Dagens middag. LAVKARBO PIZZA

I dag prøvde jeg meg på å mekke sammen en Charlotte spesial 😉 Men en helt ny bunn som jeg bare mikset frem i farten med litt ting jeg hadde. Jeg ville ha en bunn jeg kunne holde skikkelig i, som ikke var seig. Så jeg prøvde meg frem og jeg ble fornøyd med resultatet til nå.

Dette er den beste lavkarbo pizza vi begge har smakt frem til nå. Og vi har vel prøvd 4 forskjellige.

Bunn:

  • 1 ss glutenmel
  • 3 egg
  • 2,5 ss bakepro
  • 3 ss mandelmel
  • 2 ss vann
  • 2 ss creme fraiche
  • 2 ss kruskakli
  • 1,5 ts bakepulver
  • 1 ss fiberhusk/psylium
  • 1  ss Cocosa (brun etikett)
  • Salt, pasta rossa krydder (santa maria)

Forslag til Tomatsaus/pizzasaus:

  • 3 ts tomatpure
  • Idun sukkerfri ketchup
  • Salt,pepper,hvitløkskrydder og oregano

Forslag til nydelig rømmedressing:

  • 2 ss lettrømme
  • 1 ss Seterrømme
  • 1 ts eddik
  • 1 ss ekte majones
  • Krydder: Hvitløkskrydder, salt, piffi,Chili hot(piri piri), Sitronpepper.

 

Fremgangsmåte pizzabunn:

  1. Skill eggeplumme og hvite på 2 av eggene. Pisk hvite med litt salt til det blir tykt hvitt skum. Du skal kunne vende bollen på hodet uten at det detter ut. 
  2. I en dyp tallerken tar du de 2 eggeplummene + hele det siste egget. Tilsetter så bakepro,mandelmel,glutenmel,kruskakli,creme fraiche,cocosa og rører dette sammen. Så tilsetter du resten: bakepulver,fiberhusk/psylium,vann og krydder og rører.
  3. Tilsett så blandingen oppi de stivpiskede eggehvittene og rør forsiktig sammen. Bre uttover et bakepapir og stek i ovnen i 10-11 minutter på 175 grader. Uten noe fyll på.
  4. Ta den så ut av ovnen og legg den over på en rist. Smør så på med pizzasaus og ønsket fyll.

  5. Stek så i ovnen i ca 12 min på rist på 200 grader. Server gjerne med ruccola salat og rømmedressing.

 

Mmmmmmm.

 

Og det beste av alt 🙂 Man slipper å bruke kniv og gaffel. Veldig enkel å spise som den er.

Næringsinnhold på selve bunnen uten fyll:   

Energi:  415 Kcal

Fett: 25,07 

Protein:41,3

Karbohydrat: 5,62

26 kommentarer

Siste innlegg