Slik sjekker du om din FOUNDATION er bra for huden

Jeg har fått mange spørsmål angående det at jeg mener at fuktbaserte foundationer er bedre enn de som er oljebasert. Ialefall er det slik for min og flere andre sin hud. Det er også fordi at mange av de oljebaserte også inneholder mineralolje, som absolutt ikke hører hjemme på huden.

Det jeg ikke var klar over var at oljebaserte foundationer har lett for å tette porene. Huden får ikke skikkelig puste  når man bruke oljebaserte produkter. Dermed så er det ikke det mest gunstige for huden vår. Og det er derfor mange sliter med kviser, uren hud, tørre og røde hudpartier. Uansett hvor flink du er å rense huden med bra og rene produkter, hjelper det lite om du senere benytter en oljebasert foundation. Det er det mange som ikke er klar over. Men de fleste merker jo at de får mer kviser ved å bruke fundation. Det er fordi de fleste foundationer i dag er oljebaserte og ikke fukt/vann-baserte. Bruker du fuktbaserte/oljebaserte produkter vil faktisk huden din kunne puste skikkelig gjennom hele dagen 🙂

Jeg renset huden og brukte rene og flotte produkter til annsiktet som passet meg perfekt, men de gangene jeg brukte foundation fikk jeg veldig tørre og til tider røde partier over øyelokket, over og under munnen og litt i pannen. Men med en gang jeg startet med en god foundation så ble dette problemet borte. Da hadde huden bra produkter til rensing og til sminking <3 Huden min er blitt helt annerledes og mye mer rik på fuktighet.

Nå tenkte jeg å vise dere hvordan du kan teste din egen foundation, om den er fuktbasert/vannbasert slik at huden din får puste skikkelig. Eller om den er oljebasert.

3 ulike foundationer jeg hadde liggende og 3 glass med vann.

Og slik ble resultatet:


Noe er litt vanskeligere å se på bildet, så har filmet også. Legger ut i neste innlegg. Men du ser hvertfall hvem som løste seg best opp i vann.

Dommen ble slik:

Til venstre: Denne løste seg ikke opp. Foundationen ble bare liggende på bunnen av glasset. Løser seg ikke opp i vann og denne tetter dermed porene.

Midten: Jeg var på parfymeri for å spørre spesielt om en som var vannbasert, og hun leste på ingrediensene og sa at denne ikke inneholdt noe olje. Denne løste seg litt mer opp enn den første, men den er fortsatt ikke helt vannløselig. Er nok noen stoffer i denne som ikke løses opp.

 

Til høyre: Denne løser seg skikkelig opp og er dermed fuktbasert eller det vi kaller vannbasert. Bra for huden og du er sikker på at huden får puste skikkelig.

 

Så, hvem vil du helst putte på huden din?

Har du testet om din foundation er vannbasert eller oljebasert?

 

Siste innlegg