Derfor er melk IKKE bra for oss

Jeg har lest mye om dette tidligere og nå er det også begynt å komme om det i media. Da jeg var inne på vg i dag leste jeg mye av det samme som jeg har lært tidligere.

 

Helt fra vi er små blir vi fortalt hvor bra melk er for oss. Og hvem har vi det fra? Jo, først og fremst er det reklamebasert. Norge er et land med mye melkeproduksjon og såklart vil vi at dette skal gå bra. Det kan jeg jo skjønne logikken i , men å si at melk er bra for oss blir litt feil.


fra google.com

Noen fæle, men sanne FAKTA:

 • Man kan jo bare ta en titt på dyreriket. Ingen dyr får drikke melk etter amming. De får morsmelken i starten, så går de over til vann. Moren dytter barna vekk om de prøver å drikke melk. 
 • Vi har blitt lært at melk styrker skjelletet, det har faktisk vist seg at det har helt motsatt effekt. Det kan faktisk bryte ned skjelettet.
 • Norge er ett av landene som drikker mest melk og vi ligger også på verdenstoppen over de med mest beinskjørhet. Dette er virkelig det mest skremmende.
 • Melk inneholder sukker/melkesukker.
 • I melken er det også funnet spor av veksthormoner, antibiotika og smertestillende stoffer. Og dette får du i glasset ditt med melk.  Britiske forskere har gjort dette funnet i spansk og marrokansk melk. Norsk melk skal vistnok også testes.
 • Mange får vondt i magen eller blir uggene i magen av å drikke melk, selv om de ikke har melkealergi.
 • Melk fra kua er ment for at kalvene skal vokse seg store og det så raskt som mulig

Kumelk er for kalvene. Morsmelken til kua har som oppgave å styrke beina til kalvene, mens våre babyen trenger en annen type kalsium som først tar for seg å utvikle hjernen.

Ja, kalsium er bra for oss. Riktignok den riktige typen kalsium får vi ikke gjennom å drikke melk. Her har du eksempler på gode kilder til kalsium:

Bildet under er hentet fra bloggen til http://idaholm.blogg.no/

Ta gjerne en titt på denne videoen på youtube.

Why Cows’ Milk is Unhealthy

 

 Selv drikker jeg ikke melk, blir guggen i magen av det og nå blir det ialefall ikke mere melk på meg. Men meieriprodukter som rømme og slikt spiser jeg. Burde vel kanskje kutte litt ned på dette.

 

Det er lett å bli påvirket av reklame. Og penger= makt.

Ta deg gjerne en titt inn på disse linkene:

 

Drikker du Melk??

Hørt om at melk ikke er bra for deg tidligere??

19 kommentarer
  1. Jeg hater melk! Har ikke drukket det på rundt 10 år. Har hørt begge deler. Noen sier det er bra, andre sier det ikke er bra. Men, uansett – jeg kommer ikke til å begynne å drikke melk :p

  2. Jeg drikker melk, og jeg drikker masse melk. Jeg og min kjære drikker hvertfall 5 liters-kartonger skummetmelk i uka. Jeg elsker melk, og det har jeg gjort hele mitt liv. Melk er også min beste medisin for ikke å bli fyllesjuk 😉 he he
   Jeg sier ikke at jeg ikke tror på det du skriver, har jo hørt om det rundt omkring i media jeg og. Men jeg kommer ikke til å slutte å drikke melk av den grunn. Mennesker har drukket melk, masse melk alltid!!! Jeg stopper ikke nå 😀 Men syns det er interessant at slikt blir tatt opp 😀 Du fikk meg til å lese 😀
   Ha en fortsatt fin kveld!

  3. Jeg elllllsker melk, og kommer nok ikke til å slutte med det. Vet ikke helt hva jeg skal tro på, det er så mange meninger der ute. Men godt er det ihvertfall 😀

  4. jeg vet alt dette og har tidligere derfor gått over på havremelk som jeg har brukt som erstatning for melk i alt vi har laget. Det samme har jeg gjort for barna mine, null melk fra ku. Og de elsket havremelk.
   Men nå, på lavkarbo, så bruker jeg jo melkeprodukter som aldri før. Det går jo så masse fløte, ost, smør, rømme, yoghurt osv som ALDRI før. what to do????

  5. Jeg har aldri vært fan av melk, og har ikke drukket det på flere år. Har alltid hatt litt skyldfølelse fordi jeg har sett for meg at det en dag kom til å gi meg beinskjørhet, men nå ble jeg jo litt lettet da 😉 Spiser masse masse meieriprodukter da som smør, rømme og fløte…

  6. Jeg drikker somregel 1 glass om dagen, og barna mine elsker melk. Men, ja. Tanken på hvorfor vi har så mye benskjørhet i Norge, har slått meg!!

  7. jannebl: nei, det blir ikke det samme vistnok. For det inneholder mer fett 🙂 men melken er vist ikke like bra. Hørt det av fler jeg kjenner, men det er først nå jeg har lest mer om det 🙂 og noe må det jo være. Ettersom vi er av landene som drikker mest melk og er på verdenstoppen når det gjelder benskjørhet. Og de sier melk bygger opp skjelettet. Henger ikke helt på greip 😉 hehe. Kalsiumen skal bygge opp skjeletten, men av hva jeg har lest inneholder melk også ett stoff som bryter ned skjelettet mer enn det du bygger det opp.det vil jo si ska ete skjelett av melkedrikking.

  8. Bra innlegg snuppa 😉 Jeg har ikke drukket melk på snart 1 år – null problem, selv om jeg elsket det. Men gjelder dette meieriprodukter også ? Gjør vel sikkert det:/ Har begynt med laktosefri rømme, kremfløte osv.

  9. Jeg har akkurat begynt å lese boken “Kjernesunn familie – Slik gjør du det” hvor boken for det meste handler om å kutte ut sukker, stress, melk, gluten osv. Boken er bygget opp slik at det faktisk blir spennende å lese den, og jeg føler jeg lærer noe hele veien. Kan anbefales hvis du er interessert i dette temaet 🙂

  10. veldig bra skrevet ! har hørt før at det ikke er bra med melk,
   det er min far har sagt at det ikke er bra så vi lager Mandelmelk
   som du sa var mandler en av de tingene som var bra for oss,
   for å lage mandelmelk trenger du:
   6 dl kaldt vann.
   2 dl mandler som legges i vann gjerne natten over. Skyll mandlene godt før de blendes.
   mere info på denne linken http://gladerebarn.blogg.no/1329476037_mandelmelk.html

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg