gamle dører:  Her er dørene vi har kjøpt. 7 stykker. Vi kjøpte de på Maxbo. De hadde tilbud på 479 pr dørblad, ordinørpris 799. Så det tror jeg kan bli fint. Dørene får vi kanskje i morgen, eller en dag denne uken.  Hva tror dere, blir det fint??

 • 36

  Nydelig suksessterte muffins (LAVKARBO)

  PÅ nettet finner man jo mange oppskrifter på suksessterte. Her er mine suksessterte muffins som har slått bra an i bursdagene de to siste dagene. I går og i dag. Jeg måtte bake to omganger, ettersom det gikk tomt i går.  Det er jo bare gøy det. Mine er litt mindre søtning enn de andre på nettet, men de var fortsatt søte og fryktelig gode. Og som svigermor sier " plenty med søtt".

  Først litt info om søtningen:

  Når du skal bake sukkerfritt og med lite karbohydrater så bruker man andre søtningsmidler som erstatning for sukker. Men vi er opptatt av så naturlig som mulig og ikke kunstig søtning. Vi begge her i huset er veldig glad i tagatesse søtningen som er relativt ny. Den smaker som sukker og kan også karamelliseres. Det som er viktig å vite om tagatessen er at den er dobbelt så søt som vanlig sukker og kanskje enda mer. Så det skal ikke så mye til før ting blir søtt. Tagatesse har heller ikke den isende effekten som noen sukkeralkoholer kan ha.  Kort info om Tagatesse: Fåes kjøpt på helsekost, funksjonellmat.no og noen store daglivarebutikker. Priceclub i Drammen selger disse.Tagatesse er et strøsukker som er laget av Tagatose. Tagatose er helt naturlig og blir utvunnet av laktose, som vi blant annet finner i meieriprodukter. Det endelige produktet inneholder imidlertid ingen spor av laktose og er derfor 100%  laktosefritt. Tagatose har 92% av søtsmaken til vanlig sukker. Smaken er naturlig og god, og kan sammenlignes med ekte sukker.  Kun 15-20 % av Tagatose blir tatt opp  i kroppen, og det har derfor veldig liten påvirkning på blodsukkeret og insulinnivået. Tagatose har en glykemisk indeks på 2, og er dermed godt egnet for diabetikere og for de som ønsker å gå ned i vekt. Studier viser at Tagatose faktisk bidrar til  å dempe den totale blodsukkerstigningen etter et måltid. Noen studier viser også oppløftende resultater ved at Tagatose kan se ut til å øke det gode HDL-kolesterolet. Når man skal bake kan man ikke bruke tempraturer over 160 grader. Da søtningen ikke tåler dette. Noen kan få litt luft i magen de første gangene man bruker denne søtningen. Tagatose har en kaloriverdi på bare 1,5 kcal per gram, 60% mindre enn vanlig sukker og fruktose, som gir 4 kcal per gram.


  Kort info om Sukrin:  Fåes kjøpt på helsekost, funskjonellmat.no og de fleste store daglivarebutikker. Priceclub i Drammen selger også disse. Finnes både som sukker og i melisform. Sukrin er den eneste naturlige sukkererstatningen som har null kalorier. Sukrin inneholder ingen karbohydrater (0 GI) som tas opp av kroppen, og er perfekt for de som går på lavkarbodiett. Med Sukrin kan alle nyte søtt i hverdagen med god samvittighet.Studier viser at Sukrin ikke påvirker blodsukker- eller insulinnivået i kroppen. Ved å kombinere Sukrin med FiberFin og mandelmel kan du oppnå enda lavere blodsukkerbelastning på maten du spiser.  Sukrin kan ha en gunstig effekt ved ADHD og candidadiett. Undersøkelser viser at 94% av alle nordmenn er opptatt av å begrense sitt sukkerinntak. Samtidig er mange skeptiske til de kunstige søtstoffene. Sukrin er et 100 % naturlig produkt uten tilsetningstoffer, basert på sukkeralkoholet Erythritol. Erythritol finnes naturlig i blant annet pærer, meloner og sopp. Tannvenlig. Sukrin er supert og det alle beste med tanke på karbohydrater, men ulempen kan være at i noen bakevarer kan den få en isende effekt alene. F.eks i marengsbunn. Noen venner seg til isingen og takler dette fint. I te og lignende er den ypperlig. Og mye sunnere enn suketter.

  I oppkriften min har jeg blandet litt tagatesse og litt sukrinmelis. Hva man bruker av søtning er helt opp til en selv. I oppskriftene på nett er det brukt 100 g tagatose i bunnen, noe jeg syns er relativt mye. Så da kuttet jeg ned litt . Og det ble bra og absolutt søtt.  Bunn:

  • 250 g mandler som males.
  • 5 eggehvitter
  • 55-60 g tagatesse (Sukrin, eller annen søtning kan selvsagt også brukes)
  • 20 g sukrinmelis
  • 1 ts bakepulver

  Smørkrem:

  • 5 Eggeplummer
  • 2-3 ss tagatesse (sukrinmelis kan også brukes, men kan bli isende)
  • 1/4 ts vaniljepulver (fåes på helsekost, eller bruk innmaten i en vaniljestang)
  • 1/2 dl kremfløte
  • 75 g romtemperert meierismør.

  Fremgangsmåte:

  1. Start med å piske eggehvittene og søtningen/-ene helt stivt med mikser/håndmikser.. Ca 5 minutter.                      
  2. Hell så oppi blandingen av de malte mandlene og bakepulveret og rør dette veldig forsiktig inn i hvittene med en skje.. Slik at skummet ikke faller sammen. 


  3. Fordel på muffinsformer og stek i ovnen på 155 grader i 25 minutter. Ett hakk under midterste rille i ovnen.
  4. Mens kakene steker i ovenen kan du begynne på smørkremen.  Ha eggeplummene, søtning, vaniljepulver og fløte i en kjele.    Rør hele tiden og la platen så på middels/lav varme. Kremen skal ikke koke. Bare rør til det begynner å tykne. Har du en brei kjele kan du se bunnen når du drar vispen over( da er den tykk nok). Når det nærmer seg kokepunktet så tykner kremen. Ta den så av platen og kjøl ned. Sett den gjerne litt i kjøleskapet på slutten. Avkjøles i ca 15 minutter.                                                                                                                                                                                                                                                       


  5. Når kremen er kald kan du vispe inn smøret                                
  6. La muffinsene kjøle seg litt ned før du tar på smørkremen.

     Dages dessert på bursdagen på meg ble lavkarbomuffins + hjemmelaget sunn konfekt med peanøtter og en med after eight(mintfyll). Oppskrift på after eight konfekt finner du HER

  Oppskriften ble presentert av Charlottes Verden ;)  En røre gir ca 19- 20 muffins. Muffinsene slo godt ann på begge bursdagene. Både for folk på lavkarbo og ikke lavkarbo. Og ettersom fler på bursdagene lurte på oppskrift så legger jeg de ut her på bloggen. Skal du bort i selskap eller ha gjester kan disse anbefales. Kan også fryses og tiner raskt. Og mye sunnere enn vanlige kaker.

  Håper det smaker! Og lykke til med bakingen.

   

  Så det godt ut ???

   

 • 8

  Var i bursdag i går, og ny bursdag i dag

  I går var jeg og min kjære i bursdag til min kjære kusine Alexandra. Som nå bor i England(Southampton), men var hjemme på juleferie. Vi fikk også hilse på hennes nye kjæreste Christopher.


  Christopher og bursdagsbarnet, min kusine Alexandra.

  Jeg klarte selvfølgelig å glemme igjen kameraet hjemme. Og bildene med mobilen ble bare rør. Så her er noen bilder av antrekk og hår ialefall. For første gang på lenge hadde jeg krøller. Jeg hater egentlig krøller for jeg føler jeg blir enda mer bollete. Også glemte jeg selvsagt å ta i hårspray, så krøllene datt fort ut igjen. Man lærer så lenge man lever ;) Var fint i begynnelsen da.

  Både jeg og Mads spiste kun  lavkarbo på bursdagen. Til middagen var en en kyllingform, noe ala det vi lager + at vi tok salat til. Istedenfor brød og pasta. Og det var magen takknemmelig for. Jeg blir jo så oppblåst av pasta og brød. Og som kaker hadde jeg bakt suksessterte lavkarbo, bare at jeg hadde de i muffinsformer. Alle jeg hadde med ble borte på null komma nix. Og de falt vistnok i smak også. De var faktisk dødsgoe. Så oppskrift lover jeg at kommer. Det blir faktisk bursdag i dag også, til min farmor. Så jeg må bare mer.

  Ny dressjakke, topp og kjede i dag. Dressjakken og toppen var på salg.

  Litt hår og sminke....
  Nå følte jeg det ble endel bilder av meg igrunn. Sånn går det når man klarer å glemme kameraet igjen hjemme. TYPISK.

   

  Ønsker dere alle en strålende søndag, her skinner solen. Nå skal jeg igang med å bake mer lavkarbokake/muffins.

 • 9

  Flere bilder av parkasen fra Jeane blush

  Her er noen bilder av min nye parkas fra Jeane blush. Den som koster 799, men som jeg fikk kjøpt for kun 208kroner på den medlemssiden jeg har skrevet om tidligere. Hvor det er outletpriser og daglig kommer nye tilbud.

  Akkurat kommet hjem fra bursdag. Så det ble litt sent innlegg.  Jeg har ikke hatt krøller på mange mange år. Og de holdt ikke særlig lenge i dag heller. Ettersom jeg klarte å gleme å ta i hårspray ;) Smart. Også føler jeg meg så bollete med krøller ;) Søt og bollete.

  Håper dere har hatt en flott Lørdagskveld :) Vi kjørte lavkarbo gjennom hele bursdagen i dag og det føles godt for magen. Jeg hadde tilogmed bakt, oppskrift kommer en dag. Det falt i smak og ble veldig fort tomt.

   

  Håper dere likte den nye jakken :)

 • 21

  Dagens restemiddag, grønnsakssuppe (LAVKARBO)

  I dag ble det å ta litt av det man har i både kjøleskap, kjøkkenskap og fryser. Kjekt å få brukt opp litt varer. Utfordringen med grønnsakssuppe på lavkarbo kan jo være det å få nok fett i suppen. Men det ordnet seg fint. Med smør og med choritzo pølser i merket GØL (kjøpt i Sverige) med lite karbohydrater.

  Jeg brukte:

  • 1 liter vann
  • 2 buljongterninger
  • 100 g smør
  • 3 fedd finhakket hvitløk
  • 1/2-1 finhakket chili ( litt mindre om du ikke liker sterk mat)
  • Litt av dette: brokkoli, blomkål, grønn og gul paprika, vannkastanjer, purreløk
  • 3 stk små chorizopølser.
  • 4 stk kyllingkjøttboller fra i går ( De passet igrunn ikke sånn veldig godt inn i suppa, men måtte brukes opp)
  • Smak til om du trenger bittelitt pepper. Og tilsett litt persille.

   


  1. Starter med å koke opp vann og buljong i en mindre kjele.

  2. Smelte smøret i kjelen du skal ha suppen i og rør inn finhakket hvitløk og chili og la dette frese i et 1/2 minutt. Tilsett så buljongvannet, brokkoli og blomkål.

  3. Så har du i pølsebitene, vannkastanjer og eventuelt kyllingboller.

  4. Helt til slutt tilsetter du purre , paprika, eventuelt pepper og persille. La det få småkoke litt og server.  Enkel og rask måte å bli kvitt restemat. Nå tenker jeg å prøve meg på litt lavkarbobaking i kveld..

  Bon appetit

 • 21

  Svigermor og svigerfars nye bad

  Svigermor og svigerfar har nyoppusset bad og jeg tenkte å legge ut noen bilder av deres nye bad.

  Synd jeg ikke hade noen før bilder av badet deres. For det er en ekstrem forandring og plassen  er nå skikkelig utnyttet. Nydelig er det blitt. Gulvet var dessuten utrolig digg å gå på. Og fine farger som passer sammen.

  Mye spennende og fint man kan gjøre når man pusser opp bad :)

 • 1

  Bestilt billig tannlegetime, 75% rabatt

  Jeg har tenkt på å ta meg en tur til tannlegen snart. Den ene visdomstannen min nede er nesten ferdig utvokst(tror jeg) og den andre nede driver å vokser ut. Men veldig skeivt. Så jeg tenkte at en tannlege skulle se på det. Det var en gledelig nyhet da jeg åpnet mailen i dag og på groupon hadde de over 70% rabatt på Tannlegeundersøkelse + mer til. Så det ble til at både jeg og Mads kjøpte hver vår deal. Det er i Oslo, men tar kun 45 minutter herifra å kjøre. Så det gjør jo ingen ting. Tannlege kan i dag være veldig dyrt, så godt å kunne spare litt.

  Så jeg deler tipset med dere også jeg:

  Man kunne velge mellom følgende dealer:

   

  Alternativ 1: Konsultasjon og undersøkelse med røntgen bilder, air flow, puss og rens for kr 203. Verdi 700 kr
  71.0% Rabatt - Spar kr 497,00.
  Alternativ 2: Tannlegeundersøkelse med røntgenbilder, airflow, puss og rens og kirurgisk fjerning av visdomstann hos Årvoll Tannhelse for 925 kr. (Verdi opptil 3700 kr).
  Vi begge valgte alternativ 2 og sparte da tilsammen begge : 5550 kr.

  Det er nå 8 t og 30 minutter igjen av denne dealen. For å komme rett til Tannlegedealen  kan du trykke HER. Der er mer info.Bli medlem gratis du også. Så får du daglige tilbud på mail i området du bor.
  Kupongen er gyldig i 8 mnd. Det vil si at jeg må bruke den innen 07.september 2012. Kun et begrenset antall. Så nå skal visdomstennene vekk ;)
 • 31

  Testet Miracle Noodles

  Nyt pasta med god samvittighet! (dette fant jeg av info på nett)

  • Laget av naturlig vannløselig fiber UTEN fett, sukker eller stivelse
  • Inneholder IKKE raske karbohydrater - BARE sunne fiber fra konjakrot (glucomannan). Mindre enn 1 g pr serving(85g).
  • FRI for gluten, hvete, egg, soya og dårlig samvittighet
  • Fibrene smaker ikke noe i seg selv, men drar til seg smak av krydderet i en hver suppe, saus eller gryterett
  • Skylles og varmes opp på 1 minutt!
  • Endelig kan du nyte pasta uten å tilføre raske karbohydrater! Miracle Noodle er laget av konjacrot og gir deg bare gode og sunne fibre (glucomannan) som holder tarmen i form.

  Jeg var ekstremt spent. Hadde hørt folk som likte dem og folk som ikke likte dem. Jeg passet på å følg nøyaktig bruksanvisning og det fungerte fint. Nudlene ligger i noe vann som ikke lukter særlig godt, da har jeg advart dere. Men dette tømmes ut og nudlene skylles godt. Så skal du koke opp vann og helle i nudlene. La det kun koke i ett minutt. Så heller du av vannet og legger nudlene på ett tørkepapir. Jeg laget en saus bestående av bittelitt smør, litt fløte, litt ost, litt finhakket hvitløk og krydder fra santa Maria( five peppers og pasta rossa). Nudlene i seg selv har nemmelig ingen smak. Men sammen med gode sauser så trekker de til seg smaken av dem. Så jeg lot de stå i sausen i 1-2 minutter før jeg serverte. Men da skal platen være av. For nudlene skal ikke koke mer enn det ene minuttet.  Ferdig kokt og klare for å tørke på tørkepapiret noen få minutter.


  Blandes inn i den nydelige fløtesausen.
  Serverte med kyllingboller med parmesan smak.Oppskriften fant jeg på meny sine nettsider.  Nudlene er litt seigere enn vanlige nudler/pasta, men for min del gikk det veldig fint. Mads derimot var ikke sånn veldig begeistra. Jeg kommer til å kjøpe inn fler av disse. Kjekke å ha om man har cravings etter pasta. Noe jeg skjeldent har, men syns det passet bra med nudlene i den gode sausen. Så det er supert at det finnes så bra erstatninger.

  Så Mads likte de altså ikke noe sånn særlig, men jeg syns det var ganske godt. Litt uvant i begynnelsen med konsistensen, men det ble bedre og bedre.

  Jeg har sett Priceclub i Drammen har solgt disse, men i går var det tomt. Hvis ikke så selges de også på IHERB til $2.38

  Nudlene finner du HER.

  Har du prøvd miracle nudlene??

  Husk å ikke bestille for over 200 kr da, så slipper du toll og slikt. Om du bruker rabattkoden under på din første bestilling får du dessuten 5 $ i rabatt.

  FAJ331

   ( Jeg fikk desverre ikke tatt noen bilder av jakken i dag heller, tok med mobilen. Men ble dårlig kvalitet) Lover at bilder kommer en annen dag. Har vært på intervju i dag. På en butikk i Sandvika. Det var koselig og spennede. Var et slikt gruppeintervju.

 • 23

  Sunt alternativ til Loff (Lavkarbo)

  Her er dagens nydelig lunsj. Lavkarbovennlig og proteinrik.

  Jeg har tidligere på bloggen postet innlegg med proteinloff. Noe jeg er helt hektet på. Det er så utrolig godt, og ikke minst veldig enkelt å lage.  Denne gangen prøvde jeg med litt bakepulver oppi og da ble de enda større, hevet seg skikkelig i ovnen.
  Oppskriften er enkel:

  • 3 egg ( 2 eggehviter og 1 helt egg)
  • 2 ss bakepro ( fåes på helsekost, på nett og billigst er det på noen proteinbutikker i Sverige)
  • 2 ss mandelmel/ eller kverne hele mandler selv. (bruk den lyseste typen mandelmel for å få lofffargen, det brune gir ikke så fin farge)
  • 1/4 ts salt
  • 1/2 ts oregano( Kan droppes)
  • 1 ts bakepulver.

  Steg 1: Kakk et helt egg i en liten skål og tilsett bakepro, mandelmel, bakepulver og oregano og rør med en gaffel.

   

  Steg 2: Ha eggehvite fra 2 egg oppi en bolle + saltet.( jeg hadde igjen eggehvite fra jeg laget bernaise, der bruker jeg kun eggeplomme). Pisk til det blir skikkelig stivt skum.

   
  Steg 3 : Rør forsiktig melblandingen inn i eggehviteskummet. Forsiktig med en gaffel, slik at skummet ikke faller så veldig sammen.  Steg 4: Bruk en skje til å legge små klatter på et bakepapir. Jeg fikk 9 stk. Og stek i ovnen på 155 grader i ca 15 minutter.


  Før steking.


  Etter steking. Herlig proteinloff.


  Godt med smør, pålegg, majones og agurk.

  Det er ikke så mye fett i disse, så viktig med pålegg som er litt fettrikt om man har et lavkarbo kosthold. Da holder du deg mye lenger mett og slipper å få sug etter mat og snop hele tiden.

  Næringsinnhold på hele røra:
  Energi:161   Fett:8,63    Protein:18,62      Karbohydrat: 1,91

   

  På mine 9 stk proteinloff blir det 0,2 g karbohydrat pr stykk. Noe som er ekstremt bra. Wohooo. Hurra for proteinloff. Anbefales, er ekstremt godt.


    Nå skal jeg straks på jobbintervju, så får gjøre meg klar. Ha en strålende dag alle sammen.

 • 14

  Fått jeane blush parkasen min

  I dag var jeg på posten å hentet jeane blush parkasen min. Godt med en skikkelig vinterjakke. Legger ut bilde med den på i morgen.


  Jakken er i strl M og passet fint (heldigvis).... Love it.

  Her er et bilde av dagens frokost. Det herligste med lavkarbo er å kunne spise gode middagsrester til frokost/lunsj og fortsatt gå ned i vekt. Eller i det hele tatt å spise så mye god mat.


  Kyllingfilet med hjemmelaget bernaise saus.

  Nå skal jeg ut å handle litt, så nemmelig at de hadde tilbud på kavli ferdigskivet ost til kun 10 kr på Priceclub i Drammen + noe mer.

  I dag står disse kyllingbollene på menyen. Fant oppskrift på meny, men høykarbo pasta blir det selvføgelig ikke til. Kanskje jeg skal tørre å prøve meg på lavkarbo nudlene ( miracle noodle). Litt kjipt hvis de ikke er gode da. Så kanskje jeg må ha noe reserve.

   

   

 • 10

  Kylling servert på seng av purrestuing og hjemmelaget bernaise

  Lavkarbo selvfølgelig :)

  I går la Caroline/fotballfrue ut en oppskrift på purreløksdampet laks. Og dermed fikk jeg litt inspirasjon med tanke på purreløkstuingen(om man kan kalle det for det). Så da tenkte jeg å prøve å servere den til kylling.  Purreløkstuing:

  • litt  hakket purreløk
  • 1 ss ekte smør
  • liten dæsj med fløte
  • Litt pepper. jeg brukte five peppers. 

  La dette småputre i 6-7 minutter.

  Og til kyllingen trenger du:

  • Kyllingfilet som skjæres opp i mindre stykker.
  • 1 fedd finhakket hvitløk
  • 1/4 chili finhakket
  • Litt saft fra en sitron
  • Litt pepper

  Når man bruker sitron, chili og hvitløk trenger man ikke bruke salt eller annet krydder. Men man kan gjerne bruke litt pepper. Gni filettene inn med chili og hvitløk og stek de i panna. Press sitronsaft over dem mens de steker.

  Stek til kyllingfiletene er ferdig stekt og server gjerne med salat, tzatziki. Om du er en bernaise saus elsker som meg kan du gjerne ha dette til også. I dag hadde jeg hjemmelaget bernaise. Og oppskrift på den finner du HER. Når man lager bernaise må man være veldig forsiktig. Den skiller seg lett. Så Mads og jeg lager den alltid sammen. Han rører og passer på at det ikke koker noe og jeg heller oppi. Teamwork ;)

  Start med å legge purreløksstuingen på tallerken og derreter kyllingen og resten av tilbehøret du ønsker.


  Jeg hadde også litt hjemmelaget tzatziki til salaten. Mmmmm. Oppskrift på min Tzatziki finner du HER

   

  Velbekomme :)

   

   

   

 • 21

  Charlottes hjemmelagede Tzatziki

  Du trenger:

  • 6 ss gresk eller tyrkisk youghurt. Fåes på de fleste daglivarebutikker.
  • 2-3 ss rømme
  • 2 store fedd med hvitløk (finhakket eller presset)
  • 1/2 ts salt
  • 1/2 revet agurk.
  • Litt pepper
  • Noen dråper sitron( kan sløyfes)
  • Litt oregano
  1. Start med å rive opp agurken. På råkosten. Legg den så utover på tørkepapir og stø over saltet. La det ligge der i 10 minutter. Så fuktigheten trekkes ut.   


  2. Bland sammen youghurt, rømme og hvitløk og la dette stå til agurkene er klare.
  3. Tilsett så agurkene og smak til med litt pepper og noen dråper fersk sitron.

  Server gjerne med en gang, men Tzatzikien blir ofte bedre etter å ha stått kjølig en stund.  Vips har du mye god og hjemmelaget tzatziki.

  Næringsinnhold på hele skålen:

  Energi: 161

  Karbohydrat: 6,91

  Protein:4,79

  Fett: 12,34

  Anbefales ikke om du skal på date ;) Gir veldig hvitløksånde.

 • 8

  Fyller opp kjøleskapet med sunn lavkarbomat

  Kjøleskapet vårt trengte en oppfylling nå etter julen. Vi har jo vært bortreist og dermed har det vært litt lite matvarer der. Så i dag dro vi på butikken og handlet inn litt. I tilegg har vi noe kjøtt og slikt i fryseren. Vi kjøper ofte kjøtt i Sverige, da dette er en del billigere.

  Godt å komme inn i skikkelig rutiner igjen med kostholdet. Vi startet på lavkarbo igjen i går etter en julepause med masse snop og god mat.  Og fra i går morgen til i dag morgen hadde jeg gått ned 1,2 kg. Så det var heldigvis bare vann.

  Noen sunne og gode lavkarbovarer. Viktig med variasjon.


  1 kg løk first price,smøreost, creme fraiche (ekte), rømme, salatblanding(kun fordi den var 50 %) chili, fløte, makrell i tomat, salat, Tine smør, Tyrkisk youghurt, avokado, first price leverpostei(under 1 g karbo), sitron, lime, bakepulver, agurk, hvitløk og 2 stk kyllingfilet som ligger å tiner.

  Vi kjøper aldri lettprodukter, med unntak av lettrømme. Vi bruker også ekte rømme, men lettrømmen er igrunn bedre til noen ting. Grunnen til at vi ikke kjøper andre lettprodukter er fordi de gjerne inneholder mer karbohydrater. De fjerner fettet og da må de også ha noe å erstatte dette med. Så da tilsetter de lettproduktene sukker/stivelse. Og fettet i produktet er jo sunnere og mer naturlig. Det har jo den siste tiden kommet frem at fettet ikke er så farlig som folk har trodd. Og det er jo positivt. Så fler og fler kjøper nå ekte produkter og ikke lettproduktene. 

   

  Nå skal jeg sette igang med middagen. Får vann i munnen bare av å tenke på middagen. Jeg har ett ca bilde i hodet av hva jeg skal lage, og tror dette kan bli godt. Jeg får alltid opp bilder i hodet av rettene jeg skal lage. Elsker variasjon, og har ofte helt nye retter som jeg aldri har kommet på før. Oppskrift og resultat kommer :)

 • 15

  Lag din egen rensedrikk på 1-2-3

  I løpet av tiden hoper det seg opp mye avfallstoffer i kroppen. Jeg liker å få ut avfallstoffene og da lager jeg en enkel rense drikk. Slik at kroppen får kvittet seg med avfallstoffer. Dette gjør jeg innimellom.

  Har du planer om å begynne med et nytt kosthold kan det være lurt å rense kroppen skikkelig også, om du ønsker dette. Slik blir du  kvitt all grums fra tidligere utskeielser av usunn mat ;)

  Kanskje et godt tips å ta etter julen er ferdig, med all den gode julematen og snopet man har inntatt.

  Slik lager du din egen rensedrikk på 1-2-3. Oppskriften fikk jeg av ei venninde av mamma som driver med soneterapi og er opptatt av rensing av kroppen.

  Du trenger: Sellerirot, Persille rot og Ingæfær

  Jeg bruker 1/4 bit av sellerirota mi, en liten bit av ingæren min og ca halva persille roten. Husk å skrelle de.  Så putter jeg det oppi en kjele sammen med 1 l vann og lar det koke i ca 30 minutter.

  Sil ut, så du kun får væsken.Drikkes enten varm eller kald. Det som er igjenn setter du bare i kjøleskapet så kan du varme det opp eller drikke kald. Ettersom hva du ønsker. Noen kopper daglig med denne. Drikkes i 4 dager.  Drikken kan være meget vanndrivende, så lurt å ha en do tilgjengelig. Da man flyr å tisser ganske så ofte.

 • 17

  Dagens DREAM outfit

  Her er dagens dream outfit fra meg, satt sammen på Polyvore. Åh, jeg har så ekstremt lyst på masse nye klær. Men man har jo så masse fra før.  Jeg får vel heller vente til vår og sommertøyet kommer.
  dagens dream outfit

   

  Hva syntes du om antrekket???
 • 48

  En kort innføring i lavkarbo + FØR og ETTER bilder.

  Lavkarbo er ofte i media. Noen er for og noen er imot. Sånn vil det alltid være. Det er mye myter ute å går som er helt feile. Så her er en liten oppsummering. Jeg har ialefall lært meg å ikke stole 100% på media. Er mye usanne og udokumentere påstander der. Selv har jeg gått ned 17 kg ved å endre kosthold og fått en bedre helse med mange fordeler. Det gode kolestrolet er gått opp hos oss begge og det dårlige er noe lavere.

  Etter ett dykk i bildearkivet så jeg rask forandringen vektmessing. Det farlige er at man ikke enser når man legger på seg. Jeg følte meg ikke så stor som jeg faktisk var.
  Jeg får ofte spørsmål om ikke jeg kan laget ett innlegg med generell innføring i lavkarbo. Og det er klart jeg kan gjøre. Mange ønsker kanskje å starte det nye året med å legge om til et lavkarbo kosthold. Jeg husker meg selv på denne tiden i fjord. Ok, litt senere da. Hvor jeg la om til lavkarbo. Vi skulle til syden i midten av Januar og jeg bestemte meg for at når vi kom hjem i slutten av januar så skulle jeg gi lavkarbo en prøve. Jeg ante lite om lavkarbo, og hadde igrunn vært veldig negativ. Jeg kunne da ikke klare å spise slik mat, men joda. Det er faktisk veldig enkelt, ialefall når man merker kroppen er skikkelig fornøyd. Så jeg satte igang å lese på nette og spørre svigermor som hadde undervist i lavkarbo. Og vips så var jeg igang og kg gikk av og jeg har tatt av 17 kg.

  Det er viktig å vite at lavkarbo er et vidt begrep, det er mange metoder. Det viktigste er å finne den som passer for deg. Lavkarbo kan være alt fra under 15 g karbohydrater om dagen til under 100-150 g karbo om dagen. Lavkarbo er ikke kun for folk som ønsker å gå ned i vekt. Også mange slanke personer har et lavkarbo kosthold for helsen sin del og de gode fordeler det gir.

  Her hadde jeg gått ned 13 kg med lavkarbo, og er nå gått ned ca 17 kg totalt
   

  Vi kan først starte med noen fordeler med et lavkarbo kosthold:

  • Stabilt blodsukker,  unngår humørsvingninger grunnet lavt blodsukker.
  • Mange opplever en finere hud, sterkere negler og hår som vokser raskere. Noen blir også kvitt eksem.
  • Kviser blir borte
  • Ikke lenger oppblåst og slipper unødvendig vannopphoping i kroppen. For de som plages med mye vann i kroppen.
  • Det gode kolestrolet øker og mange ser at i lengden går det dårlige kolestrolet ned.
  • Mister mye mindre muskelmasse sammenlignet med mye annen slanking. Beholder musklene, fjerner fett.
  • Folk som sliter med migrene, blir ofte bedre eller kvitt den.
  • Sliter du med lavt stoffskifte kan du som regel trappe ned på medisiner eller slutte som jeg har gjort. Stoffskiftet har mye å gjøre med riktig kosthold.
  • Mer energi.
  • Folk med diabetes opplever å kunne kutte ned på medisiner og noen kan slutte helt.
  • Å kunne gå ned i vekt med god mat, uten å måtte gå sulten og uten å telle kalorier.

  Under ser du noen eksempler på hva jeg spiser til frokost eller lunsj. Variert og god mat.

  Som jeg skrev innledningsvis så er det forskjell fra person til person hva man velger. Har man en del kg å bli kvitt eller sliter med livsstilssykdommer vil jeg anbefale små mengder karbo. For at kroppen skal komme i balanse og venne seg til et lavkarbo kosthold er det fint å benytte seg av ketose. Noen kan starte rett på ketose og andre må ha en tilvenning på ca en uke. Selv startet jeg rett på ketose/ketolyse og gikk ned 2,5 første uken(dette er som regel vann) og jeg ble ikke dårlig og heller ikke Mads. Mens andre trenger 1 uke med tilvenning, ettersom kroppen nå skal benytte seg av fett som energi og ikke karbohydrater som energi. Om du velger tilvenningsuke så skal du første uken kutte gradvis ut brød, pasta, potet og hel- og halvfabrikata. Neste uken din skal dette kuttes helt ut.

  Start også gjerne rett på, det blir opp til deg selv.

  ØNSKER DU Å LESE MER OM KETOSE, FOR DEG SOM VIL NED I VEKT KAN DU TRYKKE HER

  Lavkarbo gå ut på:

  • Lavkarbo er ingen diett, men en kostholdsendring. Skal du ned i vekt bør du starte med en strengere lavkarbo for så å gjerne gå over til lavkarbo med litt mer karbo . Du må prøve deg frem hva som fungerer for deg og din kropp.
  • Å lage sunn og næringsrik mat fra bunnen av. Ingen hel- og halvfabrikata.
  • Spise mye proteiner og fett og mindre karbo. Går du opp på karbomengden over 75 g om dagen bør du ikke ha så mye fett i kosten.
  • Spise mye god mat uten å måtte tenke på kalorier, men noe teller kalorier. Jeg gjør ikke det. 
  • Lavkarbo går ikke ut på å spise bacon hver eneste dag og drikke baconfett (slik det står i avisene). Hehe. Så da vet dere det ;) Men bacon kan godt spises, men selv spiser jeg det kun innimellom. Er så mye annet godt.
  • Spise mat til du er passelig mett og spise kun når du er sulten. Mange opplever at de går lenger på måltidene, og dermed ikke trenger å spise så mye og så ofte som før. Det er det stabile blodsukkeret som gjør så suget etter mat/søtt blir borte. Så du slipper å småspise.

  Her hadde jeg gått ned 12 kg med ketose, bilder forann fra siden og bak.
   

  Før var jeg veldig ofte oppblåst i magen, pga feil kosthold. Om jeg er flink med kostholdet og ikke skeier ut er jeg aldri oppblåst lenger.


  Des/jan                                                                        Juli/aug

  Det viktigste om du skal ned i vekt ved å legge om kostholdet ditt er:

  • Du må virkelig gå inn for å endre kostholdholdet og at du skal ned i vekt.
  • Planlegg hva du skal ha av måltider. Gjerne for en dag eller uke av gangen. Da blir innhandling billigere og enklere. Planlegging er alltid lurt.
  • Sett deg mål, delmål er viktig. Vei deg på morgenen, kanskje 1 gang i uken.
  • Ikke hør på alle andre. Finn en metode som fungerer for deg og som kroppen trives med.
  • Bli motivert av resultatene du gjør og husk at det har tatt tid å gå opp i vekt og det kan også ta tid å gå ned i vekt.

  En gøyal forandring på under ett år:

  Forslag til lavkarbo frokost(trykk her)

  Forslag til lavkarbo lunsj(trykk her)

  Forslag til lavkarbo middag(trykk her)

  Forslag til lavkarbo snacks og kaker

  LCHF(Low carb hight fat). Her er en oversikt over hva du kan spise, hva du kan unne deg og hva du bør unngå.

  Er det noe dere lurer på, still gjerne spørsmål i kommentarfeltet her.. Om det kommer inn mange spørsmål kan jeg lage ett eget innlegg med svar på spørsmålene.

  Man kan selvfølgelig også gå ned like mye i vekt med andre kosthold også, med lavkarbo syntes jeg selv er lettere + at man merker at kroppen liker kostholdet.

   

  Meld deg gjerne inn på lavkarbo blogger/oppskrifter gruppen på facebook. For deg med og uten blogg. Meld deg inn HER

 • 7

  Det ordner seg for snille jenter

  Jeg er så hoppende glad i dag. Vi er nå kommet inn i ett helt nytt år og i dag er det en helt ny uke. Det første dagen min startet med var en gledelig mail også en gledelig mail nr 2 etterpå. Dette året kommer til å bli skikkelig bra.

  Den første mailen jeg fikk gikk ut på at jeg ble kalt inn på jobbintervju på en jobb jeg søkte på før jul. Som sikkert de fleste har fått med seg så har vi flyttet til Drammen, som er byen jeg kommer fra. Mads har fått seg en jobb han stortrives i og nå håper jeg på at det dukker opp en spennende jobb til meg også. Jobben jeg skal på intervju på er en butikk på Sandvika storsenter. 80 % stilling. Så det blir spennende. Torsdag skal jeg på intervju. Det blir gøy og spennende på samme tid.


  Happy face

  Og mail nr 2 var fra hotellet jeg jobbet på før. Hvor jeg stortrivdes. Var å tok en kaffe der en dag og pratet om en stilling de har ledig nå. En ledig stilling annenhver lørdag og søndag. Og fikk beskjed i dag at jeg kan begynne der allerde i slutten av denne måneden. Så da skal jeg tilbake i jobben som resepsjonist på et veldig koselig hotell som jeg stortrives på. Bedre arbeidsmiljø og hotellgjester skal du lete lenge etter. Så jeg er skikkelig happy.  Snart er jeg igang med jobb igjen.

   

  Så da får vi krysse fingrene for at intervjuet går bra og at jeg får jobben. For da har jeg en 80% stilling+ annenhver helg som resepsjonist på hotellet.

  Nytt år og nye jobbmuligheter ;) Kyss fingrene for meg

 • 13

  Noen fler bilder fra nyttårsaften

  I går kveld var vi vel hjemme fra kjøreturen. Og når vi kom hjem var vi så trøtte at vi gikk å la oss. Stakar Mads måtte opp kl 05:00 i dag. Flinke gutten min.

  I går hadde jeg og gutten min være sammen i 4 år faktisk. Tiden flyr jommen fort. Så kl 00:00, når rakettene gikk av kunne vi gratulerer hverandre med nytt år og 4 år som kjærester. Neste år blir det 5 år, så det må vel nesten feires skikkelig.

  Her er noen flere bilder fra vår nyttårsfeiring( Outfit+sminke):

  Jeg har spist og kost meg i hele julen (virkelig fråtset). Noe som har resultert i en stk oppblåst Charlotte som også er  full av vann. Så fra i dag er jeg i full gang igjen med riktig kosthold.

  Folket i full gang med drikkelek på vors hos Tina, som er søstra til Mads.


  Tommy og Tina. Muss muss.

  Og plutselig var dykkeutstyret veeeeldig spennende. Kanskje det var øl på tanken/flaska?


  Søstra til Mads og meg.


  Smiiiill :)


  Rett før vi skulle gå ut.

  Også noen flere kjærestebilder da ;) 4år med gutten min ♥


   
  Nå blir det godt å komme tilbake til hverdagen igjen. Fortsette med riktig kosthold og mer fokus på å holde seg i form. Finne meg en jobb i Drammen, eller i nærheten. Få på plass mer ting i vårt nye hjem. Så det kan bli et skikkelig koselig hjem.

  Blir spennende å se hva 2012 bringer, har troen på at dette blir et bra år.

 • 6

  Noen bilder fra i går

  Nå sitter vi i bilen på vei hjem til Drammen. Vi har hatt det supertrivelig i Bergen, men det skal bli godt å komme hjem også :)

  Tenk at nå er det et helt nytt år. Vi er inne i 2012 alt. Får satse på at det nye året bringer mye bra.

  Her er noen bilder som ble tatt med mobilen i går. Resten av bildene kommer når jeg kommer hjem.

  Kjekke gutten min i dress:) Det pøsregnet, så voksen i håret forsvant fort.

  Og plutselig fikk han låne en hatt.

  Vi hadde vors hos søstra til Mads og der møtte jeg på 2 koselige jenter. De var ivrige lesere av flere blogger, men hadde ikke sin egen :) her er ett bilde av oss ute. Og en kar som sneik seg med, haha. Blinkskudd.

  Hadde dere en fin og koselig feiring i går??

  Og til de jeg ikke har fått sagt det til: godt nyttår.

 • Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg

  bilde  hits