Har du bil?

Leste på Vg i sta at for å gjøre bilen klar for vinterkulda er følgende punkter lure å forholde seg til.

 

Kilde: www.vg.no

Slik ungår du kuldejokk for bilen:

 

LAD BATTERIET
Batteriet bør være så fulladet som mulig, noe du kan gjøre med en hjemmelader eller på bensinstasjonen/verksted. Mye småkjøring og kaldstarter tapper batteriet.

SKIFT OLJE
Med lettflytende, helsynte-tisk olje som er flytende helt ned til minus 30 grader celsius og lavere, sikrer du at motoren er lettere å starte i sprengkulden.

KJØLEVÆSKE
Sjekk om kjølevæsken din tåler sprengkulde (-30 grader). Kan sjekkes på verksted, et NAF-senter eller en bensinstasjon. Kjølevæsken bør byttes hvert tredje år.

LÅSOLJE
Har du bil med nøkkellås må du smøre med låsolje, særlig nyvasket bil. Bruk låsspray bare i nødsfall, da den tørrer ut låsen. Bruk låsolje etter at du har tinet en lås med spray.

LISTE-BESKYTTELSE
Tørk av tetningslistene rundt dørene og smør dem med silikonstift. Dette er spesielt viktig etter at du har vasket bilen, for da slipper du at dørene fryser igjen.

DROPP BILVASK
Dropp bilvasken i sprengkulden, men vask og tørk av frontruten og hovedlyktglas-sene. Vil du vaske, bruk vaskemaskin med tørking. Tørk dørlistene med en gang.

RENS LUFTINNTAKET
Rens og skrap is fra luftinntaket mellom panseret og frontruten. Hvis ikke reduseres luftgjennomstrøm- ningen og effekten i varmeanlegget svekkes.

RENS VISKERBLADENE
Slå av isen på viskerbladene og dra av skitt med en klut eller et papir. Det vil bedre sikten vesentlig.

SPYLEVÆSKE
Etterfyll spylevæske ofte. Det er farlig å kjøre i mørket på skitten vei uten. Sørg for at væsken tåler lav temperatur. OBS: Ikke spyl før ruten er varm, for å unngå isroser på ruten.

MOTORVARMER
Installer motorvarmer. Det sparer bilen, batteriet og øker komforten vesentlig. Den enkleste varianten koster fra 2000 kroner. Må monteres på verksted.

TOMGANGSKJØRING
Tomgangskjøring er forbudt i Norge. Det forurenser, støyer og sliter på motoren – både bensin og dieselmotorer. Dessuten, forlater du biler i gang, gjør du jobben svært lett for biltyvene.

 

Det var dagens tips fra min side 🙂 Har vært på jobb og personalmøte i dag, så blitt litt lite blogging i dag.

Siste innlegg