Charlottes hjemmelagede Tzatziki

Du trenger:

  • 6 ss gresk eller tyrkisk youghurt. Fåes på de fleste daglivarebutikker.
  • 2-3 ss rømme
  • 2 store fedd med hvitløk (finhakket eller presset)
  • 1/2 ts salt
  • 1/2 revet agurk.
  • Litt pepper
  • Noen dråper sitron( kan sløyfes)
  • Litt oregano
  1. Start med å rive opp agurken. På råkosten. Legg den så utover på tørkepapir og stø over saltet. La det ligge der i 10 minutter. Så fuktigheten trekkes ut.   

  2. Bland sammen youghurt, rømme og hvitløk og la dette stå til agurkene er klare.
  3. Tilsett så agurkene og smak til med litt pepper og noen dråper fersk sitron.

Server gjerne med en gang, men Tzatzikien blir ofte bedre etter å ha stått kjølig en stund.

Vips har du mye god og hjemmelaget tzatziki.

Næringsinnhold på hele skålen:

Energi: 161

Karbohydrat: 6,91

Protein:4,79

Fett: 12,34

Anbefales ikke om du skal på date 😉 Gir veldig hvitløksånde.

Siste innlegg