Nydelig, Lavkarbo “potet” salat…

I går la jeg ut bildet av Sellerirotsalaten som vi hadde til grillmaten. Har du et lavkarbo kosthold og savner potetsalat, vel det trenger du ikke lenger nå. Denne slo bra ann. Både for folk på lavkarbo og folk som spiser kosthold med mer karbohydrater.

Krydderet jeg brukte klarer jeg ikke sette akkuratte mål på, da jeg veldig ofte krydrer av meg selv og smaker til jeg får den perfekte smak.  Men her er ialefall ingrediensene jeg laget.Det var fler gjester her i går, så vi laget en stor og fin bolle, så det ble også litt igjen på oss hver på middagen i dag. Og det beste var at den faktisk smakte enda bedre når den hadde stått et døgn i kjøleskapet. Så lag gjerne en stor porsjon som meg og ha i fler dager.

 • 1 hel celerirot ( ikke av de aller største)
 • 4 toppede ss creme fraiche
 • 4 toppede ss seterrømme
 • 1 pose ekte majones
 • 9 dråper sitron
 • 14 stk syltagurk skiver hakket i små biter ( Lavpris variantene har gjerne mindre sukker/Karbo, vi kjøpte i merket X-tra 8 g pr 100g )
 • 1-2 ts dijonsennep ( de er det gjerne minst karbo i av sennep)
 • Litt fersk gressløk
 • 1 fedd hvitløk (presses eller finhakkes)
 • 2 vårløk eller litt finhakket purre
 • Krydder: Salt, pepper, Karri/curry og 1/4 ts grillkrydder bare.
 1. Skyll og skrell av skallet på selleriroten. Skjer den i små passende terninger til en potetsalat, og kok bitene i vann med litt salt. La det koke i 20-25 min, da er bitene møre.
 2. La de kjøle seg ned eller la det renne litt kaldt vann på de og sett de i kjøleskapet for hurtigere nedkjøling.
 3. Mens dette kjøler seg ned blander du sammen alle ingrediensene og smaker til med krydder.
 4. Hell så sellerirotbitene oppi bollen og rør godt rundt. Om den får stått en stund før servering blir den aller best.

Når man koker selleri slik som dette så får det veldig lik konsistens som potet, og det meste av smaker forsvinner.

Hadde jeg servert denne til folk som ikke ante at jeg hadde brukt selleri, så tror jeg faktisk at de hadde trodd det var potetsalat. En skikkelig god hjemmelaget en med masse gode smaker.

 

Gi meg gjerne tilbakemeldinger når dere får prøvd den ut 🙂 Bør virkelig prøves ut til grillmaten.

 

13 kommentarer
  1. Jeg har lest så mye positivt om sellerirot, at det skal erstatte potet ganske bra. . Har ikke fått prøvd det enda, men skal prøve det snart. Spent på det. Tenkte faktisk tanken på og lage potet salat av sellerirot her om dagen. Så skal prøve meg jeg også:-D

  2. Omg! Denne “potet”salaten var rågod!!! Jøsses!! Barna likte den også! Har laget pommesfrittesen også, og den gikk rett hjem hos alle tre barna og meg selv!!! Herlig! I dag ble det falsk riskrem til dessert….mmmmmmmm. Elsker lavcabo maten, men går utrolig tregt ned for tiden….kanskje jeg rett og slett spiser for mye?!

  3. Linsa: åhh 🙂 Så koselig at både du og barna likte den:) Syns selv også den er rågod 🙂 Så mye gode smaker i den. det er et bra tegn når barna liker ting, selv jobber jeg i barnehage og barna har fått smake knekkebrødet. Det syntes de var uuuutrolig godt 🙂 Så De spurte om å ikke vær så snill å få mer 🙂 Koselig slikt.

   Så herlig 🙂 Pisket du cc og krem sammen da eller?? Hørtes veldig godt ut.

   Noen kan gå tregere ned om de drikker eller spiser ting som smaker søtt. Uansett om det er kunstig søtning. Så om du spiser eller drikker ting med dette så går det jo ann å teste om dette kan være grunnen:) Merker jeg går tregere ned selv, men det er vist helt normalt:) men så lenge jeg fortsetter å gå ned så gidder jeg ikke stresse 🙂 koser meg og nyter livet:)

  4. Hei igjen!
   Ja pisket krem og tilsatt cottagecheese + en dæsj Agave nektar. MÅ jo ha litt bringebær blandet med litt sukrin da!
   Drikker stort sett vann og Espresso Intenso med en dæsj fløte. Til stadig et glass hvit eller rødvin! :0)) Kanskje det glasset jeg bruker er for stort? He he he. Uff, får kanskje begynne å måle opp sånn ca….men hvor mye skal det være i et glass da? Ellers så drikker jeg PepsiMax på lørdager. (Her i huset er det brus og digg på lørdager!)
   I går spiste jeg Fløyelsgrøt til frokost og lunsj, pluss et rundstykke med majo og reker, og til middag spiste jeg ca. To kjøttkaker m/Aromasopp og brunsaus. på kvelden ble jeg råkvalm…..følte jeg hadde spist FOR mye fett i løpet av dagen. Opplevet det eller? Tar Udo’s choice også! I dag har menyen vært slik: et rundstykke til frokost med majo og reker, ett glass vann, en spiseskje Udos og en Espresso med fløte dæsj, lunsj laget jeg faktisk det samme, middagen ble kylling stekt med paprika og sommeløk, godt krydder UTEN sukker – gratinert med ost og gode sellerirotFRITTES! :0)) Også var det den gode Fake riskremen…….suuuuper mett etter middagen. Vann gjennom hele dagen såklart! Og en Udo’s til kvelds. :0) Høres dette greit ut?

  5. Linda: For min del høres det ialefall veldig greit ut 🙂 🙂 Og vin skal være veldig lite karbo i, så lenge de er tørre. Noen er faktisk ekstremt lite i, men selv er jeg mest glad i de søte;) hehe. Så skeier ut med vin.

   Bra du drikker mye vann, det er viktig vet du 🙂 Ja, har en gang opplevd at jeg ble skikkelig kvalm av alt fettet. Det var i begynnelse. hehe. Husker jeg sto å stekte bacon og måtte løpe på do for å spy, bare av lukten. haha. Det var helt forferdelig. Så det er viktig å være variert i matveien har jeg erfart. Tar udos choice selv også:) Men takler ikke smaken. Så prøver mest av alt å blande den inn i ting.

   Selv merker jeg at om jeg har en skikkelig utskeilse på f.eks 2 dager så kan jeg gå opp 0,5-1 kg på kort tid pga vann som samles i kroppen. Men etter det setter forbrenningen skikkelig igang og kg begynner å gå av igjen. Så jeg tror faktisk ikke det er dumt å skeie ut skikkelig en gang i blandt 🙂

  6. Helloooois igjen! :0)
   Greia er jo at jeg aldri skeier ut. Ett glass vin kan man drikke om dagen, men ikke spare opp å ta alle i helgen istedet…slik funker det ikke! :0p Dessverre!
   Ang. Kvalmen. bedre idag siden jeg spiste litt rundstykker, og holdt litt tilbake på smøret. De rundstykkene som hun lager på lavcarbo.com er UTROLIG gode, og ihvertfall når de er nystekte med smør og ost på!! Mmmmm. Knekkebrød har jeg spist i over ett år nå + dette brødet som alle blogger om med Cocosa, egg, lin, solsikke og sesamfrø, Psyllium og en boks rømme…huske ikke resten……super gode oppskrifter alle sammen, men man blir jo lei som alt annet etter en stund…..jeg bør nok være flinkere til å variere kanskje, men siden det bare er jeg som spiser denne type brød, rundstykker og knekkerbrød – er det jo greit å lage litt mye når man først holder på. He he. Spiste masse masse omeletter med bacon, rømme dæsj, ost etc før, men nå er jeg inne i en “lei av det” periode. Men det er jo ikke noe nytt, slik er det jo med annen kost også…man får dilla på ting, og så blir man lei. Kan man fortsatt kjøpe disse ketose sticksene etc på Meny? Aldri prøvd disse, ennå jeg ha gått på dette siden Januar 2010. :0/ Må jo bare prøves.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg