After eight- og smash konfekt med god samvittighet

Etter 2 timen kunne jeg ta konfektene ut av kjøleskapet for en aldri så liten prøvesmak. Da var de stive og fine, men jeg puttet de inn i kjøleskapet etterpå. For de holder seg best der.

Jeg fikk inspirasjon til å lage konfekt med mintfyll eller å ha lest på bloggen til fristende lavkarbo, om en mintsjokolade hun laget. Hun sa at hennes mintfyll var litt hardt. Så jeg tilsatte litt mer væske i fyllet og da ble det veldig bra.


 

  • 1 dl sukrinmelis (kjøpes på funksjonellmat.no eller helsekost)
  • 5 dråper Peppermynteessens (apotek)
  • Kremfløte
  • 1 plate Mørk sjokolade, 70% eller høyere. (eller sukkerfri)
  • 1 stor ss Cocosa (soma.no eller helsekost)
  • 2 ts Tagatesse, om du har en mørk sjokolade du vil gjøre søtere (kan sløyfes)
  • om du ikke vi ha mintfyll kan du f.eks bruke: ekte baconkrisp(de uten mel), nøtter og sikkert mye mer

Mintfyll:

  •  1 dl sukrinmelis
  • 2-3 ss fløte
  • 5 dråper peppermynteessens

Smash konfekten:

  • Biter av baconcrisp ( de ekte, for de er mist karbo. De andre billig variantene inneholder masse hvete)
  1. Start med å lage mintfyllet og hakke noen biter med baconkrisp. Minfyllet kan du rulle til små kuler/knapper og legge på en tallerken i kjøleskapet noen minutter.  
    Ser du er de er for store for formene kan du bare dele de i 2 før du putter de nedi formene.
  2. Smelt så sjokoladen og cocosa kokosolje i vannbad. Rør så inn 3 ss kremfløte og 2 ts tagatesse(kan sløyfes) om sjokoladen er søt nok. Vi hadde 87 %.  Rør sammen med en slikkepott. 

          

         3. Hell så litt i bunnen av formen og putt oppi ønsket fyll på konfekten ( mint, nøtter, baconkrisp, pinnetjerner,   hempfrø+++)  

4. Fyll så igjen med sjokolade i resten av formen og sett de i kjøleskapet 2-3 timer før du kan prøvesmake. Men husk at de skal oppbevares i kjøleskap.

Etter 2 timer var mine klare til at jeg kunne ta meg en smaksprøve.

Og disse 3+ noen til var med baconkrisp

Jeg er ikke så veldig glad i sjokolade egentlig(litt rar jeg), men mintsjokolade og smash er godt. Dette var skikkelig godt. Mintsjokoladen var favoritten. Smakte skikkelig after eight. Så disse bør dere prøve å lage. Det er forresten Cocosa kokkosfettet som gjør de så skinnende blanke.

         Noen som ble litt frista her nå eller??


Siste innlegg