Etter 2 timen kunne jeg ta konfektene ut av kjøleskapet for en aldri så liten prøvesmak. Da var de stive og fine, men jeg puttet de inn i kjøleskapet etterpå. For de holder seg best der.
Jeg fikk inspirasjon til å lage konfekt med mintfyll eller å ha lest på bloggen til fristende lavkarbo, om en mintsjokolade hun laget. Hun sa at hennes mintfyll var litt hardt. Så jeg tilsatte litt mer væske i fyllet og da ble det veldig bra.
- 1 dl sukrinmelis (kjøpes på funksjonellmat.no eller helsekost)
- 5 dråper Peppermynteessens (apotek)
- Kremfløte
- 1 plate Mørk sjokolade, 70% eller høyere. (eller sukkerfri)
- 1 stor ss Cocosa (soma.no eller helsekost)
- 2 ts Tagatesse, om du har en mørk sjokolade du vil gjøre søtere (kan sløyfes)
- om du ikke vi ha mintfyll kan du f.eks bruke: ekte baconkrisp(de uten mel), nøtter og sikkert mye mer
Mintfyll:
- 1 dl sukrinmelis
- 2-3 ss fløte
- 5 dråper peppermynteessens
Smash konfekten:
- Biter av baconcrisp ( de ekte, for de er mist karbo. De andre billig variantene inneholder masse hvete)
- Start med å lage mintfyllet og hakke noen biter med baconkrisp. Minfyllet kan du rulle til små kuler/knapper og legge på en tallerken i kjøleskapet noen minutter.
Ser du er de er for store for formene kan du bare dele de i 2 før du putter de nedi formene. - Smelt så sjokoladen og cocosa kokosolje i vannbad. Rør så inn 3 ss kremfløte og 2 ts tagatesse(kan sløyfes) om sjokoladen er søt nok. Vi hadde 87 %. Rør sammen med en slikkepott.
3. Hell så litt i bunnen av formen og putt oppi ønsket fyll på konfekten ( mint, nøtter, baconkrisp, pinnetjerner, hempfrø+++)
4. Fyll så igjen med sjokolade i resten av formen og sett de i kjøleskapet 2-3 timer før du kan prøvesmake. Men husk at de skal oppbevares i kjøleskap.
Etter 2 timer var mine klare til at jeg kunne ta meg en smaksprøve.
Og disse 3+ noen til var med baconkrisp
Jeg er ikke så veldig glad i sjokolade egentlig(litt rar jeg), men mintsjokolade og smash er godt. Dette var skikkelig godt. Mintsjokoladen var favoritten. Smakte skikkelig after eight. Så disse bør dere prøve å lage. Det er forresten Cocosa kokkosfettet som gjør de så skinnende blanke.
Noen som ble litt frista her nå eller??
naaam ! 😀
Stilig
så flink du er 😉
Marit: hehe, det veit jeg ikke da men 😉 Måtte nesten prøves ut, og det blir ikke siste gangen.
JEG!!! Herregud hvor godt så ikke det ut liksom? Og så enkelt å lage æ gett. Nå tror jeg nesten jeg setter meg selv å prøver en dag! Dette innlegget legger jeg på favorittlista mi, hehe 🙂
Isabl: hehe. Og det var like godt 😉 Det var faktisk veldig lett. Også kan du sikker bruke isbitformer i plast/teflon eller små minimuffinsformer/konfektformer.
Så try it out 🙂
AAAA HERREGUD, det her skal jeg uten tvil prove, mine to yndlingssjokolader <3 Maa bare hjem til Norge og hamstre baconcrisp forst 🙂 Og hvor kjoper du den for aa lage de
sotere??
Ida M. Teigstad: Så koselig å høre. Disse blir det flere omganger av i julen. Tagatesse fåes også på de fleste helsekostbutikker.. Blir nesten det samme som sukrin, så du kan helt sikker bruke sukrin også. Bare at tagatesse er dobbelt så søtt som vanlig sukker. Så skal ofte veldig lite til.
Mintsjokolade høres/ser veldig fristende ut…går det an å legge inn bestilling? §;o)
Nam! 🙂 Hvor er formen fra? 🙂
jeg skal å skaffe den fra tupperware ^^.
– Selv har jeg lagd, kokostopper, maskipankuler, OG rullekake på lavkarbo vis 🙂
IIDAKM; tupperware ( link: http://tupperware.ipapercms.dk/Tupperware/Nordics/NO/2011/Trykksak/T161/ – til julekatalogen)
Kjersti: Vi får lage litt i julen Svigermor 😉 Tror de smelter på tur til Bergen. hehe. Men dere skal absolutt få prøve de 🙂
iidakm: Formene kjøpte jeg på tuperware party. Som mammahill skriver finner du de her http://tupperware.ipapercms.dk/Tupperware/Nordics/NO/2011/Trykksak/T161/
men man kan også kjøpe andre silikonformer.
Mamma Hill 91: Veldig kjekt. Også brukte jeg den mikrokanne tingen til å smelte sjokoladen i vannbad <3
Bra oppskrift:D Takk for deling:)
Dette skal jeg prøve!:) Har de tagatesse på iherb? kan jeg bruke stevia?:)
Janne: Bruk den søtningen du vil du 🙂 Helt opp til en sel. Var kun for å få sjokoladen min (87%) litt søtere. Da jeg syns det er veldig stram smak på de mørkeste.
Kakedamen: Takk 🙂 bare hyggelig det.
Tusen takk for tips om oppskrift…så glad for at du har lagt ut innlegget…skal legge den til favoritter…og det skal bare så prøves etter jul…jeg elsker sjokolade og særlig mint….mmmmmm….liker jo egentlig ikke ‘sunne’ sjokolader så godt…så dette må testes <3
Rekker det ikke før jul...programmet er ganske fullt...også reiser vi bort det meste av julen 🙂
Åh, nam! After eight! Dette må jeg få prøvd 😀 Jeg lagde også konfekt i dag, som ble kjempegod!
du er jo en ræser på matlaging ! Det der så jo direkte nydelig godt ut
Supert:) Da må jeg bare skaffe meg former!;)
Det så utrolig godt ut 😀
det så sykt godt ut 🙂
Hei:)
Gratulerer med så mye vektnedgang. Kunne du laget ett innlegg om hvordan du gjorde det?:)
Hei,
Brukte du peppermynteolje eller peppermynteessens ? :-/
Guro: Peppermynteolje het det 🙂
Nå har jeg laget mintsjokoladen, og den ble en suksess!:D Linket til dette innlegget, siden jeg ikke gadd å ta fremgangsmåte-bilder 😉
jannebl: Såååå bra 🙂 Jeg har laget flere omganger med den nå. Og er allerede tom. Alle gjestene som kommer på besøk elsker den. Måtte lære farmor å lage også. Og at de er sukkerfrie er jo bare helt sykt 😉
Enig! Jeg ble kjempefornøyd:D Nå har jeg litt julegodis jeg også;)
Weee, disse står i kjøleskapet nå 😀 GLEDER meg til å smake!!
Kos deg masse på Kieltur 😀
Klem Kaja
Denne bloggen er jeg blitt glad i, skikkelig koselig blogg med mange gode tips, slik som denne konfekten som virkelig er knallgod! 🙂
Stella: Det var koselig å høre Stella. Setter stor pris på slike koselig tilbakemeldinger. Denne bør prøves, er utrolig godt ja 😉
NAAAAM, disse skal prøves ut.. deilig å ha noe liggende i kjøleskapet om man er fysen på noe søtt.. mye bedre enn og kaste seg i bilen for å kjøre og kjøpe noe man IKKE burde spise 😉
Jannicke: Ja, det er virkelig helt sant 😉 Da er disse bedre enn å gå på en sprekk.
Hjelpe meg!!! Er dette lavkarbo? Er for sent å lage til å ta med på påsketur, men etter påske………:-)))