Hjemmelaget eplepuré til baby

Nå spiser Adrian en porsjon med grøt daglig og vi har så vidt startet å introdusere han for andre smaker også. Vi startet for en uke siden med hjemmelaget eplepuré. Superenkelt å lage og supergodt. Han elsket smaken. Mamman måtte ta en smakstest hun også 😉 Absolutt godkjent av oss begge. Planen min fremover er å fortsette med å lage babymaten selv. Og jeg fant denne fine boken “Supermat for babyer og barn” på tilbud til kun 19,- kr hos boklageret på Gulskogen senter i Drammen for noen uker siden. Ser de har nettside, men den er under oppbygging. Det er iallefall en fin bok, med mye spennende info og oppskrifter om mat til baby og barn.

Du kan selv velge om du vil lage eplepuré eller pærepuré. Det anbefales å introdusere de for en ingrediens av gangen og da er det lettere for deg å se om de eventuelt reagerer på noe også. 

TIPS: Granny Smith eplene(de grønne) kan ha en for syrlig smak og er ikke så godt egnet som andre typer. Vi brukte de gule eplene og det var perfekt med sødme.

Du trenger:

 • 2 mellomstore modne epler eller 2 modne pærer, skrell og fjern kjernehusene
 • 2 ss vann

Kutt eplene eller pærene i like terninger og legg de i en kjele sammen med vannet. Bruk lokk og varm på svak varme til bitene er myke. 6-8 minutter for epler og 4 minutter for pærer. Mos frukten med stavmikser til en jevn puré med noe av kokevæsken eller evt morsmelk om du ønsker det. Legg litt puré i en skål til baby og mat han/henne når den er lunken/romtemperert.  


Jeg brukte en epledeler vi har hatt liggende (ikke fått brukt før nå). Den var genial til dette. Så skrelte jeg vekk skallet etterpå.


Fjerner kjernen på 1,2,3


Alt dette får du av 2 epler.

Resten kan du fryse ned i små beholdere eller isbitformer. Så har du små smaksporsjoner til babyen din. 

 

Mye billigere, bedre og sunnere enn å kjøpe ferdig fruktpuré på butikken:) Det er raskere og enklere enn du tror. Enjoy.

 

#hjemmelaget #babymat #baby #mammablogg #familie #smaksprøver #hjemmelagetbabymat #mat #eplepure #sommer

Følg gjerne facebooksiden til bloggen HER

3 kommentarer
  1. Hei!
   Er en annen blogger som lager mat til barna sine fra bunnen. Kanskje du finner noen bra oppskrifter der og?
   speiltvillingene.blogg.no

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg