Nydelig lavkarbo frokost/lunsj

Veldig mange som skal legge om til et lavkarbo kosthold sliter i begynnelsen med hva de skal spise til frokost og lunsj. For middagen syntes det er enkel. Og ettersom jeg har fått en del spørsmål om å dele frokoster og lunsjer med dere, så skal jeg gjøre det i dag. Og prøve å bli flinkere til å legge ut dette også fremover.

I dag prøvde jeg ut lavkarbo frokostmuffins for første gang, de jeg så ble laget på god morgen Norge for en liten stund siden. De var superenkle å lage og smakte veldig godt med pålegg til. Jeg er ingen god baker, men dette er jeg sikker på at også små barn hadde klart. Enkle og raske å lage.


Jeg har akkurat gått til innkjøp av en matvekt, da dette er en stor fordel å ha. Så det anbefales å kjøpe om du ikke har. Min matvekt er fra Clas ohlson og kosten 299, den var super.


Dette brukte jeg

Du trenger:

 • 3 egg
 • 25 g mandelmel (helsekost,eller mal mandler selv)
 • 50 g solsikkekjerner( noen daglivarebutikker,helsekost)
 • 25 g linfrø ( noen daglivarebutikker,helsekost)
 • 50 g smeltet smør
 • 100 g revet gulost eller fetaost og fersk spinat.
 • 1 ts bakepulver
 • Hele gresskarkjerner 10 g

Variasjoner: ha bacon, kalkun/kylling og urter i røren. Eller en sterk ost kan også gi muffinsene en liten vri.Fremgang:

 1. Start med å male solsikkekjerner og linfrø (jeg brukte boksen som følger med stavmikser), men de kan også males på andre måter
 2. Visp lett  eggene i en bolle, og tilsett så resten av ingridiensene (mandelmel,solsikkekjerner,linfrø,smeltet smør,reven ost og finkuttet spinat,bakepulver, og hele gresskarkjerner)
 3. Den tykke røren tas med ss over i muffinsformer og stekes i ovnen ved 175 grader i 15-22 min (varierer fra ovn til ovn)  Mine ble 12 stk frokost muffins.

 

Muffinsene kan også fryses ned. Fine som frokost eller lunsj sammen med godt pålegg.


Lavkarbo frokostmuffins med hjemmelaget italiensk salat og trønderfår. Var kjempegodt med dette pålegget åppå muffinsene.
Det var dagens lavkarbofrokost og lunsj tips. Håper det smaker!!

 

Italiensk salat finner du oppskriften på HER

 

Så det fristende ut??

 

 

5 kommentarer

Siste innlegg