Hjemmelaget babymat i syden

Vi nyter dagene her på Gran Canaria. Adrian er snart 4,5 mnd gammel og får grøt på kveldstid. På dagtid får han smaksprøver av frukt og grønnsaker. Til nå har han fått smake most banan, eplepure og i dag laget jeg også søtpotetpure. Banan slo ikke så godt an enda. Så det får vi vente litt med.

Mange tenker kanskje at det er tungvint med hjemmelaget babymat på reise, men det syntes så absolutt ikke jeg. Du kan jo enten lage det klart hjemme og ha det i en kjølebag med kjøleelementer. Lage ferskt dagen før du reiser og eventuelt fryse ned når du kommer frem. Om dere bor i leilighet og ikke dobbeltrom, så finnes det jo stort sett kjøkken og enkelt kjøkkenutstyr på stedet. Jeg vil anbefale å ta med stavmikser og potetskreller. Så kommer du langt. Vi har spart på rømmedressingbegere en god stund og de har vist seg å være supre til å lagre babymaten i. Jeg tok med litt hjemmelaget eplepure hjemmenfra og nå har jeg laget hjemmelaget søtpotetpure. Om du skal ha med middagsglass fra butikk hjemmenfra, så tar jo dette opp litt vekt. Dermed er det jo en fordel å kunne lage maten på reisemålet.

Søtpotetpure og eplepure. Så godt og enkelt.

Vil veldig gjerne holde skjeen sin selv. Det er stor stas.

Svigermor hadde en genial mikstmaster her, hvor man også kunne montere på stavmikser. Aldri sett før 🙂

Klar for å teste noe helt nytt! Spennende med søtpotetpure.

På Ebay får du dessuten masse supre beholdere til babymaten din. Også slike som baby kan drikke av. Supergeniale og enkle å rengjøre. Og de veier jo lite når man skal på reise.

Eplepure:
2stk epler(ikke de grønne,men gjerne gule eller røde)
2ss kjøpevann (om du er i syden)

Fjern skall og kjernehus. Kutt i like store terninger. Kok eller damp til de er møre (6-8min). Bruk litt av kokevannet eller morsmelk/morsmelkerstatning og mos med stavmikser.

Søtpotetpure:
1 passe stor søtpotet
1-2 ss olivenolje
Kjøpevann til koking
Evt morsmelk/morsmelkerstatning

Fjern skall. Kutt i like store terninger. Dekk de såvidt med vann. Kok eller damp treningene møre(ca 10 min). Bruk stavmikser og mos til en fin pure med litt olivenolje og mm/mme eller evt litt av kokevannet.

Mye av den ferdige barnematen på glass inneholder mye vann. Dette gjør at det er mindre frukt og grønnsaker enn om du lager selv. Jeg har fra før jeg ble gravid alltid ønsket å laget maten fra bunnen av. Og så enkelt og raskt som det er. Dette er også mye sunnere for gutten min, så jeg kommer helt klart til å fortsette 🙂

Ja til hjemmelaget babymat! Også på ferie.

Lager du babymaten selv eller har planer om det?
Hva gjør du på ferie?

(Del gjerne innlegget med dine venner om du er positiv til hjemmelaget babymat)

GOD SOMMER!
#hjemmelaget #babymat #mat #søtpotet #eple #syden #grancanaria #ferie #sommer #baby

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg