Sjokoladekake/brownies (Lavkarbo)

Denne oppskriften fant jeg i boken “Bakeglede uten sukker”. Det kalles der vistnok for kladdekake, men jeg vil nesten kalle den for brownies. Smaken var vedlig god, men kaken er litt tynnere enn det man er vant til på sjokoladekaker med mel. Og litt annen konsistens. Vi likte den ialefall godt. Koste oss med den når vi feiret fantastiske 3,5 år som kjærester;)


Jeg hadde satt frem valnøtter, for jeg tenkte å finkutte litt å ha i røra, men det glemte jeg…

Ingredienser:

  • 100g smør
  • 3 egg
  • 1 1/4 dl sukrin
  • 1/2 ss fiberhusk
  • 3 ss kakao
  • 1/2 ts vanilje
  1. sett ovnen på 200 grader
  2. Bruk en springform(21cm i diameter) Jeg tror min var litt større, og dermed ble kaken tynnere. Smør bunnen med smør.
  3. Smelt smøret på lav varme
  4. Visp egg og sukrin til det blir luftig (eggedosis) og tilsett så smøret
  5. Bland sammen alle de tørre ingrediensene og rør dem godt inn i eggedosisen.
  6. Hell røren i formen og stek i ca 10 min.
  7. oppbegar kaken kaldt og server den kjølig

Så om du har en mindre rundt kakeform bruk det, så slipper du så tynne kakestykker.

 



Serverte med pisket krem og Norske jordbær, legg merke til NORSKE 😉 Om du vil ha mindre karbo kan du bruke bringebær.

20 kommentarer

Siste innlegg