Nydelig suksessterte muffins (LAVKARBO)

PÅ nettet finner man jo mange oppskrifter på suksessterte. Her er mine suksessterte muffins som har slått bra an i bursdagene de to siste dagene. I går og i dag. Jeg måtte bake to omganger, ettersom det gikk tomt i går.  Det er jo bare gøy det. Mine er litt mindre søtning enn de andre på nettet, men de var fortsatt søte og fryktelig gode. Og som svigermor sier ” plenty med søtt”.

Først litt info om søtningen:

Når du skal bake sukkerfritt og med lite karbohydrater så bruker man andre søtningsmidler som erstatning for sukker. Men vi er opptatt av så naturlig som mulig og ikke kunstig søtning. Vi begge her i huset er veldig glad i tagatesse søtningen som er relativt ny. Den smaker som sukker og kan også karamelliseres. Det som er viktig å vite om tagatessen er at den er dobbelt så søt som vanlig sukker og kanskje enda mer. Så det skal ikke så mye til før ting blir søtt. Tagatesse har heller ikke den isende effekten som noen sukkeralkoholer kan ha.

Kort info om Tagatesse: Fåes kjøpt på helsekost, funksjonellmat.no og noen store daglivarebutikker. Priceclub i Drammen selger disse.Tagatesse er et strøsukker som er laget av Tagatose. Tagatose er helt naturlig og blir utvunnet av laktose, som vi blant annet finner i meieriprodukter. Det endelige produktet inneholder imidlertid ingen spor av laktose og er derfor 100%  laktosefritt. Tagatose har 92% av søtsmaken til vanlig sukker. Smaken er naturlig og god, og kan sammenlignes med ekte sukker.  Kun 15-20 % av Tagatose blir tatt opp  i kroppen, og det har derfor veldig liten påvirkning på blodsukkeret og insulinnivået. Tagatose har en glykemisk indeks på 2, og er dermed godt egnet for diabetikere og for de som ønsker å gå ned i vekt. Studier viser at Tagatose faktisk bidrar til  å dempe den totale blodsukkerstigningen etter et måltid. Noen studier viser også oppløftende resultater ved at Tagatose kan se ut til å øke det gode HDL-kolesterolet. Når man skal bake kan man ikke bruke tempraturer over 160 grader. Da søtningen ikke tåler dette. Noen kan få litt luft i magen de første gangene man bruker denne søtningen. Tagatose har en kaloriverdi på bare 1,5 kcal per gram, 60% mindre enn vanlig sukker og fruktose, som gir 4 kcal per gram.

Kort info om Sukrin:  Fåes kjøpt på helsekost, funskjonellmat.no og de fleste store daglivarebutikker. Priceclub i Drammen selger også disse. Finnes både som sukker og i melisform. Sukrin er den eneste naturlige sukkererstatningen som har null kalorier. Sukrin inneholder ingen karbohydrater (0 GI) som tas opp av kroppen, og er perfekt for de som går på lavkarbodiett. Med Sukrin kan alle nyte søtt i hverdagen med god samvittighet.Studier viser at Sukrin ikke påvirker blodsukker- eller insulinnivået i kroppen. Ved å kombinere Sukrin med FiberFin og mandelmel kan du oppnå enda lavere blodsukkerbelastning på maten du spiser.  Sukrin kan ha en gunstig effekt ved ADHD og candidadiett. Undersøkelser viser at 94% av alle nordmenn er opptatt av å begrense sitt sukkerinntak. Samtidig er mange skeptiske til de kunstige søtstoffene. Sukrin er et 100 % naturlig produkt uten tilsetningstoffer, basert på sukkeralkoholet Erythritol. Erythritol finnes naturlig i blant annet pærer, meloner og sopp. Tannvenlig. Sukrin er supert og det alle beste med tanke på karbohydrater, men ulempen kan være at i noen bakevarer kan den få en isende effekt alene. F.eks i marengsbunn. Noen venner seg til isingen og takler dette fint. I te og lignende er den ypperlig. Og mye sunnere enn suketter.

I oppkriften min har jeg blandet litt tagatesse og litt sukrinmelis. Hva man bruker av søtning er helt opp til en selv. I oppskriftene på nett er det brukt 100 g tagatose i bunnen, noe jeg syns er relativt mye. Så da kuttet jeg ned litt . Og det ble bra og absolutt søtt.

Bunn:

 • 250 g mandler som males.
 • 5 eggehvitter
 • 55-60 g tagatesse (Sukrin, eller annen søtning kan selvsagt også brukes)
 • 20 g sukrinmelis
 • 1 ts bakepulver

Smørkrem:

 • 5 Eggeplummer
 • 2-3 ss tagatesse (sukrinmelis kan også brukes, men kan bli isende)
 • 1/4 ts vaniljepulver (fåes på helsekost, eller bruk innmaten i en vaniljestang)
 • 1/2 dl kremfløte
 • 75 g romtemperert meierismør.

Fremgangsmåte:

 1. Start med å piske eggehvittene og søtningen/-ene helt stivt med mikser/håndmikser.. Ca 5 minutter.                      
 2. Hell så oppi blandingen av de malte mandlene og bakepulveret og rør dette veldig forsiktig inn i hvittene med en skje.. Slik at skummet ikke faller sammen. 

 3. Fordel på muffinsformer og stek i ovnen på 155 grader i 25 minutter. Ett hakk under midterste rille i ovnen.
 4. Mens kakene steker i ovenen kan du begynne på smørkremen.  Ha eggeplummene, søtning, vaniljepulver og fløte i en kjele.    Rør hele tiden og la platen så på middels/lav varme. Kremen skal ikke koke. Bare rør til det begynner å tykne. Har du en brei kjele kan du se bunnen når du drar vispen over( da er den tykk nok). Når det nærmer seg kokepunktet så tykner kremen. Ta den så av platen og kjøl ned. Sett den gjerne litt i kjøleskapet på slutten. Avkjøles i ca 15 minutter.                                                                                                                                                                                                                                                       

 5. Når kremen er kald kan du vispe inn smøret                                
 6. La muffinsene kjøle seg litt ned før du tar på smørkremen.

 


Dages dessert på bursdagen på meg ble lavkarbomuffins + hjemmelaget sunn konfekt med peanøtter og en med after eight(mintfyll). Oppskrift på after eight konfekt finner du HER

Oppskriften ble presentert av Charlottes Verden 😉En røre gir ca 19- 20 muffins. Muffinsene slo godt ann på begge bursdagene. Både for folk på lavkarbo og ikke lavkarbo. Og ettersom fler på bursdagene lurte på oppskrift så legger jeg de ut her på bloggen. Skal du bort i selskap eller ha gjester kan disse anbefales. Kan også fryses og tiner raskt. Og mye sunnere enn vanlige kaker.

Håper det smaker! Og lykke til med bakingen.

 

Så det godt ut ???

 

36 kommentarer

Siste innlegg