Min kjære sto for middagen

Det var ekstremt deilig å få ferdig laget middag etter å ha vært på jobb i dag. Ingen ting som er bedre enn det. Å slippe å stresse med å lage middag. Selv om jeg elsker å lage mat føler man av og til man blir litt lei og det er godt å kunne bli servert ferdig middag.

Det jeg fikk servert i dag var smørgrøt/fløte grøt. Så dette var en skikkelig fettbombe med svært få karbo hydrater i. Noe som passer utmerket for oss som lever på et LCHF kosthold nå.

Mads ga meg oppskriften på grøten!!

For 2 personer trenger man ialefall:

  • 3dl kremfløte
  • 4ss smør
  • 1dl vann
  • 1,5-2 ts Johannesbrødkjernemel
  • Noen bruker også litt salt i, det gjorde ikke vi. Men isåfall skal man ha fint lite.

Fremgangsmåte:

1.Smelt smøret i en kaserolle, tilsett fløten. Rør godt mens det varmes opp

2.Lag en jevning av JBK mel og vann ( 1dl vann og JBK melet) rist dette i en shaker/gammelt syltetøyglass f.eks.Og tilsett det i smøret og fløten mens du rører rundt.

3. Er grøten din blitt for tynn kan du riste ut 0,5 ts jbk mel til med jevning. Og om den er for tykk kan du spe på med litt vann eller fløte.

Det er faktisk første gang jeg har smakt denne type grøt, den var god. Blir noe ala rømmegrøt, bare uten den sure kraftige smaken av rømme.

På toppen hadde vi kanel,sukrin og smeltet tine meieri smør. Og dette går jeg ned i vekt av. Det høres jo helt weird ut. Men når vekta viser -7kg på få uker er det nok noe i dette lavkarbo kostholdet som virkelig funker ja.


Smakt smørgrøt/fløtegrøt før??

21 kommentarer

Siste innlegg