Oppsummering fra Riga turen

Ettersom det har vært litt travel i det siste har jeg ennå ikke fått skrevet noe sårlig om Riga turen vi hadde. Vi hadde jo som dere fikk med dere en nydelig tur, med utrolig flott vær. Flyturen til Riga tar litt over en 1t fra Oslo og det billigste å reise med er norwegian eller Air Baltic.

Fra flyplassen og inn til selve Riga sentrum valgte vi å ta en buss. Det tok vel rundt 15-20 min om jeg ikke husker feil. Fra flyplassen og til Sentrum tok vi buss nr 22, den stopper ved shoppingsenterene Stockmann og Origo. En bussbilett kostet 0,50 Lat, noe som tilsvarer ca 5 norske kr. Man kan også kjøpe 3 dager biletter som går på buss, trikk og busser omtrent som trikker. Da kan du reise så mye du vil og hvor du vil. Dette kjøpte vi, veldig greit om man skal litt frem og tilbake også.

Hotellet vi lå på var DETTE. Grunnen til vi valgte dette var fordi jeg hadde vært her med klassen tidligere og likte meg godt der. Tar bare 5 min ca med trikken inn til sentrum. Og trikk og buss går rett utenfor døren til hotellet og det går veldig mange ganger i timen. Prisen vi betalte var også utrolig billig. Kostet litt over 300 kr for dobbeltrom med frokost pr natt.

Kjærstebilde på trikken;)Vi storkoste oss på hotellet, men mest av alt var vi ute i byen og nøyt folkelivet.

Når man kommer til nye steder må man selvfølgelig ta noen bilder i speilet, ettersom speilet hjemme aldri er så skinnende rent. Også så morsk a gitt, hva skjer med det liksom? 😉

Shopping: Når det gjelder shopping i Riga så har du mye å velge i. Skobutikker er dessuten noe det finnes uendelig mange av her nede. Ved togstasjonene, der som buss nr 22 kjører forbi har du stockmann og Origo shopping senterene. Her er det butikken, men ingen av de kjente merkene fra hjemme. Ikke som jeg kommer på ialefall.

 Vil du derrimot til kjente butikker som Bikbok, New yorker og fler må du nærmere frihetsmonumentet. Der hvor mange spisesteder og barer ligger. Innimellom der fant jeg også et stort kjøpesenter(som jeg ikke husker navnet på) Hvor de hadde Malene Birger, bikbok og også andre kjente merker.

Ved togstasjonen og bussstasjonen, like ved vannet ligger også en ekstremt stor markesplass. Hvor det også er store markedshaller. Her selger ulike matvarer, fersk fisk og skalldyr, masse god frukt og ikke minst mye billig av blandt annet sko og klær. Her kan man gjøre noen skikkelig sko kupp.Om du vil innom Zara. så jeg den på veien mellom flyplassen og Riga. Tror det var et shoppngsenter der, fikk aldri tatt turen dit.

Her er Latvias frihetsmonument. I bakrgrunnen ser du et veldig høyt glassbygg. Det er et norskeid hotell. Og i 26. Etage(Toppetg) finner du skybar 🙂 Her kan du nyte god drikke med utsikt utover hele byen.

Prisene for mat og drikke der nede er utrolig billig. Skal du ha et skikkelig biffmåltid er det mellom 80-100 kr ca. Og man får masse mat. Andre retter er en del lavere i pris. Øl kostet sånn rundt 15 kr for et glass og en mohito kostet rundt 30 kr. Noen ganger fikk vi mellomstore glass og andre ganger store glass.. Mc donalds var f.eks myyyyye billigere enn i Norge. Vi kunne kjøpe en bigmac meny og en chicken mc nuggetsmeny for 50 kr. Svinbillig. Så Latvia er så absoutt ett billig land som er verdt å besøke.

Og for denne gode retten her tok jeg lunsj en av dagene, nydelige hvitløksbrød. Dette var egentlig en forett, det var ekstremt masse. Orket ikke alle som en lunsjrett engang. Og den kostet rundt 12 kr.

Og på kvelden var vi rundt å kikket i gatene, spiste god mat og satt oss ned å tok litt godt å drikke:) Alt i alt en hyggelig kjærestetur.Tusen takk for en fantastisk tur min kjekke forlovede 🙂 JEG ELSKER DEG <3


Ønsker du å dra til en storby for å se og oppleve nye ting til en billig pris er Riga plassen for deg. Hit får du billige flyreiser, billig hotell og ikke minst er det billig å spise/drikke her.. Kan anbefalen, vi kommer deffinitivt igjen for en langhelg til :)

10 kommentarer

Siste innlegg