Dagens lunsj

Jeg elsker retter som inneholder masse grønnsaker, wok er noe jeg liker spesielt godt. Ofte tar jeg turen innom en og annen innvandrerbutikk for å kapre gode grønnsaker og annet spennende. Selv bruker jeg nesten aldri oppskrifter på mat. Jeg elsker å mikse sammen og vips så har man en ny og smakfull rett.

I går ble det kyllingwok til middag. Jeg lager opp en stor wokpanne, slik at vi har til flere lunsjer og middager.

Prinsippet på wok er ypperlig. Bruk de grønnsaker du selv liker og vips har du et godt måltid.

Grønnsakene jeg har brukt er: Paprika (rød,grønn og gul), brokkoli + stilk, vannkastansjer(boks), rødløk (kan også bruke vanlig), charlottløk, purre, Kinakål, hvitløk,cili, worcestersaus og soyasaus.

Når man lager wok er det alltid lurt å gjøre alt av grønnsaker og kjøtt klart. Kutte opp slik du ønsker og sette til side.

Jeg bruker alltid wokpanne og starter med å ha oppi litt smør og litt olje sammen. Steker så kyllingen og tilsetter 2-3 fedd finhakket hvitløk og 1/2 chili også med frø. Hvitløk og chili er noe jeg omtrent bruker til alt. Det setter så god smak på alt, fremhever mye gode smaker. Krydrer kyllingen med litt salt og en del pepper (som man kverner selv) og en dæsj med worcestersaus. Når kyllingen er ferdig setter jeg den til side på en tallerk eller i en bolle. Så tilsetter jeg litt mer olje og smør i wokpannen og freser opp alle grønnsakene raskt. Slik at de er noe stekt, men fortsatt crispy. Ta så kyllngen over i wokpannen med grønnsakene og ha på litt med worcestersaus og litt soyasaus. Kvern så pepper over det hele. Litt Sweet chilisaus er også veldig godt å ha i woken. Ønsker du den sukkerfri finnes det på noen innvandrerbutikker og hvis ikke kan du lage den selv. Oppskrift på sukker fri sweetchilisaus finner du HER

På toppen liker jeg å strø på cashewnøtter.

Jeg tok også med meg rester på jobben og spiste kaldt. Det fungerte også veldig bra. ENJOY!

6 kommentarer

Siste innlegg