Charlottes verden- Forlovet og Lykkelig - Blogger om sminke, hudpleie, mote og kosthold
Hjem Add Om meg Kontakt

23

Kroppen min Desember 2010 VS Desember 2011

Så igjennom arkivet for desember i fjor. Og fikk meg en liten overaskelse. De største bildene av meg selv turte jeg aldri å legge ut. Så jeg var vel egentlig enda større enn bildene til venstre viser.
Anbefaler alle som ønsker å gå opp eller ned i vekt å ta før og etter bilder.

Jeg satt meg spesielt ett nyttårsforsett for 2011 og det var å gå ned ialefall 10 kg i vekt fra slutten av Januar til 2011 var slutt. Og jeg har klart å gå ned hele 17 kg.

  

 

Har ikke satt meg så mange nyttårsforsetter enda, men det er ialefall helt klart at jeg skal fortsette med det samme kostholdet mitt og gå ned minst 5 kg til i 2012. Kroppen stortrives med mitt nye kosthold og vekten går nedover, slik som var ønskelig.

Har du klart nyttårsforsettene du satt for 2011??

Har du satt opp nyttårsforsetter for 2012??

(Nå må jeg hive meg i dusjen, så jeg blir klar til i kveld) Godt nyttår til dere alle sammen.

 

 • 10

  Ny parfyme

  På vei med flyet til Bergen havnet denne parfymen i handlekurven min. Jeg elsker escadaparfymene og har prøvd flere ulike typer. Så denne kommer nok til å bli flittig brukt både i dag og det nye året som kommer.  Tenk at i morgen er det 2012. Et helt nytt år med masse nye muligheter.


  Mads er fotografen ;)

   

  Jeg gleder meg masse til i kveld. Kl 00:00 når rakettene skytes opp har jeg og min forlovede Mads vært sammen i 4 år. Guuuud som tiden flyr. 

  Noen som har samme parfyme?

  Håper dere alle får en fin og koselig feiring i kveld. Nytt år og nye muligheter ♥ Godt nyttår.


 • 21

  Mine favorittmiddager for 2011 (Lavkarbo)

  Her er en liten oversikt over mine favorittmiddager for året som har gått.

  TOPP 7 LISTE (rekkefølgen er helt random)

  Trykk på bildene av de ulike rettene, så vil du få oppskriften.

  Reker servert på sprøstekt ostebrød.


  Indrefilet av svin med sellerirotfries og hjemmelaget bernaise.


  Stekt scampi i olje, cayennepepper og hvitløk. Er egentlig mer som en forett. Men kan serveres som middag med noen godt tilbehør.


  Stekt laks varmes i ovnen med creme fraishe.


  Siden jeg er skikkelig sushifan så må selvfølgelig lavkarbo sushi også stå på topplisten. Dette var godt.


  Hjemmelaget lavkarbopizza med charlottes pizzabunn.


  Carbonara ala Charlotte


  Noen av rettene som fristet??

 • 8

  Viktig å holde seg frisk, her er noen tips

  Da var jeg tilbake i Bergen/Øygarden, koser meg nå med min kjære og hans familie.

  Nå som kostholdet ikke har vært det beste den siste uken/ukene merker jeg det også på imunforsvaret. Jeg har ikke vært syk på lenge (Bank i bordet). Men i dag våknet jeg med litt vondt i halsen, men ikke blitt syk heldigvis. Et veldig godt tips med en gang du begynner å merke noe er å ta c-vitamin brusetabletter (det gjorde jeg i dag). De beste får du i Sverige. Der får du 1000mg og de er superbra. Vi hamstrer alltid inn med c-vitaminer når det trengs. Billige er de også.

  (Bildene er hentet fra google)  Kosthold er selvsagt også en viktig faktor for å ungå å bli syk. Vi har et variert og sunt lavkarbo kosthold og er dermed skjeldent syke. Vi tar også daglig et kosttilskudd som vi er veldig fornøyd med.

  Så mitt tips for å ungå forkjølelsen (som lett kommer på denne tiden).

  • Spise sunn mat ( du trenger ikke nødvendigvis spise frukt for å få i deg vitaminer). Mye annet som også inneholder vitaminer.
  • Ta gjerne kostilskudd. Finn en bra type, det finnes utrolig mye dårlig kostilskudd på markedet. Kostilskuddet jeg tar fikk jeg måle antioksidantnivået mitt før og etter en stund på kostildkuddet. Og antioksidantnivået mitt hadde bedret seg enormt masse. Og når jeg endret kosthold i tilegg hjalp det også veldig på  imunforsvaret mitt.
  • Føler du deg litt uggen i halsen eller frysen( på vei til å bli forkjølet). Kjør på med c-vitaminene fra Sverige. Gjerne 2 -3 stk på en dag. Så kanskje du slipper unna hele forkjølelsen. 

  Håper det var noen tips som kom til nytte :)

 • 15

  Hvil i fred

  Nå er jeg hjemme i Drammen. Har vært i begravelse til min kjære oldemor i dag. Det var en trist men koselig begravelse. Etterpå spiste vi snitter, kake og drakk kaffe.

  Jeg tok flyet fra Bergen i dag og skal tilbake i morgen. Feire nyttårsaften der.

  Du hadde et fint og langt liv. 95 år fikk du leve. Sprek og flott. Og du leste aviser hver dag helt til livets slutt. Jeg har stor tro på at du nå koser deg med oldefar, hvor enn dere er.

  Hvil i fred kjære oldemor <3

  (har besøk av mamma og er koselig at hun skal sove her i natt)

  Kommer nok sterkere tilbake til bloggen imorgen.

 • 20

  Dagens antrekk

  I dag har vi vært litt på Sartor shoppingsenter og etterpå var det besøk her hjemme. Vi var totalt 16 personer, så nå skal det bli godt å slappe av resten av kvelden. Skal snart se 1 eller 2 episoder med teenage boss på nrk 1. Digger det programmet.

  Fikk også prøvd ut 3 fager fra øyneskyggepaletten min.

  I dag var det tilogmed solbrillevær i Bergen ;)
   

  Hadde også på med den NYE cape(om det er slik det skrives) som jeg fikk av mamman min til jul. Capen er fra Haust (V-collection) og den jeg har er i strl 36.


  Jeg er superfornøyd med den nye capen. Den kan vips stæsje opp ett antrekk. I LOVE IT ♥

  Likte dere antrekket??

 • 15

  Årets JULEGAVER

  Vi fikk masse fint i år. Nå som vi har kjøpt oss noe eget fikk vi selvfølgelig mye felles gaver, som kan brukes til huset. Og det er jo veldig kjekt.

  Vaffeljern, smoothiemaskin, stavmikser og linse til kameraet <3 den lille linsen jeg har er ødelagt. Så da kan jeg ta skikkelig nærbilder igjen.


  Tekanne, serveringsfat/bakk, mini dobørste.

  Flanell sengesett, badeskum, duftlys,håndklær,kluter, bodylotioner.


  3 boller,ullsokker, te, teboks og smykkestativ.


   2 bordbrikker, steikevott og 2 grytekluter


  En dritsøt nisse en en maskin som kan kutte alt mulig. Veldig kjekk maskin.

  Sminke og skjønnhet.
  Lyslykt (lekker)

   

  Lekker kape fra Haust (V-collection) som jeg fikk av mamma, sammen med den lekre genseren i en av de forige innleggene. Som var en førjulsgave. Veldig fornøyd.
   


  Masse penger og gavekort på 600.

  Og sist med ikke minst fikk de nye Ageloc r2 tablettene og et gavebrev på en stor sum med penger fra mamman og pappan til Mads. Pengene kan vi blant annet bruke til materiale til opussing. Vi skal ialefall ha nye dører :) Og produktene får vi til en rimeligere pris gjennom pappan til Mads. Og i tilegg kan vi få litt hjelp: Så det passet jo perfekt.
  Superfornøyd med alle gavene i år :)

   

  Fikk du noe fint til jul??

  Hva var din beste julegave ??

 • 10

  Stormen har tatt strømmen

  Da var stormen her. Vi er i Øygarden utenfor Bergen, rett ved havet. Så her blåser det masse. Og nå har den også tatt strømmen her. Middagen var akkurat ferdig, heldigvis.

  Heldigvis er det masse stearinlys her. Så det er bare koselig dette.

  Flere som har merket noe til stormen??

 • 8

  Noen julaften bilder

  Julaften ble feiret utenfor Bergen, nærmere bestemt i Øygarden. Som ligger ved sjøen. Så her blåser det mye og har vært en del regn. Godt man er inne å koser seg.


  Her er det ingen snø. Ikke et snøfnugg å se.

  Det ble ikke lavkarbo på julaften, men det hadde helt fint vært mulig. Så på julaften ble det noen veldig gode lefser/kling etter middag. Nam nam. Kost oss masse. Til resten av julen laget jeg mer av de gode after eight konfektene. Som er sukkerfrie.


  Det var litt varmt på kjøkkenbenken gitt.

  mmmm. Nydelige after eight konfekt. Sukkerfrie.

  Bordet var ferdig dekket og klart for nydelig pinnekjøtt. Pappan til Mads lager det beste pinnekjøttet jeg noen gang har smakt ♥


  Mmmmmmmm. NAM NAM.

  Happy mennesker liker vi :) Det må til, og ialefall på julaften. Smiiiiiiil.


  Doris drar til med sitt største glis.  Min kjære svigermor.

  Og dyp konsentrasjon med matlagningen må til:
   

  Julekjolen var på, men den har jo de fleste av dere sett fra før.

  Det var noen bilder fra julaften min, bilder av gavene kommer senere :) Ønsker dere alle en flott 1.juledag.

  Håper dere har kost dere masse på julaften

 • 7

  Maroccanoil produkter (Omatale)

  Her kommer en liten og rask omtale av noen Maroccanoil produkter som jeg har testet i en periode nå. Jeg liker å få teste produkter en god periode før jeg skriver en omtale. Produktene fikk jeg i sammarbeid med blogg.no og Maroccanoil i en konkurranse. Hvor flere bloggere fikk tilsendt produkter.


  Shampo, balsam og hårolje.

  Håroljen har jeg brukt tidligere og den er jeg veldig fornøyd med. Shampoen og balsamen har jeg aldri testet før nå, men de var veldig bra.

  Håret mitt er veldig kresen på balsamer, om de ikke fungerer så får jeg mye tugger og løser ikke opp tugger. Balsamen fra Maroccanoil  var veldig bra for mitt hår. Den hjalp til å løse opp floker og ga ett glatt resultat. Begge lukter også veldig godt. Håroljen er veldig bra og veldig drøy. Du bruker kun litt og litt av gangen. Håroljen kan brukes i vått og tørket hår.

   

  Har du prøvd disse produktene??

  cutrinutvalgt
 • Stikkord:
  2

  God jul alle sammen

  God jul alle sammen:) ønsker dere en flott julaften. Dagen er til for å
  Nytes med de man er glad i. Og kanskje blir det også noen fine julegaver.

  Kos dere masse i dag og riktig god jul :)

  (mobilblogging)

 • 8

  På vei til Bergen

  Da er vi på vei til Bergen/Øygarden. Skal feire jul med familien til Mads. Nå skal vi plukke opp ei venninde i Hønefoss. Hun skal nemmelig være med oss. Hun hadde planer om å feire julaften helt alene,og det skal vi ikke ha noe av :) så da feirer hun jul med oss alle.

  Nå har jeg forresten fått satt en kommode i store gangen. Kjekt å utnytte plassen.

  Nå fortsetter bilturen over til Bææææærgen ;)

 • 8

  Pakke fra Iherb

  Da har pakken min fra Iherb kommet, min aller første pakke fra Iherb. Men absolutt ikke den siste. Dumme meg bestilte for rett over 200 kr og da ble det litt ekstra i toll. Men men. Sånn skjer. Da gjør jeg ikke det neste gang. Men jeg fikk masse bra og til en fin pris.


  Lepomade, Acaipulver, Cacao Paste, miracle noodle, hempfrø og en gratisprøve på sukkerfri granateplesaft.
  Blir spennende å teste mirakelnudlene. Hørt ulike erfaring om de. Noen liker dem og andre ikke.


  Også måtte jeg prøve ett glass med den sukkerfrie saften. Den var god, men man smakte at det var lettsaft. Og det er skjeldent jeg drikker slikt. Man blir så sulten av sukekrfri brus og saft. Blir sugen på ting veldig lett. Så den saften er kun for innimellom bruk isåfall( Den jeg fikk var jo bare gratis tester)


  Hvis du bruker koden FAJ331 får du 5 $ i rabatt på din første bestilling på iherb.com. Lurt å ikke handle for over 200 kr. Så slipper du toll og slikt.


  Også fikk jeg min månedtlige pakke fra Yves Rocher fordi jeg er produkttester. Omtale kommer når jeg har prøvd det ut. Sminke ♥

  Har også åpnet en julegave i dag, det blir så mye gaver å ha med til Bergen, så vi tenkte det var like greit. Det var flere remser med julekuler fra farmor og farfar.

  I morgen reiser vi over til Bergen for å feire jul og nyttårsaften. Min kjære oldemor døde natt til i går, så det blir begravelse mellom jul og nyttårsaften. Hun sovnet stille inn i sengen, 96 år gammel. Sprek og flott dame. Håper du får treffe oldefar nå, som du har savnet så mye. Og høre på hans morsomme historier, husker han var god på spøkelseshistorier. Hvil i fred kjære oldemor.

  Jeg tar flyet til fra Bergen-Gardermoen til begravelsen også reiser jeg tilbake til Bergen dagen etter med fly.. Kjekt når det er så kort flyreise.


 • 1

  Pakke i posten+ nå kan du følge bloggen min

  I dag fikk jeg hele 3 pakker i posten:) Weeee. Alltid like stas med pakker.  Her er den ene pakken som jeg fikk gratis av blogkeen.com


  Øyevipper og neglelakk fra Depend. Rosa ♥

   

  Hvis du har blogg kan du trykke HER for å få pakken i posten du også. En gratis gave fra blogkeen.

  Hvis dere ønsker å følge bloggen min på data eller mobil har dere nå muligheten til det. Da får dere vite når det kommer nye innlegg på bloggen til enhver tid. Så følg gjerne bloggen min.

   

  Charlottes verden- Forlovet og Lykkelig - Blogger om sminke, hudpleie, mote og kosthold

   

  Jeg har også fått 2 pakker til i dag, skal bare ta bilder av de. Så kommer de nå i neste innlegg.

   

  Håper dere vil følge bloggen min :)

 • 13

  wallstickers

  Jeg lenge kikket på wallstickers. Hva syntes du om det? Jeg syntes mye av det er fint, men jeg syntes ikke det er fint med for masse. Om man har det i flere rom i huset kan det fort bli litt mye. Men litt syntes jeg er veldig stilig. Er så mye fint og dekorativt man får tak i.


   

   

   
  Hva er din mening om wallstickers?

 • 60

  JEANE BLUSH parkas for kun 208 kr...

  Nå har jeg fått bestilt meg en lekker parkas fra Jeane blush til kun 208 kr. Jeg har siklet på disse lenge, men de koster egentlig 799.

  Men siden jeg har fått invitasjon til den store og lukseriøse outletnettbutikken til members får jeg altså denne fine prisen. Du får jakken på nelly, men der til 799kr, mens jeg kun betalte 208 kr for denne jakken:)


  Jeg bestilte strl M i jakken.

  Det er nå 60% på jakken, passet kjekt ettersom jeg trengte en ny vinterjakke. Du får den også i rød,sort og blå.

     

  Jakken er på tilbud hos members outleten til 319 kr, men hvis du blir medlem i dag får du 50 kr om du får en ivitasjon fra meg eller andre members medlemmer + at du får 100 kr i rabatt dersom du melder deg inn på facebookgruppen dems i tilegg. NICE ;) Altså 150 kr totalt som du får gratis.

   

  Vil du ha gratis invitasjon + 150 kr å shoppe for??? legg igjen mailen din i kommentarfeltet. Så sender jeg deg invitasjon med en gang. Det er helt gratis å være medlem. Og det kommer masse gode tilbud daglig. DIsse populære jakkene ble lagt ut nå kl 12, og blir nok raskt utsolgt. Så lurt å være rask. Er også mye andre bra tilbud. Og hvis du alt er medlem bør du gå inn å titte på dagens tilbud.

  Hva syntes du om parkasen jeg har bestilt meg?

 • 34

  Foreldre vil ha LAVKARBO PÅ SFO

  I dag når jeg sto opp leste jeg en artikkel på vg med følgende overskrift " Foreldre vil ha lavkarbo på SFO". Hvor det kommer frem at foreldre i Sande i Vestfold ønsker at barna også kan få tilbud om lavkarbo mat.

  Og igjen tar VG kontakt med noen som har null peiling på et lavkarbo kosthold.Og tror det handler om å spise bacon, egg og helle nedpå baconfettet etterpå. RING RING, VÅKN OPP:

   

  - Det er uaktuelt. Barn skal ha et variert kosthold, ikke drikke baconfett, sier Amund Sørum, fagkoordinator for SFO i kommunen til Drammens Tidende. Ser dere, han tror det går ut på å drikke baconfett. 

  Jeg beklager å måtte fortelle deg at 5-6 brødskiver om dagen er ikke et variert kosthold. Med en liten skive ost, pølse eller sjokolade pålegg, det er fortsatt ikke et variert kosthold.  Og selvom det er litt brunfarge på kneipbrødet må du ikke bli lurt til å tro det er sunt. Jeg beklager at du har "lært" fra useriøse media at et lavkarbo kosthold går ut på å drikke baconfett. Som du så fint sier. Jeg bor i Drammen, og veien til Sande er kort. Jeg skulle gjerne kommer å gitt deg et lynkurs i et lavkarbo kosthold. Og servert deg noen smakebiter. Så skulle du få se at dette kostholdet langtifra handler om baconfett.Det er forresten ikke fy fy med karbohydrater, vi bare minsker på mengden. Og raffinert  sukker og hvitt mel ungår vi, men dette trenger kroppen heller ikke.

  Som jeg har skrevet på bloggen tidligere er ikke bacon noe som serveres særlig oftere her hjemme, faktisk skjeldnere enn før jeg endret kostholdet. Jeg spiser sunn og variert lavkarbo mat. Det går ut på å lage ting fra bunnene av. Og det trenger absolutt ikke ta noe lenger tid enn å koke en suppe fra Toro eller varme seg et måltid fra fjordland. Vi er blitt late, rett og slett.

  For di som mener lavkarbomat ikke er variert mat, ta en titt under her. Dette er kun et lite utvalg av det jeg spiser.Og alt er lavkarbo. For du kan faktisk lage ditt eget brød, knekkebrød, frokostmuffins og "loff". Ett sunnere alternativ.  Lavkarbo mat

  VS BRØDSKIVER


  Høykarbo mat.

  De fleste foreldre som lar barnet følge et lavkarbo kosthold gjør det ikke fordi barnet er overvektig eller lignenede. Det er heller mer fokus på helse og at man får mer energi uten å bli hyperaktiv(som barn blir av sukker). De baker også kaker, muffins og boller. Bare uten sukker og mel. Mye godsaker man kan lage. Og barna får selv bestemme hva de skal spise,  og om de er på besøk trenger de ikke spise lavkarbomat. Men hjemmelaget mat fra bunnen får de servert, og det er da ingen dum ting. Godt er det også.

  Legger ved et bilde av meg til jul i fjor 2010 og nå 2011. Etter at jeg har endret kosthold:


  De sier svart gjør en slankere ;) Så jeg var nok enda større desverre.

   

  Håper nå at dere som trodde lavkarbo dreide seg om å spise kun egg og bacon (slik jeg også trodde) har fått ett litt mer åpent syn på et lavkarbo kosthold :) Det er langt fler enn bare folk som skal ned i vekt som følger lavkarbo kostholdet. Det finnes folk som har spist seg frisk fra diebetes, ADHD, overvekt, Lavt energinivå, Lavt stoffskifte(meg) og mye mer.

  Så det foreldrene til disse barna vil er nok å få inført mer naturlig mat inn i skolen. Som salat, grønnsaker og mer hjemmelaget mat. Ikke kun brødskiver. Takk for meg :)

  Spørr gjerne om dere lurer på noe rundt et lavkarbo kosthold?

 • 8

  Smør helt fra Frankrike

  Dette smøret har virkelig vært på langtur ja. Det har funnet plass i butikkhyllene i Norge, helt fra Frankrike liksom.

  Smørkrisen begynner å gå litt over stokk og stein nå syntes jeg. Den blir jo blåst opp som om at jorda skulle gå under. Hallo, så ille er det ikke. Finnes mange andre som har langt værre problemer enn at smørhyllene er tomme.  Jeg tror ikke folk aner hvor enkelt det faktisk er å lage sitt eget smør. Så enkelt at en 5 åring hadde klart det. Hvis du vil se oppskrift og bilder på hvordan lage ditt eget smør kan du ta en titt HER


  Det var tull av meg å kjøpe smør helt fra Frankrike, men jeg måtte nesten smake om det var noe godt. Det var igrunn grei smak, litt for salt og syrlig etter min smak. Bedre det ordentlige smøret fra Norge eller det man kan lage selv. Jeg kunne jo valgt ett smør med litt mindre salt, så hadde det nok smakt litt bedre.

  Mange er så lei av Tine nå, pga smørkrisen. At de heller kjøper Q- melken eller Tine Melken. Dumt av Tine å bruke all melken til å lage ost og sende til utlandet. Når det i tilegg har blitt produsert mindre melk og det trengs mer smør. Lurer på når smørleveringen er oppe å går igjen. Jeg ser bremykten har begynt å komme igjen, men ikke Meierismøret.

   Og imens kan du se denne videoen til Tommy om smørmangelen, jeg lo godt.

   

  Syns du også smørkrisen er blåst voldsomt opp?

  Vi klarer da å lage eget smør folkens ;)

   

 • 11

  Spennende og sunnere makiruller (Lavkarbo)

  I dag var det tid for å prøve seg frem på lavkarbovennlige makiruller, ettersom jeg elsker sushi. Fikk inspirasjon til å prøve fra perler- og-prestekrager..

   

  Det er en fordel å starte med chilimajonesen. Jeg bruker ikke sukker, så dermed bruker jeg søtning som tagatesse eller sukrin.

  Chilimajones:

  • Litt majones
  • 1 ts Sambal Oelek (chili paste)
  • 1/4 ts tagatesse eller 1/2 ts sukrin

   
  La stå å godgjøre seg i kjøleskapet mens du lager resten av sushien.

  Til sushien trenger du:

  • Bambusmatte/rullematte( fåes på de fleste daglivare butikker) + platsfilm til å dekke over matta.
  • Ris eddik/Rice vinegar (Pass på, noen av typene kan være rene sukkerbomber) Min inneholder 0,9 g karbo, mens en annen jeg så på butikken var det hele 50 g karbo i.
  • 1 ts tagatesse eller 1 ss sukrin.
  • Avokado, agurk skjært i strimler
  • Salma laks, reker  (Rå tunfisk er også nydelig til sushi, spørr i fiskedisken på meny eller andre store butikker)
  • Sushi tang/Nori
  • Ønsket mengde sellerirot. Som skal kvernes og kokes i 15 minutter. Og ha oppi en sil. Så du får silt av vannet skikkelig.
  • Syltet ingefær (hjemmelaget med sukrin) eller andre typer med mindre karbo/sukker. F.eks blue dragon sin.

  Jeg fant ikke mandelkverna mi, så jeg prøvde den nye dingsebomsen jeg kjøpe på tupperware party. Den har fått navnet dingsebomsen, for jeg husker ikke alle disse rare navnene på produktene. Sukk.    

  Kuttet opp litt grønnsaker. Lurt med litt sitron over Avokadoen, de blir så lett brune.


  Min berømte Sushi ris laget av selleri. Når sushirisen er ferdig kokt så tilsetter du en blanding av riseddik og søtning. Jeg brukte 1,5 ss riseddik og 1 ts tagatesse. Og på slutten rørte jeg rundt bittelitt majones. Og lot dette kjøle seg ned( satt det litt i fryseren). Så ble det raskt kaldt. Få fjernet overfløtig væske. Og legg "risen" på et tørkepapir bittelitt. 

  Uten chilimajones

  Jeg ble superfornøyd med resultatet på de lavkarbovennlige makirullene.  Det smakte veldig godt. Jeg vet ikke om jeg vil anbefale å prøve disse om du aldri har laget sushi før, for jeg skal inrømme at det var litt mer komplisert å lage disse. Var ikke alle bitene som ble sånn veldig perfekte, men er jo smaken som teller.

   

  Håper dette var ett nyttig mattips for deg som ønsker deg en enda sunnere sushi ♥

 • 8

  Skal kose meg med sunne Makiruller

  Jeg elsker sushi og i dag var det på tide å lage en sunnere variant av makirullene. Hvor jeg bruker små biter av kokt aellerirot istedenfor ris. Lavkarbovennlig selvfølgelig.

  Nå gleder jeg meg til å momse i meg...


  Helt uten ris altså.

  Tror jeg legger ut oppskrift og fremgangsmåte etterpå :)

  Nå skal maten nytes ♥

 • 9

  Party dream OUTFIT

  Antrekker har jeg satt sammen på polyvore.com

  party

   

  Clutch handbag
  20 - bankfashion.co.uk

  Diamond ring
  $125 - jcpenney.com

  $27 - zappos.com
  Håper antrekket jeg satt sammen falt i smak :)
 • 15

  Johannesbrød på butikken

  Som jeg skrev før i dag var jeg å handlet i innvandrerbutikk:) jeg elsker de butikkene. De har så mye spennende der.

  Og i dag fant jeg johannesbrød. Kanskje man kan lage sitt eget johannesbrødkjernemel da?? Noen som vet?
  Inni befinner det seg frø og det er vist det man lager melet av.

  Jeg må neste kjøpe dette neste gang:) Jeg leste på nettet at johannesbrødet inneholdt mye karbo, men selve melet inneholder 0 g karbo. Så mulig frøende inni er mindre karbo. Selv har jeg aldri sett dette før eller smakt det.  Spiser man hele??

  Noen som aner hva man kan bruke dette johannesbrødet til?

 • 11

  Kyllingwok ala Charlotte (Lavkarbo)

  I dag var det første dag av ukesplanen for denne uken, og jeg startet dagen med nydelig proteinloff. Oppskrift finner du HER. Hadde helt glemt hvor godt det var.

  Vi var en tur i en invandrerbutikk i Drammen, og der kjøper jeg alltid så mye gode grønnsaker. Avokado til 4 kr stk får man vel ikke på en norsk matbutikk??


  Kjøpte disse 3 flotte og fargerike paprikaene.

  Og dermed så var det Kyllingwok som sto på menyen:

  Ingrediensene jeg brukte var:

  • 46 g rød paprika
  • 70 g grønn paprika
  • 60 g gul paprika
  • 2 fedd hvitløk
  • 1/2 chili med frøene
  • 100 g brokkoli
  • 30 g løk
  • 50 g babymais
  • 10 g ingefær finkuttet
  • 1 ss soyasaus (helst en uten mel,sukker)
  • 2-3 ss creme fraiche
  • Krydder: Five peppers(Santa Maria) + chicken and steak krydder.
  • Peanøtter strøes på den ferdige retten(valgfritt)
  1. Start med å kutte opp grønnsaker+ ingefær og putt disse i en liten bolle.
  2. Finkutt chili og hvitløk og ha dette på en liten skål/tallerk
  3. Kutt opp kyllingfileten i ønskede strimler og stek gjerne i kokkosfett(brun etikett) eller smør. Tilsett så chili og hvitløk og krydre kyllingen med krydderet.
  4. Når kyllingen er ferdig stekt tilsetter du litt mer smør eller kokkosfett og grønnsakene fra bollen.
  5. Så kan du tilsette 1-2 ss soyasaus og creme fraiche.


  Helt til slutt rører du inn Creme fraichen i woken.

  Server gjerne med peanøtter på toppen

   
  Næringsinnhold på hele wokpannen( middag for 3-4 personer)

  Energi:899

  Protein: 112, 8

  Karbohydrater: 16,93,

  Fett: 40,61, retten inneholder litt mer fett. Kokosfettet jeg steker i er ikke regnet med.

  Om du deler middag på 3stk blir det 5,6 g karbo pr person. Også er det bra med protein og fett i retten. Noe som gjør at man holder seg mett lenger.

   

  Mads satt forresten å sleika tallerkenen, så jeg tror han likte det ;)

 • 17

  Stilig JEANS til gutta, til en super pris

  Denne gangen var det Mads sin tur til å handle noe fint og billig på outletsiden til members. Der kommer det daglig ut produkter til sterkt rabaterte priser. Alt fra klær til kjøkkenmaskiner/duppeditter. Fra 30 % rabatt og opp til over 80% rabatt. Hvis du vil blir medlem og få 150 kr gratis å shoppe for les videre under her.

  Buksen Mads kjøpte seg er en stilig jeans i merket Pace. Det var 50 % avslag. FØR: 799 Medlemspris: 399


  Skikkelig stilig syntes jeg.

  Mads fikk invitasjon fra meg til å bli medlem av siden, og dermed fikk han 50 kr for å melde seg inn og etterpå ble han medlem av facebooksiden dems. Og fikk 100 kr til i rabatt. Så totalt hadde han 150 kr i rabatt.

  Så Mads betalte altså ikke mye for denne lekre jeansen: 399 kr- 150 kr=  249 kr.

  Her er en liten smakebit på noen av tilbudene som de har gående nå, men ting blir fort utsolgt. Folk slår til på gode tilbud.

  Til han:    

   

  Til henne:  Trening:


  Til barn:  Hver mandag- fredag kommer det inn nye tilbud, og tilbudene har en varighet på 4 dager. Det er en side for både menn og damer. Barneklær selges også her. Fra kjente merker. Bare til en mye lavere pris.

  Om du ønsker 100+ 50 kr å shoppe for så legg igjen mailen din i kommentarfeltet under her, så skal jeg få sendt deg en invitasjon med en gang. Jeg har allerede sendt invitasjon til fler av dere. 

   

  Er du medlem av members sin store shopping outlet side??

  Hva syntes dere om buksen Mads har kjøpt til kun 249 kr ??

                                                                                                                                                                 

 • 10

  Min UKESPLAN (Lavkarbo)

  Hvor mye man spiser og hvor ofte man spiser varierer fra person til person. Selv spiser jeg kun frokost, lunsj og middag. Det viktigste for kroppen er at du stopper å spise når du er passe mett og at du ikke spiser før du er sulten. vi er ikke bygd for å gå å småspise hele dagen lang. Under finner du min ukesplan for frokost, lunsj og middag denne uken. Det er viktig å planlegge hva man skal ha, da det er mye lettere å kunne handle inn og faktisk gjennomføre matplanene.


  Trykk på de uthevede ordene og du får da frem oppskriftene.

   

  Mandag:

  Tirsdag:

  •  Ett hjemmelaget lavkarborundstykke (uten mel og gjær), med roastbiff, majones og sitron over.
  •  Rester fra kyllingwok
  •  Denne dagen skal jeg prøve meg på lavkarbovennlige Makiruller (sushi)

  Onsdag:

  • Ett fiberrik knekkebrød med Mye smør, pålegg og majones.
  • 1 avokado som jeg fyller med smørost på tube ( jeg er glad i den med pepper)
  • Suppe: Hjemmelaget blomkål- eller tomatsuppe ( serveres med ett lavkarbo rundstykke)

  Torsdag:

  Fredag:

  • Cottage cheese med hakkede nøtter og litt fun light saft over(jordbær eller bringerbær). Eller med Lavkarbo syltetøy uten sukker.
  • Hjemmelaget knekkebrød med makrell i tomat, majones og agurk.
  • Denne dagen reiser vi over til Bergen, så det blir å ta med nistepakker som består av hjemmelaget knekkebrød + tubeost som vi bare tar med og smører på i bilen.


  Lørdag:

  • Vi er fremme i Bergen og frokosten vet jeg ikke hva blir enda. Noe lavkarbo brød/knekkebrød/rundstykker med godt pålegg på
  • Lunsjen vet jeg ikke enda
  • Lørdag blir det julemat, pinnekjøtt som familien til Mads spiser (som jeg er blitt ekstremt glad i)

  Søndag:

  Usikker på alle måltidene, men blir nok ialefall lavkarbo

   

  Det var litt vanskelig å finne måltider til de to siste dagene. Lørdag er julaften og da er vi bortreist til Bergen/Øygarden og blir der i en uke tror jeg.


  Flere ukeplaner kommer på nyåret, for de som har etterspurt det ;)

 • 8

  Alt kan ikke bli perfekt

  I går skulle jeg begi meg ut på å lage mer surkål, det var nemmelig veldig kjekt å fryse ned. og nå er fryseren tom for surkål.

  Jeg satte med ned på datan, og hadde tydeligvis glemt at jeg laget surkål. For etter en lang stund lurte Mads på hvorfor i all verden surkålen var brunsvart. UUUUUUUUps tenkte jeg og løp inn for å titte. Jaja, sånn skjer når man ikke følger med og rører litt innimellom.


  Heldigvis var det ca et halvt kålhode bare.

  Som dere ser går tydligvis ikke alt perfekt på mitt kjøkken heller, for feil gjør vi alle :) Jeg kommer nok aldri til å glemme bort surkål igjen ;) I kveld skal jeg lage noen flere runder med konfekt, mintkonfekten er fantastisk god.

 • 10

  Dagens frokost/lunsj (Lavkarbo)

  I dag sov vi begge veldig lenge. Jeg våknet tidlig av solen, men sovnet igjen. Så vi sto ikke opp før kl 11:30. Da ble det en sen frokost, kall det gjerne lunsj.


  1 hel avokado (delt i to) med smøreost og avsluttet det hele med 2 ss Cocosa .

  Cocosa er veldig sundt og kan spises rent, men er ikke alle som liker å spise den bar. Så da kan den brukes f.eks i smoothier, på lavkarbobrød/rundtsykker.

   

  Ønsker alle en nydelig dag, her skinner sola. Skulle gjerne tatt en koselig søndagstur, men spørs nok om jeg ikke heller må gjøre siste innspurt på julegavehandelen.

 • 6

  Oppsummering 2- døgns Cruise

  Da var vi kommet hjem fra vårt 2-døgns Cruise til Kiel med Color Magic. Og det er på tide med en omtale. Cruiset fikk vi gratis fordi jeg er noe som kalles en Buzzador. Som buzzador har du mulighet til å prøve nye produkter og tjenester og deretter fortelle hva du synes om dem. Dette gjøres gjennom sosiale medier( facebook,twitter, blogg, diskusjonsforum) og/eller til venner/bekjente. Du får tilbud om å teste produkter/tjenester og velger selv om du vil takke ja eller nei. Det meste er gratis, og varene får du beholde. Det er selvfølgelig helt gratis å være en buzzador, om du ønsker å lese mer om dette kan du gå inn på Buzzador.no

   
  Her er noen gratis buzzadortilbud fra tidligere.

  Dag 1 Torsdag:


  Vi ankom båtterminalen i Oslo kl 12:00, 2 timer før skipets avgang. Det første vi gjorde var å trekke en kølapp, så fikk vi sjekke inn når det var våres nummer som dukket opp på skjermen. Da fikk vi utdelt nøkkelkort for turen. Man har den samme lugaren under hele oppholdet. Vi gikk inn i en ventehall og ventet der en liten stund, her kunne man få kjøpe mat og forfriskninger.  Tre kvarter før avgang fikk man gå ombord i skipet. Jeg hadde hørt at Observation lounge var stedet å være når båten kjørte ut. Så jeg gikk for å holde av et bra vindusbord i Loungen på toppen, men Mads satte koffertene på rommet. Vi fikk en kjempebra plass ved vinduet og koste oss med god mat, drikke og hverandre.


  Rødspette lunsjen kan absolutt anbefales. Det smakte nydelig.

  Utsikten vi hadde fra bordet når båten kjørte utover var heller ikke feil.         


  Ufikset, men blide ;) Stakar Mads som sto opp kl 05:00 og var på jobb først.

  Koselig lugar med havutsikt. Vi var ikke så mye på rommet, vi var for det meste ute blandt folket.

       På kvelden spiste vi en herlig buffet i Grand Buffet. De hadde et enormt utvalg i forskjellig mat. Der kunne man finne mat selv for den kresne. De hadde det meste der. Og Maten smakte veldig godt. Pinnekjøttet var nydelig og med masse kjøtt på seg. Kålrabistappa var desverre ikke så veldig god, merkelig nok. Ettersom alt det andre var helt vidunderlig. De hadde en Aioli der som er det beste jeg noen gang har smakt.

  Startet med en god forrett:

   
  også en god posjon med julemat:  og avsluttet med en ekstremt god dessert. Mangosorbeten og bringebærsorbeten var helt nydelig. Også jeg som elsker Sorbet is ♥     

  Dag 2 Fredag:

   

  Båten var i land i Kiel kl 10:00 fredag morgen, vi valgte å gå av båten og kikke rundt i Kiel. Vi var på flere shoppingsenter. Her fant man kjente butikker som new yorker, H&M, Vero Moda, Jack and Jones+ sikkert fler. Vi avsluttet så med å titte på det kjente julemarkedet i gågata ute. Før vi tuslet tilbake til båten.

   
   

  Fredagen fikk vi også testet ut badelandet på båten og fitness/spa avdelingen. Avdelingen for bading består av en runding med kaldt vann, hvor det er strøm i vannet så man blir dratt rundt i ring. Kjempegøy for barna som lekte der. Det var en liten sklie og en litt større sklie. Ett babybasseng og 2 varme og gode boblebad. Jeg og Mads koste oss i boblebadet. Badeanlegget er nok mer for barnefamilier og ikke voksne uten barn. Da kan man heller ta turen til Spa avdelingen. Der finner man 2 boblebad, treningsrom med masse apparater, masasjestoler og mulighet for spabehandlinger.

    
  På fredags kveld var det klart for 3 retters i Oceanic À la Carte restaurant.  Nydelig røkt salmalaks servert på en seng av eple og sellerisalat og noe lime til(det grønne)


  Kalvekjøtt servert på en god sellerirotpuré og portvinsaus.


  Hvit sjokoladefudge med bringebærsorbet. Himmelskt godt.

  Vi avsluttet kvelden/ natten kl 1:30. Etter å ha sett på koselig show ombord og etterpå vært på discoteket som var ombord. Fikk også danset litt.

  Dag 3 Lørdag:

  Båten var fremme i Oslo kl 10:00 og vi reiste tilbake til Drammen med bil. Vi takker Color Line for et herlig cruise med Color Magic og vi kommer garantert tilbake hit. Folkene som jobber ombord var også kjempehyggelig og ga god service til alle gjestene. Cruiset passer for folk i alle aldre.

  Håper dere likte omtalen og bildene fra turen vi hadde til Kiel.

  Har du vært ombord i Color Magic eller Color Fantasy før??

   


 • Stikkord:
  10

  Vi storkoser oss på Color Magic

  Som jeg har fortalt tidligere har vi aldri vært på tur med Color Magic eller Color Fantasy før. Dette er første gangen, og helt klart ikke siste gangen. Det er masse mennesker ombord her på color Magic. Og vi storkoser oss begge 2.

   

  Det er masse hyggelige mennekser her. Både ansatte og gjester. Og masse god mat og drikke.


  Stappmett av masse god julemat og annet snadder. Det var så sykt mye å velge imellom i buffeten her på Color Magic. Jeg fant en favortittdessert, nemmelig mango sorbet. Nam nam.

   

  Og dagens sminke ble med litt gull i, siden det var julebordmiddag.  Nå har jeg fått skiftet av meg kjolen, her går folk i alt mulig. Noen er stivpyntet, noen er normalt pyntet og andre i daffekklær. Du blir ikke sett dumt på, uansett hva du går med. Og det er igrunn veldig deilig. Nå skiftet jeg om til noe litt mer behagelig. Vi sitter nå på den lokale puben midt i handlegaten ;) Med det morsomste navnet, nemmelig Donkey Pub Monkey Pub.Hehe. Nå startet det nettopp noe danseoppvisning midt i handlegaten her. Og Masse mennekser samlet seg rundt her. Sååååå kos.

  Ikke hver dag man får sitte på en koselig pub, drikke øl og blogge. Det er kos det ;)

  I morgen er båten fremme i Kiel kl 10:00 og da skal vi av og handle litt. Hørt noe rykter om at det er noe julemarked der nå. Også går båten tilbake til Norge og er fremme i Oslo Lørdag morgen kl 10:00.

  Turen har vi fått gratis i sammarbeid med Buzzador og Color Line. Så når jeg kommer hjem kommer jeg til å ha en oppsumering av turen og hva min mening om Color Line sin Color Magic båt, som vi reiser med. Om du også ønsker og bli en buzzador og teste produkter og tjenester gratis kan du klikke deg inn HER

   

  ♥Ønsker dere alle en fin kveld ♥     PS: tusen takk for alle søte kommentarer dere har lagt igjen.

 • 3

  Ombord på color Magic

  Da var vi kommet ombord på color Magic.

  Nå sitter vi i obervation loungen i toppetagen, dekk nr 15. Her har vi kost oss med en lett lusj, en øl og nå en god drink:) ikke hver dag man kan kose seg med en drink kl 15.

  Når vi er her tenker vi ikke noe på kosthold. Vi bare koser oss med god mat og drikke. Nå skal vi rundt å titte litt mer på båten her. Masse spennende her :)

  Turen fikk vi gratis fordi jeg er en buzzador. Dette har jeg skrevet mer om her: http://charlotte1987.blogg.no/1322926931_gratis_2dgns_cruise_m.html

 • 9

  Klar for color Magic

  Da var vi kommet oss på terminalen til colorline, trukket kølapp og nå fått nøkkelkirt til lugaren vår.

  Snart skal vi om ord på dette skipet.

  Sminken får komme på i kveld ;) jeg var for trøtt i dag tidlig. Mads dro på jobb kl 5 på morgenen, men nå er han her med meg.

  Håper det er litt mer selskap i han her når man kommer ombord :p

  Vi blogges :)

  ( innlegget er blogget fra mobil)

 • 7

  Driver å pakker til turen + ett lite innkjøp

  Starter med dagens innkjøp. Måtte nemmelig ha meg en clutch veske. Så da gikk jeg til innkjøp av en i dag. I merket Buffalo, haha. Nå kom jeg på Buffalo skoene som fantes da jeg gikk på barneskolen :P
  Var litt vanskelig å få frem hvor fin den egentlig var. Blingbling.

  Og nå har jeg begynt så smått å pakke. I morgen reiser vi på tur med Color Magic og blir der frem til Lørdag. Jeg gleder meg masse. Med masse god mat, så vi kommer vel til å rulle ut av båte. hehe.  Grunnen til at vi får gratis 2-døgns kiel cruise med Color magic kan du lese mer om HER

  Så i morgen reiser vi, og jeg kommer til å ta masse bilder. Har internet ombord, så blogging blir det også :)

   

 • 5

  Enkel kyllingmiddag (lavkarbo)

  Vil du ha en enkel middag som lager selv nesten helt selv? Da kan du lese videre. Start med å kutte en god salat med salat og grønnsaker du liker.

  Skjer så opp kyllingfiletter i 2 eller 3, så de ikke blir så tykke og legg i en ildfast form. Legg så over noen klatter med hjemmelaget pestosmør, eller bruk vanlig smør, litt vanlig pesto og kvernet pepper. Oppskriften på mitt pestosmør finner du HER  Sett dette i ovnen på 175 grader i 40 minutter. Ta formen så ut og legg over litt creme fraiche. Og sett den inn i 5 minutter til.  Server med en god salat og dressing. Eller noen gode grønnsaker.

  Enkelt og gjør seg nesten helt selv. Vi lagde stor form fordi vi hadde middagsbesøk. også ble det igjen noe rester til lunsj i dag.

   

 • 11

  Julegavetips til henne, under 200 kr

  Har du ikke fått satt igang med julegavehandelen, eller mangler du kanskje et par smågaver. Her er noen tips til julegaver til noen du er glad i. Alt koster under 200 kr.

     1. Tangle Teezer. Hårbørste som er super mot floker. Hjelper deg å smertefritt gre ut flokene. Mens vanlige børster kan skade håret vil Tangle Teezer med sine mange fleksible tenner løsne flokene og rette ut håret uten at håret skades. Fåes kjøpt flere steder. Blant annet hos enklere liv. 149 kr. Fåes i rosa og sort.

  2. En forfriskende og dyprensende leirbehandling som trekker ut smuss og urenheter. Jeg liker den veldig godt nå på vinteren når jeg er tørr i huden. For den gir fukt og gir en slags isende og behagelig følelse i ansiktet. Fåes hos Britique.com. 119 kr. FRI FRAKT

  3.  En utrolig god dagkrem som jeg liker. Cupcake organic heter den. En lett krem dsom trekker seg dypt inn i huden og virker balanserende og roer ned irritert hud. Bruker den daglig nå som huden trenger fukt og er veldig fornøyd. Jeg har prøvd den blå og den orange. Liker best den blå. Og denne får du også kjøpt hos Britique.com . Den er nå på tilbud. Før 189, Nå 139kr.   FRI FRAKT

  4.  En utrolig god peeling som også gir fuktighet til huden. Selv har jeg testet den og den er blitt stående i dusjen. Består av store skrubbekorn som gjør at den peeler bra. Du kan lese mer om den HER . FØR: 259 NÅ: 129

  5. Sjokoladekit/startpakke .Så man kan lage skikkelig god og sunn sjokolade/konfekt. Cocosa kokosolje følger også med. Produktet finner du på soma.no/.   199 kr

  6.  Te fra Iherb. Finnes i mange ulike smaker. Denne var med mange og pasjonsfrukt. Teen finner du direkte HER. Og prisen er $ 2.96. Om det er første gang du skal handle fra iHerb kan du bruke kode FAJ331  Så får du 5 $  i rabatt på din første bestilling. Den finner utrolig mye bra der, mye billigere helsekostprodukter enn i Norge. Mange like produkter.

  7. Max factor neglelakker. Fåes i flere forskjellige farger. Kun kr 39 pr stykk. Disse får du blandt annet hos Nelly.com.  I mange fine farger. NELLY har dessuten gratis frakt frem t.o.m 23/12

   

  Håper dere fant noen spennende tips :)                    

 • 16

  Our new home (2. etg)

  I går la jeg ut bilde av 1. etg i vår nye bolig. Bildene av 1.etg finner du HER.

  Og her er 2. etg som består av kjøkken,stue, oppgang til loft og kontor/gjesterom. På kontoret er det foreløpig en del rot, men dette skal selvfølgelig vekk.


  Lampene fulgte med huset, og siden vi ikke har fått kjøpt noen enda, så har vi disse så lenge :)
  Norema kjøkken fra 2009.
  Disse telysholderne fikk vi i går som innflyttingsgave av pappa og Anita. Juleduken arvet jeg av farmor, skal nok skaffe en ny duk etterhvert. Men kjekt å ha så lenge.


  Kontor/gjesterom opp. Veldig rotete nå. Og på kontoret er det også luke opp til loft, hvor det er plass til masse.  Spisestue fikk vi av Gorm( kjæresten til Mamma). Så da slapp vi å kjøpe det:) Bordplate så man kan slå ut bordet følger også med.


  Trapp nedenfra og opp. Denne må males hvit :)


  Trapp ned til 1.etg

  Det som etterhver skal gjøres oppe er:

  • Male taket ordentlig hvitt ( det gjør vi nå som taket er skikkelig vasket)
  • Endre farger i stue, kanskje sette på panel. Er gammel stritapet under der, og det er noe vi i lengden ikke vil ha
  • Kjøpe gardiner, nå har vi bare persienner. Gardiner gidder vi ikke kjøpe før vi har fått fargene på plass.
  • Nye lister.
  • Helst få gjemt synlige ledninger inn i veggene etterhvert.
  • Få en gjennomfør og fin stil som vi kan trives med. Hvor farger og interiør blir koselig og fint.
  • Bytte alle dørene, men i første omgang male de hvite bare.
  • Male trappen hvit, den er litt gulaktig i malingen (usj)

  Men vi har heldigvis ikke noe hast med disse tingene, kjekt å ta ting litt etter litt. Og gøy å kunne gjøre noe selv også.

   

   

 • 26

  Nye sko, supertilbud ( du kan få 50 kr å shoppe for)

  Nå har jeg bestilt meg noen nydelig sko fra det supre medlemssiden jeg har pratet om tidligere. Det kommer stadig nye tilbud. Og i dag kom det masse ny tilbud på mye lekkert og praktisk.

  Skoene jeg kjøpte var det helt opp til 85 % rabatt på. Jeg betalte kun 99 kr :) Det liker vi. Skoene selges på nelly, men der må man betale fullpris.


  I dag er det også tilbud på sodastream maskinene fizz på medlemssiden. 30 % rabatt.

     Hvis du vil ha invitasjon til medlemsiden hvor det kommer supre tilbud daglig + 50 kr å shoppe for. Legg igjen mailen din i kommentarfeltet. Så sender jeg deg invitasjon + 50 kr. Det er helt gratis å være medlem selvfølgelig.

  Hva syntes dere om skoene jeg kjøpte?? Bra deal sant?

 • 11

  Our new home (1. etg)

  Vi har hatt besøk pappa og Anita(dama til pappa) i dag, så det har desverre ikke blitt noen blogging før nå.

  Her har dere noen nye bilder av vårt nye hjem. De 2 øverste er de samme som jeg har lagt ut tidligere. Orket ikke gå ut i snøen og ta bilder utenfra. Dette er en tomannsbolig, hvor vi eier halvparten. Vi eier halvparten nærmest her.2  etager+ loft og utenboden som dere ser... Innvendig er det noe som kan pusses opp, men det er slik vi kommer til å ta etterhvert. Ingen hast med det, men gøy å kunne gjøre litt selv også på sitt eget hjem :) Jeg legger ved kommentarer under på flere av bildene på hva som vi tenker å gjøre litt etter litt.


  Forann  Og her kommer bildene innvendig som jeg tok i dag...

  Yttergang. Og i yttergangen er det også ett lite toalett. Gulvet i gangen er ikke akkurat det lekreste ;)


  Lilledoen i gangen

  Koselig og søt liten do.


  Innerste gangen, garderobeskap til yttertøy.


  Der hvor pappesken står skal vi ha en hvit kommode, eller ett hvitt litt høyere skap. Så man kan ha litt håndklær og sengetøy i. Badet er inn til venstre.
  Litt rot må man tåle i begynnelsen ;)


  1. etg sett fra innerste gang..Trapp opp til høyre. Vårt soverom til venstre, gjesterom rett frem. Og 2 boder innerst og til høyre.
   Veggen har begynt å irritere meg litt, den er faktisk litt lyserosa i fargen. Man ser det ikke så godt på bilde. Så det blir nok på med malertøyet snart gitt.


  Garderobeskapene våre. Blir nok byttet ut med skyvedørsgarderobe en gang i fremtiden.

  Og nå kommer gjesterommet...  Her finner vi også 2 skaper. Alle dørene skal med det første males hvite, også skal vi få skiftet de ut etterhvert :)

  Og nå kommer bilder av våre 2 boder. De som ikke tåler rot (lukk øya).


  Rålekker blomstertapet :P ELLER ikke


  Mye god lagringsplass i bod.

   

   

     Under trappen nede.

   

  Da var vi igjennom hele 1. etg :) I morgen får dere se 2. etg. Hvor vi har kjøkken, stue og kontor/gjesterom.

  God natt alle sammen ♥

 • 36

  After eight- og smash konfekt med god samvittighet

  Etter 2 timen kunne jeg ta konfektene ut av kjøleskapet for en aldri så liten prøvesmak. Da var de stive og fine, men jeg puttet de inn i kjøleskapet etterpå. For de holder seg best der.

  Jeg fikk inspirasjon til å lage konfekt med mintfyll eller å ha lest på bloggen til fristende lavkarbo, om en mintsjokolade hun laget. Hun sa at hennes mintfyll var litt hardt. Så jeg tilsatte litt mer væske i fyllet og da ble det veldig bra.


   

  • 1 dl sukrinmelis (kjøpes på funksjonellmat.no eller helsekost)
  • 5 dråper Peppermynteessens (apotek)
  • Kremfløte
  • 1 plate Mørk sjokolade, 70% eller høyere. (eller sukkerfri)
  • 1 stor ss Cocosa (soma.no eller helsekost)
  • 2 ts Tagatesse, om du har en mørk sjokolade du vil gjøre søtere (kan sløyfes)
  • om du ikke vi ha mintfyll kan du f.eks bruke: ekte baconkrisp(de uten mel), nøtter og sikkert mye mer

  Mintfyll:  •  1 dl sukrinmelis
  • 2-3 ss fløte
  • 5 dråper peppermynteessens

  Smash konfekten:  • Biter av baconcrisp ( de ekte, for de er mist karbo. De andre billig variantene inneholder masse hvete)
  1. Start med å lage mintfyllet og hakke noen biter med baconkrisp. Minfyllet kan du rulle til små kuler/knapper og legge på en tallerken i kjøleskapet noen minutter.  
   Ser du er de er for store for formene kan du bare dele de i 2 før du putter de nedi formene.
  2. Smelt så sjokoladen og cocosa kokosolje i vannbad. Rør så inn 3 ss kremfløte og 2 ts tagatesse(kan sløyfes) om sjokoladen er søt nok. Vi hadde 87 %.  Rør sammen med en slikkepott. 

            

           3. Hell så litt i bunnen av formen og putt oppi ønsket fyll på konfekten ( mint, nøtter, baconkrisp, pinnetjerner,   hempfrø+++)  

  4. Fyll så igjen med sjokolade i resten av formen og sett de i kjøleskapet 2-3 timer før du kan prøvesmake. Men husk at de skal oppbevares i kjøleskap.

  Etter 2 timer var mine klare til at jeg kunne ta meg en smaksprøve.

  Og disse 3+ noen til var med baconkrisp

  Jeg er ikke så veldig glad i sjokolade egentlig(litt rar jeg), men mintsjokolade og smash er godt. Dette var skikkelig godt. Mintsjokoladen var favoritten. Smakte skikkelig after eight. Så disse bør dere prøve å lage. Det er forresten Cocosa kokkosfettet som gjør de så skinnende blanke.

           Noen som ble litt frista her nå eller??


 • 17

  Lager hjemmelaget konfekt

  Nå står formen med sjokolade i ovnen( ehm, mener kjøleskapet kanskje. hehe) . Noen er med mintfyll inni og noen er med hakket baconkrisp. Så blir spennde å se resultatet. Minsjokoladen har jeg skikkelig trua på, så deler oppskrift på den når jeg har smakt. Lurer på hvordan baconkrispen blir. Hvis den blir myk blir det nok ikke så godt, men det får vi se når jeg smaker på de.

   
  Den ene blei litt full ja ;)

  Og imens jeg venter på at sjokoladen skal stivne i kjøleskapet så koser jeg meg litt med søte Josefine som er happy for at det er snø ute. Hun elsker å leke i snøen på verandaen. Hun graver huler og hopper rundt.


  Bildet ble tatt før i dag.


  Håper dere er like spente som meg på sjokoladeresultatet ♥

  

  Noen som vet hvor mange timer sjokoladen skal stå i kjøleskapet før den stivner, sånn ca??

 • 4

  På toppen og fin utsikt

  Vel fremme på toppen. Her er det skikkelig utsikt ja.

  For å få min kjære helt opp på toppen måtte jeg bestikke han med en suss :o) han var så flink atte.

  Dere ser sikker ikke hvem jeg susser på, men det er Mads altså :p

  Utsikten dere ser er utover Drammen by

  Nå er vi på vei nedover igjen og snart hjemme.

  Flere som har vært på søndagstur i dag?? Kan anbefales.

 • 9

  Søndagstur med min kjære

  Da blir det mobilblogging midt inni skogen fra dagens søndagstur, men først noen bilder fra før vi gikk ut.

  Joggeskoene ble byttet ut med noen ordentlige tursko og en varm jakke. Ettersom det er mye snø her på Konnerud.

  Mads er selvfølgelig også med meg i skogen.

  Men han prøver bare å løpe fra meg når jeg skal ta bilder av han :p

  Han er utrolig kjekk å ha om man er bittelitt usikker på veien. Da tar han frem mobilen og ser på kart. Teknologi <3

  Og imens står jeg å tar bilder av meg selv ;) hohoho

  Snart er vi nådd toppen :) vi blogges. In tha woooooooood.

 • 12

  Endelig er den kommet

  Da har jeg endelig fått teflonformen min.  Så da kan man sette igang å lage litt forskjellige sjokolader. Det fulgte med noen oppskrifter så jeg skal prøve å gjøre om de til lavkarbo/sukkerfritt. Så det blir litt sunnere sjokolader.


  Jeg gleder meg til å prøve.


  Bilder og oppskrifter jeg bruker kommer selvfølgelig.  Kanskje jeg får satt igang alt i kveld eller i morgen med årets konfektprosjekt. Jeg har aldri laget det før, så det blir gøy.

   

  Har du prøvd å lage sjokolade/konfekt før??

 • 5

  Lyst til å teste produkter gratis?

  Er du en person som liker å teste ut produkter og tjenester gratis og kunne skrive omtale eller prate med venner/bekjente om produktene du prøver.? Buzzador leter nå etter fler personer til å kunne teste produkter for dem. Produktene du får tilbud om kan du selv bestemme om du vil teste eller ikke teste. Om du vil teste produktene så får du produktene gratis hjem i posten til deg selv.      


      
  Bildene er hentet fra nette, fra andre buzzadorer som har testet.  De ser nå først og fremst etter

  • Personer som er gravide eller har barn som er født mellom 1.januar 2011 og 31.desember 2011.
  • Tenåringer født i årene 1994-1996  (buzzador har 15 års aldersgrense)
  • Men alle andre er selvfølgelig også velkommen, men tilbudene kommer vist oftest til gruppene over.

  Selv er jeg hverken tenåring eller gravid/småbarnsmor, men har fått tilbud om flere kampanjer. Den første kampanjen gikk ut på å kunne leie så mye filmer/spill man ønsket på lovefilm.no, men siden vi flyttet da takket jeg nei til denne kampanjen. Nå har jeg fått tilbud om å få reise på 2 døgns kieltur med color fantasy eller magic og den kampanjen takket jeg ja til. Vi fikk da bestemme når vi ville reise(innen en periode) og på torsdag reiser jeg og min kjære altså på gratis cruise med julebordbuffet, gratis inngang til spa, gratis inngang til badeland, gratis internett og lugar. Vi gleder oss til å se hvordan båten er og ikke minst maten som jeg har hørt mye bra om.Grunnen til at jeg og flere får gratis cruise er fordi jeg er en buzzador.

  Buzzador.no er en side hvor man får tilbud om å teste forskjellige ting. Det er helt gratis å være medlem der. Som Buzzador sprer du informasjon om produkter til venner og familie, ansikt til ansikt, via bloggen din, Facebook, Twitter eller andre forum og kanaler du er koblet til.Så jeg kommer til å blogge om cruiseturen vi skal på og ta masse bilder.

  Du trenger som sagt ikke ha blogg, men facebook, twitter eller andre forum.

  Så om du også vil teste gratis produkter kan du registrere deg gratis på Buzzador.no

   

   

 • 12

  Hvilket ANTREKK likte du best?

  Under ser dere 3 antrekk som jeg selv har satt sammen på Polyvore.com. Hvilket antrekk likte du best av de 3?
  Nr 1
  dagens outfit

   

  Nr 2
  høst
  Nr 3
  Dagens dream outfit
  Nr 1,2 eller 3??
 • 15

  Noen gode tibud

  En liten sniktitt på siden jeg skrev om her om dagen. Medlemsiden members kommer med daglige tilbud som har en varighet på noe dager. Du må være medlem for å kunne benytte deg av supertilbudene, og det er helt gratis å være medlem. Mange av klærne får man kjøpt på nelly også, men da til full pris. Siden er i sammarbeid med nelly og members shoppingklubb.

  Her er sniktitt på noen av dagens tilbud:


  For han:  Om mange mange fler tilbud. Det kommer daglig ut nye tilbud på forskjellige merker.

  Hvis du ønsker invitasjon til gratis medlemskap på siden + 50 kr å shoppe for, så legg igjen  mailen din i kommentarfeltet for e-post og skriv du vil ha invitasjon. Så skal jeg få sendt deg en.

  Er du også medlem?

 • 8

  Snømåking er gøy...

  Jeg prøver å være så positiv jeg bare kan til denne snøen. Vi har fått nok snø nå, det holder i massevis :)

  I dag sto jeg opp kl 5 og kjørte min kjære på jobb, ettersom jeg skal ha bilen i dag. Det som møtte oss når vi kom ut var masse nysnø. Som jeg akkurat har vært å fjernet. Klappe klapp.

  Så jeg sto der som en klumpete tulling i boblejakka og måket snø. Heldigvis trenger vi kun å måke en liten sti. Alle andre rundt her lå visst å sov ( skjønner jeg godt).

  Før og etter:

  Etter å ha måket bort masse våt og tung snø setter jeg meg ned å tar en deilig kopp te. Jeg er lyyyyyys våken :):)


  Ønsker alle er superduper fredag...

 • 14

  10 kg smør i posten, i disse smørmangeltider

  Daglig så tikker det inn de merkeligste e-postene i søppelpostkassen min. De nevner deg som person i fullt navn og adresse, tilogmed min nye andresse har de fått tak på.  Mailene kommer gjerne fra Nina, Kristina eller Lena. Og dette er kun SPAM.

  I dag fikk jeg den merkeligste mailen og jeg lo godt. I disse smørmangeltider presterte de å prøve å lure folk med denne.  Får du ofte spam/søppelpost på mailen din??

 • 19

  Jeg laget julemat til en kokk i dag

  Nå er jeg ekstremt mett. Julemat er virkelig mektig altså. Ikke hver dag man får lov å lage middag til en gammel kokk. I dag hadde vi nemmelig farmor og farfar på middag for første gang. Endelig kan vi også be folk hjem til oss. Etter å ha fått dobbelt så stort hjem som det vi har hatt tidligere. Kokken er altså farmor, som har jobbet som kokk i mange mange år.


  Kokken Charlotte med nisselua på plass.
  Ikke alle hadde turt å satse på ribbe som den første middag man serverer en kokk, men joda. Den som intet våger intet vinner ;) Er det ikke det de sier a? hehe. Det var tydeligvis ikke feil. Jeg fikk enormt masse skryt for ribba mi og de hadde ikke smakt så sprø og god svor før. Vohooooo, takk for ribbeoppskrift Hellstrøm ♥ Etter middag gikk de å momset i seg litt mer svor. 

   

  Jeg kom selvfølgelig ikke på å ta bilde av maten før jeg allerede hadde begynt å spise av den, men dere ser fortsatt litt av svoren da( men noe av det hadde jeg momset i meg)

  Alt er lavkarbo:


  Hjemmelaget surkål, hjemmelaget tyttebærsyltetøy, hjemmelagede medisterkaker, ribbe, brokkoli og hjemmelaget brun saus.
   

  Vi har ikke fått kjøpt gardiner enda, men er persienner der enn så lenge.

  Heldigvis gikk det fint å lage middag til en kokk, hun syntes forresten jeg burde bli kokk.Så koselig. Jeg elsker å lage mat, men kokk hadde jeg nok desverre ikke orket. Stress, stress, stress.

  Er nesten lei julemat før julaften er kommet. Huffda. Til helgen blir det kielcruise med julemat igjen gitt.

 • 4

  Medisterkaker (Lavkarbo)

  Medisterkaker kan fint lages lavkarbovennlige.

  Du trenger:

  • 1kg medisterdeig
  • 2 egg
  • 2,5-3 dl fløte
  • 3 ts salt
  • 1/2 ts muskat
  • 1/4 ts ingefær
  • 3/4 ts pepper
  • 1/4 ts hjemmelaget tacokrydder ( Kan sløyfes)
  1. Bland medisterdeig og salt til det blir en seig deig. Bruk gjerne kjøkkenmaskin eller eltekrokene som følger med en miksmaster.   


  2. Ha så i eggene og bland dette godt inn.     3. Tilsett så fløten litt etter litt mens du rører, la deigen bli seig.
  4. Så tilsetter du tilslutt alt krydderet og rører dette godt inn.
  5. Bruk en skje til å forme medisterkakene og stekes i smør. 


  Mange legger medisterkakene ned i brun saus for å la de trekke der, men du kan også la de trekke i litt kraft eller buljong. Men det er ikke nødvendig.

  Perfekt som julemat, kan også fryses ned.

 • 16

  Min første iHerb bestilling, mye spennende

  Jeg har i lang tid hørt folk pratet om den kjente og store nettsiden iHerb. Dette er en amerikansk nettbutikk med matvarer, helskostartikler, supermat, sportsernæring, kjøkkenutstyr, babyprodukter, kroppspleie og masse mer. Og alt til veldig bra priser sammenlignet med her i landet. Noen av produktene kan du få til langt under halve prisen der sammenlignet med her. Selv om det er akkurat samme produkt, ja tilogmed samme merke. I dag gjorde jeg faktisk min første bestilling der og fikk handlet masse bra produkter som jeg gleder meg til å prøve. Alt i min bestilling er lavkarbovennlig. Jeg satt å drømte meg bort og hadde lyst til å bestille så masse mer.

  På din første bestilling kan du dessuten få 5 $ i rabatt om du bruker koden: FAJ331 i handlekurven når du skal betale.

  Her er de første produktene jeg har handlet på iHerb:


  En pakke med Nudler som passer perfekt for oss på lavkarbo. Mindre enn 1 g karbohydrater pr serving(85g i en serving). Nudlene inneholder dessuten ingen kalorier, ingen gluten og ikke fett. Man må ha en god saus til nudlene.  Du finner også miracle ris. Gleder meg til å teste nudlene.  Miracle nudlene finner du HER


  Bildet er lånt av sunnfamilie.net

  Sukkerfri granateplesaft som er søtet med xylitol og stevia. Du kan kjøpe den HER, ellers kan du gjøre som meg å bestille en gratisprøve HER. Fin om du skal kose deg med litt saft innimellom, gleder meg til å prøve den ut.


  En pakke med hemfrø. Disse er fine i lavkarbo brødene, i supper, salater og andre matretter. Sunt og smaker vistnok litt som pinjekjerner. Du får også hempfrø i pulverform. Mange bruker dette i smoothier. Hemfrø finner du HER  Raw kakao. Denne tenkte jeg å bruke når jeg skal lage hjemmelaget sjokolade. Har sett mange bruker den til det.  100% ren kakao. Produktet finner du HER


  Acaipulver, det finner flere typer. Jeg har sett de har brukt denne på flere forskjellige smoothiesjapper. De selger også der, men til en mye høyere pris. Denne skal jeg bruke i sunne smoothier med gode bær som jeg skal lage fremmover. Full av antioksidanter og gir økt energi. Produktet finner du HER


  Og sist, men ikke minst kjøpte jeg en lepomade. Den inneholder ikke mineralolje og har solfaktor 15. KISS MY FACE ;) Med jordbærsmak.Kun 4 stk igjen av denne nå. Koster ca 12 kr og du finner den HER. 

  Jeg gleder meg til å få hjem alle produktene. Frakten for alle produktene ble totalt på 30 kr (billig) og alle varene totalt kom på 230 eller 240 kr ca ♥ For å være sikker på å slippe toll bør man vist ikke handle for mer enn 200kr. Men på min på taxes sto det 0, så får se når den kommer i posten.

  ♥ Husk at om du skal handle for første gang på iHerb kan du få en fin rabatt på 5 $ om du benytter deg av denne koden:FAJ331   ♥

   

  Har du handlet på iHerb før??

   

 • 10

  Sliter du med å knyte skjerf, se hit

  Jeg kom over en artig video på youtube. Om du sliter med å bestemme deg hvordan du vil knyte skjerfet kan du se på denne videoen. Denne jenta viser deg 25 måter å knyte ett skjerft på. Kreativt og nyttig.

   

  I dag kom første snøen hit til Drammen, og hva passer vel ikke bedre enn å lære seg å knyte skjerfet på ulike måter.

 • 22

  Opptil 70% rabatt. Og du får 50 kr gratis

  ♥Jeg kommer med ett lite gratis tips til alle som leser bloggen ♥

  For noen dager siden meldte jeg meg inn på en gratis shoppingklubb på nett. Siden heter members.com og jeg fikk invitasjonen min fra Nelly fordi jeg har handlet en del fra de.

  Kun begrenset antall medlemmer, så det er lurt å melde seg inn med en gang.  Hvis du ønsker 50 kr gratis å shoppe for skriv ned mailadressen din i kommentarfeltet under her. Så sender jeg deg en VIP invitasjon. Da blir du godkjent som medlem med en gang (andre folk må vente flere dager) og du får 50 kr å shoppe for.

   

  Alle medlemmene får tilgang til eksklusive tilbud på utvalgte produkter og prisen reduseres med opp til 70% av anbefalt utsalgspris. Utvalget omfatter de mest attraktive klærne, tilbehørene, reisene og opplevelsene på markedet. Blandt annet GHD, Michael Kors, D&G, Wesh,Quiksilver, diesel og mye mye mer.

   

   

  Husk!! Om du vil ha 50 kr gratis, legg igjen en kommentar i kommentarfeltet mitt og fyll ut epostadressen din der det står e-post.  Ja, det er helt gratis. Og det er ingen kjøpsplikt. En kul side med bra rabatter som alle bør bli medlem av.

  PS: mange av varene finner du inne på nelly.com, men der må du betale full pris!! På medlemsiden er det 50 og 70 % på det meste.

 • 15

  Oi, det snør jo...

  Vi var netopp kommet hjem fra butikken og plutselig begynte det å snø gitt.

  Og plutselig måtte man løpe sminkeløs ut på verandaen for å dokumentere det faktum at det kom snø. Var jo egentlig på tide. Selvom jeg liker sommer best.


  Lurer på hvor mye snø det er i morgen jeg.

  Er det snø der du bor??

 • 10

  Omtale: Yves Rocher spa

  Som jeg har fortalt tidligere er jeg blitt valgt ut som produkttester for Yves Rocher. Det går ut på at jeg ca hver måned får tilbud om å teste ulike produkter. Så blir det opp til meg om jeg ønsker å takke ja til å teste de, eller takke nei. Det eneste jeg skal gjøre er å teste produktene jeg får tilsendt og skrive min egen ærlige mening om produktet. Så produktene er sponset.

  I november fikk jeg noen spa produkter som jeg la ut bilde av, men jeg ville gjerne teste de flere ganger før jeg skrev en omtale. Og nå har jeg fått brukt de noen ganger og gjort meg opp min mening om spa produktene jeg fikk.


  Øverst: dusjolje, peeling(venstre) og fuktighetskrem(høyre)


  Orientalsk peeling: 


  Jeg dusjet huden, skrubbet meg godt inn med denne og skylte av med vann.
  Denne peelingen var jeg veldig fornøyd med. Brukes 1-2 ganger i uken. Den hadde gode peelingegenskaper og man fikk skrubbet seg skikkelig. Fordelen med peeling er å få bort døde hudceller, men man får også masert igang blodsirkulasjonen i kroppen. Den dufter himmelsk og etterlater en god fukt. Huden min ble veldig myk og det føltes utrolig god etter en dusj med denne. Peeling passer bra å bruke før man skal ut å nyte solen, eller før en selvbruning. For en jevnere og finere farge. På denne tiden av året er det lett for at huden blir tørr, og da er det viktig å kunne ha en peeling som også tilfører fukt. Så denne fikk ett stor pluss for at den også gir fukt, men alikevel ville jeg avsluttet med en fuktighetskrem for kropp utenpå. For å lese mer om produktets egenskaper og pris kan du klikke HER

  Arganolje, orientalsk dusjolje: 


  Denne dusjoljen inneholder arganolje som skal gjøre huden myk og fløyelsglatt. Jeg har et sår på fingeren og den svei veldig i såret. Så det ble litt ubehagelig opplevelse for min del. I tilegg har jeg en sensitiv hud og denne dusjoljen passet desverre ikke helt til meg. Jeg tenkte jeg kunne gi den bort til en av mine venninder. Så kan jeg få en omtale derfra isteden.  For det er helt sikkert en god dusjolje, men ikke for min sensitive hud. Det er viktig å være ærlig på produktanmeldelser. Du kan lese mer om den og finne pris dusjolje HER

  Pleiende arganbalsam:


  Denne smurte jeg inn hele kroppen med etter å ha tatt en nydelig dusj med peeling. Det er en fuktighetsgivende krem for kroppen. Og den gir skikkelig med fukt. Den ga meg også en slags lindrene, litt kald følelse. På en utrolig behagelig måte. Kremen trenger raskt inn i huden, noe som tyder på bra ingredienser. Ikke noe tullball med denne her. Og lukten på den er helt uimotståelig. Du lukter godt i lang tid etterpå og føler at huden er fresh og myk. Du kan lese mer om produktet og pris HER

   

  Så jeg kan altså anbefale disse to som er på bildet under:


  Helt supre som julegaver, du finner også mye annet fint og mye billig inne hos Yves Rocher.

  Som en julebonus fra Yves Rocher får man 10% rabatt på hele kjøpet ditt. Skriv inn koden XMAS2011 i handlekurven på nettbutikken.

  Håper dere likte omtalen av produktene♥
   

 • 11

  Jeg fikk roser

  I går hadde vi besøk av min gode venninde Katrine og jeg fikk noen flotte roser. Siden vi begge er svake for fargen rosa, så var selvfølgelig de flotte rosene rosa ♥  Nydelige roser  som passet perfekt inn i vårt nye hjem.

    Vi har forresten fått på plass gjestesengen, så da har vi plass til familie og venner på overnatting. Det blir nok til at vi kjøper bein på sengene etterhvert.  Ha en fortsatt fin mandagskveld videre, nå skal jeg kose meg med min kjære resten av kvelden.

 • 15

  Lavkarbo middag: Kyllingfilet med pesto og hvitløkssmør+ salat

  I dag har jeg laget 3 typer kryddersmør og oppskriftene finner du HER.

  Dagens lavkarbomiddag ble kyllingfilet stekt i ovnen med hjemmelaget pesto og hvitløkssmør sammen med en god og enkel salat.


  Jeg brukte 2 stk kyllingfilletter som jeg hver delte i 2. Satte de i ovnen på 175 grader i 40 minutter. Enkel middag som gjør seg helt selv omtrent.

  Salaten er slik bestefar og bestemor pleier å lage og besto av:

  • 1/4  revet gulrot (selv spiser jeg skjeldent gulrot)
  • 1 finhakket tyrkisk grønn paprika( eller 1/4 grønn vanlig paprika)
  • 1/4 finhakket rød paprika
  • Liten bit finhakket agurk
  • Litt finhakket brokkoli
  • Noen dråper sitron
  • 1/4 finhakket rød løk


  Ved siden av hadde jeg litt sukkerfri sweet chilisaus og litt rømme.

  ♥Velbekomme ♥

 • 4

  3 gode kryddersmør, hjemmelaget

  I dag har jeg laget 3 ulike varianter av kryddersmør. Jeg mikset sammen noe og det ble heldigvis 3 gode smør. 

  Bare ett viktig tips: vær forsiktig når du skal finkutte noe, slik at du ikke gjør som jeg gjorde i dag. ♦FAILED♦

   
  Det gadd aldri stoppe å blø. Typisk.

  Men jeg fikk satt på plaster og gjort meg ferdig med kryddersmøret. Her er mine 3 typer kryddersmør.

  Wannabe bernaise smør:


  • 150 g romtemperert smør
  • 1,5 ts bernaise essens
  • Estragon ( fersk eller tørket)
  • Bittelitt frisk dill (kan sløyfes)
  • Litt Five peppers (Santa Maria)
  • litt av saften til en sitron

  Urtesmør til fisk og skalldyr:

  • 150 g romtemperert smør
  • Frisk dill
  • Litt av saften til en sitron
  • Litt saft fra lime (kan droppes)
  • Bittelitt havsalt og pepper

   

  Smør med smak av pesto og hvitløk (perfekt til kylling og kjøtt):  • 150 g romtemperert smør
  • 2 ts pesto
  • 2 fedd finhakket hvitløk
  • Litt five peppers (Santa Maria)

  Fremgangsmåte:

  1. Skjer opp 150 g med smør og ha i en liten skål. Tilsett det du ønsker og rør godt sammen. 

   2. Finn så frem plastfilm og legg ut litt på benken. Så bruker du en teskje til å legge smøret som en pølse på plastfilmen.                   

  3. Rull så den ene enden av plasfilmen god over smøret og form det enkelt med hendene utenpå plasten.  4. Rull så ferdig med resten av plastfilmen. Og putt smøret i kjøleskapet. Vil du ha smøret ferdig på 2 minutter kan du jukse og putte det i fryseren i noen få minutter.

  Og vips har du godt kryddersmør!  Jeg brukte pesto og hvitløksmøret i dagens middag. Oppskriften på middagsretten legger jeg ut etterpå. Kan fortelle dere at det smakte himmelsk godt ialefall.

 • 20

  Oppgradering av kommoden

  Har du noen møbler hjemme som du er gått lei av? Det er utrolig mye man kan gjør for å endre litt utseende på møblene. På barndomsrommet mitt har det stått en lutet furu kommode i alle år. Jeg ville så gjerne male den hvit og bytte knotter. Mamma tok på seg jobben med malingen, jeg kjøpte knotter og Mads skrudde de på (effektivt).

  Mamma tok ingen før bilder, men den så nesten ut som den på bildet under(fant bildet på nett)

  Og nå er kommoden min oppgradert og ser slik ut:  Ps: Det var mads sin ide at hjertet kunne henge der, og vi tenker å kjøpe et makent som vi kan henge ved siden av(på den andre knaggen der)

  Utrolig hva man kan gjøre med gamle møbler for å få de moderne :)

  Hva syntes dere om det ferdige resultatet?? Ble det bra?

  bosevinn
 • Stikkord:
  4

  Dagens antrekk fra Polyvore

  Når man ikke har drøssevis av penger å bruke på klær, så får man heller sette seg ned å drømme litt og sette sammen antrekk.

  Jeg digger den genseren der fra Gina.

   

  antrekk

   

  Red top
  399 SEK - ginatricot.com

  J Brand low rise skinny jeans
  133 - houseoffraser.co.uk

  Knitted shawl
  $56 - topshop.com
  Noe på antrekket du likte?
 • 5

  Fløtegratinert sellerirot (Lavkarbo)

  Tipset om fløtegratinert sellerirot fant jeg for en stund tilbake på bloggen til LINDA. Vi hadde ei venninde på middag i går, og det første hun sa når hun puttet gratengen i munnen var " Oi, dette smakte bedre enn fløtegratinerte poteter jo"

  Selv likte jeg den også utrolig godt. Dette trenger du for å lage fløtegratinert sellerirot.

  • 1/2 sellerirot
  • 2-2,5 dl fløte
  • 5 ss smør eller olje
  • 2-3 finhakkede fedd hvitløk
  • salt og pepper

  1. Start med å rive sellerien med en ostehøvel (bilde lånt av Linda)

  2. Finkutt hvitløk. Legg så noen klatter med smør, selleri og hvitløk lag for lag. Strø så på salt og pepper og ost på toppen.

  3. Stek gratengen i ovnen i 35 minutter på 200 grader.

  Dette smaker supergodt ♣


  Skinkestek, hjemmelaget surkål, hjemmelaget brus saus, hjemmelager tyttebærsyltetøy, grønnsaker. Alt er lavkarbo.

   

   

 • 2

  Skinkesteik (Lavkarbo vennlig)

  Du trenger:

  • 1 skinkestek med eller uten svor
  • Steketermometer.
  • 5 dl vann
  • 1-2 gulrøtter
  • 1/2 løk
  • 6 fedd hvitløk med skallet på
  • salt og pepper

  Helt til slutt smøres steka inn med en slags marinade:

  • 2 ss dijonsennep
  • 1 eggeplomme
  • 1 ts tagatesse
  • 3 ss med malte mandler (kan sløyfes)
  1. Hvis du ønsker så kan du gni inn steken med salt og pepper dagen før du skal steke den.
  2. Om du har steik med svor, så kan du rute svoren. Og forvarm ovnen til 175 grader.
  3. Sett steketermometeret midt i steika og sett den inn i ovnen til steketermometeret viser 76 grader ( tar ca 1 1/2 time)
  4. Ta steika ut mens du steker de fløtegratinert selleriene. Smør så steika inn med "Marinaden". og strø over litt malte mandler om du ønsker.
  5. Sett steika inn i ovnen på grilling, for å få sprø svor (pass på hele tiden)


  Steken skal egentlig skjæres i tynne biter.  Sausen lager jeg av litt smeltet smør, kraften fra steiken, litt fløte, 1-2 ss creme fraiche, kvernet pepper. Tilslutt tilsetter jeg 1-2 egg og rører godt inn. Da blir sausen tykkere. Smak til om du trenger salt i sausen. Vil du ha mer brunfarge kan du bruke bittelitt sukkerkulør.

   

  Hjemmelaget lavkarbosurkål finner du oppskrift på HER

  Tyttebærsyltetøy finner du oppskrift på HER

  Sellerirotgrateng finner du oppskrift på HER

 • 11

  Gratis 2-døgns cruise med Color Magic

  Om 2 uker reiser jeg og Mads på 2-døgns cruise til Kiel med Color Magic. Og vi gleder oss utrolig til å kunne få en slik kjærlighetstur sammen. Vi har begge tenkt på å reise på et slikt cruise , men har ikke hatt tid i det siste.

   

   

  Nå fikk vi tilbud om gratis tur inkludert mat, inngang til spa og badeland, gratis internet på båten  og gratis lugar for 2 personer. Grunnen til at vi får reisen er fordi jeg er noe som kalles en buzzador. Jeg er medlem på en side hvor man får tilbud om å teste forskjellige ting. Det er helt gratis å være medlem der. Som Buzzador sprer du informasjon om produkter til venner og familie, ansikt til ansikt, via bloggen din, Facebook, Twitter eller andre forum og kanaler du er koblet til.Så jeg kommer til å blogge om turen vår og ta masse bilder.

  Ønsker du å lese mer om hva det vil si å være en buzzador og melde deg inn gratis, så kan du gjøre det HER. Kanskje du også får gratis cruise eller teste andre spennende produkter.

   

  Vi gleder oss til et herlig cruise med Color Line sitt Color Magic cruiseskip, har hørt utrolig mye bra om det fra venner og familie :)

  Har du vært på Color Magic eller Color Fantasy før??

   

 • 7

  Nytt kjøkkenbord+ stoler

  Det er litt flaut å si, men etter alle årene vi har leid leilighet har vi faktisk aldri hatt kjøkkenbord. Ettersom leilighetene vi har bodd i har vært temmelig små.

  Jeg har i 2 mnd nå sett for meg hva jeg vil ha av stoler og bord, letet og letet. Og nå endelig har jeg funnet det kjøkkenbordet og stolene jeg har sett for meg i mitt lille hode.  Perfekt ♥

  Så da var det bare å sette igang å sette det sammen da gitt. Bordet er ikke akkurat noe wow, men hva kan man egentlig vente av et bord til 200 og noe kroner. Stolene var elsk ♥ Og man kan variere med de puter man ønsker.  Nå bærer det avsted til Sandvika storsenter, hvor det er nattåpent. Kanskje man finner noen fler julegaver.

   

  Hva synsted dere om spisegruppen??

 • Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg

  bilde  hits