Forslag til hjemmelagede julepresanger (Drops)

Hjemmelagede drops:)
gro 034
Hehe, Logon til Sugarbabez UB tegna av Chris

Når vi hadde elevbedrift på videregående så hadde vi en dropsbedrift 😛 og den kalte vi for Sugarbabez:P:P Bestående av 3 jenter. Og hvordan det gikk med overskudd trenger vi vel ikke snakke om:P men jeg har fortsatt matte og ulike saker man trenger for å lage drops også må jeg kjøpe inn noe nytt. Så jeg tenkte jeg skulle blogge en dag denne uken om ulike typer av drops man kan lage. Men jeg begynner nå med å fortelle hovedoppskriften for hjemmelagede drops+ noen gamle bilder fra når vi hadde elevbedrift. Dette er superflotte gaver som man kan gi bort ved siden av andre gaver. Og er jo litt stas når man har laget dem selv:)

Du trenger:
gro 080

-Teflonmatte
– sprøyte ting som måler ml til å måle opp smaken
-sitronsyre
-smak
-farge
-olje(til å smøre litt på matta og på de tingene man bruker så det ikke klistrer seg fast)
-termometer opp til 165 grader+
– drops-skrape(de hvite på bilde)
-gjerne et håndkle til å ha under dropsmatta
-kjele(rustfri stålkaserolle)
-sukker
-druesukker
-saks til å klippe dropsen med
gro 081
Bakers:smaker  Forann: alle slags farger.

Ingredienser:
1 dl vann
5 ,5 dl sukker
2 dl druesukker

gro 091

Gjør alt klart med matte og smør inn ting som saks og dropsskape. Mål gjerne også opp 2 ml med smaken du ønsker.

Tilberedning:
1 Mål først vann, sukker og druesukker opp. Ha vann, så sukker og så druesukker i gryta uten å få sukker på grytens kanter. Sett straks gryta på varmen og kok massen ved full varme MED lokk og UTEN omrøring.
gro 082

2 Etter kort tid kan du høre massen boble og se, at det kommer vanndamp ut under lokket. Når dampen avtar etter et minutts tid, kokes det videre UTEN lokk, UTEN omrøring og MED termometer i gryten.

3 Hold øye med temperaturen, det går langsomt i starten og raskt på slutten – og temperaturen er meget viktig. Når temperaturen målt midt i gryten er 162°C (ikke under 160°C og ikke over 165°C), tas gryten av varmen.

4 Hell massen utover teflonmatten og etter ca 1 min er den flar til å helle oppi fargen (om det er rød farge kan du godt vente litt så ikke fargen blir ødelagt, men det kan du prøve deg frem til selv. også tilsetter man litt sitronsyre og tilsetter så smaken(2ml) i midten av deigen og bretter den sammen med dropsskrape og elter det som en deig med skrapa,slik av smaken ikke dampes bort.
gro 083

her er del tatt i sitronsyre,farge og smak.Jordbærdrops. Så jobber man slik med denne deigen

5. Så snart du kan røre massen med fingrene, går du fra å elte med skrapene over til håndeltning. Bruk “lette” bevegelser, så hendene kun er i berøring med massen i kort tid.

Når massen er ferdigblandet og avkjølt nok til at man kan ta på den, rulles den i stenger og klippes opp i passe biter.

gro 085

så man lager mange sånn “ormer” og klipper de opp med den smurte saksen.
gro 089
Her ser du at jordbærdrop og banandrops ligger på bakepapir før de pakkes ned i poser(kan gjerne surres i melis om man vil)

også pakker man de inn i ferdigkjøpte poser eller bokser, man kan også lage selv ved hjelp av f.els celofan:)
gro 033

Og her er de ferdige pakket inn med søte bånd rundt, utrolig flotte å gi bort 🙂 <3 <3

11 kommentarer

Siste innlegg