Derfor bør du ikke bruke BABYOLJE

For litt siden skrev jeg dette innlegget og fikk mange tilbakemeld, mange viste om dette og jeg fikk høre skremmende historier fra fler. Så deler dette innlegget igjen.

Natusan har jo den kjente babyolje som de fleste kjenner til vil jeg tro. Den brukes på mange forskjellige måter. Noen bruker den som sololje,andre til å vaske babyene sine med, noen bruker den som sminkefjerner og andre bruker den i dusjen for å få masse “fuktighet ” på huden.

Selv har jeg alltid trodd at babyolje er bra, for man merker jo at man blir skikkelig myk i huden. Når jeg var ung brukte jeg det av og til på huden når jeg dusjet og når jeg barberte legga. Men har i senere tid funnet ut at babyolje ikke er bra.

Babyolje inneholder kun mineralolje, det tilfører altså ingen fukt og legger seg kun oppå huden din som et lokk så huden ikke får puste. Mineralolje er for de som ikke vet det , det samme som motorolje. Altså det man bruker på bilen. Det sier vel seg selv at man igrunn egentlig ikke burde ha dette på huden. Så om du smører inn kroppen men fuktighetskrem etter du har dusjen med babyolje vil aldri denne fuktighetskremen komme inn i huden din. For mineralolje i babyolja ligger som et lag å sperrer for kremen.Mineraloljen blokkerer mellom 40 og 60 % av hudens porer, noe som forsømmer hudens naturlige fettproduksjon. Det er derfor du blir avhengig og det føles liksom så bra. Men det er kun oljen som blir liggende der som får de til å føles så bra ut.

Ikke noe mer natusan babyolje på meg lenger

For å gjøre det litt enkelt, styr unna alt som inneholder MINERALOLJE.
Det finnes flere ulike navn på mineraloljer:
Ozokerit (inngår t.ex i mascara), Polyisobutene (inngår f.eks. i lipgloss), Mineral Oil, Petrolatum, Paraffinum Liquidum, Vaselin, Parafin, Mineralolje, Petroleum, Hvit mineralolje, Medisinsk hvitolje, Oleum petrolen, Oleum vaselini, Paraffinum, E 905, Vaselin Oil, Paraffin Oil, Liquid paraffin, White mineral oil.
Mineralolje har den effekten at det blir bra med en gang (derfor så mange skryter av natusan og lignende) men den gjør deg egentlig kun avhengig av produktene fordi den ødelegger hudens naturlige fuktproduksjon slik at du blir avhengig av produkter med mineralolje. Dette tjener jo såklart de som produserer  på.

Fjerning av sminke: Babyolje er ikke ment for å fjerne sminke med. Jeg vet mange gjør det og sier det funker helt ok. Bruk helder milde og gode sminkefjernere til å fjerne sminke. Det som skjer er at den tetter porene dine og vil deffinitivt gi deg urenheter med tiden.

Ved dusjing: Ved dusjing er det fler som bruker denne. Klart du kan bruke den, men hvem er det som gidder å vaske seg med fett? Det kanskje føles god ut, men hjelper ikke det om laget bare blir liggende der og ikke engang fuktighetskremer får trekke inn. Den klarer ikke trenge igjenom minral-olje lokket.

Ved soling:Inrømmer at jeg selv har prøvd dette engang. Greit at man tenker når man er ung at man blir fort brun av den osv. Og at det å bli brent gjør ingen ting. Neste gang prøv å tenk litt fremover. Vil man virkelig legge seg ut i sola full av babyolje? Når man blir eldre må slite med rynker og man kan risikere å få hudkreft. Rynkene kan man få tidlig i 20 års alderen allerede om man har vært skikkelig uforsiktig. Jeg vil ialefall aldri mer bruke babyolje nå.

Vask av babyer: Det ligger jo i ordet babyolje. Hvem tenker vel ikke at dette er bra for babyer? Jo det gjør de fleste. Men etter å ha google rundt om babyolje og om mineralolje generelt har jeg finni ut at jeg ialefall aldri skal bruke dette på mine barn når jeg får unger. Da må de gjøre noe seriøst endring på sitt produkt. Huden blir avhengig av oljen og vil etter en stund bli tørr og livløs og avhengig av oljen for å virke myk.Huden er egentlig ikke myk, det er kun de falske hinnen mineraloljen legger igjen. Kroppen kan ikke ta opp eller bruke dette stoffet, så det er kun en (ekstremt dårlig) fyllingrediens. Produktet kan forårsake tørr hud, eksem og akne. Hvem vil bruke dette på babyen sin? Selv har jeg slite med eksem i alle år, og mamma brukte mye natusan produkter på meg. Nå bruker jeg noen produkter som er utrolig gode og eksemen er BORTE.

Bilde hentet fra google.com

Grunnen til at mye hudpleie inneholder farlige fyllstoffer er for å spare penger. Produsentet vil lage et produkt så det har lavest mulig kostnader og så de kan selge det ut til en ok pris til kunden. Så med andre ord er den er fordel for produsenten med tanke på prisnivået. Men for din hud er det absolutt ingen fordel med skadelig fyllstoffer. Håper dette innlegget åpnet opp noen fler øyne og at man tenker litt nøyere igjennom hva man egentlig putter på huden sin. Og sliter du med kviser/uren hud eller eksem kan dette nettopp være grunnen. Om du går over til rene hudpleie produkter med aktive ingredienser kanskje tilogmed dette er nok for å bli kvitt eventuelle plager.


 

Her er noen av kommentarene jeg syntes burde være med her:

“Dette har eg lest mangen plasser….
Eg brukte det før, men etter at eg sluttet blei huden mykje penere! :)”

“Var på flystevne på Rygge i fjor. Du skal tro overraskelsen var stor for folk flest da speaker kunne fortelle at “dekorrøyken” som flyene slapp ut ble laget av babyolje? Og dette smører folk på seg selv og sine barn…huttetu!!!”

Var du klar over dette?

Bruker du babyolje?

  1. Victoria Charlotte, med saks o: Det er det veldig stor sansynlighet for ja. Siden kroppen blir jo avhengi og må ha fuktighet, men den får ikke det av bayolje. Er det i annsiktet eller på kroppen du har blitt tørr? Du brude finne deg noe som virkelig gir fuktighet og som ikke inneholder mineralolje 🙂 Du vil merke stor forskjell.

   Jeg trodde dette var så bra for eksemen, siden det er for babyer og skal være veldig bra, men jeg tørket og veldig ut og ble mer sår. Nå bruker jeg kun rene produkter uten sånn dritt og eksemen er GONE 🙂 For alltid ser det ut som:)

  2. Creativboligstyling.: Brukt det mye i badekaret selv før når jeg var liten og før jeg viste om dette. Det føltes jo så godt, men det gjør det faktisk å smøre litt motorolje på henda å 😛 Det er jo samme greiene og føles likt 😛 hehe:)

   ha en fin kveld du også 🙂

  3. Henriette: Min også 🙂 Måtte bare ta den frem nå å lese bakpå. Kun 2 ingridienser i hele flaska. Og en stor del av det er mineralolje. Syntes det er tragisk at noe slik markedsføres for å være så bra. For det er slett ikke sannheten. Folk blir avhengi og huden føles myk. Ingen tror vel at babyolje kan gjøre skade. Skremmende.

  4. Så bra innlegg Charlotte!!!! VIRKELIG!!! Jeg er også opptatt av alle kjemikaler vi putter på huden for å se bedre, vakkrere ut og få en myk hud. Min mor har forsket på området lenge og gjort mange forsøk med kremer, oljer og sminke med parabener og “nordsjøoljer”…. Kan nevne forsøket hun gjorde med Natusan babyolje: To glass med hver sin tørkede aprikos i. Det ene glasset var med olivenolje det andre med babyolje. Disse glassene hadde lokk på og sto en lang stund. Aprikosen i olivenoljen ble jo råtten etterhvert. Mens den med babyolje holdt seg like fin et par uker etterpå. Babyoljen inneholder så mye stoffer som går inn i blodbanene våre og tetter både porer og legger seg som talg, fettkjertler under huden. Disse kan faktisk over tid utvikle seg til svulster!!!! Det er ikke for ingen ting at Danmark har forbudt alle produkter fra Natusan. Mens her i Norge blir småbarn duppet og badet idet hver dag…..
   Tenk over hva du putter på barna dine og også din egen kropp…

  5. Seriøst?:O Samme som MOTOROLJE??:O Gjør at huden IKKE får puste??:O
   Og så utrolig MANGE bebiser der ute som får dette på huden sin hver dag!!:O..
   Så BRA at du deler dette innlegget!! Om jeg får barn en vakker dag, vet jeg ihvertfall hva jeg IKKE skal bruke!!…

  6. takk for innlegget!! brukte har alltid brukt babyolje, men har en vennine som bruker olivenolje, er det en alternativ vi kan bruke?? vet du det??

  7. missxhaferi: Kjempe bra kommentar. Så gøy at moren din lenge har forkset på området. Litt spennende at du skrev det om tørkede aprikoser forsøken. For det har jeg prøvd selv også:) En på babyolje og en på en annen fuktbasert spray. Den som lå i babyolje skjedde det ingen ting med. og der opplevde jeg mye av det samme som du nevner her ja. Det ante jeg ikke at Danmark hadde forbudt, men syntes Norge å burde det da. Norge som er så sykt strenge på alt mulig annet, men hudpleie kommer alt igjennom tydligvis.
   Skal aldri mer bruke dette på meg selv eller på barna mine nei 🙂

  8. kmarita: vet at det er en del som bruker det. Kan desverre ikke si noe om det, for har desverre ikke prøvd det.Selv bruker jeg skikkelig hudpleie som er bra for huden min og uten disse skadelige fyllstoffene i. Og for en 50 lapp ekstra, kanskje ikke det engang så er det virkelig verdt det. Produktene blir jo drøyere da også. For huden får skikkelig fuktighet. SÅ man slipper å smøre seg inn hele dagen for at huden ikke skal føles tørr 🙂 Men en bør være ops, er mye som liksom skal være så veldig bra. Men er så absolutt ikke det. jeg leste en artikkel om at 95% av all hudpleie i dag inneholder mineralolje. Ikke bra. Og apoteket er ikke et sted for hudpleie, der finner man mye ulumskheter.

  9. Kjempe flott innlegg Charlotte. Lurere på om jeg kan legge dette ut på bloggen min. =) Ang hudpleie. Så legger jeg inn linken din. Fordi dette er noe ikke alle vet men bør vite.

  10. Weronica: Det er i orden vet du 🙂 Du kan gjerne legge ut link og innlegg 🙂 setter veldig pris på at du spørr. For fant nemlig en blogg som hadde kopiert dette innelegget på prikken. Var klipp og lim. Og det var som det var hennes eget, og når jeg kommenterte at jeg syntes det var ganske dårlig av hun å kopiere innlegget uten å spørre så hadde hun slettet kommentaren og innlegget ligger der enda:P

   Så veldig bra at du spørr 🙂 Så det kan u gjøre: weronika:)

  11. Ja det er sant. Norge forbyr ganske mye og har strenge regler på både tilsetningsstoffer og kjemikaler. Men det beste man kan gjøre er å opplyse andre slik du gjør 🙂 Så flere og flere får med seg hvor ille det er å bruke slike produkter 🙂 Så bra at du også har prøvd ut fersken forsøket. Da skjønner man liksom hvor ille babyolje er!!! Man glaserer huden utenpå og ødelegger det som er inni. FYSJ sier jeg 🙂

  12. Kommenterer like gjerne dette innlegget også i samme slengen.
   Jeg ble født med eksem, og fikk beskjed av hudleger og fastlege om å bruke babyoljer og fete hudkremer. Brukte det i mange år, men det ble jo i grunn ikke noe bedre.
   Både leger og apoteknikere har anbefalt meg kremer som feks apobase. Herregud! Har brukt det i uvitenhet helt til jeg begynte på videregående. Sjekka nettopp ingredienslista: Aqua, Petrolatum, Paraffinum Liquidum, Cetaryl alcohol, CETETH 20, Phenoxyethanol, Methylparaben, Ethylparaben, Propylparaben, Butylparaben, Isobutylparaben = Ca bare mineralolje og parabener.

  13. Ingrid: Samme her 🙂 så det jeg rett og slett har gjort er å slutte å høre på leger, men faktisk høre på de som har peiling på hud. Etter å ha levd med atopisk eksem i 23 år er jeg endelig kvitt dette. Og det er så befriende og herlig.
   På meg ble noe bedre der og da, men så straks etterpå ble det værre. Jeg smørte meg nok på hendene sikkert 6ganger dalig eller mer 😛 Men nå smører jeg meg kanskje noen få dager i uken. Kun for å få litt fuktighet nå på sommerstid. Men min eksem er forsvinnet nå etter en super behandling jeg fikk anbefalt. Og her snakker vi uten skadelig ingridienser i tilegg 🙂

  14. Hva er det du bruker da? Jeg har også atopisk eksem. Er ganske bra nå, men er avhengig av litt hydrokortison av og til på vinteren når det er tørr luft. Får litt eksem rundt albuområdet.
   Synd du reagerte l’occitane, da tror jeg ikke du bør prøve lypsylen heller. Best å være på den sikre siden 🙂

  15. Ingrid: Jeg har brukt et enkelt håndholdt spa apparat faktisk. Den er med slik galvanisk strøm/likestrøm eller hva det nå heter:) som hudpleiere bruker. Hvor jeg etterpå har avsluttet med en temmelig fet fotkrem faktisk, som heter sole solution. Apparatet gjør slik at huden tar opp kremen mye bedre enn vanlig smøring. Så det tregner skikkelig dypt inn i huden. Dette var et must for meg som hadde sprukne, rødflammete eksemhender som hade væskende sår. Bare etter 2 dager så jeg skikkelig forskjell.
   Har før , under behandling og etter bilder som man ser det skikkelig på.

  16. Du nevner ingenting om babyoljer som inneholder planteoljer som raps ol. At natusan ikke er bra er ikke noe nyhet for meg makan til dritt. Men det finnes mange gode babyoljer på markedet som ikke inneholder mineraloljer. Soling bør man ikke bruke noe annet enn solkrem eventuelt sololje uansett men til bleieskift er olje utrolig effektivt. Sykehusene bruker nøtteoljer på barselavdelingene.

  17. Fint at du tar opp dette viktige tema i din blogg, syns bare det blir litt feil når du bruker betegnelsen BABYOLJE på den måten, finnes mange plantebaserte og økologiske babyoljer som kan anbefales til både baby og voksen. bla weleda! Bruker man en egnet olje er det heller ingen problemer å bruke det som ansikts/hudkrem da de kjemisk ligner veldig på vår egen hudfett og er skånsom mot huden.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg