Kjedelig å være sykmeldt med skeiv arm…

OPPDATERING PÅ ARMEN MIN!! (beklager om dette blir et syteinnlegg, men ett sted må det ut;) )

 

Bah, nå er jeg så lei av å være sykmeldt. Det er absolutt ikke gøy, for de som hadde en tro om det. Vært sykemeldt siden rett før sommerferien. Jeg savner å kunne jobbe og ikke minst å kunne være frisk i armen min.

For de som ikke har fulgt med tidligere: Jeg har i over 4 år vært plaget med enorme smerter i albueleddet. Det startet som små knekk i armen etter en overbelasting på trening. Nærmere bestemt stepp og styrke. Legene tenkte det var en scenebetennelse og jeg fikk flere kurer mot dette. Men dette hjalp ikke. Tilslutt begynte armen å bli skeiv, og jeg klarte ikke å rette den skikkelig ut. Nå er den blitt enda skeivere og mye vondere. Og det værste er at det er høyre armen min.Så nå kan jeg ikke engang kjøre bil, klarer ikke gire skikkelig. Jeg har vært på 3 ulike sykhus i Norge og tatt flere røntgen og MR bilder, men de finner ikke ut annet enn at det er store mengder væske i albueledd. Og dette kommer tilbake hver gang de tapper det ut. 2 kortisonsprøyter er også tatt.


På bildet er det armen til venstre. Den til høyre ser du er helt strak ut. Det klarer jeg ikke lenger med min høyre arm(venstre bildet)


“Det føles ut som noen står konstant å banker meg i albuen med en hammer” Utrolig deilig.

Tilslutt måtte jeg gå privat, og endelig skjedde ting litt fortere. Jeg har nå ventet på svar på CT undersøkelsen, og i dag pratet jeg meg leggen. Gjett hva?? Ikke den heller viste noen ting. Utrolig skremmende at de ikke finner ut av det. Så neste steg i prosessen er undersøkelse av væsken i albueledd hos raumatolog, før vi eventuelt kan gå videre til en operasjon. Og ventetiden på sykehus i Norge er ikke den korteste, men jeg har fått en frist at innen begynnelsen av okt må de ha tatt meg inn til Time… Så nå må jeg altså vente på å komme inn.


Armen til høyre på bildet strekker jeg helt ut og det prøver jeg også med armen på bildet til venstre, men det er helt umulig. Her ser man virkelig hvor skeiv den er. Og det er like vondt som den er skeiv.


Jeg føler meg ubrukelig. Blæææ

 • Jeg våkner på natten med enorme smerter i armen
 • Klarer ikke kjøre bil nå, må ha Mads til å kjøre meg overalt.
 • Av og til klarer jeg ikke engang å gre håret og sette det i strikk.
 • Jeg kan ikke utføre særlig mye styrkeøvelser.
 • Kan omtent ikke fungere i noen jobb. JEG VIL JOBBE, elsker å være på jobb.
 • Armen er så skeiv at jeg engang ikke når frem til styret på sykkelen med den ene armen, ser litt merkelig ut…

Jeg håper virkelig at det kan skje litt fortgang i ting. Det er helt tragisk å være 23 år og ha kun en arm som fungerer og de finner ikke feilen. Alle legene ser jo den blir skeivere, mer hoven og ikke minst glovarm. Kanskje de rett og slett må bytte ut hele albueleddet.

Blir en smule nervøs når de ikke finner ut av hva som er galt. Og legene som blir engstlige over at armen blir mer og mer i vinkel.. Ber til høyere makter om at de må finne ut noe mer armen min..

Har du hatt noe lignende??

Noen anelse på hva det kan være??

20 kommentarer
  1. Åh, jeg r også sykemeldt for tiden. Man skulle trodd det gjorde godt, men det er så kjedelig! Jeg liker også å jobbe, jeg liker å være aktiv, ikke bare å sitte i ro. Jeg har betennelser i flere ledd i skulderen, og jeg har også fått kortisonspøryeter. Jeg venter på MR i begynnelsen av september, og jeg håper de finner noe.. Viss ikke må kanskje jeg finne meg en annen jobb :/ Håper de kan hjelpe deg!

  2. Huff, det er helt forferdelig 🙁 Jeg har også hatt en skjev arm, og armen min så helt lik ut som din! Grunnen til min arm var at jeg knakk albuen og måtte operere og hadde noen måneder med gips. Etter gipsen så armen min helt lik ut som din. På mystisk vis ble den helt rett igjen etter fysioterapitimer. Der bøyde og strakk han i armen min, varmet den opp med varmepose og dro og bøyde og presset armen min nedover. Til slutt var den like rett som den andre 🙂 Har du prøvd å ha varmepose i albueleddet og så prøvd å se om den blir mer tøyelig? Mulig det kan hjelpe altså! Har du blitt sendt til fysio? Jeg kan anbefale Lager, han er på Jevnaker 🙂

  3. Usj, så kjedelig! 🙁 Jeg har også vært sykmeldt siden rett før sommeren. Men jeg syns det bare er deilig, siden jeg slet lenge på jobben før jeg ble sykmeldt. Men nå er jo jeg sykmeldt pga komplikasjoner i graviditeten, og det blir jo noe annet. Skjønner godt at du syns det er kjedelig! For det ser overhodet ikke noe godt ut! 🙁

  4. Charlotte: Uff. Det hørtes ikke godt ut å knekke den. Auu. Så bra, da er det ialefall et håp om å få rettet det ut også da. For meg så har jeg tenkt at så lenge jeg blir knitt smertene får jeg bare leve med om den er bittelitt skeiv. Har vært hos fysioterapaut og hadde bestilt time til trykkbølgebehandling. Men når jeg kom og de så armen så ble jeg frarådet det og henvist til en som driver spesielt med idrettsskader på NIMI. De på fysioterapien ville helt la vær å røre på den, da de trodde det var noe i leddet mest sansynelig. Og de sa det kunne gjøre ting værre. Men om det blir en eventuell operasjon så er nok fysio tingen 🙂 Da skal jeg huske på det navnet :):)

  5. Uff, det hørtes og såg utrolig vondt ut:/ Håper virkelig de finner ut av det. Har en venninne som har vært sykemeldt i snart et halvt år nå, pga noe i håndleddet. Der heller finner de ikke ut av noen ting:/ Det virker forferdelig og ikke vite noe om hva tid du kan komme deg tilbake i arbeid… Krysser fingrer og tær for at det ordner seg 🙂

  6. Uff masse god bedring til deg. ja vi skal alle ha noe å stri med. Håper de finner ut av det. Jeg selv skal til masse undersøkelser jeg også i løpet av en måned nå. Mye svimmel og hodevondt osv…slitsomt å gå rundt med vondt… håper vi får en fin høst og vinter . Stor klem

  7. Jeg blir jammen ikke klok på den armen. Høres jo ut som en betennelse av noe slag, siden den er varm. Det kan jo være en form for reumatisme? Mange typer av det, så håper det ikke er noe alvorlig om det skal være det. Bra du skal til reumatolog, de har nok litt mer peiling på det området 🙂

  8. Hei. Jeg lurte på om du har blitt noe bedre? Jeg merket først i midten av juni at jeg ikke klarte å strekke ut høyre arm.. Og den har egentlig bare blitt verre og vondere siden det. Jeg har tatt røntgen av albuen, men det viste ingenting. Skal ta MR i morgen, så jeg håper de finner ut av noe da. Jeg går til manuell terapeut, men det hjelper ingenting. Han sier at han aldri har opplevd lignende på 40 år..

  9. 5 år! Det var utrolig lenge.. Jeg vet egentlig ikke hvorfor den har blitt sånn.. Det er ikke pga trening eller skade.. Merket plutselig at den gjorde vondt og at jeg ikke klarte å strekke den helt ut.. Har gått til manuell terapeut en stund nå, men armen har ikke blitt bedre.. I dag gjorde det vondt når jeg prøvde å skrive.. Håper de finner ut av noe på MR (selv om jeg har mine tvil).. God bedring til deg, håper fysioterapeuten hjelper 🙂

  10. Hei igjen. MR viste at jeg hadde en synovial lesjon i albuen.. har blitt henvist til ortopedisk kirurgi, så får vi se om jeg trenger operasjon.. Har du blitt noe bedre?

  11. Hei! Jeg leste om armen din,og jeg har det samme problemet med å ikke klare og rette den ut.har ikke sakt noe til legen enda,pga at jeg har vært så mye sykemeldt med store smerter i henda.De kom fram til at det var fibromyalgin som har forverret seg,men det her kan ikke være det.Det blir værre vist jeg sitter litt med bøyd arm ved skrivebordet,jeg er også hoven og vist jeg prøver og vri litt på armen så gjør det vondt nedover mot hånda.Nå har det vart i noen uker,så jeg bør nok få skjekket den .

  12. Hei!
   Jeg har hatt samme problemet! armen min var kjempe skeiv og gjorde veldig vondt. Jeg har operert albuen og det viste seg at jeg hadde noe som kalles synovial kondromatose. Dette er en sykdom i leddet som gjør at det dannes klumper av brusk som senere blir til bein. Denne klumper med brusk lå i klem i leddet og førte til at armen ble skeiv. Etter operasjonen og X antall timer hos fysioterapeut er armen min rett igjen 🙂 nå må jeg bare trene opp musklene igjen, siden jeg gikk med skeiv arm i over 1 år..
   Hvordan går det med deg? Ser det er over et år siden du postet innlegget.
   Mvh Hannah

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg