Svette, et kleint tema

Svette er som jeg ser det et tema som er litt tabu. Mange sliter med det og det er spesielt vanelig i tenårene. Mange kvier seg også for å spørre lege eller andre om råd. Jeg husker selv jeg sleit en del med svette i en liten periode i tenårene. Det luktet ikke, men jeg husker jeg fikk enormt store svetteringer. Og om man ble nervøs/stresset var det ekstra masse. Noen dager var værre en andre og man måtte virkelig passe på hva man gikk med av topper. Jeg husker hvor mye det plaget meg den tiden og jeg hadde heldigvis ei venninde som var plaget med det samme. Så da kunne man spørre hverandre om litt råd og tips. Vanlig butikk deodorant hadde ingen hensikt mot å stoppe svetten, men mot lukten var de selvsagt fine.

Vi fant etter en liten stund ut av “Aluminiumklorid” viste seg å være veldig effektivt. Den dag i dag sliter jeg heldigvis ikke lenger med dette som for meg var et stort problem. Det eneste må være på sommeren om det er ekstremt varmt, men hvem blir vel svett av det.

Problemet med svetteringene er at når man oppdager at de er der så svetter man bare enda mer… Pes.


Denne karen har det ikke særlig kult ser det ut til.

For noen dager siden fikk jeg noen gratis testere på en ekstra effektiv antiperspirant kalt Lauga 25%.Dette produktet er mye mer effektiv mot svette enn butikkdeodoranter og slik jeg erfarte hadde en påsmøring varighet i ca 1 uke. Så dette produktet kommer nok til å fli brukt i sommermånedene for min del. Så slipper man unna alt som hetter svetteringer, uansett hvor små de måtte være. Den eneste forskjellen på denne og en deodorant fra butikken er mengden virkestoff.

Du kan lese mer informasjon om den HER . Om du også ønsker å bestille gratis vareprøve før du bestemmer deg for kjøp kan du gjøre det også. GRATIS VAREPRØVE HER

Husk å følge bruksanvisninger når du tester den.

Håper denne lille artikkelen kom til nytte og kan hjelpe noen der ute 🙂

12 kommentarer
  1. Tusen takk for tips:) dette var nyttig! Heldigvis sliter jeg ikke så mye med svette, men kommer til å prøve dette når sommeren nærmer seg:)
   Kjempeflott at du fant ut hva som passet for deg:)
   Ha en strålende torsdag i det fine været <3

  2. Dette var virkelig et bra innlegg! Er jo så mange som sliter med dette. =)
   Får se om jeg kan bestille meg en sånn prøve.
   Ha en fin dag!

  3. så flott at du tar opp dette temaet! 🙂 vi har tydeligvis mye til felles vi, ikke bare typene sine biler 😉
   jeg slet også, og sliter fortsatt en del med det. for min del er har jeg iallefall fått en diagnose på det, hyperhidrose. det er veldig vanlig, men desverre få som vet om det, og vi som har det lever jo delvis i “skam”, for det er jo så pinlig! løsningen for min del er en kombinasjon av “absolutt tørr” (deo fra sverige) samt botox innsprøytninger. men desverre er ikke dette noe som dekkes av staten. heldigvis for meg så virker det som det har avtatt i styrke, men det er så mange som sliter, og ikke bare på armer, men også hender og føtter.
   flott av du tar opp ett sånt tema 🙂 klem

  4. marthe: Godt å høre at det er flere. Merker jeg syns det var ekstremt flaut når jeg var ung. Og jo flauere jeg syntes det var jo større ble svetteringene.

   Kjedelig at det ikke er noe som dekkes av staten ja. Jeg har vært en del til soneterapi og det er igrunn de eneste gangene jeg svetter på beina. Riktignok kaldsvetter. Den deoen jeg fikk tester på kunne vistnok også brukes på hender og føtter, men det har jeg ikke testet.

   Hyggelig å høre 🙂 Ha en strålende kveld. Sitter på jobben (nattåpent i dag) og her er det temmelig stille en dag som dette.

  5. er jobben på senteret eller? chillern i sofaen jeg, men må pakke snart for skal en tur på fjellet i helgen! 😉 men sofaen er så gooood! hehe

  6. Å serr det er digg å slippe det problemet, svetter for lite egentlig 😛 haha har aldri fått en svettering 😀

  7. TAKK! Den skal definitivt testes ut! Nå som det er så mye chiffon og sateng i butikkene også, så er det ekstra kleint m svetteringer 😛 Supertips 🙂

  8. Aliminiumklorid hjelper supert! Men det svir. Så vær forsiktig å ikke ta det på før minst en dag etter du har barbert deg.
   Jeg synst det er så ekstremt flaut med svetteringer. Kan ikke kjøpe de toppene jeg vil, fordi de kan ikke være alt for tettsittende, og mye sånt.. Det er så stress :/ Håper det gir seg etter jeg har gått på vgs :p.

  9. Jeg slet også mye med svetting, og brukte en del ekstra sterke deodoranter, inntil jeg så ble overtalt til å slutte etter å ha blitt overbevist om hvor kreftfremkallende det er!! Prøvde masse forskjellige naturlige deodoranter, og etter at kroppen min ble vant til å ikke lenger få masse aluminumklorid har jeg nesten sluttet å svette helt. Selvfølgelig med visse unntak, men mye mindre enn da jeg brukte de giftige deodorantene! Noe som jo er ganske utrolig! Favoritten mine er fra Tom’s of Maine som jeg kjøper på iHerb 🙂

  10. Deodoranter er ikke kreftfremkallende.
   Dette var bare rykter som reverserte på nett for mange år siden. Aluminiumklorid er et salt på samme måte som natriumklorid – vanlig salt, og brukes i mye kosmetikk. Samt til rensing av vann i alle vannrenseanlegg i Norge. De “nye” hårfargene uten ammoniakk benytter f.eks aluminiumklorid som er mye bedre enn ammoniakk.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg