Charlottes verden- Forlovet og Lykkelig - Blogger om sminke, hudpleie, mote og kosthold
Hjem Add Om meg Kontakt

10

Forslag til hjemmelagede julepresanger (Drops)

Hjemmelagede drops:)
gro 034
Hehe, Logon til Sugarbabez UB tegna av Chris


Når vi hadde elevbedrift på videregående så hadde vi en dropsbedrift :P og den kalte vi for Sugarbabez:P:P Bestående av 3 jenter. Og hvordan det gikk med overskudd trenger vi vel ikke snakke om:P men jeg har fortsatt matte og ulike saker man trenger for å lage drops også må jeg kjøpe inn noe nytt. Så jeg tenkte jeg skulle blogge en dag denne uken om ulike typer av drops man kan lage. Men jeg begynner nå med å fortelle hovedoppskriften for hjemmelagede drops+ noen gamle bilder fra når vi hadde elevbedrift. Dette er superflotte gaver som man kan gi bort ved siden av andre gaver. Og er jo litt stas når man har laget dem selv:)

Du trenger:
gro 080

-Teflonmatte
- sprøyte ting som måler ml til å måle opp smaken
-sitronsyre
-smak
-farge
-olje(til å smøre litt på matta og på de tingene man bruker så det ikke klistrer seg fast)
-termometer opp til 165 grader+
- drops-skrape(de hvite på bilde)
-gjerne et håndkle til å ha under dropsmatta
-kjele(rustfri stålkaserolle)
-sukker
-druesukker
-saks til å klippe dropsen med
gro 081
Bakers:smaker  Forann: alle slags farger.


Ingredienser:
1 dl vann
5 ,5 dl sukker
2 dl druesukker

gro 091

Gjør alt klart med matte og smør inn ting som saks og dropsskape. Mål gjerne også opp 2 ml med smaken du ønsker.

Tilberedning:
1 Mål først vann, sukker og druesukker opp. Ha vann, så sukker og så druesukker i gryta uten å få sukker på grytens kanter. Sett straks gryta på varmen og kok massen ved full varme MED lokk og UTEN omrøring.
gro 0822 Etter kort tid kan du høre massen boble og se, at det kommer vanndamp ut under lokket. Når dampen avtar etter et minutts tid, kokes det videre UTEN lokk, UTEN omrøring og MED termometer i gryten.

3 Hold øye med temperaturen, det går langsomt i starten og raskt på slutten - og temperaturen er meget viktig. Når temperaturen målt midt i gryten er 162°C (ikke under 160°C og ikke over 165°C), tas gryten av varmen.


4 Hell massen utover teflonmatten og etter ca 1 min er den flar til å helle oppi fargen (om det er rød farge kan du godt vente litt så ikke fargen blir ødelagt, men det kan du prøve deg frem til selv. også tilsetter man litt sitronsyre og tilsetter så smaken(2ml) i midten av deigen og bretter den sammen med dropsskrape og elter det som en deig med skrapa,slik av smaken ikke dampes bort.
gro 083

her er del tatt i sitronsyre,farge og smak.Jordbærdrops. Så jobber man slik med denne deigen

5. Så snart du kan røre massen med fingrene, går du fra å elte med skrapene over til håndeltning. Bruk "lette" bevegelser, så hendene kun er i berøring med massen i kort tid.

Når massen er ferdigblandet og avkjølt nok til at man kan ta på den, rulles den i stenger og klippes opp i passe biter.

gro 085

så man lager mange sånn "ormer" og klipper de opp med den smurte saksen.
gro 089
Her ser du at jordbærdrop og banandrops ligger på bakepapir før de pakkes ned i poser(kan gjerne surres i melis om man vil)

også pakker man de inn i ferdigkjøpte poser eller bokser, man kan også lage selv ved hjelp av f.els celofan:)
gro 033

Og her er de ferdige pakket inn med søte bånd rundt, utrolig flotte å gi bort :) <3 <3

 • 0

  For et herlig syn å våkne opp til

  Når jeg våknet opp og så ut av vinduet i dag så var det helt hvitt:) Så utrolig koselig. Jeg er ikke så spesielt glad i vinteren, men syns det igrunn er veldig koselig med snø da. Så lenge det ikke regner etterpå så det blir sørpe føre. Huff, det er forferdelig. Så la denne snøen for en gangs skyld bli her en liten stund.
  sn

  Bare lagt til et Random bilde jeg fant på nette. For jeg får ikke lagt inn bildene jeg har tatt nå de siste dagene. For jeg ga bort ladern min til mamma. Så da har vi brukt  Mads sitt kamera, men da finner vi selfølgelig ikke overføringskabelen. Typisk. Så i dag får jeg vel lete litt i skuffer og skap og se om jeg kan finne den.

  I da tenkte jeg at jeg skal ut å gå en tur i nysnøen. Og prøve å få med meg min kjære. Vi laget en pakt når jeg kom hjem  fra Tyrkia. Da skulle vi går tur hver eneste dag, men jeg viste det ikke kom til å virke:P Charlotte sier: Mads skal vi gå en tur?? Mads: nja, kan vi ikke ta det i morgen.

  moahahha

  Savner sommern, her var jeg hvertfall littegrann brun. Nå er all fargen fra 5 mnd i Tyrkia borte.

  Fant netopp igjen min eksterne hardisk så jeg fant masse gamle bilder. Hohohoho.
 • 1

  God morgen

  hnefoss 332

  God morgen:)

  UFF, syns søndager er kjedelig. Så da ligger jeg bare i sengen å slapper av under dyna med datan og ser på paradise hotel. Siden jeg har sett alle episodene som er lagt ut fra Paradise hotel Sverige 2009, så ser jeg nå på de gamle episodene med Paradise hotel Danmark. Har ikke sett dem og sier bare . SPENNING:D:D:D

  Om du lurer på hvor du kan finne de nye episodene av Paradise Hotel sverige 2009 så finner du det på www.tv6.se/play

  Ser det er en del som har lurt på det:) Og det svenske er også utrolig spennende som dere burde se på om dere liker Paradise da.

  Paradise Danmark som jeg ser på nå finner jeg på www.tv3.no

  Ha en fin dag:)
 • 0

  Endelig fått igjen datan min

  Da har jeg endelig fått igjen datan min fra reprasjon på Elkjøp. Det ble 3 gangen den var på reprasjon for samme feilen. Så jeg håper de har fiksa den så den virker litt mer enn 1 uke nå:P:P
  november 164

  Nå sitter jeg å koser med den søte kaninen vår:) og den er så utrolig glad i å kose med Mads, meg og bamsen:) Er hun ikke søt??
 • 0

  Så utrolig herlig å pleie kroppen

  Åhhhh, jeg bare elsker det. Det er så sykt digg å pleie kroppen litt ekstra sånn innimellom. Nå har jeg akkurat liggi i badekaret og hatt på diverse annsiktsmasker og skrubbet hele kroppen med skrubbekrem og andre renseprodktet. Kroppen skal man leve med hel livet og det er utrolig viktig å ta godt vare på den. Mens jeg lå i badekaret kom Mads inn å spurte om jeg ville ha noe å drikke og om det var noe mer han kunne gi meg. Han er jo bare så skjønn å da. Tenker på å gjøre alt det beste for meg hele tiden og henter ting og spørr hele tiden om jeg trenger noe. Er så koselig å føle at man blir satt så stor pris på av en annen person. Elsker deg Forloveden min <3 <3<3 Også kom mads inn med noe til meg mens jeg lå i badekaret da veitu:)
  charlotte1987

  Her har jeg da fått juice i et fancy coctail glass og honningmelon ;) Nam
  nov2 014  I badekaret fant jeg også frem til å pleie mine føtter, skrape av litt hard hud og bruke sånn fotfil ting. Det er bare så superherlig. Får de gode og myke føttene etterpå. Når man går mye barbent på sommeren så får man lett hard hud under beina. Så da er det smart å pleie føttene litt.

  nov2 021

  Dette var de to jeg brukte da. filen er tosidig. En men små hull og en med større hull.

  nov2 017

  Så her skal det skrubbes/files under beina og litt på siden der nede. Først så brukte jeg den blå som skraper av /skjærer bort hard hud. 

  Nå har jeg lagt meg i senga med gutten min og smørt inn hele kroppen med fuktighetskrem også har jeg smurt inn leggene med sånn isende krem og føttene med fotkrem. Åhhhh, så herlig som man føler seg etterpå. Så nå skal jeg legge meg og kommer nok til å sove utrolig godt. Har det på følelsen:)

  HVOR OFTE PLEIER DU KROPPEN DIN SÅNN SKIKKELIG???
 • 3

  Er du redd for edderkopper?se her

  Iyi aksamlar  ,som betyr god kveld på Tyrkisk, for de som lurte.

  Men nå var det ikke det jeg tenkte å snakke om. Mange er for tiden redde for edderkopper og andre ekle småkryp. Jeg selv har egentlig aldri vært redd for edderkopper, men utrolig redd for slanger og ormer. Mads, samboeren min er sykt redd for edderkopper så er som regel meg som må ta meg av de krypene i alle mulige størelser. Og det har funket helt fint for meg i grunn. Har også flere venninder som ikke er særlig glad i disse skapningene. Så nå Mads og jeg kjøpt noe veldig nyttig.

  skadedyrstopper
  Skadedyrstopperen


  Jeg kan inrømme en ting, som jeg sa har jeg aldri vært redd for edderkoppen, men nå har jeg nemmelig blitt det. Etter vi flyttet inn i denne kjellerleiligheten som vi bor i nå. Det er et veldig vanlig problem i de fleste kjellerleiligheter. og det var ikke særlig kult å våkne opp hver morgen med små edderkopp bitt, ja edderkopper biter faktisk :P Og tanken på alle de ganske så store edderkoppene som plutselig dukket opp var det ikke så lett å sove. Så kom vi over denne smarte saken på bilde. Den settes i støpselet også kommer det sånn tikkelyd fra den som vistnok skal jage bort mus, maur, kakkerlakker, edderkopper og andre insekter. Det er en bryter på den så man kan skru den av og på.

  Vi kjøpte to stykker for å bli kvitt edderkoppene som var i leiligheten. Vi skaffet oss denne på sommeren, da det krydde av edderkopper. Og den fungerte virkelig for oss ialefall. og hvis den virker på andre innsketer også så er det jo supert. Da kan man jo faktisk ta den med i kofforten om man skal til syden, for å slippe disse ekle kakkerlakkene.

  Denne kjøpte vi på nytt og nyttig sin websiden. Her er linken:
  http://www.nyttig.no/produkt.cfm?path=14&id=554

  Før: Kr 119
  Nå: Kr 98

  charlotte 262

  oi, her var jeg rosa. Bilde er tatt på sverige turen i helga.

  God kveld :):)

 • 12

  Kjempegode glutenfrie muffins

  Her om dagen laget jeg glutenfrie muffins. De er supergode, faktisk bedre enn vanlig muffins tror jeg. Når jeg spiser for mye hvete blir jeg lett oppblåst og kan bli litt småkvalm i store menger. Om man spiser brød og sånn. Så jeg tenket jeg skulle teste ut å lage glutenfrie muffins. Og ble veldig positivt overasket. Blir ca 16 muffins. Så om man vil ha fler og fryse ned kan man jo doble.

  2 egg
  2 dl sukker
  3 dl TORO Glutenfri fin kakemiks
  1 ts bakepulver
  2 ts vaniljesukker
  1 dl fløtemelk
  50 g smeltet avkjølt smør eller margarin

  1. Visp egg og sukker til stiv eggedosis
  2. Bland sammen kakemiksen, bakepulver og vaniljesukker
  3. Sikt i blandingen vekselvis med fløtemelken
  4. Bland forsiktig i det smeltede smøret
  5. Fordel røren i muffinsformer (3/4 fulle
  6. Stekes i 10 min v/225ºC.
  7. Så kan du pynte med hva du vil, f.eks melis.

  charlotte 188

  16 stk glutenfrie muffins:) De er også veldig gode å fryse ned. Tar kun 5 min ca å tine de i vanlig romtemperatur.

  Ps: du trenger ikke ha glutenalergi for å spise disse gode muffinsene:P
 • 1

  Hyggelig hjemmekveld, Mads prøver å lære seg å drikke øl.

  Nå sitter vi her å spiller Yatzy og koser oss med øl. Eller jeg koser meg med øl, mens Mads prøver å tvinge det i seg. Det var faktisk han sin ide at vi skulle drikke noe øl vi kjøpte i sverige i helgen. Det eneste problemet er at Mads ikke liker øl, og han liker heller ikke vin. Jeg vil gjerne at han skal begynne å like det, eller ialefall vin. Så vi kan ha koselige lørdagskvelder med vin:) Men nå prøver han ialefall å vende seg til øl.  Jeg kan si det sånn at det går ikke så veldig bra. Men han prøver med en øl i dag, så får vi se om han klarer hele.
  november 028
  Så siden Mads ikke liker øl, så starter vi med  Corona. Var sånn jeg lærte å venne meg til øl.
  november 012

  Var ikke så godt der der nei:P
  november 015

  åjooooda, det er så godt atte:):)
  november 026

  Huuum.Hva driver du med Mads??prøver å være kreativ:P

  Vi har spilt to runder  med Yatzy nå og jeg vant den første og Mads vant runde nr 2 overlegent:P Vi spiller svensk Yatzy faktisk. Og det er litt gøy å lese det som står nedover. Bare se selv:)
  november 024

  HVA SYNTES DU OM DEN SVENSKE YATZYEN???KUL??

  KLARER MADS Å DRIKKE OPP HELE ØL`en???:P:P


 • 0

  Utrolig godt og billig, dagens mat-tips

  I dag blir det noe veldig enkelt noe, men som smaker supergodt og som også er billig å lage:)

  Du trenger: Vann,1pk Firstprice tomatsuppe, 3 Firstprice skinnfrine kjøttpølser og 1,5 dl fløte om man vil ha en god kremaktig suppe.

   
  Priser:
  First price tomatsuppe 2pk  ca 11 Kr
  Firstprice Kjøttpølser 880g  ca 28 Kr
  Fløte                                         ca  12 Kr

  nokia 067

  1. På pakningen står det at man skal ha 11 dl vann. i steden tar jeg 9 dl med vann og rører ut 1 pk med suppepulver. så lar jeg suppen koke opp.

  2. Så tilsetter jeg 3 pølsebiter som er kuttet opp og 1,5 dl med fløte, man kan også bruke melk, men smaker utrolig godt med matfløte eller fløte.

  OGSÅ VAR SUPPEN KLAR, Utrolig god og billig. Og for deg som ikke liekr firstpricevarer, jeg tor du kommer til å endre mening nå:P:P NAMMMMM
 • 1

  Tyrkisk miniordliste

  TYRKIA

  180pxflagofturkeysvg

  Hva passer vel bedre enn en liten miniordliste på Norsk- Tyrkisk etter 5 mnd i herlige Tyrkia. Tyrkisk er et veldig vanskelig språk syntes nå jeg, men jeg lærte noe på mitt opphold og det tenkte jeg å dele med dere andre. Du vil oppleve hvor utrolig gøy det er om du tørr bruke noen av disse ordene om du skal til Tyrkia. Og hvor utrolige glade og vennlige folk blir om du faktisk tørr prøve. Det gjorde jeg når jeg var der og det hjalp meg mye:) Mulig det er noen skrivefeil på miniordlisten, men skal være ganske så rett. På noen av ordene har jeg skreveet i parantes hvordan man kan utale ordet.

  ENJOYYYY

  TYRKISK MINIORDLISTE:

  Hei= Merhaba (Mehr-hah-BAH )
  God morgen= Günaydýn ("gunaiden")
  God kveld= İyi Akşamlar ("jakk shamlar")
  Unnskyld= Pardon (pardon)

  Hvordan går det=Nasilsin ("nasasin")

  Det går bra=iyiyim  ("iem")

  Sånn passe= Şöyle böyle ("shulle bulle")

  Det går bra med meg å = bende iyiyim ( "bende iem")


  Takk= Teşekkürler (tesjekuler)

  Tusen takk= tesekür ederim (tesjekur derim)

  Velkommen= hoşgeldiniz (hoshgeldinis)

  Ja= Evet (Evvet)

  Nei= hayir (hajir)

  Ha det bra (den som drar) = hoşçakall (hoskall)
   Ha det bra (den som blir) = Güle güle ("Gulle Gulle")

  Vi sees= Görüþürüz ("Gurushurush") Ganske cooolt i grunn:P:P

  om du f.eks skal spørre hva noe koster= Nekadar?  (Ne kadar)

  Kan jeg please(vær så snill) få regningen= hesap lütfen (hesapp luttfen)

  God apetitt/ha et godt måltid= afiyet olsun (afetol son)

  Melk= süt

  Vann= su

  Salt= tuz

  Brød= ekmek

  Te= çay  (chai)

  Eple te= elma çayý (elma chai)


  Så skal vi ta tall opp til 5 (for mer kan jeg ikke :P )

  En= Bir (Beer)
  To= Ýki ( EE-Kee)
  Tre= Üç(EWCH )
  Fire= Dört ( Durrt)
  Fem= Beþ ("besj")

  Det letteste med utale er egentlig å gå inn på http://www.omniglot.com/writing/turkish.htm

  her er vel utalelsen på det meste av det jeg har her.

  1475832625937552066637552095554307227851n

  Takk for meg:)


  Sånn, det var igrunn alt jeg har lært på oppholdet mitt, håper også at du å kan lære litt nytt og kanskje du tilogmed skal til Tyrkia snart.

  Og skriv gjerne en komentar om du vil:)

 • 0

  Ingen data :S så kjedelig, Sverige i morgen

  Datan min er på reprasjon igjen, for 3. gang med samme feil. Huff å huff. Får håpe de klarer å fikse den nå da. Så har jeg jo fått låne datan til Mads, men nå har jommen meg den å tatt kvelden. Uff,så kjedelig det er uten data. Nå er vi begge i Drammen og i morgen tidlig skal vi på harrytur til Sverige med Therese og typen.

  Så da blir det å kjøpe litt vin og øl og mat, sprit har vi så masse av nå. Hele skapet fullt.

  rosemount

  Veldig glad i denne vinen her, kun smakt den til venste. Dette er en Australs vin. Suuuupergod.

  033
  Nå sitter vi å koser med Josefine:) Hun er kjempesøt og kosete. Får vel legge oss snart, siden vi skl tidlig opp.


  HVA PLEIER DU Å KJØPE I SVERIGE????
 • 0

  Alene hjemme=filmkveld.

  Uff som jeg hater å være aleine. Mads har akkurat dratt på jobb, det positive er at dette er hans siste skift før han har langri sammen med meg:) Har søkt på 2 jobber og venter på svar fra de begge. Fått svar om at de skal inkalle til intervju innen 1 uke. Så det blir spennende :)
  m hatt

  Et bilde av meg fra Tyrkia på utestedet Cuba i Side.

  Nå sitter jeg her ensom å tenkte å se en film. Og på datan til Mads fant jeg en film som heter 17 again.

  17againposter

  Med den deilige Zac Efron i hovedrollen. Han er så syyyyyyykt digg.

  Q:HVA SYNTES DU OM ZAC EFRON ???? ER`N HEIT??
 • 2

  Menn som hater kvinner

  Nå har jeg og Mads akkurat sett filmen: Menn som hater kvinner. Av svenske Stieg Larsson.
  mennsomhaterkvin141235a1

  Har ikke fått sett den før nå ,men hørt mange som har snakket om den. Hørt både godt og vondt om den. Men jeg syntes ialefall den var utrolig bra. Fengende film, som jeg fulgte med i hele veien. Jeg pleier ikke like krim, men jeg må bare si at denne likte jeg overaskende godt.

  Ps: har glemt kamerakabelen i Drammen, så jeg får ikke lagt opp bilder før helgen. På lørdag blir det mest sansynlig harrytur til Sverige:)

  Q: HAR DU SETT MENN SOM HATER KVINNER??
 • 0

  I dag fikk jeg hilst på venninda mi igjen:)

  I dag fikk jeg endelig sett Katrine igjen elelr katta som jeg kaller hun da. Har ikke fått sett hun på 5 mnd siden jeg har vært i Tyrkia. Er mange flere venner jeg gleder meg til å treffe igjen:):) Nå er jeg i Drammen i 1 dag bare da. Så skal jeg hjem igjen til hønefoss i morgen:)
   Fikk noen klær av katta da veitu:) Alltid kjekt, selvom jeg har alt for masse klær selv egentlig. Så nå må jeg få meg fler klesskap igrunn:P

  charlotte nov 009

  fikk blant annet denne genseren og det rosa skjerfet <3 Kjedet er fra gutten min <3

  Katrine og jeg liker masse av de samme tingene spesielt når det gjelder kjeder,armebånd øredobber og div smådilldall. Det tar aldri feil. Vi liker eksakt det samme. Og jeg syntes rommet til Katta(Katrine) er veldig fint da, fikk ikke tatt bilder av hele, men tok bilder av noe malerier + en hylle med dilldall og selvfølgelig oss 2 da:)
  kattas rom  charlotte nov 002


  Og her er oss da:) Som syns rosa er en utrolig søt farge :P
 • 0

  Haha, se hva jeg gjorde i går natt

  i går natt så bestemte Mads (kjærsten min) seg for å ta meg med på et nattskift på jobben hans. Jeg har aldri jobbet nattskift før, men jeg tok jo selvfølgelig utfordringen da. \Han jobber på en papirfabrikk som heter Follum. Det var en kjempestor fabrikk og glad jeg slapp å gå alene. Da hadde jeg helt klart rota meg bort.
  For å komme inn på området måtte jeg ha en spesiell tilatelse + at jeg måtte ha på meg refleksvest,navnskilt med besøk og mitt navn og selvfølgelig en hjelm:P Og Mads syns jo at jeg måtte blogge om min natt på papirfabrikk.

  charlotte nov 022
  charlotte nov 018

  Hehe:P Profft:P

  Var en artig natt det der, satt masse stille og skravla da, også fikk jeg sett rundt på fabrikken. Var veldig varmt der inne, og spesielt inne i det ene rommet. Tror det var nærmere 90 grader og det blir varmt med full påkledning altså. Også var det masse bråk der inne da selvfølgelig pga alle maskinene som går, og derfor hadde de noen geniale ørepropp "maskiner" og det var veldig genialt.

  charlotte nov 019

  Var den ikke tøff??:P vri på den gule også kommer det ned ørepropper. Ligger alt 2 stk der ser du:)

  Så dette var en artig natt hvor det ble litt kaffe og muffins som vi hadde bakt:P Da har jeg prøvd "nattskift å".

 • 1

  Middags tips fredag den 13

  Ja, i dag er det Fredag den 13. Pleier ikke ha noen ulykkesdag da og har enda ikke skjedd noe. Her har vi fyrt i peisen, det er snø ute og vi har spist nydelig mat. Kjærsten min har akkurat dratt på nattskift. Så blir å være hjemme alene.

  I dag laget vi

  KYLLINGSPYD I CHILISAUS MED RIS OG STEKTE GRØNNSAKER:

  Jeg hakket opp grønnsaker og la kyllingspydene i ovnen mens mads var flink å steke grønnsaker
  charlotte 186
  Dette er et syn jeg liker godt :P gutter som hjelper til på kjøkkenet.

  Ingredienser:
  -Kylllingspyd kjøpt i sverige i chili saus (kan også tre på kyllingfillet surret i chilisaus+krydder på trepinner selv)
  -Ris
  -Squash
  -Paprika
  -Purre
  -gulerot
  -sweet chilisaus som tilbehør ved siden av

  1.Kyllingspydene skal stå i ovnen i ca 15 min på 200 grader. Ialefall de jeg hadde. Fra Gullfågelen ellerno.
  charlotte 188

  2.koke ris til. Jeg var slapp i dag,så vi brukte 1 pakke med poseris for 2 pers.

  3.Steke alle grønnsakene,lurt å putte i purren litt mot slutten. Så når de er ferdig stekt kan man godt tilsette litt krydder om amn ønsker.f.eks grillkrydder.

  4. Så er det klart til servering. Tadaaaaaaaaaaa:) Server gjerne med sweet chilisaus.
  charlotte 193
  Dette var utrolig godt.

  Hva har du spist til middag i dag?
 • 1

  Hvilket av de 2 navnene skal jeg velge til min kanin?

  sånn, da har jeg fått sovi litt og tenkt litt på hva vår kanin skal hete. Kom inn mange gode forslag både på bloggen, på msn og på facebook. Vi begge syntes at det var to navn som virka søte til vår kanin:)
  033

  SÅ navnene det står mellom er Josefine elller Lille My.

  036

  HVILKET NAVN SYNTES DU? JOSEFINE ELLER LILLE MY???
 • 0

  Usunn dag i dag :P

  050  Men shave ice er jo bare så godt da. Mads og jeg kjøpte det i dag når vi var på kuben. Er så digg at de endelig har fått det til hønefoss å. Eller de fikk det ialefall i sommer da:)

  Og det er aldri for sent på året eller for kaldt til å spise shave ice ;)
  052

  Naaaam. Min var med eple & Guava og søt kirsebær.
  053

   Og ikke nok med at dette bare var usunnt, men vi orka ikke lage middag i dag. Vi er så sinnsykt late. Vi fikk tilogmed ikke gått turen vår i dag. Skjerpings :P:P Virkelig SKJERPINGS.
   Og uff nå skal jeg fortelle hva vi spiste. Joda, vi spiste Grændis vi da.
  1 010

  Men det er ialefall kjekt å være 2 stk da. For 1 Grændis på 2 stk er akkurat en perfekt middag. 2 sånne stykker til hver ble det.  Og nå sitter jeg her mett og med veldig dårlig samvittighet. Spist så utrlig masse usunnt når jeg kom hjem fra 5 mnd i Tyrkia. Men jeg vil bare fortelle dere at man savner norsk mat når man omtrent bare fikk bønner og ris servert på jobben i Tyrkia hver dag. Omtrent aldri kjøtt, bare grønnsaker.

  Men mye av det var jo godt også da, men man blir lei. Og vi i Norge er heldige som har så masse å velge i.
 • 7

  Kan du hjelpe meg å finne navn på min nye kanin?

  blank_page

  God kveld :) trenger hjelp å finne navn på min nye kanin:)

  I dag har jeg og mads kjøpt oss en søt kanin:) Det er en brun dvergvedder.

  034
  Gutten min og min nye kanin


  Hun er en jente som er blitt født den 13 Juli 2009. Hun er veldig kosete og vi fant fort ut at hun var spesielt glad i å legge seg ved siden av en stor bamse jeg har å kose med den:)

  Jeg har hatt kanin før når jeg var liten, men den døde av kreft når den var 3 år gammel. Er så utrolig koselig å ha kanin igjen.

  032

  074

  070

  KOM GJERNE MED FORSLAG PÅ ET NAVN TIL MIN JENTEKANIN:)

 • 1

  Varer fra First Price

  logofirstprice

   Jeg og kjærsten min er veldig fan av first price. Forde de har gode produkter og fordi at det er billig selvfølgelig. Jeg tror nok det er hovedgrunnen for at folk velger dette merket.

  Jeg har ikke turt  å smake på alt sammen enda, slik som makrell i tometen. Men det er vel sikkert det samme som vanlig.

  Jeg kan ialefall huske at jeg har smakt/prøvd dette i First Price varer:
  -Apelsinbrusen
  -Husholdningssaften + apelsinsaften
  -Kjøttpudding
  -Julepølse
  -Kjøttpølser med og uten skinn
  -Fiskepinner
  -servelat
  -italiensk salat
  -potetgull og ostepopp
  -alle frukt og grønnsaker
  -brun saus og bernaise saus
  -tomatsuppe
  -pastasaus
  -pasta/nudler
  -ost
  -brød

  er sikekrt masse mer også som jeg ikke kommer på :P

  First price begynner virkelig å bli store. Så også at det lå first price pinnekjøtt og ribbe i butikken. Og sånne ferdigretter slik som fjordland har. suuuupert. Da jeg startet med å bruke merket var jeg student og da har man ikke så mye penger også har jeg bare fortsatt. Og er glad for at det får bare mer og mer ulike produkter:)


  HVA ER DIN MENING OM FIRST PRICE ??? VET DET ER MANGE MENINGER RUNDT MERKET?
 • 1

  Starbucks til Norge??

  starbucks


  Har så utrolig lyst på Starbucks til Norge. De har så utrolig masse godt der altså. Og alle mulige typer gode kaffer.

  De hadde det i Tyrkia og det var så utrlig herlig når man var der og jeg smakte noe utrolig godt der det var som knust is med smak av bringebær og solbær.

  solbr

  NAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAMMMM:)

  Når jeg skulle hjem fra Tyrkia så måtte jeg fly fra Antalya til Istambul og videre derfra til Oslo. I Istambul fikk jeg mye tid til å kikke på flyplassen og da satte jeg meg ned alene og nøyt en sånn most is ting med smak. Burde vel egentlig hatt en kaffe da,siden jeg hadde vært våken 24 t.  HVA SYNTES DU OM Å FÅ STARBUCKS NORGE?????
 • 1

  Har kjøpt meg ny mobil. Digg

  026  I dag har jeg og Mads vært på sandvika storsenter og der kjøpte jeg meg en ny mobil på Elkjop. Det var en rosa Nokia 6700. Den finnes også i svart og i crom farge ellerno sånn.

  charlotte mob

  Likte mobilen utrolig god utseende messig også har den også et bra kamera. Jeg fant ut at den hadde en del ulike spill også. Og gjett hva den hadde???? MONOPOL :) Herlig.

  Også fulgte den rosa/ svarte mobiltråden der med og en mobiltaske med på kjøpet.
  025

  Jeg er veldig flink til å ødelegge mobilen, men denne må jeg bare klare å la vær å miste for masse i bakken eller la vær å ha i badekaret. Tror jeg har mistet 2 mobiler og en hustelefon i badekaret. Aplaus :P
  040

  Q: Åssen mobil har du??+

  Q: Hva syntes du om min nye mobil?? • 0

  God morgen alle sammen


  GüNAYDIN ( God morgen på Tyrkisk) Om jeg har skrevet det rett da.

  1109 019

  I dag er det søndag ja, og jeg er vanligvis ikke så veldig glad i Søndager. De går så ufattelig sakte og ikke alltid like lett å finne på noe. Men det var ialefall utrolig herlig å våkne opp i dag med gutten min som lå å holdt rundt meg.

  I dag så har vi ingen egentlige planer, eller vi tenkte å ut å gå en tur da. Så blir det nok å se en film ellerno.

  Ha en fin Søndag.


  NOEN SOM HAR EN GOD KOMEDIE Å ANNBEFALE????????
 • 3

  Dagens middags-tips

  Jeg og Kjærsten min har laget middag og vi laget:


  Kjøttpølser med Poteter og nydelig sennepsaus.

  Dette brukte jeg:

  First Price kjøttpølser uten skinn
  Poteter

  saus:
  Rømme
  Grøv Sennep
  Salt
  Pepper
  Sitronsaft

  Tilbebør:
  Gulerøtter (stekt i panne)

  hjemme igjen 019

  1.Først kuttet jeg opp poteter i skiver og la de i en ildfast form sammen med olje,grillkrydder,salt og pepper. Puttet det i ovnen, tas ut etter ca 15 min potetene er fine og gyldne i fargen.

  2. Laget sennepssausen ved hjelp av et beger lettrømme, 4 ss grøv sennep, 2ts med sitronsaft og litt salt og pepper etter smak.

  3.Kutt opp kjøttpølsene i 2 eller i 4 strimler og stek de i en stekepanne.

  4. Kutt så opp gulerøtter og stek disse lett i en stekepanne, så de får en gyllen min farge.


  Ps: man trenger ikke bruke hele rømmeboksen, men denne sausen er god også på brødskiven eller i bunnene av et rundstykke sammen med winerpølse.

   OG NYT ET HERLIG MÅLTID MED EN LITT ANNERLEDES SMAK.
 • 0

  Gutten min kom hjem fra jobb med en overaskelse

  Når gutten min kom hjem fikk jeg som vanlig klem og kyss. Også måtte jeg syte litt over at den ene neglen min var knekkt da. Også det første Mads sa var: Dakar deg, gjør det vondt. Jeg bare neida. Også sa han: Men om det hjelper så har jeg en overaskelse til deg som plaster på såret:) Også gikk han ut i gangen og hentet noe. Mens jeg lurte på hva det kunne være. Også fikk jeg nemlig en blomsterbukett, rett og slett fordi han syns jeg hadde fortjent det. Enda jeg fikk jo blomster for bare 3 dager siden. Søte gutten min:)

  021

  hnefoss 276  Utrolig koselig med blomster også kan man pynte opp i leiligheten:)

  Men nå skl jeg å gutten min slappe av og kanskje lage litt mat snart. Også blir det vel å dra på kino som vi har planlagt:)
 • 0

  Nye Negler i Tyrkia

  hjemme igjen 004

  masse bilder tyrkia 386

  Før jeg dro hjem fra Tyrkia etter 5 Mnd hadde jeg lyst å sette på negler rett før jeg dro hjem. Kun gjort det en gang før men likte det veldig godt :) Så da tenkte jeg å prøve der nede. Det kostet egentlig 100 Tyrkiske Lire men jeg fikk guide pris for 60 lire. 1 lire er ca 4 eller 4,5 NOK. 2 timer tok det å sette på tipper med Gele, men jeg ble ialefall veldig glad for resultatet.

  Men vet du hva. I sta så snubla jeg i en koffort, bra gjort. Og den ene tippen knakk :S:S Det er jo skikkelig kjipt.
 • 0

  God Morgen

  hjemme igjen 001

  Deilig å sove litt lenge altså. Jeg har jo kommet hjem fra Jobb i Tyrkia for 3 dager siden og ikke fått meg noe jobb i Hønefoss enda. Men har søkt på en og tenkte å levere ut litt flere cv`er.  Det smaker så utrolig godt med det Norske pålegget igjen altså. På bildet ser du speltbrød, 2 skiver med kalkunfalukorv, baguettesalat m curry og syltagurk og en skive med ovnsbakt leverpostei med majo og syltagurk. Nam Nam. Vil bare fortelle at den frokosten vi som jobbet på hotellet fikk var hver dag den samme. Det var Cornflakes, sjokokuler, fetaost og tørre tomater og agurker. Så da kan dere bare tenke dere at man blir lei.

  Også for de som ikke viste det så er det den store kinodagen i dag. Så halvpris på alle filmer:) Så jeg og Mads skal på kino i dag. Bare bestemme om vi skal til Hønefoss, Drammen eller Oslo på kino.


  Men uansett alle sammen. Ha en super dag:)
 • 0

  Hjemme etter 5 mnd i Tyrkia

                                                                    masse bilder tyrkia 243

  Nå har det ikke blitt blogging på en stund. Siden blogg.no var sperret nede i Tyrkia.Men nå er jeg tilbake fra Tyrkia etter nesten 5 Måneder som jeg har vært der nede å Jobbet. Det har vært superspennende og en super erfaring. Jeg likte landet Tyrkia veldig godt og de herlige tempraturene. Supert å bare kunne gå ned på¨stranden å bade og sole seg når man har fri 2 ganger i uken. Den tyrkiske kulturen er jo veldig annerledes enn den vi er vant til. Så det syntes jeg til tider har vært veldig uvant. Det blir liksom ikke det samme å være på ferie der som det å jobbe der. Det var ialefall helt fantastisk å komme hjem til Norge igjen, Selv om det snødde masse.

  masse bilder tyrkia 420

  masse bilder tyrkia 422  Når jeg kom på gardermoen sto mamma og min kjærste Mads å ventet på meg. Mads sto med roser og en bamse til meg. Det var bare så fantastisk å se han igjen og mamma da selvfølgelig. Også var det så herlig å kjenne den friske kalde luften i Norge å. Selv om jeg fryser rævva av meg her hjemme.

  Nå driver jeg å lager en liste over ting jeg har savnet når jeg har vært borte fra Norge:)

  Ha en fin dag:)

 • Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg

  bilde  hits