Indrefilet av svin med hjemmelaget bernaise (Lavkarbo)

Jeg fortsatt mine to oppdrag. Tømme fryseren oppdraget og tømme kjøleskapet oppdraget. Noen ganger har man bare alt for masse rart i både fryser og kjøleskap. Så nå var det på tide å bruke opp litt.

I fryseren fant jeg blandt annet indrefilet av svin og bacon. Dette skulle jeg da klare å lage noe snadder middag av. Og flaks for meg så fant jeg også masse godt i kjøleskapet 😉 Så det hele ble en perfekt middag.

Kjøttet ble (ikke for å skryte) perfekt… 😉

Indrefilet av svin med cellerirotfries og bernaise saus

Dette brukte jeg:

  • Hel indrefilet av svin/flaskfilet
  • 1 pakke bacon
  • 3 fedd hvitløk
  • 1/4 cellerirot
  • Salt og pepper
  • babymais

Bernaise saus ( til 2-3 personer)

  • 2 eggeplummer
  • 6 ss vann
  • 100 gram smør
  • Pepper( smak til)
  • 7-8 ss fløte
  • 2 ts bernaiseessense
  • 2,5 ss estragon krydder
  • 9 dråper sitron

 

  1. Startet med å kutte bort litt scener og fett, slik at ikke det skulle ødelegge kjøttet.
  2. Presset 3 stk hvitløksfedd og gnei det godt inn i hele filetten. Så gnei jeg den inn med salt og pepper.
  3. Stekte den litt på hver av sidene i stekepannen til den ble fin og gyllen før den skulle stekes.
  4. Rullet bacon rundt og la den i en ildfast form, ovnen var forvarmet til 190 grader. Lot den stå i ovnen på 190 grader i 20-25 minutter.
  5. Man tar den så ut av ovnen og surrer den inn i aluminiumsfolie og lar den hvile mens du gjør resten av maten klar.

6. Celerirotfrisen stekte jeg i frytyrkokeren i 10 min, Mads liker de godt stekt for da slipper han smaken av celleriroten. For min del kan de godt ligge litt kortere. De ser svidd ut, men smaker ikke slikt. Den endrer til slik farge ganske fort. Den kan helt sikkert også stekes i stekovn, men da må lenger tid beregnes. Krydre med ønsket krydder.

7.  Lag så bernaisesausen. Oppskrift og fremgangsmåte finner du ved å trykke HER

 


Pynte gjerne med litt stekt babymais.

velbekomme!!

Så det godt ut ??

16 kommentarer

Siste innlegg