Pavlova (Himla god 17.mai kake)

Denne kaka er himla god

Ingredienser

  • Marengsbunn:
  • 4 stk eggehvite
  • ¼ ts salt
  • 250 g sukker
  • 2 ts maisstivelse (maizena)
  • 1 ts hvitvinseddik eller bringebæreddik
  • Fyll:
  • 3dl vaniljekrem
  • 3 dl kremfløte
  • 1 ss sukker
  • blåbær
  • jordbær 

Slik gjør du:

I stekeovn 160 °C, ca 1 time

1. Ha romtempererte eggehviter i en ren, tørr bolle av glass eller rustfritt stål. Pisk dem sakte sammen med litt salt til de danner et mykt skum. Skru opp hastigheten til boblene i skummet er små og jevne. Når skummet danner stive topper, tilsett sukker, litt av gangen. Pisk til blandingen er myk og blank og alt sukkeret er oppløst. Ikke visp for lenge, da blir blandingen kornete.

2. Vend inn siktet maizena og eddik med en skje. Legg bakepapir på et stekebrett, tegn en sirkel etter en kakeform, ca 22-24 cm. Ha blandingen i sirkelen, form det til en kake, ca. 2,5 cm høy.

3. Stek kaken ca. 1 time til bunnen er sprø på yttersiden, og lyst kremfarget. Skru av ovnen og la kakebunnen stå i stekeovnen til den er avkjølt. Ta den ut og legg den på et fat. Kakebunnen kan lages flere dager før, så lenge den står tørrt

4. Kremen tas på rett før servering av kaken. Pisk sammen fløte og 1 ss sukker, så tilsetter du vaniljekrem og pisker litt til. Så smører du kremen utover marengsbunnen og strør på med bær.

Tips:

Bruk gjerne andre typer bær eller frukt, etter hvilken sesong det er. Marengsbunnen kan du lage flere dager i forveien. La den ligge på et tørt sted, med litt bakepapir rundt.

Har du smakt Pavlova kake før??

5 kommentarer
    1. Dette er min favorittkake også- uten tvil! Lager den til alle som vil ha en god kake og den er alltid på bordet her i bursdager osv- gjerne en søndag også:-)))
      Jeg lager stort sett på samme måte, men har ikke eddik i, jeg bruker et par dråper sitron pluss 2 ts med vaniljesukker. Det gir en himla god smak på bunnen.:-) Til pynt er det: 2 små bokser tropisk frukt, stenfrie druer delt i to, mandariner på boks, kiwi delt i 2 og hakket melkesjokolade på toppen! Den er helt fantastisk! Legg gjerne friske jordbær på toppen når det er sesong for det!

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg