Charlottes verden- Forlovet og Lykkelig - Blogger om sminke, hudpleie, mote og kosthold
Hjem Add Om meg Kontakt

6

Gode speltrundstykker til helgekosen

Vips, så var helgen her igjen ja. Når det er helg, så er det ekstra koselig å lage frokostbord og nyte en god frokost med de man er glad i. Det blir skjeldent tid til slik i hverdagen, så da prøver vi å kose oss sammen i helgene. Det er ingen tvil om at rundstykker og godt pålegg er en favoritt til helgekosen her hjemme. Magen min er ikke spesielt glad i rundstykker og brød laget på hvetemel, så denne gangen ville jeg prøve med speltmel. Knallgodt! Dette er noe magen min liker mye bedre.  Av hvete blir jeg ofte veldig oppblåst, men det problemet slipper jeg iallefall med speltmel.

Jeg kan ikke skryte på meg gode bakekunnskaper akkurat, men disse var lette også for amatører. Jeg er personen som skjeldent trenger oppskrifter når jeg lager middagsretter, men når det kommer til baking MÅ jeg ha en oppskrift å følge. Sånn er det med den saken :)





Her har dere oppskriften på gode og grove speltrundstykker til helgekosen:

  • 400 g sammalt speltmel grov
  • 500 g siktet speltmel
  • 5 dl melk (jeg brukte helmelk, du bruker den melk du ønsker)
  • 2 dl vann
  • 50 gram tørrgjær (en pakke)
  • 3-4 ss  olivenolje (kan også bruke annen olje om du kun har det)
  • 1 ss sirup (kan sløyfes)
  • 1 ts salt
  • Evt frø til topping, bruk de frø du ønsker. Jeg laget noen med valmuefrø og noen uten.

 


 

Jeg fant oppskriften på Cathrines matblogg (har kun tilsatt litt mer olje i deigen, jeg brukte ca 4 ss olje ,istedenfor 2 )

  1. Ha melet og salt i en bolle og bland sammen. Tilsett så olje og evt sirup.
  2. Varm opp mel og vann til ca 37-40 grader og tilsett gjæren, rør.
  3. Ha melkeblandingen over i bollen med melet og rør sammen. Deigen skal være litt klebrig.
  4. La deigen heve et lunt sted i ca 1 t. Selv fyller jeg alltid opp vasken litt over lunkent vann og legger et kjøkkenhåndle over, lar den heve der. En annen lur måte er å sette den på badet om du har varekabler i gulvet og la den heve der med kjøkkenhåndkle over.

 

5. Strø litt siktet speltmel på benken og ta deigen ut av bollen, slå deigen ned. Kutt opp deigen i ca 30 biter, husk de blir større. Form raskt og enkelt til rundstykkeform, slik du selv ønsker de. Legg de på en stekeplate med bakepapir og la de etterheve med kjøkkenhåndkle over i ca 45 minutter.

 

Forvarm ovnen til 225 grader når det nærmer seg. 

6. Pense rundstykkene med vann, egg kan også brukes. Strø så på frø om du ønsker det.

7. Stek midt i ovnen i ca  9-12 minutter (mine brukte 12 minutter i min ovn. ) 225 grader.

Jeg laget noen med valmuefrø på toppen og noen helt enkle uten frø.

Avkjøl på rist etter steking. Pakk i brødposer og frys ned de rundstykker du ikke skal bruke. Dette gjør du når de har kjølt seg ned. Fungerer  utmerket å fryse ned disse gode rundtsykkene.  Knallgode om du varmer de bittelitt i ovnen på 200 grader før du skal spise de. Så blir de som ferske.

Kan virkelig anbefale disse rundstykkene!

 

Riktig god helg.

  • 31

    Dag 2 og -2 kg på vekta

    Nok en uke med bloggtørke på denne fronten. I dag har jeg vært 7 timer på min flotte jobb, hvor jeg har solgt mange fine reiser. Både cruise, charterturer og flybilletter. Jeg elsker jobben min og elsker alle de glade og fornøyde kundene som er innom. Håper å fortsette i reiselivsbransjen i maaaaange år til :)

     

    Over til overskriften. I går startet jeg på en 3 dagers detox kur. Den består i å drikke næringsrik og hjemmelaget juice i 3 dager. Jeg er nå ferdig med dag nr 2 og tenkte å fortelle litt om hvordan det går og hva denne detoxkuren går ut på.

     

    Som dere skjønner er det snart bikinisessong og jeg reiser til Tyrkia i begynnelsen av Juni. Har llyst til å gå ned 10 kg, men ser jeg har litt knapt med tid. Så her måtte jeg få en pangstart med en detoxkur før jeg setter skikkelig igang med riktig fokus på kosthold igjen.Jeg skal innrømme at det er en merkelig følelse å drikke alt man får i seg. Jeg er vant med å spise skikkelig middag, og middag for meg består av varm mat. Så disse 2 dagene har vært litt spesielle. Drikke middagen sin er ikke ofte man gjør. Man blir ordentlig mett og holder lenge, så det er jo heldigvis ingen problem. Men jeg må si at når jeg gikk på vekta etter jobb og hadde gått ned 2 kg på dag nr 2, gir det meg også motivasjon til å fullføre morgendagen. Jeg har nå klart 2 hele dager med juicedrikking og har 1 dag igjen. Juicene smaker godt og kg raser av, så jeg klager ikke ;) Fantastisk med en pangstart på fokus på riktig kosthold igjen. Det har skrantet litt i det siste.


    Bilde hentet fra google.

     

     En detox kur er altså perfekt dersom du føler du har spist mye usunn mat i det siste og ønsker å endre om til et bedre kosthold. Ingenting er da bedre enn å få renset kroppen skikkelig før du legger om kostholdet. Målet er selvfølgelig ikke å gå ned flest mulig kilo, men det å gjøre kroppen klar for en forandring og få rensket opp i gammelt grums. 




    Dag 1:

    + Start dagen med Varmt vann med sitron

    + Frokost : Juice Master`s Detox spesial

    +Lunsj: Juice Master`s Detox spesial

    + Ettermiddag: H2O Detox

    + Middag: Beyond Detox

     

    Dag 2:

    + Start dagen med Varmt vann med sitron

    + Frokost : Super Detox Smoothie

    +Lunsj: Dreamy Detox

    + Ettermiddag: H2O Detox

    + Middag: Beyond Detox

    Dag 3:

    + Start dagen med Varmt vann med sitron

    + Frokost : Juice Master`s Detox spesial

    + Før lunsj: H2O Detox

    +Lunsj: Beyond Detox

    + Ettermiddag: H2O Detox

    + Middag: Dreamy Detox

     

    For å kunne utføre denne detox kuren trenger du følgende:




    Vi har en veldig bra tyrkisk butikk i Drammen som heter Elite mat, de selger alt mulig at frukt og grønnsaker. Så jeg gikk dit. Sparte en del penger på det også og utvalget er jo helt unikt. Denne butikken ligger i Tollbugata i Drammen.

    Handleliste:

    • 24 gule epler
    • 5 avokado
    • 3 rødbetter (rå)
    • 1 gul paprika
    • 125 g bjørnebær eller bringebær (fersk eller frossen)
    • 125 g blåbær (fersk eller frossen)
    • 1 brokkoli
    • 3 gulrøtter
    • 1 bunt stangselleri
    • 1 agurk
    • 3 sitroner
    • 2 ananas
    • 200 g spinat
    • 100 g ingefær 
    • 7 g persille
    • 200 ml youghurt nøytral (jeg brukte tyrkisk)

    Oppskriftene laster du ned på 3 day Detox Appen.

     3 day detox Juicemaster Appen laster du ned på iPhone, iPad eller iPod tuch. Den koster 35,- kr, men den er absolutt verdt det. Her får du oppskrifter og fremgangsmåte på de ulike juicene og smoothiene. Du får også se video av hvordan man lager de og tips for å klare denne detox kuren. En skikkelig motivator!!! søk på 3 day detox så får du den opp. Oppskrifter på andre juicer? Her kan du laste ned et gratis hefte http://www.juicemaster.com/

     

     

    Jeg ser ikke bare at tallene på vekta har gått ned. Men kjenner mage og lår er strammere og har krympet noe. Dette er fordi jeg er plaget med mye vann i kroppen. Dette forsvinner når man tar en ordenlig detox kur. Nå er jeg klar for en ny dag med juice og smothie i morgen også. Kjenner jeg er enormt sugen på laks, kylling og annen sunn mat nå. Så på mandag blir det en skikkelig sunn middag. 

     

    Denne skal jeg prøvde flere ganger!

     

    Følg meg gjerne på Instagram for flere oppdateringer enn her: CHARLOTTEV1987

  • 12

    Hjemmelaget Hvitløksbrød og pasta

    Dagens middag i dag den 01.01.2011 (fin dato foresten) ble følgende. Hjemmelaget hvitløksbrød med fullkornspasta,kjøttdeig,løk, tomatsaus. Toppet med parmesan ost og serveres med ruccola salat.



    Hjemmelaget hvitløksbrød: Dele et rundstykke i 2. Legg på noen klumper med hvitløks smør også topper du med litt ost. Putter det i ovnen (200 grader) til osten er smeltet.

    Kjempe enkelt og utrolig godt.

    Så det godt ut??

    Hva var din lørdagsmiddag??

  • 10

    Dagens middag, enkel

    Vanskelighetsgraden på dagens middag er: Meget enkel.

    Alt du trenger er:salt,pepper, kjøtteig,fullkornspasta,kuttet løk og hjemmelaget/ferdigkjøpt pasta saus

    Valgfritt: hvitløk i kjøttdeigen,på toppen kan man stø på med reven parmesan ost, ruccola salat og balsamico



    Elsker ruccola salat på pasta.

     

    Det var dagens mat tips dere.

     

  • 26

    Slik kan du rense kroppen på 1-2-3 Hjemme

    I løpet av tiden hoper det seg opp mye avfallstoffer i kroppen. Jeg liker å få ut avfallstoffene og da lager jeg en enkel rense drikk. Slik at kroppen får kvittet seg med avfallstoffer.

    Har du planer om å begynne på en ny diett og en ny start på ett sunnt kosthold så er det YPPERLIG med en rensekur på kroppen før du starter med den nye dietten/ livstilen. Slik at du er kvitt all grums fra tidligere utskeielser av usunn mat ;)

    Kanskje ett godt tips å ta etter julen er ferdig, med alle julematen man har inntatt.

    SLik gjør du det på 1-2-3

    Du trenger: Sellerirot, Persille rot og Ingæfær

    Jeg bruker 1/4 bit av sellerirota mi, en liten bit av ingæren min og ca halva persille roten. Husk å skrelle de.



    Så putter jeg det oppi en kjele sammen med 1 l vann og lar det koke i ca 30 minutter.

    Sil ut, så du kun får væsken.Drikkes enten varm eller kald. Det som er igjenn setter du bare i kjøleskapet så kan du varme det opp en drikke kald. Ettersom hva du ønsker. Prøv å drikk noen kopper daglig.

    Nå skal jeg trøkke i meg litt rensedrikk, det er ikke det beste jeg har smakt. Men så lenge det er bra for kroppen min så er jeg fornøyd.


    Kunne godt tenkt meg en slik mage. Men da må jeg få meg ett nytt kosthold. Frister veldig da.Nyttårsforsett kanskje ;)

    Og viktig å drikke masse vann, vann er godt <3 Iskaldt vann <3

     

    Har du renset kroppen for avfalls stoffer??

    Hva syntes du om tipset??

  • 4

    Her er oppskriften på CHILI majonesen

    Fått flere spørsmål om oppskrift på chilimajonesen som jeg benyttet til sushi. Så legger den ut her jeg :)

    Du trenger:

    - Majones (best med ekte majones)

    - 1/2 ts -1 ts med chilipaste. Denne får du på de store daglivarebutikkene sammen med mye av den asiatiske maten

    - Smake til med bittelitt sukker


    Slik ser chilipasten ut. Sambal oelek. Fra santa Maria.

    Og slik gjør du det, enkelt og greit

    1.2.3.
    Ønsket mengde majones                              Litt chilipaste 1/2-1 ts                        røre og smake til med litt sukker

     

    Slik lages altså chilimajones, som blandt annet kan brukes til suhi og mye annet.


  • 7

    Chili majones til SUSHI

    Tenkte å dele hvordan jeg laget min chilimajones i dag. Jeg la i sta ut DETTE innlegget om hjemmelaget SUSHI for første gang. På sushi bitene smakte det veldig godt med chilimajones på toppen av bitene. Så dermed deler jeg denne med dere.



    Du trenger Majones, chilipaste og en liten fingerklype med sukker.

    Chilipaste finner du på matvarebutikker med bra utvalg. Det står gjerne sammen med det asiatiske tilbehør

    Fremgangsmåte:

    Ta en stor dæsj med majones oppi en liten skål. Tilsett 1/2 eller 1 hel ts chilipaste og bittelitt sukker om du ønsker det(kun en liten fingerklype sukker)




    Litt sv chilimajonesen på en talerk. Kan ta den oppi sushi bitene eller dyppe bitene i den som en slags dressing.


    Det var dagens mat tips :)

  • 21

    Resultat hjemmelaget SUSHI for 1. gang

    Jeg handlet inn fisk på fiskedisken på Meny. Bare vitkig å si at du skal bruke fisken til SUSHI. Enjoy ;)

    Startet med å dele opp agurk, advokado og litt purre i strimler.



    Og her kommer min første MAKI RULL. Denne var med reker, advokado og purre.



    PS: bruk en veldig skarp kniv ved skjæring av makirullene. Min var litt for sløv og det gjør det litt mer komplisert. Her var da altså mine første maki ruller. Ikke helt perfekte, men hadde ventet meg at de så værre ut.

    Så laget jeg min første California roll med sesamfrø. Inni hadde jeg rå tunfisk,advokado og agurk. På toppen la jeg på litt hjemmelaget chilimajones.



    Disse ble utrolig gode. Smakte akkurat som de man får ute, bare at de ikke var like perfekte i formen :P

    Sluttresultatet ble slik:



    Konklusjon: Det var kjempe godt, smakte akkurat som det du får ute, bortsett fra at neste gang må jeg nok koke risen med lokk slik som det sto på bruksanvisningen. Min ble litt seig. Også øvelse gjør mester med rullingen vil jeg tro :)

     

    Har du prøvd å lage hjemmelaget sushi før?

  • 8

    Kylling tandori ala Charlotte

    Du trenger: Kyllingfilet, løk, paprika,matfløte,tandorikrydder, Tandori masalasalt,pepper, piffikrydder til kyllingen.



    Kutt opp kyllingfilet og grønnsaker. Jeg liker mer grønnsaker i enn dette, men Mads er ikke så glad i dem. Stek kyllingen og krydre med litt piffikrydder. Når kyllingen er ferdig stekt tar vi oppi grønnsakene og steker pittelitt. Så heller man oppi litt matfløte og krydrer med tandori krydder og litt Tandori masala krydder. Også tilsetter vi litt salt og pepper. Smak til hvor mye tandori krydder du vil ha oppi.

     

    Dette ble veldig godt :) Noe av det  bedre jeg har spist på lenge :)



    Har du spist noe lignende?

    Så det fristende ut?

  • 12

    Sure Sivert drink

    Her kommer oppskriften på den gode Drammensdrinken "Sure sivert". Den er supergod og må prøves for de som ikke har prøvd den ut.

    2cl sprit
    2cl Pisang ambon
    Sour mix
    krem på boks eller kremfløte
    sprite

    Bland sammen sprit,pisang, sourmix og fløte i en shaker og rist sammen. Hell over i et glass og tilsett isbiter. Glasset skal være ca halfullt eller litt under halvfullt. Så tilsetter du resten med sprite. Det vil da bli et lite lag med skum på toppen. Jeg anbefaler spray krem, det er best <3





    Har du smakt Sure sivert før???

  • 1

    Wok ala Charlotte

    Jeg er så glad i å finne opp retter med mitt navn. Så derfor kommer denne gode wokretten. Har spist den til middag i dag, og den smakte supergodt. Masse smak i den og det bør det være i en god wok. Jeg fikk jo wokpanne til jul så i dag er første gangen jeg prøver den ut. Så jeg var rundt å handlet grønnsaker og andre ingredienser på butikken i sta. Kjøpte blant annet Sånn god helg pakke med ytrefilet på kiwi. Hadde aldri kjøpt de før jeg, de var jo supergode. Også koster de jo kun 14,90

     (du velger jo selv hva av grønnsaker du vil ha /eventuelt kutte ut noen)
    Ingredienser:
    -150gr Ytrefilet
    -litt brokoli
    -1 liten løk skjæres i strimler
    -vannkastanjer
    -minimais
    -bambusskudd
    -1 fedd hvitløk(finhakkes)
    -liten bit ingefær(kun litt som finhakkes)
    -1/4 paprika
    -soyasaus
    -litt hakket purre
    -Egg nudler som kokes først

    Marinade til kjøttet (ligge i ca 15 min)
    -1ts Sesamolje
    -1ts sweet chilisaus
    -hvitløkspepper
    -salt

    kutt kjøttet i strimler og la ligge i marinaden i ca 15 min


    Fremgangsmåte:
    1. Hell matolje i wokpannen og stek kjøttet til det blir gylden brunt. Om du ikke har brukt wok før finner du ut av oljen spruter lett når du steker kjøttet. så lurt med ikke for høy tempratur ved steking av kjøttet.


    2. Ta kjøttet på en talerken mens du putter grønnsakene i wokpannen (hvitløk og ingefær tilslutt) Stek disse i noen få minutter og så tilsetter du kjøttet,ingefær og hvitløk. Krydre med pepper,salt ettersom hvor stekr man vil ha den. Så tilsetter du soyasaus og litt vann. Kan gjerne også ta oppi litt maisenamel om du har det. Slik av sausen ikke blir så tynn. Kan gjerne tilsette med sweet chilisaus om man ønsker det.




    3. Så heller man til sist oppi de kokte eggnudlene og rører inn sammen med alt det andre i wokpannen. Så er det klart til servering.



    Er du glad i wok???
  • Kategorier

    Arkiv

    Siste innlegg

    bilde



    hits