3 sauser du vil elske (LAVKARBO)

I dag var jeg inne på klikk.no og så på noen av sjuves oppskrifter. Det nyeste var “3 sauser du vil elske” og jeg ble temmelig happy da så at de alle faktisk var lavkarbo vennlige. Så jeg tenkte å dele oppskriftene på sjuves 3 gode sauser med dere…
Oppskrift på Sandefjordsmør
Sandefjordsmør
Klassisk saus: Med denne sausen liker alle fisk.
INGREDIENSER

4 porsjoner

0,5 dl kremfløte
4 ss kruspersille
200 g smør
1 stk sitron, saften av
salt og pepper

FREMGANGSMÅTE

 

  1. Kok opp fløte og la det koke litt inn, ca fem minutter.
  2. Ta av varmen.
  3. Skjær smøret i terninger.
  4. Pisk inn litt og litt av smørterningene. Smak til med sitronsaft, salt og pepper. (Bruk gjerne hvit pepper).
  5. Om du skal varme den opp så må den ikke koke. 

 

Oppskrift på peppersaus
Enkel peppersaus
Biff med peppersaus? Her er oppskriften!
INGREDIENSER

15 stk svarte pepperkorn, eventuelt noen grønne og noen hvite også
5 ss cognac
2 dl fløte
salt
2 ss smør

FREMGANGSMÅTE
  1. Knus pepperkornene grovt i en morter (har ikke morter? Legg pepperkorn i et rent kjøkkenhåndkle og knus dem med en stekepanne).
  2. Ha pepperkornene i en tørr stekepanne på middels varme til det begynner å dufte livlig. Ha i cognacen. Nå det begynner å dampe, sett fyr på den med en lang fyrstikk. La det brenne ut. OBS! Det er lurt å trekke platen vekk fra vifta, for å unngå at flammene setter fyr på fettet.Og ikke mer enn én kork – det blir fort høy flamme!
  3. Ha i fløte og la det koke inn til det blir tykt. Smak til med salt.
  4. Sausen kan gjøres klar i forveien. Rett før servering koker du den opp, trekker til siden og rører inn smøret.

 

 

 

Oppskrift på hollandaise
Hollandaise saus
Dette er den klassiske måten å lage hollandaise på. Det finnes andre metoder, men med denne skal du være temmelig trygg på å komme i mål.
INGREDIENSER

500 g smør
5 stk egg
1 stk sitron
salt og pepper
cayennepepper

FREMGANGSMÅTE

1. Klare smøret og sett til side. Bruk 100 gram smør pr eggeplomme.

2. Skill eggeplommene fra eggehviten.

3. Ha eggeplommene i en bolle som tåler varme.

4. Kok opp en liten kjele med vann.

5. Ha bollen over kjelen med kokvarmt vann. Pass på at bollen ikke kommer i kontakt med vannet. Pisk kraftig i ca 30 sekunder med noen vanndråper i eggeplommene. Fortsett å piske til det blir tykkere og du kjenner litt motstand.

6. Ha i litt og litt av det klarede smøret. Pisk smøret inn mellom hver gang.

7. Smak til med sitronsaft, cayennepepper, salt og pepper.


Nå ble ialefall jeg sulten;)

 

Siste innlegg