cruise i Karibien med Oasis of the Seas del 1

Håper dere koser dere masse i påsken. Vi storkoser oss hjemme i påsken. I dag har vi vært i skogen med ei vennine og grillet pølser. Veldig koselig. Herlig med noen fridager med venner, kjæreste og familie.

Her kommer del 1 av innlegget jeg sa jeg skulle legge ut. På søndag kom jeg hjem fra et fantastisk cruise i Karibien. Fler av dere lurer kanskje på hvordan det er å være på cruise? Vel, her får dere iallefall min mening om denne typen ferieform. Siden dette er mitt første cruise føler jeg det er passende tidspunkt å vurdere dene ferieformen. Dette var en studietur med jobben og jeg er så utrolig glad for at jeg fikk delta på den. Har lært så utrolig masse om cruise og opplevd masse nytt og spennende ombord og på land. Ferieformen er klart noe jeg kan anbefale til andre og trygt selge til kunder.

Cruiset startet i Fort Lauderdale som ligger i Florida. Det er den havnen flere av de største cruiseskipene går ut fra. Oasis of the Seas og Allure of the Seas er Roayal Caribbean sine aller største skip. Skipet jeg var på het Oasis of the seas. Skipet startet sine første seilinger i desember 2009. Ombord er det plass til over 6000 passasjerer. Syntes du dette er for stort? Fortvil ikke, det finnes flere mindre skipsklasser. Selv ble jeg veldig overasket over dette store skipet på en positiv måte. Det føles faktisk ikke ut som det er så mange ombord. Det er så ekstremt masse man kan gjøre på og faktisk har man større plass pr person på dette store skipet kontra de mindre. Det var aldri kø for å gå iland i havnene og heller ikke på skipet igjen. Dette ble jeg veldig imponert over. De ansatte gjorde virkelig en super jobb der + at servicen ombord er bare super.

Legger ved noen av de mange bildene jeg tok på cruiset.

Desverre fikk jeg bare tatt ett bilde av lugaren vi hadde. Vi hadde en lugar med balkong mot promenaden. På lugaren var det også bad, klesskap, sofa og skrivepult.

De som rengjorde rommene laget dalig nye og morsomme figurer av håndklær på rommet. En av mine solbriller var fast rekvisita 😛

Når vi kom ombord første dagen satte vi oss ned på koselige Park Cafe i Sentral park. Der ble det en god salatbuffet. Alle måltider er inkludert på cruiset og man har mange valgmuligheter på spisesteder og mat. Noen av spesialrestaurantene betaler man en liten sum for å spise på, men mange av spisestedene er inkludert.

Flowrider surfesimulatorer var det 2 stk av på skipet. Disse angrer jeg veldig på at jeg ikke fikk prøve, får ta det igjen neste gang. Et slik cruiseskip er så stort at man rekker ikke få med seg alt på en uke.

Første havnen vi var i land i var Labade, Haiti. Fantastiske strender og flott badevann. Deilig sol og bad sted.

 

Den beste rosevinen. Nam. White Zinfandel heter den.

For hver dag fikk vi utdelt cruisekompass. Dette var et infoskriv fra båten. Hvor man blandt annet fikk forslag til hva som skjedde den dagen ombord. Genialt!

Siden Mads alltid har drømt om å gifte seg på et cruiseskip (og jeg begynner å tenke tanken selv) så måtte jeg selvfølgelig en tur innom kapellet ombord på skipet. 


Jeg kunne fint giftet meg på et flott cruiseskip med gode venner og familie tror jeg 🙂 Cruise er virkelig noe jeg fikk mersmak til og med super underholdning, god mat, flinke servitører og flotte selskapslokaler hadde det jo igrunn passet fint med bryllup ombord. Kanskje gifte seg på en vakker strand i en av havnene? Ikke dum tanke det 🙂 

 

Dette var som jeg skrev mitt første cruise og ei heller det siste. Dette er en ferieform som er super. Du bor som på et hotellrom, blir vartet opp av superhyggelige mennesker, har masse aktiviteter ombord og ikke minst det at man får se flere forskjellige land uten å måtte pakke ut og inn av kofferten. Passet med perfekt. Vi var innom 3 havner på denne turen og resten var sjødager, alikevel rakk man ikke innom alle spisesteder og aktiviteter ombord. Og cruise er ikke slik som jeg og sikkert flere andre tror bare for gamle mennesker. Jevn fordeling på alder blandt cruisere nå for tiden. Fler og fler yngre og personer med barn har oppdaget denne fantastiske feriemåten. 

Så hvis du ikke har cruiset før bør du absolutt prøve det! 

 

Noe dere lurer på rundt cruise så er det bare å spørre, så skal jeg prøve å svare så godt jeg kan 🙂

 

(God natt fra en trøtt og sliten jente som har vært i skogen i flere timer i dag)

Siste innlegg