Bakedag.. Rundstykker(Lavkarbo)

I dag hadde jeg besøk av ei venninde og tenkte å servere lunsj. Så da bakte jeg noen lavkarbo rundstykker til oss begge. Hun ble imponert over at disse rundstykkene kunne være lavkarbo og syntes de var gode. Slikt er jo hyggelig å høre, og runstykker er jo aller best ferske.

rundstykkene før steking..

Ferdig stekte

Innvendig

Så spiste vi en god lunsj med masse godt pålegg på.. Mektige rundstykker, så 1 og en halv hadde vært perfekt mengde for min del. 2 stk så ble jeg veldig mett.

Oppskrift:

  • 4 egg
  • 1/2 boks creme fraiche orginal( Du kan sikkert bruke litt mindre, om du vil ha mindre karbohydrater)
  • 2 ss olivenolje
  • 30 g fiberhusk (helsekost) ellers kan du også bruke psyllium( fåes på noen meny)og er vist det samme,bare billigere
  • 35 g fiberrik kruskakli (daglivare)
  • 50 g mandelmel
  • 20 g solsikkekjerner( males)
  • 10 g gresskarkjerner( males
  • 2 ts bakepulver
  • 1- 1,5 ts salt

Sett ovnen på 190-200 grader

  1. Start med å male solsikkekjerner og gresskarkjerner, jeg bruker et beger med knivblad som fulgte med stavmikseren. Den maler det veldig bra.
  2. 

    

  3. Bland alt det våte først (kakk egg, creme f og olje)
  4. Bland det tørre inni det våte og avslutt med bakepulveret. Rør dette godt sammen, det vil etterhvert bli veldig tungt å røre med sleiven.  Da kan du ta opp litt og litt av deigen og forme dem slik du ønsker. Om de ikke er så lette å forme la deigen hvile i 1-2 minutter til den blir lett å jobbe med.

Stekes på midterste rille i ca 25-30 minutter.

Man får rundt 10-11 stk ut av denne deigen.

Næringsinnhold:

Fett: 119,48

protein: 65,98

Karbohydrat: 16,16

Karboinnholden pr rundtykke om man får f.eks 11 stk er da ca 1,5 g pr rundstykke med karbohydrater.


24 kommentarer

Siste innlegg