Pølser med nydelig lavkarbo “potetsalat”

Pølser er kanskje ikke det alle beste når man skal ned i vekt med lavkarbo. Da det er lurere å spise rent kjøtt fremfor blandingsprodukter. Noen pølser inneholder mer kjøtt enn andre og dermed mindre karbohydrater. Selv handler jeg ofte pølser i Sverige. Der er det et mye større utvalg på pølser med lite karbo. Chorizo pølsene inneholder kun 1 g karbo pr 100 g. Mens pølsene jeg spiste i dag inneholder rundt 3-4 g pr 100 g.

Ved siden av hadde jeg en nydelig hjemmelaget “potetsalat” på lavkarbo vis. Denne lager vi ofte og den er også supergod til grillmaten.


Pølser med mindre karbo og hjemmelaget sellerirotsalat. Idun sukkerfri ketchup og sukkerfri sennep

sellerirotsalat:

 • Sellerirot (jeg brukte 270g)
 • 2,5 toppede ss creme fraiche
 • 2,5 toppede ss seterrømme
 • 1/2 pose ekte majones
 • 9 dråper sitron
 • 14 stk syltagurk skiver hakket i små biter. Sjekk karbo innhold ( Lavpris variantene har gjerne mindre sukker/Karbo, vi kjøpte i merket X-tra 8 g pr 100g )
 • 1 ts dijonsennep ( de er det gjerne minst karbo i av sennep)
 • Litt fersk gressløk
 • 1 fedd hvitløk (presses eller finhakkes)
 • 1 hel vårløk. Bruk alt på den. Både det grønne og det hvite
 • Krydder: Salt, pepper, 1ts Karri/curry og 1/4 ts grillkrydder(kan sløyfes), 1/4 ts chili krydder (chili hot piri piri brukte vi)
 1. Skyll og skrell av skallet på selleriroten. Skjer den i små passende terninger til en potetsalat, og kok bitene i vann med litt salt. La det koke i 30 min, da er bitene møre.  

 2. La de kjøle seg ned eller la det renne litt kaldt vann på de og sett de i kjøleskapet for hurtigere nedkjøling.
 3. Mens dette kjøler seg ned blander du sammen alle ingrediensene og smaker til med krydder.
 4. Hell så sellerirotbitene oppi bollen og rør godt rundt. Om den får stått en stund før servering blir den aller best.

            

Dagen etter er den enda bedre. Så kjekt at man har igjen litt rester;)

 

Selv har jeg servert den til mange som ikke har et lavkarbokosthold og de syntes det var veldig godt.

Har du prøvd den ut??

10 kommentarer
  1. Det tror jeg på 🙂 Passer jo til det meste også 🙂 Ja, det er helt sant 🙂 Blir litt mer forandringer etter hvert når jeg blir mer “kjent” og på en måte skjønner hva jeg kan spise! hehe:) Nå skal det bygges fine, feminine muskler:)

  2. Hei. Jeg føler meg akkurat nå litt fortvilet. Jeg har gått på lavkarbo i to mnd, for en måned siden veide jeg 71,95, mens jeg i dag en mnd senere veier jeg 74,35. Har tatt kroppsanalyse, så har gått opp nesten 2 kg i muskelmasse. Men føler dette for det går feil vei?! Noen tips til hva jeg bør legge vekt og ikke vekt på i maten min? 🙂 Har brukt en del kremfløte i maten i det siste.
   🙂

  3. FYY FLATEE! Jeg må bare si det altså…
   DU SER HELT FANTASTISK UT!!! wow for noen forandringer du har hatt, du ser så sunn ut og uten å være “slankehysterisk”. Første gang jeg titter innom, har lest meg litt bakover i bloggen din og er helt imponert. 😀
   Gid jeg var like flink til å ta meg i skinnet. Men som ny inflyttet til drammen er jeg totalt ukjent på tursteder og diverse friluftsaktiviterer og er derfor rett og slett ikke motivert til noe kostholdsendring uten å kunne trene i marka. treningssenter er uaktuelt for meg, sabla kjedelig gitt…

  4. Stine Marie: hmm, merkelig. Har du treng mye styrke da? Ettersom du har fått så mye mer muskler:) jeg trener veldig lite så dermed kg går såpass ned tror jeg. Prøv deg med målebånd isteden og ikke tenk så mye på vekten:) det er mitt råd. For muskler veier jo mer enn fettet. Så virker som du har mistet fett. Håper svaret hjalp litt:) bra med fett og protein i maten og mindre karbo.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg