Charlottes verden- Forlovet og Lykkelig - Blogger om sminke, hudpleie, mote og kosthold
Hjem Add Om meg Kontakt

9

Kylling med stekte grnnsaker og en kremet saus

Slo virkelig p stortromma i dag skjnner jeg. Hele to oppskrifter p en dag. Det er virkelig ikke ofte. I dag var dagen for prve noe helt nytt. Jeg startet med handle p tyrkerbutikken Elite mat i Drammen. Der handler jeg ofte frukt og grnnsaker. S gikk jeg hjem og fikk et bilde i hodet av hva jeg kunne lage. Satte i gang stekepannene og vips kunne vi nyte er bedre mltid

Deilig lavkarbomat!



Grnnsaker:

  • Rd stpaprika
  • Sukkererter
  • Squash
  • En hvit/gul/grnn sak som jeg ikke aner hva er.Var litt sterk.Vet du hva det er?

Kyllingfilet med nsket krydder: Jeg brukte salt, hvitlk, chicken and steak(Santa Maria) og italiensk krydder.

Saus:

  • Flte, ost, lk, pepper
  1. Start med steke kyllingen litt p hver side i stekepanna med krydder. Ta den s over i en ildfast form og stek p 180 grader i ca 15 minutter. Sjekk at den er gjennomstekt. Den hvite/gule/grnne tingen jeg ikke vet hva er, la jeg oppi formen med kyllingen og stod i like lenge.
  2. Lag s sausen oppi panna som du hadde kyllingen. Tilsett 2 fedd med hakket hvitlk og en halv chili i panna. Tilsett s flte, lk og smak gjerne til med pepper eller annet krydder i sausen. Jeg slumper for det meste nedi. kan tenke jeg brukte litt under halve av en liten flte. Det holdt til mye mer enn 2 personer i alle fall.
  3. Stek grnnsakene i en ren stekepanne.
  4. Server og nyt!



Er det noen av dere som tilfeldigvis vet hva det hvite/gule/grnne tingen p bildet er? Den som ligner litt p en stpaprika, bare tynnere. Jeg kjpte den p en tyrkerbutikk her i Drammen. Hvor jeg ofte handler grnnsaker. Det var fr inni og den var sterk. Er det en slags pepper/chili grnnsak??

S det godt ut kanskje?

#mat #middag #matglede #hjemmelaget #nam #middag #kylling #lchf #lavkarbo #nedivekt

  • 3

    Forslag til frokost

    Jeg har egentlig aldri vrt noe veldig stor fan av omelett, men n den siste tiden s har jeg faktisk blitt veldig glad i det. Da er det gy prve mange ulike varianter. I det siste har jeg hatt avokado til og en annen dag tok Mads raspet gulrot, kokte den litt og laget omelett med gulrot, ost og skinke.

    I dag ble det en ny vri av tilbehr. Nemlig chilimasjones. Jeg elsker jo dette p sushi, s jeg ville gi det en sjangs som tilbehr til omelett ogs. Og det var en suksess. Namsi.



    Inni omeletten har jeg ost, skinke og lk.

    Start med kutte lken i biter i den strrelsen du nsker. Stek den litt i panna med smr. Bland s sammen egg, en skvett med vann eller flte, salt,pepper og evt gresslk. Jeg brukte ogs litt av chicken and steak krydderet fra Santa Maria. Jeg elsker det og bruker det til NESTEN alt ;) Rr godt sammen. Hell rra oppi stekepanna og la det putre p middels varme. Tilsett s nsket fyll. F.eks ost, skinke og lk.




    Chilimajones:

    1 SS majones

    1/4 ts chilipaste (Sambal Oelek)

    Bland dette sammen. Enklere blir det ikke! Jeg brukte ingen stning, men du kan selvflgelig bruke litt sukrin om du vil. Men det trengs ikke.

    Denne retten er jo perfekt bde til frokost og lunsj vil jeg si.

    Velbekomme!

    #mat #frokost #lunsj #omelett #nam #lchf #lavkarbo #sunnmat

  • 1

    Deilig kyllingsuppe p 1-2-3

    Jeg nevnte at jeg skulle lage meg en kyllingsuppe og dele oppskrift om resultatet ble bra. Resultatet ble knallgod kyllingsuppe. S da kommer oppskrift og fremgangsmte. N som jeg er hjemme i mammaperm, s er jeg opptatt av at det ikke skal ta for lang tid med maten. Denne suppen lager du enkelt p under 10 minutter. S det passet meg perfekt. Doble den gjerne om du vil fryse ned litt, eller bare ha i kjleskapet til flere dager. Denne holdt til 3 skler med suppe.

    Her har jeg brukt det jeg hadde tilgjengelig i kjleskapet og laget en enkel, men god rett.

    Masse deilige smaker og lite karbohydrater.



    Du trenger:

    • 1/2 grillet kylling eller evt kyllingfilet
    • En liten klatt smr el olje evt begge deler
    • 2 fedd hvitk
    • 1/4 rdlk i
    • 1/4 gul lk
    • 1/4 paprika
    • 2 ss chili paste (Sambal Oelek)
    • 1/2 boks liten flte
    • 1/2 boks kokosmelk
    • 2 dl vann
    • 1/4 boks creme fraiche
    • 1,5 ts karri , 1/4 ts salt, 1/4 ts pepper, 1,5 -2 ts chicken and steak krydder Santa Maria
    • Litt saft fra en sitron (ca en 1/4, smak til)
    1. Start med skjre opp lk og paprika i den strrelse du nsker ha i suppen. Hakk opp hvitlk.
    2. Ha smr eller olje i en kjele og tilsett hvitlk, chilipaste, lk og paprika. La dette surre i ca 1 minutt. Tilsett s vann, kokosmelk, flte og creme fraiche. Ha oppi kylling og krydder. Om du bruker kyllingfilet kan du kutte den opp i sm strimler og tilsette den r. Men da m suppen koke ca 8-10 min for at de skal bli gjennomkokt. Jeg brukte ferdig grillet kylling. Hadde rester fra grsdagens kyllingsalat. Press til slutt oppi litt sitron (smak til) og server.



    Nr jeg lager mat, s flger jeg skjeldent en oppskrift og tenker derfor ikke s ofte over hvor mye jeg har av hver ting. Men p denne suppen s skrev jeg ned alt jeg hadde oppi. Krydderet smaker du best til selv. Slik at du fr den akkurat slik du liker. Denne smaken ble perfekt for oss.

    Hadde laget suppen til Mads da han kom hjem fra jobb og jeg fikk s mye skryt for knallgod suppe :) Det er alltid like koselig prve ut noe nytt og se at det faller s godt i smak.

    Anbefales!

    #mat #middag #lunsj #hjemmelaget #lavkarbo #lchf #suppe #kyllingsuppe #kokosmelk #nam #oppskrift

  • 2

    Babymat: Deilig kyllinggryte med kokosmelk

    I dag eksperimenterte jeg litt med en ny type av babymat og resultatet ble veldig bra. Adrian var iallefall veldig fornyd. Rakk ikke fylle opp skjeen fr han gapte etter mer. Da er det virkelig gy kunne gi hjemmelaget babymat.

    Dette brukte jeg:

    ?2stk kyllingfilet

    ?1/4 gul lk

    ?1 stpotet

    ?2 litt store poteter,eller 4 sm

    ?1/2 mango

    ?en hndfull med brokkoli

    ?2 fedd hvitlk

    ?1/2 boks kokosmelk

    ?2 ss med olivenolje,evt raps

    Skrell og kutt opp alt av grnnsaker +mango og kyllingfilet . Alt skal kuttes i ca like biter og gjerne litt store terninger. Hvitlken trenger kun skrelles og ikke kuttes opp.

    S skal kylling,potet,stpotet,brokkoli, lk og hvitlk kokes eller dampes. Jeg brukte trykkkoker i 18-20 minutter. Jeg la grnnsakene i bunnen og kyllingen opp. Husk sjekk at kyllingen er ordentlig ferdig inni. Hell s alt oppi en bolle og tilsett olje, mango og kokosmelk. Mos med stavmikser. Blender kan ogs brukes.

    Frys ned i sm porsjoner.

    Resten av kokosmelken skal jeg bruke i en kyllingsuppe senere i dag tenkte jeg. Om den blir god, s kan jeg dele oppskrift. Suppen blir jo da middag til oss voksne.

  • Kategorier

    Arkiv

    Siste innlegg

    bilde



    hits