Charlottes verden- Forlovet og Lykkelig - Blogger om sminke, hudpleie, mote og kosthold
Hjem Add Om meg Kontakt

11

Charlottes kyllingform med smak av pesto (Lavkarbo)

For å lage denne retten trenger du:

 • 1/2 rød paprika
 • 1 hel finhakket chili
 • 3 fedd finhakket hvitløk
 • 1/2 løk
 • litt brokkoli
 • litt blomkål
 • Litt tyrkisk grønn paprika (eller norsk grønn paprika)
 • 1/2 boks creme fraiche
 • 2 dl fløte
 • 3 ts pesto
 • salt og pepper
 • Smør til steking

 1. Kutt opp kyllingen og stek den i panna med salt og pepper. Tilsett pesto mot slutten og sett kyllingen til side.
 2. Kutt så opp alle grønnsakene. Legg alle grønnsakene i en form, untatt hvitløk og chili.
 3. Legg så kyllingen i formen over grønnsakene og tilsett hvitløk og chili.
 4. Tilsett en halv boks med creme fraiche og 2 dl fløte i formen.
 5. Stekes på 200 grader i 20-25 minutter.
Nytes sammen med litt godt sitronvann :)

Utrolig godt :)

 • 5

  Typiske lavkarbo innkjøp

  I dag har vi vært på Ikea en tur og handlet en del nye ting til huset. Heldigvis kun kjøkkenbord og stoler som skal skrues sammen. 

  Etter vi var på Ikea dro vi innom en Tyrkerbutikk i Drammen, eller jeg tror ialefall det er Tyrkere som driver den. Ettersom de sa hei på Tyrkisk. Hei på Tyrkisk = Merhaba ;) I butikken der har de alltid så mye spennede å velge mellom, spesielt når det gjelder grønnsaker. Og noe er også billigere.

  Brokkoli,blomkål,avokado, pickles, inefær,rød paprika, grønn tyrkisk paprika.  Majones,kyllingfilet og creme fraiche er kjøpt på kiwi. 2pk med avokado koster 6 kr i tyrkerbutikken, mens på kiwi koster det ca 10 kr for 1stk.

  Dette er et typisk lavkarboinnkjøp bestående av masse grønnsaker, proteiner og fett. Lavkarbo trenger absolutt ikke bestå av kun egg og bacon;) Et lavkarbo kosthold består av sunn og næringsrik mat, helst laget fra bunnen av.

 • 1

  Omtale: Tyrkisk Peber Volcano

  Forige helg fikk jeg Tyrkisk Peber Volcano gratis i posten fra Like`n share. Og her kommer min mening om den.


  Forige lørdag fikk jeg testet disse, med god hjelp fra 4 andre godtemomser. Så posen ble fort tom.

  Som dere ser finnes det to typer myk lakris oppi posen. En sterk type som er formet som en pyramide og en søtere lakris som er formet som en kjegle. Selv likte jeg best de sterke pyramideformede. Hvor det var et slags fyll innvendig.   Om du biter av toppen og suger ut fyllet kan du kjenne det brenner på tungen, men spiser du de hele blir de mildere. Jeg elsker lakris og syntes disse var gode, men etter min mening kan de ikke slå originalen. For original tyrkisk peber/pepper er sykt god.

  Karakter: 4+

  Ønsker du å få Tyrkisk peber Volcano hjem i posten gratis? Isåfall kan du gjøre som meg, melde deg inn HER. Helt gratis.

 • 12

  Det begynner å se ut som et hjem

  Nå begynner det å se ut som et hjem her, eller nesten ialefall. Vi har pakket ut av pappesker i hele dag. Sov helt til klokken 10 i dag og det var utrolig godt. Jeg sov så  godt.

  Koselig å kunne pynte opp i sitt eget hjem. Nå merker jeg skikkelig at vi kommer til å trives, det begynner å bli hjemmekoselig her nå.

  Her er bare noen av pappeskene som er pakket ut av, banankasser er utrolig kjekke ved flytting.

  Her kommer en liten smakebit av de delene av huset som begynner å bli ferdig innredet.  Loverammen skal vi selfølgelig ha et bilde av oss selv inni.  Så nå er det bare å dykke ned i pappeskene igjen og etterpå blir det en velfortjent hyggekveld med gutten min.

  Håper dere også syntes det begynner å bli litt koselig ialefall :)

 • 3

  Dagens måltider (Lavkarbo)

  Nå kan man endelig begynne å fokusere skikkelig på kostholdet igjen. Flyttingen har som jeg har skrevet tidligere ført til at jeg har spist veldig feil mat. Det er enkelt å dytte på med usunn mat bare som fyllstoff for magen. Det skal blir herlig å slippe trøkke i seg all mulig drittmat man kommer over. I dag er både jeg og Mads tilbake på vårt normale kosthold igjen, nemmelig lavkarbo.

  Vi hadde ingen stekepanner som fungerte på induksjonsplater, så dermed ble det å improvisere. Jeg måtte steke egg og bacon i en wokpanne. Det er skjelden vi spiser egg og bacon til frokost, men det er jommen godt. 2 egg og litt bacon ble dagens frokost.  Dagens lunsj ble slik:


  En lavkarbovennlig suppe som mormor har laget til oss(vi fikk med en hel isboks med denne) Og fiberrik knekkebrød med smøreost av typen kryder.

  Middag har vi ikke rukket å spise, og aner ikke hva vi skal spise. Noe lavkarbovennlig blir det ialefall.

   

 • 4

  Oppdatering

  Nå er jeg rett og slett dødssliiiiiten. Startet dagen kl 07:30 og har enda ikke kommet meg i seng (00:55).

  Nesten så jeg sovner i skrivende stund.

  Det har vørt mye som skulle ordnes her i huset og i den gamle leiligheten. I tilegg har jeg vært på et koselig jobbintervju på et reisebyrå:) Rett etter intervjuet dro vi til Hønefoss for å vaske ned resten av gamle leiligheten. Godt å endelig være ferdig med vaskingen, men her hjemme er vi langt ifra ferdige. Her ligger fortsatt masse nedpakket i banankasser. Kaos ;)

  I morgen er det selvfølgelig det nye huset sin tur:) Da blir det utpakking av banankasser. Wohoooooo, cant wait.

  Ps: nå har vi fått nett også. Ett bra høydepunkt.

 • 6

  Julebordantrekk flytting

  I går var vi ute på julebord. Det var en utrolig koselig kveld. I dag har vi flyttet ut alt fra leiligheten i Hønefoss. Og i natt blir det første natten i vårt nye hjem i Drammen :) det blir rart og spennende på en gang. Vi har vasket ut litt i dag, og resten tar vi i morgen.

  Slenger med noen bilder fra gårsdagen. Bildene er tatt med mobilen og absolutt ikke av beste kvalitet.

  Også et bilde av den flotte gutten min. Sussepå <3 <3

  Vi har ikke fått nett på det nye stedet enda, men det kommer nok en av de nærmeste dagene :)

  Ha en fin ny uke alle sammen :)

 • 17

  Overtagelse av huset

  I dag er dagen kommet, som vi har ventet på og gledet oss til. Vi har overtatt huset vårt. Vår første bolig som vi eier selv, ok litt banken sin også :P

  Vi var så travelt opptatt med å flytte inn ting i dag, så jeg glemte helt bort å ta bilder inni. Men det blir masse bilder fremmover, det lover jeg. I morgen er det julebord i Hønefoss, så sengen og det siste her blir flyttet søndag.  Blir vemodig å sove i det nye huset til søndag, men også veldig spennende. Jeg tror ikke vi har internet allerede søndagen, men mobilblogging fungerer jo også fint.


  Jeg har så lyst til å pynte denne busken med julelys.

   

  Ønsker alle dere fantastiske mennesker en superduper helg (kanskje det kommer julebordantrekkbilde i morgen). Jeg må bare si tusentakk for alle de fantastisk fine kommentarene dere la igjen i går og i dag. Dere er søte og fantastiske mennesker <3 <3 Love you all.

 • 37

  FØR og ETTER -16,5 kg

  Det går litt trått her nå med vektnedgang. Vi er rett og slett ikke så flinke til å kjøre 100% på kostholdet nå som det flytting hele tiden. Men ganske så flinke er vi, men ganske hjelper tydligvis ikke på denne kroppen. Så jeg kan si jeg gleder meg til å få alt på stell igjen. Og ikke minst  få igjen mer av matinspirasjonen.

  Men når jeg sitter å ser på bilder fra Jul i fjor , så bør jeg klart være fornøyd. Det har tatt lang tid å legge på seg, og da må jeg regne med at det også tar lang tid å få det av seg igjen.

  Jeg har jommen meg fått hals gitt....


  Og svart skal jo egentlig være slankende.Bildet til høyre er tatt med mobil og null sminke, men det får gå.


  Den rosa kjolen skal jeg ha på julebordet, sammen med noen lekre sølvsko <3 Rosa kjolen finner du HER

 • 8

  Bergen kake

  Som jeg skrev i går var det siste dagen for Mads på jobben sin i går natt. Og se hva han fikk av guttene på jobben. Så søtt.

  Han er jo bergenser, så det er en litt intern greie. Alle på jobben kaller han som regel bare for Bergen.

  Flott kake. Regner ikke med gutta har bakt den vel ;) Eller??

 • 5

  Giveaway hos KinSin

  På bloggen til Kine finner du nå en koselig giveaway. Du trenger ikke ha blogg for å vinne. Trykk på bildene under for å komme til konkurransen.

  Du kan vinne lys, smykke og forundringspakke.

  Lyset var nydelig, og det kjedet er virkelig noe jeg drømmer om. Jeg hadde nemmelig et ganske likt et, med det er sporløst forsvunnet.

  Lykke til for alle som ønsker å delta :)

   

  Lchfmartine har også konkurranse på bloggen sin nå. Der kan du vinne goodiebag .

 • 20

  Kakebaker Mads

  Når en kakebaker baker............ Nananananana

  I dag er det siste dagen til min kjære Mads på jobben sin. Han har jobbet der siden 2005, men nå skal slemme meg dra han med meg til Drammen. Som da er min hjemby. Han har vært på besøk på sin nye jobb og sa han kom til å stortrives dere også. Heldigvis, for da slipper jeg få så dårlig samvittighet ;)

  Meeeeen, over til overskriften. Mads kom hjem i går og sa han tenkte å bake en kake i dag. Siden det var siste dagen på jobben. Vi begge er veldig glad i en kake som heter barnas beste, oppskriften finner du HER (PS: den er absolutt ikke lavkarbo)
  Det er lov å søle litt

  Med lukten av kake i hele huset er det vel ikke til å ungå å si at man blir småfristet. Så da gjorde jeg nemmelig en veldig smart ting. Jeg regnet ut næringsinnholdet i kaken, og etter å ha tatt en titt på karboinnholdet så ble jeg ikke lenger fristet.  Så nå kan gutta på jobben til Mads kose seg med kake.

  Ikke dett av stolen når jeg publiserer næringsinnholdet. Dette er garantert den største karbobomben som finnes på min blogg. Og en skikkelig kaloribombe, men godt det er det:

  På hele kaka:

  Energi/kalorier: 6245

  Karbohydrat: 924.46g

  Fett:243.85

  Jeg stjal ikke engang en smakebit :P hehe. Ønsker Mads en koselig siste dag på jobben.

 • 10

  Hjemmelaget smør, veldig enkelt

  Som jeg skrev i går er vi nå også tomme for gode smør i Hønefoss (ialefall der jeg har sjekket). Bremykt er tomt, tine meierismør er tomt og kvitseidsmør er tomt.

  Men fortvil ikke, du kan nemmelig lage ditt eget supergode smør. Det er så enkelt at en 5åring kunne klart det. Og smaken er nydelig.

  Du trenger kun 3 ingredienser:


  5 dl Kremfløte, 3 ss seterrømme og 3,5-4 ts salt.

  1. Bruk enten kjøkkenmaskin eller håndmikser. Da dette tar kortest tid og er enklest. Start med å helle alle de 3 ingrediensene oppi en bolle. Og start med piskingen.  
  2. Først blir det hele til en tynn og luftig krem. 
  3. Derreter blir den gulere i fargen, tykkere krem og mindre masse.  
  4. Og siste steg i vispeprosessen er at det dannes kjærnemelk og smøret klomper seg til små biter. Da skal du stoppe å vispe. Bruk så en slikkepott til å samle alt smørret sammen til en stor klump. Kjernemelken heller du i ett glass og kan taes vare på (da den kan brukes i andre oppskrifter)  
   Her ser dere smøret med kjernemelk i bollen. Kjernemelken fjernes.
  5. Vask hendene dine godt.Fyll så opp bollen med kaldt vann og press ut det du klarer av kjernemelk. Ved å trykke på hver av sidene på den runde smørballen. Skift vann 2 ganger. 


  6. Nå kan du forme smøret som du vil og det er klart for bruk. Oppebevares i kjøleskap.

      

      


  LYKKE TIL :)

 • 8

  Takk for deeeeeet

  Det er tydligvis ikke mye som skal til for et morsomt høydepunkt på dagen når man flytter. Det er kjedelig å flytte, men snart er vi ferdige. Når man flytter er det genialt å hente bananesker hos matvarebutikkene. De er smarte til flytting, rett og slett. I dag fikk jeg meg en artig opplevelse da jeg skulle fjerne plasten i pappesken, det lå nemmelig en banan der. Ensom og forlatt. De hadde glemt den stakkaren igjen i pappesken.

   

  Jeg skal passe på deg jeg bananen. Se så pen du er, du er ikke brun engang. Bare gul og fin. Søte bananen.

  Neida, det har ikke rabla helt for meg. Bare et gøyalt høydepunkt på en dag med pakking. Nå skal vi straks ned med ett flyttelass til Drammen, godt med alt som er gjort.

 • 15

  Dagens dream outfit

  Dagens dream outfit made by me
  dream outfit


  //Cape- frenchtrotters.fr//Cardigan-hm.com// Skinny jeans-theoutnet.com// Singlet-generalpants.com.au
  //Ring-dorothyperkins.com//sko-endless.com//

 • 17

  Tomt for smør også i Hønefoss

  I forige uke skrev jeg at det fortsatt var en del smør igjen i butikkhyllene, men nå begynner det å bli tomt her også gitt. Mads var på smørjakt i sta og fikk da tak i 2 smørpakker fra tine, de litt små typene.

  Det er ikke bare tine smør som er tomt, også bremykt. Så etterpå skal jeg prøve og lage smør.

  Tomt for ekte smør i butikkene der du bor?

 • 4

  flere som kunne tenkt seg denne?

  Denne hadde absolutt ikke vært dum å få prøve

   

  braunvinn
 • Stikkord:
  6

  NOT my style OUTFIT

  Kanskje jeg skal starte en ny bloggtrend. Med outfitinnlegg som heter "NOT MY STYLE". Good idea

  I dag tenkte jeg å ta en ny vri på dagens dream outfit. Jeg tenkte nemmelig det ville være gøy å sette sammen ett antrekk som absolutt ikke er min stil. Du kommer aldri til å se meg i et slikt antrekk:) Det er rett og slett bare ikke min stil.

   

  NOT MY STYLE
   Sikkert fler som liker en slik stil, så absolutt ikke meningen å disse noen :) Men både dere og jeg ser at dette er absolutt ikke en stil for meg.

   

  Utrolig hva man finner på når man kjeder seg gitt. "This outfit is so not mye style ;)"

  Skal jeg ha fler  "NOT MY STYLE" innlegg??
 • 9

  Lavkarbomat på farten

  Tenker du ofte på hva slags mat du skal spise om du er på farten?  Her er noen enkle og gode på farten matbiter som jeg selv pleier å spise.  1. Avokado, om du kjøper den på en butikk som selger varmmat så har de gjerne en plastkniv du kan ta med deg.
  2. Kjøp en boks makrell i tomat og en tube med ekte majones. Og spis med en gaffel.
  3. En god neve med nøtter. Et perfekt lite mellommåltid. Nøtter er sunt og det hjelper for å holde deg mett.
  4. Smøreost på tube er genialt. Spis den enten som den er, eller om du har med deg hjemmelaget knekkebrød. Ellers får du kjøpt fiberrik knekkebrød på butikken ( minst karbohydrater i disse)
  5. Kjøp gjerne litt ferdig oppskåret spekemat og ta gjerne å dypp i litt rømme om du ønsker det.

   

  Har du noe godt, enkelt og lavkarbovennlig som du pleier å spise om du er på farten??

 • 9

  Jentehelg med mamma

  Er i Drammen med mamma i helgen. Kjempekoselig med en mor og datter helg.

  Var å kikket på vårt nye hus i dag. De som eier nå har flyttet ut alt sammen og det er kun vaskingen som gjenstår for dems del. Vi tittet kun inn vinduet i dag,ettersom de har flyttet ut.Så til fredag overtar vi huset. Jeg gleder meg så utrolig masse.

  Nå har vi besøk av tante og skal kose oss med reker i kveld. Og senere blir det en liten tur på kino for å se filmen Tower Heist.

  Reker med osteskiver med jalapenosmak stekt i mikroen.  Ønsker dere alle en fantastisk helg videre <3

 • 21

  Antrekk til julebordet

  Julebordet er ikke før neste helg, meg kjekt å ha klærne klart ;)

   

  Da tror jeg at jeg har bestemt meg for hva jeg skal ha på til julebordet. Det blir den rosa kjole, noen sølvsko fra Eurosko og en partyveske fra CMYK  Skoene fra Eurosko er omtrent som de på bildet. De var rålekre på. Så jeg holdt de av til mandag.

  Skoene er fra Eurosko

  Vesken er fra Cmyk

  og kjolen (479kr) er herifra (link)

   

  Hva tror du om denne vesken og disse skoene til kjolen??

 • 7

  Ovnsbakt laks med mye smaker

  Og retten er selvfølgelig lavakarbovennlig.  Ovnsbakt laks i folie med mye gode smaker.

  Du trenger:

  • Ønsket mende med laksefilet uten skinn og bein. (Laget 2 til meg selv, men holdt med 1-1,5)
  • en klatt med smør
  • 1 fedd hvitløk
  • 1/2 liten charlottløk
  • 1 tynn skive sitron
  • Krydder: Salt, pepper, cayennepepper

  Serveres med rømme og agurksalat.

  Agurksalat:

  • agurk
  • eddik
  • vann
  • salt
  • pepper
  • Tagatesse/sukrin eller annen søtning

  Start med å lage agurksalaten klar, den er best når den har fått stå litt i kjøleskap. Bruk en ostehøvel til å høvle agurkskiver. La bitene ligge i salt i 5 minutter. Tilsett så vann og eddikk i bollen med agurken. Du trenger 1ss eddik pr dl med vann. Tilsett så litt pepper og ønsker søtning.

  1. Kutt opp hvitløk og charlottløk og bland sammen. Dette fordeles over laksefilettene sammen med litt smør, hakket sitron (1 skive delt opp i ca 6-8 biter) og krydres med krydderet.  

   2. Stekes i ovnen på 200 grader i 15 minutter

                3. Serveres med agurksalat og gjerne grønnsaker om du ønsker det.


  God fisk med mye smaker. Noen urter hadde heller ikke vært dumt til.

   

  Velbekomme :)

 • 6

  Fikk skjerf og vin av en alkoholiker

  Det er jommen ikke hver dag man får seg et helt nytt skjerf og en hel flaske vin fra en alkoholiker. Jeg og ei venninde av meg fra Hønefoss var i byen for å titte på sko til julebordet. Og utenfor en baker i sentrum satt det er søt eldre mann med langt grått hår og ganske så langt grått skjegg. Han så ut til å være en snill og hyggelig mann, og enda snillere var han. Det viste seg at han hadde kjent faren til venninde mi, så vi gikk å sa hei.

  Etter 5 minutter dro han oss med inn på nabobutikken, en klesbutikk. Og der tok han opp 2 skjerf som lå i halvpris kurven. Han gikk så inn og betalte for skjerfene og ga ett til hver av oss. 2 flotte skjerf. Han spurte senere om vi kunne kjøre han til en kamerat av han for 200 kr. Vi skulle den samme veien og sa vi absolutt ikke trengte noen ting. Så skulle vi plukke han opp utenfor polet i hønefoss 5 minutter senere. Da hadde han jommen meg kjøpt en flaske vin som takk.  For en godhjertet og snill mann :) Vinen skal vi dele neste helg før julebordet.


  Paul Masson rødvin og skjerfet.

  Skjerfet jeg fikk(førpris:179, nå 89) og oversized genser fra Bikbok(kjøpt for 2 mnd siden)

  Sitter her med ett smil om munnen og er overlykkelig over mitt nye skjerf. Man kan jo nesten ikke takke nei heller. Det var virkelig en fantastisk mann vi møtte på og jeg unner han alt godt. Så får vi håpe og tro på karma. Så det kan skje noe stort og bra for en snill og søt mann som han.

  Ps: han hadde tilogmed like sko som meg. Tøfft.

  Tusen takk for vin og helt nytt skjerf snille mannen.

 • 11

  Vil du teste den nye Tyrkisk Pepper Volcano?

  Som jeg skrev her om dagen har jeg meldt meg inn gratis på en side som heter Like`nShare

  Du får der muligheten til å teste store nyheter før mange andre.  Man får grtis vareprøver mot at man deler sine personlige meninger om produktet i sosiale medier.  Som f.eks facebook,twitter eller blogg.

  Du bestemmer selv om du vil teste produktet du får tilbud om eller ikke. Enkelt ved å godta eller ikke godta tilbudene du får. Selv meldte jeg meg inn for 1-2 uker siden og fikk nå mitt første tilbud om å teste den nye Tyrkisk pepperen, Volcano. Og nei, den er desverre ikke lavkarbo ;) Så det får bli lørdagskos.

  Om du har lyst til å teste Tyrkisk pepper Volcano eller andre produkter så melder du deg på gratis HER

  Har du smakt den?

 • 42

  Pakke i posten. 2 lekre kjoler

  I dag fikk jeg kjolene i Posten. Det tar heldigvis ikke lang tid å få varer fra Nelly, så jeg fikk kjolene i god tid før julebordet. Tok noen få dager. De har fortsatt tilbudet "handle nå, og betal i februar"

  Her er innkjøpene mine fra Nelly:


  Rosa kjole, stroppeløs bh og en rød kjole (Ser annerledes ut på bildene enn i virkeligheten) mer rød i virkeligheten.

  Kameraet mitt var det null strøm på, men dere kan få en smugtitt fra mobilkameraet. slik var altså kjolene på meg.


  Ikke bry dere om skoene og heller ikke lyset som kom i veien ;) Denne kjolen er i Strl M.


  Denne kjolen valgte jeg å ta i strl L, og det var smart valg :)

  Jeg er strålende fornøyd og kan absolutt anbefale disse kjolene. Behagelige å gå med, fin pris og i tilegg fikk jeg gratis frakt. Siden varene tilsammen kom på over 600 kr. Den rosa kjolen blir til julebordet tror jeg, den røde til julaften og den rosa til nyttårsaften muligens. Strålende fornøyd med innkjøpene. Begge kjolene er kjøpt HER

  Kom gjerne med forslag til sko jeg kan bruke til. Farge og eventuelt link til noen fine :)

  Hva syntes dere om de nye kjolene jeg har kjøpt??

  Hvilken likte du best??

   

 • 5

  Drømmeantrekk for fest

  Jeg har satt sammen ett lekkert partyantrekk. Drømme <3
  Party Outfit

   

   

  Skoene koster 17 000, så litt i dyreste laget for min del, de bør være ekstremt gode.
  Hva syntes dere om festantrekket??
 • 13

  Tomt for smør, hvorfor?

  Det er greit å ha noen å skylde på når det kommer til smørmangel og lignende. I det siste har mange aviser lagt skylden over på "lavkarbofenomenet" som de så fint kaller det. I Norge er det nemmelig oppstått kaos når flere butikker er tomme for ekte og naturlig smør i butikkhyllene.  Jeg tror ikke folk med et lavkarbo kosthold hadde klart å stå for all denne smørspisingen alene desverre.Noen sier de har for få kuer til å produsere nok i år.

   

  I butikken vi handler er det heldivis ikke tomt enda.
  Det jeg syntes der positivt med smørmangelen er at fler og fler nå ha fått øynene opp for naturlig fremstilte varer. Vi har jo både smør og margarin. Smør er den ekte fete og naturlig typen, mens margarin er lettsmørene. Margarin er kjemisk fremstil og dermed veldig unaturlig.  Før ble vi fortalt at det mettede fettet var farlig for oss, men det har nå kommet frem at de tok feil om dette. Jeg syntes det er en positiv fremgang at vi ikke trenger være så alt for redde for fett, så lenge det er naturlig.

  Som dere ser under er margarinen industrilt fremstil og ikke naturlig. Kanskje er det derfor fler kjøper smør nå?
  Mange er litt usikre på hva som er margarin og hva som er smør. Det er lett å blande de to kategoriene, her er en enkel oversikt:


  Eksempler på det som er margarin på venstre side og ekte smør på høyre siden.

   

  Og hvis det er smørmangel der du bor kan du enkelt lage nydelig smør hjemme om du har fløte, rømme og salt. Det tar ca 10 minutter. Jeg tenker å prøve ut dette selv, og kanskje kommer det oppskrift og fremgangsmåte.

  Er det tomt for ekte smør der du bor?

  Hvorfor tror dere fler kjøper smør fremfor margarin nå??

  • Baking til jul?
  • Fordi smør er bedre og naturlig for kroppen vår?
  • Fordi smør smaker bedre?
  • Fordi alle på lavkarbo kjøper alt alene?
  • Eller annet

   

 • 12

  Tupperwareparty innkjøp

  I dag har jeg vært på Tupperwareparty. Rett og slett for å se om vi fant noe til vår nye bolig.

  Vi endte opp med dette:


  Knivsett med beskyttelsesetui i matchende farger


  Drikkeflaske, hvor man kan skru av bunnen. Den er utrolig kjekk å putte nøtter oppi f.eks. Så kan man knaske om man er litt småsulten. Tupperwaredamen trodde hun hadde en stor en i rosa igjen, hvis ikke blir det gulfarge isteden.


  Juletilbud med silikonform, Mikroboks (fin å smelte sjokoladen i ,vannbad), Sånn hakke og vispeting (til å male nøtter/frø og piske krem) og sist men ikke minst ett oppskrifthefte. Oppskriftene er nok ikke lavkarbovennlige, men det går nok ann å endre litt på de.

  Gleder meg til å sette igang å lage forskjellige sjokolader til jul . Det blir spennende.

  Gøy med tupperwareparty, så lenge man er flink å kjøpe ting man kun har brukt for :)

  Hva syntes dere om innkjøpene?

 • 15

  Kylling med hjemmelaget saus (Lavkarbo)

  Nå kan du lage din egen kyllingsaus med mange gode smaker.

  Du trenger:

  • Purre, vårløk eller charlottløk
  • Ett fedd hvitløk
  • Litt paprika
  • 1 ss meierismør
  • 1,5 dl fløte
  • salt, pepper og eventuelt litt cayennepepper/chilikrydder
  • 2dl vann
  • 1/2 ts jbk (kan sløyfes)
  • En håndfull med reven gulost
  • Kyllingfilet med ønsket krydder, deles i 2
  • Grønnsaker som tilbehør.
  • Eventuelt ett egg for å gjøre sausen tykkere

   

  1. Start med å kutte opp hvitløk,paprika og purre/vårløk/charlottløk. Gjerne enda finere enn jeg har gjort.  2. Smelt smøret i en kjele og tilsett det finhakkede.

     3. La dette surre i pannen i ca 1 min og tilsett så 1/2 ts jbk mel(kan sløyfes)

  4. Spe så på med kremfløte og vann. Smak til med salt og pepper.

  5. La dette småputre og tilsett så osten. Ønsker du en tykkere saus tilsett ett egg eller to.
  Håper det smaker :)

 • 6

  Dagens frokost/lunsj (LAVKARBO)

  Hjemmelaget knekkebrød med godt pålegg på

  Lurer du noen ganger på hva du skal bruke eggehviten på? Om du i en oppskrift kun trenger eggeplumme. Vel, denne gangen bruke jeg 2 stk eggehviter i knekkebrødrøren min. Dette gjorde knekkebrødene mer crispy og at de ikke knakk så lett. Så test det gjerne ut :)

  Knekkebrødoppskriften finner du HER

   

  Nå har jeg akkurat meldt meg inn på side. Det er en side hvor man kan få teste nye produkter før alle andre. I alle mulige kategorier som man selv ønsker. Så skal man dele sine erfaringen på sosiale medier. Dere kan lese mer om det HER. Helt gratis, og man kan selv velge om man vil teste produktet man får forespørsel om. Likenshare heter siden. Gleder meg til å kunne få teste ut noe.

 • 11

  Koser seg med sushi

  Nå er jeg i Drammen. Har vært på møte angående ny jobb i dag. Og ettersom jeg er skrubbsulten stoppet jeg for å kjøpe meg litt sushi.

  Det var absolutt ikke feil med sushi til middag. Ble så ekstremt fristet når jeg gikk forbi;) får trøste meg med at det er lavere GI på sushiris. Hehe.

  Namnam

 • 11

  På toppen av ønskelisten

  Høyest på ønskelisten for tiden står blant annet dette:

  • Blender/smoothiemaskin ( vår forige er ødelagt)
  • Rosa kjøkkenboller
  • Fristende lavkarbo boken
  • Lyseblå nikejakke (tror jeg må ta meg en Tyrkiatur igjen snart, den andre nikejakken min er derifra)
  • Rosa Kitchenaid( denne skal jeg spare penger til, så søøøøt)
  • Muffinsstativ
  • Øyneskygge palett
  • Strykejern, jeg har merkelig nok aldri eid ett eget strykejern (bodd borte grunnet skole siden jeg var 15 år)
  • 2 Helt flate eller flate med litt kant opp(sushifat). Disse er fra Kitchn med 3 skåler.
  • Høyt kjedestativ med sommerfugl 

   

  Noen som har noe av det samme på toppen av sin ønskeliste?

 • 8

  Drammenstur, farsdag +antrekk

  I dag har vi vært i Drammen på middag. Og ettersom det er farsdag fikk pappa en liten gave fra meg. Jeg laget nemmelig et gavekort på arbeid utvendig/innvendig husarbeid. Som han kunne bruke når han måtte ønske i 3,5 timer.

  Først ble han litt forfjamset over at han kun fikk et papir og ingen gave, men så skjønte han etterhvert at det er jo mye mer praktisk med en slik gave igrunn. Ialefall når man har det meste. Og etter min mening er ikke farsdag akkurat noe store greier.  Det skal holde med en liten oppmerksomhet :)

  Og her er noen flere bilder. Både med og uten lue :P Begynner å bli kaldt på øra gitt.  Buksen og genseren er nye innkjøp. Kjøpte de på Bikbok på torsdag, når de hadde 50% på ordinære varer.

   

  Hva har dere gjort på farsdagen??

 • 3

  Hva skal Mads blogge om??

  Jeg må bare igjen få beklage at det ikke kommer ut så mye innlegg nå om dagen som det gjorde tidligere. Det har seg nemmelig slik at vi ikke er så veldig mye her hjemme for tiden. Det er enda 2 uker til vi tar over vårt nye hjem, men vi har flyttet masse av tingene våre ned til Drammen. I går flyttet vi et helt tilbehengerlass med tunge og store ting ned til Drammen. Så nå er det kun det viktiste som står igjen i leiligheten her. Tv, sofa, kjøl/frys,komfyr, vaskmaskin, seng og data. Og selvfølgelig noen plagg med klær. 


  Det er ikke det letteste stedet å få inspirasjon nå. Lite og tomt :P Jeg vil bare takke for alle de fine forslagene jeg fikk inn på hva jeg kunne blogge om fremmover. Og jeg lovet å ta ibruk tipsene fra dere om en liten stund. Jeg fikk en kommentar i går om at jeg bare satte sammen antrekk og la ut ting jeg hadde fått sponset for tiden, om det stemmer så beklager jeg det. Jeg prøver bare å gjøre litt for å få til noen innlegg og jeg vet jo mange liker å lese om slikt, men selvsagt ikke alle. Så for de som ikke liker å lese om mote og skjønnhet kom gjerne med forslag til hva dere vil ha mer av fremmover.  Det kommer ialefall myyyyye mer matoppskrifter og slikt når vi får flyttet skikkelig inn (om ca 2 uker)


  Blir nok masse matlagning her :)

  Meeeeen, over til overskriften..

  Mads sa forresten til meg i går at han hadde lyst til å skrive en eller flere gjesteinnlegg her på bloggen min. Han har aldri skrevet på bloggen min før, så det hadde vært spennende.  Er det noe dere kunne tenkt dere Mads skulle skrive om? Kom gjerne med forslag til tema f.eks. Mads er da altså min forlovede, for de som var litt usikre.
  Hva kunne Mads skrevet blogginnlegg om på min blogg?? Gjerne flere ulike forslag :)

 • 7

  Vinn goodiebag fra MOROCCANOIL (til 40 bloggere)

  Om du har en aktiv blogg har du nå muligheten til å vinne en goodiebag i sammarbeid med blogg.no og MOROCCANOIL. Det skal deles ut hele 40 goodiebag til en verdi av 697 kr.

  cutrinsample
 • Stikkord:
  10

  Sponsorpakke i posten (spa)

  Her er månedens produkter som jeg motokk fra Yves rocher. Som jeg har skrevet tidligere er jeg valgt ut som produkttester for Yves Rocher og får månedtlig tilbud om å teste produkter fra dem.

  Så nå skal jeg virkelig kose meg med tacosalat etterfulgt av noen herlige spaprodukter som skal testes. Og jeg gleeeeeder meg. De lukter helt nydelig ialefall. Produktomtalen kommer når jeg har fått testet produktene skikkelig.


  Orientalsk dusjolje, peeling og pleiende arganbalsam  Dusjoljen finner du HER

  Peelingen finner du HER

  Pleiende arganbalsam for huden finner du HER

   

  Så lover jeg en omtale av alle produktene når jeg har fått testet de alle. Gleder meg til en hjemmekveld meg spa i dag. Jeg føler det trengs nå. Kanskje får jeg en herlig masasje av min kjære etterpå ;) Si gjerne ifra om du har prøvd noen av disse spa produktene fra Yves Rocher.

  Ha en herlig fredag alle sammen.


  Jeg får ikke penger for å skrive om produktene, men produktene er sponset :)

 • 13

  Antrekk til JULEBORD

  Er du på jakt etter det perfekte antrekke til julebordsessongen, eller er du kanskje på jak etter kjole til jul etter nyttårsaften?? Da bør du ta en titt på noen av disse kjolene under.

  De har så ekstremt mye fine kjoler til en bra pris inne på nettbutikken til Nelly
  En ting er ialefall sikkert, og det er at jeg trenger en ny kjole. Ettersom det meste jeg har av tøy er blitt for stort. Jeg skal på julebord i slutten av denne måneden og ender nok opp med en av disse kjolene. Likte alle sammen utrolig godt. Så det jeg må tenke på nå er hvilken jeg tror vil passe best til meg :)

  Kjolene finner dere HER(Link)

   

  Hos Nelly kan du handle nå, og betale i Februar. Det skal jeg gjøre nå. Fungerer veldig bra og enkelt.

   

  Var det noen av kjolene du likte spesielt godt??

 • 14

  Nye knotter til kommode

  I flere dager nå har jeg vært på knottejakt. Jeg har med det funnet ut at jeg vistnok var ganske kresen på knotter.

  Jeg har nemmelig en lutet kommode som er blitt malt hvit nå, og da trengte jeg noen fine knotter til. Etter å ha vært flere steder kom jeg over en interørbutikk i Stabelsgate i Hønefoss. De hadde enormt mange knotter. Tror det var over 50 forskjellige eller mer. Så der fant jeg mange fine.


  Her var 5 av de jeg likte aller best. Og etter en mms til Mads så falt det på knottene til venstre. 9 stk av den :) Hadde sikkert hver fint med 2 stk sommerfugl eller 2 stk hjerte på hver sin side av kommoden oppe, men nå ble det alle av en.  Viser dere kommoden med knotter når vi har fått flyttet inn det nye stedet. Vi tar over den 25. November har vi fått vite og gleder oss masse :)

  Hva syntes dere om knotten??

  Tror dere den blir fin på en hvit kommode??


 • 17

  Ferskt lavkarbobrød på butikk

   

  I dag kom min kjære Mads hjem med ett lavkarbo brød fra butikk. Det er Ingers lavkarbo brød, som du ser bilde av til høyre i grønn pose.


  Jeg syntes det er en bra utvikling at man nå enkelt kan få tak i lavkarbo brød på butikken. For meg som skal ned i vekt bør jeg nok ikke spise dette brødet så særlig ofte, men for Mads som ligger på normalvekt er dette brødet supert. Et lavkarbo kosthold kan jo være helt opp til 100g med karbohydrater om dagen.

  Ønsker du å gi deg selv og barna et sunnere kosthold er absolutt lavkarbo brødene supre. De inneholder under halvparten av mengden karbohydrater sammenlignet med vanlig brød. Og er rike på fiber. Er du smart så tar du gjerne en tynn blings og masse godt pålegg på. Det gjør at du spiser mindre brød og at du også holder lenger på maten.

  Jeg laget en liten brødoversikt til dere, men eksempler på karboinnhold i ulike brød. Helt til høyre finner du lavkarbo brød fedon, ingers og hjemmelaget.  Ettersom de fleste i dagens samfunn ikke er like aktive nå som det vi var før i tiden har vi ikke brukt for store mengder karbohydrater. Og vi nordmenn spiser mye brødmat, og derfor er det myyyye bedre å velge et godt brød med mye mindre karbohydrater. Supersmart og man holder mye lenger.

  Jeg måtte nesten prøve ut Ingers Lavkarbo brød i dag, det smakte ganske likt som Fedon sitt. Med andre ord veldig godt brød. Men det inneholder hvete og gjær, så spent på om magen min liker det like godt. Jeg tåler dårlig hvete og gjær.


  pris: 29 kr
  Med salat, roastbiff, majones og sitronpepper.

  Ca 6 g karbo i denne skiva mi her.

  Om du ønsker å bake ditt eget lavkarbo brød uten hvete eller gjær og mye mindre karbohydrater finner du oppskrifter HER

  Veldig godt var det ialefall :) Roastbiff <3

  Follow my blog with Bloglovin

 • 10

  Nydelig biffmiddag med grønnsaker (Lavkarbo)

  I går hadde vi fryktelig lyst på biff. Og siden fryseren var tom dro vi på kiwi og kjøpte biff bra Gilde med mørhetsskala 5.

  Og til dette hadde vi noen nydelige ovnstekte grønnsaker med smør og hvitløk.


  Gul og grønn paprika, 1 charlottløk, 2 champignong, 1/2 squash, 3 klatter smør, 2 fedd hvitløk som deles i 3 deler hver. Stekes i ovnen i 12-15 min på 180 grader.

  Biffen stekte jeg med cocosa kokkosolje(den brune som tåler oppvarming)

  Denne gangen prøvde jeg en metode jeg så Helstrøm gjorde med biffen. Han duppet den raskt i eggeplumme og pepret den og litt salt på. Om man ønsker den medium stekt steker man den på god varme i 2-3 min på hver side. Biffen i går ble helt perfekt som medium stekt.

  Biffen blir best om den får vile noen få minutter før servering.  Server med ønsket saus. Jeg valgte kaldrørt bernaise fra sverige(lavt karboinnhold)

   

 • 14

  Dagens dream outfit

  Føler jeg snart er klar for å fylle opp garderoben snart. Rart med det at man omtrent aldri er fornøyd med det tøyet man har. Enten er det for trangt eller for stort, ellers så er det rett og slett ikke like fint lenger.

  Her er et antrekk jeg har satt sammen på Polyvore

   

  Todays dreams outfit

   

  Z Spoke silk top
  225 - flannelsfashion.com

  Soeur HéLèNe Cape - Beige
  ?170 - frenchtrotters.fr

  Hudson Jeans denim jeans
  ?249 - jades24.com

  Camel shoes
  4.99 - dressrail.com

  Hermès black bag
  malleries.com

  Dorothy Perkins rose jewelry
  6.50 - dorothyperkins.com

 • 33

  Flere bilder av det nye huset vårt

  Vi storgleder oss til å flytte inn i det nye huset vårt nå. Det er en halvpart av tomannsbolig i Drammen.

  111m2 , 3 soverom, 2 bad. Jg delte noen få bilder med dere for en stund siden, men tenkte å legge ut resten nå. Disse bildene er de som lå ute på finn.no. Så møblene som står der er forige eier sine. Her kommer bildene av boligen vi har kjøpt oss, for de som ønsker å se :)  Her tror jeg vi kommer til å få det superkoselig :) Siden jeg har familien min i Drammen, har vi begynt å flytte ned en del ting. Så det er ikke så mye mer enn store ting igjen her nå. Vi tar over i slutten av denne måneden ca :)

  Spennende når man får inn sine egne møbler... Lurer på hvordan det blir da :)

  Hva syntes dere??

   

 • 7

  Dagens lunsj: LCHF grøt

  Denne uken har vi begge her i huset vært skikkelig dårlig med maten. Så i dag bestemte vi oss for å starte skikkelig igjen. Vi holder på å pakker ned ting og har flyttet en del ned til Drammen, og da er det fort gjort å ty til enkel og ikke fult så sunn mat. Vi merker det begge på kroppen.  Når vi spiste så mye karbohydrater(og de feile typene) så får man automatisk mindre energi. Blir mer oppblåst i magen, og kvisene til Mads kommer tilbake med en gang han ikke er flink med kostholdet. Så da er det bare å sette igang igjen. Og hva er vel ikke bedre enn å starte med en skikkelig lunsj. En liten posjon med lavkarbo grøt. Det er kun bittelit grøt, men man holder på den i maaaaange timer.

  Det er søndagsgrøten sin det :D  • 3dl kremfløte
  • 3,5 ss smør
  • 1dl vann
  • 2 ts Johannesbrødkjernemel
  • Noen bruker også litt salt i, det gjorde ikke vi. Men isåfall skal man ha fint lite.

  Fremgangsmåte:

  1.Smelt smøret i en kaserolle, tilsett fløten. Rør godt mens det varmes opp

  2.Lag en jevning av JBK mel og vann ( 1dl vann og JBK melet) rist dette i en shaker/gammelt syltetøyglass f.eks.Og tilsett det i smøret og fløten mens du rører rundt. la grøten småkoke til den bit tykk, mens du hele tiden rører.

  3. Er grøten din blitt for tynn kan du tilsette bittelitt mer JBk mel rett i grøten og røre. Og om den er for tykk kan du spe på med litt vann eller fløte.

  På toppen av grøten kan du ha et lite smørøye, litt sukrin/Tagatesse og kanel. Om du ikke ønsker søtningen kan du gjerne droppe den.

  Jeg brukte kun en liten ts med tagatesse, men som dere ser havnet det meste på den ene siden (FAILED)


  Sykt god grøt :)
  OBS OBS: Denne grøten er for folk med et Lchf kosthold, for mye fett for folk med et høykarbo kosthold.

   

  Jeg har forresten presentert bloggen min på Bloggurat.

 • 16

  Gøy å kikke på ting til det nye huset

  I dag har Mads og jeg vært på en aldri så liten bytur. Det er så utrolig gøy å kunne gå å kikke på ting til sitt eget hus. For første gang. Vi flytter inn i huset vårt i slutten av denne måneden mest sansynelig. Og vi gleder oss utrolig masse.

  Også måtte vi teste ut den nye linsen til kameraet.


  Ny trench coat og ny bukse.

  //Trench coat-VILA// Bukse-Sorbet Tønsberg/farmansredet// Skjerf- Den gyldne fe(interiør og klær)// Skoene er kjøpt på Nelly til 199 eller 299.

  En av tingene vi trenger når vi flytter inn i vårt nye hjem er spisestue. Vi var å prøvesatt og siklet litt på noen godbiter i dag på flere ulike mæbelbutikker. Vi falt begge pladask for denne herlige spisegruppen.

  Bildene under er tatt med mobilkameraet bare.

  Stolene var bare helt utrolig gode å sitte på.

  Denne julaften blir det nok å ønske seg en del penger, slik at vi kan kjøpe denne herligheten:) Kanskje den kommer på tilbud rundt jul/nyttår.

  Hva syntes dere om spisebordet og stolene??

 • 12

  Dagens dream OUTFIT

  Antrekk satt sammen på Polyvore
  dagens outfit

   

  Soaked in Luxury long sleeve blouse
  ?70 - welikefashion.com

  TopShop black blazer
  $130 - topshop.com

  J Brand high rise skinny jeans
  $388 - my-wardrobe.com

  ALDO platform heels
  $135 - aldoshoes.com

  Marc by marc jacobs handbag
  260 - harveynichols.com

  Gold ring
  jewelry.1stdibs.com
  Hva syntes du om dagens dream outfit??
 • 18

  Fra "FIT" til "FEIT"..

  I går kunne vi lese om Drew Manning på vg sine nettsider. Denne mannen har på 25 uker proppet i seg med usunn mat og kuttet ut treningen. Og kroppen har bokstavelig forfalt.
  Mange amerikanere spiser utrolig mye junkfood, kaker og andre søtsaker. Skikkelig karbohydratbomber. Og i tilegg til at de spiser enorme mengder med karbohydrater så spiser de også en del fett. Og karbohydrater og fett er den aller verste kombinasjonen sammen. For det som skjer om kroppen får i seg store mengder karbo og i tilegg fett, så lagrer den fettet. Men hvis man spiser små mengder karbo og så spiser fett. Så brenner den fettet.

  Det høye inntaket av karbohydrater sammen med fett er absolutt ikke bra. Fettet legger seg, og man blir rett og slett feit. Fettet i seg selv er ikke farlig, men sammen med store mengder karbo er det fyfy. Men det er en type fett man må passe seg for. Det er det vi kaller transfett. Transfett. Transfett har vist seg å øke det dårlige kolestrolet(LDL) og senke det gode kolestrolet (HDL). Transfett kan du finne i blandt annet soyaolje, varmpresset rapsolje og frityrolje. Man finner det også i noen typer margaringer(Lett smørtyper). Transfett finner du også i datostemplede matvarer som kjeks og kaker. Og en skremmende ting er at også noen babygrøter inneholder transfett.

  LES MER OM TRANSFETT OG MATVARER SOM INNEHOLDER DET HER

  I danmark er faktisk mat og oljer med tranfett forbudt. Og i USA er det påbudt å merke varer som inneholder transfett. Men i Norge er vi ikke kommer like langt enda.

   

  meeeeeen. Over til denne mannen her. Som det står stor respekt av. Se hvor mye han har lagt på seg.

  Og her er han på uke 25. Sjekk så stor han har blitt. Helt forferdelig. Virkelig en tankevekker. Dette er helt klart ikke bra for kroppen. Å dytte i seg med usunn mat..

   

  Ønsker Drew Manning lykke til med å få av alle kiloene han la på seg og få tilbake sin flotte kropp igjen.

  Noen som fikk lyst på junk food nå?? Hørte jeg ja? Whaaaat? :P


 • 1

  En skikkelig GOD nyhet

  Nettbutikken NELLY fortsetter salget.  De har nå redusert prisene på enda fler varer. 50-70% på 1000-vis av varer.

   

  De har nå også tilbake med suksesskampanjen fra Klarna. Shop nå, men betal i februar. Jeg gjorde dette i sommer. Og betalte når feriepenene kom. Passet mer perfekt. Ingen renter, så lenge man holder fristen om å betale i februar.

   

  Jeg var også inne å så på noen NYHETER fra Nelly. Selv likte jeg disse godbitene meget godt :)  Gratis frakt på alle bestillinger over 600 kr.

  Shop høstnyheter eller fra salget nå, betal i Februar.

   

  Noen av nyhetene over du likte spesielt godt??

 • 21

  Jeg trenger hjelp av dere..

  Jeg trenger virkelig hjelp av dere nå. Føler bloggingen min suuuuger for tiden. Og jeg trenger sårt hjelp fra dere fantastiske mennesker som leser bloggen min.

  Når tilogmed Mads har sagt til meg: "Har ikke det vært litt dårlig med innlegg på bloggen din nå Charlotte". Da må vel noe gjøres ja. (Selv om jeg tror han sier det for at han skal få enda mer nerdetid på datan og spille :P )
  Dere skal vite at jeg setter utrolig stor pris på det høye lesertallet jeg har og jeg blir så utrolig glad av alle de flotte tingene dere sier til meg. Dere er bare så fantastisk flinke til å si flotte ord og jeg kan ikke beskrive hvor mye det betyr for meg. Jeg elsker å blogge, men akkurat nå står jeg litt fast. Jeg trenger hjelp om hva dere ønsker å lese om. Noen ønsker å lese om mote, andre om skjønnhet og andre om kosthold, andre om hverdag og andre om en god blanding.
  Kan dere være så snill å legge igjen  en kommentar om hva dere ønsker å lese om i bloggen min. Kategori eller tema :) Alt hjelper. Kom gjerne med gode forslag om det er spesielle temaer eller innlegg jeg skal lage. Kanskje ønsker dere videoblogger. Ikke vet jeg :) Bare fortell meg hva DU vil lese om på min blogg fremmover.

  Og husk, ingen forslag er dumme forslag. Jeg tar imot alt :) HELP HELP!!!!

   

  Hva vil du lese om på bloggen min fremmover??

 • 3

  Lavkarbo lomper

  På mandag prøvde jeg meg på lomper til å ha rundt pølsene. I Sverige og Danmark får man kjøpt ekstremt gode pølser med lite karbohydrater. De er mye mer smak i enn vanlige pølser og man merker at de ikke er mye mer renere i kjøttet.  Fler av pølsene inneholder mindre enn 1 g karbohydrat pr 100 g. Det er gjerne kalkunpølser, chorizo pølser, bratwurst, tzatsiki pølser som er minst i. Og dermed mer rent kjøtt.

   

  Selv er jeg ikke så veldig beigestret for blandeproduktene. De inneholder mye rart for å få ned kostnadene ved produsering. Så ja til skikkelige pølser. Du kan også finne pølser med lite karbohydrater på rema 1000 og meny, men selv liker jeg best pølsene fra Sverige og Danmark. I f.eks merket GØL. Jeg vet ikke om noen av dere fikk med dere artikkelen om Hellstrøm og lavkarbo? Hvor han tydligvis var helt feilinformert om hva det var. For etter min mening har Hellstrøm et veldig lavkarbo kosthold. Om man bare kutter ut poteten og eventuell pasta. Ris spiser han vel uansett ikke. Han skriver han er opptatt av  å få i seg rene råvarer. Masse grønnsaker, rent kjøtt og ren fisk. Jeg elsker grønne bønner, artisjokker og spinat.  Alt hellstrøm nevner her er jo faktisk det de fleste på et lavkarbo kosthold er opptatt av å få i seg.  Så det viser tydelig at han ikke egentlig vet hva det går ut på kan det virke som. Ser at hun/han som har intervjuet ikke har den beste informasjonen heller. Da hun tydligvis tror at folk på lavkarbo dytter innpå med pølser. Det stemmer jo ikke akkurat. Selv spiser jeg ikke vanlige pølser fra butikk lenger. De består av omtrent bare mel og annen guffe. Bedre med de skikkelig pølsene med ordentlig kjøtt og skikkelig smak da :)

  Jeg tenkte jeg ville prøve meg på en lompevariant og fant en på lavkarbo forumet og de ble gode. Tilsatte også bittelitt JBK mel. Nå blei det mye skriving her. Over til oppskriften  :O)

  Lomper:

  • 1/2 beger seterrømme
  • 1/2 beger naturell Filadelfia-ost
  • 3 egg
  • 1 ss fiberhusk
  • 1/2 ts Johannesbrødkjernemel (kan droppes)
  • Litt kruskakli for å gjøre røra tykkere. Føl deg frem. Ca 8 ssOBS! Røra blir fort for tykk

   Sett stekeovnen på 175 grader. Bland alt unntatt kruskaklien til en jevn røre. Spe så med kruskakli til røra har konsistens som litt tykk yoghurt. Spre så ut til ønsket lompestørrelse på smurt bakepapir på bakeplata. Jeg brukte pizzaark og trengte ikke å smøre det. Jeg brukte en skje til å spre lompene ut. Det er nok en fordel med en slikkepott.  Mine skal jeg lage litt tynnere neste gang.Stek i ovnen i 6-7 minutter. Ta lompene forsiktig av bakepapiret og legg dem i en haug, altså som man stabler pannekaker eller vafler. Vips så har du gode lomper til pølsene.

  Så  takk til "raskall" på lavkarbo forumet. Gode ble de til pølsene. Ser for meg at de er gode med annet tilbehør inni også.

  Pølsen på bildet under er ikke så lite som 1 g karbo eller mindre, men den inneholdt ca 3 g pr 100 g vare.  Jeg fikk 8 lomper og det blir ca 1,3 g karbo pr lompe :)

   

 • 10

  Dagens antrekk

  Jeg har allerede pakket ned mye klær, men noe er igjen. Jeg sliter så sykt med å finne ut hva jeg skal ha på om dagen. Rart med det der. Uansett hvor mye klær man blir man liksom så ofte lei. Så i dag kjørte jeg en helt annen stil enn vanlig :P

  Denne buksa her måtte jeg for noen mnd siden ligge i sengen for å i det hele tatt ha sjangs til å lukke igjen. Og magen tøyt uttafor , samtidig som låra holdt på å sprenge ut buksen. Så er den slakk og fin i livet, og i lårene er den blitt vid og ikke tettsittende. GØY med slike resultater :D

  Siden jeg ser så himla sur og deprimert ut får jeg legge ved et sprudlebilde på slutten her.  Dette er egentlig ikke min stil at all, men det bare blei sånn i dag.  

 • Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg

  bilde  hits