Lavkarbo frokost- og middagstips

Nå har jeg akkurat laget oopsi. Som er en slags lapper. Måtte prøvesmake litt nå som de var ferske og gode. Disse passer jo ypperlig til frokost.

For å lage oopsi trenger du:

  • 3 egg
  • 1/8 ts bakepulver
  • 100 g kremost, jeg brukte philadelphia naturell og tine kremost med krydder
  • Krydder:salt, oregano,basilikum og gjerne bittelitt hviløkspulver
  1. Skill eggene
  2. Bland eggeplummen med osten,  bakepulver, og krydderet.
  3. Pisk hvitene stive i egen bolle (hvit og stiv kremaktig)
  4. Vend osteblandingen inn i hvitene. Pass på så røren ikke “faller” sammen.
  5. Legges på bakepapir i ønsket størrelse.
  6. Stekes på 150-170 grader i 20-25 min

Ha på ønskelig pålegg.


Middag i dag ble wok med strimlet svinekjøtt ettersom jeg hadde det i kjøleskapet.

Du trenger:

  • Kjøtt etter eget ønske
  • Brokkoli
  • 1/2-1 løk
  • 1 gulrot( kan kuttes ut, men er kun liten mengde)
  • Paprika
  • Fløte
  • Krydder:salt,pepper,chili pulver,hvitløkskrydder
  • Soyasaus er valgfritt, finnes med få karber.
  1. Kutt grønnsakene
  2. Stek kjøttet i wokpanne med olje og krydder, og ta det til side i en skål når det er ferdig stekt.
  3. La grønnsakene få frese litt i wokpannen, før du så tilsetter kjøttet,eventuelt soyasaus og fløte.
  4. Ønsker du mer smak tilsett litt mer krydder.


Strø på med noen få cashewnøtter om ønskelig.

Om man lager store porsjoner kan woken også brukes som lunsj dagen etter eller fryses ned.

 

10 kommentarer

Siste innlegg