Charlottes verden- Forlovet og Lykkelig - Blogger om sminke, hudpleie, mote og kosthold
Hjem Add Om meg Kontakt

9

Kylling med stekte grønnsaker og en kremet saus

Slo virkelig på stortromma i dag skjønner jeg. Hele to oppskrifter på en dag. Det er virkelig ikke ofte. I dag var dagen for å prøve noe helt nytt. Jeg startet med å handle på tyrkerbutikken Elite mat i Drammen. Der handler jeg ofte frukt og grønnsaker. Så gikk jeg hjem og fikk et bilde i hodet av hva jeg kunne lage. Satte i gang stekepannene og vips kunne vi nyte er bedre måltid

Deilig lavkarbomat!



Grønnsaker:

  • Rød søtpaprika
  • Sukkererter
  • Squash
  • En hvit/gul/grønn sak som jeg ikke aner hva er. Var litt sterk. Vet du hva det er?

Kyllingfilet med ønsket krydder: Jeg brukte salt, hvitløk, chicken and steak(Santa Maria) og italiensk krydder.

Saus:

  • Fløte, ost, løk, pepper
  1. Start med å steke kyllingen litt på hver side i stekepanna med krydder. Ta den så over i en ildfast form og stek på 180 grader i ca 15 minutter. Sjekk at den er gjennomstekt. Den hvite/gule/grønne tingen jeg ikke vet hva er, la jeg oppi formen med kyllingen og stod i like lenge.
  2. Lag så sausen oppi panna som du hadde kyllingen. Tilsett 2 fedd med hakket hvitløk og en halv chili i panna. Tilsett så fløte, løk og smak gjerne til med pepper eller annet krydder i sausen. Jeg slumper for det meste nedi. kan tenke jeg brukte litt under halve av en liten fløte. Det holdt til mye mer enn 2 personer i alle fall.
  3. Stek grønnsakene i en ren stekepanne.
  4. Server og nyt!

 



Er det noen av dere som tilfeldigvis vet hva det hvite/gule/grønne tingen på bildet er? Den som ligner litt på en søtpaprika, bare tynnere. Jeg kjøpte den på en tyrkerbutikk her i Drammen. Hvor jeg ofte handler grønnsaker. Det var frø inni og den var sterk. Er det en slags pepper/chili grønnsak??

 

Så det godt ut kanskje?

#mat #middag #matglede #hjemmelaget #nam #middag #kylling #lchf #lavkarbo #nedivekt

  • 3

    Forslag til frokost

    Jeg har egentlig aldri vært noe veldig stor fan av omelett, men nå den siste tiden så har jeg faktisk blitt veldig glad i det. Da er det gøy å prøve mange ulike varianter. I det siste har jeg hatt avokado til og en annen dag tok Mads raspet gulrot, kokte den litt og laget omelett med gulrot, ost og skinke.

    I dag ble det en ny vri av tilbehør. Nemlig chilimasjones. Jeg elsker jo dette på sushi, så jeg ville gi det en sjangs som tilbehør til omelett også. Og det var en suksess. Namsi.



    Inni omeletten har jeg ost, skinke og løk.

    Start med å kutte løken i biter i den størrelsen du ønsker. Stek den litt i panna med smør. Bland så sammen egg, en skvett med vann eller fløte, salt,pepper og evt gressløk. Jeg brukte også litt av chicken and steak krydderet fra Santa Maria. Jeg elsker det og bruker det til NESTEN alt ;) Rør godt sammen. Hell røra oppi stekepanna og la det putre på middels varme. Tilsett så ønsket fyll. F.eks ost, skinke og løk.




    Chilimajones:

    1 SS majones

    1/4 ts chilipaste (Sambal Oelek)

    Bland dette sammen. Enklere blir det ikke! Jeg brukte ingen søtning, men du kan selvfølgelig bruke litt sukrin om du vil. Men det trengs ikke.

     

    Denne retten er jo perfekt både til frokost og lunsj vil jeg si.

     

    Velbekomme!

    #mat #frokost #lunsj #omelett #nam #lchf #lavkarbo #sunnmat

  • 1

    Deilig kyllingsuppe på 1-2-3

    Jeg nevnte at jeg skulle lage meg en kyllingsuppe og dele oppskrift om resultatet ble bra. Resultatet ble knallgod kyllingsuppe. Så da kommer oppskrift og fremgangsmåte. Nå som jeg er hjemme i mammaperm, så er jeg opptatt av at det ikke skal ta for lang tid med maten. Denne suppen lager du enkelt på under 10 minutter. Så det passet meg perfekt. Doble den gjerne om du vil fryse ned litt, eller bare ha i kjøleskapet til flere dager. Denne holdt til 3 skåler med suppe.

    Her har jeg brukt det jeg hadde tilgjengelig i kjøleskapet og laget en enkel, men god rett.

    Masse deilige smaker og lite karbohydrater. 



    Du trenger:

    • 1/2 grillet kylling eller evt kyllingfilet
    • En liten klatt smør el olje evt begge deler
    • 2 fedd hvitøk
    • 1/4 rødløk i 
    • 1/4 gul løk
    • 1/4 paprika
    • 2 ss chili paste (Sambal Oelek)
    • 1/2 boks liten fløte
    • 1/2 boks kokosmelk
    • 2 dl vann
    • 1/4 boks creme fraiche
    • 1,5 ts karri , 1/4 ts salt, 1/4 ts pepper, 1,5 -2 ts chicken and steak krydder Santa Maria
    • Litt saft fra en sitron (ca en 1/4, smak til)
    1.  Start med å skjære opp løk og paprika i den størrelse du ønsker å ha i suppen. Hakk opp hvitløk.
    2. Ha smør eller olje i en kjele og tilsett hvitløk, chilipaste, løk og paprika. La dette surre i ca 1 minutt. Tilsett så vann, kokosmelk, fløte og creme fraiche. Ha oppi kylling og krydder. Om du bruker kyllingfilet kan du kutte den opp i små strimler og tilsette den rå. Men da må suppen koke ca 8-10 min for at de skal bli gjennomkokt. Jeg brukte ferdig grillet kylling. Hadde rester fra gårsdagens kyllingsalat. Press til slutt oppi litt sitron (smak til) og server.

     

     



    Når jeg lager mat, så følger jeg skjeldent en oppskrift og tenker derfor ikke så ofte over hvor mye jeg har av hver ting. Men på denne suppen så skrev jeg ned alt jeg hadde oppi. Krydderet smaker du best til selv. Slik at du får den akkurat slik du liker. Denne smaken ble perfekt for oss. 

    Hadde laget suppen til Mads da han kom hjem fra jobb og jeg fikk så mye skryt for knallgod suppe :) Det er alltid like koselig å prøve ut noe nytt og se at det faller så godt i smak.

     

    Anbefales!

    #mat #middag #lunsj #hjemmelaget #lavkarbo #lchf #suppe #kyllingsuppe #kokosmelk #nam #oppskrift

  • 2

    Babymat: Deilig kyllinggryte med kokosmelk

    I dag eksperimenterte jeg litt med en ny type av babymat og resultatet ble veldig bra. Adrian var iallefall veldig fornøyd. Rakk ikke fylle opp skjeen før han gapte etter mer. Da er det virkelig gøy å kunne gi hjemmelaget babymat.

    Dette brukte jeg:

    ?2stk kyllingfilet

    ?1/4 gul løk

    ?1 søtpotet

    ?2 litt store poteter,eller 4 små

    ?1/2 mango

    ?en håndfull med brokkoli

    ?2 fedd hvitløk

    ?1/2 boks kokosmelk

    ?2 ss med olivenolje,evt raps

    Skrell og kutt opp alt av grønnsaker +mango og kyllingfilet . Alt skal kuttes i ca like biter og gjerne litt store terninger. Hvitløken trenger kun å skrelles og ikke kuttes opp.

    Så skal kylling,potet,søtpotet,brokkoli, løk og hvitløk kokes eller dampes. Jeg brukte trykkkoker i 18-20 minutter. Jeg la grønnsakene i bunnen og kyllingen oppå. Husk å sjekk at kyllingen er ordentlig ferdig inni. Hell så alt oppi en bolle og tilsett olje, mango og kokosmelk. Mos med stavmikser. Blender kan også brukes.

    Frys ned i små porsjoner.

    Resten av kokosmelken skal jeg bruke i en kyllingsuppe senere i dag tenkte jeg. Om den blir god, så kan jeg dele oppskrift. Suppen blir jo da middag til oss voksne.

  • Kategorier

    Arkiv

    Siste innlegg

    bilde



    hits