Utrolig godt lavkarbo brød

Nå er jeg skikkelig happy. For jeg og Mads har lagd et sykt godt lavkarbo brød. Vi begge ble enig om at dette smaker veldig veldig nærmt vanlig brød. Jeg er en person som f.eks ikke liker dansk rugbrød, det blir for grovt for min del.

Siden dette var så godt, så deler jeg med dere.



Brødet vi laget i dag var middels grovt og smakte helt fortreffelig. Det eneste jeg har å si var at det kunne kanskje vært litt salt i brødet om vi hadde brukt noe annet som pålegg. VI brukte i dag dansk salami, og da ble det perfekt. For den er jo ganske salt i smak. Så om du vil bruke litt salt i brøddeigen må du gjerne gjøre det.

Vi fant en oppskrift på nette, men hadde ikke alt. Så da laget vi vår egen versjon av brødet. Og her er oppskrift og resultat.

  • 4 stk egg
  • 2 ts bakepulver
  • 1/2beger Creme fraiche
  • 3 ss olivenolje
  • 30 g fiberhusk (helsekost)
  • 30 g fiberhusk kruskakli ( daglivarebutikker)
  • 40 g linfrø (males)
  • 25 g gresskarkjerner (males)
  • 25 g solsikkekjerner (males)
  • 6 stk valnøtter (males)
  • 1 ts salt ( VALGFRITT) Vi brukte ikke salt, men hadde dansk salami som pålegg.Og den er salt fra før.
  • Chiafrø kan også brukes i deigen om man ønsker det, gjør jo brødet enda sunnere. Isåfall kan du bruke 2 ss som du løser opp i litt vann og blander sammen med det våte. Kan fint bakes uten..

På toppen kan du gjerne strø på med sesamfrø, valmuefrø eller gresskartjerner.

Fremgang:

Sett ovnen på 180 grader

  1. Startmed å male frøene og nøttene. Og bland alt godt sammen med fiberhusken og kruskakli. Tilsett saltet om du vil ha i det.
  2. Kakk 4 egg i en egen bolle, tilsettet Creme fraiche og olje. Rør dette sammen. Så tar du den tørre blandingen din og rører med en sleiv inn i det våte. Tilsett så bakepulveret og rør godt rundt.
  3. Røren virker tynn, men den blir fort tykk. Dekk til en brødform med bakepapir og fordel deigen utover i formen.
  4. Stekes i ovnen i ca 55 minutter.
  5. La brødet kjøle seg ned. Om jeg baker på kvelden lar jeg brødet mitt ligge ute å “tørke” over natten. Gjerne med bunnen opp. Om du putter det i posen raskt blir det lett veldig saftig.

Velbekomme!


Ferdig stekt.

Slik ser skivene ut.

Mads sa han var mett etter 2 skiver, men enda går han å spiser mer skiver. Og sier det var J..lig godt brød. Helt enig.

 

 

65 kommentarer

Siste innlegg