Charlottes verden- Forlovet og Lykkelig - Blogger om sminke, hudpleie, mote og kosthold
Hjem Add Om meg Kontakt

15

Lavkarbo rundstykker ala Charlotte

Knallgode lavkarbo rundstykker.

Du trenger :

 • 3 egg
 • 3 ss creme fraiche orginal
 • 2 ss olivenolje
 • 1 ss smør
 • 20 g solsikkekjerner( males)
 • 10 g gresskarkjerner( males)
 • 15 g linfrø (males)
 • 10 g sesamfrø (males)
 • 30 g fiberhusk (helsekost) ellers kan du også bruke psyllium( fåes på noen meny). Psylium er det samme, bare billigere.
 • 30 g fiberrik kruskakli (daglivare)
 • 35-40 g mandelmel
 • 1,5 ss kokosmel (om du ikke har det kan du tilsette litt mer mandelmel eller eventuelt bakepro)
 • 2 ss glutenmel
 • 2 ts bakepulver
 • 1- 1,5 ts salt
 • 1,5 dl vann ( mulig du trenger mer)
 • 25 g revet ost (om du ønsker osterundstykker.

Ovnen settes på 180 grader. Over og undervarme.

1. Start med å male frøene.2. Tilsett egg, olje,smeltet smøt og vann i en bolle og rør godt.

3.Bland alt det tørre i en liten bolle og rør dette inn i det våte. Rør med en sleiv, tilsett mer vann dersom det trengs. Men deigen skal være ganske fast. Så den er lettere å jobbe med. Men litt klissete blir det. Tilsett ost dersom du ønsker det i dine rundstykker.

4. Rull rundstykkene til passe små runde "boller". De vil ese litt i ovnen.
Stekes i ca 25-30 minutter (følg med på de)

Server med godt pålegg på !

 

Jeg har også laget hvitløksbrød og krutonger med rundstykkene. Oppskrift på dette vil også komme.

 • 1

  Fint motorsykkelvær

  Hei og god morgen.

  I går la vi oss tidlig, tidlig for oss to betyr kl 22.  Vi fikk en god natts søvn og sto opp for en time side. Min kjære laget kaffe til meg og jeg hadde hjemmelagede lavkarbo rundstykker ala Charlotte, de ble supergode. Så oppskrift kommer senere. 

  Himmelen er lyseblå med bare noen få skyer på og solen skinner så flott. Jeg har en kry kjæreste som netopp har kjøpt seg ny motorsykkelhjem, handsker og størst av alt en ny motorsykkel. Så nå er han skikkelig "grym i nåsan" ( som ei venninde sier). Jeg fikk sitte på en liten kjøretur i går og det blir en litt lenger tur i dagens fine vær. I går var min andre gang på motorsykkel, første var på Gran Canaria.

  Her er sykkelen han har kjøpt seg:


  Ikke spørr meg åssen sykkel det er for da får du ææææhhhh?? som svar :P Ser det er en suzuki pga merket ved setet, men mer aner jeg ikke ;)


  I vinduet kan dere se Mads sin nye hjem. Neongul denne gangen også, bare en ny modell som man har solbriller på og kan  dra opp hele fronten på.


  Mc rypa. Hoho-

  Nyt det flotte været i dag. Her blir det en kjøretur for så å dra på jobb. Og oppskrift på rundstykkene kommer.

   

  ♥ Carpe Diem/ grip dagen ♥

 • 7

  Nye innkjøp (Interiør og smykker)

   

  I dag har vært en skikkelig effektiv dag. Jeg har vært på jobb fra kl 9, så dro mamma og jeg rett ut for å spise middag. Vi hadde holdt av bord ute på en god kinarestaurant her i Drammen. Etterpå ble det litt shopping på oss damene. Jeg fikk handlet meg masse fint og er strålende fornøyd (som vanlig).

   

   

  Fikk netopp en telefon fra min søte mormor som gratulerte meg med navnedag i dag <3 Charlotte, Lotte og Charles er det vistnok som har navnedag i dag.

  Ting til hjemmet:


  ♥ Blomsterveggstativ og med noen fake blomster (ekte hadde nok overlevd 1 uke her i huset) ♥

  Og til meg:

  De hadde masse salg på en arts and crafts butikk i byen og der fikk jeg masse flott til en billig. For alt under her betalte jeg kun 310 kr totalt.


  Skjerf + sommerfuglnål


  Sommerfuglkjede


  Øreringer
  Vakkert kjede. Elsk ♥

  I morgen og søndag blir det jobbing på meg (jobbet hver eneste helg de 2 siste månedene). Slik er det når man har 2 jobber man trives i. Gleder meg til å slappe av litt i kveld, merker at jeg trenger det.

  Ønsker alle en riktig god helg. Tirsdag er det fri ♥ Helligdag♥

  Tycks??

 • 2

  Vinn egendesignede Nike sko (for alle)

  Jeg har nå slengt charlottes hjemmelagede lavkarborundstykker i ovnen og kom over en bra konkurranse som blogg har i samarbeid med NikeiD.

  Dette er en konkurranse som alle sammen kan delta på . Enten du har blogg eller ikke blogg. Det eneste kravet er at du må ha facebook. Se hvordan du kan designe din egen sko og vinne den under.

  Her har dere bilder av skoen jeg har "designet"


  Å vinne et par slike sko burde virkelig være et spark bak for å begynne å trene litt før bikinisessongen. Nye sko er alltid stas. Eller?

   

  nikeidvinn
 • Stikkord:
  5

  Kurs om temareiser og flotte Kapp Verde (reisenyhet)

  Dagen i dag startet med jobb fra kl 09:00 og etterfulgt at et lite kveldskurs/konferanse/seminar  med Startour. Det var fantastisk koselig og ikke minst spennende. Når man jobber innen reiselivet/reisebransjen treffer man på så utrolig mange hyggelige mennesker. Så det ble en vellykket kveld hvor man lærte masse. Satt å drømte meg bort i alle de spennende reisene. Vi startet med å få mat samtidig som vi fikk høre en presentasjon av noen av temareisene til Startour. Reiselysten meldte seg raskt og man hadde igrunn lyst til å hoppe på første fly.Temareisene var veldig spennende, men ettersom det var ganske mye og omfattenede velger jeg å ikke skrive om dette . Mer om et annet spennende reisemål skal dere få om dere leser videre.

  Ikke den beste kvaliteten på de 2 første bildene (tatt med mobil).

   

   

   

  Helt på slutten fikk vi masse spennende informasjon og bilder fra Kapp Verde. Statour starter med charterfly til Kapp Verde nå til vintersessongen 2012/2013. Kapp Verde er et sted jeg generelt har hørt veldig lite om og om jeg skal være ærlig klarte jeg ikke helt å plasere det på kartet. Flyene kommer til å fly til Gran Canaria for så å fylle drivstoff der og fly videre til Kapp Verde. Fra Gran Canaria til Kapp Verde tar det ca 2 t med fly (Avhengi av motvind eller medvind). Temperaturmessig er gjennomsnittstemperaturene 4 grader mer på Kapp Verde sammenlignet med Gran Canaria.

  Kartet over Afrika er hentet herifra

   

  Kapp Verde er virkelig et sted jeg må besøke en gang. Det kom jeg frem til i dag. Etter å ha hørt så mye flott fra en dame som hadde vært der + masse flotte bilder. Vi fikk tilogmed kjenne på den nydelige sanden som var hentet fra Kapp Verde. Ekstremt myk og god sand. Så at dette kommer til å selge bra er det ingen tvil om. Har lært masse masse, dette er kun en kort oppsummering.

  Noen bilder som er hentet fra Startour sine hjemmesider:


  Drømmestrand??

   


  På Kapp Verde finner du nydelige sandstrender og masse flotte hoteller. Flere av hotellene har all inclusive eller halvpensjon. Man får masse nydelig fisk og sjømat, men selvfølgelig også mye kjøttretter. Men fisk og annen sjømat er de spesielt gode på. Skikkelig fersk og god fisk. På flere av buffetene på noen av hotellene har de faktisk områder på buffeen som er skiltet med Low carb. Hvor kult er ikke det??


  Flere som fikk lyst på en tur til Kapp Verde??

  Noen som har vært der før kanskje??

 • 10

  Herlig spasertur på morgenen

  Vi begge begynner sent på jobb i dag og dermed fikk vi til en koselig tur sammen på morgenen i dag. Vi var i skogen i 1,5 t og det var herlig. Godt å bevege kroppen og få litt frisk luft i skrotten.

  Med utsikt over Drammen.

  I morgen blir det tidlig vakt, men kurs etter jobb. Jeg må si jeg savner å eksperimentere på kjøkkenet. Så jeg håper jeg får tid til det en av de nærmeste dagene. Lage noe lavkarbo digg.

 • 9

  Kjæreste date

  I dag har mads tatt meg med på kino og etterpå skal vi ut å spise. Vi skal nå se american pie filmen. Skikkelig kos.

  Jeg jobbet kvelden i går og tidlig i dag. Ettersom vi har hatt lite tid til hverandre i det siste skal vi ha en fantastisk kveld i dag :) veldig koselig med en date med kjæresten.

  Ønsker dere alle en fin kveld <3 blogges i morgen.

 • 12

  Nydelig thaimat

  Som jeg fortalte var vi ute å spiste Thai mat i går. Det var helt nydelig, så blir ikke siste gangen.

  Startet med en nydelig kylling Thai suppe. Den ser ikke så delikat ut, men dere skulle smakt den. Da hadde dere også hatt vann i munnen. Himmelsk suppe med masse gode smaker som kom godt frem.

  Min mat. Kylling i pepper og hvitløk med masse grønnsaker og cashewnøtter.

  Og mads valgte biff.

  Thaimat er virkelig noe jeg kunne tenkt meg å lage også hjemme. Sunt og veldig godt.

 • 1

  Vinn Parfyme

  Nå skal blogg.no i samarbeid med Escada dele ut 50 stk Sexy grafitti parfymer. Selv bruker jeg kun Escada parfymer(love it), men denne har jeg aldri testet . Håper selvfølgelig på å vinne denne duften.

   

  escvinn2sg
 • Stikkord:
  5

  Dagens dream outfit (Råsa)

  Først vil jeg starte med å takke for alle hyggelige tilbakemeldinger jeg fikk i går. Jeg lover å ikke slutte å blogge enda, det får heller bli litt færre innlegg enn før. For jobb og fritid kommer før bloggen.  Bloggen er en stor hobby og en veldig spennende hobby som jeg stortrives med når jeg har tid og mulighet. Og det er koselig å høre om alle som leser den.

  Nå har jeg kommet hjem fra jobb (tidlig ferdig) og tatt en god dusj (herlig). I kveld skal Mads og jeg ut å spise på en Thai restaurant i Drammen med pappa og hans samboer. Gleder meg til å smake thaimat fra en restaurant pappa skryter veldig av.

  Etter jeg hadde dusjet heiv jeg sammen et antrekk ikke på Polyvore. Et skikkelig Rååååsa antrekk.


  //Rosa topp-weekday.com// Hvit bukse- jades24.com// Blazer- topshop.com// Sko-bonanza.com// Perlearmebånd- forever21.com//Veske- ninewest.com// Sommerfuglring- macys.com//

   

  Love

   

  Nå skal jeg gjøre meg klar til å gå ut å spise Thaimat.

 • 24

  Tusen takk alle sammen

  Slutte å blogge?

  Jeg føler at jeg er for lite flink til å takke alle dere som er inne å leser min blogg. Daglig får jeg hyggelige tilbakemeldinger fra dere og det gleder meg virkelig å høre om alle dere som har mistet mange kg og fått en bedre helse med et lavkarbo kosthold. Det er virkelig koselig å høre at dere setter pris på oppskriftene mine. Nå som jeg har full jobb + en deltidjobb annenhver helg blir det selvsagt mindre tid til bloggen nå enn før. Forige uke, denne uken og de 2 neste jobber jeg hver eneste dag. Mandag og tilogmed søndag. Så jeg regner med dere skjønner at det ikke lar seg gjøre med mange innlegg om dagen.

  Jeg har lenge tenkt på om jeg skal kutte ut bloggen min grunnet mangel på tid, men jeg har foreløpig valgt å beholde den. Dere skulle bare visst hvor takknemmelig jeg er for alle som titter innom siden min. Slik det ser ut nå har jeg rundt 1000 eller fler sidevisninger pr. dag. Mat må jeg jo uansett lage, så om jeg kommer på noe spennende og nye retter så vil jeg selvfølgelig ta bilder og legge ut oppskrift. Jeg komme nok til å blogge om mye av det samme som tidligere. Og om dere har forslag til hva jeg kan blogge om tar jeg imot. Jeg har fått forespørsel om å skrive om min vektnedgang steg for steg med bilder. Så det skal jeg prøve å få satt meg ned med en dag jeg har tid.

   

  I går fikk jeg en koselig kommentar fra en anonym på bloggen her som jeg tenkte å dele med dere:

  "Først og fremst må jeg takke deg for motivasjon, tips, råd og ett sykt hardt spark i ræva! Etter fødsel av mitt første barn gikk vekten bare oppover og oppover, uansett hva jeg gjorde so vekten dønn still og jeg ga opp... Jeg har alltid vært den lille tynne jenta så med ekstra vekt (20 kilo) ble jeg deprimert, trist og en helt annen person :/ Etter fødsel på nr 2 bestemte jeg meg at NÅ var det nok og etter amming googlet jeg etter noen tips og det var da bloggen din kom opp og jeg ble introdusert til kjærlighet nr 4 i mitt liv, lavkarbo :)
  Etter 7 dager gikk jeg ned 4,2 kilo og jeg blir sakte den gamle meg igjen :) jeg vil takke deg Charlotte og bloggen din for mitt nye "liv", uten bloggen hadde jeg nok vært liggende på sofaen og klagd på vekta!"
  Tusen takk for så koselige ord og det er virkelig gøy å høre at du begynner å få resultater og komme tilbake til den gamle deg :) Ingen ting er bedre enn det. Er det kanskje fler der ute som ligger på soffan, spiser junk og klager på vekten? Vel da er det bare å sette igang (og jeg sier ikke at man ikke kan spise junk, for det gjør også jeg innimellom). De fleste jeg har pratet med har god erfaring med lavkarbo, og de som ikke har det har entet ikke prøvd det selv eller har ikke gjort det på riktig måte. Lavkarbo handler om sunn, næringsrik og naturlig mat. Ingen ferdigmat, men lage maten fra bunnen av og bruke fett og protein som hovedingredienser og mindre av karbohydratene. Selv var jeg lenge dødsnegativ til lavkarbo, men etter å ha gått ned 17 kg, sluttet på stoffskifte medisiner og fått bedre helse så var jeg ikke lenger negativ.  Sliten man med vekten så har man ialefall ingen ting å tape. Gåt ut i fra at de fleste er enig med meg at det er fantastisk å gå ned i vekt ved å spise masse god mat.

  Vi har nå besilt sommerferie og i sommer blir det 10 dager i Tyrkia. Det skal bli fantastisk med litt ferie i flotte Tyrkia. Vi får låne leiligheten til mamma og samboeren hennes. Herlig <3 Så nå ser jeg virkellig frem til sommerferie og friiiiiii <3

   

  Har dere noen planer for sommerferien??

  Noen som skal på en spennende ferie kanskje??

 • 10

  Et vanskelig valg

  I dag kom mamma på besøk og skulle gi meg en av disse, et vanskelig valg. Jeg bestemte meg for å ta imot den brune :) Så da ble den sorte mamma sin. Vi kan vel uansett byttelåne litt av og til.

  Veldig glad for gaven. Fikk også solbriller <3 storfornøyd <3

 • 7

  Dagens lavkarbo matpakke

  I dag laget jeg en nydelig salat med en supergod hjemmelaget dressing . Lavkarbo selvfølgelig. En veldig god lunsj. En salat med kyllingkjøttdeig og bacon. Før påsken fikk jeg nemmelig handlet inn Prior kyllingkjøttdeig på Priceclub i Drammen/krokstadelva for kun 8kr. Superbillig. Så da kjøpte jeg 6 stykker og fryste ned.

  Til salaten trenger du:

  • Isbergsalat
  • Agurk
  • Rødløk
  • Brokkoli i små biter
  • Osteterninger eller fetaost
  • Kyllingkjøttdeig eller kylling som er krydret med hjemmelaget tacokrydder, salt og pepper.
  • Små biter av bacon
  • Oliven

  Dressingen:

  • 2 ss creme fraiche
  • 1,5 ss majones
  • 7 dråper sitron
  • 5 dråper tabasco
  • 1/2 ts sambal oelek (chilipaste) Fåes på matbutikken.
  • 1/2 ts dijonsennep
  • 1/2 fedd presset/finhakket hvitløk.
  • Krydder: Simply Organic Citrus krydder (kjøpes her), five peppers (santa maria) og bittelitt curry. Sitronpepper kan helt sikkert også brukes (men det inneholder mye rart)

   

   


  Brukte et gammelt rømmedressingbeger fra peppes (ante meg at jeg plutselig fikk bruk for det). Med både rødløk og hvitløk i matpakken er det en fordel  å ha tyggis eller annet for ånden i nærheten.

   

   

 • 3

  Stjel stilen, drømmeantrekk

  Gøy å leke seg inne på Polyvore.

  Falt pladask for antrekket til denne jenten her. Alt ved antrekket hennes var perfekt ♥. Kunne dødd for å hatt den lekre blazeren. Satt selv sammen et stjel stilen antrekk.

   
   

  Hva syntes du om antrekket??

   

 • 15

  Herlig søndagsgrøt( LCHF)

  Blitt lite oppdateringer  fra meg i helgen desverre, har jobbe helg. Så da var det jobb i går og i dag. Kostholdet har virkelig vært bånn i bøtta fra påsken. Jeg føler det blir sånn halveis hele tiden. På fredagen var det resepsjonsmøte med pizza og øl (nam ). Og lørdag trøkket jeg  i meg en bakt potet( savnet det) og smågodt.  Jeg føler kroppen får så ekstremt lite energi av slik usunn mat. Ble liggenede å småsove på sofaen og slik ønkser jeg absolutt ikke å ha det. Så nå MÅ jeg rett og slett være like flink som jeg var det første halve året i begynnelsen. Lage masse god og sunn lavkarbo mat. For den maten gir meg ialefall drøssevis med energi. Før måtte jeg gå på medisiner mot lavt stoffskifte, disse kunne jeg med glede kutte ut når jeg la om til lavkarbo. Nå som påsken har vært her og det har blitt over en uke med mat med høyt karboinnhold så merkes det på stoffskiftet. Seriøst skumle greier at mat spiller så stor rolle.

  Jeg jobber mye for tiden (2 jobber), men jeg må jo bare få tid til å spise riktig. Det handler kun om planlegging. Så om noen har gode forslag til lavkarbo retter blir jeg glad. Grøt passer perfekt på en søndag, så dagens lunsj ble en skikkelig lchf grøt.  Smørgrøt.  • 3dl kremfløte
  • 3,5 ss smør
  • 1dl vann
  • 2 ts Johannesbrødkjernemel( de som ikke liker konsistensen på det melet kan prøve med glutenmel)
  • Noen bruker også litt salt i, det gjorde ikke vi. Men isåfall skal man ha fint lite.

   Selv liker jeg godt å bruke johannesbrødkjernemel fra helsekost, men flere liker ikke konsistensen på den. Det setter seg litt fast i munnen på en måte. Klarer ikke forklare det. Men selv liker jeg det veldig godt. Og det har ingen spesiell smak. Om man har testet jbkmel før i sauser/grøt og ikke liker det så kan man teste med glutenmel.

  1.Smelt smøret i en kaserolle, tilsett fløten. Rør godt mens det varmes opp

  2.Lag en jevning av JBK mel og vann ( 1dl vann og JBK melet) rist dette i en shaker/gammelt syltetøyglass f.eks.Og tilsett det i smøret og fløten mens du rører rundt. la grøten småkoke til den bit tykk, mens du hele tiden rører.

  3. Er grøten din blitt for tynn kan du tilsette bittelitt mer JBk mel rett i grøten og røre. Og om den er for tykk kan du spe på med litt vann eller fløte.

  På toppen av grøten kan du ha et lite smørøye, litt sukrin/Tagatesse/eller annen søtning og kanel. Om du ikke ønsker søtning kan du gjerne droppe den.

  Grøt ♥

   

  Noen forslag til retter jeg kan prøve meg på til uken (lavkarbo) ?  Trenger virkelig matforslag.

 • 6

  Dagens dream outfit (pastell)

  Da var denne jenta kommet hjem fra en flott dag i Oslo. Var masse nytt og spennende å lære. Fikk faktisk tips om flere sosiale medier jeg ikke ante at fantes. Så mye nytt som skal prøves ut. Etter møtet ble det tid til både mat og shopping ♥

  I butikkene var det utrolig mye flott, nydelige pastellfarger på flere av klesplaggene. Jeg får vel nesten takke Mads for at han har klart å rote bort visakortet mitt, dermed ble det ingen storshopping. Får ta det igjen nærmere sommeren.  I dag fikk jeg heller nøye meg med å sette sammen et vårlig antrekk.

  Jeg tenkte også å tipse dere om Bogstadveien markedet som skal være til helgen. På lørdag den 14 April. Markedsdagen i Bogstadveien blir også kalt for bondens marked.  Det varer fra 10-16. Bogstadveien er da full av masse mennesker og mye bra tilbud. Det er boder og butikkene i bogstadveien har bra salg og tilbudsboder utenfor butikkene. Her kan du gjøre noen bra kupp, selv har jeg vært på markedsdag i Bogstadveien 3-4 ganger.

  Noen som skal på markedsdagen i år (nå på lørdag)??

  Ps: Håper dere likte antrekket.

 • 4

  Sosiale media dag

  Nå er jeg i Oslo på kurs i sosiale medier i regi av jobben. Jeg skal nemmelig være ansvarlig for sosial media på jobben. Så det er superspennende.

  Ble litt tidlig å stå opp( for meg som er b-menneske), men nå er jeg lys våken etter 2 kopper med kaffe.

  Ser frem til en spennende og lærerik dag.

 • 8

  Billige sydenturer

  Det finnes vel ikke en person i verden som ikke liker å reise? Å kunne reise bort til nye og spennende steder. Enten det er for å nyte varmen eller å se nye ting eller en kombinasjon.

  Sommersessongen til charteroperatørene varer fra nå (etter påske) og til utover i oktober måned.

  Ettersom jeg nå jobber på et reisebyrå og daglig sjekker priser på turer så tenkte jeg å komme med noen tips. Har du muligheten til å reise sydover i mai så gjør det. Det er helt supre priser nå. Et koselig hotell/leilighetshotell som i høysessong koster rundt 9000 pr person kan ligge så lavt som rundt 2000 pr person for 1 uke.

  Cruise er også nå blitt veldig i vinden. Det er ikke lenger kun eldre som drar på cruise. Det er folk i alle aldre og det finnes så utrolig mange spennende ruter. Fordelen med cruise er at man får se mange steder på en reise. Varighetene på cruise varierer fra 4 dager og opp til over 100 dager. Ettersom hva man ønsker.

   

  Prisene på reisebyrå skal nå være like som de man finner på nettet, men Ving kan på noen av stedene kjøre nettrabatter. Jeg har selv sjekket opp flere priser på nett og på jobben (reisebyrået) og de er helt identiske. Før jeg startet som reisekonsulent trodde jeg alltid prisene var lavere på nett, men dette har altså endret seg. Så det å bestille på et reisebyrå vil gi deg mer hjelp om det skulle være noe + at man kan få en del gode tips og råd. Anbefaler alle å ta turen innom sitt nærmeste reisebyrå neste gang dere skal på tur. Det er faktisk mange unge som bestiller hos oss fremfor på internet. Og nå som prisene er like er det jo en fordel.

  Tips til deg som skal innom et reisebyrå i forbindele med charter:

  1. Sett deg ned å kikk i katalogene til de ulike turoperatørene innen charter. De største er Apollo, Ving og Startour. Se deg ut 2-3 steder du gjerne kunne tenke deg å reise til og når du kan reise. Titt gjerne på nett om du ikke har fått hentet kataloger på ditt nærmeste reisebyrå enda.

  2. Ta turen til reisebyrået og fortell om de 2-3 stedene du har sett på. Husk at reisebyråene som ligger på et senter har lenger åpningstider enn de som ligger utenfor et senter. Hør om de kan anbefale noen av de stedene og om de eventuelt har vært der selv. Da er praten i gang og man kan gjerne få en del supre tips og de kan undersøke hva prisene ligger på for valgt periode. Vi får også sett hvor mange rom/leiligheter som er ledige på de ulike hotellene.

  3. På reisebyrået har man mulighet til å holde av charter reiser, men ikke om det er kort tid til avreise. Man har mulighet til å holde av fra 7-10 dager (avhengi av operatør) uten at det koster noen ting. Man binder seg dermed ikke til noe. Ved å holde av en reise er man sikret at prisen ikke endrer seg og at rommet/leiligheten ikke blir solgt ut. Innen fristen på 7-10 dager må et depositum på reisen betales.

  Så det å ta turen innom et reisebyrå anbefales på det sterkeste!

  I morgen skal jeg til oslo på møte om sosiale medier i forbindelse med jobben (veldig spennende).

  PS: hvis noen skulle lure på noen eller ønsker småtips til reisemål i sommer så kan dere sende meg en e-post. Litt lettere det.

 • 42

  Hjemmelaget lavkarbo brød (beste jeg har smakt)

  Nå som jeg har hatt lavkarbo som kosthold en god stund finnes mye rart i skapene. For noen dager siden mikset og trikset jeg med det jeg hadde i skapene og fikk et perfekt lavkarbo brød. Aldri før har jeg kommet så nær vanlig brød. Det ble ikke vått engang. Jippi (hyle av glede). Det består jo av en haug med ingredienser, men det er absolutt verdt det. Sunt og godt lavkarbo brød. Det var så godt at jeg skal lage enda  et brød senere i dag. Å bruke litt glutenmel var genialt. Brødet blir høyere og mer luftig. Glutenmel er ikke det samme som glutenfritt mel. Glutenfritt mel inneholder mye mer karbohydrater.

  Du trenger:

  3-4 stk egg (mellomstore,hvis du har store kan du ta 3)
  2 ts bakepulver
  1,5 ss Creme fraiche
  1,5-2 dl vann (prøv deg frem)
  1 ss Olivenolje eller kokosolje.

  33 g fiberhusk eller finax psylium. Fåes kjøpt HER, på helsekost og noen daglivarebutikker.
  38 g  kruskakli ( daglivarebutikker)
  40 g linfrø (males) Fåes HER eller på butikk
  20 g gresskarkjerner (males)
  25 g solsikkekjerner (males)

  3-4 ss glutenmel. Fåes HEr eller på helsekost
  10 g sesamfrø
  6-7 ss mandelmel/malte mandler. Her eller helsekost.
  1-2 ts salt
  2 ss bakepro (om man har)

  Fremgang:

  1. Sett ovnen på 180 grader
  2. Startmed å male frøene og nøttene. Bland så alt det tørre sammen med nøttene/frøene.
  3.  
  4. Kakk eggene i en egen bolle, tilsettet Creme fraiche, vann og olje. Rør dette sammen. Så tar du den tørre blandingen din og rører med en sleiv inn i det våte.
  5.  


  6. Dekk til en brødform med bakepapir og fordel deigen utover i formen. Dytt gjerne litt frø inn på toppen. Solsikkefrø,gresskartjerner,valmuefrø eller sesamfrø. 


  7. Stekes i ovnen i ca 55 minutter. Midterste rille.

   

  Del brødet i 2 og la det hvile litt før du spiser det. Supergodt slik det er, men også veldig godt i brødrister.

  Bør prøves!

    (karbo innholdet skal jeg prøve å regne ut etterpå)

 • 13

  En "liten" fotoshoot  I går var vi på tur til et sted som heter Eikern. Når jeg var mindre hadde vi campingvogn der. Vi var der mye i helgene og selvfølgelig masse i sommerferien. Jeg elsket campinglivet og ble kjent med mange på min egen alder. Noen har man også kontakt med den dag i dag. 

  Måtte selvfølgelig ta noen bilder. En liten fotoshoot (ok,stor da):


  Gutta på tur. Gode og mette etter kurdisk mat.  Love u ♥ Ser ut som den dundra (jakka er stor;) )


  Tjukkebolla ;) (greit å skylde på jakka da)  Kos dere videre i kveld. Ønsker dere en god natt og en fantastisk morgendag. ( Ser at jeg må komme med litt nye lavkarbo oppskrifter snart). En stund siden sist.

 • 6

  Koselig overaskelse

  I dag har jeg vært på jobb i 7 timer og kost meg. Dagen startet med ett smil om munnen da dette lyste mot meg. Så utrolig koselig <3

  Påskeegg<3 Ble skikkelig overasket, også jeg som elsker overaskelser.


  Så i kveld skal jeg sette meg godt til rette i soffaen med min kjære, se en film og spise lørdagsgodt. Det er påskeaften sin det.

  Noen som har filmforslag??

 • 9

  Kurdisk mat

  I dag ble vi invitert på et kurdisk spisested av en kompis av oss. Han spanderte kurdisk mat på oss. Det er det samme som tyrkisk mat, altså veldig godt.

   


  Masse kjøttspyd. Mye spennende der.

  Til forrett fikk vi hjemmelaget ertesuppe.


  Doris ble glad for lompene :P


  Gøy med nye smaksopplevelser

  Smakt kurdisk/tyrkisk mat??

 • 7

  Herlig påsketur

  Noen er på harrytur til Sverige, mens andre (merk vi) er på harrytur i skogen
  ( i Drammen ).

  Katta gikk amok med krem på boks.

  Vi koste oss med kakao og nistemat. Jeg laget ett ekstremt godt lavkarbo brød. Helt egen oppskrift med en vri. Ble ikke vått og veldig luftig og fint. Kan dele oppskrift en dag om det er ønskelig. Uten hvetemel og gjær.

  Håper dere koser dere i påsken. Hva gjør dere på en skjærtorsdag ??

  Noen som har vært på harrytur til Sverige??

 • 10

  Påske i stugo

  Nå var det endelig kommet noe gult inn i huset her gitt. Fikk noen flotte påskeliljer(edit:Tulipaner, blomsterguri er ikke meg) av besøket vårt.

   

  Glassene er fylt opp med vin og vi koser oss med en hyggelig vennekveld. Herlig <3 Det er påsken sin det.

 • 4

  Noe av det jeg har testet fra iHerb

  Jeg kjøpte jo masse produkter fra iHerb og her er noe av produktene jeg har testet. Produktene var jeg veldig fornøyd med og tenkte derfor en liten omtale (siden noen hadde etterspurt det)

  Skin deTox te som faktsisk smaker godt. Du finner den HER

  Biff buljong med minimalt med karbohydrater. God er den også. Finnes HER

  Et helt nydelig krydder som passer til alt. Det er en av de bedre krydderene jeg har smakt (Dilla). Finnes HER


  God håndkrem som ikke svir og ikke tørker ut huden. Oljen er helt fantastisk mot tørr hud. Selv sliter jeg innimellom med tørr hud over leppene. Da er denne super og gjerne med litt av håndkremen smurt over oljen når jeg skal sove. Håndkremen finnes HER og oljen HER...

  Og om du ikke har handlet på iHerb før får du selvsagt 5 dollar i rabatt ved å bruke koden FAJ331. Men de fleste har kanskje allerede handlet flere pakker derifra. Hekta på alt det billige, bra og spennende de har.
  Nå får vi snart besøk av ei venninde som skal være her noen dager i påsken. Ut å nyte det flotte været med en lang påsketur. Kos dere videre i påsken.

 • 14

  Gårsdagens middag

  En skikkelig god lavkarbo/ketose middag. Som bestod av svin ytrefilet, blomkålmos, stekt rødløk, hjemmelaget bernaise og ristede pinjekjerner.

  Vanligvis pleier vi alltid å kjøpe svin indrefilet, eller flaskfilet som det heter på svensk. Men denne gangen ble det svin ytrefilet. Noe som også smakte veldig godt, men jeg liker nok indrefilet av svin bedre. Uansett spennende å variere litt.

  Denne gangen var den ferdig marinert, men jeg villa ha litt finhakket hvitløk til (3 fedd). Så da smurte jeg den inn med det. Om den ikke hadde vært marinert ville jeg smurt den inn med salt, pepper og hvitløk. Dette gjelder også indrefilet.  Brune den litt i pannen med smør.  Ha over i en ildfast form og stekes på 190 grader i 25 minutter.  Når den er ferdig stekt i ovnen lar du den ligge innpakket i aluminiumsfolie i ca 10 minutter, mens du holder på med tilbehøret til maten.  Blomkålmos:
  Kok opp små biter med blomkål til de er møre. Tilsett 1-3 ss smør og bruk stavmikseren til å mose det til en fin mos. Tilsett så 1-2 ss fløte og smak til med salt og pepper.

  Hjemmelager bernaise saus:

  • 2 eggeplummer
  • 6 ss vann
  • 100 gram smør
  • Pepper( smak til)
  • 7-8 ss fløte
  • 2 ts bernaiseessense
  • 2,5 ss estragon krydder
  • 9 dråper sitron

  1.Start med å smelte smøret. Dette kan gjøres i en kopp i mikro.

  Kakk eggene og skill eggeplommen fra hviten, ha eggeplummene i en kjele og tilsett vannet. Kok opp under konstant omrøring til eggeplummen blir tykk. Så tilsetter vi smøret i en tynn stråle mens man rører kraftig. Tilsett så essensen, krydderet og sitrondråpene og pisk kraftig igjen. Ta av platen. Lag en "virvel" i sausen og tilsett fløten èn ts av gangen.  

  VELDIG VIKTIG: ikke la bernaisen koke, da skiller den seg med en gang å ser helt forferdelig ut. Så bruk lav varme og ikke høy varme.

  Ristede pinjekjerner: Ristes i en tørr stekepanne på middels varme, gjerne med bittelitt salt.

  Skjær opp i skiver og server..

  En filet rekker til flere middager.

  Velbekomme!!

 • 2

  Traktor Røff havsalt

  For noen uker siden skeiet jeg ut med denne på en lørdag. Mest fordi den kom gratis i postkassen min egentlig. Og delte selvfølgelig med min kjære♥

  w.likenshare.no/user/register?ref=22955"><img src="//www.likenshare.no/gfx/web/22955/styles/logo/verveknapp1.gif


  Fikk den tilsendt fra likenshare.no. En nettside for deg som ønsker å teste gratis produkter. Sist testet jeg ut den nye tyrkisk peber.

   

  Den var en god og sprø chips, men jeg må inrømme at jeg ikke er like glad i potetgull lenger. Så det var igrunn en unødvendig utskeielse. Men det fikk fart på vektnedgangen med en liten utskeielse.Chipsen kan minne litt om sørlandchips og den er jo veldig god.

  ( og for de som lurte, dette er ikke lavkabovennlig nei) Hehe.

 • 21

  En topp, tre antrekk!!!

  Gud så godt det var å gå på vekten som viste enda en kg mindre i dag. Før jeg la om kostholdet sto vekten på 85kg og nå stod den på 67kg (Hyyyyl). Bare 4 kg igjen til å nå målet mitt. Så får vi ta det derifra.Og det er jeg supermotivert for.

  Følesen av å miste 18 kg kan beskrives med ett ord. Fantastisk.

  Her har jeg satt sammen 3 forskjellige antrekk ved å bruke en og samme bluse. Kjøpte den på Gina for 2 uker siden. Pastell ♥

  Antrekk 1  Antrekk 2  Antrekk 3

  Hva syntes dere om antrekkene?? Noen du likte bedre enn de andre??

 • 9

  Nye skatter til hjemmet (skal oppgraderes)

  I dag fikk jeg flere skatter til hjemmet (Jippi). De skal selvsagt pusses, males og pyntes på.

  Denne kommoden skal pusses, males hvit og få nye knotter. Tror det kan bli bra. Det blir muligens hvite knotter med sommerfugl på.  Og denne nattbordskommoden skal males i en hvitere farge og selvsagt nye knotter på. Også tenker jeg å male på en koselig tekst på den. Noen forslag på hva jeg kan skrive på den??  Som tekst kan jeg kanskje ha noe av dette:  Mye gøy man kan gjøre med gamle møbler.

  Noen forslag til tekst/ordtak jeg kan male på kommoden når jeg skal pusse den opp??

 • Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg

  bilde  hits